Találatok a következő kifejezésre: 14 hetes elég nagy (6 db)

14 hetes vagyok, és elég nagy a hasam. Kb, mintha 18 hetes lennék. Második baba. Másnak is nagyobb a hasa, mint a terhesség kora valójában?

Amúgy vékony alkat vagyok.Néha a baba mocorgását is érzem nagyon finoman:)

Legjobb válasz: A sógornõmmel egy hét különbséggel szültünk, õ a második, én az elsõ babámat. Õ 24 hetesen már úgy nézett ki, mintha mindenórás lenne, nekem meg még csak egy diszkrét kis pocakom volt :)

A sógornõmmel egy hét különbséggel szültünk, õ a második, én az elsõ babámat. Õ 24 hetesen már úgy nézett ki, mintha mindenórás lenne, nekem meg még csak egy diszkrét kis pocakom volt :)
Azt olvastam, hogy igen, második terhességnél hamarabb kezd nõni a has. Rám nem vonatkozik, mert az elsõvel is rögtön látszott, a másodiknál is, és most a harmadiknál is.
Igen, második-többedik terhességnél hamarabb látszódik a has, mert a szövetek már "kinyúltak",
Nekem is hamarabb látszódik. Hozzáteszem, hogy nekem még így, félidõsen is pici a pocakom a második babával, eddig még senki sem vette észre, hogy terhes vagyok. Ettõl függetlenül most hamarabb nõ, mert most már van valamennyi hasam, az elsõ babámmal meg a korai huszas hetekig teljesen lapos voltam. Furcsa, én igen vékony vagyok, a lapossághoz képest most már gömbölyû a pocakom, mégsem vesz észre senki semmit (sok ismerõsnek még el sem mondtam, hogy babát várunk).

14 hetes vagyok, elég nagy pocakkal. Miért viszket a hasam?

Legjobb válasz: Mert nõ a poci. Én is szoktam vakarozni. Ha nagyon zavarna,kenegessétek testápolóval:) Boldog babavárást!:) 22 hetes kismami

Mert nõ a poci. Én is szoktam vakarozni. Ha nagyon zavarna, kenegessétek testápolóval:) Boldog babavárást!:) 22 hetes kismami
Szia, Nem lehet, hogy mivel már 14 hetesen nagy a pocakod hirtelen nyúlik a bõröd? Érdemes lenne kenni valami stria elleni krémmel, de a hidratálás miatt mindenféleképpen valamivel.Üdv 15 hetes kismama
Én is most léptem a 14. hétbe, és két napja nekem is viszket a pocakom. Növöket szerencsére, biztos ettõl van:)
Bocs, növöget
Szia! Kezd nyúlni a bõröd azért viszket, késõbb is fog néha. De gondolom nagy pocakod még nincs, hiszen ebben az idõben a méh mérete kb grapefruit nagyságú. Talán fel vagy fúvódva, ez gyakran elõfordul terhességben. Boldog babavárást kívánok. Üdv:egy 3 gyermekes anyuka.
Én is csak azt tudom javasolni, hogy kend bármilyen krémmel akár naponta többször! a csíkok hajlam kérdése is, de talán ha kened a hasad megelõzetõ. jó babavárást! "megint kismama"

14 hetesen lehet terhességi jel a légszomj? Az elmúlt pár napban sokszor úgy érzem mintha nem lenne elég levegőm és sóhajtás jellegű nagy levegőket kell vennem, elég sűrűn.

Bár még csak 14 hetes vagyok, a baba nagyobb egy héttel. Lehet ez már ennyire korán terhességi jel, vagy valami baj lehet?? Félek, hogy nem kap elég oxigént a kicsi.

Legjobb válasz: Szia! Lehet tünet, nekem is volt ; de nyugi , a baba ettõl nem kap kevesebb oxigént! A helyzet pont fordítva van: a véred mennyisége megnövekszik a baba miatt, ez az egész szervezetre hatással van, így a tüdõdre is. Jóval több oxigént kell elõállítania , és ezt a kapacitást valahogy fizikailag kell kiviteleznie. (lsd.több légvétel) Ha viszont nagyon erõs lenne a légszomj, szinte már fojtogató, azt feltétlen mondd el a nõdokidnak, védõnõdnek!!!

Szia! Lehet tünet, nekem is volt ; de nyugi , a baba ettõl nem kap kevesebb oxigént! A helyzet pont fordítva van: a véred mennyisége megnövekszik a baba miatt, ez az egész szervezetre hatással van, így a tüdõdre is. Jóval több oxigént kell elõállítania , és ezt a kapacitást valahogy fizikailag kell kiviteleznie. (lsd.több légvétel) Ha viszont nagyon erõs lenne a légszomj, szinte már fojtogató, azt feltétlen mondd el a nõdokidnak, védõnõdnek!!!
Nálam ugyanez volt két hétig fuldokoltam a 14. héttõl, a dokim azt mondta ez nem jelent semmit, és ahogy jött el is múlt. Kellemetlen érzés- én nagyon utáltam- de kitartás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nagyon furcsa érzes, de hát úgy tûnik ez ezzel jár. Amíg a babuci jól van és növöget nem bánok semmit.


14 hetesen ugye mar a pocim latszik? Akkor mar lehetseges? Hisz mar eleg nagy bent a baba.

Legjobb válasz: Simán! Nekem ekkor már látszott! Nem volt nagy, de már gömbölyödtem. Aztán a 18. héten már nem nagyon tagadhattam volna le. :)

Simán! Nekem ekkor már látszott! Nem volt nagy, de már gömbölyödtem. Aztán a 18. héten már nem nagyon tagadhattam volna le. :)
Persze, hogy látszódhat a pocakod, csak nem a baba nyomja még ki, hiszen kb 10cm és 65gr:) ))Biztosan fel vagy puffadva kicsit, és természetesen már nõ a méhed térfogata is. Nyugi lesz még nagy pocakod is. Boldog babavárást, 3 gyerekes anyuka. http://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl&h=14 Nézz körül itt, láthatod a babád fejlõdését hétrõl hétre.
Nekem még nem látszódott (54kg-mal kezdtem a terhességet rosszullét miatt) a 14.héten, csak a 18.hét után kezdett el nõni, de még most sem túl nagy (87cm)! 21 hetes kismami

14 hetesen normális, hogy jobb oldalon elég fájdalmasan szúrkál a hasamnál. Ez ma reggel kezdődött és még nem nagyon volt ilyen. Vagy ez is a velejárója?

Legjobb válasz: Szerintem a méhet tartó szalagok húzódnak. Azért ha folyamatos, és nem akar szûnni pihenésre sem, keresd fel a dokidat, biztos, ami biztos.

Szerintem a méhet tartó szalagok húzódnak. Azért ha folyamatos, és nem akar szûnni pihenésre sem, keresd fel a dokidat, biztos, ami biztos.
Nekem sokáig volt ilyen, kb. a 10 héttõl a 18. hétig...Szinte furcsa is volt, mikor egyik napról a másikra elmúlt. Amúgy nyúlnak a szalagok, szerintem nincs semmi baj. Jelezd azért majd dokinak, de valószínû meg fog nyugtatni, hogy csak növekedsz!

14 hetes terhes vagyok, kedd óta minden nap elég sokat mászkáltam, nagyon fáj a derekam. Mivel kenhetem be?

pl a bengay kenöcsön az van nem szabad terhesen használni, mit csináljak holnap vendégek jönnek és alig birok állni és menni.most pihenek, de holnap nem lehet mig itt lesznek.

Legjobb válasz: szia!! sajnos szerintem ez nem az a hátfájás, amin a krémek segítenek :) csak a pihit alkalmazhatod rá szerintem és azért a vendégek ott léte alatt is nyugodtan kényelembe helyezheted magad!! meg kell érteniük!!

szia!! sajnos szerintem ez nem az a hátfájás, amin a krémek segítenek :) csak a pihit alkalmazhatod rá szerintem és azért a vendégek ott léte alatt is nyugodtan kényelembe helyezheted magad!! meg kell érteniük!!
Gyulladáscsökkentõ krémeket lehet, mint Diclofenac, Voltaren...én is használtam, izületi gyulladásom van. (doki mondta)
Én viszont úgy tudom (dokim mondta) Voltaren nem használható terhesen. Igazából sokat nem tudsz tenni ellene, nekem a 21. héttõl fáj a hátam, derekam. Igyekszem sokat ülni, feküdni, nem emelgetni, és hátizomerõsítõ gyakorlatokat végezni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!