Találatok a következő kifejezésre: 14 éves kiakadt (216 db)

Normális hogy 14 évesen kinõtt a bölcsesség fogam?

Ha jól tudom ilyenkor még nem kellene csak késõbb... A szüleimet is megkérdeztem és nekik 20 éves koruk után nõtt ki. Normális hogy nekem már az egyik kinõtt és most nõ a 2.? Elõször azt hittem hogy valami gyulladás mert csak dagadt volt hátul az ínyem de pár nap mulva kinõtt egy fog és tuti a bölvsesség fogam a 8. azon az oldalon.

Legjobb válasz: Ha azon kívül, hogy kinõtt... és a növekedési fájdalom jelen volt nincs egyéb panaszod, akkor nincs semmi gond. Egyén függõ, hogy mikor és hogyan nõ a bölcsességfog.

Ha azon kívül, hogy kinõtt... és a növekedési fájdalom jelen volt nincs egyéb panaszod, akkor nincs semmi gond. Egyén függõ, hogy mikor és hogyan nõ a bölcsességfog.
No para, örülj, hogy kinn van simán! 18-25 év közt a megszokott, de néhány évvel korábban is elõbújhat.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :D
Nem hiszem, hogy baj lenne. Nekem is már megvolt, sõt, 14 voltam, mikor ki is húzták õket. Akkor tudtam meg, hogy egyáltalán már megvan. Mondjuk csak felül, alul nem volt neki hely.

Segítség! T-mobilba 14 évesen kiadnak készülékeket? O. O

nagyon sok variációt hallottam már es nem tudom h melyik igaz : -nem lehet 18 év alatt kiadni -feltöltőkártyást kiadnak de előfizetésest nem -ha csak a készüléket veszem kártyát nem akkor igen -ha egy részben fizetem ki akkor igen ha részletre akkor nem ! most ezekből nem tudom hogy mi az igaz S.O.S. a telefon vagy táblagép (nemtudom még mit akarok)apukámnak lenne a születésnapjára ! augusztus 1.-en lesz neki a születésnapja ! es az a gond hogy ketten élek vele mert sajnos anyukám már nem él :( es nincs senki más olyan rokomunk aki a közelbe él :/

Legjobb válasz: az a biztos, ha elmèsz a legközelebbi t-mobileba, és megkérdezed :)

az a biztos, ha elmèsz a legközelebbi t-mobileba, és megkérdezed :)
Ha elõfizusat vagy feltöltõset veszel, akkor lényegében szerzõdést kötsz velük. Ennek ha jól tudom mindkét esetben 18 év az alsó korhatára. Csak telefont elõfizetéses konstrukcióban tudsz venni, és akkor csak a teló részleteit kell fizetni. De gyanítom hogy 18 èv alatt erre sem kötnek szerzõdést. Táblagépet meg hülyeség tõlük venni, mert csak 3G-s verziókat árulnak, hogy nekik is megérje. De lehet hogy rosszul tudom, nézd meg a Telekom ÁSZF-et.
tizen nyolc kel legyel minden esetben mert ha veszel is egy telot akor arra vn egy garancia es akor is papirokat kel alairnod ugyhogy ez a helyzet de figyelj most nem kotelezo mittudom en milyen ajandek edig mit vetel neki ha edig feltalaltad magad akor feltudod magad talalni meg 4 evig es akor veszel neki telot bar tmobilt nevegyel mert az szar vagy samsung vagy LG utana a tobbi markak bar ha tablett akor samsung kerd meg az egyik jo szomszedodat vagy ismerosod akiben megbizol es persze nagyobb mint 18 te kifizeted o meg alairja de ezt tenyleg olyan akibe megbzol mert az o nevevel van a garancia akor mondhatja hogy elloptad a telot meg ehez hasolok
Mire kibogoztam a választ, lement a nap. Neked inkább a helyesírási szótárt kéne lapozgatnod ahelyett, hogy baromságokat írsz ide...

A 14 évesek kivel járjanak?

Természetesen a lányokra értem.Szerintem ez egy borzalmas kor mivel aki éretségben hozzánk illik az a 15-16 éves fiu korosztály, akik viszont már szexelnek. Nekunk pedig a csok tapi simi petting böven elég de nekik nem ..

Legjobb válasz: ilyen korban még nem a járáson kellene gondolkodni.

ilyen korban még nem a járáson kellene gondolkodni.
inkább gondolj a felvételire, majd ha bekerülsz egy jó gimibe ott úgyis van sok jó pasi, akikkel majd járhatsz.
én szívesen járnék veled :)
14F Én most éppen kapcsolatba vagyok egy 14 éves lánnyal 4 hónappal még idõsebb is nálam. Nem az számit, hogy hány éves jó mondjuk az is számit egy kicsit, de van 14 évesen is érett fiú v lány. Mondjuk nem mindegyik 15-16 éves szexel szóval. :DD Nem tudom én nem értem a kérdésedet kicsit fogalmazhatnál jobban is.
A kérdező hozzászólása: Már bekerültem de köszi. Amugy meg ne lázadjatok. Ezek a kérdések jobbak : " 13 vagyok és szexelni szeretnék, jaaaj ez még korai? fájni fog? " Minden héten leg 4-5 ilyen kérdéss jön..
A kérdező hozzászólása: A mi környékünkön sajnos a legtöbb fiu igen.. aki nem az vagy csunya v vallásos
Én is azt mondom hogy nem minden fiú szexel 15 évesen. Tudok olyanról is aki csak akkor kezdte a masztit :D De szerintem az sem baj, sõt az se ha megvolt neki már az elsõ. A lényeg az hogy ne akarjon kisajátítani és hogy szeressen. A te szempontodból pedig az a lényeg hogy úgy érezd, készen állsz egy kapcsolatra és a vele járó dolgokra. (Mondjuk örülök, hogy te legalább gondolkodsz, az elõbb láttam egy olyan kérdést ahol 25 éves pasi 14 éves csajával akart szexelni... :\ fel is húztam magam rendesen...)
A kérdező hozzászólása: Jaaah én is láttam:D az szerintem fail vagy ha nem akkor meg csak gratulálni tudok:) )
Írj már légyszi egy PM-et!Kérdezõ!Valamit mondanék neked!"4szem közt".
IGEN! Ha 30 évesen egy 14 évessel vagy akkor is pedofil vagy ha csak 10-nek nézel ki.
Hát felnõtt kora ellenére legalább egy 16-17 évest találhatna, nem csak a 14 évesek ''tapadnak'' a tinifiús kinézetû felnõttekre.
A kérdező hozzászólása: Látszik, hogy még sosem láttátok a fiút. Mint egy kisfiú úgy néz ki, még a személyijét is folyton elkérik mindenhol.
Tökmindegy. Ha mondjuk 30-as és még ha 10 évesnek is néz ki, beteges, hogy egy 14 éves lánnyal kezd.

Ki szerint nem "normális" dolog, ha egy lány 13- 14 évesen odaadja magát a barátjának?

21. század ide vagy oda, fiatal, mir?l beszélünk??

Legjobb válasz: Szerintem 14 évesen nem lehet élvezni a szexet,de igazából engem nem érdekel mindenki azt csinál amit akar.Csak kicsit nevetséges,hogy valaki még az általános iskolát sem járta ki de dugni már tud:D14 évesen nem létszükséglet a szex,nyugodtan lehetne anélkül is meglenni még 2-3 évig

Szerintem 14 évesen nem lehet élvezni a szexet, de igazából engem nem érdekel mindenki azt csinál amit akar.Csak kicsit nevetséges, hogy valaki még az általános iskolát sem járta ki de dugni már tud:D14 évesen nem létszükséglet a szex, nyugodtan lehetne anélkül is meglenni még 2-3 évig
200 évvel ezelõtt még furább dolgok voltak. Én elfogadom, mindenki azt kezd az életével amit akar. Elfogadás.
Azt kellene megtanítani a fiataloknak, hogy a szex lényege a KÖLCSÖNÖS örömszerzés, és az öröm itt nem egyenlõ azzal, hogy "kellemes" vagy "nem rossz". Sajnos a fiatalok hajszolnak valamit, amirõl maguk sem tudják micsoda, mert éretlenül vágnak bele a dologba, nem kielégítõ számukra, érzik, hogy hiányzik valami, de nem tudják, mi és hogyan érhetnék el. Részben igaz, hogy a férfinak kötelessége lenne kielégíteni egy nõt, de jól mondja a kérdezõ, kialakulatlan személyiséggel nem fogja élvezni a szexet, bármit tesz a pasi. Rögzül viszont a kudarcélmény, és utána már baromi nehéz megtalnulni élvezni. És véleményem szerint ez a legnagyobb probléma, mert az örömtelen szex a késõbbi párkapcsolatokra és házasságokra nagyon romboló hatással van.
100-150 évvel ezelõtt sok kultúrában ennyi idõsen már az elsõ gyereket várták a lányok. A szül, õ döntése, hogy hogyan neveli a gyerekét és mit enged meg neki. Ha hagyja, hogy 13-14 évesen pasizzon, sõt el is engedi õket felügyelet nélkül, akkor ne csodálkozzon, hogy lefekszenek.
11:24 Abban igazad van hogy ennyi idõsen már gyereket szültek, de akkor az átlag életkor kb. 30 év volt.Szóval.. Amugy egyetértek a kérdezõvel, szánalmasak, dehát ilyen a világ.Örülj annak, hog Te normális gondolkodású vagy.
Szerintem a nevelése csak a szülö dolga... Én 19 éves vagyok fiu (akik ugye jobban kivánják a szexet tini korban) és mégis csak 17 évesen vesztettem el a szüzeségemet pedig sok barátnöm volt... Ez jozanész és felfogás kérdése. Szerény véleményem szerint 13-14 éveseknek nincs helyük a szexben mivel ök még kisgyerekek. Én is voltam 13-14 mindenki a szexröl beszélt az osztályban de mégsem tettem meg mert jol nevelt vagyok és eszem ágában sem volt.
Engem 14 évesen abszolúte nem érdekelt még a szexuális élet. Nem vagyunk egyformák. 20 év múltával sem bántam meg egyáltalán, hogy nem tettem szét a lábaimat 14 évesen.
Egyet értek veled.
Régebben már 15 évesen el voltak jegyezve a lányok és 18 évesen már anyák voltak. És miért aggaszt ez téged annyira? Nem azért szexelnek mert azt hiszik hogy ezzel magukhoz láncolják a másikat, hanem azért mert a csapból is a szex folyik és érdeklõdnek és kíváncsiak rá. Ráadásul kb 50 éves korukig fogják csinálni, a személyiségfejlõdési szempontból teljesen mindegy hány évesen veszítik ela szüzességedet. Prûd vagy.
Egy jo szülö jol neveli a gyermekét is... EZ a kulcs a dologhoz... Az én gyerekem sem teszi szét a lábát pedig 16 éves és én nem engedem el éjszakázni stb... Ha pedig majd bemutat nekem egy rendes fiut (akár most is nyugodtan) engedem a lányomnak a szexet ha ö is átgondolta és jonak látja. A beszélgetés és türelem csodákra képes...
Például a jogalkotók szerint...
Nem tudom. Én riasztónak tartom a kortársak, barátnõk szerepét. Mondhat egy szülõ szinte bármit otthon, ha a gyereknek megfelelési kényszere van a többi társa felé, menõ akar lenni, azt látja, hogy a többiek már minimum rendszeresen oráloznak, és esetleg kinézik, mert õ nem csinálja. A szülõnek egyre kisebb a befolyása ezekre. Amit lehet tenni, kiskorban megalapozni a szabályokat, a bizalmat és a tiszteletet. Arra tanítani kiskortól, hogy nem kell divathóbortoknak megfelelnie, egyetemes értékeket valljon. És reménykedni, hoyg ez nem borul fel tinikorban :( Mi most állunk gyerekvállalás elõtt, és néha elfog a szorongás, hogy mit és hogyan kéne csinálni, hogy ne legyen dohányos, alkoholista, drogos, és ne 13 évesen kezdje a szexet :( Riasztóak a tendenciák!
Én mindig is úgy gondoltam, hogy a nemi élet 118-19 évesen ideális.
mármint 18-19 +1-est nyomtam bocs:D:D
Utolsó..azért ennyire ne legyél prûd:D
nem prûd! csak nem a mai "divatos" "minden azonnal, minél korábban akarok" elmélet híve.
Engem is meglep ha valaki 13-14 évesen a szexel foglalkozik.Az meg nem mentség, hogy régebben is ennyi idõsek voltak, és már gyerek jött..Ez igaz, de régebben egy 14 éves szülõi segítséggel már felnõtt emberként élt.Nem iskolába járt, nem a szülei tartották el.. Régen már férjnél volt(akivel élete végéig együtt élt, hiszen a válás, és az egyedülálló anyaság nem volt szokás akkoriban) és a saját háztartását vezette, gyermekeket nevelt... Bizony az élekor sem volt olyan hosszú nemcsak a felnõttek hanem a gyerekek körében.. Azt a világot a mostanira hasonlítani felesleges.. Ezért nem értem, hogy azok a fiatalok akik 13 évesek, írni-olvasni alig tudnak.Szinte semmit nem tudnak a világról, még a saját biológiai testüket sem ismerik de már szexelnek...
A kérdező hozzászólása: Pontosan hogy a nevelésre akartam volna ráírányítani a kérdést, csak elsõ megdöbbenésemben ezt a kérdést fogalmaztam meg. Ha egy anya leül beszélni a lányával, hogy miért nem érdemes korán odaadni magát a barátjának, õszintén , intim kérdésekre is válaszolva, akkor a kíváncsiságon kívül mi hajtana egy kis fruskát az elsõ együttlétre??!? Meg a másik. Most még védekeztek. Lehet a következõ alkalommal már nem. Akkor irány az abortusz??
Tulajdonképpen az európai, és egyben a keresztény kultúrkörön kívül, ha végignézel a világon mindig az volt a normális, hogy ilyen fiatalon kezdték a szexet. Én 15 évesen vesztettem el, most 21 vagyok, és teljesen igaz, hogy a mostani szex semmi ahhoz képest mint amit 15 éves koromban tapasztaltam, de a legfontosabb, hogy van mihez viszonyítanom! Ha most kezdtem volna mondjuk 1-2 éve, ugyanolyan béna lennék, mint 15 évesen voltam. Más kérdés, hogy nem mindenki van így ezzel, mint én, hogy az évek során fejlõdik, és tapasztalatot szerez, hanem sokan kiégett idióták lesznek 20 éves korukra, mert bár más kultúrkörökben is ilyen korán kezdik a szexet, ott nem ilyen sok partnerrel csinálják, hogy az egész szexuális életüket megunják ilyen fiatalon.
Szerintem ez a mai világban már nem megdöbbentõ. Itt már nem az életkor a kérdés, hanem az h védekeznek-e. Rengeteg abortusz van tini korban, mert nincs annyi esze h vegyen legalább 1 gumit. Többük azt sem tudja h milyen védekezési formák léteznek. Az biztos h 14 évesen még nem tudják felmérni a következményeket, de ez részben a szülõ hibája is. Nem ül le és nem beszéli meg a gyerekkel h mik lehetnek a vele járó gondok. Azt hiszi h ettõl õ menõ lesz a barátnõi elõtt, meg h ezzel megtarthatja magának a fiút... Nekem 14 évesen meg sem fordult a fejemben az h sex. Maga a szó sem, nemhogy még én csináljam :O 14 évesen még a haverokkal lógtam, bicikliztünk meg ilyenek. 18 évesen veszítettem el 2 év együtt járás után és még a mai napig is együtt vagyunk. 20/L
A kérdező hozzászólása: Egyes kultúrákban még mindig "divat" 13-14 évesen anyává válni. De vajon érdemes? Kell ez egy lánynak, aki semmit sem tud még az életrõl? 100 évvel ezelõtt igen 16 évesen már anyák voltak, de közben csak automatikus cselekvéssé vált és tényleg csak kolonc lett a "házassági kötelesség" Olvastam egy tanulmányt, hogy a nõk 30on felül kezdik el igazán élvezni a testi örömöket, a legtöbbnek akkor lesz elõször orgazmusa. (Ezt csak azért írom, mert átették úgy látom a szex kategóriába, pedig nem ez lett volna a lényeg, de mindegy)
100-150 évvel ezelõtt (vagy régebben) az emberek 40 évesen meghaltak spanyolnáthába, kolerában, pestisben meg mittudomén. Kihalt volna az emberiség, ha 30 évesen szültek volna a nõk. Nem összemérhetõ. Még a 20. század elején is más volt a helyzet, a nõk nem voltak iskolázottak, egyetlen céljuk és feladatuk volt: férjhez menni és gyereket szülni. Nem várhattak semmi mást az élettõl. Nem akartak önmegvalósítani (nem volt lehetõségük, mert dolgozniuk kellett a földeken vagy a gyárban - fizikai munkát végeztek), nem voltak karriercéljaik, nem tanulhattak, nem tudták eltartani sem magukat, sem a gyerekeiket, ezért nem tudtak kilépni boldogtalan házasságból, akkor sem, ha rossz volt a szex, akkor sem, ha csalta õket a férj. Ma ezen a téren is más a helyzet, valami nem tetszik valakinek, elõbb lép le, mint megpróbálná megoldani a problémát. Nem jó a szex? Keresek egy másikat. Ezért nem hasonlítható össze a helyzet, és ezért kéne a nõknek több idõt adni maguknak.
14 évesen már 1 éves komoly kapcsolatom volt, mire kellett volna még várnom azt elmondanád? Szerettük egymást ehhez hozzátartozik a szex is, semmi különös nincs a szüzesség elvesztésében hogy halogatni kéne 18 éves korig. És ez 12 éve történt szóval nem mai fiatal vagyok. Régen ugyanez volt a helyzet, akkor is szexeltek a fiatalok csak nem beszélték ezt meg mindenféle közösségi oldalon meg fórumon ezért nem volt ekkora felháborodás sem.
Nem tartom magam prûdnek, de tényleg megdöbbentõ, hogy 13-14-15 évesen nekik már évek óta tartó szexuális kapcsolatuk van..El tudják mondani a barinõjüknek, hogy õk mennyire jók szájmunkában..vagy bármi más. Szerintem egy 13 éves nemhogy lelkileg, de testileg sem igazán érett még egy nemi kapcsolatra. Egyébként meg, gondolod annyira védekeznek?? Aztán meg olvashatod..14 éves vagyok tegnapelõtt lefeküdtem a barátommal..védekeztünk..blablabla lehet, hogy terhes vagyok?? Sajnos a fiatalok egyre kevésbbé leellenõrizhetõk, mint régen..tény hogy a szülõ is felelõs, de nem lehet ott mindenütt..és egy szexet is össze lehet hozni 10 perc alatt is..
Testileg lehet, hogy érettek rá, de érzelmileg lelkileg nem. Le kéne kötni a fiatalok energiáját más dolgokkal, pl sporttal, akkor talán késõbb kezdenék a nemi életet. Igy pocsékolják magukat. A szülõk helyzete nagyon nehéz.
A kérdező hozzászólása: És hogy miért írtam ide ki a kérdést?? Mert nem mellesleg a szülõ szerepe 90%ban fontos, iránymutató. Nem az, hogy "de jó legalább védekeztetek". Esõ után köpönyeg.... Attól hogy nem lesz terhes, még korántsem okés a dolog. Valaki belegondolt, hogy egy kis fruskának mennyit ér a szex ? Mert ez nem testi szerelem, ahhoz lélekben kell megélni a dolgokat. Nem tehetek róla, de nagyon aggaszt, hogy a hasonló tematikájú kérdésre sorban jön a "jó hogy nem tiltottad meg neki" meg "ne szídd le miatta" meg a "mai fiatalok ilyenek" válasz :(
Ez a ma divatos dolog a történelem során mindig sokkal többször fordult elõ, mint az, hogy várjanak a dologgal, és halogassák.

14 évesen be lehet festetni szőkésre a hajamat úgy hogy ne rontsa el a festék? Vagy milyen festéket ajánlot? És hogyha megis lenne az mikor jönne ki?

A suliban szinte mindenki festi a haját ( 7. osztály alatt is ) Mi a vélemyénetek?

Legjobb válasz: 14 éves vagyok, sötétszõke hajam van, és melíroztatom. Mégis azt ajánlom hogyha sötét színû a hajad akkor ne festesd szõkére. Ha kezd kopni az nagyon csúnya és hamar kell újra befestetni, ami káros. Ha mégis nagyon szeretnéd, de egy idõ múlva már nem tetszik, akkor hasonló színûre mint az eredeti hajszíned olyanra kell visszafestetni. Az én hajamban nem látszik ha kikopik a melír, de a sötét hajban igen. Az hogy mások festik az nem azt jelenti hogy neked is kell. attól senki nem lesz menõbb. puszi :) 14/L

14 éves vagyok, sötétszõke hajam van, és melíroztatom. Mégis azt ajánlom hogyha sötét színû a hajad akkor ne festesd szõkére. Ha kezd kopni az nagyon csúnya és hamar kell újra befestetni, ami káros. Ha mégis nagyon szeretnéd, de egy idõ múlva már nem tetszik, akkor hasonló színûre mint az eredeti hajszíned olyanra kell visszafestetni. Az én hajamban nem látszik ha kikopik a melír, de a sötét hajban igen. Az hogy mások festik az nem azt jelenti hogy neked is kell. attól senki nem lesz menõbb. puszi :) 14/L
Mivel a hajfestés kémiai folyamat, olyan nincs, hogy nem roncsolja a hajat, fõleg, ha szõke hajszínrõl van szó. A szõke hajszín ugyebár világosítja az eredeti hajszínedet, tehát nem jön ki. Visszafestheted az eredetire max. Viszont vannak nem tartós hajfestékek, bár szerintem nem szõke színhez. Amúgy meg ne állj be Te is a sorba! Ha festeni akarod, azért tedd, mert Neked az tetszik, ne azért, hogy Te is egy legyél a sok közül! A haj újranõ, viszont a tövét esetleg óvhatod, ha mondjuk satíroztatsz, vagy nem tom, h hívják, sose csináltattam. 14-18 éves korom között daueroltattam a hajam, nem hiszem, hogy ártott volna neki.
attol függ hogy szüleig meg barátaid tudnak-e rola én 13vagyok és nem rég titokban festettem be a hajam. senki se vette észre mert minden nap csak egy halvány csikot csináltam most már eltelt azota kb2 hónap és teljesen szöke vagyok senki sem vette észre szerintem nem kárositja én a londa hajfestéket használom és nagyon meg vagyok velel elégeve remélem tudtam segíteni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát sokat segítettetek! ;)
A kérdező hozzászólása: Amúgy nagyon világos barna a hajam. :D Akkoris szarul nézne ki ? xD
akkor szerintem festess bele melírcsíkokat. Az nem látszik annyira ha kopik (mivel világos a hajad) nem éri meg kiszõkíttetni. Amúgy meg ez hülyeség hogy nem károsítja. Miért ne károsítaná? Hát kiszívják a hajadból a színt, nem ráfestenek. A szõke a legkárosabb. Mert ott leszívatják a hajad. Semmiképp nem ajánlom. Akkor tényleg inkább melír.
12 évesen 185cm te jó ég. Igazi kosaras tehetség vagy.
A kérdező hozzászólása: hát köszi de nem vagyok túl jó kosaras kézilabdázok. De légyszíves a kérdésre válaszoljatok.
Kb ezt kell csinálnod amit írtál fogyni meg hasazni.
Inkább erõemelõnek való, nagydarab gyerek:) Vidd le a testzsírszázalékodat, ehhez mindenki a jó diétát ajánlja itt, gyakorin. De én iylenrõl sokmindent nemtudok, én szerencsés genetikát fogtam ki, zsírfelvétel szempontjából, szal masszívan látszik a hasizmom így tömegelés alatt is.
Szerintem meg mérd meg a magasságodat újra..:)
12 évesen ne akarj kockahasat mert ahhoz diéta kell, a Te fejlõdésben lévõ szervezetedtõl pedig nem igen kéne megvonni semmit. :) Ráérsz még, elõtted az élet.
A kérdező hozzászólása: köszi a kommenteket :) az utolsó elõttinek meg üzenem h 183 cm vagyok. mivel anyumék se hitték el 3 mérõszalaggal/colostokkal mérték meg és annyi vagyok ;) attól még h te valszeg törpe v én lhetek ilyen magas
14 évesen már büntethetõ vagy szóval téged, meg a barátnõdet is ha tudott róla...
Téged.
Közokirat-hamisítás 274. § (1)746 Aki a) hamis közokiratot készít vagy közokirat tartalmát meghamisítja, b) hamis vagy hamisított, illetõleg más nevére szóló valódi közokiratot felhasznál, c) közremûködik abban, hogy jog vagy kötelezettség létezésére, megváltozására vagy megszûnésére vonatkozó valótlan adatot, tényt vagy nyilatkozatot foglaljanak közokiratba, bûntettet követ el, és három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. (2)747 Aki az (1) bekezdés a) vagy b) pontjában meghatározott közokirat-hamisításra irányuló elõkészületet követ el, vétség miatt egy évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. (3)748 Aki az (1) bekezdés c) pontjában meghatározott közokirat-hamisítást gondatlanságból követi el, vétség miatt pénzbüntetéssel büntetendõ. 275. § (1)749 Az a hivatalos személy, aki hivatali hatáskörével visszaélve a) hamis közokiratot készít vagy közokirat tartalmát meghamisítja, b) lényeges tényt hamisan foglal közokiratba, bûntettet követ el és öt évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. (2)750 E § rendelkezéseit a külföldi állam igazságszolgáltatási vagy bûnüldözési feladatot ellátó hatóságának a külön törvény alapján Magyarország területén eljáró tagjára is megfelelõen kell alkalmazni.
A kérdező hozzászólása: engem inkább saját tapasztalatok érdekelnének... szval mennyire büntetik ezt, ha mondjuk a morrisonsba kiszúrnak akkor rendõrséget hívnak, vagy inkább csak azt mondják h menj máshova?
Ha mákod van (ez helyi nívótól függ) akkor megértõek, ennek alapján megértik, hogy nem te tehetsz róla, hogy idáig jutott az ország, hogy nem tudják megnevelni a mostani szülõk a gyermekeiket, ennek következtében nem azt teszik amit kellene, és nem tudják, hogy az okirathamisítást a törvény bünteti, plusz nem jó bagózni, piálni, drogozni, pláne ilyen fiatalon - saját érdekedben (is) -, akkor annyit mondanak, hogy menj haza kislány, ez nem neked való. Ha viszont ezt nem veszik figyelembe, akkor rábasztál.

13-14 éves lányok! Ti hogy néztek ki suliban? (smink, ruha, haj, köröm, stb)?

Legjobb válasz: az elsõvel egyetértek és én is Eszter vagyok:DD smink:semmi csak ha pattanásos vagyok kicsi korrektor ruha:farmer(fekete,meg kék),között vagy mintás pamut felsõk:D haj vállig érõ göndör hajam van általában ki van engedve és a frufrum púpos xd (fel tupírozom) vagy oldalra van lazán fonva,ritkán copf köröm:szinte mindig ki van festve minden héten más színû :D 14/L 8.os vagyok

az elsõvel egyetértek és én is Eszter vagyok:DD smink:semmi csak ha pattanásos vagyok kicsi korrektor ruha:farmer(fekete, meg kék), között vagy mintás pamut felsõk:D haj vállig érõ göndör hajam van általában ki van engedve és a frufrum púpos xd (fel tupírozom) vagy oldalra van lazán fonva, ritkán copf köröm:szinte mindig ki van festve minden héten más színû :D 14/L 8.os vagyok
smink: szempillaspirál, szemhéjtus (de csak ritkán, heti egyszer), alapozó, szájfény(ami 10 per után lekopik...) ruha: csõnadrág(általában fekete) + valami póló, pulcsi. viszont imádom a nyakláncokat :) ) haj: kivasalva vagy összefogva köröm: halványrózsaszín vagy átlátszó lakk, de legtöbbször az se.
smink: szájfény, szempillaspirál (szerintem ez bõven elég, esetleg egy kis korrektor a pattik ellen) ruha: csõnadrág, egy csinos felsõ, valamilyen hozzáillõ pulcsi haj: kivasalva, egy hajráfot beleteszek(mert van oldalfufrum), vagy összefogom köröm: rózsaszín, vagy piros
Smink: Néha szemceruza de azt is csak ritkán. Ruha: Csõfarmer és vmilyen póló hozzá.Meg pulcsi meg dzseki.:D Haj: Kiengedve. Köröm: Ritkán festem be de ha mégis akkor feketére.(: 14L
Haj: Kiengedve, vagy oldalra copfozva Smink: Felül kihúzom a szemem szemcerkával, szempillaspirál, korrektor, alapozó. Lehet, hogy vakolatnak hangzik, de nem az:D Ruha: Csõfarmer, vagy fekete szûkebb nadrág, zenekaros, logós felsõk, hidegben színes kardigán vagy farmer ing rá. Karkötõk, nyakláncok soksoksok gyûrû:D Köröm: sötétkék, fekete, piros, rózsaszín, narancssárga, sárga, lila, méregzöld, fehér és még soksok féle:) Nem szólnak semmiért. 14L
ja amúgy 14/L xDDD
Smink:nem szoktam sminkelni..ha fiúnak akarsz tetszeni vagy a 3kilós vakolatos lányt ismeri meg, vagy a természetes csajt. Ruha:fõ a kényelem..Nadrágnak farmert szoktam hordani.Egy mintás póló, rosszabb idõbe hosszú ujjú és egy kardigán. Haj:Általában kivasalom, mert rövid hajam van és hullámosan kicsit olyan nagy xD Köröm:átlátszó körömlakk.semmi más.. Ha a cipõre is kíváncsi vagy akkor semmi magassarkú csizma vagy ilyesmi..Lapos talpú csizma, tornacipõ :D
ez egy hülye kérdés, néz ki az utcára sztem a 90%uk idõsebbnek akar kinézni, van rajta 3 réteg vakolat, és úgy öltözik, hogy már az ember arra gondol, hogy mindjárt megerõszakolják....
Smink: korrektor/alapozó/púder (van, mikor csak ezek közül egyet használok, van, mikor kombinálva 2õt, és van, mikor mind3mat egyszerre), szempillaspirál, ajakbalzsam Ruha: csõ/csípõ/egyenesszárú farmer (sima, szaggatott, színes....), valamilyen pólóval, néha kardigánnal, könyékig érõ dzsekivel, stb...Kiegészítõk (mindenféle, mindig - általában ezüstöt hordok), cipõk különféle, mikor mihez van kedvem, és milyen idõben (csizma, balerina, tornacipõ, saru -> max 4-5 cm sarok) Haj: Mindig kivan vasalva. Általában kiengedve hordom, esetleg hajráf van benne. Ha már zsírosodik, akkor összefogom. Köröm: Mûkörmöm van, havonta 1x megyek csináltatni. 14/L (sajnos lassan 15), 8.-os vagyok.
Smink: alapozó, szemceruza, szempillaspirál Ruha: magassarkú, feszülös csipõ nadrág, fesülös elgáns polok, sál Haj: Kiengedve, hullámosra vasalva. Köröm: francia manikür Kiegeszítõk: ékszerek (semmi bizsú) 14/L
Smink:ha pattanásom van egy pici korrektor, Labello. Ruha:csõfarmer, kicsit hosszított flitteres, színes póló, pulcsi, színes meleg sál, lila kabát. Haj:kiengedve vagy lófarokban, vasalni nem szoktam mert eleve egyenes. Köröm:átlátszó körömlakk és néha egy-egy pici körömmatrica. Ékszer:fülbevaló. 13/L
Mennyein sminkelnek.
Smink: néha szemceruza, szempillaspirált sose használok, így is elég nagy a szempillám, hogy sokszor belelóg szó szerint a szemembe, korrektor a kisebb hegeimre, meg a szám szélére, mert el van mind két szám sarka színezõdve. (pigmentfolt), átlátszó, picit pirosas ajakbalzsam, mert ez az egyetlen, ami hidegben is óvja a mindig cserepes szám... Ruha: csõnadrág, hosszított pólók, mintás pólók, pulcsik Haj: kiengedve... most vágattam le a gyönyörûszép hosszú hajamat egy vállig érõre, de ez is jól áll. :) néha oldalra tûzött kontyban van, sose vasalom, és nem is szárítom. Viszont ki van rikítva, mivel nagyon sok van még így is. Köröm: Ápoló átlátszó körömlakk, semmi több. Kiegészítõk: karkötõk, fülbevaló(a porcban van egy piros mindig), sálak(selyem, kockás, stb... imádom a sálakat:D)
utolsónak: bocsi, szerintem elég gáz a szemceruza szempillaspirál nélkül...:S Szempillaspirált nem csak azért használnak a nõk, hogy hosszabbak legyenek a szempilláik, de s spirálozott és a természetes szempillák kinézetben nagyon eltérnek egymástól [nekem is nagyon hosszú pilláim vannak, ha nincs kispirálozva, akkor mindig megjegyzik páran, hogy milyen hosszú szempilláim vannak, meg hogy tökre irigyek érte :D ... de kifestve sokkal szebb...és nem azért mert így még hosszabb, de jobban kiemeli a színemet, mert így 1 dúsabbnak tûnik, 2 nagyon erõs fekete színe van így [míg a természetes szempillák csak olyan seszínûek, alig észrevehetõek, akármekkorák] Most mondhatod azt, hogy neked így is olyan mintha ki lenne spirálozva, de abszolút nem tûnik úgy soha senkinél...
off: 14:30: nem felül szoktam, hanem alul, mert nekem rosszul áll az, ha felül szokott kihúzva lenni. De lent is csak úgy, hogy épphogy látható legyen, a szempillák tövében bele-bele nyomkodva, hogy csak kihangsúlyozza a szempillákat. Szóval érted. :)
21:24 : 14:30 vagyok, igen, rögtön értettem, hogy alul húzod ki. Erre mondtam hogy gáz.
Miért pontozzák le azt, aki sminkel/mûkörme van/magassarkút hord?
smink : alapozó, púder, szemtus ruha : cicanaci vagy szoknya, farmer, magassarkú vagy egy sima nike cipõ, triko, vagy valami normális felsõ. haj : kiengedve, oldalra fésülve, kivasalva :D köröm : vagy mûkörmöm van, vagy kifestem :D 14/L.
smink: pici szempillaspirál, ajakbalzsam ruha: sötét csõfarmer vagy leggings, valami egyszerû póló általában színes, kardigán haj: kiengedve egy hullámcsattal eltûzve vagy magasan copfozva köröm: nem festem mert suliban nem engedik. 13/L
Smink: nem sminkelek suliba (amúgy is csak néha, halványan). Ruha: valami egyszerû, csinos póló/pulcsi farmerral/leginggel, rá valami kardigán (színes). Hidegben rá kabát vagy mellény. Haj: általában mindig kiengedve, simán, szépen átfésülve (alapból egyenes). Mikor már nem olyan szép (a hét vége felé) akkor lófarokba kötöm. Köröm: nem festem, max átlátszóval, halvány rózsaszínnel. Egyebek: hidegebb idõben mindig hordok sálat, imádom. Amúgy ritkán nyaklánc, karkötõ, de nem viszem túlzásba. Cipõ: hidegben csizma (nem magas, telitalpú), cuki bojtos. Amúgy tornacipõ, sportcipõ, amikor valahova ki kell öltözni balerinacipõ/szandál saru. Ennyi. :) Egyszerûség híve vagyok, nem is engedik, és a stílusom sem olyan. Csajos, divatos és egyszerû vagyok. :D 13/L
Smink: szemceruza, szempillaspirál (ezekbõl is a barna), ajakbalzsam/szájfény, korrektor a bõrhibákra néha. Tehát halványan. Ruha: egyszerû póló, kardigán, csõszárú farmerral/cicanadrággal. Nagyon egyszerûen és egyedien öltözködöm. Télen szövetkabát. Cipõ: telitalpú csizma, tornacipõ/sportcipõ. Haj: mindig szinte kiengedve, kivasalom. Néha formázom, felkötöm. Köröm: átlátszó körömerõsítõ lakkal van csak bekenve, vagy semmivel. Sulin kívül szoktam más színekkel is. Egyéb: hordok gyakran karkötõket, egyéb kiegészítõt is ritkábban. :) 13/L.
Utolsó vagyok. Tegnap pl. ebbe voltam: Szürke farmer, egy fekete csinos hosszujjú felsõvel, fekete tornacipõ. Kék-fehér-fekete kockás szövetkabát, kék és csillogós, vékony sál. Hajam kiengedve, alapból egyenes, de ki is szoktam vasalni. Sminkelni ma nem sminkeltem, körmöm nincs kifestve, semmi kiegészítõ. :)
Smink: semmi, csak ha nagyon gázos a fejem azért rakok rá egy kis korrektort de semmi több. Ruha: csõgatya, laza hajós nyakú felsõk, zenekaros pólók, egyszínû legfeljebb kis mintájú felsõk. Haj: kiengedve vagy összefogva. Köröm: nem szoktam kifesteni suliba, max fehérrel vagy színtelen körömlakkal festem ki. 13L
Smink:- Ruha: ez igazából változó Haj: általában kiengedve, egy kis francia-fonással, ritkán konty vagy sima copf Köröm: nem szabad iskolába lakkozni
Lemaradt:sálból egy fél szekrényem van, a világ minden divatirányzatából(trendi kockás sál, ázsiai mintás selyemsál, sötétbarna fidres-fodros rojtokkal, narancssárga kendõ stb.), általában a nagy nyakkivágású v. dekoltált felsõimhez hordom õket. Cipõk terén csak négyféle modellt tûrök meg a lábamon:télen bakancs(minél nagyobb, lehetõleg bundás) és csizma(minél magasabb szárú, van egy, ami térdig ér, általában fekete, és SOHA ne legyen 2 centinél nagyobb sarka), nyáron pedig papucs(minél magasabb sarkú), és szandál. Ja igen, májusban leszek 14.
smink: szemcerka, néha szempillaspirál, szájfény ruha: farmer csõgatya (szürke, fekete, kék)valamilyen feliratos póló általában és hozzá valami laza pulcsi vagy egy egyszinû hosszú ujjú póló garbóval. általában nyakláncot és fülbevalót veszek fel hozzá és ugg csizmát. haj: felfogva köröm: vagy francia manikûr vagy szines köröm (fekete, lila, kék, zöld stb.) remélem segítettem:) 13/L
Smink: szempillaspirál, natúr színû rúzs, és általában barna tusvonal vagy egy kis barnás szemhéjfesték Ruha: farmer, csizma vagy bakancs, esetleg ilyen sportcipõféleség, valami kényelmes póló, ha nincs rajta minta, akkor valami nagyobb nyaklánccal feldobom, és kardigán haj: kiengedve, esetleg az elsõ tincsek eltûzve, néha behullámosítom, de akkor is ugyanígy hordom köröm: nem mindig van kifestve, de ha igen, akkor egyszínû, rövid 14/L (9. oszt.)
smink: nincs, mert nem lehet, de kõpúder és ajakápoló (kicsit színes) szokott lenni ruha: jól áll, jól néz ki, volt egy szavazás, abból kb. 3-4 lány engem választott a "legjobban öltözködõ lánynak" az osztályból (13 lány), trendi vagyok, mégse tömeglány. haj: natúran kiengedve, mellig érõ göndör hajam van, persze indulás elõtt telefújom hajlakkal, hajolajjal, hajgöndörség-kihozó spray-vel, stb. tesin felcopfozva köröm: átlátszó körömlakk, vagy semmi.
14 L (8.o) voltam
ja igen ékszerek.Karkötõt nem igazán hordok már, nemrég még mindig voltak rajtam ezek az állatosak meg ilyen-olyan. Nyaklánc csak az ezüstnyakláncom.és a lényeg:FÜLBEVALÓ-mindig van...a bal fülembe jelenleg azthiszem 6 lyuk van, a jobban egy.Ezekbe van mit rakni.(: ma 20:29-es voltam
15 múltam, beleszámítok még? :D Smink: Nem szoktam sminkelni magam, kicsit olyasmi errõl a véleményem, mintha egy más arcot mutatnék az embereknek ezzel. De ezzel nem akarok senkit sem megsérteni. :) Ruha: Általában valami színes felsõ, meg fekete/farmernadrág. Téli ruhák közül a garbókat nagyon szeretem. :) Haj: Alapból sima, nem vasalom. Kibontva hordom általában. Köröm: Nem festem. Cipõ: Néha magassarkú (3 cm max.).
Lol hát én nagyon igénytelen vok sztem xDDD smink: sohaaaaa!!! xDDD haj: kiengedve minden szituációban xD ruha: egy póló, egy színes pulcsi, kék derékmelegítõ, egy csõnadrág és az idõjárástól függõen tornacipõ vagy csizma xD
Smink: alapozó, szempillaspirál és szájfény (nem mindig) Ruha: Általában farmer és egy pulóver. A kardigánokat, garbókat nagyon szeretem ezért ilyet is gyakran fel szoktam húzni.Cipõk..hát sportcipõ és csizma (nem magassarkú) Haj: tépett hajam van, nem szoktam vasalni mert eleve egyenes.. kiengedve hordom vagy nagy ritkán felcsatolom. Köröm: ritkán festem, suliba szinte soha
bocsi lemaradt 14/L
07:38 én azt mondom nem igénytelen vagy, hanem te öltözöl a korodhoz megfelelõen, nem is nézel kis sztem 20 évesnek :D fel is pontozlak
Sminkelni nem szoktam, csak egy kis szempillaspirált használok, mert a szemem külsõ sarkában így összeregadnak az alsó és a felsõ szempilláim, és furán néz ki, de a szspirál ugye szétválasztja. Ruha: Imádok öltözködni, rengeteg sálam, pólóm, pulcsim, etc. van, viszont a csõnadrágot utálom, szoknyát is csak nadrággal veszek fel. Nem igazán van olyan, hogy hogy nézek ki általában, mert kombinálom a színes nadrágjaimat hozzá illõ felsõvel, mindig veszek hozzá bolerót, mellényt vagy esetleg ilyen egyszínû nadrágtartót teszek a nacimra, illetve a sál elengedhetetlen. Pulcsiból imádom a hosszú, kötött darabokat, illetve a bebújós, kissé bõ fazonúakat is, de alapjába véve mindenféle van. Nagyon szeretem még az ilyen ujjatlan kesztyûket, van mindenféle: kötött, necc, pamut, mintás, egyszínû, köves, etc., de kesztyût csak akkor hordok, ha illik a ruháimhoz, egyébként ezer karkötõt szoktam a kezemre tenni. :D Gyûrûket nem szeretem, de a nyakláncokat és a fülbevalókat annál inkább. Cipõm is sokféle van; egyik kedvencem egy néhány centis sarkú telitalpas bokacsizma, a másik egy rémegyszerû fekete vékonynak tûnõ, de amúgy nagyon meleg kb. vádliközépig érõ csizma, de van lazacszínû virágmintás vászoncipõm, sárga-kék-zöld-fehér deszkáscipõ-féleségem, néhány centis sarkú papucsom, szóval tornacipõn kívül mindenféle lábbelim van. :D Körmömet imádom festeni, szinte minden nap más színû, most éppen narancssárga, de ha szerzek végre, akkor legközelebb pl. ciánkék lesz, de nem mindig ilyen rikító, van, hogy halványlila vagy rézszínû a körmöm. Hajammal általában nem csinálok semmit, viszonylag hosszú, szögegyenes és tépett, és ez áll a legjobban. Csak a ruháimhoz illõ masnit, vagy virágot teszek bele, de felkötni, vagy begöndöríteni nem szoktam. 13/L
Mindig más:) Ma pl ez volt rajtam: Bõvebb, fehér Batmanes póló, lazán betûrve fekete, magasderekú nadrágba, hózentróger, piros Converse, pulcsi gyanánt egy vastagabb farmering volt rajtam kigombolva. Ehhez kb minden kézre 2-2 gyûrû, bronzos, ugyanilyen fémbõl ilyen maradékcuccos homemade nyaklánc:) Körmeimet pirosra, feketére, sötétkékre vagy sárgára, esetleg más furcsább színûre szoktam festeni. A hajam egyik oldalt fel van nyírva és színes tincsek vannak benne. Sminkem alapozó, korrektor, szemceruza, szempillaspirál. 14L (8.o.)
smink: alapozó, szempillaspirál. ruha: csizma / cipõ , csõgatya, egy sima felsõ egy laza sállal/nyaklánccal vagy egy pulcsi sállal (amelyikhez illik) haj: vasalt haj köröm: igazi , de hosszú. Most világosrózsaszín , kicsit átlátszós van rajta.De ha kedvem van , akkor körömmatrica is van rajta. 14L
pontozzatok csak le nyugodtan, nem az én bõröm lesz olyan 20 évesen, mint az 50 éveseké.....
Smink: Halványan szemcerka, Spirálból nagyon kicsi. Ennyi. Ruha: Csõfarmer, meg egy felsõ, általában színes felsõket hordok (nem vagyok szivárvány)De mármint úgy értve hogy egy piros nike felsõ, egy lila adidas.. Stb. Én nem szeretem csak az ilyen melegítõs pulcsikat én csak abba tudok mozogni. mondjuk meg is van az ára az ilyen pulcsiknak. Cipõ: Általában, mondjuk most télen: Csizma, vagy valami hosszabb szárú cipõ. Mondjuk nálunk most ez a divat Ausztriába, én is ilyet hordok, csekk : http://www.google.hu/imgres?q=converse+csizma&um=1&hl=hu&sa=..
között=kötött bocsi a hibáért:)

14 éves vagyok és nem tudok focizni. Budapesten hol tudnák olyan helyet találni ahol tanítanak de nem közösítenek ki? (többi lent)

KÖSZÖNÖM AKI ELOLVASSA!! 14 éves vagyok és (sok ok miatt) nem tanultam semmit focizni gyerek koromban. Nagyon zavar hogy amatõr szinten se tudok hogy beálljak a suliba tengózni stb... Olyan helyet keresnék Pesten lehetõleg a 14,15,16. kerületbe ahol tanítanak de nem közösítenek ki emiatt és rendesen foglalkoznak velem az alapoktól. Tudtok ilyen helyeket?

Legjobb válasz: Szerintem ezt bármelyik csapatnál csinálják ám. Csaknem a 14 evesek kozott fogod kezdeni, hanem fiatalabbaknal. Elkepzelheto h fizetni is kell valamit, de nem tartom valoszinunek. Otthon meg ttudsz gyakorolni, vagy vmi kozeli palyan. Csak 1 labda kell. ;)

Szerintem ezt bármelyik csapatnál csinálják ám. Csaknem a 14 evesek kozott fogod kezdeni, hanem fiatalabbaknal. Elkepzelheto h fizetni is kell valamit, de nem tartom valoszinunek. Otthon meg ttudsz gyakorolni, vagy vmi kozeli palyan. Csak 1 labda kell. ;)
Lemész a grundra és nyomod. Elõbb-utóbb fog menni. Ha normális vagy, akkor nem közösítenek ki akkor sem, ha nem vagy jó játékos.
Ha csak amatõr szinten szeretnéd csinálni akkor bármelyik egyesülethez ha elmész Pesten ott megtanítanak mindenre , hogy el tudj indulni. De mindent nem tudnak beléd nevelni, kell egyfajta kötõdés a focihoz amivel fejlõdhetsz és ez ott kezdõdik , ahogy az elõttem kommentelõ is írta , hogy lemész a grundra rúgni a bõrt minél többször aztán majd kialakul:)
Attol is fug milyen szinten.Az a baj hogy saját korosztályodnál fiatalabbakhoz nem mehetsz. Ezt neked kell a legjobban akarnod de komoly magánedzo nélkul nem sokra mész mert a mai foci kozeg sokat vár el.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!