Találatok a következő kifejezésre: 130 literes neon (2 db)

Jelenleg egy 130 literes akváriumom van. Szeretnék sügért tartani, de nem tudom, hogy a meglévő halaimmal összerakhatom-e (2 kék gurámi, 2 hátonúszó harcsa, 4 anci, 4 xifo, 1 páncélosharcsa, 1 vitorlás, 3-4 neon)? Ha igen, akkor melyiket javasoljátok?

Legjobb válasz: Az a helyzet, hogy így is túl nagy vegyes salátád van, Nem jó a tásítás, az egyedszám, ez az akvi nem bír el sügereket! (illetve azt az egy vitorlást)

Az a helyzet, hogy így is túl nagy vegyes salátád van, Nem jó a tásítás, az egyedszám, ez az akvi nem bír el sügereket! (illetve azt az egy vitorlást)
4 anci az sok, 3-4 neon meg kevés. neonból min kéne 8-10, akkor nem stresszelnek, ergo tovább élnek. a páncélosharcsák is rajhalak, ha elajándékozol 2-3 ancit, akkor tudsz még melléjük venni néhány páncélosat, és akkor õk is jól lesznek. a vitorlás ameddig kicsi, maradhat, de hamar ki fogja nõni ezt az akváriumot, neki nagyobb kell. sügereket külön sügeres akváriumban szpokás tartani, ritkán társítják õket egyéb halakkal, fõleg mert a sügerek ragadozók és megesznek minden kis halat /pl neonok.../
Ha nincs szerencséd, a sügér az ancin és hátonúszó harcsán kívül az összeset kiiktatja. A legtöbb békés természetûnek titulált sügér is hibbant néha! Sügért csak harcsákkal érdemes tartani, abból is csupán hátonúszó harcsával és nagyobb méretû algaevõkkel.
Lehet hogy darakórosak.Nézz utánna akvarista oldalakon.Lesznek képek is
Igen, nagy valószínûséggel darakór akar lenni. Használj "SERA Costapurt" és "SERA Ectopurt." Ez a kettõ együtt nagyon hatékony. De ugyanígy ajánlom a "TETRA Contraick konzentrat"-ot is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!