Találatok a következő kifejezésre: 14 hetes vagyok. 3 (27 db)

14 hetesek vagyunk, érdemes lenne bejeltkeznem 4d-s uh-ra? Szfvárra mennék, állítólag 2-3 hét a várakozási idő. Akkor már látszana jól a babó?

Legjobb válasz: Ha csak egyszer szeretnetek menni, akkor en inkabb kicsit kesobb mennek, mondjuk a 25. het kornyeken. A genetikait ugyis megcsinaljak alapbol, mindegy, hogy magandokid van, vagy sztk-s rendelesre jarsz, nem? Csak azert mondom, mert minel kesobb mesz annal pufibb a baba es az arca annal olyanabb, mint amilyen szuletesekor lesz. A fiammal kerek 29 hetesen voltunk, akkor mar egyaltalan nem tunt sovanynak, es tenyleg nagyon hasonlitott a szuleteskori pofija a 4d-s kepekhez. Igaz, ekkor mar nagyon nagy volt, mozogni nem tul sokat lattunk, de ugyanugy megmertek mindenet, amit csak lehetett, nem csak mozizas volt. Most a 2. babaval a 16. heten megyunk, de szivem szerint kesobb mennek, a 25. het korul, hogy mar ne is legyen sovany, de meg mozgolodjon is tobbet, mint anno a fiam. (Csak eppen kesobb mi nem nagyon tudunk, mert kulfoldon elunk, de Magyarorszagon jarunk 4D-re, mert itt nagyon draga es az egesz babavaras alatt csak a 16. heten leszunk ott, tehat csak most mehetunk.)

Ha csak egyszer szeretnetek menni, akkor en inkabb kicsit kesobb mennek, mondjuk a 25. het kornyeken. A genetikait ugyis megcsinaljak alapbol, mindegy, hogy magandokid van, vagy sztk-s rendelesre jarsz, nem? Csak azert mondom, mert minel kesobb mesz annal pufibb a baba es az arca annal olyanabb, mint amilyen szuletesekor lesz. A fiammal kerek 29 hetesen voltunk, akkor mar egyaltalan nem tunt sovanynak, es tenyleg nagyon hasonlitott a szuleteskori pofija a 4d-s kepekhez. Igaz, ekkor mar nagyon nagy volt, mozogni nem tul sokat lattunk, de ugyanugy megmertek mindenet, amit csak lehetett, nem csak mozizas volt. Most a 2. babaval a 16. heten megyunk, de szivem szerint kesobb mennek, a 25. het korul, hogy mar ne is legyen sovany, de meg mozgolodjon is tobbet, mint anno a fiam. (Csak eppen kesobb mi nem nagyon tudunk, mert kulfoldon elunk, de Magyarorszagon jarunk 4D-re, mert itt nagyon draga es az egesz babavaras alatt csak a 16. heten leszunk ott, tehat csak most mehetunk.)
A kérdező hozzászólása: Utolsó! A Sziget utcába megyek, nem tudom ott konkrétan ki csinálja majd, nem jártam még ott? Miért? Van valami rossz tapasztalat a Deákékkal kapcsolatban?
bocsi! Ugye nem a Deákékhoz mész?
Szia, mi 2-szer voltunk, a 16. heten, rogton kiderult, hogy kisfiu, es a 32. hetig, ott meg gyonyoruen latszott az arcocskaja! Boldog babavarast!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ mindenkinek. Jövõ hét péntekre kaptam idõpontot, az betöltött 15. hét - 16. hét fele lesz. Már most nagyon izgatott vagyok, remélem megmutatja kukacos e vagy nunis. :) Szép napot mindenkinek!
A 2. genetikai uh a 18-20.hét között esedékes. Szerintem menj akkor, s így két legyet ütsz egy csapásra. :) Itt megnézheted, hogy kb. mire számíts! :) ) http://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl&h=18
Mi a 20-ik héten voltunk, ott derült ki hogy kislány, és amikor megszületett teljesen olyan volt az arca, mint a képen amit kaptunk, pedig még csak félidõs volt amikor készült:)
Mi a 13.héten voltunk 4D-n, a szonográfusnak egyértelmû volt, hogy genetikai uh-t is csinál. Ha bejelentkezel, mondd azt, hogy genetikai ultrahangra és babamozira kérsz idõpontot. Ha még nem voltatok 4D-n, biztosan nagy élmény lesz! :) Sok boldogságot! :) )
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ha elmegyek a 18-20. hét körül, akkor automatikusan genetikai uh-ot csinálnak 4d-vel, vagy külön kell szólni, hogy nem csak mozizni akarok?
szia.Attól függ hová jelentkezel be, nekünk nem volt ennyi a várakozási idõ, talán pár nap volt.Mi a 29, héten mentünk.mert csak egyszer terveztük a 4 d uh-t.igy olyan idõbe akartam menni amikor már nagyon babás, és igy is lett.Szopizta az ujját, ásított, mosolygott, nyitogatta a szemeit, húú nagyon nagy élmény volt.
Bocsi, csak most láttam, hogy írtál.

14 hetes vagyok, és kb.2-3 hete már a délelőtti órákban ugy érzem, hogy elalszom, és nem tudok odafigyelni semmire, annyira álmos, fáradt vagyok. Ilyan korai terhességnél előfordul?

Nem kávézom, csak 3 in 1-et iszok, még dolgozom is. De nagyon rossz, mert a fejem majd le esik:)

Legjobb válasz: Igen, a korai terhességnél gyakran elõfordul az álmosság, fáradtság. Én is ilyen voltam, aztán kb 15. héttõl jobb lett. 23 hetes kismami

Igen, a korai terhességnél gyakran elõfordul az álmosság, fáradtság. Én is ilyen voltam, aztán kb 15. héttõl jobb lett. 23 hetes kismami
ez természetes ilyenkor, én amúgy is bármikor eltudtam volna aludni, képzeld milyen voltam a terhességem elején :) boldog babavárást
Az elsõ 3 hónap biztos ilyen lesz, ez természetes és ez ellen még a kávé sem hatna. Én fõleg ebéd után voltam így, még dolgoztam, mit nem adtam volna egy kis pihiért, vagy alvásért. Szó szerint bukott le a fejem olyan álmosság és fáradtság jött rám. De ez elmúlik és a második harmadban pedig olyan aktív leszel mintha nem is lennél terhes. Ezt az idõszakot pedig át kell vészelni. Kitartást! 22hetes kismami

Lehet buta kérdés de lesz valami baja a babának ha megettem 3 jó csípős almapaprikát? Annyira kívántam és jól esett.14 hetes vagyok.

de mióta terhes vagyok csak azóta kívánom de brutálisan. mindennap megenném... ti hogy álltok ezzel??

Legjobb válasz: Akkor a mekis burgerben lehet valami. :) Múlthéten az volt a kívánóssági soron nálam. Beültünk és megettem 5 sajtburgert, de úgy, hogy észre sem vettem, hogy eltüntettem, aztán még egy farmburgert azt hiszem. A párom segített ki a levegõre, mert utána aztán elteltem. De újra megtudnám enni, sõt igazából sajtburgert ennék kólával és nyalnám a sót, mint Bambi az erdõn.Az édességre ránézni sem tudok. Hétvégén csináltam a családnak tiramisut, hát azt megkóstolni sem bírtam. Lehetne a gyerekmenü mellett kismama menü is. :) Jha és amivel drága gyermekeim apját az õrületbe kergettem az a péntek este 11kor halászlét ennék. De azt is olyan gyilkos kívánósan, hogy most azonnal vagy végem van. Nem segített semmi, nem múlt el, végül neten találtunk egy helyet és házhoz kértünk, ettem egy nagy adagot és már jobban is lettem. :)

Fú, 5 sajtburger, jól nyomod! :) Én még tavaly nyáron 4-et toltam be, de utána olyan rosszul voltam, hogy nem bírtam létezni. Szomjas voltam a sós hústól, de inni sem bírtam annyira tele volt a gyomrom... Valamelyik nap egyedül megettem egy 32 cm pizzát, utána nagyon szenvedtem. De egyszerûen imádom a hamburgert és a pizzát! :) Viszont most a halászlevet kívántam meg, jajj, de ennék csípõsen, puha kenyérrel... 14 hkm
Én a kínai csípõssavanyú levest kívántam meg nagyon az elején és nagyon jólesett. Amire a férjem kimondta, hogy hú, ez nagyon csípõs, addigra én bekanalaztam. :D Utána persze engem bántott a lelkiismeretem, hogy nem árthattam a babámnak, de remélem nem. A legelején én is nagyon kívántam a mecis hambit, már nem. Colát bármikor meginnám, de férjem nem engedi, hogy ne mérgezzem a babánkat :SS
Akkor a mekis burgerben lehet valami. :) Múlthéten az volt a kívánóssági soron nálam. Beültünk és megettem 5 sajtburgert, de úgy, hogy észre sem vettem, hogy eltüntettem, aztán még egy farmburgert azt hiszem. A párom segített ki a levegõre, mert utána aztán elteltem. De újra megtudnám enni, sõt igazából sajtburgert ennék kólával és nyalnám a sót, mint Bambi az erdõn.Az édességre ránézni sem tudok. Hétvégén csináltam a családnak tiramisut, hát azt megkóstolni sem bírtam. Lehetne a gyerekmenü mellett kismama menü is. :) Jha és amivel drága gyermekeim apját az õrületbe kergettem az a péntek este 11kor halászlét ennék. De azt is olyan gyilkos kívánósan, hogy most azonnal vagy végem van. Nem segített semmi, nem múlt el, végül neten találtunk egy helyet és házhoz kértünk, ettem egy nagy adagot és már jobban is lettem. :)
Nem azért mosolyogtam, mert buta kérdés, hanem azért, mert annyira aranyos. :) Nem lesz baja, ez csak szimpla kívánósság. :) Egy kismamának nagyon fura tud lenni a menüje, ha nagyon beindul. :DDD
A csípõset én is nagyon kívántam eleinte. És a hambi is jöhetne bármikor! Nem árt a csípõs, egyed nyugodtan. De majd a szoptatásnál ne egyed, mert a tejednek nem lesz jó íze. Én egyszer ettem szoptatás alatt csípõs halászlét és nem szopott a gyerek. Mire aztán rájöttem, hogy mi miatt... Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: ezt a kínai csípõs levest nagyon sok kismama eszi.. na majd egyszer megkóstolom bár nem vagyok híve ezeknek a porleveseknek.. vagy ez nem az?.. jaj a kóla.. meginnám most is de az tényleg nem tenne jót a babának..
A kérdező hozzászólása: jah azt elefejetettem írni hogy viszont éjjel arra keltem hogy nagyon megkívántam a mézes krémest, gondolhatjátok mit lemûveltem állandóan ittam a vizet, és egész éjjel pisilni jártam hogy elmúljon a kívánósságom, szerencsére elmúlt reggelre, , .. hogy mik vannak??!!!!
A kérdező hozzászólása: de jó nem vagyok egyedül, szóval te is 14 hetes vagy. a terhességem elején nagyon kívánta ma kólát naponta megittam belõle 2 litert annyira jól esett, , 2 napra rá meg kihánytam :) azóta nem kell.. sósat sóssal, ettem, édesség nem kell fúúújj... na de ez a paprika ..
2. vagyok Én is szoktam mekis kaját kívánni. Meg újabban kólás gumicokrot és savanyú cukorkát. Eddig nem szerettem az édességet, de az utóbbi idõben elég sok édeset is eszek. 14 hkm
Szia! :) Én 6 hetes vagyok de 2 napja egyszerûen meghalok a mekis hamburgerért. Tegnapp is, és ma is ettem egyet. Mást nem tudok megenni, csak azt, de holnap már nem eszem, nem akarom mérgezni a babámat ilyennel :) ) Én is ezen aggódtam ma, hogy ugye nem lesz semmi baja ettõl! :) De olyan hihetetlen, sosem voltam egy nagy mekis, nagyon nagyon ritkán ettem csak ott, és erre ezt kívánom, nagyon furcsa :) ) Az almapaprikától nem lesz semmi baj, ne aggódj! :) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: köszi akkor megnyugodtam, lehet megeszek mindjárt egyet, persze nem éhgyomorra falom, de azért reggelihez meg ilyesmi.. elég sok buta kérdés van itt, de hát aggódunk mindenen mi kismamák :-)
Én minden nap eszek csípõset. Imádom az erõs pistát, a csípõs paprikát, úgyhogy megeszem. Szerintem nem árt. Maximum csíp kifele! :)
Én az extrán csípõs koreai menüt szerettem, koreai étterembe költöztem volna legszívesebben. :) ))))) 39 hetes kismama


Mitől van ez? 14+5 hetes vagyok.3 napja nagyon rosszul vagyok, egyfolytában fáj a gyomrom.

Éjszakánként alig tudok aludni. Tegnap este óta már fáj a fejem is. És az el?bb hánytam. Ennek semmi köze nem volt a savhoz. Pedig meg voltam gy?z?dve, h attól vagyok rosszul. Egyébként a terhesség alatt kb 3szor hánytam, 2szer savat 10 hetes koromig. Meg egyszer idegességb?l, és most. Bár most is ideges voltam kicsit. Félek, h ez valami vírus-e (de nem megyek ki az utcára sem, párom nem beteg), vagy "csak" a terhesség

Legjobb válasz: Menj el a háziorvosodhoz, õ tudja majd a választ. :)

Menj el a háziorvosodhoz, õ tudja majd a választ. :)
elõfordulhat hogy a terhességtõl, néha nekem is voltak ehhez hasonló problémáim, de én mondtam a védõnõnek és az orvosnak is, kaptam rá gyógyszert, tehát az orvosnak minden féle képpen szólj!

Mit lehet bevenni fejfájásra? 14 hetes vagyok, de má 3 napja fáj a fejem, é már nem igazán tolerálom.

Legjobb válasz: Panadolt(nekem orvos, védõnõ,gyszertáros mondta).De mivel túl vagy a 12. héten algopyrint is lehet,de én a Panadolra esküszöm.jobbulást!

Panadolt(nekem orvos, védõnõ, gyszertáros mondta).De mivel túl vagy a 12. héten algopyrint is lehet, de én a Panadolra esküszöm.jobbulást!
Paracetamol tartalmú fájdalomcsillapítót szabad szedni. Menj el gyógyszertárba és mondd meg, hogy terhes vagy, biztos tudnak segíteni! :-)
Szerintem magadtól semmit ne vegyél be. Kérdezd meg a védõnõt vagy a nõgyógyászodat.Esetleg a gyógyszertárban is tudnak neked felvilágosítást adni, hogy mit szabad kismamiknak.
Én is úgy tudom, hogy ha nagyon fáj, akkor paracetamoltartalmút szabad bevenni. Nekem a gyógyszerész egy Mexalen nevezetû nagyon enyhe gyógyszert adott, és segített. Kérj tanácsot, mit ajánlanak!
a gyógyszertárban mond meg, hogy terhes vagy, hány hetes és adni fognak olyat amit szedhetsz. én migrénes vagyok a paramax raphid-ot az elsõ hetektõl fogva szedhettem.persze, csak módjával, elõszõr próbálj meg egy felet.de mindenképp csillapítsd a fájdalmat, mert inkább egy-pár szem gyógyszer, mint a tartós fejfájás.ezt az orvosom mondta. boldog fejfájásmentes babavárást
http://www.babanet.hu/faq/terpat06.php itt egy doki nyilatkozik.
A kérdező hozzászólása: eléggé félek mekkora leszek a végéig ha már most ilyen nagy... :S
3. bébimet várom, a 23 hetes vagyok, de 2 hét alatt akkorát nõtt a pocim, hogy a védõnõm is csodálkozott rajta. Ráadásul a kis lúrkóm nagyon aktívan mocorog, néha érzem, hogy fejvégû a fekvése.
Nekem 15 hetesen nem is látszott 3. babánál
Ne aggódj, nem vagy egyedül:) Én végig hatalmas voltam.Ikreim lettek volna-de az egyik maradt meg és mellsõ fali a lepényem ami szintén hatalmas hasat okoz. 19hetesen a köldököm fölött volt 3ujjnyival a méhem ami 28hetesnek felel meg. Most a 21.héten 110cm a pocakom.Júliusban szülök, de már mindenki kérdezi, hogy mennyi van vissza:) ) De ha ez megnyugtat, akkor nekem kb.10 hét "elõnyben" volt mindig.Az elején a puffadástól, aztán a méhlepénytõl és még ki tudja mitõl:) ))
A 3. babával nekem is sokkal hamarabb kezdett nõni a hasam. 24 hetesen be akartak hívni nst-re, én meg pironkodtam , hogy nekem az még jóval odébb van.
3.babámat várom, pont félidõben akkora volt a hasam, mint a lányomnál (2.gyerek) az utolsó hónapban. És már a 3.hónapban félidõsnek tûntem. Szerintem hatalmas hasam lesz még május végéig!!!!!!
Nekem is azt mondják, hogy mindjárt szülök:) 21 hetes vagyok, és 99cm volt a hasam, múlt héten.54kg-al kezdtem.3. baba
A kérdező hozzászólása: akkor nem vagyok egyedi eset... :)
Nekem ugyan olyan ütemben nõtt mint a 2.-nál a legnagyobb az elsõnél volt. Viszont van egy ismerõsöm aki 14 hetesen szintén iszonyat hassal bírt, de neki leállt a nagy ütemû növekedés, persze nõ most is, de már pl akkora, mint az enyém :)
Sokkal nagyobb volt fél idõsen, mint az elsõvel 9 hónaposan. :D A középsõ gyereknél voltam olyan , , átmeneti, , állapotban pocak tekintetében.De az utolsónál...jajj.....visszanézegettem ép a minap magamat... :D mint egy igazi hordó! :D
Tennél fel képet esetleg? Érdekelne mert én az elsõ babámat várom és 14 hetes vagyok..

14 hetes vagyok. Elég ha 2-3 naponta szedem az elevitet? Folsavat és c-vitamint minden nap. Sok zöldséget próbálok enni. Elég ez a kisbabámnak?

Így végre minden nap tudok wc-re menni, ami el?tte 3 naponta ha volt.

Legjobb válasz: Szerintem elég! Nekem az orvos a 20. héttöl mondta,hogy elég belöle heti 1-2,de irt fel vasat,amit mindennap szedek.

Szerintem elég! Nekem az orvos a 20. héttöl mondta, hogy elég belöle heti 1-2, de irt fel vasat, amit mindennap szedek.
Én eleinte csak elevitet és folsavat szedtem minden nap, kb. 12 hetes korunkig. Aztán a doki írt ki magneB6-ot (érzem is a szükségét, mert nem feszül így a pocakom), abból eleinte napi 1 volt, most napi kettõ. Továbbá C vitamint én is szedek (500 mg), de csak akkor, ha adott nap nem eszek legalább 2 féle gyümit. Calciumot szintén szedek (Béres, 500 mg) kb. 3-4 naponta egyet, a fogaim rendben vannak. Illetve, mivel vérszegény vagyok, vaskészítményt is felírtak (Neo-Ferro-Folgamma), abból napi 1 (de 2 kellene. Elevitet kb hetente egyszer "eszek", de akkor nem veszek be mást, csak a vasat és 1 magnéziumot. Na, jó kis koncepció:) Gondolom látszik, hogy 1. baba:)
Nekem a védõnõ mondta, hogy elég 2-3 naponta az Elevitet szedni, különben székrekedést okoz. Nálam okozott is, mert amikor elkezdtem szedni akkor minden nap szedtem, utólag világított meg a védõnõ is!
Persze elég én sem szetem csak 2-3 naponta mert megfogta a székletem meg égetett nagyon már nem szedem egyátalán igaz jo nagyon mert beteg nemvolta most sem vagyok.

14 hetes vagyok, és 3 napon keresztül az őrület határán voltam a fejfájástól. Nem birtam tovabb tegnap este 2 ora különbséggel vettem be 2 Algophirynt. Nem tettem semmi rosszat a babának?

Legjobb válasz: köszönök mindent.tartok tõle ha már most ennyit aggódom..:) picit már irigyellek h 40.héten jársz!Nagyon sok boldogságot kivánok!!!!

A kérdező hozzászólása: köszönök mindent.tartok tõle ha már most ennyit aggódom..:) picit már irigyellek h 40.héten jársz!Nagyon sok boldogságot kivánok!!!!
szerintem ettõl nem tettél rosszat neki, bár nem vagyok orvos. nekem amikor ennyire fájt a fejem, segített 2 dl vörösbor!! elmúlt tõle mindig!!
A kérdező hozzászólása: próbáltam én mindent. vörösbor is volt, vizes borogatás, sétálás, próbáltam "relaxálni"is, de semmi eredmény. Ma már picit jobb, de jönnöm kellett dolgozni.Tegnap már arra is gondoltam h a babaval van baj, és a szervezetem igy reagál...
Szia. Érdekes, mert tegnap már nekem is õrülten fájt a fejem, én is bevettem egy algophirynt. Nekem mikor a fogamat húzták, akkor mondta a doki, ha kell, inkább vegyek be egy gyógyszert, ne szenvedjek, mert az károsabb. Alkalmanként nem lesz semmi baj tõle. Már a második harmadban vagy, ilyenkor már lehet. Boldog babavárást! 40 hetes kismama.
Én amikor az elsõ babámat vártam a 15. hét körül belázasodtam és akkor a doki azt mondta, hogy Algopyrint nyugodtan bevehetek. Amúgy nekem is fájt a fejem néhány napja, biztos ez a hülye melegfront. :( 38 hetes

Ha 14+3 a terhességem, akkor ha megkérdezik hány hetes vagyok, melyik az igaz, 14 vagy 15?

Előre számolunk, vagy hátrafelé? :)

Legjobb válasz: 14 hetes vagy.

14 hetes vagy.
én mindig úgy mondtam hogy 14-15hût között. :) 37+3hkm
Én mindig azt mondom amit betöltöttem. Mert mindent szinte ehhez viszonyítanak ha csak egy két nap választ el a következõ hétbe lépéshez akkor mondom, hogy szombaton töltöm a kerek 20dik hetet. Úr isten már nem sokára 20 hetes leszek. :D :D
14
na ez nállam is mindig kérdés......de én ugy szoktam mondani pl a te esetedben: "14.hetet betöltöttem"
Ez jó kérdés, én sem tudtam sohasem! :)
14+3-ra: "betöltött 14 hetes" vagy "a 15. hétben vagyok"
A kérdező hozzászólása: :D köszi :) ) Persze, nem orvosi értelemben gondoltam, hanem barátok, ismerõsök körében :) ) érdekes, hogy az ember a korát tekintve lefelé kerekít, ebben meg felfelé vágyik kerekíteni :D
én felfelé kerekítek:) )) ha 14+5 az nálam már 15 lenne:)
Nálam attól függött, hogy ki kérdezi :) de én is szívesen kerekítettem felfelé! 37hkm

14+3 hetes vagyok, az eddigi fehéres folyásom nagyon enyhén sárgás-barnás lett. Járt így valaki? Mi okozhatja?

Este megyek a dokimhoz, addig is érdekelnének tapasztalatok.

Legjobb válasz: igen, nekem. Pont ugyanekkor, 14+2 hetesen, még ügyeleten is voltam miatta egy hétvégi napon, mert a frászt hozta rám. Végül kiderült, hogy gombás fertõzés, kaptam rá gyógyszert. De ez nálam volt, szerintem mindenképpen nézesd meg magad orvossal, és figyeld, hogy nem változik-e a mennyisége, színe.

igen, nekem. Pont ugyanekkor, 14+2 hetesen, még ügyeleten is voltam miatta egy hétvégi napon, mert a frászt hozta rám. Végül kiderült, hogy gombás fertõzés, kaptam rá gyógyszert. De ez nálam volt, szerintem mindenképpen nézesd meg magad orvossal, és figyeld, hogy nem változik-e a mennyisége, színe.
Szia! nekem is elõfordult már jó párszor mindig szex utáni napokon. Én úgy tudom ez normális. 32 hetes kismama.
Szia! 14+5 napos kismama vagyok és nekem is van fehér folyásom. Szerintem normális addig amig nem viszket. Van ez akkoris ha nem terhes az ember..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!