Találatok a következő kifejezésre: 14 évesen lehet (611 db)

Az AM jogosítványt Ausztriában is 14 évesen lehet lerakni?

13 éves vagyok és jelenleg Magyarországon élek. Nyáron fogok kimenni Ausztriába lakni. Ott kint megszeretném csinálni a jogosítványomat de nem tudom pontosan hogy hogyan is van ez. A következõek lennének a kérdéseim:

Legjobb válasz: Szia ! Röviden : Olyan motort vezethetsz , ami nem haladja meg az 50 cm3-as hengerûrtartalmat, 4 kw-ot , és 45 km/h -ás sebességet (bár az utolsót senki aem tartja be , és ha betartott a KRESZ további elõírásait akkor nem is meszelnek le.) . Mo.-n 13 ,5 éves korodban kezdhetsz ep tanfolyamra jarni , 13 3/4 evesen rakhatsz KRESZ vizsgát , 14. életéved betöltése után rakhatsz forgalmi vizsgat. Külföldön 16 éves kortól vezethetsz , és ha információm pontosak, rendszamoztatni kell a gépet, bár ez már nem biztos.

Szia ! Röviden : Olyan motort vezethetsz , ami nem haladja meg az 50 cm3-as hengerûrtartalmat, 4 kw-ot , és 45 km/h -ás sebességet (bár az utolsót senki aem tartja be , és ha betartott a KRESZ további elõírásait akkor nem is meszelnek le.) . Mo.-n 13 , 5 éves korodban kezdhetsz ep tanfolyamra jarni , 13 3/4 evesen rakhatsz KRESZ vizsgát , 14. életéved betöltése után rakhatsz forgalmi vizsgat. Külföldön 16 éves kortól vezethetsz , és ha információm pontosak, rendszamoztatni kell a gépet, bár ez már nem biztos.
Robogóval akarsz Ausztriából Mo-ra menni? Ez komoly? Kész öngyilkosság, mellesleg robogóddal autópályára fel sem mehetsz :P
A kérdező hozzászólása: Ez csak példa volt. De amúgy sem robogó ez hanem 50-es gyorsasági. De már a lényeg megvan. Bécshez közel van Sopron ahol lerakom a jogsit és használhatom. Nem fogom autópályán használni úgyse. :D

14 évesen lehet a tőzsdén kereskedni?

Legjobb válasz: Nem kereskedhet. A polgari jog szabályai értelmében egy 14 éves korlátozottan cselekvõképes, tehát csak szûk körben köthet szerzõdéseket. Ennek ellenére - érzel magadban elég tehetséget hozzá, olvastál is róla eleget, és a szüleid is támogatják - óvatosan, kis összegekkel megpróbálhatod úgy, hogy a netes profil, amin keresztül csinálod, pl. apukád nevén fut. A hozzá tartozó számla lehet a tiéd, csak üzletet nem köthetsz. Nem feltétlenül kell hallgatni az elõzõ, rosszmájú kommentekre. Nyilván irigységgel tölt el egyeseket, hogy valakit a tõzsde foglalkoztat abban a korban, amikor õket még csak a Pokemonok kötötték le.

Nem kereskedhet. A polgari jog szabályai értelmében egy 14 éves korlátozottan cselekvõképes, tehát csak szûk körben köthet szerzõdéseket. Ennek ellenére - érzel magadban elég tehetséget hozzá, olvastál is róla eleget, és a szüleid is támogatják - óvatosan, kis összegekkel megpróbálhatod úgy, hogy a netes profil, amin keresztül csinálod, pl. apukád nevén fut. A hozzá tartozó számla lehet a tiéd, csak üzletet nem köthetsz. Nem feltétlenül kell hallgatni az elõzõ, rosszmájú kommentekre. Nyilván irigységgel tölt el egyeseket, hogy valakit a tõzsde foglalkoztat abban a korban, amikor õket még csak a Pokemonok kötötték le.
Ott van a gazdálkodj okosan társasjáték.
Egy 14 éves gyereknek semmi keresnivalója a tõzsdén, nem látja át a részvénypiac mûködését, nem tudja elemezni az árfolyamok áradatát. Ezért vannak a brókerek, hogy a befektetõ helyett elemzi az árfolyamokat majd ennek megfelelõen kezeli a befektetést.
Már ne is haragudj, de mi az a pokemon?
A kérdező hozzászólása: 2/4 köszi ezt a választ vártam. 3/4 Nézd meg. Szerintem meg azért írogatsz ilyet mert irigy vagy rám. Biztos százszor jobban megy nekem a matek és jobb logikám is van.
Ha érdekel, miért ne. Mondjuk jogilag tényleg nincs mód arra, hogy a saját neveden nyomulj, de lehet olyanokról hallani, akik hasonló korban csinálják, mint Te. Persze ha a családban vki nyit egy számlát és ezen Te kereskedsz, akkor a kutya sem fülel le...
Hol laksz ?
Hivatalosan 15 évesen vállalhatsz munkát szülõi engedéllyel, 16 fölött szülõi engedély nélkül. Így max. szívességbõl lemosod a kocsiját rokonoknak, akik adnak egy kis zsebpénzt cserébe.

14 évesen lehet valakinek jogosan fegyvere?

Egy srác mondta hogy ? az Ifi századba xy és lehet nála l?fegyver és van neki egy desertje ebb?l mi igaz? Mert ? katona!

Legjobb válasz: 14 évesen kizárt dolog!

14 évesen kizárt dolog!
LOL, mutassa meg :) Te meg ne higgy el mindent.

14 évesen lehet venni óvszert, és ha igen, akkor milyet érdemes?

17 cm-re! Bunkók kíméljenek!

Legjobb válasz: 14 évesen még nem kellene szexelni. Akkor meg ha gáznak találod az óvszer vásárlást, akkor fõleg nem kellene szexelni. Mi lenne ha pár évig maradnátok még inkább marokmarcsi mellett?...

14 évesen még nem kellene szexelni. Akkor meg ha gáznak találod az óvszer vásárlást, akkor fõleg nem kellene szexelni. Mi lenne ha pár évig maradnátok még inkább marokmarcsi mellett?...
Pikacsusat, de lehet disney-set is kapni.
most lehet nagyon szereted de 14évesen ugysem az igazit találtad meg hiába gondold is ugy.. mert még sok fiu lesz az életedben és szerintem ráérsz ien 16-17évesen amikor találsz egy fiut, akit retenetesen szeretsz annak oda adni a szüzeségedet, hidd el a fiu megtisztelteésnek fogja venni hogy neki adtad:D és nem egy agyon baszot khurva vagy.
Mivan akkor ha õ fiú? xd
Miért ne lehetne sexelni 14 évesen? Valaki 14 évesen ér meg rá, valaki 18 évesen, valaki meg soha.. Azért mert nektek nem jött össze akkortájt, akkor még másoknak lehet. 24F
Miért lenne gáz? Mindenki azt csinálja :)
akkor jó :D köszi :P
Ez engem is érdekelne:D Nem gáz, ha bemegyek egy üzelteb, és veszek egy csomag gumit? :D
Szerintem nem kell semmi extra, nézz itt körbe: http://www.durex.com/hu-HU/Products/Condoms/Pages/CondomHome..
Nem lehet 18 +
Dehogynem lehet! Az én osztálytársaim 7.ben bementek a Dm be, és vettek egy csomagot, aztán azzal szórakoztak, h felfújták, meg megtöltötték vízzel. Bárki vehet.
Ez soha nem gáz.. ha már nem bírod.. védekezz.. h ne legyen megpecsételve a jövöd..

14 évesen lehet diákmunkára menni?

26-àn leszek 14 és szeretnék diákmunkára menni a nyáron de nem tudom hova vennének fel Szfváron.

Legjobb válasz: Most volt a tévébe a viván. Nem lehet csak 15 éves kortól,szülõi engedéllyel.16 éves kortól engedély nélkül.

Most volt a tévébe a viván. Nem lehet csak 15 éves kortól, szülõi engedéllyel.16 éves kortól engedély nélkül.

A lányom Supradyn drazsét akar bevenni. Õ 14 éves, lehet-e vennem neki?

Vagy ha nem,akkkor milyen mást adhatnék neki,aminek hasonló hatása van,tehát vitaminok vannak benne?Mert olvastam interneten róla,de eddig csak feln?tt napi adagot írt...

Legjobb válasz: Nyugodtan! 14 év felettiekre legtöbb gyógyszernél felnõtt adagok vonatkoznak. Ráadásul ez nem is gyógyszer csak vitamin. Nyugodtan lehet adni, megnéztem egyik vitamint sem fogod túladagolni vele.

Nyugodtan! 14 év felettiekre legtöbb gyógyszernél felnõtt adagok vonatkoznak. Ráadásul ez nem is gyógyszer csak vitamin. Nyugodtan lehet adni, megnéztem egyik vitamint sem fogod túladagolni vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!:)
A Vitamint nem tárolja a szervezet, ha nem használta fel, akkor kipisili! Semmi baja nem lehet! Én 12-13 éves koromban szedtem Supradyn-t, de semmi bajom nem lett tõle!
elég régi kérdés, de azért válaszolok még... a kipisilés CSAK C-vitaminra vonatkozik, az összes többire nem. mellesleg az, hogy csak "vitamin", butaság... ugyanis amit beveszünk vitamint, terhelik a májat... nem tudom mennyire, de terhelik. ezt még bioszon tanultuk ;) 10.be ráadásul. 16L

14 évesen lehet a nevemen autó? Ha nem, akkor hány éves koromtól?

Legjobb válasz: Egy újszülöttnek is lehet a nevén autó, csak nem vezetheti.

Egy újszülöttnek is lehet a nevén autó, csak nem vezetheti.
Van tulajdonos és van üzemben tartó, azaz 2 külön természetes személy neve szerepelhet a forgalmi engedélyben.
A kérdező hozzászólása: tehát ha jól értem: az én nevemen lehet az autó, csak valaki felnõtt is kell akinek a neve szerepel a forgalmiban?

14 évesen lehet diákmunkát vállalni?

Legjobb válasz: Nem. Hivatalosan 15 éves kortól lehet és akkor is csak az iskolai szünidõkben, szülõi engedéllyel. (16-tõl már ezek a korlátozások sincsenek.)

Nem. Hivatalosan 15 éves kortól lehet és akkor is csak az iskolai szünidõkben, szülõi engedéllyel. (16-tõl már ezek a korlátozások sincsenek.)
Ez elsõ jól leírta; NEM.
Minden szövetkezetnél a min. korhatár a 16. az alatt ne is próbálkozz.. elküldenek..
16 éves kortól lehet nyári munkára menni !
14 éves kortól írásos szülõi engedéllyel ELVILEG mehetsz. De gyakorlatilag még a felnõtteknem sincs munka. Egyébként beírod google-ba, hogy diákmunka, minden kérdésedre választ kapsz. Ha dolgozni akarsz, ennyire legyél már önálló!
A kérdező hozzászólása: Oké köszi. Én is úgy tudtam hogy elvileg lehet menni szülõi engedéllyel menni diákmunkára de amikor beírtam a googlebe hogy diákmunka csak ilyen 18 éveseknek való jött ki :S

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!