Találatok a következő kifejezésre: 14 hetes tegnap (21 db)

13 hetes es 4 napos vagyok. A tegnap voltam UH-n ahol megmertek a babam hosszat: 73 mm. A gep 14 hetes es 1 naposnak adta ki a meretek alapjan. Ez jo meret ebben a korban?

Legjobb válasz: Szia! Az, hogy "idõsebbnek" mérték, az nem baj. Én elvileg 12 hét+5 naposan voltam uh-on és a mért kora 13 hét+1 nap lett és 64 mm-es volt akkor. Ilyen pici babóknál ez még elõfordul, h nagyobbacska, vagy esetleg kisabb a számított koránál! A következõ uh-ra a számított szerint 19 hét+5 naposan mentünk és a mért kora napra pontosan ugyan ennyi lett! Teljesen normálisak a te babód értékei is! Gratulálok!:) Üdv.: 22 hetes kismama

Szia! Az, hogy "idõsebbnek" mérték, az nem baj. Én elvileg 12 hét+5 naposan voltam uh-on és a mért kora 13 hét+1 nap lett és 64 mm-es volt akkor. Ilyen pici babóknál ez még elõfordul, h nagyobbacska, vagy esetleg kisabb a számított koránál! A következõ uh-ra a számított szerint 19 hét+5 naposan mentünk és a mért kora napra pontosan ugyan ennyi lett! Teljesen normálisak a te babód értékei is! Gratulálok!:) Üdv.: 22 hetes kismama
Az én babám egy hét késésben van.13.héten 12 hetes volt, a 20.on 19.Akkor nincs baj, ha megõrzi a késést.Általában ciklikusan nõnek a babák, és nem lineárisan.Lehet legközelebb pont akkora lesz.Ha valami nincs rendben szólni fog a doki úgyis.

14 hetes vagyok. tegnap este óta nagyon rosszul érzem magam: mindent kihányok, fáj a fejem, gyenge vagyok. eddig szinte semmi terhességi tünetem nem volt. létezik, hogy most kezdődik?

Legjobb válasz: Ha nem gyomorrontásról,vagy vírsról van szó, akkor igen, normális. VAnnak, akik 12, 14, 20 vagy késõbbi hetekben kezdenek rosszul lenni. Olvasgass utána, sokmindent javasolnak ilyen esetekre. EGyél többször keveset, mindig legyen valami a gyomrodban, igyál sokat, van akinek a tej, van akinek a krumpli válik be... Kívánom, hamar légy jobban, és pihenj sokat!!

Ha nem gyomorrontásról, vagy vírsról van szó, akkor igen, normális. VAnnak, akik 12, 14, 20 vagy késõbbi hetekben kezdenek rosszul lenni. Olvasgass utána, sokmindent javasolnak ilyen esetekre. EGyél többször keveset, mindig legyen valami a gyomrodban, igyál sokat, van akinek a tej, van akinek a krumpli válik be... Kívánom, hamar légy jobban, és pihenj sokat!!
Igen létezik, mert ebben az idõszakban a szervezeted kezd hozzászokni a terhességhez. Pihenj vagy sétálj egyet ha tudsz.

Baj lehet? 14 hetes vagyok, tegnap voltam dokinál, a babával minden rendben, viszont a méhszájamon látott valami elváltozást! Csinált rákszűrést, és most az eredményre kell várni. Járt igy már valaki?

Legjobb válasz: Hát gondolom condylomát láthatott. Én 18 hetes voltam, amikor megmûtött a dokim, a szövettanom jó lett, most a hpv eredményre várok. Nézd meg ezt az oldalt vagy írd be a google-ba és kidob egy csomó oldalt. NE IZGULJ!!!!! http://www.arsmedica.hu/condyloma-futoszemolcs-condiloma.html 20+5 kismami

Hát gondolom condylomát láthatott. Én 18 hetes voltam, amikor megmûtött a dokim, a szövettanom jó lett, most a hpv eredményre várok. Nézd meg ezt az oldalt vagy írd be a google-ba és kidob egy csomó oldalt. NE IZGULJ!!!!! http://www.arsmedica.hu/condyloma-futoszemolcs-condiloma.html 20+5 kismami

Tegnap a számítógép kikapcsolása után a gépben maradó áram megcsapott, mikor a fedő borításhoz értem.14 hetes vagyok, el kellene mennem ügyeletre szerintetek? Lehet belőle baj?

Nem nagy volt a feszültség, de a bal kezemet rendesen megrázta. Még a csuklóm alatt az ütőér is hevesen remegett.

Legjobb válasz: Nem, nem kell menned ügyeletre. Miért kéne? Nem a gépben maradó áram csapott meg (fizikaóra?) hanem egyszerûen a statikus feszültség, fel voltál töltõdve. Semmi köze a számítógéphez (vagyis, annyi, hogy ott sültél ki - ha a kádat fogod meg, az rázott volna meg). A terhesség meg aztán végképp lényegtelen szempont, a feszültség nem kezd el keringeni benned :D

Nem, nem kell menned ügyeletre. Miért kéne? Nem a gépben maradó áram csapott meg (fizikaóra?) hanem egyszerûen a statikus feszültség, fel voltál töltõdve. Semmi köze a számítógéphez (vagyis, annyi, hogy ott sültél ki - ha a kádat fogod meg, az rázott volna meg). A terhesség meg aztán végképp lényegtelen szempont, a feszültség nem kezd el keringeni benned :D
Nem hiszem, hogy ártott volna a babádnak, de ha attól nyugodtabb vagy akkor menj be és nézesd meg minden rendben van e. A gépet pedig szereltessétek meg!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Kedves utolsó! Tájékoztatásként mondom, hogy a gépben a kikapcsolás után marad még áram. Nézz utána! A statikus elektromosság pedig maximum csìp, de soha nem ráz. Van különbség áramütés és statikusság között. Az áram persze nem kering, de végigfut a testen, így nyílván a baba is kap belõle valamennyit. :-)
"Tájékoztatásként mondom, hogy a gépben a kikapcsolás után marad még áram." Marad bizony. A tápegységben. De hogy a fenébe tud megrázni a GÉPHÁZ? Több ember is írta már ezen az oldalon, hogy megrázza a számítógépe ha hozzáér. Én elég sok trágya számítógéppel találkoztam már, de a háza egyiknek sem rázott! Ott valami nagyon nem stimmel...
Szia. Én 28 hetes terhes voltam mikor a keverõtárcsás mosógépünk megrázott, mikor ki akartam szedni belõle a ruhát. Az egész testemen éreztem. Semmi baj nem lett tõle, makk egészséges az 5 éves fiam. De ha gondolod nézesd meg magad.
Kérdezõ, igen, igazad van, marad benne feszültség, hiszen teljesen sosem áll le (különben nem tudnád bekapcsolni). Azonban, ez sosem fog a gépházon keresztül megrázni (kivéve persze, ha zárlatos a tápegység, és a másik kezeddel fogod pl a földelt radiátort). Statikus feszültség pedig éppen ugyanúgy ráz. Erõsen kétlem, hogy a kezedben egy feszültségmérõ lenne beépítve, hogy mérd ami éppen megrázott :) A gép, ha valóban ráz, akkor az már nagyon meg fog rázni. De nem a gépház.
Nekünk a mosógépünk volt ilyen, ha a kádhoz és a mosógéphez egyszerre értem rázott. (Ez nem normális, de megtanultam, hogy nem nyúlok a kettõhöz egyszerre és nem érdekelt a dolog.) Aztán terhes lettem és az volt az elsõ, hogy megszereltettük. Egyrészt még véletlenül sem szerettem volna ha terhesen megráz, más részt engem csak megcsíp ha a gyerek nyúl hozzá õ viszont ott marad. A másik pedig, hogy csak kicsiket rázott, de mi van ha valami végleg be döglik rajta és egy nagyot fog rázni. Az semmi esetre sem normális ha egy háztartási gép külsõ borítása ráz. (nem pedig csak feltöltõdik)
A kérdező hozzászólása: A konnektor nincs földelve, de az elosztó elméletileg igen...
Szia! Velem pont a héten történt, hogy megrázott a mosógép a nagyiméknál (öreg ház, földeletlen vezetékek...). Épp szálltam ki a kádból, és megkapaszkodtam benne, és a csuklómig kb én is éreztem rendesen a zsibbadást még 1-2 óra múlva is. 34 hetes vagyok, és semmi gond nincsen szerencsére. Addig, amíg nem marad látható nyoma, nincs égési sérülés, nem estél el, a babának sem lesz baja, ezt az infót kaptam. Akkor lehet gond, ha annyira ráz, hogy el sem tudod engedni...

Amikor az orvos azt mondja pihenjek (tegnap voltam uh-n és haematoma van a burok alatt és le is van válva egy darabon plusz 3100 a méhszájam 14 hetes vagyok) az mit takar? Mit jelent?

Elfelejtettem így részleteiben rákérdezni hogy feküdni kell folyamatosan és csak vízszintesen vagy lehet ülni is vagy ez "csak" annyit jelent hogy ne végezzek fizikai tevékenységet vagy ne emelgessek (amúgy se tenném)? A házasélettől eltiltott ezt is értem természetesen de ez a pihenés témakör nem tiszta.

Legjobb válasz: feküdj,feküdj,feküdj, ilyen problémákkal nálunk már kórházi fekvés és megfigyelés

feküdj, feküdj, feküdj, ilyen problémákkal nálunk már kórházi fekvés és megfigyelés
A 3100-a méhszáj a legjobb.az azt jelenti h teljesen zárt!Pihenj sokat.
A kérdező hozzászólása: Nem 1 centire nyitott külsõ méhszájat jelent, de õ nem elsõ babám szóval ez még annyira nem meglepõ. Köszönöm
Nekem teljesen zárt méhszájjal csak a hematóma miatt szigorúan ágyban kellett feküdnöm. Csak a mosdóba mehettem ki.
FEKÜDJ! ennyit jelent sajnos... Nagyon nehéz tudom, nekem nem volt ennyire sok bajom de feküdj. Wc-re állhatsz fel és erölködni tilos! Szorulással most nagy bajt okozhatsz, ha van ilyen bajod akkor vetess egy beöntõ szettet mert van olyan ismerõsöm akinek bevérzése sajna az erölködéstõl lett. Ott a pici nem maradt meg

14 hetes km vagyok. Tegnap óta kicsit viszket a hüvelyemnél, valami fertőzés lehet? Orvoshoz kellene mennem igaz?

Legjobb válasz: Igen, gombára fogékonyabbak a nõk pl. terhesség idején.

Igen, gombára fogékonyabbak a nõk pl. terhesség idején.
A biztonság kedvéért mennj el orvoshoz. Utána meg kerüld az ülõ fürdõt, és használj intim mosakodó gélt!! És a pároddal is vigyázz nehogy egymást fertõzzétek ide oda. Sajnos ez a dolog sokszor elkerülhetetlen. Kitartás:)

Tegnap vasaroltam anyukammal és véletlenül ahogy fordult a bevásárlo kocsival annak sarkával megütötte a hasamat. Nem nagyon de megijedtem es elkezdtem sirni a bolt közepén! Attol hogy nem lesz e valami baj? De ugye nem? 14 hetes vagyok!

De csak ugy kitört belölem pedig nem vagyok siros és nem is fajt de megijedtem!!!Volt mar egy vetélésem és bitos azért!De ugye nem lesz gond??Jol érzem magam!!!

Legjobb válasz: Ne izgulj, nem lesz semmi baj! Még annyira pici a baba a pocakodban és annyira ki van párnázva, hogy lehetetlen hogy egy ekkora kis ütést megérezzen! Ha majd nagyobb lesz a hasad akkor is biztosan elõfordul, hogy az asztal sarkába, szekrényajtóba stb. beütöd. De õk ezt meg sem érzik! A sírás is csak azért tört ki belõled, mert most érzékenyebb vagy, és érthetõ, hogy megijedtél! Ne aggódj, ha valami baj lenne, akkor görcsölnél, véreznél, de itt szó sincs ilyesmirõl! Boldog babavárást!

Ne izgulj, nem lesz semmi baj! Még annyira pici a baba a pocakodban és annyira ki van párnázva, hogy lehetetlen hogy egy ekkora kis ütést megérezzen! Ha majd nagyobb lesz a hasad akkor is biztosan elõfordul, hogy az asztal sarkába, szekrényajtóba stb. beütöd. De õk ezt meg sem érzik! A sírás is csak azért tört ki belõled, mert most érzékenyebb vagy, és érthetõ, hogy megijedtél! Ne aggódj, ha valami baj lenne, akkor görcsölnél, véreznél, de itt szó sincs ilyesmirõl! Boldog babavárást!
Én tegnap az asztal sarkába ütöttem a pocim. Nekem nem fájt egyáltalán, de a leves és az üdítõk mind a padlón landoltak. Én egész este vacsora alatt vigasztalhatatlanul sírtam, magam sem tudom miért, mert a többiek röhögtek, mert tényleg vicces lehetett kívülrõl. És a sírásról annyit, hogy azt is végigbõgtem most ahogy olvastam amit írtál. Szóval bármin, bármikor. Ne aggódj!
Ha nem fáj semmid, nem keményedik a hasad, nem vérzel nincs gond.A magzatvíz ettõl megvédi, lassan te is magtanulsz majd úgy közlekedni, hogy a hasad védd.A sírás pedig természetes, a hormonváltozás miatt van.Én a terh alatt sokszor attól is elsírtam magam, hogy végre anya leszek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!!!Nagyon jol esik!!!A szivem is azt sugja hogy jol van!!!Szegény anyukám is nagyon megijedt hiszen ö az utolso aki bántani akarna!!!És nem tudta miert sirok!Azt hitte hogy nagyon megütött!Aztán csak kinyögtem a sirás közbe hogy csak megijedtem!!!Szegény szerintem jobban megijedt mint én!!!
Szia Szerintem sincs semmi baj! Nekem is 14 hetesen volt egy hasonló helyzetem, csak engem torna órán ütött meg az egyik gyerek véletlen. Én is nagyon megijedtem és a kórházig végig bõgtem az utat, de a dokim megnyugtatott, hogy semmi baj nincs, csak megijedtem. (Nekem azért kellett mennem a dokimhoz, mert elkezdtem egy kicsit görcsölni, ami az ijedtségtõl volt, a doki szerint) Szerintem nem kell izgulnod, nincs semmi baj. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!!!!Mindig vigyázok de vannak pillanatok amit nem kerülhetek el!!!!minden jot nektek!!!!

14 hetes vagyok. Tegnap és ma van kis fehér folyásom, aminek van kicsit szaga is! Normális ez? Amugy jól vagyok. Nem érzem magam máshogy mint ahogy szoktam.

Legjobb válasz: Szia a terheség alatt ez normális ,hogy erösebb a folyás ,ha viszont kellemetlen a szaga büdi és picit viszket akkor az valoszinû gomba de nem feltétlen az. Nézesd meg a dokiddal ö tud bíztosat mondani .

Szia a terheség alatt ez normális , hogy erösebb a folyás , ha viszont kellemetlen a szaga büdi és picit viszket akkor az valoszinû gomba de nem feltétlen az. Nézesd meg a dokiddal ö tud bíztosat mondani .
A kérdező hozzászólása: Nem viszket és nincs is sok.Csak furcsálom mert eddig semmi sem volt!!!
Szia! Szerintem is nézesd meg a dokival, biztos add rá valamit, ha Õ úgy látja vagy neked rossz! Amúgy én is kaptam hüvelykúpot, pedig se szag, se viszketés csak van és kész. Kitísztít legalább :D így kevesebb az esélye annak, hogy önfertõzés jöjjön létre! :o De terhesség alatt ez gyakori, majdnem minden kismamát érint, hogy folyása van. Csak kinek milyen... 28 heteske

14 hetes terhes vagyok, tegnap együtt voltunk a párommal, de nagyon nagyon óvatosan, épp hogy megtörtént a dolog, és most jobb oldalt a méhemnél ha megnyomom, fáj. Ha nem nyúlok hozzá, nem fáj, csak ha megnyomom. Mitől lehet?

Tegnap voltam uh-on, és minden rendben volt a babóval, most kicsit megszeppentem, hogy csak nyúlnak a szalagok vagy más lehet. Nem volt semmi vérzés, vagy fájás szex után.

Legjobb válasz: Szerintem ne izgulj, ha a szextõl lenne, akkor rögtön utána, vagy közben is fájt volna. Simán fájhat a méhed környékén, hiszen csinálja magának a helyet!!

Szerintem ne izgulj, ha a szextõl lenne, akkor rögtön utána, vagy közben is fájt volna. Simán fájhat a méhed környékén, hiszen csinálja magának a helyet!!
Szia! Szerintem nem kell aggódnod! A szalagok nyúlnak és azért fáj ott. Nekem is fájt, de nekem a vizsgálat után, majd elmúlt aztán megint fájt. Elmenntem a dokihoz, megvizsgált és azt mondta, hogy a baba nyomja és a szalagok feszülnek... Lesz ez még kicsit keményebb is! Na de ha nagyon fáj akkor mennj a dokihoz, megvizsgál, legalább te is megnyugszol! :D 28 heteske

14 hetes vagyok, és 3 napon keresztül az őrület határán voltam a fejfájástól. Nem birtam tovabb tegnap este 2 ora különbséggel vettem be 2 Algophirynt. Nem tettem semmi rosszat a babának?

Legjobb válasz: köszönök mindent.tartok tõle ha már most ennyit aggódom..:) picit már irigyellek h 40.héten jársz!Nagyon sok boldogságot kivánok!!!!

A kérdező hozzászólása: köszönök mindent.tartok tõle ha már most ennyit aggódom..:) picit már irigyellek h 40.héten jársz!Nagyon sok boldogságot kivánok!!!!
szerintem ettõl nem tettél rosszat neki, bár nem vagyok orvos. nekem amikor ennyire fájt a fejem, segített 2 dl vörösbor!! elmúlt tõle mindig!!
A kérdező hozzászólása: próbáltam én mindent. vörösbor is volt, vizes borogatás, sétálás, próbáltam "relaxálni"is, de semmi eredmény. Ma már picit jobb, de jönnöm kellett dolgozni.Tegnap már arra is gondoltam h a babaval van baj, és a szervezetem igy reagál...
Szia. Érdekes, mert tegnap már nekem is õrülten fájt a fejem, én is bevettem egy algophirynt. Nekem mikor a fogamat húzták, akkor mondta a doki, ha kell, inkább vegyek be egy gyógyszert, ne szenvedjek, mert az károsabb. Alkalmanként nem lesz semmi baj tõle. Már a második harmadban vagy, ilyenkor már lehet. Boldog babavárást! 40 hetes kismama.
Én amikor az elsõ babámat vártam a 15. hét körül belázasodtam és akkor a doki azt mondta, hogy Algopyrint nyugodtan bevehetek. Amúgy nekem is fájt a fejem néhány napja, biztos ez a hülye melegfront. :( 38 hetes

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!