Találatok a következő kifejezésre: 14 évesen lehet kezdeni ezt a (2 db)

14 évesen el lehet kezdeni ezt a diétát?

(de a 4. napot nem csinálnám meg valami mást találnák ki a helyébe... )

Legjobb válasz: Szerintem fejlõdésben levõ szervezetnek csak árthat egy fogyókúra! Minden 14 éves lány csinos a maga módján és nem szabad tönkrevágni se az emésztõrendzsert, se a hormonháztartást. Arról nem is beszélve, hogy késõbb duplán visszajöhetnek a kilók. A plusz kilóktól ésszerû, rendszeres étkezéssel és sok mozgással lehet megszabadulni. A kóros kövérség kezelését orvosra kell bízni, mert hormonális okok is állhatnak mögötte. Egyébként a diétákon általában nem szoktak módosítani, mert a lényegük vész el. Szóval szerintem ne csináld.

Szerintem fejlõdésben levõ szervezetnek csak árthat egy fogyókúra! Minden 14 éves lány csinos a maga módján és nem szabad tönkrevágni se az emésztõrendzsert, se a hormonháztartást. Arról nem is beszélve, hogy késõbb duplán visszajöhetnek a kilók. A plusz kilóktól ésszerû, rendszeres étkezéssel és sok mozgással lehet megszabadulni. A kóros kövérség kezelését orvosra kell bízni, mert hormonális okok is állhatnak mögötte. Egyébként a diétákon általában nem szoktak módosítani, mert a lényegük vész el. Szóval szerintem ne csináld.
Ha egészséges vagy akkor örülj neki! Lesz még rá idõd, hogy diétázz 25 évesen is! Persze, ha nagyon túlsúllyos vagy(több mint +10 kg) akkor nem árt ha felhagysz a cukorral! Használj édesítõszert és estére ne edd tele magad! Na és persze a mozgásról ne felejtkezz el!
Ha a 4. napot nem csinálod, úgyse lesz hatásos a diétád. Csak a szervezetedet zavarod össze vele. 16 éves kor alatt nem igazán nyerõ a fogyizás. Inkább sportolj, mozogj egyre többet. Csak a fõétkezések alkalmával egyél, hagyd ki a köztes eszegetéseket. Csipsz, csoki, kóla kerüljön a felejtendõ fogalmak közé. Jah, és mindenképp beszélj a háziorvosoddal, hogy tényleg túlsúlyod van e, vagy csak a mostani vékony-divat miatt látod magadat kövérebbnek.

Az a problémám, hogy nekem nem nőtt ki az egyik kismetszőfogam ( anyukámtól örököltem, neki egyik se nőtt ki), és hogy ezzel lehet valamit kezdeni? 14 éves vagyok.

Régebben voltunk fogdokinál és azt ajánlotta, hogy beraknak 1 pótfogat, vagy kib?vítenek fogakat. A pótfogon nem fog látszani, hogy nem igazi? hallotatok már más megoldásról?

Legjobb válasz: Teljesen értelmetlen fogpótlást tetetni mert azért két fogat leköszörülnek. Egy fogért két fogat elköszörülni?

Teljesen értelmetlen fogpótlást tetetni mert azért két fogat leköszörülnek. Egy fogért két fogat elköszörülni?
A kérdező hozzászólása: inkább.. minthogy így maradjon a fogam.
Jaj, elsõ válaszoló, nem akarlak megbántani, de nem sokat érthetsz hozzá. Kérdés, hogy záródott-e a fogsorod a foghiány következtében? Gondolom igen. Lényegében kettõ megoldás van. Fogszabályozóval rést nyitnak és implantátumot kapsz, a másik lehetõség, hogy a a szemfogadat "átalakítják" kismetszõvé, az elsõ kisõrlõdet pedig szemfoggá. Laikus szemmel egyik megoldással sem vehetõ észre, hogy valójában hiányzik a kismetszõd, feltéve ha rendes, igényes fogorvos csinálja.
A kérdező hozzászólása: igen ez a réses dolog tetszene nekem, de hogy csinálják az implantátumot? tudnál errõl egy kicsit részletesen mesélni? :) És az "átalakításról"?
Miután elég hely van a fogbeültetésére, fúrnak az állcsontodba egy lyukat, majd "belecsavarják" az implantátumot. Utána kb. 3 hónap csontosodási idõszak van, amikor az implantátumra ránõ a csontszövet, ezzel stabilizálják azt. Utána erre kapsz egy koronát. Az átalakításnál pedig vagy koronákat kapsz, vagy megoldják héjakkal, esetleg simán tömõanyaggal. Viszont míg az elsõ variáció kb 300.000 Ft-ban van (feltéve, ha SZTK-ban csináltatod a fogszabályozót, ha magánban, akkor 600.000-tõl a csillagos ég), addig a másik lényegesen olcsóbb, koronákkal, héjakkal megoldható 100.000 Ft alatt, míg töméssel akár 30.000 Ft alatt is megúszható. Szerintem menj egy el dokihoz, kérdezd meg õ mit javasol. Ha megoldható átalakítással, akkor ne szenvedj a fogszabályozással, mellesleg csomó pénzt megspóroltok. Viszont az is lehet, hogy az elsõ variációt ajánlják neked, pl. ha van valami harapási rendellenességed, ami amúgy is fogszabályozót igényelne.
A kérdező hozzászólása: ó értem, nagyon köszönöm :) és ez a fúrás nagyon fájdalmas ? :S ez hogy történik? altatás?
Helyi érzéstelenítésben, ezért maga a fúrás nem fáj, de miután kimegy az érzéstelenítõ, akkor fájdogálhat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!