Találatok a következő kifejezésre: 14 éves A nőgyógyászhoz (9 db)

Hány éves kortól mehetek el a nőgyógyászhoz hogy átvizsgáltassam magamat hogy minden rendben van-e velem? ( 14/L)

És egyébként mik szükségesek egy ilyen rutin vizsgálathoz?

Legjobb válasz: Ha félsz, hogy baj van vagy kérdésed van, akkor simán elmehetsz 14 évesen is, gyermeknõgyógyászatra irányítanak majd. Szûzként nem nagyon fognak hüvelyi úton vizsgálni, csak, ha baj van.

Ha félsz, hogy baj van vagy kérdésed van, akkor simán elmehetsz 14 évesen is, gyermeknõgyógyászatra irányítanak majd. Szûzként nem nagyon fognak hüvelyi úton vizsgálni, csak, ha baj van.
Ha nincs semmilyen problémád, teljesen felesleges "átvizsgáltatni" magad. Nincs semmi értelme.
Olyan vizsgálat ahol mindent vizsgálnak panasz nélkül nemigen van!Az milliókba kerülne!Vannak célzott szûrõvizsgálatok azokra el lehet menni!Vannak direkt nõgyógyászati és általános belgyógyászati vizsgágálstok!
Ilyen nincs hogy el kellene menni átnézetni magam a nõgyógyásszal, mint az autókat 15000km-es szervizen.... Ha szüz vagy és nincs semmi problémád, akkor 23-24 évesen illik elõször elmenned szûrésre. Ha élsz majd nemi életet, akkor annak megkezdése után kb 1 évvel ugyanúgy kellene egy szûrés. Egyébként meg, ha valami bajod támadna, akkor kell menni.
Utolsó vagyok. Ez nem olyan dolog, mint fogazat átvizsgálása!
Ha baj van, akkor kortól függetlenül!
Kedves Melinda! Sajnos az nem úgy van, hogy bemész az orvoshoz és majd leültök és beszélgettek az életrõl, a nõi lélekrõl, a fertõzésekrõl, milyen helyen fürödhetsz, télen mit vegyél fel, hogy ne legyen felfázás, tampont milyet használj, szõrteleníts-e, tanga bugyi jó lenne-e, stb..stb..stb... Ehelyett, bemész, megkérdezik mi a baj, szüz vagy, menstruálásod milyen, esetleg, hogy masturbálsz e, utána vetkõzés, asztalra fel, vagy hüvelyen vagy végbélen keresztül felnyúl, uténa esetleg mellek áttapogatása és nagyjából kész is vagy. Ettõl sokkal nem leszel okosabb, a tudást könyvekbõl, anyukádtól internetes oldalakról tudod begyüjteni.
Internetrõl inkább ne tanulj! Még mindig jobb ha orvoshoz mész akár információért is. Persze Anyukádhoz is bizalommal fordulhatsz!!!
Tudod, kedves utolsó, okos ember az internetet tanulásra is használja, nem csak itt a nõi oldalon kiváncsiskodásra, férfi létére!
Nem kíváncsiskodok, hanem segíteni akarok! Azt viszont tudom, hogy interneten nem lehet betegségeket diagnosztizálni, és gyógyítani sem!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a sok választ! :) Annyit szeretnék még kérdezni hogy 3 éve hogy menstruálok és a menzeszem nagyon önálló életet él.. Ez idõvel befog állni magától ?
Igen be fog állni, legkésõbb 17 éves korod körül.
Hát azért ez csacsiság! Ilyen alapon el kellene menned a májadat is megvizsgáltatnod, hogy rendben van e minden, (tudod, a hepatitisz 1, 2 ..stb), a vastagbeledet, amit ha idõben észre vesznek, akkor van segítség ( elsõ 3 fõ rákos területben van!) és még folytathatnám a végtelenségig. Ha szüz vagy, akkor ráérsz 23 éves korod körül, vagy a szexuális élet kezdete után kb 1évvel elmenni ellenõrzésre, szûrésre. Ha valami bajod van, akkor persze rögtön menj.
Akkor neked nem vizsgálat kell, hanem tanácsadás, nyugtatás. Ezt is elvégzik, nyugi. Mivel panaszmentes vagy, nem is fognak vizsgálni, csak felvilágosítanak a fertõzésekrõl, amiktõl félsz.
Megint az elsõ vagyok. Ha Te úgy érzed, hogy megnyugodnál, akkor menj csak el nyugodtan! Sokan követhetnék a példádat, hogy az egészségükkel törõdnek!
A kérdező hozzászólása: semmi konkrétabb dolgot nem tapasztaltam magam miatt. csak azon gondolkodtam hogy mi van ha valami olyan dolog van bennem amirõl nem is tudok? meg ez a sok fertõzés ( nem nemi úton terjedõ) olvasok neten, tájékozódok, meg tv-t is nézek. ugyan is az iskolában említik a biztonságos szexet de ezeket már nem.. tehát ha úgy vesszük 20%-ot tudok abóbl amit tudni kéne :/
Szerintem ez nem korfüggõ. Bármikor elmehetsz, ha baj van! Nem muszály megvárnod míg élsz nemi életet. Lehet, hogy már azelött gond van, példáúl rendszertelen menstruáció. De panasz nélkül és ha még nem élsz nemi életet akkor fölösleges elmenned. Én mikor betöltöttem a 18-at akkor voltam rendszertelen menszi miatt. 18/L
Ha elkezded a szexuális életet onnantól kezdve évente 1x szûrésre érdemes elmenni. De ha bármilyen gondod van akár elõtte is.
Megint az elsõ vagyok. Egyébként személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ kártya kell.
Végre egy okos, értelmes lány, aki törõdik az egészségével! Elsõ voltam! :)
Igen 17 éves kordra biztosan beáll.

14 éves vagyok. A nőgyógyászhoz tabletta feliratásához anyum is kellene vagy egyedül elmehetek?

Legjobb válasz: 14 évesen még nem kellene tablettát szedned! Még fejlõdésben van a szervezeted, nem hiszem, hogy a hormonok jót tennének! Egyébként meg ha nem avatod be anyukádat, hogy fogod kiváltani? Honnan lesz pénzed? Nem olcsó mulatság, az alacsony hormontartalmúak 6-7 ezer Ft-ba kerülnek!

14 évesen még nem kellene tablettát szedned! Még fejlõdésben van a szervezeted, nem hiszem, hogy a hormonok jót tennének! Egyébként meg ha nem avatod be anyukádat, hogy fogod kiváltani? Honnan lesz pénzed? Nem olcsó mulatság, az alacsony hormontartalmúak 6-7 ezer Ft-ba kerülnek!
Nem kell a nõgyógyászhoz anyukád. Vidd a TAJ kártyádat és menj. Ha nem akarsz egyedül, mehetsz nõvérrel, vagy idõsebb barátnõvel is. Vagy akár kisérhet a barátod. Ha meg nem vagy gátlásos és félõs, mehetsz egyedül. Végülis a doki téged akar megvizsgálni, nem anyukádat. Ha betöltötted a 14-et, akkor az engedélyed nélkül nem is mondhatja el a szüleidnek a vizsgálat eredményét!!!
Anyukád nem kell, de arra azonban számíts, hogy nem feltétlenül fogja felírni neked a doki a tabit, bár ezt is dokija válogatja, de én 17 voltam mikor elmentem és nem írta fel, aztán anyám elvitt az õ dokijához, az meg felírta.
14 évesen minek kell tablettát szedni?te tudod h mennyire felborítja az a hormonháztartásodat?söt én azt sem értem h mi a .... akar egy 14 éves kiscsaj szexelni.inkább babázzál még egy két évig.hihetetlen.
bakker az nem jó. orvos minél hamarabb
Mindenképpen orvoshoz kéne menned.
Vérvizsgálatot csináltatna, hogy rendben van-e a hormonrendszered. Menj el gyermeknõgyógyászatra.
menj a gyereknõgyógyászatra, ott keress egy dokinénit! Valõszinûleg csak nõi doki lesz ott!!, aki elött könnyebben vetkõzhetsz, mint egy idegen férfi elõtt...
Hogy vagy Kedves Kérdezõ?
bátran meny el nem fognak megenni

18 éves kor alatt, de 14 felett, ha nőgyógyászhoz megyek, jelen kell lennie a szülőnek?

Legjobb válasz: én mindig egyedül megyek,15 voltam amikor elõször voltam.

én mindig egyedül megyek, 15 voltam amikor elõször voltam.
12 felett már mehetsz egyedül.
Mehetsz egyedül.
engem egyszer elküldtek a nõgyógyászatról és 16voltam, azzal az indokkal, h kell szülõ. De ha tiniambulanciára mész oda tuti hogy nem kell

Tisztelt Doktor úr! A lányom 14 éves és a ciklusa az utóbbi 3 hónapban nagyon rendszertelen. Most már 11 napja van vérzése, de nőgyógyászhoz még nem akar menni. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ebben az életkorban még előfordulhatnak rendszertelen vérzések, emiatt nem kell aggódnia. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ebben az életkorban még előfordulhatnak rendszertelen vérzések, emiatt nem kell aggódnia. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! A lányom 14 éves és a ciklusa az utóbbi 3 hónapban nagyon rendszertelen. Most már 11 napja van vérzése, de nőgyógyászhoz még nem akar menni. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ebben az életkorban még előfordulhatnak rendszertelen vérzések, emiatt nem kell aggódnia. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ebben az életkorban még előfordulhatnak rendszertelen vérzések, emiatt nem kell aggódnia. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
ha nincs meg még neki 2 éve, akkor normális, semmi baja.
Semmi. Ilyen idõs korban csak akkor kell orvoshoz menni, ha fél évig kimarad.
Most még semmi gond, de ha fél évig sem jön meg a testvéred következõ menstruációja, ( az elõzõtõl számítva ) akkor érdemes orvoshoz mennie. Most még nem kell aggódni.
Semmi baj nincs vele, ilyenkor még hónapokra ki is maradhat.
nekem is 14 évesen volt h kimaradt 5 hónapig, pedig pasim sem volt... ez ezzel jár

14 hetes terhes vagyok. Voltam 2 héttel ezelött kombinált teszten, mivel 35 éves vagyok, aminek az eredménye 1:7200. A nőgyógyászom azt mondta, hogy nincs szükség az AFP-re, mivel nagyon jó lett az eredményem. Lehetséges ez?

Én azt hittem, hogy az AFP mindenkinek kötelez?. Nem tudom mit csináljak.

Legjobb válasz: Kezdetnek talán lapozgasd ki az Értelmezõ szótárból a "kategória" szó jelentését is :)

Kezdetnek talán lapozgasd ki az Értelmezõ szótárból a "kategória" szó jelentését is :)
Szia! Az AFP ingyenes és kötelezõ. Bár mivel volt kombinált teszted és jó lett ezért lehet elhanyagolhatónak tekinti az orvosod. De ártani nem ártana. Mondjuk az AFP elavult és a környezõ országokban nem is nagyon alkalmazzák már. egy vérvizsgálatból áll igazán elvégezhetné! Ha nincs választott orvosod menj be a terhes gondozóba. Ha meg van azért fizeted!

En egy 14 eves lany vagyok es mar nem szuz. Szuleim elakanak vinni nogyogyashoz h kivizsgaltassanak mert mindig van valami bajom. A nogyogyasz megtudja mondani a szuleimnek h mar nem vagyok szuz?

Legjobb válasz: Ez sok mindentõl függ, például megvan e még a szûzhártyád (véreztél e), vagy hogy mennyire jó fej a nõgyógyász :) Szerintem ha õszintén beszélsz vele, nem fogja elmondani.

Ez sok mindentõl függ, például megvan e még a szûzhártyád (véreztél e), vagy hogy mennyire jó fej a nõgyógyász :) Szerintem ha õszintén beszélsz vele, nem fogja elmondani.
Ha elmúltál már 14 akkor nem is mondhatja el az engedélyed nélkül. Milyen az már, hogy anyukád ott áll bent, amíg téged vizsgálnak? Mondd meg, hogy csak te mész be egyedül, mert ez a te dolgod.
Menj el egyedül egy tinédzser ambulanciára. Vagy gyermek nõgyógyászatra. Miért kellene a mamádnak elcipelnie téged? Ha elég nagy vagy a szexhez, elég nagy vagy ahhoz is, hogy a dolgaidat elintézd és orvoshoz menj. A visszatérõ nõgyógyászati probléma pedig tényleg komoly! Tessék komolyan venni! Egyébként igen a nõgyógyász látja, hogy nem vagy szûz. De azt nem tudja megmondani, hogy mitõl vesztetted el a szüzességedet (ha mindenképpen hazudni akarsz anyádnak, mondhatod, hogy egy tampon volt – a nõgyógyász viszont valószínûleg gyanakvóan nem veszi be ezt a dumát. Én pl valóban tamponttól vesztettem el, nem amikor beraktam, hanem amikor ki akartam venni és már háromszor akkora volt. :DD)
Én barátnõmnek ott állt bent az anyja, pedig már 17 volt :) Igaz, azért rángatta el, mert tudta mit mûveltem a lányával :D
Ha tartassz attol, hogy mit szolnak a szuleid ha megtudjak, akkor gondolom te sem tartod helyesnek hogy mar nem vagy szuz. DE akkor miert kellett lefekudjel valakivel?
egy orvost kötelez a titoktartás. ha nem akarod hogy elmondja, akkor nem fogja. és gondolom ha az anyukád megy veled, akkor a nögyógyász szépen kitessékeli a vizsgálat elött...
"Kedves negyedik válaszadó! Szerintem nem kéne ítélkezni anélkül, hogy ismernéd a körülményeket." Nem ítélkeztem, ezen a fórumon a véleményünket mondjuk el, ezt tettem én is. Ha ítélkeznék is, nem a kislány fölött tenném, hiszen ebben a fordított világban nem csoda, hogy nem tudja, mit szabad és mit nem... A negatív véleményem inkább azoknak a válaszolóknak szól, akik felnõtt létükre (már ha van köztetek ilyen), azzal etetnek egy 14 éves kislányt, hogy ilyen meg olyan jogai vannak....!!! Egy gyereknek megmondom, mihez van joga: ahhoz, hogy a szülei biztosítsák számára a mindennapi ételt, évszakhoz illõ ruházatot, fedelet a feje fölé, a taníttatást és a HELYES ERKÖLCSI NEVELÉST!!! stb. Nincs joga: HAZUDOZNI és KEFÉLNI össze-vissza!!! Nehogy már a szülõ csússzon-másszon a gyereke elõtt, és elnézze, hogy k*va lesz belõle!!!! Abba nem gondoltok bele, hogy ha bármi történik a lánnyal, azonnal a szülõt vonják felelõsségre?? Az lenne a minimum, hogy elmondja az anyjának, hogy mi a helyzet - ha már így alakult! Egyébként meg remélem, kap olyan pofont a nõgyógyászati vizsgálat után, hogy a taknyán csúszik hazáig!!! Lehet lepontozni, csókolom!!
Én nem írtam, hogy joga van :D De igazából más az, hogy hazudik, meg más az, hogy nem mondja el (bár a javaslatok közt láttam hazugságra buzdítást is :) ) Viszont tényleg segítséget kért, nekünk nem feladatunk õt nevelni (fõleg, hogy nem is ismerjük!), hanem próbáljunk csak a legjobb tudásunk szerint segíteni, ha már õ úgy érzi, hogy a szülei nem tudnak (és most teljesen mindegy, mennyire jogosan érzi úgy). Némi respect, nemcsak a nagy erkölcsök, hanem a kérdezõ felé is. (Mellesleg ha nem beszéli meg a szuleivel, akkor ott komolyabb gondok vannak, amin nem hiszem, hogy egy pofon segítene.)
Kedves negyedik válaszadó! Szerintem nem kéne ítélkezni anélkül, hogy ismernéd a körülményeket.
Senkit nem akarok megbántani, de nehogy már a szüleinek ne legyen joga megtudni, hogy mi van a gyerekükkel!! Egy 14 éves KISLÁNYNAK vannak JOGAI, a szülõknek meg nincsenek??? El lehet menni dolgozni, eltartani magát, akkor majd lesznek jogai!! Szóval a kérdésre válaszolva: REMÉLEM, MEGMONDJA A DOKI HOGY MÁR NEM VAGY SZÛZ!!+
Hát már ujjabûl megsem lepõdök az ilyen kéréseken pl h 14 évesen vki nem szûz...az ilyeneken álltalába mindeg kiakadtam de rájöttem hogy ezt meg kel szokni...2008-ban már ott tartunk hogy hamarosan már az ovodás kisgyerekek is azon fogják törni a fejüket hogy mikor veszitsék el a szüzességüket...de ez attól is függ hogy egy lány mennyire van felkészülve arra hogy elveszitse a szüzességét, vagy hogy eléggé felvan-e világositva a dolgokról... na de hát most azt lehetne mondani rám hogy:"ne ki beszél..."én is még 16 éves vok és nem rég veszitettem el...de ugy érzem hogy nem annyira korai és én nem kaptam el semmilyen betegséget és tudtam hogy vigyázni kell és nem mentem volna bele pl egy egy éjszakás kaladba.fe nem itélkezhet senki senkirõl...a 14 éves lány is saját felelõsségére csionálta azt amit csinált és a szüleinek van joguk megtudni de ha õ ugy érzi hogy nem akarja elmondani akkor szerintem még várhat vele, abban az esetben viszont ha valamilyen nemi betegsége van jobb ötletnek tartom hogy összeszedje bátroságát és elmondja... és szerintem nincs olyan hogy korhatár hogy ki mikor veszitheti el a szüzességét...ugy beszél rola mindenki mint valamilyen tárgyról...nem évhez van kötve ez akkor vesziti el mindenki amikor ugy érzi hogy megttalálta azt a valakit akit szeret bizik benne és tudja hogy már készen áll arra hogy
Elötte beszélj a nõgyógyásszal kb 1 nappal hogy ne mondja el aszüleidnek hogy enm vagy szûz mert te avgy a páciens és ha emgkéred beszélsz vele nem fogja elmondani de amugy sem tudja megállípítani h nem vagy szûz a szûzhártya mélyen van és odáig nem nyúlhat beléd mert akár véletelen át is szakíthatná senki sem tudja megmondani h az vagy e.....(nõgyógyász a nagynéném ) sok szerencsét puszi
nemnem..bocsi ha így jött le!egyébként azért háborodtam fel, akik szerint nem gáz h 14éves, és minden nemi gondja van...
Akkor ne haragudj! Magamra vettem.
ki mondta h neked mondtam azt h de bakker???am meg arról beszélek én is h tök gáz h 14évesen annyi esze nincs h ne szedjen össze nemibetegséget!engem anyum rendesen felvilágosítot, és ha akartam volna 14évesen szexelni(amit nem akartam), akkor is tudtam volna h h ne szedjek össze szifiliszt, herpeszt, meg hivet...
"de bakker!" - így anyukáddal beszélj! Én nem ütöttem meg még hasonló hangnemet sem. Az, hogy neked "bejött" az élet (gondolom, kb. 40 éves vagy, és azóta tart a 16 évesen kötött kapcsolatod), az még nem jelenti azt, hogy normális, ha egy 14 éves lánynak nemi gondjai vannak. "Mindig van valami bajom" - ezt írja. Akkor szerinted mégis mi lehet az...? Továbbá: 14 és 16 éves kor között igen jelentõs fejlõdésen megy keresztül egy ember testi, lelki, szellemi szempontból. Ezért is nevezik az elõbbit gyermekkornak, a másodikat pedig fiatalkornak. A 14 éves tegnap még a Barbi babát fésülte (bár, ha ilyen a vérmérséklete, akkor nem is gondolkozom tovább, mit csinált még azzal babával... ) Ha 16 éves lenne, bele se szálltam volna ebbe a vitába.
Szerintem nem azzal van a baj hogy 14 éves ezt nem ugy értem hogy jó ha valaki 14 évesen csinál ilyent, szerintem is korai de inkább az a gond hogy meggondolatlan és elõvigyázatlan.habár nem tudhatjuk hogy mi történt pontosan az is lehet hogy egy olyan valakivel volt akiben bizik akit szeret stb és védekeztek is...nem kell minden embert elitélni egy cselekedete miatt... a kérdésre válaszolva pedig szerintem okosabb ötlet elmondani a szüleidnek, megértem hogy félsz hogy mit szolnak de akkor is jobb hogy tudjanak róla hogy mi történik veled.... sok sikert!és ne hazudj, inkább mondd el hogy mi történt!
Azért arra ne vegyünk mérget, hogy a "mindig van valami bajom" abból származik, hogy össze vissza mindenkivel. Én 21 éves vagyok és 14 éves korom óta évente kétszer tuti elkapok valami nyavalyát. Pedig 14 évesen még szûz voltam. Igaz, egy évvel késõbb már nem. Nade ez annyira magánügye mindenkinek, hogy nem tudom miért kell a kérdezõt csesztetni. Nem biztos, hogy azért kap el dolgokat, mert nem tudja, hogyan védekezzen. Van, aki fogékony rá. Én is az vagyok. Pedig lassan egy éve nincs pasim és nem voltam senkivel. Nem élek koszban, szokásom mosakodni, kezet mosni, mégis.
jujj, a szûzhártya olyan mélyen van h nem nyúlhat beléd olyan mélyre...:D hát amúgy a hüvelybemenetnél van, nem a méhedbe...XD ne zavarjon!
"a szûzhártya mélyen van és odáig nem nyúlhat beléd mert akár véletelen át is szakíthatná " Kivancsi lennek, hogy azok szerint, akik ezt allitjak, a huvelybemenetnel mi van, es ha azt meg meg is magyarazzak, akkor nem faj-e nekik, miutan nay lelkesen tofkodtek a mehszajukat..:p
Szerintem nem jó, hogy nem mondtad el nekik.mondd el nekik és utána menjetek el együtt:)
Érdekes dolgokta olvasok, metr a legtöbb helyen kifejezetten tilos a szülönek bemenni 14 év alatt a nõgyógyászatra..vagyis hogy a vizsgálóba konkrétan.
kellet neked 14 évesen lefeküdni.ennyi vagy.jó hamar oda adod a szüzeséged.
a nemi betegséget vedd nagyon komolyan, minél elöbb vizsgáltasd ki! ha megmondod a szüleidnek cakk-pakk ahogy áll a helyzet, sokkal megértõbben fognak kezelni, mint gondolnád!
Kissé már megkésett a válasz, a kérdezõ már talán a 18-at is betöltötte azóta :)
de bakker! 16évesen vesztettem el, azóta is abban a párkapcsolatban élek! és nem voltam nemibeteg!
Az a baj, hogy ez már lassan társadalmi probléma, ezért vagyunk többen kiakadva az ilyen sztorikon. Keféljen akivel akar, senkit nem érdekel, nem is ismerjük ezt a csajt, - de azért ha a mi gyerekünkrõl lenne szó, biztos nem így reagálnánk. Aki itt bólogat, hogy persze kislány, csináljad, az még vagy önmaga is gyerek, vagy legalábbis nem szülõ. Aki megbotránkozik, valószínûleg felelõsségteljesebben gondolkodik errõl a dologról. Különben meg mindenki úgy szarja el az életét, ahogy akarja! Ha elég érett ahhoz, hogy el tudta dönteni egyedül, hogy ágyba bújuk a pasijával, akkor megoldja a problémát is az anyjával. Hát ennyi. Én voltam hülye, hogy kiakadtam....
Nem értek egyet azzal, hogy nem a mi feladatunk nevelni! Inkább: nem elsõsorban a mi feladatunk. Sõt: nemcsak feladat, hanem kötelesség is a gyerekeket jó irányba terelni MINDEN felnõtt embernek! Sajnos, túlságosan szabadjára vannak engedve, ezért van az, hogy a gyerekek állandóan a jogaikat hangoztatják. Ezért van a "tanárverés", ezért van, hogy a 8 éves gyerek csak 25 ezer forintos cipõben hajlandó lemenni focizni, és ezért van - többek között - a fenti sztori is.... Nyilván nem tudhatjuk a családi hátteret, és hogy a szülõk mennyiben hibásak a dologban, de abból, hogy a lány fél attól, hogy kiderül az elvesztett szüzesség ténye, arra következtetek, hogy aggódnak érte a szülõk. Mielõtt azt hinné valaki, hogy öreg vagyok, közlöm, hogy NEM, csak félek, mi lesz, ha az én lányom lesz 14 éves.... Korábbi generáció vagyok, és elképedve nézem, mi történik a világban! Megbotránkozunk, ha pedofiliáról hallunk a tévében, de a szemünk se rebben, ha a 14 éves (és fiatalabb!!!) lány önszántából löki oda magát.....??? Bocsánat, hogy kicsit eltértem a témától!
Na az olyanok miatt, mint te, titkolnak el mindent a gyerekek... 14 éves gyereknek joga van szeretkezni. És egy szóval sem írta, hogy össze vissza kúr, meg hazudik, egyszerûen fél... Ha a Te kölköd lennék, én is félnék.
Na az olyanok miatt, mint te, titkolnak el mindent a gyerekek... 14 éves gyereknek joga van szeretkezni. És egy szóval sem írta, hogy össze vissza kúr, meg hazudik, egyszerûen fél... Ha a Te kölköd lennék, én is félnék. Persze, hogy joga van, hogyne lenne! Utána meg joga van megszülni a wc-ben a gyereket, mert "félt szegény" megmondani az anyjának, hogy terhes.... Tudod, nem vagyok dühös, csak szomorú, hogy itt tart a világ, és hogy ilyen "lényekkel" van tele, mint amilyen te is vagy például. Ha szerinted joga van egy 14 évesnek szeretkezni, azért kíváncsi lennék, hogy hova teszed az alsó korhatárt? Szerencsére nem vagy az én kölköm, ha az lennél, okosabbra neveltelek volna :) Add át üdvözletem Kedves Szüleidnek, Embert faragtak belõled!
nem értem miért nem 18év a szex korhatár..a pornó is 18év felettieknek szól, és lehet h ez hülyeség h 14évtõl lehet szexelni...nem véletlenül van nemi betegsége! hol érett a szexre ha azt se tudja mi az a gumi, meg olyan palija van, aki nemibeteg...
Az az ember nem normalis aki azt mondja hogy egy 14 eves KISLANY nyugodtan szexelhet. Lehet lepontozni!!
Figyelj! Én nem foglak lebaszni, amiért 14évesen nem vagy szûz. Én 15évesen veszítettem el. Tulajdonképpen 2 lehetõséged van: 1. Elmondod otthon, mert nem ismerem a szüleidet, nem írtad, hogy hogyan viselik a hirtelen dolgokat, de kicsit égõ lenne szerintem Neked is, ha a vizsgálóban tudatná Anyukáddal a doki, hogy a lánya már nem szûz. Szóval ha Anyukád bemegy Veled a vizsgálóba, mert mondjuk szereti tudni, hogy mi történik(az én Anyukám, még 18évesen is bejött velem mindenhová), akkor ne égesd le se magad, se õt.Szóval ez esetben jobb lenne elmondani! 2. Megértem, hogy parázol elmondani, én is féltem 15 évesen elmondani! :) Ha nem akarod, hát titkold nyugodtan. Mint leírtam, nem ítéllek el érte. :) Akkor pedig menj be egyedül, gyõzd meg Anyudat, hogy épp eléggé kellemetlen lesz a vizsgálat a doki, meg az asszisztens elõtt...stb. Akkor õszinte lehetsz a dokival, megkérheted, hogy ne mondja el a szüleidnek, az orvosi titoktartás úgyis köti õt! Így biztonságban marad a titkod! De azért egy jó tanács! Az anyák nem hülyék, lehet, hogy már tudja anélkül is, hogy elmondtad volna. Az én Anyukámnak csak 17 évesen vallottam be, hogy mi volt, 15évesen, és képzeld, azt mondta, hogy az elsõ perctõl kezdve tudta, csak várt arra, hogy mikor mondom el! :) Remélem minden rendbe jön és a nõgyógyászati problémád is megoldódik!
Ha anyukáddal mész és a vizsgálat után rákérdez anyud a dokinál, hogy szûz vagy e még az orvosnak kötelessége felvilágosítást adni! Tehát elmondhatja! 18 éves kor alatt nem köti a titoktartás, úgyhogy nagyon nagy tévedésben vannak itt egyesek!
Vagy mond el otthon vagy kerd meg a nogyogyaszt hogy ne mondja el anyudank
A pofonokat szívesen adó válaszolóhoz szólok. Te milyen jogon emelsz kezet egy emberre? Lehet az 14, 24, 34 stb. nincsjogod megütni. Ha mondjuk a 4 éves gyereked nem azt csinálja, amit mondasz neki (mert ugye neki csak ahhoz van joga, hogy rád hallgasson), kap egy nagy pofont? Vagy azért van alsó korhatára a pofonnak is? Szerintem az ilyen viselkedéssel csak elidegeníti az ember a gyerekét magától. Nem fog merni hozzád fordulni semmilyen problémájával (vagy esetleg, ha rossz fát tesz a tûzre), mert fél, hogy reagálsz. Azzal, hogy egy 14 éves szexel, én sem értek egyet. Nekem 14 évesen eszembe sem jutott volna a pasizás, a szex. Elsõsorban a szülõ feladata, hogy odafigyeljen a gyerekére. Ha ez mégsem sikerül, mert ugye a környezetbõl ezerféle hatás éri a gyereket, ami ellen a szülõ nem biztos, hogy fel tud lépni, akkor sem az erõszakos, én vagyok a fõnök fellépés a megoldás. A kérdezõnek: nem tudom, ez hogy megy mostanában, de ha a doki megengedi a mamádnak, hogy ott legyen, akkor biztos elmondja neki, hogy mi a helyzet. Szerintem inkább mond el a mamádnak, hogy mi történt. Biztos nem lesz túl kellemes, de ha halogatod, még rosszabb lesz. De az is lehet, hogy már tud is valamit.
Szerintem nevetseges, hogy egy embernek megszabjak, mikortol szexelhet. Mar ne haragudjatok, de mi a joisten kozotok van hozza, hogy o mikor fekszik le es kivel? En eltorolnem az also korhatart, aki csinalni akarja, az ugyis fogja, akkor is, ha "tiltva" van, ha nem akarja, akkor nem fogja. Es miert is lenne fiatal a szexhez? Honnan tudjatok, hogy mennyire erett, miota jarnak a baratjaval? Es honnan tudjatok, hogy azert lett beteg, mert nem vedekeztek? En is voltam beteg szuzen.. Siman lehet, hogy ket eve jar a baratjaval, a legnagyobb szerelemben, vigyaztak egymasra, meg minden nyalas ize, amit a kis szuzlanykak kitalalnak maguknak, nem is emiatt lett beteg. A szulei meg olyanok, mint ti, es ezt keptelenek lennenek elfogadni.
A Szüleid nagyon jól teszik, hogy el akarnak vinni nõgyógyászhoz! Elég korán, de amint a tényekbõl kiderül, mégsem annyira. Elég szánalmas, hogy a mai világ hová tart, hogy már lassan egy 8 éves gyerek fog kint állni a sarkon! Nem vagyok valami tapasztalt, nem tehetem meg, hogy lenézek akárkit is, vagy hogy ítélkezzek bárki felett, de jobban gondolkozhattál volna 14 éves fejjel, hogy mit csinálsz, vagy kérdeztél volna meg egy tapasztaltat. De ember..14 évesen...?!
nem is az, tõlem szexeljen, nem zavar, sõt nem érdekel...csak lehetne annyira érett h tudja h milyen lépéseket kell megtenni h ne legyen nemibeteg! én 16évesen vesztettem el, és nem lettem nemibeteg, mert ismerem a gumit!
Miért, ki mondta, hogy nem tudja?
nemi betegsége van állandóan...szted?
ja, az elsõ valaszadó voltam, én épp azt mondtam, h vkivel beszélje meg, ha nem a szuleivel, akkor a nodokijaval. az, hogy egy 14 eves lany olyat csinal, ami nem biztos, hogy helyes, az lehet, hogy a szulok felelossege is, legalabb minimális szinten.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!