Találatok a következő kifejezésre: 14 éves lehet fogamzásgátló (4 db)

14 évesen lehet fogamzásgátlót szedni?

Legjobb válasz: Legalább védekezik...

Egy szóval sem mondta, h õ most rögtön fogamzásgátlót akar szedni, csak feltett egy kérdést. Elég gáz, h rögtön jönnek a prédikációk... Egyébként meg a többség sehogy sem védekezik, és mivel egyre hamarabb kezdik a szexet a fiatalok, örülni kéne neki, h õt legalább érdekli. Egyébként meg az is érthetõ, ha tabi mellett nagyobb biztonságban érezné magát, mint óvszerrel...
Legalább védekezik...
Ha az orvos felírja, akkor lehet, de nagyon nem ajánlott. Fejlõdésben van a szervezeted, a hormonrendszered sem stabil még, nem ajánlott máris belekutyulni, ártasz vele az egészségednek. A korai szexuális élet is ártani fog, nem most, hanem késõbb. Ismertem ilyet, tehát nem csak elméletben láttam a dolgot, az egyik barátnõm ugyanígy járt, ma már azt mondja semmi nagy szám nincs a szexben, várhatott volna vele. Azonban ha a fogamzásgátlónak egészségügyi okai vannak, akkor vedd tárgytalannak, amit fent mondtam, akkor természetesen az orvos fel fogja írni. Ilyenre például ok lehet, ha 2 hétig folyamatosan megvan a menstruációd. Fogamzásgátlás céljából nem hinném, hogy felírják egy 14 éves gyereknek a fogamzásgátlót.
én is csak 16 évesen kezdhettem el szedni.. akkor is betegségre és ez az állapot már 1 éve fennállt és igy is megvárta mig 16 lettem szóval egyértelmû h még 16 évesen is csak betegség esetén írnak fel
elég szomorú... sok a felelõtlen orvos...
C-vitamint szedjél 14 évesen, ne fogamzásgátlót!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:)
Hát szerintem meg 14 évesen ne írják fel. Ha késõbbi meddõséget vagy májpanaszokat szeretnének, illetve örökös endokrinológiai betegségeket, akkor nyugodtan, de tanuljon meg 14 évesen ha már szexel óvszert húzni.
Inkább írják fel a 14 éves gyereknek fogamzásgátlót, mint hogy sorba terhes legyen az összes. Neki legalább szándékában áll védekezni (ha nem betegségrõl van szó, mert arz teljessen más dolog)
Pedig felírják. Még szülõ sem kell hozzá.
én most leszek 15 szeptemberben és anyáwal most woltunk kb 1 hete nõgyógyásznál...felírt egy alacsony hormontartalmú tablettát énmeg direkt olyat kértem amitõl nem hízhatok:$(A) mondta az orwos h a menses 3.napjától kell elkezdenem szedni az 5.naptól megmár wédett wagyok:) nincs benne semmi gond ma wettem be másodszor. de ma már kb este 10 óta hányingerem wan és félek h attól..:S nah de a lényeg h az orwos felurja de perse elõtte megwizsgál h egyáltalán alkalmas wagy e rá:)

14 éves vagyok a mestruációm 4. Hónapja elhuzodi fogamzás gátlót kaptam rá (szûz vagyok) minerva fogamzásgátlót és most is 10. Napja van meg! Mitõl lehet ez?

Legjobb válasz: Hát szerintem keresd fel a háziorvosodat és vizsgáltasd ki magad Von- Willebrand betegség irányába, Ez egy alvadásai zavar, ami nõket is érint. Ennek az egyik tünete az elhúzódó vérzés. Nem biztos, hogy ez van, de lehet. Ha nem végeztek vizsgálatot ilyen irányban jó lenne ezt megtenni. Ha esetleg ez van a háttérben ennek nem a fogamzásgátló a megoldása. / Ergam csepp, Exacyl tabletta a menzesz alatt /

Hát szerintem keresd fel a háziorvosodat és vizsgáltasd ki magad Von- Willebrand betegség irányába, Ez egy alvadásai zavar, ami nõket is érint. Ennek az egyik tünete az elhúzódó vérzés. Nem biztos, hogy ez van, de lehet. Ha nem végeztek vizsgálatot ilyen irányban jó lenne ezt megtenni. Ha esetleg ez van a háttérben ennek nem a fogamzásgátló a megoldása. / Ergam csepp, Exacyl tabletta a menzesz alatt /
Vissza kell menni az orvoshoz, elmondani a panaszt, és beállítja jól a dózist, vagy jobb gyógyszerfajtát ad.
Ki kell dobni az ilyen vegyszereket, az orvosokat pedig nagy ívben elkerülni, akkor a szervezet visszatér a helyes mûködéshez.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Nõgyógyász helyett inkább menj endokrinológushoz vagy csináljanak egy teljes, normális kivizsgálást! 14 évesen fogamzásgátlót írnak fel menstruációs problémára??? Nagyon-nagyon fiatal vagy, ráadásul ilyen korban még nem gond, ha nem áll be a vérzés. Ehelyett a még beállásra váró ciklusodat ki is kapcsolják. Nem jó neked a fogamzásgátló! És nem normális a 10 napja tartó vérzés sem. Egy dolgot tudni kell, hogy a fogamzásgátló kikapcsolja a rendes ciklust. Amivel tulajdonképpen probléma van.

14 éves vagyok, és hirtelen meghíztam ( fogamzásgátló miatt, mert még nem állt be a menzeszem) és megrepedt a bőrőm. El lehet tüntetni valaha? Ha visszafogyok pl?

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy Ki volt az Aki Neked ezt ajanlotta, de nem lett volna szabad. A mai korszakban mar mindenki ugy eszi a gyogyszert, mintha az etkezeshez tartozna, tehat naponta, s ha kell akkor is, s ha nem akkor is! Gyogynovenytea, a cickafarfuteat kell innod, s az majd rendbe fog hozni. Tehat cickafark tea, az elso 1 csesze ehgyomorra, de nem egybol, hanem kortyolgatva kell meginni. Napi 3-4 cseszevel lehet fogyasztani. Te meg novesben vagy, tehat nem szabad megijedned nagyon a csikoktol, viszont az etkezessel, es masszirozassal es a rendszeres tornaval eltudod tuntetni ezeket, de talan csak elhalvanyulni fognak s tunnek el teljesen, de nem lesz nagyon veszes.

Nem tudom, hogy Ki volt az Aki Neked ezt ajanlotta, de nem lett volna szabad. A mai korszakban mar mindenki ugy eszi a gyogyszert, mintha az etkezeshez tartozna, tehat naponta, s ha kell akkor is, s ha nem akkor is! Gyogynovenytea, a cickafarfuteat kell innod, s az majd rendbe fog hozni. Tehat cickafark tea, az elso 1 csesze ehgyomorra, de nem egybol, hanem kortyolgatva kell meginni. Napi 3-4 cseszevel lehet fogyasztani. Te meg novesben vagy, tehat nem szabad megijedned nagyon a csikoktol, viszont az etkezessel, es masszirozassal es a rendszeres tornaval eltudod tuntetni ezeket, de talan csak elhalvanyulni fognak s tunnek el teljesen, de nem lesz nagyon veszes.
Hát szerintem ha vissza fogysz, akkor meg meg fog ereszkedni a bõröd. Miért kell 14 évesen rendszertelen menstruációval ilyen hülyeséget csinálni? Hát ezt most tisztességesen megszívtad. Menj vissza a dokidhoz és gratulálj neki, õ diplomásan csinálta ezt veled.
Ki az az istenbarma aki 14 éves gyereknek menzesz beállítására fogamzásgátlót ír fel? Az ilyennek el kellene venni a diplomáját... Komolyan csak azért írta fel, mert nem volt rendszeres, vagy vmi más bajod is volt, ami indokolttá tette? Amúgy nem fog eltûnni, max halványodni.
Meg kell védenem az orvost, mert rendszertelen menstruáció és hormonális zavarok esetén, ha más nem jön szóba, évtizedek óta teljesen elfogadott, tankönyvi eljárás a fogamzásgátló formájában történõ hormonpótlás. Ez a hormonális egyensúlyt a lehetõ legszabályosabban állítja helyre, és ajánlott olyan esetekben, mikor a rendszertelen hormonmûködésnek más - súlyosabb - következményei lennének. Többek között az elmaradt vérzést (le nem lökõdött méhnyálkahártya kiürítését) is ezzel lehet csak megindítani. Még ha laikus számára furcsának tûnik is. A csíkok miatt pedig ne aggódj, ez azért van, mert ahol kicsit tágul a bõr, ott értelemszerûen ritkábban helyezkednek el a pigmenttartalmú sejtek. Ez idõvel (fogyástól függetlenül) ez fog tûnni teljesen.
"Meg kell védenem az orvost, mert rendszertelen menstruáció és hormonális zavarok esetén, ha más nem jön szóba, évtizedek óta teljesen elfogadott, tankönyvi eljárás a fogamzásgátló formájában történõ hormonpótlás. " Igen. De nem egy 14 éves gyereknél. Teljesen normális, hogy 14 évesen még nem áll be. A tabletta amúgy sem beállítja, hanem LEállítja a ciklust.
"Igen. De nem egy 14 éves gyereknél. Teljesen normális, hogy 14 évesen még nem áll be. A tabletta amúgy sem beállítja, hanem LEállítja a ciklust" Itt nem a menstruatiós ciklus beállta vagy be nem állta a kérdés, hanem a háttérben húzódó hormonalis rendellenességek, amelyek a testi fejlõdést is károsan befolyásolják, illetve más súlyos betegségek alapjául szolgálnak. (nota bene az orvost meg is büntetik - jogosan - ha ezt figyelmen kívül hagyja és maradandó károsodás alakul ki a betegnél). Olyan probléma is lehet, hogy egy 14 éves lánynak megindult a peteérése, azonban hormonalis zavar miatt az ovulatio nem tud bekövetkezni. Ilyenkor a petefészek károsodása (meddõség!) és késõbbi, akár életveszélyes petefészek-vérzés megelõzése céljából mindenképp be kell indítani az ovulatiót hormonalisan. A másik: A hormonalis fogamzásgátlók a ciklust nem "leállítják" vagy "megszakítják", hanem annak ritmusát befolyásolják, bizonyos mértékig eltolják vagy a ciklus részeinek egymáshoz való idõbeli viszonyát szabályozzák. Ez függ a bevitt hormonok típusától és mennyiségétõl.
"Itt nem a menstruatiós ciklus beállta vagy be nem állta a kérdés, hanem a háttérben húzódó hormonalis rendellenességek, amelyek a testi fejlõdést is károsan befolyásolják, illetve más súlyos betegségek alapjául szolgálnak. " Megkérdezném a kedves kérdezõt, hogy kivizsgálta-e az orvos, mielõtt felírta a tabit? Csinált-e hormonvizsgálatot pl? Vagy csak felírta a tablettát??? Mert azért tényleg nem mindegy, ebben igazad van. Talán elõítéletes voltam egy kicsit. De azért a "még nem állt be", meg a "több hónapra kimaradt a menzesz" vagy a "egyáltalán meg sem jött" között van némi különbség.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :) amúgy kicsit elrtérteteka tárgytól... :S

14 éves kortól lehet fogamzásgátló tablettát használni?

vagy anya megengedné vagy mit szolnának?hogy kezdjem el? segítsetek!

Legjobb válasz: mindenképp a szüleid segitségét kérd,vagy ha nincs tul nagy bizalmad bennük akkor fordulj orvoshoz,de sztem ebben a korban még egészségesebb az "ösök"-re támaszkodni,ök normális esetben mindenbe melletted állnak.

mindenképp a szüleid segitségét kérd, vagy ha nincs tul nagy bizalmad bennük akkor fordulj orvoshoz, de sztem ebben a korban még egészségesebb az "ösök"-re támaszkodni, ök normális esetben mindenbe melletted állnak.
Beszélj errõl a szüleiddel, és orvossal, aki majd felírja, hogy szedjél e vagy sem... de szerintem 14 éves korban korai. akárki akármit mondd a fogamzásgátlóban VAN hormon, és a te még csak most kezdesz nõ lenni. ugyhogy én a hejedben pár évet várnék, ne tedd tönkre a szervezetedet egy kis élvezet miatt, annyit nem ér...
Használj, de csökkentett hormontartalmút! És ne sokáig, értsd: 3 hónaptól tovább semmiképpen sem! Balera Yadine
Bocsánat: Belara:D
14évesen én a Lindynett 20-at szedtem, orvos felirja de beszéld meg édesanyáddal.
ha nem muszály, ne terheld a szervezeted ilyennel, még várj egy kicsit, mig kifejlõdsz, hacsak nem egyéb egészségügyi okokból kellene szedned.nekem elõször 16évesen írtak fel és akkor is kérdezte a doki, hogy nagyon muszály? mennyire komoly a kapcsolat?? mi akkor voltunk együtt az akkori barátommal 1, 5éve.Mondta hogy hát nem szívesen irja fel ilyen fiatalon, jobb lenne a 18 de inkább ez mint egy abortusz! mindenképp kérdezd ki róla anyukádat is, nehogy kárt tégy a fiatal testedben!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!