Találatok a következő kifejezésre: 14 hetes elején (4 db)

14 hetes terhes vagyok. Ez a második terhességem, sokat hánytam így az elején. Mikor kezd majd látszani, hogy terhes vagyok? A pocak mikor szokott elkezdeni "nőni"?

Legjobb válasz: Hát 12 hetesen már kezd nõni. De ismerõsömnek volt már rá példa, hogy 16 hetesen kezdett csak nõni. Én a 8 hétbe járok és még nekem se látszik. De ngyon gyorsan hízok.

Hát 12 hetesen már kezd nõni. De ismerõsömnek volt már rá példa, hogy 16 hetesen kezdett csak nõni. Én a 8 hétbe járok és még nekem se látszik. De ngyon gyorsan hízok.

14 hetes terhességem elején minden reggel észrevettem, hogy van előtejem (a pólóm pecsétes volt). Most 28 hetes vagyok és 2 hete semmi. Ez gond lehet?

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom, hogy nem gond. Nekem pl. még egyszer sem volt elõtejem és 29 hetes kismama vagyok.

Szia! Én úgy tudom, hogy nem gond. Nekem pl. még egyszer sem volt elõtejem és 29 hetes kismama vagyok.
Nekem egyátalán nem volt elõtejem és boldogan szoptatom a két és fél hónapos kisfiamat.

14 hetes kismama vagyok! 53kg voltam a terhességem elején, jelenleg 3kg-ot fogytam! Mennyire normális ez?

Nem hánytam egyszer sem, csupán hányingerem volt-van! Nincs étvágyam. Próbálok naponta többször keveset enni de nem jön rám egy deka sem! Tudom, hogy elvileg a fogyás normális is lehet de eredetileg sem indultam túl nagy súllyal és aggódom mert folyton gyenge vagyok és féltem a babát!

Legjobb válasz: ez normális. a baba úgyis elveszi a szervezetedtõl ami neki kell. az jó, ha többször próbálsz keveset enni, majd egyszer csak úgyis megjön az étvágyad, sõt! addig is szedd a terhesvitamint, sok folyadék, gyümölcs, fõzelékek stb. ilyenkor a plusz kalóriaigény annyi mint például egy plusz uzsonna.

ez normális. a baba úgyis elveszi a szervezetedtõl ami neki kell. az jó, ha többször próbálsz keveset enni, majd egyszer csak úgyis megjön az étvágyad, sõt! addig is szedd a terhesvitamint, sok folyadék, gyümölcs, fõzelékek stb. ilyenkor a plusz kalóriaigény annyi mint például egy plusz uzsonna.
Én az elsõ 4 hónapban ledobtam szintén 3 kilót, és nem is igazán akart visszajönni sokáig. De a doki mondta, hogy semmi baj nincs, ez elõfordul, és a baba szépen fejlõdik. Én 57 kilóról indultam, szóval szintén nem volt sok feleslegem, mégis fogytam, de nem hánytam, sõt rendesen ettem! Rajtam most kb. 3-4 kiló van, szóval még mindig nem sok, de nekem ez most így tetszik - nem nehéz mozogni, nem terhel meg a sok plusz kiló, viszont a babám remekül van és õ gyarapodik rendesen. :) Ne ijedj meg, nem lesz semmi baja! 30 hetes kismama
ne aggódj. én 55kgról fogytam 52-re, elsõ 5hónapban sokat hánytam, hányinger, vitaminokat kihánytam, száraz kiflit rágcsáltam, 2kanalanként ettem a lencselevest-csak azt kivántam, meg az almát. most 33hetesen +5kg van rajtam, a baba teljesen egészséges, sõt, a 30hetes uh-n még az átlagnál egy héttel nagyobb is. Minden rendben van, a baba elveszi tõled, ami kell neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat és a biztatást! :) )


Centrum Maternát szedek, 14 hetes vagyok, 2 naponta, mivel ezt mondta még az elején az orvos. Mikor kell (kell-e) naponta szedni?

Legjobb válasz: Egyrészt azon is múlik, kell -e majd kiegészítõ bogyókat szedned, aztán eleget eszel -e olyan dolgokat amik fontosak a babának.Ha a táplálkozásra oda tudsz figyelni,elegendõ, de inkább a dokiddal beszéld meg. Grat. a babához!

Egyrészt azon is múlik, kell -e majd kiegészítõ bogyókat szedned, aztán eleget eszel -e olyan dolgokat amik fontosak a babának.Ha a táplálkozásra oda tudsz figyelni, elegendõ, de inkább a dokiddal beszéld meg. Grat. a babához!
Szia! A magzatvédõ tablettát elsõsorban folsavtartalma miatt kell szedni (tulajdonképpen folsavtablettáról van szó, amit egyéb hasznos vitaminokkal és ásványi anyagokkal kiegészítettek). A folsav szedésének a 12. hét után már nem annyira van jelentõsége a magzat fejlõdésének szempontjából, mert addigra már lezárult az a fejlõdési folyamat, amihez szükség van rá. Késõbb is szükség lehet kiegészítõ vitaminokra és ásványi anyagokra (pl. vas, kálcium, C-vitamin), de ezek függetlenek a magzatvédõtõl. A lényeg, hogy hasznos ha szeded a magzatvédõt, de nem kell növelni a mennyiségét, sokan inkább az adag csökkentését szokták javasolni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!