Találatok a következő kifejezésre: 14 éves kiakadt azon, (65 db)

Valas utan kulfoldre (Angliaba) mentem a 14 eves gyerekemmel. Az exemmel a lathatason megy a vita. Ilyenkor mi a gyakorlat? Hanyszor kell a gyerekenek hazajonnie lathatasra, kinek kell allni a hazautazas koltseget?

Egy hasonlo esetet tudok, ott ket gyerek van, evente egyszer jonnek haza az apjukhoz 2 hetre, es az apuka koteles allni az utazas koltseget. Van-e valakinek fogalma rola, hogy mi ilyenkor a gyakorlat, ha a szulok nem tudnak megegyezni?

Legjobb válasz: Mivel te mentél el, neked kell állni az utazás költségeit. Az apuka mit tehet arról, hogy te elmentél? Sõt tényleg fel is jelenthetne amiért ilyen messzire vitted a gyereket.

Ilyen esetben általában az iskolai szüneteket szokták láthatásként megitélni a ásik szülönek. Az utiköltségeket - a szülö és a gyerek költségeit is - annak kell viselnie, aki elköltözött a közös lakhelyröl, mert a másik felet nem lehet még ezzel is terhelni, elvégre ö nem tehet arról, hogy te máshol akarsz lakni a gyerekkel. Több ilyen esetet ismerek, söt ha te az exed beleegyezése nélkül költöztél külföldre a gyerekkel, akkor örülhets, ha nem jelent fel, mert ez jogilag gyerekrablás, és komoly büntetést von maga után. (Akkor is, ha az EU-n belül költöztél)
Mivel te mentél el, neked kell állni az utazás költségeit. Az apuka mit tehet arról, hogy te elmentél? Sõt tényleg fel is jelenthetne amiért ilyen messzire vitted a gyereket.
Amikor elváltatok, a gyermekelhelyezésnél a láthatás is szabályozásra került. Aszerint kell biztosítanod a találkozásokat. Ha ez hetente péntektõl vasárnapig van, akkor úgy, ha kéthetente, akkor úgy. Nem évente, az biztos. A költségeket pedig az állja, aki elköltözött, jelen esetben te.
Az apa beleegyezése nélkül ki sem vihetted volna a gyereket az országból. A férjed akár be is perelhetne ezért ha nem egyezett bele, hogy hosszabb idõre külföldre vidd a gyerekedet.
Ebben az esetben nem lehet biztosítani a sûrû láthatást a távolság miatt. Egy ismerõs családnál is az anya az apa tudtával és beleegyezésével ment külföldre a gyerekekkel. A láthatást úgy oldották meg, hogy az iskolai szünetekben (húsvét, pünkösd, karácsony) legalább 1 hetet, nyáron legalább 1 hónapot a gyerekek az apjukkal vannak. Az oda-vissza utazást az anya oldja meg és õ állja a költségeket is. Ez így igazságos, és a gyerkeknek is ez a jó megoldás.
1. nem vihetted volna ki 2. a megítélt láthatás van érvényben és neked kell fizetni az utazási költséget
Aki elvitte a gyerekeket annak kell állnia a láthatás költségeit. Jelen esetben neked.
Évente egyszer láthatja az édesapa a gyereket? és ez szerinted így jól van?
Nem tudom milyen "esetrõl" tudsz, de azt biztos nem bíróság rendezte. Bíróság nem is engedné az évi csak egy láthatást. És a költség azt terheli aki elköltzözött
Nagyon remelem, hogy neked kell allnod a lathatas koltseget.
Nem "kinek a sara" kérdése ez, a törvény úgy szól, hogyha valaki költözik, akkor után õ állja a z utazást (ha az apa jönne a gyerekhez, akkor is neked kéne fizetni) Sokan megállapodnak másban, de ha az egyikféla bírósághoz fordul, akkor ez az ítélet. Jogod van kimenni és kint dolgozni, jogos van ahhoz is, hogy a gyereket magaddal vidd, de ez azt jelenti, hogy azt is vállalod ami ezzel jár. Mindegy ki lépett ki a kapcsolatból, a magyar jog - helyesen - nem foglalkozik ezzel, hiszen ahol valaki megy, ott mindkét fél hibás.
Kérd a biróságon a láthatás újraszabályzásást és kérd, hogy az apa állja a költségek a sokkal jobb anyagi helyzet alapján.
24: Én is tudnék mesélni olyan történetet, ahol az anya a sz.ar, most ettõl minden anyára kivetíthetõ ez?? Nem az anya az isten, értsétek már meg, mindkét szülõ lehet jó és rossz, szeretheti a gyerekét és nem is, ez nem attól függ, hogy az anyáról vagy az apáról beszélünk, és egyik szülõnek sincs több joga a másiknál csak azért, mert más a nemük.
Na, így azért más. Nem értem, miért nem írtál több részletet, más válaszokat kaptál volna. Csak a törvény álláspontját kérted, részletek nélkül. De: van a törvény és vannak a körülmények. És a körülményeket a bíróság figyelembe veszi. Így már egész más a helyzet, mint ahogy elsõre tûnt. Tényleg szabályoztasd újra a láthatást, sorolj fel mindent, ami fontos a döntés szempontjából. És valóban ne csak szóbeli egyezség legyen, mindent papíroztass le. Sok szerencsét a további életedhez!
28-as vagyok: amúgy pont másfél hete beszéltem a volt férjemmel, hogy hosszabb távon ki kellene menni külföldre. Még õ adott tippeket, beszélgettünk arról, hogy hol jobb az oktatás. Egy büdös szóval se mondta azt, hogy menj elõre és intézz el mindent, én addig elvagyok a gyerekekkel, vagy kért volna, hogy maradhassanak inkább nála.
Annyit kell tenned, hogy újraszabályoztatod a láthatási idõt.
Ja, ez nem nekem szólt. :) De ettõl még a véleményem tartom, csak egyetértünk így. :D
18: Ezzel most nem tudom mit akartál bebizonyítani, mert ez pont azt jelenti, hogy anyuka nem viheti sehova önkényesen a gyereket, még a szomszéd utcába sem. Az én érvem pedig az volt, hogy anyuka még így is örüljön, mint majom a farkának, mert nála a gyerek. Sok apuka maradna a fenekén költözgetés helyett, ha minden nap láthatná a gyerekét. Csak annyira természetes, hogy anyukánál marad a gyerek, hogy mindent akarnak.. Persze normális édesapa nem fog a költözés útjába állni, de abba is bele kellene gondolni, hogy külföldre nem kéne kivinni, mert ezzel gyakorlatilag ellehetetleníted a láthatást.
16: Szerintem rengeteg apuka örülhetne, ha nála maradhatna a gyerek. Ha anyukának annyira mehetnéke van, akkor menjen, és hagyja apukánál a gyereket. Ja, hogy így már nem jó..
" A másik szülõ hozzájárulásával változtatható meg az állandó lakcím. Ez akkor is kell, ha csak a szomszéd utcába költöznek. " Te jobbágyok röghöz kötési törvényérõl beszélsz.1848-ban eltörölték. Nem kell az apuka beleegyezése, hogy elköltözz a gyerekkel másik utcába vagy városba.Az anyukának szíve joga oda költözni ahová akar, ahol tudja biztosítani a gyermeke jövõjét, élethez szükséges feltételeket.Ha ez 200km-re van akkor oda megy.Ne vicceljünk már, hogy az apuka mondhatja meg, hova menjen az anyuka????Ilyen nincs. A gyámügy meg annyit foglalkozik a külföldi kiköltözéssel, hogy csak iskolai látogatási papírt kérnek.Semmi mást.Tudom, végig csináltam.
"Én nem hallottam olyan törvényrõl, hogy az apukának biztosítani kell az utazás költségét." A gondozó szülõnek kell biztosítani a láthatást. Ha elköltöznek a szokott lakóhelyrõl, köteles állni a költségeket, mert a másik mit tehet arról, hogy õ most úgy döntött, elköltözik??? "Sokan írják, hogy az apa beleegyezése kell, hogy külföldön éljen a gyerek. Nos, mi annak idején utána jártunk.Igen, kell a beleegyezõ nyilatkozat az apuka részérõl, HA nem úniós országba viszed a gyermeket(USA, Ázsia, Ausztrália, Új-Zéland stb) Az uniós országokban szabad utazás van, hiszen határok elvileg nincsenek. " Nem így van. A végleges külföldre távozáshoz gyermek esetében gyámhivatali engedély is szükséges a másik szülõ beleegyezõ nyilatkozata mellé. A történetedben annyi a részleges igazság, hogy pl USA a beutazáshoz is megköveteli a másik szülõ beleegyezõ nyilatkozatát. "Teljesen mindegy, hogy ha az apuka Budapesten él, az anyuka a gyerekével mondjuk 300km-re költözik Debrecenbe, (egész pontosan 235 km-re van egymástól a két város vagy Bécsbe (mi meg 243 km-re van a fõvárostól) Nincsenek határok.Elég ha az apuka tudja a pontos címet, és az apukának van utazási lehetõsége.. " A másik szülõ hozzájárulásával változtatható meg az állandó lakcím. Ez akkor is kell, ha csak a szomszéd utcába költöznek.
és ne felejtsd el, hogy a láthatás nem csak jog, hanem kötelesség is persze ennyi idõs gyerek maga dönt a magyar jog szerint, angliában még 2 évig nem, de az angol hatóságok, pl gyámügy nagyon szigorúak-e téren.(ellenõrzés, gyermek megkérdezése a szülõ jelenléte nélkül stb).
Ahol normálisak a szülõk, szerintem ezt megoldják maguk között. Az én szüleim is elváltak, sosem tartották be a hivatalosan elõírt láthatást. Apukám jöhetett-vihetett minket amikor akart, mehettünk amikor akartunk, csak meg kellett beszélni elõre, hogy nehogy valakinek valami programja legyen akkor. Feltehetõen jobb élet, jobb munka reményében mentetek külföldre. Egy értelmes apuka szerintem megérti, hiszen õ is jót akar a gyermekének, és rugalmas lesz a láthatást illetõen. Próbálj vele beszélni.
A kérdező hozzászólása: bocsanat, elirtam, anyukam 65 eves volt, amikor a gyerekek ramaradtak. Egyebkent hozzateszem, en nem gondolom, hogy nincs olyan apuka, aki akar jobban is fel tudna nevelni a gyereket mint az anyuka. De azok az apukak kitartanak a csalad mellett, amennyire csak tudnak.

Mitől alakulhat ki egy 14 éves lánynál az inkontinencia?

Legjobb válasz: Pl. gerincbetegségtõl (lumbágó, sérv, stb.) Hogyha valami nyomja az ottani idegeket, hogyha az izmaiddal van vmi gond. Mindenképpen keress fel egy orvost, elõször a háziorvosodat, hogy tanácsot adjon, idegsebészt, rheumatológust, stb.

Pl. gerincbetegségtõl (lumbágó, sérv, stb.) Hogyha valami nyomja az ottani idegeket, hogyha az izmaiddal van vmi gond. Mindenképpen keress fel egy orvost, elõször a háziorvosodat, hogy tanácsot adjon, idegsebészt, rheumatológust, stb.
A kérdező hozzászólása: az lesz és köszi
A kérdező hozzászólása: kérem, hogy aki írta, hogy tud segíteni írjon újra, mert törölve lett a kommentje. Köszönöm

A 14-16 éves lányok, mennyire mutatják ki az érzéseiket szavakkal, egy 20-22 éves pasi felé?

Közvetlenek, vagy szeretik húzni az agyukat? Esetleg tetteni hogy ?k nem könnyen kaphatóak?

Legjobb válasz: 14 éves csaj 22 éves pasival??? ………………….._,,-~R 17;’’———’’~-,, ………………..,-‘’ ; ; ;_,,---,,_ ; ;’’-,………………& #8230;………….._,,,---,,_ ……………….,’ ; ; ;,-‘ , , , , , ‘-, ; ;’-,,,,---~~’’’’’’ ~--,,,_…..,,-~’’ ; ; ; ;__;’-, ……………….| ; ; ;,’ , , , _,,-~’’ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; —’’~’-,,_ ,,-~’’ , , ‘, ;’, ……………….’, ; ; ‘-, ,-~’’ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;’’-, , , , , ,’ ; | ... ... …………………’, ; ;,’’ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;’-, , ,-‘ ;,-‘ ………………….,’-& #8216; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;’’-‘ ;,,-‘ ………………..,’ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;__ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ‘-,’ ………………,-‘ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;,-‘’—: : ’’-, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; _ ; ; ; ; ;’, ……………..,’ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;| : : : : : :| ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ,-‘’—: —’’-, ; ; ;’, …………….,’ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ‘-,_: : _,-‘ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; | : : : : : :| ; ; ; | ……………,’ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; —— ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;’-,,_ : :,-‘ ; ; ; ;| …………..,-‘ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ,,-~’’ , , , , ,,,-~~-, , , , _ ; ; ;—— ; ; ; ; ;| ..…………,-‘ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;,’ , , , , , , ,( : : : : :) , , , ,’’-, ; ; ; ; ; ; ; ;| ……….,-‘ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;’, , , , , , , , ,’~---~’’ , , , , , ,’ ; ; ; ; ; ; ; ;’, …….,-‘’ ; _, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ‘’~-,,,,--~~’’’—’& #8217;’~-,,_ , ,_,-‘ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ‘, ….,-‘’-~’’,-‘ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; | ; ; | . . . . . . ,’; ,’’— ; ; ; ; ; ; ; ; ; ,_ ; ‘-, ……….,’ ; ;,-, ; ;, ; ; ;, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ‘, ; ;’, . . . . .,’ ;,’ ; ; ; ;, ; ; ;,’-, ; ;,’ ‘’~--‘’’ ………,’-~’ ,-‘-~’’ ‘, ,-‘ ‘, ,,- ; ; ; ; ; ; ; ; ‘, ; ; ‘~-,,,-‘’ ; ,’ ; ; ; ; ‘, ;,-‘’ ; ‘, ,-‘, ……….,-‘’ ; ; ; ; ; ‘’ ; ; ;’’ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ‘’-,,_ ; ; ; _,-‘ ; ; ; ; ; ;’-‘’ ; ; ; ‘’ ; ;’-, ……..,-‘ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;——’’— ; ; ; ; ; ; ; ; , ; ; ; ; ; ; ; ; ;’’-, ……,-‘ ; ; ; ; ; ; ; ,, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; |, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ‘-, …..,’ ; ; ; ; ; ; ; ;,’ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;|..’-,_ ; ; ; , ; ; ; ; ; ‘, ….,’ ; ; ; ; ; ; ; ; | ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;,’…….’’’,-~’ ; ; ; ; ; ,’ …,’ ; ; ; ; ; ; ; ; ;’~-,,,,,--~~’’’’’’ ;~-,, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;,’…..,-~’’ ; ; ; ; ; ; ,- …| ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ‘, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;,’…,-‘ ; ; ; ; ; ; ; ;,-‘ …’, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ,-‘ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ,’….’, ; ; ; ; _,,-‘’ ….’, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ,-‘’ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;,’…….’’~~’’— ; …..’’-, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;_,,-‘’ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ,-‘ ………’’~-,,_ ; ; ; ; _,,,-~’’ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;,-‘ ………..| ; ; ;——’’’’— ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;,,-‘ ………..’, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;,-‘ …………| ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;| …………’, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ~-,,___ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;’, ………….’, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;,-‘….’’-, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ‘, ………..,’ ‘- ; ; ; ; ; ; ; ; ;,-‘’……….’-, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ‘, ……….,’ ; ;’ ; ; ; ; ; ; ,,-‘…………….’, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;’, ………,’ ; ; ; ; ; ; ; ;,-‘’………………& #8230;’’-, ; ; ; ; ; ; ; ; ; | ……..,’ ; ; ; ; ; ; ;,,-‘………………… ……’’, ; ; ; ; ; ; ; ; | ……..| ; ; ; ; ; ; ;,’…………………&# 8230;……,’ ; ; ; ; ; ; ; ;,’ ……..| ; ; ; ; ; ; ,’………………… 230;…..,-‘ ; ; ; ; ; ; ; ,’’ ……..| ; ; ; ; ; ;,’…………………&# 8230;….,-‘ ; ; ; ; ; ; ; ,-‘ ……..’,_ , ; , ;,’…………………&# 8230;….,’ ; ; ; ; ; ; ; ,-‘ ………’,,’,—,’,’ ;’|………………… 230;….| ; ; ; ; ; ; ; ; ‘--,, ………….—…’’ 230;……………………. .’-, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;’’~,, ……………………R 30;……………………&# 8217;’-,, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;’’~-,, ……………………R 30;……………………&# 8230;..’’-, ; ; ; ; ; ,,_ ; ;’-,’’-, ……………………R 30;……………………&# 8230;…..’, ; ; ; ; ; ; ‘-,__,\\--\\. ……………………R 30;……………………&# 8230;……’-, ; ; ;,,-~’’’ \\ , ,|, | ……………………R 30;……………………&# 8230;………’’~-‘’_ , , ,,’,_/-

14 éves csaj 22 éves pasival??? ………………….._, , -~’’’———’’~-, , ……………….., -‘’ ; ; ;_, , ---, , _ ; ;’’-, …………………………….._, , , ---, , _ ………………., ’ ; ; ;, -‘ , , , , , ‘-, ; ;’-, , , , ---~~’’’’’’~--, , , _….., , -~’’ ; ; ; ;__;’-, ……………….| ; ; ;, ’ , , , _, , -~’’ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; —’’~’-, , _ , , -~’’ , , ‘, ;’, ……………….’, ; ; ‘-, , -~’’ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;’’-, , , , , , ’ ; | ... ... …………………’, ; ;, ’’ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;’-, , , -‘ ;, -‘ …………………., ’-‘ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;’’-‘ ;, , -‘ ……………….., ’ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;__ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ‘-, ’ ………………, -‘ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;, -‘’—: : ’’-, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; _ ; ; ; ; ;’, …………….., ’ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;| : : : : : :| ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; , -‘’—: —’’-, ; ; ;’, ……………., ’ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ‘-, _: : _, -‘ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; | : : : : : :| ; ; ; | ……………, ’ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; —— ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;’-, , _ : :, -‘ ; ; ; ;| ………….., -‘ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; , , -~’’ , , , , , , , -~~-, , , , _ ; ; ;—— ; ; ; ; ;| ..…………, -‘ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;, ’ , , , , , , , ( : : : : :) , , , , ’’-, ; ; ; ; ; ; ; ;| ………., -‘ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;’, , , , , , , , , ’~---~’’ , , , , , , ’ ; ; ; ; ; ; ; ;’, ……., -‘’ ; _, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ‘’~-, , , , --~~’’’—’’’~-, , _ , , _, -‘ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ‘, …., -‘’-~’’, -‘ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; | ; ; | . . . . . . , ’; , ’’— ; ; ; ; ; ; ; ; ; , _ ; ‘-, ………., ’ ; ;, -, ; ;, ; ; ;, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ‘, ; ;’, . . . . ., ’ ;, ’ ; ; ; ;, ; ; ;, ’-, ; ;, ’ ‘’~--‘’’ ………, ’-~’ , -‘-~’’ ‘, , -‘ ‘, , , - ; ; ; ; ; ; ; ; ‘, ; ; ‘~-, , , -‘’ ; , ’ ; ; ; ; ‘, ;, -‘’ ; ‘, , -‘, ………., -‘’ ; ; ; ; ; ‘’ ; ; ;’’ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ‘’-, , _ ; ; ; _, -‘ ; ; ; ; ; ;’-‘’ ; ; ; ‘’ ; ;’-, …….., -‘ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;——’’— ; ; ; ; ; ; ; ; , ; ; ; ; ; ; ; ; ;’’-, ……, -‘ ; ; ; ; ; ; ; , , ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; |, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ‘-, ….., ’ ; ; ; ; ; ; ; ;, ’ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;|..’-, _ ; ; ; , ; ; ; ; ; ‘, …., ’ ; ; ; ; ; ; ; ; | ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;, ’…….’’’, -~’ ; ; ; ; ; , ’ …, ’ ; ; ; ; ; ; ; ; ;’~-, , , , , --~~’’’’’’~-, , ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;, ’….., -~’’ ; ; ; ; ; ; , - …| ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ‘, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;, ’…, -‘ ; ; ; ; ; ; ; ;, -‘ …’, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; , -‘ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; , ’….’, ; ; ; ; _, , -‘’ ….’, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; , -‘’ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;, ’…….’’~~’’— …..’’-, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;_, , -‘’ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; , -‘ ………’’~-, , _ ; ; ; ; _, , , -~’’ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;, -‘ ………..| ; ; ;——’’’’— ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;, , -‘ ………..’, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;, -‘ …………| ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;| …………’, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ~-, , ___ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;’, ………….’, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;, -‘….’’-, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ‘, ……….., ’ ‘- ; ; ; ; ; ; ; ; ;, -‘’……….’-, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ‘, ………., ’ ; ;’ ; ; ; ; ; ; , , -‘…………….’, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;’, ………, ’ ; ; ; ; ; ; ; ;, -‘’…………………’’-, ; ; ; ; ; ; ; ; ; | …….., ’ ; ; ; ; ; ; ;, , -‘………………………’’, ; ; ; ; ; ; ; ; | ……..| ; ; ; ; ; ; ;, ’…………………………, ’ ; ; ; ; ; ; ; ;, ’ ……..| ; ; ; ; ; ; , ’……………………….., -‘ ; ; ; ; ; ; ; , ’’ ……..| ; ; ; ; ; ;, ’………………………., -‘ ; ; ; ; ; ; ; , -‘ ……..’, _ , ; , ;, ’………………………., ’ ; ; ; ; ; ; ; , -‘ ………’, , ’, —, ’, ’’|……………………….| ; ; ; ; ; ; ; ; ‘--, , ………….—…’’………………………..’-, ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;’’~, , ……………………………………………’’-, , ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;’’~-, , ………………………………………………..’’-, ; ; ; ; ; , , _ ; ;’-, ’’-, …………………………………………………..’, ; ; ; ; ; ; ‘-, __, \\--\\. ……………………………………………………’-, ; ; ;, , -~’’’ \\ , , |, | ………………………………………………………’’~-‘’_ , , , , ’, _/-
Én 16 vagyok és amikor több húszon felüli pasi akart velem kezdeni egyszerûen bejátszottam, hogy engem nem kapnak meg. És végülis nem is kaptak, mert szerelmes voltam/vagyok valakibe. Na de nem ez a lényeg. Szal tökéletesen eljátszotam az elérhetetlent, amit nekem egy idõsebb pasival még könnyebb is. Hiába tetszettek. :) Remélem tudtam segíteni. :) 16/L
Hát, érdekes. Én 16 éves korom óta vagyok párommal, aki akkor 22 volt, és minden jól ment, felvállaltuk egymást, ment/megy is a szerelem rendesen. 22/L
Igaza van az elõttem szólónak...(6os)
magamat veszem például, mert nem tudom, hogy más lányoknál ez hogy megy. Nehezen mutatom ki az érzéseimet, sõt, neten is hiába kérdezik páran, miután hosszabb-rövidebb idõ után beszélgettünk, hogy õk tetszenek-e nekem, sztem lehetne-e köztünk valami... stb., de én annyira zárkózott vagyok érzelmek terén, hogy sok-sok idõ kell mire kimondom, amit érzek! És élõben pedig még rosszabb... hiába tetszik a srác, akkor is képtelen vagyok kimutatni az érzéseimet, és sokan ilyenkor azt hihetik, hogy nem jönnek be, mikor esetleg igen. :/ Az a lány, aki élõben puszilgat, és neten meg nem 'meri' bevallani, h érez irántad vmit, akkor valószínûleg csak játszik... szerintem. De ezt a lánytól kéne megkérdezni, hogy miért csinálja ezt. Remélem segítettem valamit. :) 17L
20F vagyok, nekem túl fiatal a 14-16éves lány. 17-18év körüli lányok már érdekelnek...
a 14-16 évesek nem szerelmesek csak azt hiszik... vagy még azt se... példa: ismerösöm 16 barátja 21 állítólag a csaj minden nap mondta hogy szeretlek stb. egyszer a srác rákérdezett a lány totál felháborodott milyen kérdés ez, szakítottak, egy hét mulva a csaj már más sráccal "jár" (nem ismerte elõtte)
Ez a lánytól függ, és hogy milyen a kapcsolatotok. De személyesen jobb ilyen dolgokról beszélni, mint a neten.
A kérdező hozzászólása: én pont 20 vagyok a csaj meg 16 tehát pont nem. csak úgy írtam. nem konkrétan magamra gondolok.
Azért, mert használod a "pasi" szót. Semmi másért, vagy de, de az biztos.

14 évesen be lehet festetni szőkésre a hajamat úgy hogy ne rontsa el a festék? Vagy milyen festéket ajánlot? És hogyha megis lenne az mikor jönne ki?

A suliban szinte mindenki festi a haját ( 7. osztály alatt is ) Mi a vélemyénetek?

Legjobb válasz: 14 éves vagyok, sötétszõke hajam van, és melíroztatom. Mégis azt ajánlom hogyha sötét színû a hajad akkor ne festesd szõkére. Ha kezd kopni az nagyon csúnya és hamar kell újra befestetni, ami káros. Ha mégis nagyon szeretnéd, de egy idõ múlva már nem tetszik, akkor hasonló színûre mint az eredeti hajszíned olyanra kell visszafestetni. Az én hajamban nem látszik ha kikopik a melír, de a sötét hajban igen. Az hogy mások festik az nem azt jelenti hogy neked is kell. attól senki nem lesz menõbb. puszi :) 14/L

14 éves vagyok, sötétszõke hajam van, és melíroztatom. Mégis azt ajánlom hogyha sötét színû a hajad akkor ne festesd szõkére. Ha kezd kopni az nagyon csúnya és hamar kell újra befestetni, ami káros. Ha mégis nagyon szeretnéd, de egy idõ múlva már nem tetszik, akkor hasonló színûre mint az eredeti hajszíned olyanra kell visszafestetni. Az én hajamban nem látszik ha kikopik a melír, de a sötét hajban igen. Az hogy mások festik az nem azt jelenti hogy neked is kell. attól senki nem lesz menõbb. puszi :) 14/L
Mivel a hajfestés kémiai folyamat, olyan nincs, hogy nem roncsolja a hajat, fõleg, ha szõke hajszínrõl van szó. A szõke hajszín ugyebár világosítja az eredeti hajszínedet, tehát nem jön ki. Visszafestheted az eredetire max. Viszont vannak nem tartós hajfestékek, bár szerintem nem szõke színhez. Amúgy meg ne állj be Te is a sorba! Ha festeni akarod, azért tedd, mert Neked az tetszik, ne azért, hogy Te is egy legyél a sok közül! A haj újranõ, viszont a tövét esetleg óvhatod, ha mondjuk satíroztatsz, vagy nem tom, h hívják, sose csináltattam. 14-18 éves korom között daueroltattam a hajam, nem hiszem, hogy ártott volna neki.
attol függ hogy szüleig meg barátaid tudnak-e rola én 13vagyok és nem rég titokban festettem be a hajam. senki se vette észre mert minden nap csak egy halvány csikot csináltam most már eltelt azota kb2 hónap és teljesen szöke vagyok senki sem vette észre szerintem nem kárositja én a londa hajfestéket használom és nagyon meg vagyok velel elégeve remélem tudtam segíteni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát sokat segítettetek! ;)
A kérdező hozzászólása: Amúgy nagyon világos barna a hajam. :D Akkoris szarul nézne ki ? xD
akkor szerintem festess bele melírcsíkokat. Az nem látszik annyira ha kopik (mivel világos a hajad) nem éri meg kiszõkíttetni. Amúgy meg ez hülyeség hogy nem károsítja. Miért ne károsítaná? Hát kiszívják a hajadból a színt, nem ráfestenek. A szõke a legkárosabb. Mert ott leszívatják a hajad. Semmiképp nem ajánlom. Akkor tényleg inkább melír.

Ki az aki rajtam kívül, 14-15 évesen így öltözködik?

14 éves vagyok, hordok magassarkút, cicanadrágot, néha szoknyát, festem a hajamat, sminkelem magam (szemhéjtus,szempillaspirál,alapozó,púder), kicsit dekoltáltabb fels?ket hordok, és szeretek jól kinézni..

Legjobb válasz: Kb. az összes 14-15 éves lány így öltözik.

tömegribi vagy
Kb. az összes 14-15 éves lány így öltözik.
Szia r*banc!
dehogy te vagy egyedül, az összes ilyen kis tinip*csa így öltözködik. annyira nevetséges ahogy "nagylánynak" akartok kinézni. :D
Nekem nagyon nem ez a stílusom! És kérlek figyelj ide, iskolában ilyet nem szabad hordani, és az utcán is nagyon vigyázz, mert megerõszakolhat pár részeg, vagy kanos pasi! Kérlek fogad el a tanácsom, nem túl jó koravénnek tûnni, de a legfontosabb, hogy a nem kívánt férfiak érdeklõdését kelted fel! Légy óvatos! 14/L
Én. Kivéve a sminket , hajfestéket , kivágott pólót, a magassarkút (azaz azt ünnepségre igen) és a szeretek jól kinézni kijelentést , mert rohadtul nem érdekel ki mit gondol.De hordok tüll aljú kockás szoknyát meg néha farmerszoknyát is (csak ne legyen ki belõle a seggem , mert nem vagyok ribi) , meg cicanadrágot is.Szóval 2 az nyert.
Ja és nem téged ribiztelek le.Gondolom , hogy nem olyan szoknyát hordasz amibõl ki van még a bugyid is.Utolsó voltam.
Hát valószínüleg meg van rá az okod amiért 14 évesen 5 tonna kenceficét raksz magadra. Nem baj. Szerintem a haj festést hagyd a francba.
Én csak a festetést, és a dekoltáltabb felsõket hagynám ki. A többi nem gond. :)
Kérdés az, hogy a szülõk miért engedik ezt? Sõt mondok jobbat: láttam szülõt, aki elvitte mûkörmöt csináltatni a 13 éves lányát. Most komolyan ezt miért kell? Miért nem lehet gyerek a gyerek, miért kell belõlük mini felnõtteket csinálni? Nem vagyok az a túl konzervatív ember, de normális szülõ nem engedi a tini kölykének, hogy úgy járjon, mint egy 20 éves. Sokszor a szülõ agyával is baj van, és sajna egyre több az ilyen.
A kérdező hozzászólása: televagyok pattanással. azért kell xdd amúgy ha alapvetõen szép, sima bõröm lenne..tuti nemsminkelném magamat.. nekem is volt mûkörmöm..de csak most nyárra..mert rágtam..de nem hosszú, hanem egy pici sima francia..ennyi:)
oke, a koromragas miatti mukormot megertem. a sminkelest csak az alapozoig (es a szempillasprilaig, esetleg a tusig), de! a bort lehet kezelni, borradirral, tonikokkal, stb. ha pedig nagyon durva a helyzet, edesanyadnak biztos volna annyi esze, hogy elvisz borgyogyaszhoz. na most. magyarazd ki akkor a magassarku cipot, a hajfestest es a dekoltaltabb felsoket. mert erre igazabol ertelmes valasz nincs... sajanlom ha megbantottalak, de ez engem kicsit felhuz.
A kérdező hozzászólása: a hajfestést egyszerûen azért mert gyûlöltem az eredeti hajszínemet. barnás vöröses szõkés volt. nagyon ronda :| a magassarkút azért hordom, mert 157 cm vagyok..és nagyon utálok kicsilenni, és tetszik is :) dekoltáltabb felsõt meg nem vennék fel, ha nemlenne mit "kirakni". lepontozhattok, nemérdekel:)
Minden 10. kiscsaj így néz ki. Én nem tudom mi ütött belétek, de nekünk 14 évesen tökéletesen jó volt a sport cipõ is. Nem vagyok olyan öreg, de mondok jobbat, mikor mi voltunk 12-15 évesek akkor nagyban ment a haspóló, persze mindenki extravagánsnak tartotta magát, de olyan tucatok voltunk hogy csak na. Hajfestés meg a smink meg álom volt. Nem értem miért jó 14 évesen 20nak öltözni, aztán meg csodálkoztok, hogy nem kívánatos emberkék szólongatnak le, meg le tiniqurvázzák az embert, mert ebben a korban ez az öltözködés egyáltalán nem normális. Elhiszem, hogy csinosak akartok lenni, de nem ez az útja. Tudod van az a mondás, hogy a kevesebb néha több, na meg nem értem mit akar a többség a mély dekoltázzsal mikor nincs mit kitenni, mert a 70A-s pushup is lötyög rajtuk.
én is így öltözködöm!! ja.... ööö.... én nem esek az intervallumba, 22 vagyok
a fiútesóm is 14 éves és fekete cicanadrágot hord tunikával 17L
nem vagy egyedul, de ne csodalkozz, ha nem vesznek emberszamba a fiuk.
Sajnos elég sokan így öltöznek a te korodban, nem vagy egyedül.
Minek kell [email protected] ezt a lányt?? -.-" Nem is ismeritek attól, hogy õ még ilyet hord nem lesz [email protected]! Lehet, hogy igazából meg tök jó fej meg lehet, hogy tetszene nektek! Senki nem [email protected] aki így öltözik, de aki [email protected] fûvel-fával na az a [email protected]!! Amúgy nem te vagy ezzel egyedül rajtad kívül még sok más is hord ilyet:) 13/L
Pedig ha végigvonulsz az utcán a kis magassarkúdban és a kis dekoltált felsõdben, akkor mindenki ribancnak fog gondolni! Nem rosszindulatból mondom, hanem komolyan. Egyébként pedig jó lenne, ha megfogadod a kortársad tanácsát (18:45): ne öltözz így. Nem egy fiatal lányt erõszakolnak meg emiatt (huszonéveseket is). Egy régi osztálytársamat 13 évesen kapták el az utcán, kora este és akkor világos volt. Szóval ne hidd azt, hogy k*rva nagy biztonságban vagy fényes nappal az utcán. Mert követni fognak. De te tudod. Aztán ne gyere fel ide gyik-re sírni, hogy "hogy mondjam el a szüleimnek, hogy megerõszakoltak?" kérdéssel.
A kérdező hozzászólása: ribanc valaki nem ak inézete miatt lesz, ha nem a viselkedése miatt..
A kérdező hozzászólása: ok. xd
A kérdező hozzászólása: rosszindulatú kommentekre nemvagyok kiváncsi. :) iskolában sokkal visszafogottabban öltözködöm :) azzal nincs gond:)
:DDDDDD a kérdezõt nem lehet lepontozni (félre ne értsd, nem azért, mert igazat adunk neked, de így alkották meg a gyik-et)

14 éves kislányom kiakadt azon, hogy kistestvére lesz. Mire számíthatok még?

Ma momdtam meg a 14 éves lányomnak hogy májusban kistestvére születik megdöbent? nagy cirkuszt csinált azt mondta tönkre tettük az életét azóta nem nagyon szól hozzám mi tév? legyek vele teljessen tanácstalan vagyok ha valakinek van jó ötlete segitsen mert én össze omlottam.

Legjobb válasz: nem akarok lehangoló választ adni, de én is pont ilyen cipõben voltam 14 évesen.. most 20 vagyok és csillapodtak az érzelmeim, de még mindig nem bírtam kiheverni a dolgot. Azt mondom ne hanyagold el a lányodat, ez a legfontosabb. Nagyon elkényeztettek, aztán elhanyagoltak, saját utamra engedtek, és nagyon nem lett jó ez így.

nem akarok lehangoló választ adni, de én is pont ilyen cipõben voltam 14 évesen.. most 20 vagyok és csillapodtak az érzelmeim, de még mindig nem bírtam kiheverni a dolgot. Azt mondom ne hanyagold el a lányodat, ez a legfontosabb. Nagyon elkényeztettek, aztán elhanyagoltak, saját utamra engedtek, és nagyon nem lett jó ez így.
Szerintem rendkívül fontos, hogy próbáld megbeszélni vele! Az egykék nagyon sokszor akaratlanul is önzõvé válnak, ez a reakció nem szokatlan. Kérdezd meg tõle, hogy miért ézi a helyzetet ennyire szörnyûnek? Szerintem, azt is mondd el neki, hogy most neked van szükséged rá, a segítségére, és sokat jelentene neked, ha felnõttként viselkedne. Beszélj neki a saját érzelmeidrõl, biztosítsd róla, hogy nagyon szereted, és ez nem fog változni! Én sokat foglalkoztam hasonló korú fiatalokkal, szerintem a leghatásosabb módszer, ha megpróbálunk egyenlõ félként kommunikálni velük.
Szia! 27 hetes kismama vagyok és nekem is van egy 15 éves kislányom. Bár mi azért valamivel rosszabb cipõben járunk mint ti, mert nálunk "csak" féltestvére lesz, azért bátran vigasztallak.Elejében, ha még finomat fogalmazok is utálta a tesóját! Mindenféle gúnyneveket talált ki neki! Hisztizett, hogy õt is megkérdezhettük volna, meg ilyenek, de aztán szép lassan, rengeteg türelemmel, odafigyeléssel, naponta több soron ismételgetéssel, hogy te attól még ugyan úgy szeretve leszel, hozzá szokott a gondolathoz, és ma már õ várja a legjobban!!!! Könyörög, hogy menjünk 4D-re, hogy megint láthassa a kistesót, beszélget a hasamhoz, hogy " majd én megtanítalak mindenre" meg, énekel neki, egyszóval már imádja!!! Kitartás! Biztos vagyok benne, hogy nálatok sem lesz ez másként, csak beszélj veleerrõl a dologról minden nap, ha õ is társ ebben, ha nem akkor ne erõltesd, majd ha neki is kedve lesz hozzá! Sok sikert nektek a "régi" és az "új" gyerkõchöz! Gratula! Szia!
Én 13 voltam amikor szüleim bejelentették. Elõször nagyon nem tetszett de nem mutattam ki. Most már eltelt 4 év és imádom a kishugom :) Biztos õ is megszereti majd, nekem is meg kellett szokni, hogy addig egyedül én voltam a család szeme fénye meg minden. Majd megszokja nyugi :)
Fél, hogy õt már nem fogjátok szeretni. Ez majd elmúlik és azt kell erõsíteni benne, hogy õ rá nagy szükség van. Segíthet majd a tesó ellátásánál. Amikor szoptatsz Õ is legyen jelen és beszélgessetek, hogy õ is így viselkeddett amikor ilyen pici volt. Érezze, hogy körülötte minden rendben és õ lesz a nagytestvér, akire mindig számítani lehet. Azért maradjon meg gyereknek ne terheljétek a felelõséggel, neki örülnie kell, hogy tesója lesz.
Szia. Én 13 vagyok és 2 éves a tesóm..Amikor megtudtam én sem fogadtam jól...Sõt...Sokat sírtam, egyedül éreztem magam. Utáltam az anyámat. Nem mondtam ki hangosan, nem hisztiztem. Én magamba szenvedtem. Mostanáig is a tesóm az ellenségem...Így érzek iránta. Vannak jó pillanataim, de attól én még ugyanúgy nem szeretem. legbelül még mindig az anyukámat utálom. Úgy érzem vele kivételeznek mert fiú...Anyu mindig is fiút akart...Engem csak "hajtanak". tanuljak, tanuljak, tanuljak...Anya nem hallgat meg sok dologban. Nem hiszem, hogy ez változni fog. Szerintem egész életemben utálni fogom a tesóm. Emellet én 100%-ig gyerek ellenes vagyok. Nem családcentrikus, egyedül a kutyákat vagyok képes mára már szeretni, õk az én társaim. Ne hagyd, hogy a lányod is így érezzen...Legyél vele türelmes meg minden, sok sikert hátha megérti és benne nem fog ilyesmi lejátszódni.
Szerintem kell neki egy kis ido mire feldolgozza, de meg fog nyugodni ne aggodj.Az en kisfiam is hasonloan reagalt eloszor, igaz o 5 eves most.Allandoan azt hallottam tole , hogy utal amiert ezt teszem vele !?Megszokta, hogy o van a kozeppontban es most ez megvaltozik szerinte.Kesobb aztan kezdett belenyugodni.Ezutan mig nem tudtuk a nemet, azert utalt ha netan kislany lenne.Mivel, hogy o nem fog barbiezni vele.Most meg mar ott tartunk , hogy tudjuk kisfiu lesz es o varja a legjobban.Simogatja a hasamat, beszel hozza.Nekunk az segitett, hogy megertettuk vele , hogy o a nagyobb, felfog nezni ra, o fogja megvedeni, megtanitja majd mindenre.Aztan rajott, hogy tenyleg jo lesz neki.Azt nem tudom , hogy egy kamasz eseteben ez mennyire valik be.Lehet, hogy o magaban fogja rendezni a dolgot.
az elözö vagyok.bocsi a helyesirási hibákért gyorsan irtam!
Szia!Az elöttem szóloknak tökre igaza van!De ha mégse segit a sok beszélgetés akkor se aggodj mikor meglátja a pici babát ugyis rögtön bleszeret!Én is várandós vagyok juliusra várom a babám és van egy 3éves fiam, ö elég jól fogatta habár néha megy a hiszti mert már nemtudom felvenni meg ilyenek de egyébként már várja sokat beszél róla és elis nevezte patriknak ha fiu ha lény akkor Maját választotta.Ne aggodj ha egy 3éves gyerek megérti ö is belefog nyugodni!Vond bele a név választásb meg ilyenek de sztem ne tulzottan mond neki hogy majd segithet meg ilyenek mert lehet hogy azért nemfogadta jól mert a környezetébe vagy osztálytársnak van kistesó és biztos sokat kell segitenie és azthiszi hogy majd ö is erre a sorsra jut!Magyarázd el neki hogy attól még neki meglehet a saját kis magán szférrája és csak akkor kell segitenije a picivel kapcsolatba ha lesz kedve!Gondolom ennyi idösen meg a háztartásba biztos megvan már a feladata?ne rakj rá pluszt hanem majd ö magától észreveszi és még lehet hogy örömmel segit! A sógornöméknél 12éves a nagy lány és az öcsi 4éves de mikor picike volt soxor ö akarta pelenkázni, elején mg kivolt akadva hogy neki mg egy kistesója lesz! Sok sikert a nagy lányhoz és a babához!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat de mára már a kicsi 2.5 éves.Mikor megszületett rögtön szerelem alakult ki közöttük a nagylányom féltõ gondoskodással szereti a pici hugát.A pici meg mint egy istennõre tekint a nõvérére imádják gymást HEPPI END.
14 éves pasi?
Még 5 év múlva fantáziálj errõl! Maszturbálj, és elélvezés után már nem is fogsz rá gondolni :)
Ne aggódj, veszítsd csak el nyugodtan. De majd 25 éves korodban emlékezz rá, hogy volt valaki, aki szólt, hogy nem kéne. Akkor majd rájössz, hogy tönkre vágtad az életed mert túl korán kezdted el azt amirõl fogalmad sincs. Ez nem olyan dolog amit divatként lehet kezelni, és csak azért "akarod" elveszteni (azt amirõl azt sem tudod, hogy mi) mert mindenki elvesztette (legalábbis õk ezt hazudják, hogy menõk legyenek). Gondolod át, még egyszer, és ne csinálj hülyeséget. Mert én leszek az aki nagyon leolt ha utána idejössz sírni, hogy terhes lettél e... Megbõgetlek az fix. Most még idõben szólunk.
gyorsan, ír neked itt pár huszon-, harminc valahány éves debil ez még korai
Ennyi erõvel a 4 éves öcsémre is mondhatnánk, hogy pasi:D:D:D:D 14 évesen nehogy elveszítsd, mer' megb.szlak
14 évesen miért akarod elveszteni? Azt se tudod, mit csinálsz!
Megduglak ha akarod
Szerintm inkább egy idõsebb, tapasztaltabb srácot válasz ha van ilyen szimpatikus srác.
Ha nem jön öosze én elveszem
30 megfelel?
ne bszd el az életed...
Én is azt mondanám h korai.. 16 éves vagyok és a barátom már le akarna feküdni vele (1 éve vagyunk együtt) de én még így is fiatalnak érzem magam hozzá. De amúgy ha úgy érzed h nem bánnád meg akkor csináld..de mindenképpen megbízható sráccal aki figyel arra h mi a jó neked és türelmes veled.. Én is egy idõsebb srácot ajánlanék.
en is 14-vok gyere
#24 Írásod alapján nemis tippellek többnek.
Bár a többiekhez hasonlóan én sem pártolom, hogy 14 évesen lefeküdj valakivel, azért tanácsokat még adhatok. Végülis a szexuális önrendelkezéshez már jogod van... Elsõ lépésként merülj közel hozzá! Bár ha jó csaj vagy, õ meg mondjuk egy lazább kanos kissrác, egy "nem akarsz lefeküdni velem?" kérdés is megteheti a hatását, de azért ez rosszul is elsülhet, szóval elõször csak szépen kerülj közelebb hozzá! Barátilag! (Nem tudom, hogy járni is akarsz-e vele, vagy csak lefeküdni?) Beszélgesetek sokat, "melegedjetek össze"! Aztán egy idõ után, amikor már eléggé bíztok egymásban, fel lehet hozni a szex témát is. Mondjuk rákérdezel, hogy õ volt-e már lánnyal, na aztán itt be lehet dobni, hogy te még szûz vagy, és égsz a vágytól, hogy kipróbáld, milyen az. Aztán ha szerencséd van, megtörténik a dolog. Remélem, tudtam segíteni. Ettõl függetlenül jól gondold meg! Bár azért túldramatizálni sem kell, nem lesz kötelezõ jelleggel ribi abból, aki 14 évesen már nem szûz, de azért tényleg fontold meg, ez egy olyan dolog, amit csak egy valakinek adhatsz oda. Van két olyan lány ismerõsöm is, akik kb. a te korodban estek át a dolgon. (Az egyik 14 volt, a másik 13.) Egyikük sem büszke a tettére, és ha lehetne, visszacsinálnák... szóval jól gondold meg, és ha mégis megteszed, semmiképp ne feledkezzetek meg a védekezésrõl!
egy kis 14 évest könnyen rátudsz venni a szexre de ne csináld!!! várj vele nem fogod megbánni hidd el!!
Én 18 éves vagyok és szûz. ( és nem azért mert szar csak vagyok...) Szerintem nincs hova kapkodni ezzel a dologgal. ha jön egy olyan srác akit érdemesnek tartasz rá ás megbízol benne és nem csak arra játszik, hogy lefeküdjön veled, akkor gondolkodj el ezen.
én 17 vagyok és még szûz. és tök jól érzem magam így is. ha az élvezetre vágysz, egyedül is képes vagy az orgazmus elérésére. én már próbáltam, és nagyon jó. ez egy biztonságos módszer, amit nem bánsz meg, késõbb sem, és nem kell hozzá elveszítened a szüzességedet sem. :)
14 évesen a te osztályodban még nincsenek 'pasik', csak kisfiúk. Azt meg kell értened hogy alapjában véve a fiúk késõbb érnek, ez ebben a korban ütközik ki a leginkább, én nemigen ajánlanám hogy egy 14 éves fiúval te bármit akarj. Természetesen nem azt mondom hogy ne járj korodbeliekkel de õk még nem alkalmasak egy kézfogós kapcsolatnál többre, szóval ha akarsz is valamit mindenképpen egy kicsivel tapasztaltabb fiút keress (16-17), vele már nem lesz gond. DE! Én abszolút nem ajánlom hogy 14 évesen ilyenekkel foglalkozz, tudom hogy ez kritikus kor, és nem szeretitek ezt hallani, de kislány vagy még ehhez, nincs abban semmi ha vársz, és ugyanúgy, ha késõbb mégis úgy érzed hogy valakivel le akarsz feküdni, az a valaki ne egy 'veszítsem már el' akárki legyen. Ne azért járj valakivel hogy elveszítsd, hanem azért veszítsd el mert jársz valakivel, szereted, és érdemesnek tartod rá. Persze tudom hogy ha nagyon elszánt vagy, akkor úgyis megteszed, szóval csak annyit mondok: VÉDEKEZZETEK! Ezért is nem ajánlatos kisfiúkkal kezdeni, nem tudják használni az óvszert, stb, ha mégis lesz valami, mindenképpen bizonyosodj meg róla hogy megfelelõen húzta fel a gumit, vagy pedig használjatok más védekezési módszert. És ne dõlj be, hogy majd vigyáz, egyfelõl a megszakítás nem minõsül védekezésnek, az elõváladék is tartalmazhat spermiumot, másfelõl talán ez egy tapasztalt pasinál talán mûködhet, de egy 14 éves kisfiúnak biztosan nincs annyi önuralma, ez a te tested, vállalj érte felelõsséget.
neb*zd...felteszi a kérdést, és csodálkozik, hogy akad jelentkezõ....:D:D mit akarsz drága kérdezõ akkor? hogy kezdeményezz? menj oda hozzá, és kérdezd meg, hogy meg akar-e b*szni.
Miért akarod elveszteni. Szerintem is korai, pláne úgy hogy nem is vagy szerelmes. Nem értem az ilyen embereket, magadat járatod le vele.
Megoldhatjuk ketten is..:D
Hol laksz? én 14 évessel csak akkor jönnék össze ha ekkora lenne a szexuális vágya mint neked :D :) f19
A kérdező hozzászólása: Miért ilyen sok a perverz idióta baromállat? -.-"
És miért ilyen sok a 14 éves pi-csa, akik felnõttnek érzik magukat és dugni akarnak?
vannak pro és kontra érvek is :) lehetõleg egy normális arcal kerülj össze, max 16-17 évessel, de az sem gáz, ha vársz még 1-2 évet :) én pl 15 évesen vesztettem el, nem azt mondom, hogy megbántam, de egy jobb lánynak is adhattam volna, jobb körülmények között. 16/f
Figyelj kérdezõ.Miért akarod elveszíteni?Így csak annyit érsz el, hogy azt hiszed magadról, hogy nagyon "menõ vagy"..."Hú, nézzetek õ már nem szûz!Veszítsük el mi is!"Hú, igen..szerintem így meg csak azt érnéd el, hogy egy büdös k*rvának gondoljanak, ami ha belegondolunk igaz is lehetne rád, hogy 14 évesen ilyenekre használod a fejed!De mondok egy példát: Vegyünk egy teli ásványvízes szénsavas flakont ami még nincs kinyitva.Ha már egyszer kinyitottuk az már soha nem lesz olyan minta "kinyitáskor".Azaz a szénsav mindig veszít az erejébõl akárhányszor csak bele iszunk...végül az utolsó kortyoknál már olyan víz mint a csap víz..Hát te is így akarod végezni?Hisz, a víz is akkor jó mikor elõször kinyitjuk és még "Friss" nem mikor már "Használva van"!Sõt, ha még mások is elõttünk ittak belõle még fertõzést is kaphatunk!Na ezért, ne veszísd még 14 évesen el a szüzességed!Rá ér az még 18 évesen is! Remélem meg értetted...ha nem ...az a te bajod..Nem az én szégyenem lesz hanem a tied és a szüleidé!
14évesen még korai.Fõleg hogy nem is vagytok se együtt, se szerelmes. Késõbb még valószínû, hogy meg is bánnád. Meg ne csak azért akarj kezdeményezni hogy megb*szon
hát nem is tudom...már nem azért 14 évesen még nem kéne elveszíteni
szerintem még várj vele minimum 2 évet. gondolj bele utána egész életed végéig szexelni fogsz. de viszont már soha többet nem leszel szûz.

Az ciki ha 14 évesen, nem olyan arcom van mint egy 14 évesnek? Hát hogy kb 4 évvel fiatalabbnak nézek ki.

Ezt szokták mondani! Mindig kérdezik hogy hány éves vagyok meg ilyesmi... Szerintetek ciki?

Legjobb válasz: Ja bocs Fiú vagyok

A kérdező hozzászólása: Ja bocs Fiú vagyok
Nem az:) Én 16 éves lány vagyok, mindenki 14 évesnek néz a fiatalos arcom miatt.Többen mondták h most szurkál ez a tény, de majd késõbb meglátom h fogok majd neki örülni. Meg amúgy is 14 éves vagy még, sokat fogsz még változni, ne aggódj:)
A kérdező hozzászólása: Mindig azt hiszem hogy sose fogok megváltozni :D
Az egyik ismerösöm 13 éves és ugy néz ki min egy 9 éves de szentem nem baj
Nem annyira ciki:D Mondjuk engem mindig 16 körülinek néznek :) 14/L
Én 21 éves vagyok de 17-nek néznek. De a lányoknak bejön;)

Ti mikor próbáltátok ki legelöször a cigarettát? Hány évesen? És mit gondoltok hány évesen szokták az emberek normális esetbe? Ti mit tennétek ha rájönnétek hogy a 14 éves lányotok már kipróbálta?

Legjobb válasz: Ha kipróbálná persze nem örülnék neki, de haragudni csak akkor haragudnék meg ha rá is szokna... ez esetben igyekeznék valahogy leszoktatni. Nem mellesleg meg lányként nincs ennél rosszabb szokás, nincs annál kiábrándítóbb mikor látsz egy jó csajt, és mikor a közeledbe ér olyan bûzfelhõt hoz magával, hogy csak na. Nem beszélve arról, hogy nem a semmiért mondják, hogy dohányossal csókolózni olyan mintha kinyalnál egy hamutálat.

Ha kipróbálná persze nem örülnék neki, de haragudni csak akkor haragudnék meg ha rá is szokna... ez esetben igyekeznék valahogy leszoktatni. Nem mellesleg meg lányként nincs ennél rosszabb szokás, nincs annál kiábrándítóbb mikor látsz egy jó csajt, és mikor a közeledbe ér olyan bûzfelhõt hoz magával, hogy csak na. Nem beszélve arról, hogy nem a semmiért mondják, hogy dohányossal csókolózni olyan mintha kinyalnál egy hamutálat.
Én kb 5 évesen próbáltam ki, de csak kipróbáltam. Aztán 10-11 évesen szívtam többször. Emlékszem beszédültünk a narancs pallmall-tól. Aztán 15-16 éves koromba rendszeresen cigarettáztam. Majd késõbb felhagytam vele. Nem nagy dolog letenni, nem is értem sokan miért nyavajognak miatta.
Nekem van egy 16 éves nõvérem. 12 évesen kezdett el cigarettázni egy másik városba a barátnõjével.persze nem sejtett semmit errõl anyum, de végül kiderült valahogy. aztán 14 évesen rajtakapta, hogy az egyik barátnõjével, csukott ajtón a szobájába nyitott ablaknál cigarettáztak a szobába.nagyon ideges lett anyám..ezután pedig minden alaklommal, amikor hazajött délután a bandázás után, mindig anyámra kellett lehelnie, hogy megtudja, hogy cigarettázott-e vagy sem.(majdnem minden alkalommal cigaretta szagú volt a lehellete).ez ment 2-3 hónapig utána pedig elfogadta anyám, hogy rászokott, és minden nap beosztotta neki a napi adagot..(anyám is dohányzik) ma meg már úgy vannak ezzel: nõvérem:rágyújtunk? anya:aha. én a helyébe nem ezt tettem volna. hihetetlen, hogy amikor már az iskolából jövök haza..a sarkon egy 11 éves kis kölök ott szívja a cigarettát.. lehet, hogy kicsit eltúlzom, mert elég dohányellenes vagyok. 14/l.
Én 14 évesen kipróbáltam....most 37 vagyok és még mindig szívom.....2x1.5 évre leszoktam, amíg terhes voltam és szoptattam, és aztán visszaszoktam:-( Most azt kívánom bárcsak soha ne próbáltam volna:-( Szval ezek után el tudod képzelni, mit tennék, ha rájönnék, h a 14 éves lányom dohányzik (2 lányom van)
16 évesen azt hiszem normális esetben sose próbálják ki ha csak egyszer kipróbálta nem olyan gáz, de ne szokjon rá elbezsélgetnék vele
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat.Én most 14 vagyok és 2 barátnõmmel ma próbáltam ki elõször.Egy szállat fogyasztottam de jelzem hogy cigaretta ellen vagyok és voltam mindig.Utálom amikor egy lány azt csinálja de ma valahogy ki akartam próbálni, kivántam.És nemvolt rossz, egy élmény volt de nem örülök neki.És fiatalnak tartom magam ehhez...de kicsit megnyugtat hogy más is 14 évesen probálta ki. Aki meg 11 évesen szivja annak nincsenek szülei...
15 voltam amikor elõször kiprobáltam 12-16 korban szerintem szinte mindenki kipróbálja (Még csak 19 vagyok de kétlem hogy késõbb máshogy fogom gondolni) nem nagy kunszt természetesen elmondanám hogy semmikép se szokjon rá de ha néha néha elszív egy szálat az még nem olyan vészes
12 évesen próbáltam ki elsõnek..most 14 vagyok, és most tartok ott, hogy hétköznapokon napi 1-2 szál..gólyabálkor kértem kettõ szálat, és be tettem a szemüvegtokomba..anya megtalálta..kicsit ki volt akadva, de nem volt vészes..annyira. :/ most is van nálam egy dobozzal, de jól eldugtam. :) )

A 14 éves lányom ma benézett a torkába, s úgy néz ki az egyik mandulája, mintha ketté lenne vágva, vagy két része lenne. Ez mitől alakult ki?

Nyelésnél vette észre a különbséget.Másfél hete volt egy nyirokcsomó duzzanata,ami antibiotikum hatására visszahúzódott.Tegnap influenzaszer? rosszulléte kezd?dött,ami mára csökkent.

Legjobb válasz: lehet hogy ki kell majd neki szedni ha nem tud nyelni tõle. volt egy ismerõsöm akinek 10évesen ki kellett szedni. Nekem szintén nem átlagos a mandulám, elég nagy. Nyirokcsomóim alapból nagyobbak, de a dokik szerint nem probléma.

lehet hogy ki kell majd neki szedni ha nem tud nyelni tõle. volt egy ismerõsöm akinek 10évesen ki kellett szedni. Nekem szintén nem átlagos a mandulám, elég nagy. Nyirokcsomóim alapból nagyobbak, de a dokik szerint nem probléma.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Megmutattuk fül-orr-gégésznek. Szerencsére ez még normális :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!