Találatok a következő kifejezésre: 14 hetes vagyok, de (71 db)

Mit lehet bevenni fejfájásra? 14 hetes vagyok, de má 3 napja fáj a fejem, é már nem igazán tolerálom.

Legjobb válasz: Panadolt(nekem orvos, védõnõ,gyszertáros mondta).De mivel túl vagy a 12. héten algopyrint is lehet,de én a Panadolra esküszöm.jobbulást!

Panadolt(nekem orvos, védõnõ, gyszertáros mondta).De mivel túl vagy a 12. héten algopyrint is lehet, de én a Panadolra esküszöm.jobbulást!
Paracetamol tartalmú fájdalomcsillapítót szabad szedni. Menj el gyógyszertárba és mondd meg, hogy terhes vagy, biztos tudnak segíteni! :-)
Szerintem magadtól semmit ne vegyél be. Kérdezd meg a védõnõt vagy a nõgyógyászodat.Esetleg a gyógyszertárban is tudnak neked felvilágosítást adni, hogy mit szabad kismamiknak.
Én is úgy tudom, hogy ha nagyon fáj, akkor paracetamoltartalmút szabad bevenni. Nekem a gyógyszerész egy Mexalen nevezetû nagyon enyhe gyógyszert adott, és segített. Kérj tanácsot, mit ajánlanak!
a gyógyszertárban mond meg, hogy terhes vagy, hány hetes és adni fognak olyat amit szedhetsz. én migrénes vagyok a paramax raphid-ot az elsõ hetektõl fogva szedhettem.persze, csak módjával, elõszõr próbálj meg egy felet.de mindenképp csillapítsd a fájdalmat, mert inkább egy-pár szem gyógyszer, mint a tartós fejfájás.ezt az orvosom mondta. boldog fejfájásmentes babavárást
http://www.babanet.hu/faq/terpat06.php itt egy doki nyilatkozik.
A kérdező hozzászólása: eléggé félek mekkora leszek a végéig ha már most ilyen nagy... :S
3. bébimet várom, a 23 hetes vagyok, de 2 hét alatt akkorát nõtt a pocim, hogy a védõnõm is csodálkozott rajta. Ráadásul a kis lúrkóm nagyon aktívan mocorog, néha érzem, hogy fejvégû a fekvése.
Nekem 15 hetesen nem is látszott 3. babánál
Ne aggódj, nem vagy egyedül:) Én végig hatalmas voltam.Ikreim lettek volna-de az egyik maradt meg és mellsõ fali a lepényem ami szintén hatalmas hasat okoz. 19hetesen a köldököm fölött volt 3ujjnyival a méhem ami 28hetesnek felel meg. Most a 21.héten 110cm a pocakom.Júliusban szülök, de már mindenki kérdezi, hogy mennyi van vissza:) ) De ha ez megnyugtat, akkor nekem kb.10 hét "elõnyben" volt mindig.Az elején a puffadástól, aztán a méhlepénytõl és még ki tudja mitõl:) ))
A 3. babával nekem is sokkal hamarabb kezdett nõni a hasam. 24 hetesen be akartak hívni nst-re, én meg pironkodtam , hogy nekem az még jóval odébb van.
3.babámat várom, pont félidõben akkora volt a hasam, mint a lányomnál (2.gyerek) az utolsó hónapban. És már a 3.hónapban félidõsnek tûntem. Szerintem hatalmas hasam lesz még május végéig!!!!!!
Nekem is azt mondják, hogy mindjárt szülök:) 21 hetes vagyok, és 99cm volt a hasam, múlt héten.54kg-al kezdtem.3. baba
A kérdező hozzászólása: akkor nem vagyok egyedi eset... :)
Nekem ugyan olyan ütemben nõtt mint a 2.-nál a legnagyobb az elsõnél volt. Viszont van egy ismerõsöm aki 14 hetesen szintén iszonyat hassal bírt, de neki leállt a nagy ütemû növekedés, persze nõ most is, de már pl akkora, mint az enyém :)
Sokkal nagyobb volt fél idõsen, mint az elsõvel 9 hónaposan. :D A középsõ gyereknél voltam olyan , , átmeneti, , állapotban pocak tekintetében.De az utolsónál...jajj.....visszanézegettem ép a minap magamat... :D mint egy igazi hordó! :D
Tennél fel képet esetleg? Érdekelne mert én az elsõ babámat várom és 14 hetes vagyok..

Mennyi ideig lehet hason aludni a kismamáknak? Én 14 hetes vagyok de még úgy alszom. Nem nyomom így a babát?

Legjobb válasz: Érezni fogod, ha már nem kényelmes. A babák egy nagyon jól megtervezett burokban vannak, védve mindentõl, úgyhogy ne aggódj nem nyomod õt.

Érezni fogod, ha már nem kényelmes. A babák egy nagyon jól megtervezett burokban vannak, védve mindentõl, úgyhogy ne aggódj nem nyomod õt.
Nem nyomod, ne aggódj. Én azt hiszem, 23.hétig aludtam hason (ha jól emlékszem, de lehet, hogy tovább is).
Annyi ideig lehet ameddig tudsz...eljön majd az az idõ amikor már csak félig hason lesz kényelmes, majd már csak az oldaladon tudsz.
Örülj amíg hason tudsz aludni, használd ki :) Érezni fogod, ha már kényelmetlen.
a fiammal a 30 ik héten arra ébredtem, h hason alszom, nagyon megijedtem. Viszont a 33 héttõl, már szinte csak ülve tudtam aludni, a gyomorsav miatt. A lányommal kb. félidõig tudtam hason aludni. Szerintem amig kényelmes neked, alhatsz bárhogyan, a baba jól kipárnázott bölcsõcskében van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek.Én imádok hason aludni, de ha nem lehet majd kibírom valahogy :)
Ahh, de jó neked, hogy még tudsz hason aludni! Én már csak kipárnázva, oldalt fekve. Vágyom a hason alvásra nagyon, de még van idõ. 26 hkm Jah, egyébként örülj, amig tudsz hason aludni!
26 hetes vagyok de én még mindig hason alszok félig, és félig oldalt.Nekem igy kényelmes.

Nekem 2011. nov.5. volt az utolsó menstruációm. Ha attól a héttől számolom 14 hetes vagyok. 15. De a doki az ultrahangon eggyel többet mond. Lehetséges hogy a menstruációmkor már egy hetes terhes voltam?

Legjobb válasz: Nem, mert akkor harom hettel kellene tobbet mondania a dokinak. Ha eddig minden uh-n egy hettel nagyobb volt a baba, akkor az annyit jelent, hogy nem a mensitol szamitott 14. nap kornyeken volt peteeresed, hanem egy hettel korabban, 7. nap kornyeken. Ha a mensid idejen mar egy hetes terhes lettel volna, akkor harom hetnyi elteres lenne pluszban a 14 hethez kepest. Ezutan egyebkent lehetnek meg durvabb elteresek, most mar ne vedd figyelembe az uh-s tippelt terhessegi kort, mert a 14. het utan mar ossze-vissza fejlodnek a babak, kiutkoznek a genetikai meretbeli elteresek, a mehlepenyek is maskepp taplalhatjak a babakat, mas allapotban vannak az erek, stb. Szoval mar boven lehet ezutan meg nagyobb elteres. Legbiztosabban a 10-14. het kozotti pontos meres allapithatja meg a terhesseg tenyleges korat.

Nem, mert akkor harom hettel kellene tobbet mondania a dokinak. Ha eddig minden uh-n egy hettel nagyobb volt a baba, akkor az annyit jelent, hogy nem a mensitol szamitott 14. nap kornyeken volt peteeresed, hanem egy hettel korabban, 7. nap kornyeken. Ha a mensid idejen mar egy hetes terhes lettel volna, akkor harom hetnyi elteres lenne pluszban a 14 hethez kepest. Ezutan egyebkent lehetnek meg durvabb elteresek, most mar ne vedd figyelembe az uh-s tippelt terhessegi kort, mert a 14. het utan mar ossze-vissza fejlodnek a babak, kiutkoznek a genetikai meretbeli elteresek, a mehlepenyek is maskepp taplalhatjak a babakat, mas allapotban vannak az erek, stb. Szoval mar boven lehet ezutan meg nagyobb elteres. Legbiztosabban a 10-14. het kozotti pontos meres allapithatja meg a terhesseg tenyleges korat.
Én is pont veled egyidõs vagyok:) .
A kérdező hozzászólása: És te mennyit híztál már?
Múlt szerdáig 1 kilót.Nem néztem azóta. Te?
Közben néztem, egyet se, védõnõnél gondolom más a mérleg. Ikrek lesznek:) De még picurkák, baj lenne ilyenkor a sok súly.

Mindenhol azt olvasom, hogy a babat koran 14-16 hetesen erzik eloszor az anyukak (masodik vagy tobbedik terhessegnel), nekem masodik terhessegem, 18 hetes vagyok de csak neha erzem hogy bizsereg, csiklandoz, hagynazik. Ugye mas is volt igy ezzel?

Doki szerint elol tapadt meg a mehlepeny azert erzem kesobb.

Legjobb válasz: Igen, nálam is így volt, 14. hét óta érzem, de csak kaparászást, csiklandozást, tegnap este rúgott elõször egy nagyot, úgy, hogy a kezemmel is éreztem. Ma vagyok pont 19. hetes.

Igen, nálam is így volt, 14. hét óta érzem, de csak kaparászást, csiklandozást, tegnap este rúgott elõször egy nagyot, úgy, hogy a kezemmel is éreztem. Ma vagyok pont 19. hetes.
Ne aggódj, én pontosan 18. Hetesen éreztem elõször :-) Na azóta meg sem áll :-) bár már kinn elevenkedne... 38+5 hkm
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat!nem az elso terhessegetek, ugye? en az elsot is 21 hetesen ereztem eloszor
Szia. En nem ereztem hamarabb a masodik terhessegnel, elsonel a 21.het kornyeken, masodiknal szinten.

14 hetes vagyok. Nagyon kívánom a szexet, a férjem viszont annál kevésbé - kezdeményezésemre jó párszor együtt voltunk, de a részéről semmilyen eredménnyel. Normális ez ilyenkor a pasiknál vagy kezdjek aggódni?

Azt mondta, hogy neki a baba meg én vagyunk most a legfontosabbak, most a szex egyáltalán nem játszik kiemelked? szerepet. Korábban minden rendben volt ilyen téren.

Legjobb válasz: Szia Ezt a kerdest ma En is feltettem itt,mert ugyan ez van nalunk is.Ha En probalkozom akkor egyutt vagyunk es ugy ahogy Te is irtad semmien eredmeny a reszerol,aztan mar jo ideje nem is probalkozom,eddig vartam,h hatha O is esetleg elkezd probalkozni,de semmi. Olvasd el,h nekem milyen valaszokat irtak,es tenlyeg lehet,h igazuk van,de akkor is olyan csunyanak es rossznak erzem magamat,h azt el sem tudom mondani. Fel a fejjel,biztosan megoldodik mindkettonknel ez a dolog. Boldog babavarast kivanok 21 hetes kismama

Szia Ezt a kerdest ma En is feltettem itt, mert ugyan ez van nalunk is.Ha En probalkozom akkor egyutt vagyunk es ugy ahogy Te is irtad semmien eredmeny a reszerol, aztan mar jo ideje nem is probalkozom, eddig vartam, h hatha O is esetleg elkezd probalkozni, de semmi. Olvasd el, h nekem milyen valaszokat irtak, es tenlyeg lehet, h igazuk van, de akkor is olyan csunyanak es rossznak erzem magamat, h azt el sem tudom mondani. Fel a fejjel, biztosan megoldodik mindkettonknel ez a dolog. Boldog babavarast kivanok 21 hetes kismama
szia! csak megnyugtatni szeretnélek, ez természetes, sok férfinál elõfordul. van kinél elmúlik azzal, hogy "megszokja" a gondolatot, h baba van a pocidban, van kinél végig fenn áll ez a nem tul jo dolog. De szülés után ez nyomtalanul elmúlik, hiszen csak a babát félti!!! Ne aggódj, és ne erõltesd. helyette lasan próbáld rávenni pettingre, orális szexre, és fokozatosan õ is valószínûleg el fog oda jutni, hogy szeretkezne veled. hajrá, és sok sok türelmet!!!!!!
Szia! Nálunk is hasonló a helyzet, s néhány nappal ezelõtt leültünk beszélgetni. Kiderült, hogy sokkal borusabbul látom a dolgokat. Párom elmondása szerint minél nagyobb a pocakom, annál jobban kíván, de!! Az elsõ trimeszterben én nem kívántam. Állandóan rosszul voltam, féltettem a babát, stb. Sok ok miatt utasítottam el a közeledését. Feladta. Ö bármikor kész szeretkezni, csak nekem kell jeleznem ezt, ugyanis fél az ujabb elutasításoktól. Szerinten az elsõ idõszakot a férfiak is megsínylik. Értik õk, hogy baba, meg ilyesmi, de szerintem õk úgy is érzik, hogy az elutasításokkal kicsit "sárba tiporjuk" a férfiasságukat.

14 hetes vagyok. Hallottam a gát masszázsrol. De ezt hogyan kell? Hanyszor kell egy heten? Mennyi ideig? Ez megkönnyiti a szülést? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szia...:-) 14 hetsen az meg korai....majd a 35 het korul kell elkezdeni...ird be a keresobe, hogy gatmasszazs es kiad egy csomo oldalt...leirja reszletesen, hogy mivel kell csinalni, milyen olajjal es hogyan. En kiprpbaltam..nekem nem jott be..de lehet neked hasznal:-) Minden jot kivanok neked es boldog babavarast! Egy 5 honapos kisfiu anyukaja:-)

Szia...:-) 14 hetsen az meg korai....majd a 35 het korul kell elkezdeni...ird be a keresobe, hogy gatmasszazs es kiad egy csomo oldalt...leirja reszletesen, hogy mivel kell csinalni, milyen olajjal es hogyan. En kiprpbaltam..nekem nem jott be..de lehet neked hasznal:-) Minden jot kivanok neked es boldog babavarast! Egy 5 honapos kisfiu anyukaja:-)
Én vettem gátmasszázsolajat. A 36. héttõl kellett volna használni 2 naponta. De engem nagyon csípett, úgyhogy végül is nem használtam. Nem akartam, hogy a PH változás miatt az utolsó idõben valami gombát összeszedjek.
Felesleges idõtöltés. Ha elsõ babás vagy, úgyis vágni fognak a babád és a te egészséged érdekében. Szegeden tiltják az orvosoknak elsõ babásoknál a gátvédelmet.
Ne hidd el a sok szóbeszédet! A barátnõm is pár hete szülte, érzéstelenités nélkül az elsõ babáját és NEM volt gátmetszése. Nyilván nem metszenek mindenkinél, ez alkati kérdés.
A kérdező hozzászólása: Az egyik ismerösöm most szült külföldön es neki semmilyen metcces, vagas sem volt pedig 3600 szuletett a fia.Õ mondta hogy semmilyen varrata sincs.
A kérdező hozzászólása: Es elso szülés volt neki.
Külföldrõl ne beszéljünk, mert más tészta, itthon pedig kórházi szabályzat, és orvos merészsége válogatja.
ha találsz olyan dokit, aki támogatja, akkor egy próbát megér, miért ne, mégiscsak százszor jobb...!

14 hetes vagyok nem rég megkívántam a hamburgert de sajnos az a gyanum hogy nem volt teljesen átsütve bár a külseje szinte égett volt, piros volt a belseje de csak akkor vettem észre, mikor a felét már megettem. Mennyi esélyem van toxoplazmosisra?

mennyi esélyem van hogy elkapom a toxoplasmosist? nagyon félek t?le

Legjobb válasz: Ne aggódj, a toxaplasmosis leginkább nem így terjed. De ha influenza szerû tüneteid lennének, nyirokcsomó duzzanattal, akkor menj el orvoshoz. Ha elkapod, van rá gyógyszer, és semmi baja nem lesz a kicsinek. 22 hetes kismama

Ne aggódj, a toxaplasmosis leginkább nem így terjed. De ha influenza szerû tüneteid lennének, nyirokcsomó duzzanattal, akkor menj el orvoshoz. Ha elkapod, van rá gyógyszer, és semmi baja nem lesz a kicsinek. 22 hetes kismama
Ha nem utcai árustól vetted a hambit, hanem "jó" helyrõl, akkor elenyészõ az esély rá. Egyébként inkább a szalmonella terjed a hússal, de ahogy mondom, nem kell aggódnod. :)

14 hetes vagyok és már a 12. héttől elmúltak a rosszullétek, de most meg hihetetlen ingerült vagyok! Fékezem meg türtőztetem magam persze, azzal nincs gond, de normális ez? Nem vagyok agresszív típus de állandóan kötekszem mostanság!

Legjobb válasz: Szia! Ez a hormon változás. Nekem párom elvitt esténként vagy délután sétálni egy órát és lenyugodtam, ha meg kezdtem kötekedni akkor nem ment bele a vitába csak rám szólt hogy már megint kezded a sétálás/mozgás termel endorfint (boldogság hormont)? Elmúlik csak kitartást hozzá. Én olvasással foglaltam le magam vagy 4 d képeket néztem hogy kb hogy néz ki a babánk és az megnyugtatott. Boldog várakozást.

Szia! Ez a hormon változás. Nekem párom elvitt esténként vagy délután sétálni egy órát és lenyugodtam, ha meg kezdtem kötekedni akkor nem ment bele a vitába csak rám szólt hogy már megint kezded a sétálás/mozgás termel endorfint (boldogság hormont)? Elmúlik csak kitartást hozzá. Én olvasással foglaltam le magam vagy 4 d képeket néztem hogy kb hogy néz ki a babánk és az megnyugtatott. Boldog várakozást.
teljesen normális, az egész terhesség alatt hullámzik az ember kedélyállapota. Én a keményedés és görcsök ellen már régen szedem a MAGNEB6-ot, úgy tapasztalom, hogy azóta nyugodtabb vagyok. Próbáld ki Te is! (27 hetes mami)
A kérdező hozzászólása: Köszi!

14 hetes vagyok. Penteken voltam uh es kiderult hogy babanak valami valami baja van a doktorno nem mondta meg hogy mi de elkuldott down szindroma tesztre, vajon ilyen beteg a babam, nem tudom hogy mit csinaljak?

Legjobb válasz: Mindenképpen csináltasd meg a tesztet és majd utána kiderül, mi a a további teendõ! Lehet, hogy igazán nincs is semmi baj, csak a biztonság kedvéért mondta a doktornõ, hogy csináltasd meg a vizsgálatot, mert valamiben õ sem volt biztos. Próbálj pozitívan gondolkozni - tudom, nagyon nehéz ilyenkor -, lehet, hogy a teszt nem fog semmi problémát jelezni. Egyébként 16 hetesen mindenkinél végeznek Down-kór szûrést (AFP) és nagyon kevés esetben derül ki, hogy valóban gond van. Addig is kitartás! Minden jót Neked és a Picikének!

Mindenképpen csináltasd meg a tesztet és majd utána kiderül, mi a a további teendõ! Lehet, hogy igazán nincs is semmi baj, csak a biztonság kedvéért mondta a doktornõ, hogy csináltasd meg a vizsgálatot, mert valamiben õ sem volt biztos. Próbálj pozitívan gondolkozni - tudom, nagyon nehéz ilyenkor -, lehet, hogy a teszt nem fog semmi problémát jelezni. Egyébként 16 hetesen mindenkinél végeznek Down-kór szûrést (AFP) és nagyon kevés esetben derül ki, hogy valóban gond van. Addig is kitartás! Minden jót Neked és a Picikének!
Szia! Bizonyára a nyakiredõmérés eredménye térhetett el . Biztosra nemtudom , de a 12. héten szokott lenni az elsõ genetikai UH. A tiéd 2 héttel késõbb volt .2hét elég sok a baba fejlõdése szempontjából.Ezért lehetett eltérés.Ha tutira biztos lett volna abban , hogy baj van úgy is elmondta volna szerintem. Ez a vizsgálat megnyugtatásért kellhet. Neidegeskedj, pihenj és a vizsgálat elvégzése után már biztosabb lehetsz. Próbálj nyugodt maradni. Bocs a kérdésért de hány éves vagy? 35 év felett van a nagyobb rizikófaktor down korra. Esetleg elmehetsz más orvoshoz, Uhra vagy az Istenhegyi úton van Pesten genetikával foglalkozó kórház és elég hamar van eredmény .Minden jót!
8:02-es válaszoló vagyok. Géndiagnosztika telefon száma 06/1-224-5442, 06/1-224-5443 . Érdemes felhívni õket és idõpontot egyeztetni ha kell . 190-es busszal 2 megálló a Moszvatértõl , elsõ megálló a Déli pályaudvartól .A z interneten megtalálod õket . Fizetõs de megéri szerintem . Nem olcsó a vizsgálat azt hiszem olyan 30 ezer forint körûl van .Jó egészséget kívánok neked és a picinek .
Szia, én ezt nem értem!!!Mi az, hogy a doki nem mondta meg, hogy milyen eltérést lát a babán???? Ez kiakaszt. Ne haragudj, de jogod van hozzá!!!! A genetikai szürést 18 hétig csinálják, ha nyaki redõ eltérés lett volna, sztem a doki tudja az idõpont miatti eltérést.Én 13hetesen, és 4 napon voltam genetikán, és az uh-n minden rendben volt, a vérvétel volt eltérõ.Már túl vagyok a magzatvízvételen. Sztem téged is az nyugtatna meg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!