Találatok a következő kifejezésre: 14 hetes vagyok! Dolgozom (4 db)

14 hetes ikerterhes vagyok! Dolgozom még, lightosan igaz, de dolgozom, szóval nem fekszem egész nap. Bár azért sokat pihenek. Nem ártok azzal a babáknak ha teszem a dolgom és nem fekszem egész nap?

Legjobb válasz: Azt csináld,amihez kedved és erõd van.Én pl ma,ki nem tudnék mozdulni itthonról,pedig alapvetõen aktív életet élek még így 34 hetesen is,de a front megvisel.Ismerõsöm felesége még a szülés elõtti napon is a könyelést csinálta,és nekem is bent kell maradnom a 38 hétig,igaz az utolsó két hétben már csak 1-2 órára kell bemennem naponta,és így lehet munkahelyrõl megyek szülni,ha a kis béka úgy gondolja:)

Azt csináld, amihez kedved és erõd van.Én pl ma, ki nem tudnék mozdulni itthonról, pedig alapvetõen aktív életet élek még így 34 hetesen is, de a front megvisel.Ismerõsöm felesége még a szülés elõtti napon is a könyelést csinálta, és nekem is bent kell maradnom a 38 hétig, igaz az utolsó két hétben már csak 1-2 órára kell bemennem naponta, és így lehet munkahelyrõl megyek szülni, ha a kis béka úgy gondolja:)
Szia! Elõször is gratula az ikrekhez!! Ha nem tiltottak el a munkától, és pihensz ha érzed, hogy szükséged van rá, akkor a babiknak tutira nem lesz bajuk. Igazából csak ha komplikációk vannak a terhességnél, akkor javasolt az otthonlét (veszélyeztetett terhesként). Ha lombik-babák, akkor megfontolandó, bár a doki úgyis szólt volna. Boldog babavárást! :o)
Szia! Dolgozz, amíg úgy érzed bírod, de ha fáradt vagy mindenképpen pihenj, nehogy túlhajszold magad. Sajna én így jártam, és 14 hete kényszerpihenõn vagyok! Ha vigyázol, nem lesz baj! Minden jót: 32 hetes kismama
Szia! Gratula az ikrekhez! Mindig meghatódom, ha ikres van a környezetemben. Szerintem, ha jól érzed magad, nincs semmi panaszod, nyugodtan dolgozhatsz még. A dokid tudja a legjobban megmondani, hogy meddig ajánlott, mert õ ismeri az elõzményeidet. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nagyon boldog vagyok, hogy ikreket várok, az elején kicsit aggódtam, de most már nem bírnám ha "csak" egy lenne! Annyi szépség van bennük, annyi öröm. Nyilván az elején húzósabb, de alapvetõen áldom az eget, hogy ikreim lesznek!!! Puszi nektek!
Szia.Én is ikres vagyok 26hetes. Addig dolgozz (lightosan) amíg bírsz, mert a mozgás ilyen formája is fontos.Késõbb úgy sem bírsz, én már alig bírok feljönni a lépcsõn, sokkal hamarabb elfáradok mint az elsõ terhességemnél. Nekem napi 30 percet muszáj sétálnom (doki mondta), mert én már otthon vagyok, nem dolgozom, kevés a mozgás.Egyébként az ikerterhesség veszélyeztett terhességnek számít, elõbb utóbb a dokid ki fog írni.Ha nem hízol sokat, még könnyebb lesz.Én már sajna 16kg-ot felkaptam.Ikreseknél a 20 kg is elmegy még, de tény, hogy sokat pihenned. Sok sikert a babákhoz! Remélem minél tovább benn maradnak!
szia! Én is ikreket várok 33 hetes vagyok , én csak 6 kg híztam eddig, de már se feküdni se sétálni nem nagyon tudok.Készülj fel nem olyan mintha egy lenne a hasadban , minden sokkal nehezebb pl.lehajulni.nekem már alig megy .Sajnos feküdni én se tudok egész nap mert vannak itthon is teendõk.Mindíg csak annyit csinálj meg amennyi jólesik .Sok sikert a babákhoz.

Angliában dolgozó, de nem ott élő! 14 hetes terhes vagyok! Milyen támogatás jár és hogy kell intéznem ezeket?

Egy éve már kint vagyok- bentlakásos ápolóként dolgozom - kb 4-6 hetente hazajártam 1-2-3 hetekre. Nem kint szeretnék szülni!!! akkor is jár nekem valami a gyerek után, ha igen mennyi? ja és bevagyok jelentve , fizetem rendesen NI-t és taxot is! itt van-e olyan hogy veszélyeztetett terhesség?

Legjobb válasz: Itt is van ilyen, hogy veszélyeztetett terhesség természetesen, de nem adják meg olyan könnyen, mint otthon. Van itt orvosod egyáltalán? Amiatt, hogy nem itt élsz, szerintem (de ez nem biztos) nem fogsz kapni semmit. Ha jól emlékszem, mindenhez kellett az, hogy itt is éljek. Kérdezd meg a Citizens Advise Bureau-nál: For England call 08444 111 444 Telefonon is tudnak felvilágosítást adni, de a helyi irodákban is adnak, csak menj oda nyitásra, mert különben lehet, hogy be sem kerülsz. Ingyenes. Bár most elgondolkozom, hogy egyáltalaán adnak-e felvilágosítást, ha nem is vagy lakos. Na majd kiderül.

Itt is van ilyen, hogy veszélyeztetett terhesség természetesen, de nem adják meg olyan könnyen, mint otthon. Van itt orvosod egyáltalán? Amiatt, hogy nem itt élsz, szerintem (de ez nem biztos) nem fogsz kapni semmit. Ha jól emlékszem, mindenhez kellett az, hogy itt is éljek. Kérdezd meg a Citizens Advise Bureau-nál: For England call 08444 111 444 Telefonon is tudnak felvilágosítást adni, de a helyi irodákban is adnak, csak menj oda nyitásra, mert különben lehet, hogy be sem kerülsz. Ingyenes. Bár most elgondolkozom, hogy egyáltalaán adnak-e felvilágosítást, ha nem is vagy lakos. Na majd kiderül.
Ja, és ha a terhességed elejétõl folyamatosan be vagy jelentve a munkaadódnál, akkor normál esetben Statutory Maternity Pay-t kapsz. Ha késõbb kezdtél nála dolgozni, vagy megszakításokkal van meg a bejelentettséged, akkor a szülés elõtti asszem 65 héten kell, hogy legyen összesen 26 hét bejelentettséged, hogy Maternity Allowance-t kapj. Keress rá ennek a kettõnek a feltételeire a google-n.
A kérdező hozzászólása: nincs itt orvosom, mivel a napi 2 szabadórámban esélyem sincs elmenni sehova hogy még vissza is érjek, ráadásul mindig máshova közvetítenek ki! de a cégem kért valami MatB1 papírt a midwife-omtól és lehet hogy valahogy szerzek -elõbb jövök ki egy nappal és bemegyek az elsõ kórházba majd erre gondoltam. Tehát azt nem tudjátok hogy ha nem itt szülök akkor mi a túró van?
A kérdező hozzászólása: ez nem olyan meló hogy elmehetek csak úgy simán - itt minimum 1 hét szervezés kell ahhoz hogy én ezt valahogy megoldjam - hiszen az ápolttal kell lennem egész nap ez "24 órás" meló!!! de ha elfogadják az otthoni dokim által lefordított PapÍrokat akkor annak örülök mert egy gonddal kevesebb :) és ha otthon szülök arról tud valaki valamit?
Szia. Matb1-et ahogy elõttem is írtak a midwife adja ki a 20. héttõl. Ezt a munkaltatodnak kell odaadni és ha a törvényben leírtak alapján minimum annyi ideje ddolgozol a munkáltatóddal akkor a cég fizet neked 39 hét maternity leave-et. Azt nem tudom hogy mivel nem itt élsz jogosult vagy e rá. Abban viszont 100-ig biztos vagyok hogy ha orvoshoz mész vagy terhesgondozasra a midwifehoz a munkáltatód köteles elõírni ez a törvény. Sõt ha teljes munkaidos vagy akkor fizetnie is kell azt az idõt ami a munkaidod lenne de hamarabb el kellett jonnod az orvos miatt. A direct.gov.uk honlapon utána tudsz nézni elég sok mindenkinek vagy menj be a helyi councilhoz információért ok biztos tudnak segíteni.

Augusztusban lesz 4 éve hogy a cégnél dolgozom, de június óta itthon vagyok táppénzen mert veszélyeztetett 14 hetes kismama vagyok. Előreláthatólag szeptemberben jogutód nélkül megszűnik a cég. Mit tudok tenni hogy mégis kapjak majd gyedet?

Legjobb válasz: Szia! Az álláskeresési járadék folyósítása (erre jogosult leszel) ad biztosítási jogviszonyt a tgyás-hoz, gyed-hez. Csak valami olyan variálást kell vele csinálni, hogy amikor megigényled a tgyást, akkor le kell mondanod a járadék folyósítását. Ha lejár a tgyás, akkor újra igényelni kell a járadékot, majd a járadékról kell menni gyed-re. Ha ezt a közbensõ lépést nem teszed meg, akkor gyed-re nem leszel jogosult.

Szia! Az álláskeresési járadék folyósítása (erre jogosult leszel) ad biztosítási jogviszonyt a tgyás-hoz, gyed-hez. Csak valami olyan variálást kell vele csinálni, hogy amikor megigényled a tgyást, akkor le kell mondanod a járadék folyósítását. Ha lejár a tgyás, akkor újra igényelni kell a járadékot, majd a járadékról kell menni gyed-re. Ha ezt a közbensõ lépést nem teszed meg, akkor gyed-re nem leszel jogosult.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!Kérdeznék még:a tgyást bármikor meg lehet igényelni?A másik hogy a m.járadékot ha megigényelem akkor mennyi pénzt fogok kapni vagy hogy, mibõl számolják ki?Válaszod elõre is köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen részletes segítséged!Nagyon sokat segítettél!!!


Gyed vagy Gyes? 22 hetes kismama vagyok.2006. 08. 01. és 2007. 03.14. között minimálbérre voltam bejelentve 8 órában, majd 3 hónapig Álláskeresési járadékot kaptam és a mostani munkahelyemen 2007. 06.11. -től dolgozom, de csak 4 órában.

Többen ajánlották, hogy mindjárt a Gyes-t igényeljem, mert alacsony lenne a Gyed-em! Hogy lehet ezt kiszámolni? Lehet ilyet kérni? Els? babánk lesz, úgyhogy teljesen tanácstalanok vagyunk ezügyben! ! !

Legjobb válasz: szerintem ez butaság. A gyes pedig igen alacsony összeg, szerintem menj csak a rendes sorrendben a gyed majd gyes. A gyed az áltagfizetésed 70%-a, csak azt nem tudom pontosan, hogy mennyi idõt néznek, de az álláskeresési járadék is beleszámít ha beleesik az idõtartamba. A gyes pedig a mindenkori örekségi nyugdíjminimummal egyezik meg, ami huszon párezer forint. Ha rákeresel a neten, tuti többet tudsz meg.

szerintem ez butaság. A gyes pedig igen alacsony összeg, szerintem menj csak a rendes sorrendben a gyed majd gyes. A gyed az áltagfizetésed 70%-a, csak azt nem tudom pontosan, hogy mennyi idõt néznek, de az álláskeresési járadék is beleszámít ha beleesik az idõtartamba. A gyes pedig a mindenkori örekségi nyugdíjminimummal egyezik meg, ami huszon párezer forint. Ha rákeresel a neten, tuti többet tudsz meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Bár megkérdeztem azóta 1 Tb ügyest, aki azt mondta, hogy inkább az azonnali Gyes-t javasolja, mert az fix 29.000 ft, míg nekem a 4 órás melóm br. 35.000-nek a 70%-a nem 1 nagy összeg! Így szerintem marad a Gyes-es verzió!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!