Találatok a következő kifejezésre: 14 hetes elég (19 db)

14 hetes kismama vagyok és az utóbbi néhány napban elég sűrűn fájdogál alul a hasam! Kibírható de azért érzem hogy fájdogál! Ez normális ilyenkor vagy kezdjek aggódni?

Legjobb válasz: Szia ! Én is 14 hetes vagyok és hasonló fájásokkal. Általában két napig érzem ilyenkor aztán megint minden oké. Szerintem egyszerûen csak nõ a méh és tágulnak a dolgok, hogy legyen helye a babusnak. A 9.héten is voltak ilyen fájások akkor dokihoz mentem, azt mondta, hogy minden oké a babával, csak hát növöget és ezt érzem! Bár tudom hogy az a mnegnyugtatóbb amikor uh-n látja az ember, de ha nem vérzel és nem görcsölsz fájdalmasan akkor ne félj, nincs baj. Boldog babavárást!

Szia ! Én is 14 hetes vagyok és hasonló fájásokkal. Általában két napig érzem ilyenkor aztán megint minden oké. Szerintem egyszerûen csak nõ a méh és tágulnak a dolgok, hogy legyen helye a babusnak. A 9.héten is voltak ilyen fájások akkor dokihoz mentem, azt mondta, hogy minden oké a babával, csak hát növöget és ezt érzem! Bár tudom hogy az a mnegnyugtatóbb amikor uh-n látja az ember, de ha nem vérzel és nem görcsölsz fájdalmasan akkor ne félj, nincs baj. Boldog babavárást!

14 hetes vagyok, és elég nagy a hasam. Kb, mintha 18 hetes lennék. Második baba. Másnak is nagyobb a hasa, mint a terhesség kora valójában?

Amúgy vékony alkat vagyok.Néha a baba mocorgását is érzem nagyon finoman:)

Legjobb válasz: A sógornõmmel egy hét különbséggel szültünk, õ a második, én az elsõ babámat. Õ 24 hetesen már úgy nézett ki, mintha mindenórás lenne, nekem meg még csak egy diszkrét kis pocakom volt :)

A sógornõmmel egy hét különbséggel szültünk, õ a második, én az elsõ babámat. Õ 24 hetesen már úgy nézett ki, mintha mindenórás lenne, nekem meg még csak egy diszkrét kis pocakom volt :)
Azt olvastam, hogy igen, második terhességnél hamarabb kezd nõni a has. Rám nem vonatkozik, mert az elsõvel is rögtön látszott, a másodiknál is, és most a harmadiknál is.
Igen, második-többedik terhességnél hamarabb látszódik a has, mert a szövetek már "kinyúltak",
Nekem is hamarabb látszódik. Hozzáteszem, hogy nekem még így, félidõsen is pici a pocakom a második babával, eddig még senki sem vette észre, hogy terhes vagyok. Ettõl függetlenül most hamarabb nõ, mert most már van valamennyi hasam, az elsõ babámmal meg a korai huszas hetekig teljesen lapos voltam. Furcsa, én igen vékony vagyok, a lapossághoz képest most már gömbölyû a pocakom, mégsem vesz észre senki semmit (sok ismerõsnek még el sem mondtam, hogy babát várunk).

Látszódhat már a pocakom? 14 hetes terhes vagyok és teljesen látszódik, hogy nő a hasam. Gömbölyödik. Elég szépen. Ez normális? Nem lehet, hogy valami mástól van?

Mindenki dicsér milyen szépen látszik már de én mindig arra gondolok biztosan mástól van és úgy nem tudom még elhinni.Lehet,hogy ez baj de akkor is így érzek....:(Aki tud vagy tapasztalt válaszoljon légyszi!

Legjobb válasz: Persze, ilyenkor már nekem is kezdett gömbölyödni. :) Alkat kérdése, van akinek ilyenkor is látszik, és van akinek 20 hetesen sincs szinte pocija. Hord kényelmes nadrágot ami nem nyomja a pocidat! Jó gömbölyödést! :) 25 hetes kismama

Persze, ilyenkor már nekem is kezdett gömbölyödni. :) Alkat kérdése, van akinek ilyenkor is látszik, és van akinek 20 hetesen sincs szinte pocija. Hord kényelmes nadrágot ami nem nyomja a pocidat! Jó gömbölyödést! :) 25 hetes kismama
Nekem is a 14. héten kezdett gömbölyödni.:) Szuper volt pocakosnak lenni, imádtam. Ha tehetném holnap teherbeesnék megint. 11 hós tündérfiú anyukája
Vékonykákon hamarabb látszik, én mindig irigyeltem õket.Annyira édes egy kis gömbölyödõ poci, az emberek egész másképp néznek ráád.A fiammal 28hetesen megkérdezték, miért vagyok bent, mondom visszatartáson.Miért, terhes vagy??? A lányommal senki SENKI nem vette észre hogy babát várok, mikor megszületett, azt kérdezték, honnan szedtem...(õ korán jött). elég rossz volt, mert én éreztem és boldog voltam, de pl a távolsági buszon végig álltam nagykabátban mert senki se vette észre, hogy már 6hós vagyok. Szóval csak annyi hogy szerintem csodás hogy már gömbölyödsz és boldog babavárást neked :)
Igen, ekkor mar lehet kis bizsergeseket es csiklandozast is erezni a picitol olykor olykor, nalam is igy volt!
Szia! Én az elején fel voltam puffadva, de már a 7. héttõl! De azért éreztem már én is 14 hetesen a különbséget, hogy ez már a baba miatt van. Most 18 hetesen meg nagyon helyes pocim van, imádom! Perszte, hogy normális ilyenkor már látszik a poci! De tényleg alkat kérdése. Én nagyon büszkén viselem és te se aggódj! :-) Boldog babavárást mindenkinek!
Szia! ez teljesen természetes. Nekem a 12. hétig nem nagyon látszódott; mindig nézegettem, hogy ez tényleg baba-e mert ugyan volt uh felvétel, meg papír róla, dehát nem látszott... aztán utána meg az volt a furcsa , hogy gömbölyödik, nem férek bele rendesen a naciba, napról napra kijjebb kerül a köldököm...stb.Majd ha nagyobb lesz a baba , rugdosni kezd, könnyebb lesz elhinni, hogy "van" :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.Mondjuk egy kis túlsúlyom van, mert 175 cm vagyok és 79kg.Szeretek hasra hízni és enni is.:SDe akkor is más...


14 hetes vagyok. Elég ha 2-3 naponta szedem az elevitet? Folsavat és c-vitamint minden nap. Sok zöldséget próbálok enni. Elég ez a kisbabámnak?

Így végre minden nap tudok wc-re menni, ami el?tte 3 naponta ha volt.

Legjobb válasz: Szerintem elég! Nekem az orvos a 20. héttöl mondta,hogy elég belöle heti 1-2,de irt fel vasat,amit mindennap szedek.

Szerintem elég! Nekem az orvos a 20. héttöl mondta, hogy elég belöle heti 1-2, de irt fel vasat, amit mindennap szedek.
Én eleinte csak elevitet és folsavat szedtem minden nap, kb. 12 hetes korunkig. Aztán a doki írt ki magneB6-ot (érzem is a szükségét, mert nem feszül így a pocakom), abból eleinte napi 1 volt, most napi kettõ. Továbbá C vitamint én is szedek (500 mg), de csak akkor, ha adott nap nem eszek legalább 2 féle gyümit. Calciumot szintén szedek (Béres, 500 mg) kb. 3-4 naponta egyet, a fogaim rendben vannak. Illetve, mivel vérszegény vagyok, vaskészítményt is felírtak (Neo-Ferro-Folgamma), abból napi 1 (de 2 kellene. Elevitet kb hetente egyszer "eszek", de akkor nem veszek be mást, csak a vasat és 1 magnéziumot. Na, jó kis koncepció:) Gondolom látszik, hogy 1. baba:)
Nekem a védõnõ mondta, hogy elég 2-3 naponta az Elevitet szedni, különben székrekedést okoz. Nálam okozott is, mert amikor elkezdtem szedni akkor minden nap szedtem, utólag világított meg a védõnõ is!
Persze elég én sem szetem csak 2-3 naponta mert megfogta a székletem meg égetett nagyon már nem szedem egyátalán igaz jo nagyon mert beteg nemvolta most sem vagyok.

14 hetes anyatejes babánál elég, ha 5x szopizik egy nap?

Napközben 4x,éjjel 1x.

Legjobb válasz: Az enyém születése óta 5-ször szopizik naponta, és azt mondta a védõnõ, hogy mivel szépen gyarapodik, elég. Ha a Tiednek is megvan a heti min. 12 dkg súlygyarapodás, akkor elég.

Az enyém születése óta 5-ször szopizik naponta, és azt mondta a védõnõ, hogy mivel szépen gyarapodik, elég. Ha a Tiednek is megvan a heti min. 12 dkg súlygyarapodás, akkor elég.
Az én fiam 10 hetes, és ugyanígy eszik, éjjel 1, napközben 4 alkalommal. Ha nem kel fel éjjel, akkor 5-ször szoptatom napközben. Adnék neki persze, ha soron kívül megéhezne, de egyenlõre jó így neki. szépen gyarapodik, már majdnem hat kiló. Gondolom, Te is észrevennéd, ha nem lenne elég a babádnak a kaja...

14 hetes terhes vagyok. Mostanában elég sűrűn érzek nyomást és szúrást a méhemnél. Ez normális?

Legjobb válasz: Meg a méhed is nõ, nyúlnak a szalagok, amiatt is érezhetsz ilyen apró szurkálásokat. Üdv: 37 hetes kismami

Meg a méhed is nõ, nyúlnak a szalagok, amiatt is érezhetsz ilyen apró szurkálásokat. Üdv: 37 hetes kismami
Igen, nõ a babucid! :)
IGy van, próbálja a kis kuckóját kialakítani a drága.:) Rendezkedik tologatja a "bútorokat" ez alatt pl. a veséd és ilyesmi. Nekem egyszer úgy megnyomta, hogy 3 napig kezeltek algo-nospás infuzióval.Bár az az én hibám volt mert vesekõvel ugrottam a terhességbe. :) Lesz ez még rosszabb is! ÉN már ugyan megszültem de annyira hiányzik! Szóval ne aggódj, és élvezd ki a terhesség minden pillanatát, mert olyan gyorsan elszáll! 3 hónapos baba anyukája

14 hetes vagyok, elég nagy pocakkal. Miért viszket a hasam?

Legjobb válasz: Mert nõ a poci. Én is szoktam vakarozni. Ha nagyon zavarna,kenegessétek testápolóval:) Boldog babavárást!:) 22 hetes kismami

Mert nõ a poci. Én is szoktam vakarozni. Ha nagyon zavarna, kenegessétek testápolóval:) Boldog babavárást!:) 22 hetes kismami
Szia, Nem lehet, hogy mivel már 14 hetesen nagy a pocakod hirtelen nyúlik a bõröd? Érdemes lenne kenni valami stria elleni krémmel, de a hidratálás miatt mindenféleképpen valamivel.Üdv 15 hetes kismama
Én is most léptem a 14. hétbe, és két napja nekem is viszket a pocakom. Növöket szerencsére, biztos ettõl van:)
Bocs, növöget
Szia! Kezd nyúlni a bõröd azért viszket, késõbb is fog néha. De gondolom nagy pocakod még nincs, hiszen ebben az idõben a méh mérete kb grapefruit nagyságú. Talán fel vagy fúvódva, ez gyakran elõfordul terhességben. Boldog babavárást kívánok. Üdv:egy 3 gyermekes anyuka.
Én is csak azt tudom javasolni, hogy kend bármilyen krémmel akár naponta többször! a csíkok hajlam kérdése is, de talán ha kened a hasad megelõzetõ. jó babavárást! "megint kismama"

14 hetesen lehet terhességi jel a légszomj? Az elmúlt pár napban sokszor úgy érzem mintha nem lenne elég levegőm és sóhajtás jellegű nagy levegőket kell vennem, elég sűrűn.

Bár még csak 14 hetes vagyok, a baba nagyobb egy héttel. Lehet ez már ennyire korán terhességi jel, vagy valami baj lehet?? Félek, hogy nem kap elég oxigént a kicsi.

Legjobb válasz: Szia! Lehet tünet, nekem is volt ; de nyugi , a baba ettõl nem kap kevesebb oxigént! A helyzet pont fordítva van: a véred mennyisége megnövekszik a baba miatt, ez az egész szervezetre hatással van, így a tüdõdre is. Jóval több oxigént kell elõállítania , és ezt a kapacitást valahogy fizikailag kell kiviteleznie. (lsd.több légvétel) Ha viszont nagyon erõs lenne a légszomj, szinte már fojtogató, azt feltétlen mondd el a nõdokidnak, védõnõdnek!!!

Szia! Lehet tünet, nekem is volt ; de nyugi , a baba ettõl nem kap kevesebb oxigént! A helyzet pont fordítva van: a véred mennyisége megnövekszik a baba miatt, ez az egész szervezetre hatással van, így a tüdõdre is. Jóval több oxigént kell elõállítania , és ezt a kapacitást valahogy fizikailag kell kiviteleznie. (lsd.több légvétel) Ha viszont nagyon erõs lenne a légszomj, szinte már fojtogató, azt feltétlen mondd el a nõdokidnak, védõnõdnek!!!
Nálam ugyanez volt két hétig fuldokoltam a 14. héttõl, a dokim azt mondta ez nem jelent semmit, és ahogy jött el is múlt. Kellemetlen érzés- én nagyon utáltam- de kitartás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nagyon furcsa érzes, de hát úgy tûnik ez ezzel jár. Amíg a babuci jól van és növöget nem bánok semmit.
A kérdező hozzászólása: eléggé félek mekkora leszek a végéig ha már most ilyen nagy... :S
3. bébimet várom, a 23 hetes vagyok, de 2 hét alatt akkorát nõtt a pocim, hogy a védõnõm is csodálkozott rajta. Ráadásul a kis lúrkóm nagyon aktívan mocorog, néha érzem, hogy fejvégû a fekvése.
Nekem 15 hetesen nem is látszott 3. babánál
Ne aggódj, nem vagy egyedül:) Én végig hatalmas voltam.Ikreim lettek volna-de az egyik maradt meg és mellsõ fali a lepényem ami szintén hatalmas hasat okoz. 19hetesen a köldököm fölött volt 3ujjnyival a méhem ami 28hetesnek felel meg. Most a 21.héten 110cm a pocakom.Júliusban szülök, de már mindenki kérdezi, hogy mennyi van vissza:) ) De ha ez megnyugtat, akkor nekem kb.10 hét "elõnyben" volt mindig.Az elején a puffadástól, aztán a méhlepénytõl és még ki tudja mitõl:) ))
A 3. babával nekem is sokkal hamarabb kezdett nõni a hasam. 24 hetesen be akartak hívni nst-re, én meg pironkodtam , hogy nekem az még jóval odébb van.
3.babámat várom, pont félidõben akkora volt a hasam, mint a lányomnál (2.gyerek) az utolsó hónapban. És már a 3.hónapban félidõsnek tûntem. Szerintem hatalmas hasam lesz még május végéig!!!!!!
Nekem is azt mondják, hogy mindjárt szülök:) 21 hetes vagyok, és 99cm volt a hasam, múlt héten.54kg-al kezdtem.3. baba
A kérdező hozzászólása: akkor nem vagyok egyedi eset... :)
Nekem ugyan olyan ütemben nõtt mint a 2.-nál a legnagyobb az elsõnél volt. Viszont van egy ismerõsöm aki 14 hetesen szintén iszonyat hassal bírt, de neki leállt a nagy ütemû növekedés, persze nõ most is, de már pl akkora, mint az enyém :)
Sokkal nagyobb volt fél idõsen, mint az elsõvel 9 hónaposan. :D A középsõ gyereknél voltam olyan , , átmeneti, , állapotban pocak tekintetében.De az utolsónál...jajj.....visszanézegettem ép a minap magamat... :D mint egy igazi hordó! :D
Tennél fel képet esetleg? Érdekelne mert én az elsõ babámat várom és 14 hetes vagyok..

Az normális, hogy 14 hetes terhesen "világvége" hangulatom van? Semminek nem tudok örülni, és elegem van mindenkiből. Mit tegyek, hogy megváltozzon ez az érzés bennem?

Legjobb válasz: Szerintem ez hormonális. Ha teheted, pihenj sokat, hogy ne attól legyél feszült, aztán meg sétálj sokat a levegõn.

Szerintem ez hormonális. Ha teheted, pihenj sokat, hogy ne attól legyél feszült, aztán meg sétálj sokat a levegõn.
örülj neki, hogy kisbabád lehet! 1hónapja depresszióban élek mert elvesztettem akit a szívem alatt hordhattam 8hétig de aztán jött a szörnyû nap... hidd él megadnék mindent ha kisbabám lehetne , próbálj belegondolni abba, hogy milyen lesz amikor a karjaidban tarthatod! és akikkel most ellenséges vagy õk majd ne így fogadjanak téged ahogy most Te hozzájuk viszonyulsz majd amikor bemutatod a kismanódat!:)
Ohh.. persze! Nekem is volt. Többször is a terhességem alatt! Sírtam a semmin, kétségbe voltam esve, semmi nem volt jó.. :) Mondjuk úgy, hogy a sz*r is büdös volt! Nekem ilyenkor az segített, ha anyósommal beszélgethettem aki nagyon pozitív és megnyugtató személyiség! Ha Neked is van ilyen ismerõsöd, beszélgess Vele, esetleg sétálgass a napsütéses napokon (ha még lesz), foglalkozz valami olyannal, amit szeretsz, és boldoggá tesz! Jól írta az elsõ válaszoló, ez a hormonok játéka, és lesz még ilyen! Át kell vészelni! Boldog babavárást! 7hós baba anyukája 24/L
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy megnyugtattatok! Másodiknak! Nagyon sajnálom, hogy elveszítetted Õt! Elgondolkodtattál!
Nekem talán pont akkortájt ugyanilyen bajom volt, el fog múlni magától, akárhogy erõlködtem, nem tudtam "leküzdeni", jött és ment, szerintem normális. Minden jót 20 h km
Nekem is akkor jött ez a hangulat, de egy pár hét alatt elmúlt, ahogy egyre jobban éreztem, hogy mozog megszállt a boldogság, szóval 2-4 hét és jobb lesz! Akkora öröm, mikor rúgdos, tök cuki. Ez akkora örömet ad! Boldog babavárást!
Ilyen nekem is van többször a terhességem alatt.Ezek a hangulat változások normálisak. Én is van hogy síros, ideges-ingerült vagyok, ellenséges, depressziós, de ezek csak pár napot szoktak tartani, és utána lenyugszok. Most egy kicsit így a 36-dik héten már bele vagyok fáradva a terhességbe.:) Vizes vagyok nagyon, fáradékony, magas a vérnyomásom, hú...:) De már nagyon várom az én kicsi babám érkezését. Szóval kitartás!Hidd el megéri!!!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!