Találatok a következő kifejezésre: 14 hetes adhatok már gyümölcsöt Ha (1 db)

14 hetes babának adhatok már gyümölcsöt? Ha igen mit?

Legjobb válasz: Szia! Az én kisfiam 13 hetes, tápszert kap. Sajnos nincs tejem egyáltalán.. Az orvosunk mondta, hogy 3 hónaposan kaphat reszelt almát és õszibarackot. :-)

Szia! Az én kisfiam 13 hetes, tápszert kap. Sajnos nincs tejem egyáltalán.. Az orvosunk mondta, hogy 3 hónaposan kaphat reszelt almát és õszibarackot. :-)
Ilyenkor még csak anyatej vagy tápszer. Egy ekkora baba szervezete még nincs felkészülve a gyümölcsökre se, és ha adsz neki valamit, abból késõbb problémái lehetnek (pl. allergia). A tápszer is tartalmaz mindent, amire szüksége lehet. Én mindkét gyerkõcömnél kivártam a féléves kort, és csak akkor kezdtem el almalét, reszelt almát stb adni nekik. És érdekes módon még a fekete ürömre se allergiásak. Szóval, szerintem nem szabad siettetni a hozzátáplálást, fõleg ha szoptatsz. Ha most elkezded mással etetni, akkor apadni fog a tejed. Itt van egy cikk a témáról: http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=1955
Mi kisfiunk is tápszeres (sajnos)és az orvos mondta, hogy 3 hónaposan kezdjük el a hozzátáplálást fokozatosan adva neki mindent.Most már a tízórait teljesen kiváltottuk õszibarack, alma, krumli, répa.Nagyon szereti és imád enni, ezért is volt szükség neki adni mert rengeteget evett majdnem 1 liter tápszert naponta.
Na, most kapok... :) a fiam 11 hetes, koraszülött, és sajnos tápszeres. A dokik a saját és a kórházi is azt mondta, hogy mehet a gyümölcs, alma, barack, sütõtök, aug végén sárgarépa, paradicsom, krumpli... Én már a héten adtam bébi ételt Hipp-et, alma-banán, alma, barack, sütõtök-alma. Keveset, de szereti és utána még tápszert is iszik. De kell, mert nagyon vérszegény is. Szerintem kérdezd meg a védõnõt, vagy az orvost, de ha mi ehetünk, gondolom nektek sem lesz bajotok. Egyébként a nagyobbik fiamat is 2, 5 hónaposan kezdtük etetni, és neki sem volt semmi baja!
Aztán meg pár év múlva sírtok, hogy miért beteg ez a gyerek... Mert nem most lesz baja tõle, hanem késõbb.
Az utolsó válaszolónak:Régen se lettek betegek a gyerekek! pedig akkor nem figyeltek mindenre oda ennyire.Túl felvan fújva már az egész. Amúgy meg a doki mondta , gondolom õ ért hozzá nem azért mondta hogy annak örül ha beteg lesz a bébi.
Utolsó válaszolónak: Régen nem lettek betegek a gyerekek? Nem hát, õk a mai felnõttek, akik nem gyõznek sopánkodni, hogy mennyi mindenre allergiásak.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan fogjátok az újszülött babát, párnára teszitek? Ha nem teszem párnára kárt okozhatok neki?

6hetesek vagyunk!

6

Mennyi idős volt a babád mikor rád mosolygot?

14

Mit és milyen márkájú készségfejlesztőket vettetek babátoknak? 6-36 hósokra gondolok.

2

2 hetes a kisfiam, de ma csak egyszer volt kaka a pelusban. Normál esetben 4-6x kakil egy nap. Meddig normális a "szünet"?

Csak anyatejes baba

4

Mennyi idős korától lehet a babának 1, 5-ös tejet adni?

2

MIt tud 4, 5 honapos babytek?

8

Mitől van egy kb.1 hónapos baba arca teljesen pirosan kipattogva?

Ma láttam egy babát a buszmegállóban kb. 1 hónapos lehetett és az arca totálisan tele volt apró duzzadt piros kiütésekkel. Szegénynek szinte egy szabad hely sem volt az arcán a sok kiütéstől. Nagyon meglepett mert még nem láttam ilyen babát. Mitől van ez?

9

Milyen az állatkert baba mama szobája?

Leginkább az érdekel, van -e lehetőség bébiétel melegítésre.

1

Van olyan, aki olyan nehéznek érzi/érezte a csecsemőkort, hogy kifejezetten emiatt - és nem a gyerekvárás nehézségei, szülés, dackorszak, anyagiak, saját kora - miatt nem vállal több gyereket?

Mi volt a leginkább kiváltó oka?
Éjszakázás, nagyon sok kötöttség, sírás, tehetetlenségük a mozgás terén stb.?

6

Mikortól adtok a baba lábára cipőt-szandált?

lányom lassan 8 hónapos, bútorok mellett kapaszkodva szép lassan, de már megy. kintre ugye még nem kell neki, mert babakocsizik, de bentre kell neki szandi már? melyiket ajánljátok?
köszönöm!

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!