Találatok a következő kifejezésre: 14 hetes vagyok, milyen (13 db)

Főleg este, de már lassan egész nap érzem, hogy ½borsódzik½ a karom és a lábam. Állandóan ugrálnék ilyenkor. 14 hetes vagyok. Milyen vitaminhiányom lehet?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy vitaminhiány, ilyesmi érzések elõfordulnak. Kevés feketeteát, kávét szabad csak inni, inkább csak reggel és érdemes masszírozni a végtagokat. Kicsit korai szerintem mot érezni, de lehet, hogy el is múlik magától.

Nem hiszem, hogy vitaminhiány, ilyesmi érzések elõfordulnak. Kevés feketeteát, kávét szabad csak inni, inkább csak reggel és érdemes masszírozni a végtagokat. Kicsit korai szerintem mot érezni, de lehet, hogy el is múlik magától.
SZIA:) 18 HETES TERHES LESZEK NAPOKON BELÜL, ÉS ÉN IS PONT ILYET ÉRZEK.MÁR AZT HITTEM MEGÖRÜLTEM, EZEKSZERINT NEM .SZERINTEM NORMÁLIS.BIZTOS, HOGY NINCS VITAMIN HIÁNYOD, MERT ÉN SZEDEK MINDENT, MÉGIS EZ VAN.

Két keresztes a vizeletem, és genny is van benne. Milyen következményei lehetnek? Nagyon aggódom.14 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Valószínû, hogy húgyúti fertõzésed van. Mindenképp menj vissza az eredménnyel az orvosodhoz. Ha nem kezelik, akkor felszálló fertõzést is okozhat vagy akár krónikussá is válhat. Vizelet tenyésztéssel kimutatható hogy milyen baktérium van a vizeletben és milyen csíraszámban. Ez alapján az orvos eldönti, hogy milyen kezelést javasol.

Valószínû, hogy húgyúti fertõzésed van. Mindenképp menj vissza az eredménnyel az orvosodhoz. Ha nem kezelik, akkor felszálló fertõzést is okozhat vagy akár krónikussá is válhat. Vizelet tenyésztéssel kimutatható hogy milyen baktérium van a vizeletben és milyen csíraszámban. Ez alapján az orvos eldönti, hogy milyen kezelést javasol.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Holnap megint viszek mintát, reggeli pisibõl, ha az sem jó, akkor átviszem a laborba és megnézik mi a baj. Remélem nincs túl nagy gond:(

Ha elmegyünk egy wellness fürdőbe, én milyen szolgáltatásokat vehetek igénybe? 14 hetes vagyok most, tavasszal mennénk. (kb 25-30 hét)

Legjobb válasz: Mindenképp kerüld a forró fürdõket. A szaunáról megoszlanak a vélemények, én terhesen azt is kihagytam. A masszázst kérdezd meg helyben, de arra számíts, hogy valószínûleg elég kényelmetlen lesz addigra hason feküdni. És pihenj sokat, amíg lehet. :)

Mindenképp kerüld a forró fürdõket. A szaunáról megoszlanak a vélemények, én terhesen azt is kihagytam. A masszázst kérdezd meg helyben, de arra számíts, hogy valószínûleg elég kényelmetlen lesz addigra hason feküdni. És pihenj sokat, amíg lehet. :)
Én semmit sem ajánlanék. Mi nyáron voltunk egy tengerpartos luxus szállodában (európai, nem utazási irodás), ami tele volt jobbnál jobb élményfürdõvel. Orvosom erõsen nem ajánlotta egyiket sem és nem is mentem be. Csak a tengerbe mertem bemenni, mert azt megengedte. De utánaolvastam elõtte nagyon a témának, megkérdeztem más orvosokat is, és igazat adtam az orvosomnak. Azt is tudom, hogy akármennyire is jól fertõtlenítenek egy medencét, nem tudnak kiölni minden bacit, és bármikor el lehet kapni valamit, terhesség alatt nem hiszem, hogy ez hiányozhat egy kismamának. Egyrészt, akkor antibiotikumot kell szedni, másrészt, ha nem derül ki és nincs kezelve, akkor koraszülést is okozhat egy-egy fertõzés. Én vigyáznék ezzel. Bár, most télen mást nem tud az ember egy wellness fürdõben mit csinálni, de én kibírnám.
Én semmit sem vennék igénybe.A jakuzziban nem cserélik le a vizet, ha te belemész, a gõzben szaporodnak a bacik a legjobban, a szauna a meleg miatt, meg a bacik miatt nem ajánlatos, az infrába is annyi ember megfordul, a knepp-taposóban felfázol, masszázs meg hogy?Oldalt fekve?Még talán színterápia, de az engem mindig csak idegesít:)
Én 5 percre beleültem a jakuzziba, de tény, hogy a fertõzésveszély miatt nem ajánlják. Szaunázni szerintem szintén nem érdemes rendesen a tocsogós izzadásig, de pár percre nyugodtan menj be. Ha tudsz hason feküdni, akkor a masszázsnak nincs akadálya.
Ja, utolsó vagyok, most látom, hogy csak a 30. hét körül mentek, hát akkor tuti, hogy nem tudsz maszíroztatni!:)
Szia!én megkérdeztem a dokimat, 25hetes terhes leszek, mikor megyünk. A teljesen rendben vagyok/gyunk, szépen fejlõdik a baba, stbstb. A doki annyit mondott, a 35 foknál melegebb termálvizet kerüljem(meg úgy ált. a termált), de ezenkívül ami jólesik, még akár szaunázhatok is. Amúgy az õ véleménye, hogy ezekben a szállodai medencékben klóros, fertõtlenített vizek vannak, ami szinte ártalmatlan..Azért szinte, mert ha azt veszed, semmi nem az, még egy levegõvétel sem:D De ahogy nézem, addig még minimum egyszer megjelensz dokinál, és ha rákérdezel, õ nem harap, hanem válaszol szerintem, és akkor téged is jobban megnyugtat, mint az itt felsorolt jó szándékú, ám korántsem szakszerû válaszok. Ugyanis minden orvos és terhesség más, ami egyiknek jó, az a másiknak tilos lehet...
A kérdező hozzászólása: Nagyjából erre gondoltam én is, hogy a medence melletti padról nézegethetek :) Az nem túl sok, uh szerintem halasztjuk ezt a dolgot õszre, mikor már a pici is fürödhet.


Ha 14 hetes vagyok és vannak lyukas fogaim, de a fájdalomküszöböm a fogidegeimnél igen alacsony, akkor milyen fájdalomcsillapítás lehetséges a fogtömésnél?

Legjobb válasz: Valószínûleg ugyanaz,ami eddig.A dokit úgyis tájékoztatod arról,h baba van,és õ majd tudja mi a jó neked és a babának.

Valószínûleg ugyanaz, ami eddig.A dokit úgyis tájékoztatod arról, h baba van, és õ majd tudja mi a jó neked és a babának.
Nekem egy kicsit idõsebb terhesen húzta a dokinõ a fogam egy részét, amit letörött, és elkezdett mozogni. A szokásosnál kisebb adag fájdalomcsillapítót be kellett adnia a húzáshoz. Sztem valamit ki tud találni nálad is. Ja és persze egészséges babám született, és ezt a fajta érzéstelenítést kétszer is kellett alkalmaznia. Ne félj :)
A fogászati érzéstelenítés nem okozhat semmilyen problémát, röntgenezni viszont tilos, szólj, hogy terhes vagy!
Én is folyamatosan járok orvoshoz a tehességem óta , mert sorra lyukadnak ki a fogaim! Kaptam érzéstelenítõt , sõt volt hogy kettõt is! Ugyanúgy lehet adni, a babára ez nem ártalmas!Üdv.:18 hetes kismam

Mozoghat a babám ha még csak 14 hetes terhes vagyok? És ha igen, milyen érzést kell éreznem?

Olyan furcsákat érzek.Szurkálást meg ilyeneket.Igazából nem tudom leírni....

Legjobb válasz: Szia! Attól függõen,hogy hányadik terhességed,már érezheted a kis pocaklakót.Minél többször kismami valaki,annál hamarább észlelheti a magzat mozgását,de nem szurkáló érzéshez hasonlítható.Én a harmadik babámat várom,és már 13 hetesen tudtam,hogy mit érzek.Olyan ,mintha buborék lenne a pocidban,de ez a hetek múlásával erõsödni fog.Már két hete,a gyerekeim is érzik,ha mocorog a kis tesó. 18 és fél hetes kismami

Szia! Attól függõen, hogy hányadik terhességed, már érezheted a kis pocaklakót.Minél többször kismami valaki, annál hamarább észlelheti a magzat mozgását, de nem szurkáló érzéshez hasonlítható.Én a harmadik babámat várom, és már 13 hetesen tudtam, hogy mit érzek.Olyan , mintha buborék lenne a pocidban, de ez a hetek múlásával erõsödni fog.Már két hete, a gyerekeim is érzik, ha mocorog a kis tesó. 18 és fél hetes kismami
Akkor még biztos nem mozog, mert az fel fogod majd ismerni. Én nem szúrkáláshoz hasonlítanám..
Nekem is mozgott 14 hetesen. Mintha egy kis buborék hozzáérne belülrõl a hasadhoz....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Én is éreztem már 14-15 hetesen(elsõ baba).Mintha buborékolt volna a hasam.

14 hetes kismami vagyok, milyen orrcseppet használhatnék? Nagyon náthás vagyok

Legjobb válasz: Csak és kizárólag tengerisó oldatot, vagy homeopátiás szert. Azonkívül semmit. Ami még segít, gõzölj, és használj mentolos kenõcsöt az orrod alá. Igyál sokat, egyél sok gyümit, forró teát, levest, takarózz be jól és izzadj!!

Csak és kizárólag tengerisó oldatot, vagy homeopátiás szert. Azonkívül semmit. Ami még segít, gõzölj, és használj mentolos kenõcsöt az orrod alá. Igyál sokat, egyél sok gyümit, forró teát, levest, takarózz be jól és izzadj!!
Szia. Sterimar a neve a tengersót tartalmazó orrspraynek. Azt szabad nekünk is használni. Üdv.: 21 hetes kismama
Orrcseppet nem, de orrkenõcsöt használhatsz. De a legjobb a veszel egy jó meleg fürdõt, aztán jól betakarózol az ágyba és elõtte vagy közben kamillával inhalálsz. A lényeg, hogy a tested ne hûljön ki amíg odaérsz az ágyhoz. Kérd meg a párod, hogy fõzzön neked kamillát, ihatsz is belõle, reggelre biztosan jobban leszel, ha tudsz izzadni. Jobbulást!
Ha sokat akarsz költeni feleslegesen vegyél tengerisó oldatot, de semmit nem ér! A legtöbb csak nagyon enyhe orrdugulást tud megszüntetni, ezért is alkalmas babáknál. Viszont vannak hagyományos orrcseppek, amiket kismamák is használhatnak, nyugodtan kérdezz rá a patikában. Jobbulást!
Én a sunbreeze olajat használom.Keress rá neten, meg fogod találni. Olyan parfüm árban van, de egy kis üvegcse akár évekig is elég.Most babóka miatt elég gyakran van orrdugulásom, de még egy mili sem fogyott el az ötbõl, pedig már a 31.héten járok.Csak gyógynövényeket tartalmaz, és kitisztítja a légutakat. Az orrcseppet tényleg nem ajánlják várandósan, de hátha van olyan, amit kismamák is használhatnak.
Én is a sterimare-t használtam, azt még kisbabáknak is lehet!

14 hetes kismama vagyok érdekelne hogy ti hogy élitek meg a terhesség szép perceit? Kinek milyen tapasztalatai vannak ebbe az idöbe?

Legjobb válasz: Nekem még nincsenek szép percek, mert még mindig sz.rul vagyok. Remélem, hamarosan elmúlik.

Nekem még nincsenek szép percek, mert még mindig sz.rul vagyok. Remélem, hamarosan elmúlik.
Nekem sem volt még 14 hetesen szép pillantok kb 18 hétõl szüntek meg a rosszul léteim :) Utána már minden percét élveztem és még élvezem is :) . 28+3 hkm :) Boldog Babavárást:)
Én a 20. hétig azt hittem meghalok.Nagyon nem élveztem egyetlen percét sem.
nekem az elejétõl kezdve örömteli! Hál isten rosszullétek sem voltak! 28hkm
Nekem csak ritkán voltak rosszulléteim, szóval nem mondhatom, hogy ez tönkretette az elsõ trimesztert (rám inkább a hangulatingadozás a jellemzõ :D), de közben olyan igazán szép pillanat nem jut eszembe. Mondjuk szerintem inkább azért, mert mindig úgy voltam vele, hogy valahogy nem tudtam elhinni, hogy tényleg egy élet növekszik bennem. :) Azért a szép pillanatok közé sorolnám azt, amikor megtudtuk, hogy baba lesz, amikor a páromnak elmondtam, amikor a családnak elmondtuk. És persze az ultrahangvizsgálatokon annyira jó õt látni. :) Emellett most én a pocakom növekedésének örülök még nagyon :D Majd a 20 hét körül, amikor már megmozdul és tényleg érzed is magadban a picit, szerintem több lesz az igazán felejthetetlen pillanat. :)
Rosszullétek engem is elkerültek. Igazán szép, emlékezetes amikor látom az uh-on és minden rendben van vele.Olyankor mindig repesek a boldogságtól. És amióta terhes vagyok, azóta mintha többet viccelnék és nagyon jókat nevetek. :)
A kérdező hozzászólása: KÉRDEZÕ VAGYOK. ÖRÜLÖK A SOK VÁLASZNAK HÁT ÉN IS NAGYON SOKAT VOLTAM ROSSZUL ÉMELYGÉS HÁNYÁS UNDOR STB.... MINDEN MEGVOLT 11 HÉT KÖRÜL KICSIT NYUGODTABB LETT MINDEN TALÁN MOST 14 HÁTBE VAGYOK NAGYON FESZÜL A HASAM MEG AZ ALHASAM ÉRZÉKENY A NÖVEKVÖ MÉHEM MIATT EZ AMI KISÉ ROSSZ NA MEG A SOK SOK PISILÉS ÉJJEL IGAZ ALUDNI SE NAGYON TUDOK SOKAT FENT VAGYOK ÉJJEL. MINDEN TERHESSÉG MÁS EZT NAGYON IGAZ NEKEM A 3-BABA LESZ DE EGYIKKEL SE VOLT ILYEN KÉNYES TERHESSÉGEM. NA MEG A HANGULATINGADOZÁS HÁT AZ SZÕRNYÛ NAGYON KITUD KELNI MAGAMBOL, DE ILYENKOR MENEKÜL MINDENKI OTTHONROK.....:) SZOVAL NEM KÖNNYÛ MÁR ALIG VÁROM HOGY MEGSZÜLJEK ...ÜDV BOLDOG BABA VÁRÁST MINDENKINEK.

Angliában dolgozó, de nem ott élő! 14 hetes terhes vagyok! Milyen támogatás jár és hogy kell intéznem ezeket?

Egy éve már kint vagyok- bentlakásos ápolóként dolgozom - kb 4-6 hetente hazajártam 1-2-3 hetekre. Nem kint szeretnék szülni!!! akkor is jár nekem valami a gyerek után, ha igen mennyi? ja és bevagyok jelentve , fizetem rendesen NI-t és taxot is! itt van-e olyan hogy veszélyeztetett terhesség?

Legjobb válasz: Itt is van ilyen, hogy veszélyeztetett terhesség természetesen, de nem adják meg olyan könnyen, mint otthon. Van itt orvosod egyáltalán? Amiatt, hogy nem itt élsz, szerintem (de ez nem biztos) nem fogsz kapni semmit. Ha jól emlékszem, mindenhez kellett az, hogy itt is éljek. Kérdezd meg a Citizens Advise Bureau-nál: For England call 08444 111 444 Telefonon is tudnak felvilágosítást adni, de a helyi irodákban is adnak, csak menj oda nyitásra, mert különben lehet, hogy be sem kerülsz. Ingyenes. Bár most elgondolkozom, hogy egyáltalaán adnak-e felvilágosítást, ha nem is vagy lakos. Na majd kiderül.

Itt is van ilyen, hogy veszélyeztetett terhesség természetesen, de nem adják meg olyan könnyen, mint otthon. Van itt orvosod egyáltalán? Amiatt, hogy nem itt élsz, szerintem (de ez nem biztos) nem fogsz kapni semmit. Ha jól emlékszem, mindenhez kellett az, hogy itt is éljek. Kérdezd meg a Citizens Advise Bureau-nál: For England call 08444 111 444 Telefonon is tudnak felvilágosítást adni, de a helyi irodákban is adnak, csak menj oda nyitásra, mert különben lehet, hogy be sem kerülsz. Ingyenes. Bár most elgondolkozom, hogy egyáltalaán adnak-e felvilágosítást, ha nem is vagy lakos. Na majd kiderül.
Ja, és ha a terhességed elejétõl folyamatosan be vagy jelentve a munkaadódnál, akkor normál esetben Statutory Maternity Pay-t kapsz. Ha késõbb kezdtél nála dolgozni, vagy megszakításokkal van meg a bejelentettséged, akkor a szülés elõtti asszem 65 héten kell, hogy legyen összesen 26 hét bejelentettséged, hogy Maternity Allowance-t kapj. Keress rá ennek a kettõnek a feltételeire a google-n.
A kérdező hozzászólása: nincs itt orvosom, mivel a napi 2 szabadórámban esélyem sincs elmenni sehova hogy még vissza is érjek, ráadásul mindig máshova közvetítenek ki! de a cégem kért valami MatB1 papírt a midwife-omtól és lehet hogy valahogy szerzek -elõbb jövök ki egy nappal és bemegyek az elsõ kórházba majd erre gondoltam. Tehát azt nem tudjátok hogy ha nem itt szülök akkor mi a túró van?
A kérdező hozzászólása: ez nem olyan meló hogy elmehetek csak úgy simán - itt minimum 1 hét szervezés kell ahhoz hogy én ezt valahogy megoldjam - hiszen az ápolttal kell lennem egész nap ez "24 órás" meló!!! de ha elfogadják az otthoni dokim által lefordított PapÍrokat akkor annak örülök mert egy gonddal kevesebb :) és ha otthon szülök arról tud valaki valamit?
Szia. Matb1-et ahogy elõttem is írtak a midwife adja ki a 20. héttõl. Ezt a munkaltatodnak kell odaadni és ha a törvényben leírtak alapján minimum annyi ideje ddolgozol a munkáltatóddal akkor a cég fizet neked 39 hét maternity leave-et. Azt nem tudom hogy mivel nem itt élsz jogosult vagy e rá. Abban viszont 100-ig biztos vagyok hogy ha orvoshoz mész vagy terhesgondozasra a midwifehoz a munkáltatód köteles elõírni ez a törvény. Sõt ha teljes munkaidos vagy akkor fizetnie is kell azt az idõt ami a munkaidod lenne de hamarabb el kellett jonnod az orvos miatt. A direct.gov.uk honlapon utána tudsz nézni elég sok mindenkinek vagy menj be a helyi councilhoz információért ok biztos tudnak segíteni.

Hogy lehet megszüntetni a magas vérnyomást? 14 hetes terhes vagyok és 143/86-ot mértek legutoljára és elszörnyülködve halgattam, milyen súlyos komplikációt okozhat a magas vérnyomás a 20. hét után.

14 hetes terhes vagyok és 143/86-ot mértek legutoljára és elszörnyülködve halgattam, milyen súlyos komplikációt okozhat a magas vérnyomás a 20. hét után.

Legjobb válasz: Ezt mindenképpen csak orvossal állíttathatod be.Van olyan vérnyomáscsökkentõ amit lehet terhesen is szedni.De ha eddig jó volt a vérnyomásod,akkor biztosan oka van annak,hogy most magas.Ki kell vizsgáltatni.

Ezt mindenképpen csak orvossal állíttathatod be.Van olyan vérnyomáscsökkentõ amit lehet terhesen is szedni.De ha eddig jó volt a vérnyomásod, akkor biztosan oka van annak, hogy most magas.Ki kell vizsgáltatni.
Elsosorban el kell menni kardiologiara, ott csinalnak EKG-t es az orvos ir gyogyszert, amit szedhetsz (Dopegyt)Van olyan hogy vernyomas ami mar megvolt terhesseg elott es van olyan ami rendkivul veszelyes, ami terhesseg alatt jelentkezik.Ne hanyagold, mert kihatassal van a babara.
Szia.Hol mérték, tanácsadáson?Mert nekem pl. ott volt hogy 160 is volt.Erre csináltak mindenféle vizsgálatot, és kiderült hogy csak izgalom hatására megy fel a vérnyomásom, úgymond fehérköppenyszinróma.Ha nekem más méri, mindig magas lesz, annyira tudok izgulni.De itthon mindig normális magamnak. Te nem tudod mérni otthon magadnak?Mert az kideríthetné.De persze a dokit nem kerüld meg. Amúgy a tiéd még nem olyan nagyon vészes, persze nem jó, de ne ilyedj meg.
Szia! nekem is magas volt! Aztán nyugodtabbra vettem a figurát. Vettem vérnyomás mérõt itthon mérem azóta is napi 3-4szer! És szinte mindet sótlanul fûszer mentesen eszek! 2 hét alatt helyre állt a vérnyomásom!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, sokat segitettetek vele!

A pecsétet ki adja és milyen időközönként? 14 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: Nekem a védõnõ egyszer sem pecsételt csak orvosi pecsétjeim voltak, még is meg kaptam az anyasági támogatást, amugy a googleban megnéztem ezt irták az egyik helyen: "Anyasági támogatásra az az anya jogosult, aki terhessége alatt minimum négy (koraszülés esetén legalább egy) alkalommal megjelent terhesgondozáson, és ezt igazolni tudja (nem "kiskönyvvel", hanem a terhesgondozást végzõ orvos igazolásával, tehát pecsétjével)."

Nekem a védõnõ egyszer sem pecsételt csak orvosi pecsétjeim voltak, még is meg kaptam az anyasági támogatást, amugy a googleban megnéztem ezt irták az egyik helyen: "Anyasági támogatásra az az anya jogosult, aki terhessége alatt minimum négy (koraszülés esetén legalább egy) alkalommal megjelent terhesgondozáson, és ezt igazolni tudja (nem "kiskönyvvel", hanem a terhesgondozást végzõ orvos igazolásával, tehát pecsétjével)."
szia! nekem nyíregyházán csak a doki adott, a védõnõ nem! és a doki is csak a magánba! ha kórházba voltam hozzá, egyszer-kétszer akkor nem! a szomszédnak is csak akkor adott a kórházba, ha megkérte rá!!! ja és négynek kell meglenni!
Ha a kiskönyvre gondolsz, akkor a terhesgondozáson az orvos, vagy a fogadott orvosod. Vannak kötelezõ vizsgálatok, de én akkor is kaptam amikor csak erdményért mentem.
Kedves 14.hetes kimami! Én az elsõ pecsétemet a védõnõtõl kaptam, amikor legelsõnek mentem hozzá.(Megcsinálta a kis könyvet stb)Szóval négynek kell lenni 2 a védõnõtõl, 2 az orvostól az mindegy hogy fogadott vagy nem!remllem seggített. 15 hetes kimama!
Nálunk és több más városban is úgy mûködik, hogy pl. vérvételekre csak a tanácsadós orvos tud beutalót adni, mivel naplószám kell rá és ahhoz csak õ fér hozzá. Így, ha máskor nem is, akkor megjelenek, elvileg havi 1 megjelenést elvárnának és olyankor ír és pecsétel a kiskönyvbe is. Arra még nem sikerült választ találnom, hogy a négy pecsétbe csak ennek az orvosnak a pecsétjei vagy a magánorvosé is beleszámít-e. Szerencsére az itteni dokik imádnak pecsételni, így már nekem 30 hetesen 4+6 pecsétem van. 14 hetesen 1+1 volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!