Találatok a következő kifejezésre: 14 hetes milyen (29 db)

14 hetesen milyen a baba?

Legjobb válasz: http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. itt meg tudod nezni a méreteket, ha erre gondoltál

13-14 hetesen voltatok 4D-s uh-n? Milyen élmény? Jól ki tudják szűrni ha van vm baj? Mit láttatok?

Legjobb válasz: Én 14 hetesen voltam, de nem az élmény miatt, hanem hogy kiszúrják, ha esetleg baj van. Ugyanígy elmentem a 19.héten is, az már "élményebb" volt. (Nekem a dokim azt mondta, ha baj lenne a babával, akkor a 20. hétig lehet cselekedni.) Az igazi élmény a 27.héten volt viszont, mert ott már igazi babaforma volt :D :D Most meg már 3,5hónapos bébi!!! 14 hetesen még annyira picike volt, kb egy kis csontváz ufófejjel, de persze akkor is nagyon jó volt látni, ahogy mozgolódik bennem!! A férjemnek könnyek szöktek a szemébe :)

Én 14 hetesen voltam, de nem az élmény miatt, hanem hogy kiszúrják, ha esetleg baj van. Ugyanígy elmentem a 19.héten is, az már "élményebb" volt. (Nekem a dokim azt mondta, ha baj lenne a babával, akkor a 20. hétig lehet cselekedni.) Az igazi élmény a 27.héten volt viszont, mert ott már igazi babaforma volt :D :D Most meg már 3, 5hónapos bébi!!! 14 hetesen még annyira picike volt, kb egy kis csontváz ufófejjel, de persze akkor is nagyon jó volt látni, ahogy mozgolódik bennem!! A férjemnek könnyek szöktek a szemébe :)
Ha valami baj van, akkor a 2D-s UH-n is látja az orvos! A 4D-s UH-ra ráérsz a 24-25. hét körül menni, akkor már szép formás lesz a Pocaklakód. Én a 19. heti Uh-n kérdeztem a orvost. õ javasolta, hogy ennél elõbb "nem érdemes". Boldog babavárást!

Hogy vagytok 13-14 hetes kismamák? Milyen lett a 12 hetes uh eredménye?

Nekem 12 hét 5 naposan volt, CRL: 63 mm, BPD 22mm, FL: 8 mm, NT: 1,3 mm.

Legjobb válasz: Szia! 14 hetes vagyok ma! Nagyon rosszul bírom a meleget!! 12+4 naposak voltam UH-n, CRL: 62mm, NT: 1,3 :)) Minden eredmeny jó lett, de ezeket tudom fejbõl :)) Jövõhet vasárnap megyek 4d-re, akkor kiderül ki lakik odabent :))

Szia! 14 hetes vagyok ma! Nagyon rosszul bírom a meleget!! 12+4 naposak voltam UH-n, CRL: 62mm, NT: 1, 3 :) ) Minden eredmeny jó lett, de ezeket tudom fejbõl :) ) Jövõhet vasárnap megyek 4d-re, akkor kiderül ki lakik odabent :) )
Én szombaton voltam 14 hetes. A 12 hetesem: CRL:70mm BPD:22mm FL:8 mm NT:1, 6mm És képem is van róla. :) Most már jobban vagyok, teljesen megszûnt az émelygés, ami nekem az elején állandó volt. Néha a hasam szurkál, ha lehajolok, meg mikor felkelek az ágyból. Egyik nap olyan volt, mintha õt éreztem volna, de nem vagyok biztos benne.


13-14 hetes kismamik! Ti milyen ruhában jártok?

Arra gondolok, hogy még korai a tipikus terhesruha, de a sz?kebb ruháim már nem mindig kényelmesek. Gondoltam a bandázsra is, de így hogy bejött a jó id? az elég meleg lehet. Pólóimból is mindig kikandikál a pocakom, ez eddig nem is zavart, de most valahogy kellemetlen. Felül még megoldom egy tunikával a dolgot, de alulra mit vegyek?

Legjobb válasz: az elsõ babánál 14 hetesen már csak a kismama naci volt kényelmes. semmi saját cucc, kivéve a felsõk. 15kg-al kevesebb vagyok, és még a saját farmerom is rámjön. sokkal kisebb a hasam is, mint az elõzõ babánál.pedig azt mondják a 2. hamarabb látszik. hát nekem nem. vettem nyárra ruhákat, van közöttük elengásabb is, és van "játszó" is. nagyon kényelmesek. vannak pamut béléses nacik, szoknyák, ezeket is kipróbálhatod, kényelmesek. és hamarosan kismama nadrág :) 14hkm

az elsõ babánál 14 hetesen már csak a kismama naci volt kényelmes. semmi saját cucc, kivéve a felsõk. 15kg-al kevesebb vagyok, és még a saját farmerom is rámjön. sokkal kisebb a hasam is, mint az elõzõ babánál.pedig azt mondják a 2. hamarabb látszik. hát nekem nem. vettem nyárra ruhákat, van közöttük elengásabb is, és van "játszó" is. nagyon kényelmesek. vannak pamut béléses nacik, szoknyák, ezeket is kipróbálhatod, kényelmesek. és hamarosan kismama nadrág :) 14hkm
Szia! Igaz én 20+5 hetes vagyok de a mai napig nem vettem még föl kismama ruhákat!Egy az még nem olyan nagy a pocim sem, a másik hogy vettem egy két kényelmes nacit meg vannak is itthon még olyan ruháim amibe még beleférek:-) Pl. vannak ezek a török kinézetû térdig érõ nacik azok is nagyon jók mert nincs bennük gumi és nem szoritja a pocit.Melegítõ nacit is ilyet fogok venni amiben nincs gumi mert azok nagyon kényelmesek.Azonkívül szoknya sem egy utolsó darab.Nekem még a "régi" pólóim jók még nincs velük gond.Te milyen pólókat hortál hogy kilátszik a hasad?Na jó félre téve a viccet.Ha esetleg ezeket még nem próbáltad akkor ha van kedved nézegesd meg, hidd el nagyon kényelmesek.És lehet olyan pólókat kapni ami mell alatt bõvebb.Bocs ha ezeket már tudtad és hülyeséget írtam.
Én amúgy is kövér vagyok, mikor jöttek a jó idõk, vettem 2db halásznadrágot, ami a derekamig ér, ez nem zavar, mert a pocak még lejjebb van. Itthon, meg boltba, meg ilyenek ebben vagyok, ha megyek dokihoz, akkor még éppen jók azok a nacik, amikbõl a terhesség elõtt kifogytam. Leadtam 13 kg-t, mert úgy gondoltam, a babához fogynom kell. bár már éppen jók azok a ruhák :) ))) meg vettem pár mell alatt bõvülõ felsõt. 13+3 kismami
Szia!nekem is kényelmetlenek már a régi nacijaim, ugyhogy vettem pár olyan halásznadrágot ami pamut, és jól nyúlik a dereka.Ezek kényelmesek, és akkor is beleférek ha nem csak plusz 2 kg lesz rajtam.Felsõket meg elötte is ilyen kismamásat hordtam, mert volt mindig is egy kis pocim:-) de lehet kapni kismama szoknyát, nacit.csak elég húzós áron.Én kiárusitáson vettem pár cuccot pesten olcsóbban.te hogy vagy?nekem sûrû fejfájásom, hányingerem van.14+4 hetes kismama.
sziasztok kismamik!én eddig még belefértem a régi ruháimba 1hétalatt úgy megnött a hasim hogy szaladttam nadrágott venni meg kismami ruhákat!most már lesem tagathatnám, hogy jön a 2.babucink!16+5 hetes kismami

14 hetes kismamik! Milyen tüneteitek vannak? Nől már a pocitok?

Legjobb válasz: Nincs különösebb tünetem. Gyakrabban "fáj" a pocim- kevésbé alszom, nem fájnak anyira a melleim :) Összességében jól vagyok. Igen, nekem határozottam beindult a pocakom is :D Már nagyon vártam. Senki meg nem mondaná, de mi a férjemmel látjuk :) Nálad mi a helyzet? 14+4 hetes

Nincs különösebb tünetem. Gyakrabban "fáj" a pocim- kevésbé alszom, nem fájnak anyira a melleim :) Összességében jól vagyok. Igen, nekem határozottam beindult a pocakom is :D Már nagyon vártam. Senki meg nem mondaná, de mi a férjemmel látjuk :) Nálad mi a helyzet? 14+4 hetes
A mellem már nekem sem fáj, néha a hasam fájdogál csak. Az állandó pisilés megmaradt. A pocikám már nõl, bár még nem túl feltûnõen, de mivel nem vagyok egy nádszál alkat, így annyira még nem szembetûnõ. Te hogy vagy?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm, én is jól vagyok, bár sûrûn görcsölget a hasam, a cicim még fáj! A pocim szépen növöget! Boldog babavárást Nektek is

Mozoghat a babám ha még csak 14 hetes terhes vagyok? És ha igen, milyen érzést kell éreznem?

Olyan furcsákat érzek.Szurkálást meg ilyeneket.Igazából nem tudom leírni....

Legjobb válasz: Szia! Attól függõen,hogy hányadik terhességed,már érezheted a kis pocaklakót.Minél többször kismami valaki,annál hamarább észlelheti a magzat mozgását,de nem szurkáló érzéshez hasonlítható.Én a harmadik babámat várom,és már 13 hetesen tudtam,hogy mit érzek.Olyan ,mintha buborék lenne a pocidban,de ez a hetek múlásával erõsödni fog.Már két hete,a gyerekeim is érzik,ha mocorog a kis tesó. 18 és fél hetes kismami

Szia! Attól függõen, hogy hányadik terhességed, már érezheted a kis pocaklakót.Minél többször kismami valaki, annál hamarább észlelheti a magzat mozgását, de nem szurkáló érzéshez hasonlítható.Én a harmadik babámat várom, és már 13 hetesen tudtam, hogy mit érzek.Olyan , mintha buborék lenne a pocidban, de ez a hetek múlásával erõsödni fog.Már két hete, a gyerekeim is érzik, ha mocorog a kis tesó. 18 és fél hetes kismami
Akkor még biztos nem mozog, mert az fel fogod majd ismerni. Én nem szúrkáláshoz hasonlítanám..
Nekem is mozgott 14 hetesen. Mintha egy kis buborék hozzáérne belülrõl a hasadhoz....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Én is éreztem már 14-15 hetesen(elsõ baba).Mintha buborékolt volna a hasam.

Menhelyi keverék kutyusom van, kb 10 hetes korába hoztam el (2, 5 kiló volt akkor ), most 14 hetes (4, 2 kiló ), szerintetek mekkora lesz kb és milyen fajta kutyák keveréke lehet?

Attól félünk, hogy túl nagy lesz, mert lakásban tartjuk. Egyébként egészséges, szépen cseperedik, játékos, hiperaktív.. Nézzétek meg a képét légyszi, várom a válaszokat.

Legjobb válasz: Szerintem nem lesz olyan nagy. Max 50 cm. :) De kg-ra biztos nem lesz nagy. :)

Szerintem nem lesz olyan nagy. Max 50 cm. :) De kg-ra biztos nem lesz nagy. :)
nagyon kis szép, de szerintem nem lesz kicsi.
Szerintebb kisebb labrador méret lesz, ahogy fentebb írták kb. 50 cm. A lakásban tartásnál nem a méret számít. Ezt szokja meg kiskorától, jól fogja magát érezni, mert mellettetek lehet. Foglalkozzatok vele sokat, napi 4 séta minimum, játszattok, tanítgassátok, és nem lesz gond!
én kivittem mindegyik kutyámat már 8 hetesen. volt, akivel még külvárosi részen laktam, volt akivel lakótelepen, most pedig pici faluban. lekopogom - eddig még nem lett ebbõl bajuk. viszont az alap szocializációjuk is rendben volt.
a cipõddel ugyanúgy fel tudod vinni a vírusokat a lakásba. sajnos nem tudod sterilen tartani... viszont így a szocializációtól is megfosztod.
A kérdező hozzászólása: 2 oltással lemehetünk a ház köré??? nem lesz baja esetleg 1-2 házkörtõl úgy hogy nem engedem hogy megnyaljon megegyen vmit? Nem szeretnék felelõtlen gazdi lenni és tudom hogy elvileg 4 oltás után szabad csak kivinni, de már annyira sajnálom ...úgy kimenne szegénykém látszik rajta.. Egy parvo és egy kombinált oltásunk van eddig. Hétfõn kapja a harmadikat.
Ne vidd nagy sétákra, csak a ház köré! Ott is találkozhat más kutyákkal - gondolom -, viszont, ha a ház körül lenne valami vírus, azt úgyis felvinnétek a cipõtök talpán...így aztán tök mindegy. A ház köré nyugodtan levihetitek.
Jajj de édi, istenem :) Szerintem sem lesz nagy, esetleg magas, de széles biztos nem lesz. Úgy értem nem olyan maci típus. Alakja olyan vizslás, de a színe miatt labrador is lehet benne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat , a sétákkal meg a mozgással nem lenne baj ha nagy lenne , csak a lakás kicsi ..:) reméljük, hogy egy nagyobb beagle méretû eb lesz. Egyébként nagy a dilemma mert : az elsõ oltását 9 hetes korába kapta meg. Mikor elhoztam , rá 3 napra parvó gyanúval elvittem állatorvoshoz, és kiedült hogy parvós valóban .. kikezelték infúziókkal antibiotikumokkal meg egy nagyobb kutyától kapott vért.. meggyógyult .. de emiatt még jobban elcsúsztunk az oltásokkal és most 14 hetes korába még csak 2 db van meg .. legkorábban is az orvos szerint február eleje körül tudom levinni ( 17-18 hetes korában). Hogy fog így szocializálódni más kutyákkal ??? Nem lesz ebbõl késõbb probléma ???
Nekem a németjuhászom 6 hetesen volt 4, 2 kg, 8 hetesen 6 kiló körül.Tehát ha ezt veszed alapul biztos nem lesz túl nagy.Mellesleg ne félj, hogy nem lesz el lakásban.Én a második németjuhászomat tartom lakásban és tökéletesen el van.Pedig dolgozok is.Rengeteget próbálom mozgatni+kutyasuli...Piszok sincs tõle, aki bejön hozzánk csak csodálkozik, hogy egyeltalán van kutya.(nem takarítok mániákusan sem):) Az elõzõvel is sikeresen vizsgáztam anno, nem volt hátrány, hogy benti kutya volt.Ne aggódj, nem lesz semmi gond, és felnõtt korára nem lesz óriás sem!:) Egyébként nagyon tündéri:)
Nagyon sétatéri, de tündéri aranyos. Szerintem olyan közepes méretû lesz. Én látok benne egy kis dalmata szerûséget is.
szerintem 20kg körül lesz majd nagy korában. nem hinném, hogy a lakást kinõné :) nekem a 33kilós juhászkutyám is jól elvolt a lakásban. le kell mozgatni, akkor elnyugszik otthon.
Ezzel a 2 oltással már nyugodtan kiviheted, csak ne engedd idegen kutyákkal ismerkedni, akik szerinted nincsenek beoltva

Volt valaki 14 hetesen 4d ultrahangon, ha igen milyen volt?

Legjobb válasz: Én kb 20 hetesen voltam,de még az sem volt élvezhetõ. Minél késõbb mész annál többet látsz a picibõl és annál izgalmasabb lesz. Én a másodikkal tuti nem megyek 30 hét elõtt. Nehéz kivárni,de szerintem megéri.

Én kb 20 hetesen voltam, de még az sem volt élvezhetõ. Minél késõbb mész annál többet látsz a picibõl és annál izgalmasabb lesz. Én a másodikkal tuti nem megyek 30 hét elõtt. Nehéz kivárni, de szerintem megéri.
én pont 14 hetesen voltam 4 D-en hát olyan volt mint egy kis "homokfigura" aztán késõbb már nem volt rá lehetõség mert egybe már nem fért bele a képernyõbe.
Én 12 hét 3 naposan voltam. Mi nagyon élveztük, már megvolt mindene, kis emberformájú baba! :) Szerintem lehet élvezni, hisz látod a kisbabád ahogy ott ficánkol (már ha nem alszik), és igaz még nincs kifejlõdve az arcocskája rendesen, de az orrát, száját, pici fülét, szemeit lehet látni! :) Szerintem érdemes most is elmenni és majd 25-30. hét között is. Legalábbis mi fogunk. Nagyon megnyugtató hogy látod minden rendben van! Minket 1 órán át vizsgáltak, mert a Pöttöm elbújt a méhlepény mögé, és addig próbálkozott a szonográfus míg jó képek nem lettek! Az egészet megkaptuk dvd-n! Szerintem ha most elmész ugyan úgy nagy élmény lesz! Ja, és azt is mondta a doktornéni hogy kislány, és meg is mutogatta miért. Persze ezt még nem vesszük készpénznek, majd meglátjuk! Boldog babavárást kívánok! 15 hetes pocakosodó
senki nem akar lebeszélni, csak a véleményem írom le, ugyanis erre volt kíváncsi....
Szerintem is menj, nagy élmény lesz. Én 18, 22 és 29 hetesen voltam. A 18. héten már nagyon jól látszott, igaz még a szemei kicsit szélen voltak, de már nagyon felismerhetõ volt mindene. Bekapta az ujját, lábujját, rugdosta a hasam, nagyon édes volt. :) A 22 hetesen már olyan mozdulatai voltak, amiket születése után is felfedeztem, pl. ugyanúgy tartja, rágja a kezét. A 29 heti viszont kicsit késõ volt, mert már a feje is alig fért a képernyõn, pedig az átlagostól kisebb feje volt. :( Azt mondta a hölgy, hogy 30. hét után már nagyon nagy szerencse kell, hogy megmutassa az arcocskáját... hát, nekünk nem nagyon látszott, éppen csak hogy félprofilból sikerült néhány kocka. Pedig mi is az arcvonásaira lettünk volna kíváncsiak. Ez a mi tapasztalatunk, így azt mondom, nyugodtan menjél most 14 hetesen, aztán attól függõen hogy mennyire kifejlõdve szeretnétek látni, 20 és 29 hét között is (akár kétszer)! Boldog babavárást!
en nem hallgatnek azokra akik lebeszelnek, en is kerdeztem ezt nemreg, es egy 12 hetes kismama küldött nekem 4d-s fotot, amit nemreg csinaltatott, hat megeri elmenni, hülyeseg hogy nem elvezhetö hisz mar emberformaja van es van arca is, nagyon sokat mozog, szoval jo lehet.en jövö heten megyek, 14.het lesz.alig varom, vesziteni nem fogsz, ha irsz e-mailt kedden majd küldök izelitöt neked ha gondolod, akkor majd lathatod milyen szia
A kérdező hozzászólása: És akik voltak 14 hetesen nektek látdzott már, hogy fiú v lány mert azt hallotam hogy ekkor már megtudják mondani 4d?
Én 12+4 naposan voltam 4D-n , és megmondták hogy kisfiú lesz. Következõ héten mentem a dokimhoz, és ott is látszódott már a fütykös:)
Kedves Kérdezõ! Nagyon édes már ilyenkor a babád, olyan mint egy "haribó gumimaci". Láthatod a nemét is, és a végtagokat, egészségi állapotát. Igazán nagy élmény és ha teheted, vidd magaddal a párodat is. Én a már túl vagyok ezen az élményen. Ajánlanám neked a "Dr. Szöszi" 4d ultrahangot. 9.900 Ft-ba került (DVD, genetikai uh., 4D babamozi, fotó).

Két keresztes a vizeletem, és genny is van benne. Milyen következményei lehetnek? Nagyon aggódom.14 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Valószínû, hogy húgyúti fertõzésed van. Mindenképp menj vissza az eredménnyel az orvosodhoz. Ha nem kezelik, akkor felszálló fertõzést is okozhat vagy akár krónikussá is válhat. Vizelet tenyésztéssel kimutatható hogy milyen baktérium van a vizeletben és milyen csíraszámban. Ez alapján az orvos eldönti, hogy milyen kezelést javasol.

Valószínû, hogy húgyúti fertõzésed van. Mindenképp menj vissza az eredménnyel az orvosodhoz. Ha nem kezelik, akkor felszálló fertõzést is okozhat vagy akár krónikussá is válhat. Vizelet tenyésztéssel kimutatható hogy milyen baktérium van a vizeletben és milyen csíraszámban. Ez alapján az orvos eldönti, hogy milyen kezelést javasol.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Holnap megint viszek mintát, reggeli pisibõl, ha az sem jó, akkor átviszem a laborba és megnézik mi a baj. Remélem nincs túl nagy gond:(

Milyen távokra vihetem a 14 hetes magyar Vizslámat és ha egész nap a kenelbe van és később milyen távokra vihetem?

Legjobb válasz: nagyon kevés neki az a séta. naponta kéne ennyit. 14hetesen már igen nagy mozgásigénye van.

Te vajon mit szólnál, ha egész napra bezárnának egy szûk ketrecbe azok, akik szeretnek, azaz a családod, és csak naponta 20 percre engednének ki? Meg ha épp rád érnek, akkor sétáltának veled két utcányit néhanapján? Szerintem bediliznél. Ha ennyire nincs idõd a kutyádra, akkor neked kaktusz való, vagy plüsskutya. Utóbbit még simogatni is lehet, és azzal is mehetsz egy-két utcányit sétálni, ha épp ráérsz.
nagyon kevés neki az a séta. naponta kéne ennyit. 14hetesen már igen nagy mozgásigénye van.
Hát ha csukva van a szája és még húz is akkor mehetsz vele nyugodtan:) )), gondold át ezt a kenelt, nem megoldás hogy kiengeded labdázni, ez vizsla õ nem kenelbe való.
Egész napra kennelbe zárni egy 3 hónapos kutyát??? Megûáll az ember lángesze. Most nem azért, de ez szerintem állatkínzás. A szomszédaim dettó ezt csinálák, a jobb és a bal oldali is. Bevágták a kiskutyát egy kennelbe egész napra, aztán hadd nõjön. A kutyók egy ideig még áhítozták az emberi figyelmet, csóválták a farkukat, ha a kenneljük felé mentem a mi kertünkben. Pár hónap múlva már nem csóválták a farkukat, hanem ugattak. A "gazdik" gyerekei is el lettek tiltva a kutyktól, mert haraptak. Ezt lehet elérni kennelben tartással. Igaz, hogy a magyar vizsla egy béketûrõ, kedves, gyerekszeretõ fajta, de mindenféle kutyát el lehet rontani. Ezt is. Egyelõre jó úton jársz effelé.
Mekkora kenelbe zárod azt a vizslát? Remélem csak mert még kicsi és csak addig mér egyedül van. Annak a kutyának a mozgás az életelleme. Amúgy te hamarabb ki fogsz fáradni, mint õ. A kutya ha kell pár perc alatt ki tudja magát pihenni, és megy tovább. Annyi, hogy kicsiként ne futtasd sokat, csak amit magától fut, mert nem jó a csontjainak.
Ne morogjatok még azt se tudjuk mér van kenelbe, lehet anyu akinek fogalma nincs a kutyáról csak így engedte meg a gyereknek, ha a kérdezõ meg még gyerek, de ezt se tudja senki, honnan tudná, milyen körülmények között lehet megfelelõen tartani egy vizslát. De mindenkinek igaza van nem kenelbe való, egy kutyának se jó, de nem kell ezért egybõl hurrogni. Kutyát meg ki kell engedni az udvarra, és heti több alkalommal póráz nélkül futtatni. Kenelt meg lebontani azzal is lesz plusz hely a kutyának.
1 km az semmi. Nekem fele akkora kutyám van, mint neked, és egy kör minimum 4-5 km (egy óra). Fõleg ha csak kennelben engedi tartani anyukád, az lenne a megoldás, hogy reggel is sétálsz vele fél órát suli elõtt, aztán amikor hazajöttél az iskolából, akkor is 1-2 órát, és este sem árt vele foglalkozni a kertben mondjuk legalább egy órát. A kennelben hagyj bent neki játékot, pl. egy olyan csomózott kötelet, amit rágcsálhat, meg egy labdát (amit nem tud szétrágni). Ugye fedett a kennel, és a fekvõhelye nem tud vizes lenni, és nincs huzatban a fekhelye? Erre mindig figyelj!
"honnan tudná, milyen körülmények között lehet megfelelõen tartani egy vizslát." Mielõtt autóba ülök, megtanulok vezetni. Mielõtt könyvet írok, megtanulok írni. Mielõtt kutyám lesz, beszerzek egy csomó kutyás könyvet, és megtanulom, hogyan kell nevelni, táplálni, tartani. Ennyi. Szerintem magától értetõdõ és tök logikus.
Nekem vizsláim vannak, kölyök is..... Kb. fél-1 éves korára ezzel a napi 20 percre kiengedjük szaladni módszerrel tökéletesen kezelhetetlen, idegbeteg kutyát fogsz nevelni, akivel biztosan nem bírsz majd el, sétáltatni meg nem fogod tudni, mert megy amerre lát szerencsétlen, az biztos, így szépen lassan elmaradoznak a séták is, marad a kennel.... És ezt tényleg jóindulatból írom csupán. Gondolkodj és változtass!!!!!
na, azért vannak a menhelyek dugig magyar vizslával ... nyomorult állat ... szerintem keress neki egy olyan gazdát, aki legalább az alapjait tudja annak, hogy mire van szüksége egy kutyának
Minden madár morog a kennelben tartásra... Tény hogy a vizsla nem való kennelben tartásra. De azt meg elfogadjátok hogy ma már szinte minden 2-ik ember kutyát tart a lakásban?? Erre miért nem ripáltok?? Idióták.. Kertes házba miért ne lehetne kennel?? A séta amit írt az tényleg kevés. Ki kell engedni a kertbe is hadd rohangáljon sokat utána meg hosszú séta és ha ráér akkor kirándulás stb.. És most ne kezdjétek azt hogy ha ráér szövegemet kikezdeni ti talán nyugdijasok vagytok hogy mindíg van idõtök a kutyára?? És most jön mindjárt az a szöveg hogy akkor minek kutya?? És nektek minek? Ti nem dolgoztok? Akkor hogy adtok neki kaját meg mindent??
Megõrülök ezektõl a kennelbe zárós emberektõl! Nem hallottál róla, hogy a kutya falkaállat? Nekik az emberek, a családjuk jelentik a falkát. Az, hogy bezárod azt jelenti számára, hogy kiközösíted a falkából, ami talán a legnagyobb büntetés egy kutyának. Ráadásul pont egy vizslát... De még ha nem is csukod kennelbe, akkor sem elég neki heti párszor 1 km séta és ahogy nõ úgy növekszik a mozgásigénye is. Mindenképp naponta kell vele sétálni, plusz vidd ki rendszeresen valahova a természetbe, erdõbe, mezõre, ahol el tudod engedni, szaglászni tud és futkározni. Vidd kutyák közé, akikkel játszhat. Legjobb lenne beiratkoznotok egy kutyaoviba, ott szocializálódhatna a kutyád, te meg tanulhatnál az oktatóktól.
"amúgy minden nap ki van engedve szaladgálni és labdázunk 2en vele kb 20-25percre meg szaladgálunk vele vagy ha jobban ráérek akkor kerülük vele egy pár utcányit!!" Hát nem viszed túlzásba.... Ez lesz vele akkor is amikor már nagyobb lesz?? Ezek a kutyák ha megnõnek heti 2-3 alkalommal simán lefutnak 10-15 km-t!! Te meg kiszúrod a szemét 1-gyel. Ok amíg kicsi addig NE terheld, de utána mi lesz??
Minden nap séta, nem amikor ráérsz!!! ez a kennel dolog az agyamra megy. minek kellett akkor kutya???
A kérdező hozzászólása: amúgy minden nap ki van engedve szaladgálni és labdázunk 2en vele kb 20-25percre meg szaladgálunk vele vagy ha jobban ráérek akkor kerülük vele egy pár utcányit!!
A kérdező hozzászólása: 1km ert mentem eddig vele gyalog és folyton csukott szájjal ment és még õ húzott hogy szaladjak és még ne mis lihegett!!
Nekem nem vizslám van, én vittem naponta, és észre fogod venni a kutyán hogy mennyi kell neki, nem lehet így megmondani mekkora távra vidd, látnod kell a kutyán hogy mennyire fáradt, ha látod hogy kezd már nagyon fáradni fordulj meg vele és mehettek haza, én így csináltam mindig ha láttam hogy bírja akkor kicsit tovább mentünk. Folyamatosan növeld a távot, de egy idõ után te nem fogod bírni:DDD, meg sztem ne zárd kenelbe, az egy vizslának nem való.
A kérdező hozzászólása: Olyan 5 méterszer 2 méteres a kenel és kilát mindenfelé!!
A kérdező hozzászólása: ha hetente 2szer 1 km??
Látom te sem érted, mi a különbség a kennel és a lakás, az udvar meg a séta között. A lakásban a kutya együtt van a családdal, míg a kennelbe zárva csak messzirõl nézheti, hogy "jé, ott mászkálnak szabadon a többiek, én meg ki tudja miért büntiben vagyok". A kertben meg nem tud eleget mozogni egy kutya. Az neki egy megszokott terület, ahol nem érik új ingerek, nincs rá oka, hogy szaladgáljon. Nincs a kutyákon "szaladgáló üzemmód" kapcsoló, amit átbillentek és kiszaladgálja magát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!