Találatok a következő kifejezésre: 14 hetes vagyok. A 12 (10 db)

14 hetes vagyok, nőgyógyászhoz megyek a 12 hetes uh után. Mi fog történni? Mire számítsak?

Legjobb válasz: Valószínû hogy lesz egy hüvelyi vizsgálat (zárt-e a méhszáj, nincs-e fertõzés...), esetleg még 1 uh, + felteheted a kérdéseidet, megnézi a vérkép eredményeket, elmondja ha esetleg plusz vitamint kell szedni.

Valószínû hogy lesz egy hüvelyi vizsgálat (zárt-e a méhszáj, nincs-e fertõzés...), esetleg még 1 uh, + felteheted a kérdéseidet, megnézi a vérkép eredményeket, elmondja ha esetleg plusz vitamint kell szedni.
A kérdező hozzászólása: Uh nem lesz sajnos. Meg tudja mondani ennek ellenére, h jól van-e a baba?
de miért is kell menned 14.héten?mit mondott a dokid?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom. Még az 1 uh-n kívül nem látott orvos. Ez a terhesgondozás menete náluk.
privin irok jo?
A kérdező hozzászólása: oksa, [email protected]
ez az msn-cimed is?mert akkor inkább oda is irok
irtam neked

Kicsit összezavarodtam a hetek számolásában. Utolsó mensim augusztus 28-án volt. Innen számolva a védőnő szerint 14 hetes vagyok. Csütörtökön voltam UH-n, a szerint 12 hetes vagyok. Most akkor hogy is van? Melyik a helyes számítás?

Legjobb válasz: Az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják a terhességet, de ettõl függetlenül UH-nál például a baba méretei szerint is kikalkulálja a gép, hogy szerinte ez egy milyen idõs baba méreteinek felel meg. Ez okozza szerintem nálad az eltérést.

Az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják a terhességet, de ettõl függetlenül UH-nál például a baba méretei szerint is kikalkulálja a gép, hogy szerinte ez egy milyen idõs baba méreteinek felel meg. Ez okozza szerintem nálad az eltérést.
pontosan ugyan igy voltam 2006 ban mikor teherbe estem agusztus 28 an volt meg akkor utoljara a menszim, es junius 4 re voltam kiirva, de akarmikor mentem ultrahangra mindig mas idopontot mondtak hogy mikorra varhato a szules, es megszultem junius 2 an igaz beinditassal!
Nekem is pont így számolták el a méret miatt, de a 18.heti uh-n már 20 hetesnek mondták, tehát behozta a lemaradását! Szóval ne aggódj, más ütemben növekszik, nem úgy mint ahogy a nagykönyvben az le van írva :) Boldog babavárást! 34 hetes hóember :D
Szia! Én is így voltam vele. Nekem ezt a szüléskalkulátort ajánlották: http://www.kismamablog.hu/szules-kalkulator
Szia, nekem is pont aug.28-án volt az utolsó mensi. Egyidõsek vagyunk:) Ma van a 14. hét és 5. nap. Szerintem is azért mondtak 12 hetesre, mert másképp fejlõdik a babó. Az enyémet többre mondják, 16 hetesnek. Ez változhat még, ahogy növekszik a kicsi, ne aggódj! Behozhatja a "lemaradást".
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Akkor úgy látszik nem egy kapkodós fajta ez a pocaklakó.:)
Sziasztok!En is pont ezen gondolkozom mar hetek ota, hogy hany hetes is a babom.Szinten augusztus 28 volt az utolso menstruaciom es az uh-on rendszerint 5-6-7 nappal naggyobbra mondjak a kis dragamat...Rakerdeztem az orvosnal hogy akkor ez most hogyan is van es azt mondta nem szamit....Mind1, egy hete oriasi leptekkel el kezdett noni a hasam szoval mar nem erdekel, mert latom kivulrol is hogy minden rendeben :-) . Szerintem ne foglalkozz a meretekkel, majd behozza :-) Boldog pocakosodast!!!

14 hetes vagyok és már a 12. héttől elmúltak a rosszullétek, de most meg hihetetlen ingerült vagyok! Fékezem meg türtőztetem magam persze, azzal nincs gond, de normális ez? Nem vagyok agresszív típus de állandóan kötekszem mostanság!

Legjobb válasz: Szia! Ez a hormon változás. Nekem párom elvitt esténként vagy délután sétálni egy órát és lenyugodtam, ha meg kezdtem kötekedni akkor nem ment bele a vitába csak rám szólt hogy már megint kezded a sétálás/mozgás termel endorfint (boldogság hormont)? Elmúlik csak kitartást hozzá. Én olvasással foglaltam le magam vagy 4 d képeket néztem hogy kb hogy néz ki a babánk és az megnyugtatott. Boldog várakozást.

Szia! Ez a hormon változás. Nekem párom elvitt esténként vagy délután sétálni egy órát és lenyugodtam, ha meg kezdtem kötekedni akkor nem ment bele a vitába csak rám szólt hogy már megint kezded a sétálás/mozgás termel endorfint (boldogság hormont)? Elmúlik csak kitartást hozzá. Én olvasással foglaltam le magam vagy 4 d képeket néztem hogy kb hogy néz ki a babánk és az megnyugtatott. Boldog várakozást.
teljesen normális, az egész terhesség alatt hullámzik az ember kedélyállapota. Én a keményedés és görcsök ellen már régen szedem a MAGNEB6-ot, úgy tapasztalom, hogy azóta nyugodtabb vagyok. Próbáld ki Te is! (27 hetes mami)
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Nem aggódsz te kicsit elõre a dolgokon??
A kérdező hozzászólása: de igen az elsõ terhességemnél annyira fájt már elõre parázok 4 napon.....
A 12 hetes uh a mérvadó, aszerint néznek mindent.
Mi az, hogy csak eddig foglalkozott veled?Ilyet még nem is hallottam!De kedves!
szia.hanyadik kerûletben laksz?
A kérdező hozzászólása: Kerepesen lakom, és Gödöllõre kellett járnom nõgyógyászhoz. Azért hozzátette a doki, ha bármi problémám van, mehetek hozzá. De uh-ra hova menjek legközelebb szerintetek?
ez nagyon gáz! kötelessége ellátni téged. sejtem, mire gondolt...hogy majd pénzzel tömöd. nem tudom, mi a helyes teendõ ilyen esetben, de ne hagyd magad zsarolni vagy kihasználni. remélem, tudnak neked tanácsot adni, h mi a teendõ. nem kényszeríthetnek, h fogadj orvost. pláne nem ezt! sok sikert- majd meséld el, mi lett a vége.
A kérdező hozzászólása: Ok, köszi szépen. Holnap kell mennem védõnöhõz, majd írok, hogy mit javasolt.
Sztem menj el kerepesre a kórházba és ott "válassz" egy dokit akihez majd jársz, de nem kell feltétlen nála szülnöd csak hozzá jársz majd vizsgálatokra. Vagy ott amikor menned kell lehet mindig másik doki lesz, ezt is lehet sztem. Vagy nem tudom szeretnél e mindenképp fogadott dokit? Gödöllõn pedig eljárhatsz dr.Szabó Lászlóhoz, van magánrendelõje, az alkalmanként 5000Ft, õ egyébként kerepesen van. De ha nem akarsz fizetni akkor sztem a kórházba járj.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a segítséget. Dr Szabó Lászlónál szülhetek a kerepesi kórházban? Telefonszámot esetleg tudnál adni?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Sikerült magánoorvost találnom a Flór Ferenc kórházban, ahol szülni fogok. Nagyon megnyugodtam, rendes volt az orvos.
Menj 15-én.
Akár 13+2 naposan is el lehet menni, nem kell napra pontosan megjelenni.
Én is 13 hetesen voltam 12 hetes kötelezõn. Az nem baj, ha egy hetet késel, viszont elõtte nem érdemes menni, mert esetleg még nem látnak annyi mindent.

Naptári számítás szerint 9 hetes terhes vagyok, ám a 12 hetes UH-ra a naptári számítás szerinti 14. hétre kaptam időpontot. Ez normális?

Úgy tudtam, hogy az utolsó menstruáció számít, tehát én ezen az UH-on 14 hetes leszek...

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy betöltött 12 hetesnek kell lenni. Én is 13. hetesen mentem, tehát ez nem jelent semmit. Illetve a védõnõ által számított és az ultrahangos vizsgálat alapján lehetnek eltérések.

Én úgy tudom, hogy betöltött 12 hetesnek kell lenni. Én is 13. hetesen mentem, tehát ez nem jelent semmit. Illetve a védõnõ által számított és az ultrahangos vizsgálat alapján lehetnek eltérések.
Én is már betöltöttem a 13dik hetet mikor mentem és semmi bajnem volt, az eredményünk jó lett.
Szia! Igen elvileg ez igy jó! Az orvosok az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják a terhességet, viszont van egy beágyazódási idõszak ami 10-14 nap és ezért 2 hetet le lehet vonni a terhességbõl. Pl. Én most vagyok naptár szerint 18 hetes de a terhességem csak 16 hetes.

Volt valaki 12-14 hetesed 4d uh-on? Érdemes ilyen korán szeretném biztosra tudni, hogy minden rendben és ha lehetne a baba nemére is kíváncsi vagyok.

Legjobb válasz: 13 hetesen mentünk el 4d-re elõször. Azért mentünk, mert a nõgyógyászom az orrcsontról nem beszélt és csak itthon olvastam, hogy az is fontos és nézni szokták. Nekünk mondták, hogy kislány lesz, úgy látszik, ami úgy is lett:-).

13 hetesen mentünk el 4d-re elõször. Azért mentünk, mert a nõgyógyászom az orrcsontról nem beszélt és csak itthon olvastam, hogy az is fontos és nézni szokták. Nekünk mondták, hogy kislány lesz, úgy látszik, ami úgy is lett:-).
16 hetes korra fejlõdik ki a baba nemi szere teljesen, ezért mondják csak meg 18 hetes Ultrahangon hogy mit is vársz! Ne menj még, nem lesz nagy élmény, nem az igazi még az arca, soványka is. Olyan 24 hetese érdemes elmenni! Inkább a Down kór szûrést csináltasd meg, az integrált tesztet, az jobban szûr ebben a korban, mint az uh. A 3D nem mindig nõgyóGyász végzi, sokszor csak egy radiológus, ahol leméri neked a babát, és inkább BabaMozi, mint vizsgálat! Na meg 18-24 hét között látszik csak meg sok rendellenesség. Ha van 2x 10-14 ezer forintod rá, akkor menj el, de biztos hogy Vissza akarsz majd menni késõbb, mert nem lesz az igazi.
Szia! En is 13 hetesen voltam eloszor. Nagyon alaposan meg tudta vizsgalni a babat, bar szepnek nem volt mondhato:P Azt is meg tudta mondani hogy 99.9% hogy kislany, bar ahhoz a sima 2Ds nezetet hasznalta, ami sokkal jobb minosegu/felbontasu kepet adott mint a dokim gepe. Szoval az egy dolog hogy a sima ultrahanggal nezik meg, akkor is biztosabbat tudnak mondani, egyszeruen mert jobb a gep, es a kep amit mutat. Jo babavarast!:) 24+1
Ja meg annyi hogy igaza van az elozonek, ha nem tervezel tobb 4D latogatast akkor semmi keppen ne menj ilyen koran, mert még nem latszik semmi az arcabol, csak a nagy homloka, az ufoszeme meg a pici szaja...eleg morbid. A legjobban a 26-28. het korul latszik hogy milyen lesz majd kint, mert akkor meg van helye es nincs az egesz gyerek az arca ele hajtogatva, viszont mar van az arcan meg a testen egy kis háj, es szep gombolyu, egeszen babaformaju.
Én múlt héten voltam integrált teszten, ott 4D-n is nézték a babát és nagyon klassz volt, szerintem megéri már ilyenkor is elmenni.
Szerintem mindenképp megéri elmenni!! 13 hetesen voltunk elõször és már akkor megmondták a nemét, ahogy barátnõimnek is meg tudták mondani ennyi idõsen. Arról nem beszélve, hogy -fõleg, ha elsõ baba- óriási élmény!! Persze még csontik ilyenkor, mégis látod mindenét, látod, ahogy izeg-mozog mindene, és hogy már ennyi idõsen egy komplett kis emberke.

Válasszam az amniocentézist? 37 éves vagyok, harmadik gyermek, most a 12 hetes uh-n derült ki, hogy valójában 14, 5 hetes. Minden rendben van, tarkóredó, stb.

Május 24-re kaptam időpontot a genetikára, de az új számítás szerint akkor már 20 hetes lennék. És nagyon félek a vetéléstől, bár eddig nagyon biztos voltam,hogy elvégzem a vizsgálatot.A kombinált tesztről lemaradtam, hogy már 14 hetes vagyok. Nem tudom mit tegyek?Tanácsot kérnék-tapasztalatokat, köszönöm.

Legjobb válasz: A vizsgálatnak CSAK akkor van értelme, ha károsodás esetén elvetetnéd a gyereket. Ha az eddigiek alapján a gyerekkel nincs semmi baj, és semmiképpen nem vetetnéd el, akkor felesleges ilyen kockázatot vállani.

A vizsgálatnak CSAK akkor van értelme, ha károsodás esetén elvetetnéd a gyereket. Ha az eddigiek alapján a gyerekkel nincs semmi baj, és semmiképpen nem vetetnéd el, akkor felesleges ilyen kockázatot vállani.
Nekem is 20 hetesen csinálták az amniot. Annyi idõs vagyok, mint te. Nekem nem csak a korom volt a gond, hanem a 18. héten derûlt ki a baba és addig 4 órás altatásos mütét volt sok gyógyszer, rtg felvételek. A genetikus megnyuktatott, hogy nagyon minimális a vetélés esélye, ha mindent betartok és pihenek utánna. Igaza volt, azóta 8 hónapos a fiam. Nem bántam meg, hogy .nem kellett végig idegeskedni a t
Én is ennyi vagyok, én még csak reménykedem, hogy ebben a hónapban összejött (2. gyerek), de én biztos vagyok benne, hogy meg fogom csináltatni mert nem lennék képes felnevelni egy beteg gyereket. Aki úgy gondolja, hogy akkor is megtartja annak teljesen felesleges, de én szeretném kizárni minden genetikai problémának az esélyét. Tudom, hogy ettõl még elõfordulhat, hogy születéskor derül ki, hogy nem egészséges és ezt természetesen elfogadom, de szeretnék biztos lenni abban, hogy minden tõlem telhetõt megtettem. Persze biztos sokan másképp vélekednek, nem tanácsként írtam, csak ez a saját véleményem.
Lehet, hogy nem értetek egyet velem, de én is elmúltam 37 éves. Van már két nagy gyerekem. 7 éve várom a babát, többször összejött, de sajnos nem tapadt meg jól és elment... Én -nézzetek felelõtlennek- de nem kockáztatnám meg azt, hogy a vizsgálat után elkezdjen szivárogni a magzatvizem és elveszítsem a babámat. Bíznék benne, hogy nincs semmi baj!!!!! És ez csak az én véleményem, nem kell érte bántani....
Élõ példa a sok leukékiás, daganatos gyeremek. Akik kisgyermekként betegszenek meg ilyen betegségekben, azok is genetikailag gén/kromoszómarendellenesek, mert ezek a tumorsejtek embrionális tumorok. Azaz az amniocentézis például erre sem szûr. Pedig simán a 11-es kromoszómával van baj.....
Nekem rossz volt az afp-m, ezért voltam genetikai uh-n a sotén. Ott cisztát találtak a baba fejében, és az egyik szívizom meg volt vastagodva. Közben voltam én is Hajdú Krisztinánál az Istenhegyin, ott csinált genetikai uh-t, ahol kisebbnek látta a babámat, mint kellett volna, ezért csináltunk négyes tesztet szintén vérbõl, arra pedig 1:350-hez kockázat jött ki a downra. Ezek után nem volt kérdés, hogy megcsináltatom-e az amniot, ami alapján végül kiderült, hogy egészséges a babám. Egyébként nekem ott a sotén azt mondta a genetikus, hogy az amnio utáni 0, 5-1% vetélési kockázatot úgy kell érteni, hogy a mindenkinek alapból meglévõ saját vetélési kockázatát növeli meg fél-1%-kal, ha megcsináltatja az amniot. Példával elmagyarázva: ha nekem a saját vetélési kockázatom (pl. méhem állapota, egészségügyi állapot, genetikai adottságok, stb. miatt) teszem fel 5%, akkor ha megcsináltatom az amniot, akkor ez megnövekszik 5, 5-6%-ra. Ha a saját vetélési kockázatom 85%, akkor igen, nagy valószínûséggel elvetélek, de nem az amnio miatt, hanem azért, mert nagy valószínûséggel amúgy sem maradt volna meg a baba.
Nem azt mondtam, hogy felesleges, mert a Pataura, Down-ra, 18-as triszomiára szûr, ilyen beteg nem lesz a gyerek, ezt kiszûri. De számos!!!!!! mást nem. Én csak ezt mondtam. És azt, hogy sajnos tapasztalatból írtam.
A kérdező hozzászólása: igen, én is azt hallottam, hogy nem mindet szûri, ettõl nehéz a választás.Viszont a fiamat 35 évesen szültem, nem mentem amnióra, a kombinált tesztem negatív lett, de a 30.héten kiderült, hogy két ér van a köldökzsinórban (ami utalhat kromoszómarendellenességre is).gondolhatjátok, hogy 9 hetet végigizgultam, semmi baja nincs a gyereknek, de szeretnék nyugodt lenni.viszont, ha az amnio sem100%-os, akkor ez sem nyugtat meg.Most úgy gondolom mégis, hogy elmegyek.Azért kérlek, írjatok még véleményt, tapasztalatot, mindenkié nagyon hasznos!
Jó, akkor nem érdemes megcsináltatni, de akkor a kombinált tesztet meg még úgy se érdemes, mert az még jobban nem ér semmit. Szóval kedves kérdezõ, ne csináltasd meg, mert ez sem garancia az egészséges babára.
"Az amniocentézis az összes kromoszóma rendellenességet szûri, vagy száz félét, " ezt írtad. EZ NEM IGAZ!!!!!! Ha az orvosaid ezt mondják, akkor valami nem stimmel velük.
Énmeg átmentem rajta, végigcsináltam az amniot és beteg lett a baba. De az amnio negatív. Genetikus mondta, hogy CSAK ÉS KIZÁRÓLAG 4-5 féle kromoszómarendellenességre szûrnek.
Én májusban leszek 38. Van 3 gyermekem, közülük az egyik szívfejlõdési rendellenességel született :-( nekem megcsinálták a méhlepény mintavételt márc 20-án, ami kockázatosabb mint az amnio. Szerintem aki elmegy már a genetikushoz és az amniora is, az azért csináltatja, hogy nehogy legyen valami komoly genetikai betegsége a gyerekének. szigorúan pihenni kell 2-3 nap, és 2 hétig kíméletes életmód !!! Elvileg akkor nem lehet baj. Nekem 7 napra megvolt az eredmény, minden oké és ismét kislány :-)
A nõgyógyászom, és még pár orvos, gondolom nem hülyék... A legsúlyosabb kromoszóma rendellenességeket szûri, mint írtam GENETIKAI betegségeket nem szûr az amnio.
9. vagyok. kedves 8. honnan vetted, hogy az összeset szûri? hatalmas tévedésben vagy!!!!!!
A baj csak az, hogy 4-5 féle genetikai rendellenességre szûr az amniocentézis. És ugye több 1000 komoly genetikai betegség van...... Attól, hogy megcsináltatod, attól még nem garantált az egészséges baba. Sajnos. Tapasztalat.
Januárban töltöttem a 37. évemet. Van már 2 egészséges gyerekem, de ez NEM GARANCIA, hogy a harmadik is egészséges lesz, ezért én megcsináltattam. Minden eredményem jó lett, nem indokolta volna semmi, csak a korom. Nem hiszek a kombinált tesztben sem, az csak esélyeket latolgat, ezt az orvosom is megmondta. Az amniocentézis az összes kromoszóma rendellenességet szûri, vagy száz félét, a genetikait nem. Márciusban csinálták nekem, azóta megjött az eredmény, egészséges kislány. Így már ez miatt nem kell végig aggódnom a terhességet. 21 hkm
Én 38 leszek hamarosan, és júniusban megyek az amniocentézisre. Én választottam a biokémiai szûrés helyett, ugyanis ez biztosra mondja az eredményt, míg a vérbõl vett minta csak 70-80%-ra és a vége lehet, hogy ott is az amniocentézis. Egyébként a vetélés esélye 0, 5%, én nyugodtabb leszek, ha tudom, hogy semmi gond. A 12 hetes szûrésen minden rendben volt, én mégis elvégeztetem. Az orvosom is egyetértett ezzel. Gondold végig, esetleg beszéld meg az orvosoddal õ mit javasol.
Terhességet. Bocsi a telefon hamarabb küldte el az elöbb nem tudtam befejezni.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt kell mérlegeljem-viszont nagy dilemma:beteg gyerekhez nem lenne erõm, de ha elvetélek burokrepedés miatt, azt sem tudnám feldolgozni.Az amniocentézis minden kromoszómarendellenességet mér, tehát megállapítja, h. pl. 22xx kromoszómájú?
Kedves Utolsó válaszoló- nagyon sajnálom! Remélem rendben lesz a kislányod.

14 hetes kismami vagyok! Nem kivánom a szexet mitől lehet ez? a 12. -ik hétig nagyon hányingerem volt, de addig aránylag elfogadható volt a szexuális vágyam most meg semmi:(nagyon nagyon szeretem a kedvesem, nem értem miért van az hogy nem kivánom!?

Legjobb válasz: Szerintem ez csak átmeneti állapot, hormonok is okozhatják, nyugodj meg! Nálam is volt egy ilyen pár hetes idõszak, de azóta minden rendben, sõt jobban kivánom, mint valaha.. :-) Beszélj a pároddal, meg fogja érteni. Terhesség alatt rengeteg testi és lelki változáson megyünk keresztül.

Szerintem ez csak átmeneti állapot, hormonok is okozhatják, nyugodj meg! Nálam is volt egy ilyen pár hetes idõszak, de azóta minden rendben, sõt jobban kivánom, mint valaha.. :-) Beszélj a pároddal, meg fogja érteni. Terhesség alatt rengeteg testi és lelki változáson megyünk keresztül.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszod!igen beszéltem vele és a világ legboldogabb embere vagyok hogy épp pont Õ a kedvesem , mert megérti a dolgot csak engem bánt nagyon!Nagyon nagyon szeretem a párom és a picibabánkat nem lehet hogy a féltéstõl van?
Én is nagyon szeretem a páromat és sajnos én sem kívántam a szexet, õ meg nem erõltette/erõlteti. Most már a vége fele járok és még mindig nincs szexuális életünk, fõleg nem olyan amilyenekrõl itt egyesek írnak. De nem vagyunk egyformák viszont abban szerencsések, hogy ilyen társakra leltünk akik megértenek. Amúgy féltd a babót te is és hidd el Õ is. Mindemellett ez nem biztos megnyugtató számodra, mert ha nem jön meg az "étvágyad" késõbb is bánt majd a dolog, legalábbis engem bántott, pedig beszélünk róla, de szerencsére ez nem befolyásolja a kapcsolatunkat. Csak már azt várom, hogy minden visszaálljon a régi kerékvágásba :-)
Nekem is volt az elejen ilyen idoszak, es most sem mondhatnam, h annyira kivannam, vannak napok amikor szeretnem, de legtobbszor En sem erzem. Ez biztos csak a hormonok miatt van, ne izgulj ez el fog mulni, es minden a regi vagy meg jobb lesz mint elotte. Boldog babavarast kivanok 14 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Olvastam itt olyanokat h akinek kisfia lesz azok az anyukák nem kivánják annyira a szexet?Ti milyen nemû kisbabát vártok?/a mi babócánk ugy néz ki h kisfiú lesz/
Második válaszoló vagyok. Nekünk kislányunk lesz.
Szia!Nekünk kisfiunk lesz és egyáltalán nem kívánom a sexuális életet.Szerencsére a párom sem erõlteti és megbeszéltük majd utánna bepótoljuk.Azt hiszem kétszer ha voltunk eddig együtt a terhesség alatt, de nem igazán volt jó, agyban sajna nem tudtam kikapcsolni és egyfolytában azon filóztam nem lesz e baja, nem fogok e vérezn utánna stb..Elég sok ilyet lehet olvasni itt.Mi is már a félidõt elhagytuk és iagzából nagyon megértõ a párom, ami megnyugtató, de nem tudom mikor fog visszaállni minden a régi kerékállásba.NEm kell erõltetni nektek sem, majd jön amikor jön, minden esetre beszéljetek róla , fõleg ha téged nagyon bánt ez, mert akkor megkönyebbülsz te is és a párod is.22hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!