Találatok a következő kifejezésre: 14 eves Mi lehet az oka (7 db)

Macskához értők! 14 éves cicánk evés után egyre többször hány. Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Sok oka lehet, csak orvos tudja megmondani. A 14 éves macskában (ha rendesen gondozták, oltották, féreghajtották) benne lehet még néhány év, náluk a 16-17 éves kor sem olyan ritka, úgyhogy ne hagyd, hogy csak úgy elaltassák. Nem tudom, hogy hol laksz, de ha Pesten, akkor ajánlom a Mancsok állatorvosi rendelõt, Csikós doki piszkosul ért a macskákhoz! www.mancsok.hu

Sok oka lehet, csak orvos tudja megmondani. A 14 éves macskában (ha rendesen gondozták, oltották, féreghajtották) benne lehet még néhány év, náluk a 16-17 éves kor sem olyan ritka, úgyhogy ne hagyd, hogy csak úgy elaltassák. Nem tudom, hogy hol laksz, de ha Pesten, akkor ajánlom a Mancsok állatorvosi rendelõt, Csikós doki piszkosul ért a macskákhoz! http://www.mancsok.hu
nem tom h lehet az elsõnek meg a harmadiknak 80százalék fölötti válaszolási értékük, mert már ebbõl az 1 válaszukból látni h irtó nagy parasztok. Em hát..., a cica tényleg nagyon idõs, nagyon szép kort megélt, de hát én nem vagyok állatorvos, szóval én is csak azt tdom tanácsolni, hogy vidd el állatorvoshoz, vagy hívd fel az állatorvost! Remélem meggyógyul a cicád! :)
Paraszt!
hát bizony elég idõs, lehet hogy a végét járja :( vidd el dokihoz, aztán ha tényleg ez a baj, elaltathatja, hogy ne szenvedjen
1. nem vagyok ostoba kölyök, elnézésedet kérem! és utána írtam is , hogy vidd el állatorvoshoz, te , mint laikus ugysem tudsz vele mit csinálni Jobbulást a szõrmóknak
meg fog dögleni:D:D vidd el orvoshoz!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi kérdésed:) ! Voltunk orvosnál, nem talált semmit, igaz, mûszeres vizsgálatot nem végzett. Egyelõre napi szinten adjuk a szõroldót (jó kis tortúra...rúgkapál a drágám). Ha ez beválik, akkor oké, ha nem, akkor jön a vérvétel, röntgen.
Szia! Hogy van a cicád azóta? Szokott még hányni?
Voltatok már orvosnál? Az én macskám most csinálta ezt, 3 nap után vittük el, addig rá fogtuk, hogy habzsol, meg érzékeny a gyomra, de utána már úgy voltam vele, hogy ez több lesz. Gyomorgyulladása van, injekciókat kapott és legalább kétszeres adag szõroldó pasztát kell neki enni. Ma már legalább ötször annyit evett, mint eddig és nem hányt. Vidd el, akármelyik orvoshoz, ne hagyd, hogy hányjon és leromoljon az állapota. Egy 15évest jobban megvisel.
A kérdező hozzászólása: Tényleg úgy tûnik az általa kiadott hangokból, mintha szó szerint zabálna. De akkor eddig miért nem okozott ez problémát?
lehetséges h túl eszi magát
Bulémiás
A kérdező hozzászólása: Sajnos messze lakunk az ajánlott rendelõtõl. Köszönöm mindenkinek, aki igyekezett jó tanáccsal szolgálni! 20:11 Ó, te szegény. Hát neked az okoz örömet, ha másokat bántasz? Szánalmas.
1.Valóban elõfordulhat, hogy rosszak a fogai, nem tudja már rendesen megrágni az ételt és így jól megemészteni sem. 2.Cukorbetegség is kezdõdhet ezzel a tünettel 3.Idõskori, esetleg daganatos betegség is lehet a háttérben. Reméljük, az elsõrõl lesz szó. A Mancsok rendelõt én is ajánlom, az én cicám is "oda jár".
A kérdező hozzászólása: Igen, én is azt hiszem, hogy öregedéssel járó probléma lesz ez, különben nem lenne jó kedélyû, nyugodt. Talán a gyomrában összegyûlt szõr miatt lehet? Ugyanis legutóbb az orvos azt mondta, a tisztálkodással lenyelt szálakat már nem tudja olyan könnyen megemészteni.
Tudod ki a paraszt, teeee.... Amúgy azért van 80%-on felül a válaszom százaléka, mert alapjában véve normális válaszokat szoktam adni, csak néha mikor rámjön, beszólogatok :P Ezért nem 100% :P
Nekem 19 éves és ugyanez a helyzet. Eszik, hány, eszik, hány. 15 éve van ugyanaz az állatorvosunk, azt mondta, ebben a korban már minden lehet. Kicsit ki van a gyomra valószínûleg, adott neki pár injekciót, de nagy változás nincs. Amúgy jól van, nem fáj semmije. Ja, és még él az anyja is a maga 20 évével :)
Nekünk is van egy 16 éves cicusunk. Szegény már nagyon öreg, és az ételt sem tudja rendesen megrágni, így a gyomra nem bírja megemészteni. Ezért aztán õ is szokott hányni. Pici darabokra vágd össze, vagy a szaftos konzervet nyomd szét neki villával, hátha ez segít. Ha nem javul a helyzet, akkor más baj lehet, tényleg vidd orvoshoz.
19:53-as: Jajj, különben mi lesz? Egyébként nem olyan biztos h elpusztul a cica, de az is benne van a pakliban. :S
A kérdező hozzászólása: 19:52 Bocsánatkérés elfogadva, ostoba kölyök visszavonva. Azért volt ott egy másik jelzõ is, azt tartom...
Nem vagyok ostoba kölyök! Máskor vigyázz miket beszélsz! Ui: a macskád ki fog purcanni :D
A kérdező hozzászólása: Elsõ meg 19:40 Macskához értõket kértem válaszra nem rosszindulatú, ostoba kölyköket. Minden szempontból jól van, játszik, lustálkodik, úgy él mint régebben. Kivéve a fent leírtakat. Persze, elmegyünk vele állatorvoshoz, de azt gondoltam, valaki tud írni tanácsot, vagy magyarázatot, mert nem hizem, hogy egyedi eset.
ki fog purcanni
A kérdező hozzászólása: Köszi az érdeklõdést, jól van! Mondhatnám: éli világát:) A gyomrában felgyülemlett szõr okozta a gondot (ami viszont a kora miatt lassabban mûködõ anyagcserének tudható be). A régebbiekhez képest gyakrabban keféljük a bundáját, többször kap szõroldót (amit imád, mégis úgy rázza le a mancsáról, hogy lehetõleg mindenhova jusson...), és így minden rendben. Lekopogom!

Mi lehet az oka, hogy 14 éves vagyok és még nem jött meg a menstruációm?

14 éves vagyok..az vajon befoj?soplja hogy nem eszek semmiféle húst??és hogy 42-43-44 kg vagyok?

Legjobb válasz: Egyrészt, nincs abban semmi rendkívüli, hogy 14 évesen még nem menstruálsz. Másrészt ha mindenképpen okot keresünk, az lehet hormonális- kivizsgálásra akkor lesz szükséged, ha 16-18 évesen sem jött meg. Viszont mindenképpen híznod kell! 45kg alatt nem felkészült a test a menstruációra.

Egyrészt, nincs abban semmi rendkívüli, hogy 14 évesen még nem menstruálsz. Másrészt ha mindenképpen okot keresünk, az lehet hormonális- kivizsgálásra akkor lesz szükséged, ha 16-18 évesen sem jött meg. Viszont mindenképpen híznod kell! 45kg alatt nem felkészült a test a menstruációra.
A kérdező hozzászólása: Jah..köszi a felvilûgositást..de az osztalytarsaimnak már mind megjött kivéve egynek...
Egyszerûen késõn érõ típus vagy. Nyugodj meg, nincs semmi baj, akkor menj csak dokihoz, ha 17-18 éves korodig nem jön meg. 24/L
A kérdező hozzászólása: Köszi..még várom a válaszokat
fogalmam sincs viszont én tegnap lettem 14 és még nekem se jött meg...

Helósztok! :D 16 éves fiú vagyok decemberbe leszek 17 és nem indult be a serdülés azaz beindult olyan 14 éves koromban és megált azóta nem nő a péniszem, nem szőrösödöm. Tudnátok nekem segíteni hogy mi lehet az oka?

Legjobb válasz: szerintem nincs okod agodalomra, en februarba leszek 17 tehat nem vagy sokkal idosebb mint en, nekem csak az allam es a bajusz resz kezdett el szorozodni az se valami nagyon, a koldokom alatt is egy kicst, a penisz meretem meg atlagos, szerintem egyaltalan nem baj ha nem vagy szoros, sot van aki 40 evesen se nagyon szors, apukam is ilyen, de van aki meg olyan szoros hogy az csak na, sok mindentol fugg de nem ajanlatos szedni ilyen tabletakat amik segitenek a fejlodesbe mert eleg sok karos mellekhatasa van

szerintem nincs okod agodalomra, en februarba leszek 17 tehat nem vagy sokkal idosebb mint en, nekem csak az allam es a bajusz resz kezdett el szorozodni az se valami nagyon, a koldokom alatt is egy kicst, a penisz meretem meg atlagos, szerintem egyaltalan nem baj ha nem vagy szoros, sot van aki 40 evesen se nagyon szors, apukam is ilyen, de van aki meg olyan szoros hogy az csak na, sok mindentol fugg de nem ajanlatos szedni ilyen tabletakat amik segitenek a fejlodesbe mert eleg sok karos mellekhatasa van
A kérdező hozzászólása: értelek köszi :D
De a bajusz szörzet van akinek csak 25 éves kor után indul be és akkor is csak gyéren, ahogy van aki nem is mutál nagyon.12-15 éves kor között fan és hónajszõr az aminek kell lennie, a többi szõrzet van hogy csak 20-25 éves kor után jelenik meg.Spermának is 16 éves korra termelõdnie kell, ez a végsõ korhatár.Ha ez a 3 tényezõ meg van akkor az már jó.De magasságod, szõrzeted, egyéb méreteid mennyire maradtak el a 17 évesekéhez képest?Nem lehet hogy te túlzod el?
menj orvoshoz xd
Szerintem örülj neki hogy nem vagy szõrös legalább nem kell magad borotválnod állandóan hidd el jobb igy.
Elég alacsony vagy, szüleid is ilyen alacsonyak, ?meg viszonylag késõn kezdtél serülni, ahogy írod.De szerintem csak nem vagy szõrõs típus, ez még nem jelent semmit.
A kérdező hozzászólása: Spermám is van szerintem kicsit több mint 1-2 évvel ezelõtt és kezd fehéredni...
A kérdező hozzászólása: hát 168 cm magas vagyok 80 kg :/ de kb 14 éves koromban elkezdtem szõrösödni a hónom alja a péniszem fölött de megált valamiért és nem tudom h miért de egy orvos azt mondta h a hizás miatt ált meg a serdülés , mert elvolt törve a lábam és mûtöttek stb... és ezért híztam közel 20 kg-ot...nem tudom lehet hogy azárt ált meg valóban mert hiztam és fogynom kéne.. mit gondoltok ?? :D
simán az is lehet hogy te nem vagy olyan szõrõs alkat, vannak férfiak akiknek kevesebb szõrzetük van és ritak esetekeben van akinek de fejlettebb 13-14 évesekre igaz, tehát akik már szinte a felnõttkori magasságukkal rendelkeznek ilyen fiatalon(pl. biztos te is láttál már 180 cm-es 13 éveseket)hogy a péniszük is eléri a végsõ méretét és már nem nõ tovább.Ilyen is van.Orvos viszont sose árt.
én a helyedben azért elmennék andrológushoz megmûteni biztos nem fognak ha meg vmi bajod van akkor tudnak kezelni, míg magától nem fog megoldódni, aztán 20 évesen meg már hiába pityeregsz
A kérdező hozzászólása: :/ oké
sajnos nem indítja be semmi sem a serdülést az majd jön magától legyél türelmes :)
A kérdező hozzászólása: de érted csak idegesít meg már nekem rossz h osztálytársaim szõrösek meg ilyenek én meg nem .. nem tuss valamit ami beinditaná a serdülést ?
szerintem még van idõ arra hogy fejlõdj :) egyik ismerõsömnek is ilyen baja volt aztán egyik napról a másikra egész férfias lett :D
A kérdező hozzászólása: Megyek csak félek nagyon hogy a pajzsmirigyemnek lessz valami baja és megmûtenek ... :/
Mindenképp fogynod kellene, egészségesen táplálkozni, mozogni, az meg nem gond hogy nem vagy szõrõs, spermád meg van és ez a lényeg.

Mi lehet az oka annak hogy egy 14 éves lány visszahúzódó nem barátkozik stb?

Legjobb válasz: Miféle sérülésekre gondolsz?nem haverkodik,nem nevet ha ismeretlen emberrel találkozik akkor visszahúzódik....Nagyon ritka mikor nevet.

A kérdező hozzászólása: Miféle sérülésekre gondolsz?nem haverkodik, nem nevet ha ismeretlen emberrel találkozik akkor visszahúzódik....Nagyon ritka mikor nevet.
Gátlásos? Talán régen csúfolták, meg ilyenek...
Lehet, hogy eleve ilyen típus, pl. a szüleitõl genetikailag ezt a viselkedésmintát örökölte és/vagy azt látta, hogy a szülei is visszahúzódóak. Vagy lehet, hogy korábban valamiféle sérülés érte õt, ami miatt gátlásossá lett, lehet, hogy önértékelési problémái vannak, és ezek miatt nem mer nyitni mások felé stb. Rengeteg oka lehet a dolognak, ezt esetleg õ tudná megmondani, csak valószínûleg nem beszél róla, vagy nincs is tudatában az okoknak.
Elõfordulhat, hogy korábban kigúnyolták, megverték stb. Ha ismered õt, akkor próbálj meg vele beszélgetni, közelebb kerülni hozzá, de ne feszegesd ezeket a kérdéseket. Majd elmondja õ, ha elég bizalmat érez irántad. Talán depressziós, azért nem nagyon nevet. Picit még azért részletezhetnéd ezeket a dolgokat, hátha a jelekbõl ki lehet okoskodni valamit, bár ne vedd 100%-nak a leírtakat.
A kérdező hozzászólása: mindenbõl kivonja magát
Nem lehet hogy a szülei élve el akarják temetni? Hallottam egy ilyen történetet a szomszédban, engem is hívott a szomszéd néni Ildikó néni hogy segítsek eltemetni a lányát, aki velem egyidõs (osztálytársam). Szerencsére a lány a nagyszüleihez menekült, de azóta nagyon visszahúzódó.

14 eves vagyok. Mi lehet az oka hogy hamar kiabrandulok a barataimbol?

Amikor en nem szeretnek! Nem ertem magam.

Legjobb válasz: talán mert lelkileg nem vagy érett még a párkapcsolatra, hiába szeretnéd "fejben", hogy az légy. -megfelelési kényszer miatt, vagy mittudom én miért. :)

talán mert lelkileg nem vagy érett még a párkapcsolatra, hiába szeretnéd "fejben", hogy az légy. -megfelelési kényszer miatt, vagy mittudom én miért. :)
A kérdező hozzászólása: Igazad lehet...!Koszi! :)
Megszerezni könnyû valakit, megtartani a nehéz. Ebben a korban ez még normális, próbálkozik az ember. Valószínû nem tesz boldoggá a másik, nem elég érdekes hogy többször találkozz Vele. Idõvel megtalálod az igazit, most még nyugodtan keresgélj. Ez még ez az idõszak. Semmi baj nincs veled. :)

Mi lehet annak az oka, hogy 20-25 éves fiúk náluk fiatalabb, kb.14-17 éves lányoknál próbálkoznak?

Legjobb válasz: Nekem az volt a tapasztalatom, ez is lehet egy ok, hogy az ilyen korú fiúk még annyira nem komolyak, mint a velük egy idõs lányok, így a náluk fiatalabb lányokkal kezdtek ki, mert azok még nem gondolkoztak összeköltözésen, esetleg házasságon vagy gyereken, illetve sokkal felszabadultabbak, mint némelyik velük egy korú lány. De persze ezzel nem általánosítanék, csak akikkel én találkoztam ebben a (14-17) éves korban, akkor így tapasztaltam. Az ilyen idõs pasik azon része, aki ilyen fiatal lányokkal kezd, azok még fiatalok, buliznának, nem igazán a komoly élet a céljuk, nem akarnak még annyira megállapodni vagy lekötni magukat valaki mellett és egy ilyen kapcsolatra tökéletes egy ilyen korú lány.

Nekem az volt a tapasztalatom, ez is lehet egy ok, hogy az ilyen korú fiúk még annyira nem komolyak, mint a velük egy idõs lányok, így a náluk fiatalabb lányokkal kezdtek ki, mert azok még nem gondolkoztak összeköltözésen, esetleg házasságon vagy gyereken, illetve sokkal felszabadultabbak, mint némelyik velük egy korú lány. De persze ezzel nem általánosítanék, csak akikkel én találkoztam ebben a (14-17) éves korban, akkor így tapasztaltam. Az ilyen idõs pasik azon része, aki ilyen fiatal lányokkal kezd, azok még fiatalok, buliznának, nem igazán a komoly élet a céljuk, nem akarnak még annyira megállapodni vagy lekötni magukat valaki mellett és egy ilyen kapcsolatra tökéletes egy ilyen korú lány.
friss hús
statisztikailag a lányok átlagosan a 4 évvel idõsebb férfiakat preferálják, minden korban
Azért egy 20-16/17 párosítás még egyáltalán nem a világ vége...
szerintem egy 14 évest sokkal nehezebb ágyba vinni, mint egy 20 évest. Azon kívül a 02 felettieket leszarják a szülei kapcsolati téren, a 14 éves lány huszonéves megfektetõjét meg valszeg apuci kiherélné.
Bepótolják azt ami gyerekkorukban kimaradt vagy pedo hajlamúak
Mert könnyebb õket ágyba vinni.
Talán még szüzek és be szeretnék pótolni a kimaradt éveket, az se kizárt hogy van valami félelmük pl gyorstüzelõk vagy kicsi a farkuk. Ezek a kissé már zavaros elmék abban bíznak ha már egy tapasztalt nõ kinevetnék õket inkább összeszednek egy 14 évest akik még nem láttak f.szt és nincs viszonyítási alapjuk.
Szerintem 2 okból: 1) Mert ebben a korban a lányok érettebbek a koruknál, szóval kb így vannak egy szinten a fiúkkal 2) Mert könnyebb õket felszedni, mert még kevesebb elvárásuk van, mint egy 20 éves lánynak.
Mert a huszonéves lányok már 30 éves fickókkal vannak.
Vagy õk szédítenek meg. Elsül az fordítva is.
hamar meglehet öket széditeni
Van az 14 év is! 1) Régen is jóval idõsebb férfihez adták feleségül a lányukat az emberek, ma meg a média nyomja! 2) Az összes 12-14 éves a közel 30 éves Pattinsonra van rákattanva. 3) A lányok már egészen fiatal korban a férfias jegyekre vannak rákattanva, amit egy tizenéves lányos arcú kis nyomi nem tud felmutatni.

14 éves vagyok, tejcukor érzékeny. Mivel nincs semmi mellékhatása ha akármi tejterméket fogyasztok, ezért szoktam . Nem tudom hogy ez lehet-e az oka. de mostanában amikor székletet ürítek akkor iszonyatosan fáj. és néha véres is. miez? :O

Legjobb válasz: Az inkább aranyér lesz :) Vegyél egy aranyér kenõcsöt a gyógyszertárban. Ennek nincs köze a tejhez, de attól függetlenül inkább ne igyál, mert az emésztésednek sem tesz jót a tej.

Az inkább aranyér lesz :) Vegyél egy aranyér kenõcsöt a gyógyszertárban. Ennek nincs köze a tejhez, de attól függetlenül inkább ne igyál, mert az emésztésednek sem tesz jót a tej.
A tejcukor érzékenyek inkább hasmenõsek, nem pedig székrekedésük van! De ha valóban tejcukor érzékenységed van nem ártana visszaszorítanod, vagy legalábbis minimálisabbra venned ezeknek a termékeknek a fogyasztását. Nehogy a tünetmentesség egyszercsak visszavágjon. Aranyérre gondolok én is! De csak abban az esetben ha megtörölted székelés után és szinte élõ vér, akkor igen. De ha a székletedben van vér az bizony már komolyabb dolog, ezt azért tisztázni kellene, mert akkor a tejcukor diétádat maximálisan bekell tartanod. Ne hanyagold a panaszodat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! De nem korai 14 évesnek aranyér?
A kérdező hozzászólása: És mitõl alakulhatott ki?
a székrekedéstõl, illetve az eröltetett székeléstõl
Nekem is 14 évesen volt elõször aranyerem, szóval nem korai. Sõt, már olvastam olyat is, hogy egész pici gyerekeknek is kijött.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!