Találatok a következő kifejezésre: 14 hetes vagyok. Az UH (12 db)

Amikor az orvos azt mondja pihenjek (tegnap voltam uh-n és haematoma van a burok alatt és le is van válva egy darabon plusz 3100 a méhszájam 14 hetes vagyok) az mit takar? Mit jelent?

Elfelejtettem így részleteiben rákérdezni hogy feküdni kell folyamatosan és csak vízszintesen vagy lehet ülni is vagy ez "csak" annyit jelent hogy ne végezzek fizikai tevékenységet vagy ne emelgessek (amúgy se tenném)? A házasélettől eltiltott ezt is értem természetesen de ez a pihenés témakör nem tiszta.

Legjobb válasz: feküdj,feküdj,feküdj, ilyen problémákkal nálunk már kórházi fekvés és megfigyelés

feküdj, feküdj, feküdj, ilyen problémákkal nálunk már kórházi fekvés és megfigyelés
A 3100-a méhszáj a legjobb.az azt jelenti h teljesen zárt!Pihenj sokat.
A kérdező hozzászólása: Nem 1 centire nyitott külsõ méhszájat jelent, de õ nem elsõ babám szóval ez még annyira nem meglepõ. Köszönöm
Nekem teljesen zárt méhszájjal csak a hematóma miatt szigorúan ágyban kellett feküdnöm. Csak a mosdóba mehettem ki.
FEKÜDJ! ennyit jelent sajnos... Nagyon nehéz tudom, nekem nem volt ennyire sok bajom de feküdj. Wc-re állhatsz fel és erölködni tilos! Szorulással most nagy bajt okozhatsz, ha van ilyen bajod akkor vetess egy beöntõ szettet mert van olyan ismerõsöm akinek bevérzése sajna az erölködéstõl lett. Ott a pici nem maradt meg

Ma voltam 4d uh-n.14 hetes vagyok azt mondták fiu lessz 60%. Már van két fiam és nagyon szertettem volna kislányt. Szerintetek reménykedhetek még abban hogy kislányom lessz?

Legjobb válasz: nekünk mondta adoki, hogy ne reménykedjünk. A férjem fiút szeretett volna. Azt mondta, egészséges kislány, aminek persze nagyon örültünk. Megnézte mégegyszer, és mondta, tuti kislány.

nekünk mondta adoki, hogy ne reménykedjünk. A férjem fiút szeretett volna. Azt mondta, egészséges kislány, aminek persze nagyon örültünk. Megnézte mégegyszer, és mondta, tuti kislány.
60%, az majdnem 50%, ami azt jelentené, hogy bármi lehet. Szerintem ne add fel a reményt!:)
HÁÁt...szerintem kicsi az esély. Majd a negyedik :-)
utolsóval értek egyet.meg azért 14 hetesen még elég picike és nem látni szerintem olyan jól.
nálunk a betöltött 18.hét elõtt nem is mondanak semmit- mert állítólag addig még tökegyformák a babaák nemi szervei- és utána záródik vagy nyílik ki a húgycsõ- vagy hogy is van- és ugy lesz belõle kuki, vagy puni... van az a könyv, a csodálatos utazás- abban részletesen le van írva. Tök érdekes. szerintem még reménykedhetsz- még nem tuti a 14.hét.

14 hetes kismama vagyok. Az UH CRL méretként 6, 75 cm mutatott. Ez az interneten levő agatokhoz viszonyítva kicsi. Mi okozza? Nagy bajt jelent?

Legjobb válasz: Nekem 12 hetesen 51 mm volt. Szerintem nincs semmi probléma max el vagy számolva. 1-2 héttel. De az is lehet hogy most picit lassabban fejlõdik mint az átlag, ettõl nem kell megijjedni. Minden baba más-más ütemben fejlõdik, ha most kicsit le is marad a kortársaitól késõbb behozza. Van egy "kismamatársam" aki egy héttel fiatalabb ill a babája. És nekem a 24ik hétig sokkal sokkal nagyobb hasam volt, és most hirtelen nagyon megugrott apici ocija és olyan mintha egy hónappal elõrébb lenne. Szóval nyugi! Legfeljebb, ha nem elszámolásról van szó akkor kisebb súlyú lesz és könnyebben kijön. Majd megnõ kint! Rá fog érni! ;) Sok sikert kevés aggódást! ;) 27 hetes kismama

Nekem 12 hetesen 51 mm volt. Szerintem nincs semmi probléma max el vagy számolva. 1-2 héttel. De az is lehet hogy most picit lassabban fejlõdik mint az átlag, ettõl nem kell megijjedni. Minden baba más-más ütemben fejlõdik, ha most kicsit le is marad a kortársaitól késõbb behozza. Van egy "kismamatársam" aki egy héttel fiatalabb ill a babája. És nekem a 24ik hétig sokkal sokkal nagyobb hasam volt, és most hirtelen nagyon megugrott apici ocija és olyan mintha egy hónappal elõrébb lenne. Szóval nyugi! Legfeljebb, ha nem elszámolásról van szó akkor kisebb súlyú lesz és könnyebben kijön. Majd megnõ kint! Rá fog érni! ;) Sok sikert kevés aggódást! ;) 27 hetes kismama

Ha elvileg 14 hetes vagyok (voltam amikor csinaltak az UH-t, ez 2hete volt) akkor hogy lehet, hogy a magzatom csak 9+4 hetesnek felel (t) meg?

amit rairt a papirra ,hogy a magzat 9+4hetes.CRL 28mm de a hossza mar 10,4cm. ezt most nem ertem,egy 9-10hetes magzat meg nem lehet 10,4cm,nem? 29-en megyunk ujabb UH-ra,tudom,ott majd tobbet tudunk meg de most meg aggodom,hogy a babam nem fejlodik rendesen...:S

Legjobb válasz: A CRL a fejtetõ-popsi méret. Ha az 28 mm, akkor a babád hogyan lehetne több, mint 10 centi??

A CRL a fejtetõ-popsi méret. Ha az 28 mm, akkor a babád hogyan lehetne több, mint 10 centi??
A kérdező hozzászólása: 8/9-es, itt vagyok a legujabb infokkal: a babam egeszseges, CRL 64, 2mm, nyaki redo rendben, szepen fejlodik, sokat mocorog, ma eppen hasra forgolodta magat, igy nemnagyon lehetett kivenni a kezeit de minden megvan:) a 13.hetben vagyok. :)
A kérdező hozzászólása: ugy lesz!:) mar alig varom, hogy lassam a babamat, mar errol is almodtam...:)
Hát így valóban picurkának tûnik, de nem biztos, hogy aggódnod kell. Én két babával lettem állapotos jóval az elméleti peteérési idõn túl, 3 nappal a következõ menses elõtt- mivel párom akkoriban kamionozott, így napra pontosan tudtam a teherbeesésem idõpontját.Szóval õk is kisebbek voltak, mint amekkorának lenniük kellett volna a számított idõ szerint. Az UH-s doki gyakorlottságán is sok múlik, lehet, hogy kicsit félremért és ilyen fiatal terhességnél pár milliméternyi eltérés is sokat számít.Tehát nyugi, bízzunk benne, hogy picurkád rendben fejlõdik. Remélem 29-én jó hírt mondanak és te is megnyugszol. Szorítok nektek, jelezz majd vissza kérlek! :)
A kérdező hozzászólása: elso, jan.31-en volt.ez alapjan most 16.hetesnek kene lennem de a babam nem ugy nez ki:(
Elsõ vagyok ismét. Lehet, hogy a méh nagysága- bár itthon ezt az adatot nem írják sehová. Mikor volt az utolsó menzeszed elsõ napja??
A kérdező hozzászólása: ja es raadasul Londonban elek, itt alig tudok valamit a sajat terhessegemrol, olyan szintu a "tajekoztatas"...
A kérdező hozzászólása: ezeket lattam a papiron, ezert vagyok meglepve, h most akkor mi van...? ha mondjuk a 10, 4cm nem a baba hossza akkor az a meh nagyszaga lehet? 1.baba, tapasztalatlan vagyok...
Szerintem sem stimmelnek az adatok. Biztos jól írtad le?
Örülök, hogy minden rendben van veletek! Boldog, nyugodt babavárást kívánok :)

Mit jelent az uh-os papíron, hogy nb látható? Most 14 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Én az orrcsontra tippelek.

Én az orrcsontra tippelek.
Igen, az orrcsont az, (nose bone angolul).
A kérdező hozzászólása: ok, köszi

14 hetes kismama vagyok uh szerint 15 2. napja eltüntek az kicsi tünetem is ami volt mellem már nem fáj és a hasam puha lett mintha több erőm lenne. Normális ez vagy valami baj lehet?

Legjobb válasz: Kevesek vagyunk mi ehhez úgygondolom. Ha félelmeid vannak - szerintem alaptalanok- fordulj a nõgyógyászodhoz aki uh-val igazolja a baba életjelenségeit. Normális jelenség egyébként nem kell félned.

Kevesek vagyunk mi ehhez úgygondolom. Ha félelmeid vannak - szerintem alaptalanok- fordulj a nõgyógyászodhoz aki uh-val igazolja a baba életjelenségeit. Normális jelenség egyébként nem kell félned.
Normális. A terhes tünetek általában az elsõ harmad végére megszûnnek. Nem kísérik (néhány kivétellel) végig a terhességet. A babád jólléte eleve nem a tünetek erõsségén, meglétén múlik. http://szuloklapja.hu/baba/body/cikkek.php?VALASZTAS=teljes_..
Nekem már 8 hetesen egyik napról a másikra elmúltak a tünetek. Most is itt rugdal a pocakban a 25 hetesem. :)
Ez mindenkinek eltünik, jobb esetben. aztán majd jön sok másik. én a legjobban kb a 15-20-ik hét között éreztem magamt. vagy inkább a 15-ik körül mert akkor még nem érzetem a babát, de elünt az összes tünetem. éppen akkor voltam ultrahangon így tudtam hogy minden rendben. mikor megmozdult a baba 16-ik héten onnantól meg aggódtam állandóan hogy mikor mozog stb..
A kérdező hozzászólása: Ez a második babám de hirtelen jött egy csoda 10évre és nagyon féltem 1.5 hete voltam uh minden renbe volt még nagyobb is de nem tudjuk hogy fiu v lány
A kérdező hozzászólása: És amig nem mozog a babátok honnan tudjátok orvos nálkül hogy jól van??

November 14-én volt az utolsó vérzésem, pozitív lett a terhességi teszt, hány hetes lehetek pontosan? Voltam dokinál, megnézet UH-n, de nem mondott semmit. Azt sem, hogy hányadik hétben vagyok, azt sem, hogy mi van, csak hogy 3 hét múlva újra UH.

Legjobb válasz: Kalkulàtorr szerint 6 hezes vagy,orvosok is minusz plussz egy hétben szàmolnànak. Valoszinü azért nem mondott semmit,mert még nem biztos ,vagyis 3 hét mulva többet tud majd mondani. Illetve még koràn van:) Boldog Karàcsonyt!

Kalkulàtorr szerint 6 hezes vagy, orvosok is minusz plussz egy hétben szàmolnànak. Valoszinü azért nem mondott semmit, mert még nem biztos , vagyis 3 hét mulva többet tud majd mondani. Illetve még koràn van:) Boldog Karàcsonyt!
Bocsi!Hetes
Szia, hány napos ciklusaid vannak?Itt meg tudod nézni h. utolsó menstruáció alapján mennyi idõs terhes vagy: http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator Gratu a Babádhoz, kellemes ünnepeket!
A kérdező hozzászólása: Köszi, nagyon jó az a kis oldal, amit küldtél! Kellemes Ünnepeket Kívánok!
Nincs mit:)
5 hetes vagy, amit betöltöttél, most vagy a hatodik hétben, ez pedig így is marad, mert a mensitõl kell számolni. Az uh -n a doki a méretek alapján ad egy támpontot, ami szerint megállapítja a szülés várható idejét, de ha ez eltér a mensis idõtõl nem kell megijedni, mert az teljesen normális. A 12. heti uh után már nem módosítják a szülés idejét, esetleg a baba nem akkor jön, hanem amikor akar, de ez a vizsgálatok miatt fontos, hogy mikor hova kell majd menni. Üdv!

Mekkora az eselye, hogy nem 10, hanem 14 hetes terhes vagyok? Nem volt meg uh-m, csak 2 het mulva lesz. (kkor mondjuk ugyis kiderul)

Mar a nem vart elott volt minden tunetem. A pozitiv tesztek elotti honapban 3 napot kesett a menszeszem, de vegul megjott. Akkor a keses elso napjan teszteltem egy negativat.

Legjobb válasz: Az elsõ 3 hónapban lehetséges /kevés/ vérzés.Megjött rendesen,vagy épphogycsak volt vmi?

Az elsõ 3 hónapban lehetséges /kevés/ vérzés.Megjött rendesen, vagy épphogycsak volt vmi?
A kérdező hozzászólása: Hat ... Mar nem nagyon emlekszem. Szerintem megjott rendesen.
Ha normálisan megjött akkor szerintem 10 hetes lehetsz.Ha az ember lánya nagyon szeretne babát, nincs az a tünet amit ne tudna produkálni... :) Lehet, hogy te érzékenyebb vagy és korábban kezdõdött.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem vettem komolyan a tuneteket pont erre alapozva, hogy ezt csak bebeszelem magamnak. Cigiztem, sot egy lakodalomban ugy kirugtunk a hambol ahogy ha tudom, hogy terhes vagyok, vagy csak sejtem, biztos nem teszem. Sejtettem, hogy kicsi az eselye.
Lehetséges, hogy idõsebb a baba! Nálam is mindig idõsebb lesz, ahogy haladunk elõre, de 4 hét szerintem sok, én úgy gondolom, hogy 1-2 hét szokott lenni, ha az utolsó mensi ideje fix. ezt én is meg akarom kérdezni majd a dokimtól!
A kérdező hozzászólása: Koszi es gratulalok Neked is! Eddig is nagyon vartam mar a 12. hetet, hogy vegre tortenjen mar valami. De most meg jobban. Az azt jelentene, hogy mar a masodik trimeszterben lennek, es biztonsagosabbnak ereznem mer a helyzetet. Tehat akkor megis van esely ra :-) Jaj de izgi! ( Akarmennyi idos is, boldog leszek)

Megnyugodhatok végre? 18 hetes vagyok, tegnap voltam uh-n, ahová az AFP eredményemmel mentem, ami viszont alacsony lett. Konkrétan 14, 4 IU/ml (ref. Tartomány 21, 0 - 41, 0).

Ott meg azt mondták, hogy nincs semmi gond, meg hogy nem 60 kg-s n?kre tervezték a vizsgálatot, mindezt tök flegmán. (Amúgy a súlyomat miért hozták fel? Túlsúlyos lennék? Pedig még egy dekát sem híztam!) Azt gondoltam, hogy azért elküldenek még valami vizsgálatra, hogy tutira minden rendben van-e, de semmi. Sajnos nem a saját orvosom vizsgált, és kb 2 percig tartott az egész uh. Ugye minden rendben, nem kell paráznom?

Legjobb válasz: nem kell. nyugaton az AFP-t már nem is csinálják pont ezért mert egy felesleges stressz a kismamáknak.

nem kell. nyugaton az AFP-t már nem is csinálják pont ezért mert egy felesleges stressz a kismamáknak.
Szia! Az AFP egy nagy hülyeség.Nekem meg mind a 4.gyerekemnél majd a 100-at verte és egészséges mindegyik! De ha gondolod, akkor kérhetsz down szûrést vérvételbõl.Egyébként, ha az UH minden rendben volt, akkor ezzel ne foglalkozz!Jó egészséget, boldog babavárást!

Mit jelent az uh szerint lepény a mellső falon tapad, eléri a méhszájat? 14 hetes terhes vagyok és nagyon rám ijesztett a doki.

Legjobb válasz: Nekem is így volt, mostanra "odébbmászott", és csak a házasélet volt tilos, az is csak átmenetileg. És még annyit mondtak, hoyg ha vérzést észlelnék, akkor azonnal menjek be a kórházba. De nem volt semmi gond.

Nekem is így volt, mostanra "odébbmászott", és csak a házasélet volt tilos, az is csak átmenetileg. És még annyit mondtak, hoyg ha vérzést észlelnék, akkor azonnal menjek be a kórházba. De nem volt semmi gond.
A méhlepény nagyon lent helyezkedik el! Ez volt nekem is anno, sokat kellett pihennem, nem megerõltetni magam! Ez még fog változni, csak vigyáznod kell magatokra!:)
azt jelenti hogy elõl tapad. Az jó. Épp ugy mint a hátsófali. Ha rajta lenne a máhszájon akkor szólt volna vagy azt írta volna. nyugi ezzel minden rendben.32 hetes pocis
Szia, Nekem is mellso fali lepenyem van.Az annyit tesz hogy nekem jobb oldalt van megtapadva.Ott is erzem a legjobban.Ne aggodj!Van akinek hatso fali van....szoval ez nem gond!!!!A meszaj magasan van.En 30 hetes vagyok nemreg nezte meg a doki a meszajamat es igen csak "melyre " kellett neki nyulni hogy kitapintsa hogy zarva van!Szoval ne aggodj!!!!!De legkozelebb kerdez ra a dokidnal es o elmagyarazza neked.En addig nem szoktm kijonni tole amig van valami amit nem ertek!Aert van hogy elmagyaraza!!!Foleg ha mar fizetsz neki! Minden jot!!!!
Szia! Nekem is mélyen volt a méhlepény, nálam a 14. héten akkor derült ez ki, amikor vérzéssel kórházba mentem. Nem lesz semmi baj, sokat kell pihenni, semmi megerõltetõt ne csinálj, nálam pl. a porszívózás-sok hajolgatás okozhatta a vérzést. De aztán én is pihentem, feküdtem, és ahogy nõtt a baba, feljebb csúszott a lepény is, 4 héttel késõbb már nem tapadt mélyen. Az, hogy mellsõ fali, az nem baj, nekem is ott van. Pihenj sokat! :) 31 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokatnekem azt mondta ez nagyon nem jó, hogy a méhszáj közelében van mert vérzés léphet fel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!