Találatok a következő kifejezésre: 13. hétben és (131 db)

Normális, hogy minden reggel arra kelek, hogy rettenetesen izgatott vagyok? És olyankor az az érzésem, hogy sosem fog eltelni az a 13 hét, ami hátravan?

És sírhatnék a boldogságtól, közben a babám nagyon mozog! Bocs, ha buta a kérdés? Csak nem tudom, miértr költ fel reggel ilyen érzés, talán a babával álmodom, vagy mert közeleg a nagy nap? Már a szülést?l sem félek, pedig eddig nagyon féltem.

Legjobb válasz: Nekem is 13 hetem van még hátra.:) Én is nagyon izgatott vagyok, eddig a szülés gondolata nem is foglalkoztatott, viszont mióta beléptem a 27.hétbe nincs olyan nap hogy ne olvasnék valamit a szülésrõl, szülõszobáról meg minden ehhez kapcsolodó dologról. És már 3 napja csak a babával álmodom. Szóval érdekes dolog. Az hogy mitõl van, nem tudom pontosan. Gondolom attól, hogy már nagyon várod és félsz is egy kicsit tõle meg nem is, szóval ezek az érzések nagyon összekeverik az embert. És 13 hét az már nem sok idõ, gyorsan elfog menni, hidd el. Nem buta a kérdés, csak szerintem igazából nincs erre magyarázat.:) További kellemes babavárást kívánok és 13 hét múlva szép szülést! És addigis kitartás! Lesz ez még rosszabb is!:)

Nekem is 13 hetem van még hátra.:) Én is nagyon izgatott vagyok, eddig a szülés gondolata nem is foglalkoztatott, viszont mióta beléptem a 27.hétbe nincs olyan nap hogy ne olvasnék valamit a szülésrõl, szülõszobáról meg minden ehhez kapcsolodó dologról. És már 3 napja csak a babával álmodom. Szóval érdekes dolog. Az hogy mitõl van, nem tudom pontosan. Gondolom attól, hogy már nagyon várod és félsz is egy kicsit tõle meg nem is, szóval ezek az érzések nagyon összekeverik az embert. És 13 hét az már nem sok idõ, gyorsan elfog menni, hidd el. Nem buta a kérdés, csak szerintem igazából nincs erre magyarázat.:) További kellemes babavárást kívánok és 13 hét múlva szép szülést! És addigis kitartás! Lesz ez még rosszabb is!:)

Lehetek terhes, ha 13 éves vagyok és az a fiu is 13 éves és 5ször volt de ritkán, 3 hete 1 aztán megint 3 hete ujra. és a menstruáciom rendes épp ma fog megjöni vagy a héten. Akkor nem lehet ugye terhes?

Legjobb válasz: Reméljük, hogy nem vagy az! 13 évesen miért kell szexelni? Egyszerûen nem értem. Még gyerek vagy, nem ezzel kéne foglalkoznod!!

nem feltétel a hányás, meg a hízás, ha ott van a baba, van aki csak 5kg-ot szed fel egész terhesség alatt...szóval irány a doki.Hogy lehet ennyi eszed, hogy ilyen korban szexelsz, 13éves vagy, neked még a tanulással kéne foglalkoznod, és most alapozod meg a jövödet, hogy hova is akarsz tovább menni, az anyaságot választanád, vagy az hogy inkább legyen egy biztos állásod...
Reméljük, hogy nem vagy az! 13 évesen miért kell szexelni? Egyszerûen nem értem. Még gyerek vagy, nem ezzel kéne foglalkoznod!!
te úristen. 13 éves :O hová süllyednek manapság az emberek?! "volt de ritkán" ezt h érted?! rendesen szexeltetek? gumi nélkül? beléd élvezett? ( ha megjön a menzeszed akkor nem vagy terhes..) te tudsz egyáltalán vmit a fogamzásgátlásról?! felvilágosított téged bárki is?! úristen. így nem csodálom h egyre több a fiatal abortuszos... -_-"
13 évesen szexelni....pfff
végülis nem számít ha megjön a mensid, ha a baba már a pocakban van...tudok egy két példát mondani, hogy megjött neki, és már 3hetes terhes volt...szóval kezdjél parázni....jobban jársz ha dokihoz mész...
Lehet, hogy hülye vagyok, de nem értem a kérdést. Légyszi nyugodj meg, és próbáld meg megfogalmazni úgy, hogy legalább azt értsük, hogy mi volt 3 hete, meg 5-ször, meg fiú vagy lány vagy.
Elõször is egy kis hülye vagy, mert ilyen korban szexelsz. Másodszor azért is egy kis hülye vagy, mert ennyi idõsen nem tudsz helyesen írni. Harmadszor pedig ha megjön, és nem hánysz, akkor nem hiszem, hogy terhes vagy. Ha meg igen, akkor megérdemled!
Nagyon el akarod hitetni magaddal, hogy nem vagy terhes. Pedig lehetsz.
Lehetsz terhes és hülye - az biztos vagy. Meg liba.
A kérdező hozzászólása: akkor nem vagyok az huuuuuu
Szerintem is kamu :) )))))
Apám, én 13 évesen azt sem nem tudtam, hogy mit reklámoz a libresse. Ráérsz még a szexszel, a fiúk önzõek, most akarnak mindent, nekik nem fontos, hogy mi lehet veled, nem õk mennének abortuszra (ami egy mûtét!) ne hagyd magad!
Sokszor kell d.gni, hogy gyerek legyen??? Ez hülyeség!egyszer is elég! Ennél már csak az a jobb, amikor azzal hülyítik a fiúk a lányokat, hogy aki szûz, az nyugodtan szexelhet, mert még nem eshet teherbe :D És hányan elhiszik! KOmolyan, itt az internet az orrod elõtt, használd! Olvass utána a dolgoknak, de ne akkor, amikor lehet hogy baj van már, hanem már elõtte!
Szerintem ez egy kamu topik..
Kicsi lány! Ha jól értettem, az ESEMÉNY 4-5 hónapja volt, és azóta 17-20 naponta menstruálsz. Ha így van, akkor valószínûleg nem vagy terhes. És nem, nem lehet konkrétan érezni azt, ha beléd élveznek, de utána elég feltûnõ, ami kifolyik, mert KIFOLYIK, sok, krémes és fehér. Szóval, ha nem tapasztaltál ilyet, akkor nem élvezett beléd, viszont ettõl még sajnos lehetsz terhes, mert az ELÕVÁLADÉK IS TARTALMAZHAT SPERMÁT, az elõváladék meg csak 1-2 csepp, azt nem veszed észre. Attól, hogy 13 évesek vagytok, még csinálhattok gyereket, szóval húzzon gumit a srác, ha már ennyire felnõttnek érzitek magatokat, viselkedjetek is úgy!
Te jó ég!!!!Ilyen hülye hogy lehet valaki!!Elmondanám nem kell hogy beléd élvezzen ahhoz, hogy terhes legyél, az elõváladék is tartalmaz spermát, de inkább olvass a sex-rõl mielõtt mûveled.
A kérdező hozzászólása: de nem vagyok az orvos is megmondta meg a barátaim
Mi van? Fél háromkor még levelet küldtél, amiben leírtad, hogy mi a helyzet, majd 4 perc múlva írtál, hogy írják vissza. Azóta voltál orvosnál? Nekem nagyon zavaros ez az egész. Egy jó tanács: NE SZEXELJ!!!!!! Fiatal vagy és szörnyen felelõtlen. 13 évesen még eszembe sem jutott, hogy lefeküdjek valakivel, és ezt nem egy 70 éves begyöpösödött nagymama mondja, hanem egy 19 éves fiatal, aki megérti, hogy a mai fiatalok korábban érnek, de nem ennyivel. Könyörgök ne feküdjél le többet a barátoddal legalább 2 évig, vagy amíg nem tanulsz meg legalább védekezni. Óvszer!!!!!
attól, hogy még menstruûlsz, lehetsz terhes.a sulinkban volt egy csaj, aki akkor tudta meg, hogy terhes, mikor elindultak a szülési fájdalmai!még a terhesség alatt is megjött neki, és, mivel nem annyira vékony, még a hasán se látott semmi különöset!nem rémisztésbõl mondom, de vegyél tesztet...
Pff. Ennyi vagy(Y)! Már bocsi. Énis 13 éves vagyok, de meg se fordult a fejemben h valakivel lefekszem. Sztem a "pasiddal" való hempergés helyett elemehettél volna a magyar tanárodhoz , aki egy kicsit gatyába rázott volna a helyesírással kapcsolatban. Amúgymeg ha terhes is vagy számíthatsz rá valószínûleg hogy a te 13 éves nagy barátod nem fogja veled nevelni a "közös alkotmányotokat" Nem értem hogy miért nem tudják felfogni a mai tinédzserek hogy a sex nem a gyereket játéka. Ennek következménye lehet. 13/L
oupps...ezt sokszor elküldte:S
én is 13 éves vagyok/lány/.....és ilyen meg se fordul az eszembe, hogy szeretkezzek valakivel!!!!szerintem tanulnod kellene , mert látom nem vagy valami észlény/már bocsi/ mindketten nagyon hülyék vagytok, hogy ilyenkor csináljátok...nekem is van barátom, de mi csak a csókig jutottunk és a kézfogás--->és nem is fogunk tovább jutni , mert attól nem vagy te nagylány, hogy hülye fejjel lefeküdtél egy sráccal!!!!szégyent hozol a korodbeliekre....és anyukád legalább tud róla?!?! De ha netán terhes vagy akkor majd mehettek ketten szégyenkezve abortuszra!!ha terhes vagy úgy kellet ....ha nem akkor szerintem gondold át azt amit írtam...és ne tégy több rossz fát a tûzre!!és tanulj tanulj tanulj mert a mai világban sose lehet tudni h mi vár rád!!!és ha még eszed sincs nem fogod megállni a helyed a világon!!!---->ja és ezt a leghülyébb is tudja ha megjön a menstruációd...akkor nem lehetsz terhes!!!!!! By:Debóra
Én is 13 éves vok/lány/ de ilyen még az eszembe se jut, hogy szexszeljek!!!! nem értem, hogy hogy lehetsz ilyen hülye/már megbocsáss/ ilyenkor kellene tanulnod mert ha felnõlsz akk már nem tudsz tanulni és a mai világban még jó ésszel se nagyon tud majd az ember elhelyezkedni!!tiszta szégyen elmész a nõgyógyászhoz aztán látja, hogy 13 évessen nincs szûzhártyád...nekem is van barátom és csak annyit csinálunk h egy puszi a szájra és kézfogás/ez bõven elég/ és ezt anyukád tudja? nem is tom .....ha meg terhes vagy akk úgy kellet mert neked ilyenkor játszani kell az eszed, h lefekszel egy ugyan olyan hülye gyerekkel!!!szégyent hoztok a korotokbeliekre!és szerintem kicsit jó lenne megtanulni helyessen írni ...és nem kufircolni!!!!!sztem ezen gondolkodj el!!ráértél volna bõven 16 évessen !!!!!!és ezt a leghülyébb is tudja, hogy ha megjött a menstruációd akkor nem lehetsz terhes!!!!és szerintem lehetsz terhes ha nem jött meg!és akk majd menj anyukáddal szégyenkezni abortuszra!!!!!!
Drága Istenem!Csak olvasom a sorokat és nem hiszem el, hogy ilyen tényleg van:( 13 évesen a Barbie reklámot néztem a tv.-ben és abban bíztam, hogy Karácsonyra megkapom. Remélem, csak úgy gondolod, jó poén ilyen sztorit kitalálni és nem vagy ennyire butus valójában! Inkább a tanulással foglalkozz és talán biológia órán is részt vehetnél néha-néha!Pár válaszolóval egyetértve a nyelvtan gyakorlása sem fog ártani!
Most csak nekem furcsa, vagy a kiscsaj tényleg (bocsánat a kifejezésért) lesz*rja amit mondanak neki????? Nem látod h mennyien írták, h eléggé nevetséges vagy stb... és mégsem veszed észre magad???? Persze a válaszaidból látom, h nem sok eszed van, szal ezen már meg sem lepõdök...
ha volt annyi eszetek, hogy szexeljetek, akkor azt is felérhettétek volna ésszel, hogy VÉDEKEZZETEK!!! az eszem megáll, más az életét adná egy babáért, Ti pedig felelõtlen KISGYEREKEK abortuszra jártok! vannak szüleid?? azonnal menj orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: oké köszi :)
Ne bántsd, okítsd! Bajban van, és segítségre számít tõlünk. Nagyban más felelõs ezért!
Elég egyszer "megdungi" egy nõt és lehet terhes te hülye. Legalább írni tanulnál meg.
A kérdező hozzászólása: de nem élvezte belém meg nem jött a sperma!!
Szia igen akkor is ott lehet , 50%az esélye, hogy ott a baba benned, ha megjön ha nem, ha normális ha nem a ciklusod, fõleg ha nem védekeztek, mert látom nem írtad, hogy védekeztetek volna...
A kérdező hozzászólása: február 27 és nekem 17 naponta jönmeg vagy 20 nem tudom pontosan február 27 volt az utolso nap..akkor mult el.
Akkor izgulj, ha nem jön meg jó pár napig! Addig nem tudunk biztosat! Mikor volt meg utoljára?
A kérdező hozzászólása: hm????
A kérdező hozzászólása: hm?
A kérdező hozzászólása: de a mensztruáciom normális rendes akkor is?
A kérdező hozzászólása: valaki visza irna máég kérlek..:S
A kérdező hozzászólása: am azt lehet érezni hogy belém jöna sperma?
Kislány.Az hogy terhes vagy-e azt nem lehet így eldönteni.Vannak akik addig menstruálnak amíg meg nem mozdul a baba.Ami 1 18-22 hét között szokott lenni.Az tudod mit jelent? Azt hogy annyi idõsen, már nem lehet elvetetni a babát!A hányinger meg hányás se jelentkezik feltétlenül.Én amikor terhes voltam nem voltak reggeli rosszulétek, se hányás, és a hasam is csak a 20 hét körül kezdett el nõni.Ja és én amikor szültem a kisfiam már felnõtt voltam, volt férjem, saját lakásunk, biztos egzisztenciánk!Végig gondoltad te azt hogy 13 évesen anya lehetsz?Hisz még te is gyerek vagy.Lehet hogy nem úgy érzed, de ha ennyire nem tudsz semmit a sex-rõl, védekezésrõ, teherbeesésrõl, akkor minek csinálod?Az elsõ az hogy ma keress 1 orvost az interneten, és holnap irány hozzá!Vagy kérd meg az édesanyádat, hogy holnap vigyen el orvoshoz.Ha nincs is baj, legalább felvilágosítanak, és felírnak fogamzásgátlót. Azt ajánlom, még várj 2-3 évet a szexel.
A kérdező hozzászólása: segitsetek remélem nem vagyopk az sött mondták egy csomoan hogy tuti hogy nem vagyok az 13 évesen nem lehet az ...
Én úgy gondolom, hogy a saját megnyugvásodért vegyél egy terhestesztet (400ft a patikába). És olvass felvilágosító honlapokat
A kérdező hozzászólása: nem lehet mert ahhoz sokszor kell az embert megdungi vagy micsoda:Dnem vagyok az és engemet ugycsinálták...hogy nem jött belém sperma szval nem élvezte belém...
biztos az a "tapasztalt "barátnõd is már átessett egy két abortuszon, istenem hogy lehetettek ilyen hülyék, persze hogy lehetsz terhes te nagyon marha.
megérdemelnéd tényleg, hogy ilyen felelõtlen vagy, de a babát nagyon sajnálnám, téged meg jó intézetbe kéne rakni ....
Persze, hogy lehetsz terhes. És véleményem szerint meg is érdemelnéd, hogy tanulj, csak tudod, a baba inná meg a levét hogy ilyen kis hülye tyúk anyja van. Én 13 évesen még babáztam, nem szexeltem. Viszont már akkor tudtam helyesen írni...
milyen anya aki engedi a lányát, hogy ott aldujon a pasijánál, és még csak 13évesek mind a ketten...bocsi fiúnál nem pasi, inkább ugy mondom még mind a ketten gyerekek vagytok, és felelõtlenek.
Pfff... melyik "tapasztalt" barátnõd etetett meg azzal, hogy 13 évesen nem lehetsz terhes? Attól a perctõl kezdve, hogy van menstruációd, igenis LEHETSZ terhes!!! Nem attól függ, hogy hány éves vagy! Viszont ha saját bevallásod szerint az együttlét óta több hónap is eltelt, mindig idõben megjött, és semmilyen terhestüneted nincs, akkor meg mitõl félsz? Nyomás tanulni, holnap iskola! Inkább azzal foglalkoznál... :-/
A kérdező hozzászólása: de szerintem nem vagyok az mert már azota 4 5 honap is eltel és semmi nem történt nem nö a hasam semmi renddees menstruácio de NEM ÉLVEZTE BELÉM ÉS LEHET ÉREZNI HA A SPERMA BELÉM JÖN?
A kérdező hozzászólása: nem hánytam és remélem msot megjöna menszesem de nem is hizok..reméljük bármikor megjöhet most a menszeszem

A 12. heti uh-t mikor kell pontosan elvégezni? Betöltött 11. és 13. hét között? Vagy mikor?

Mondjatok egy tól-ig határt!

Legjobb válasz: A betöltött 12. héttõl a 13. hét végéig.De a 12. héten általános.

A betöltött 12. héttõl a 13. hét végéig.De a 12. héten általános.
11-13-ig, nekem a 11. -en csinálta az orvos.
Az orvos ír ki uhra, õ tudja. Én pl a 18 hetes uhon 19 hét 5 naposan voltam...

Baj, ha csak a 12. heti uh (ami a 13. héten lesz) után megyek védőnőhöz és laborba?

Legjobb válasz: Nem baj. Én is akkorra kaptam idõpontot. a 12. heti uh-kor 12+5 leszek a vérvételen már majdnem 13 még nem tudom melyik nap megyünk.

Nem baj. Én is akkorra kaptam idõpontot. a 12. heti uh-kor 12+5 leszek a vérvételen már majdnem 13 még nem tudom melyik nap megyünk.
A kérdező hozzászólása: Az van írva a beutalóra, én sem tudom. Biztos cukrot néznek :(
A kérdező hozzászólása: Logikus lenne külön labor, de nem hiszem, h itt van :( Köszi a választ!!
A kérdező hozzászólása: OK, köszi.
16.08-as vagyok, túl egy terhességen, szülésen, és soha, egyetlen vérvételre sem kellett éhgyomorra mennem. Innen vettem az információmat. Ezek szerint ritka kivételnek számít ez, bár itt felénk ez egyáltalán nem meglepõ, így természetes. Mivel olyan értékeket általában nem néznek, amihez éhgyomri állapot kéne, így továbbra sem értem, miért kell éhgyomorra menni pl. egy vércsoport-meghatározáshoz vagy egy Hepatitis B-szûréshez, vagy a Down-teszthez. Vérképet az elsõ és utolsó alkalommal néztek (hgb és hct is), de akkor sem kellett éhgyomorra mennem, cukorteszt meg a 26. hét körül van, ha jól emlékszem, és nekem is egy órával vérvétel elõtt kellett ennem.
Én úgy mentem a vérvételre, hogy nekem azt mondta a védõnõ, hogy elõtte egy órával egyek egy zsemlét és egy pohár tejet. Nekem nem kellett éhgyomorral menni.
Én a 14. héten voltam a védõnõnél elõször, akkor kaptam a kiskönyvet is. Addigra már rég túl voltam a vérvételen, és a 12. heti uh-on is. Senki nem csinált problémát belõle. A laboreredményeket a védõnõ vezette be a könyvembe, nem csinált õ sem ügyet belõle, hogy késõn mentem hozzá. Azt én sem értem, hogy miért írta valaki, hogy terhesen nincs éhgyomros labor, mert szinte mind az. Eleve a cukorterhelés is éhgyomros, sõt, ott a két vérvétel között még el telik 2 óra, amikor nem ehetsz, nem ihatsz semmit. A toxo és az ellenanyag teszt azt hiszem, amire nem kell éhgyomrosra menni. A legtöbb helyen a terhes labor külön van emiatt a sima labortól, hogy ne kelljen a kismamáknak "szenvedniük" az alatt az idõ alatt, amíg a sorukra várnak.
A kérdező hozzászólása: Tudom, h ez várható :( De akkor hányjam össze a labort?
16.08. ezt ki mondta neked, hogy egyik vérvételre sem kell éhgyomorra menni?Mindegyikre úgy kell... Amúgy ezt kórháza válogatja ezek szerint, ugyanis nálunk csak úgy adtak(adnak)beutalót, ha mutatom a kiskönyvemet.(igaz nálunk a kórházban kell beutalót kérni, máshol a háziorvos/védõnõ is adhat) Amúgy meg ha csak a rosszullétek miatt halogatod, akkor sajna ki kell ábrándítsalak, ami sokakra igaz, nem biztos, hogy rád is az lesz(bár szurkolok), de én pl a 16. hétig hánytam.
A kérdező hozzászólása: Akkor minden labor más.. Jó nektek, h direkt ennetek kellett :)
Én pont az elsõ ultrahang és vérvétel után látogattam meg elõször a védõnõt, a kórházban senki nem kereste rajtam a kiskönyvet. Csak azt nem értem, miért kell éhgyomorra menned??? Terhesen - elvileg - nincs olyan vérvétel, amire éhgyomorra kellene menni.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszi :) Akkor én sem fogom elsietni, fõleg, h nagyon rosszul vagyok mostanság, nem szívesen megyek sehova. 11 hetes vagyok pont ma.
A kérdező hozzászólása: Én 13+1 hetes leszek. Ezen a vizsgálaton nem kérik más a kiskönyvet? _Neked már van?
A kérdező hozzászólása: máR
De, kérik. Az alapján tudod ugyanis hivatalosan a terhességed bizonyítani. Menj el védõnõhöz minél hamarabb :) A vérvétellel viszont ráérsz utána is.
Én személyes okokból (nem lustaság) csak nagyon késõn, félidõn túl jutottam el a védõnõhöz, nem volt baj. Ha kérték a kiskönyvet, mondtam, hogy még nincs, és kész. Ha megvannak a leletek, utólag is be lehet írni mindent. Viszont a labort nem érdemes halogatni.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Igen, a labor hasznos. Csak 8-ra éhgyomorra odamenni hányós kismamaként.. emiatt halogatom :S
Nincs még kiskönyvem nálunk utolag másolnak be mindent. 1. v.
A kérdező hozzászólása: Hány hetes vagy?
11+5. Még nincs könyvem. elözö gyerekkel a 14. héten kaptam kiskönyvet. Itt nem csinálnak gondot belõle.
Nem kellett direkt ennünk.:) Egyszerûen csak ehettünk. De természetesen nem mentem éhgyomorra, úgy sokkal rosszabb. Biztos, hogy labora válogatja, kitartás az éhgyomri vérvételhez!:)

Van itt olyan kismama, akinek a 13. héten C 2000. es megrövidült méhnyakat állapított meg az orvos? Mit csináltatok és mit nem? Nagyon nagyon aggódom.13+5 km

Épp elutazni készültünk, és még azt is le kellett mondani, mert kockázatosnak ítélte az orvos, ha repülök.

Legjobb válasz: Szia. Nekem pont ekkor mért ilyen értéket a doki,de nem mondott rá semmit.Aztán 16 hetesen ismét ekkora vclt, még ekkor sem szólt.Majd a 20. héten lett 1.5100, tehát tovább rövidült, és ki is nyíltam, na ekkor már szólt hogy szigorú pihenés!! Azután ennyi maradt, egészen mostanáig, most 32 hetesen már sajna teljesen kinyíltam 1.5111 az értékem, csak fekvés megemelt ággyal. Kicsit azért kíméld magad, bár én is azt tettem és hiába, de ez lehet alkati dolog is. Ne aggódj,ez az érték nem rossz.

Szia. Nekem pont ekkor mért ilyen értéket a doki, de nem mondott rá semmit.Aztán 16 hetesen ismét ekkora vclt, még ekkor sem szólt.Majd a 20. héten lett 1.5100, tehát tovább rövidült, és ki is nyíltam, na ekkor már szólt hogy szigorú pihenés!! Azután ennyi maradt, egészen mostanáig, most 32 hetesen már sajna teljesen kinyíltam 1.5111 az értékem, csak fekvés megemelt ággyal. Kicsit azért kíméld magad, bár én is azt tettem és hiába, de ez lehet alkati dolog is. Ne aggódj, ez az érték nem rossz.
Szia! Nekem a 3. terhességem a mostani, és a 9. héten már 2110 volt. Utoljára 6 hete vizsgált a doki (nyáriszünet van nála), és még akkoris annyi volt. Most 21 hetes vagyok, kiváncsi vagyok legközelebb mennyi lesz. Pihi, 2kgnál többet ne emelj, és szedj Magnesii Citricit. Mivel nekem van egy örökmozgó 16 hósom, nem nagyon tudok pihenni, és hát néha emelgetni kell a gyerkõcöt a kiságyba is, aki 9500 gramm. Elõzõ terhességemnél a 18.héttõl kezdtem nyílni, 30 hetesen volt 2100 a cgm, 35 hetesen meg már 1111. A doki végig koraszüléssel ijesztgetett, de 40+4 voltam, mikor burokrepsztéssel indított, mindenféle fájástevékenység nélkül szültem, 20 perc alatt. Nagyon vigyázz Magadra, és nyugi, minden oké lesz:) A cg érték önmagában nem jelent semmit, van akinél alkati sajátosság, hogy korán megrövidül, nyílik... És vannak olyan tényezõk, amik befolyásolják ezt. 16 hós anyuka 21 hetes km
A kérdező hozzászólása: És ti otthon voltatok? vagy dolgoztatok? én családbarát irodában dolgozom. most igaz megijedtem, táppénzen vagyok, de szeretnék visszamenni...
Szia.Elsõ vagyok. Én otthon voltam az elejétõl.De nekem nem mondta arra az értékre hogy bármit is ne csinálhatnék, de nekem a munkám fizikai jellegû volt, ezért jöttem el táppénzre. Nem mondta a doki hogy dolgozhatsz e így? Szerintem ha kíméletes a munkád, akkor folytathatod, de azért értekezz a dokiddal.
A kérdező hozzászólása: De jó hogy írtál. nem mondta, hogy ne dolgozzak, csak annyit, hogy ne végezzek fizikai munkát. Feküdtél egyébként azután hogy otthon maradtál, vagy csupán figyeltél magadra.
11:12 es vagyok. Hát nem feküdtem igazán, inkább csak kíméltem magam, sokat segítettek otthon a házimunkában.De sajna így is kinyílogattam, most vagyok 33 hetes, de már a belsõ is jinyílt, így csak fekvés a 36. hétig.Ez valószínû alkati, vagy pedig a két tágításnak "köszönhetõ", ugyanis 2*vetéltem. Minden jót.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, h írtál. nagyon könnyû szülést kívánok Neked!! :-)
A kérdező hozzászólása: 172 cm magas
Elméletileg lefogyhatsz, de jobb lenne egy picikét lassabban, ilyen korban jobb vigyázni. Heti fél kg lenne az ideális fogyás mondjuk. Étkezés: napi 5ször, reggelire egyél zabpelyhet (nem a cukros pelyhekre gondolok) tejjel és gyümölccsel/fahéjjal/ pici mézzel, kakaóval, vagy teljes kiõrlésû kenyeret sonkával, sovány sajttal, sok zöldséggel. Tízóraira és uzsonnára joghurtot (natúrt, vagy abba tegyél gyümölcsöt), gyümölcsöt, kevés sótlan olajos magvat (mogyoró, mandula stb.) Ebédet gondolom nem te csinálod, úgyhogy egyél picit kevesebbet a köretbõl ha csak nem zöldség, ha van saláta, abból mehet nyugodtan, a húsból is, tésztából szintén keveset, édességet mondjuk heti 1szer engedélyezz magadnak, ha nagyon desszertre vágysz, egyél gyümit. Vacsorára egyél tojást (ha rántottaként, akkor kevés olajjal csináld!), húst zöldséggel, joghurtot, salátát, túrót, levest, stb. Szerintem kevés szénhidrát (teljes kiõrlésû kenyér mondjuk) is belefér, de sokak szerint meg nem jó ilyenkor. A lényeg amúgy, hogy ne edd tele magad, de éhes se legyél, ne koplalj! És nyugodtan 6 után, olyan 2-3 órával lefekvés elõtt egyél, ne feküdj le éhesen. És igyál sokat, legjobb a víz, vagy teát cukor nélkül - édesítõszer meg elég egészségtelen, fõleg 13 évesen -, az ilyen gyümölcsteák finomak így is. A mozgás lehetne picit több, zumbázni nem tudsz többet? És biciklizz is, heti fél óra kevés, a séta se rossz, nagyon egészséges, de fogyásra nem annyira jó. Persze azért ne hagyd abba, nyilván több, mint a semmi. De itt a nyár, járj úszni, görkorizni, futni, menj ki a szabadba. :)
Hú, én 16 vagyok 70kg. 10-15kg akarok fogyni. :) Saját magam által kitalált fogyókurán vagyok :D Tegnap kezdtem kigondolni, ma elkezdtem!! 20 percet kocogok, 30 percet biciklizek 1órát sétálok, 1órát sétálok a kutyával.. Meg is lett az eredménye (még nincs izomlázam), viszont úgy leégett mindenem, mint az állat :D De azt hiszem minden fejben dõl el!! Én eldöntöttem, hogy igenis lefogyok!!! Gondoltam, mint hasonló helyzetben lévõ csaj írok, és sok siker kívánok neked!! :)
3as vagyok!! Azt még kifelejtettem, hogy gondolkoztam a koplaláson, de annyiban maradtam, hogy csak reggeli!! Ha megéheznék napközben eszek vmi gyümit, mentes vizet iszok, meg diétás teát :)
Kerdezo ne halgass az utolsora mert egy barom Egyel sok feherjet es keves szenhidratot legalabb naponta 4*-5 szor
Barom az te vagy kedves utolsó. ;) Ez az én módszerem, nekem így jó, úgyhogy csók!
ha ez a modszered tartsd meg magadnak es adjal idiota otleteket aki Rendes Etkezessel es nem koplalassal akar fogyni
Kedves harmadik. Ha ezt találtad ki , hát csináld . De kérlek másnak ne adj ötleteket.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az ediggi segítséget és egy nap 3 szor eszek reggel teljeskiörlésû kiflit ebédre kruplit vacsira cseresznyét vagy ilyeen gyümölcsöt nálam az a baj hogy a fagyinak nem tudok ellenálni ilyen melegbe

Nagy baj, ha a 12. heti uh-t és ami ehhez kell a 13. héten csinálják meg? Folyt. Lent.

Egy hét múlva kéne mennem a 12. heti uh-ra, de most pénteken elutazok és csak a 13. héten tudok elmenni

Legjobb válasz: Szia! Én is 13 hetesen voltam uh-on és amit még ekkor kell.Bár én azért mert az orvos szerint még akkor voltam 12 hetes, de ez változott. Persze ráérsz akkor menni, de szerintem mielõtt elutazol a saját megnyugtatásod érdekében menj el SZTK-ra ha tudsz,nyugodtabb lesz a nyaralás!! Boldog babavárást és jó pijenést kívánok Neked!! 27 hetes kismama

Szia! Én is 13 hetesen voltam uh-on és amit még ekkor kell.Bár én azért mert az orvos szerint még akkor voltam 12 hetes, de ez változott. Persze ráérsz akkor menni, de szerintem mielõtt elutazol a saját megnyugtatásod érdekében menj el SZTK-ra ha tudsz, nyugodtabb lesz a nyaralás!! Boldog babavárást és jó pijenést kívánok Neked!! 27 hetes kismama
Ezt a kérdést én is feltettem nem túl rég. Nem baj, nekem is a 13. héten csinálták, és minden rendben volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam!:) Nagyon várjuk a párommal és a családommal a Picikét, ezért is szeretnék nyugodtan elutazni. Ha elmegyek az SZTK-ba sima uh-ra, mert itt külön van a nõgyógyászattól, akkor ott mondjam, h 11 hetes vagyok és szeretnék egy uh-t, hogy minden rendben van-e?Vagy mit mondjak?Nem voltam még SZTK-ban uh-n.
Szia! Nyugodtan menj el az SZTK-ba. Bármelyik orvoshoz bemehetsz, aki éppen rendel. Megmondod, hogy az elutazás elõtt szeretnél egy UH-ot, hogy minden rendben van e. Én SZTK-ba járok és már volt, hogy nem a saját dokimhoz mentem. Ilyenekbõl egyik orvos sem szokott gondot csinálni! Ezért vannak ott. Boldog babavárást! 22+4 km

17.hetben vagyok. 2-szer voltam dokinäl. Amikor kiderült hogy terhes vagyok 8. het, es a 13. heten tarkoredö vizsgälaton. Legközelebb a 21. heten kell mennem! Nem furcsa hogy semmi mäst nem vizsgält meg, vagy ez normälis ha minden rendben van?

Legjobb válasz: én 7 hetesen voltam elösször, 12 hetesen nyaki redõn,és most genetikai uh-n a18 héten. nálunk ez kötelezõ 18-19 héten afp-vel együtt kell menni.( magánra elmentem a 16 héten mert fájt a hasam) most a következõ uh ideje a 28-32 hét, én is furcsálom de eddig uh-n kivül még nem volt más vizsgálatom.de ezek szerint ez normális ha nincs probléma, gondolom.

én 7 hetesen voltam elösször, 12 hetesen nyaki redõn, és most genetikai uh-n a18 héten. nálunk ez kötelezõ 18-19 héten afp-vel együtt kell menni.( magánra elmentem a 16 héten mert fájt a hasam) most a következõ uh ideje a 28-32 hét, én is furcsálom de eddig uh-n kivül még nem volt más vizsgálatom.de ezek szerint ez normális ha nincs probléma, gondolom.
Igazából neki most nincs más dolga ha minden normális, bár nálunk a 13. héten csinálták meg a rákszûrést is, és kenetet is vett, hogy van-e baci a hüvelyben.Erre viszont a védõnõtõl kaptam beutalót.
Még az AFP vizsgálat van a 16.héten! Szerintem arra a védõnõ fog neked beutalót adni! Azzal az eredménnyel mész a következõ orvosi vizsgálatra + ultrahangra! Ha nincs panasz, akkor nem vizsgálgatnak állandóan, akkor csak ennyi! Örülj neki! Jó babavárást!
A 18.héten kell menned az AFP eredménnyel.Beszélj a védõnõddel!Akkor is csinálnak egy uh-t.
magyarorszagon laksz? ha igen, akkor a 16. het korul kellene még egy AFP vizsgalat (amit mint sokszor kitargyaltunk itt semmit se er, de szelsoseges esetek felismerésére talan jo) 18-20. hét korul a genetikai ultrahang (valszeg neked a 21.-re csuszott), es majd 24. hét körül kell terheléses cukorra menni. ha bizol az orvosodba, ne aggodj. ha nem bizol, akkor még most keress masikat, mert nagyon fontos, hogy olyan orvos kiserjen vegig, akiben bizol!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a gyors välaszokat! u.i. ausztriäban elek!

Rubint Réka hogyan tudott szoptatni 13 hétig, ha csak update 1-es ételeket eszik?

Legjobb válasz: 13 hétig? az nem valami nagy teljesítmény, bármit is egyék...

13 hétig? az nem valami nagy teljesítmény, bármit is egyék...
miért ne tudna?
Kamuzik az egész család, természetesen csak olyant nyilatkoznak, ami megfelel az imidzsüknek.Én is tudok ilyesmiket nyilatkozni, még okosabbakat is, csak rám nem kíváncsiak.:DDDD Én egyébként még az a 13 hetet sem hiszem el neki. De viccen és a saját gonoszkodásomon túl:) :ha elég folyadékot iszik, a tej elvonja a kellõ dolgokat a szervezetbõl, az anya rovására is.
Az a nõ egy barom. Ráadásul lófejû barom.
Ugy hogy Ot meg kozben folyamatosan szoptatta a Norbi :) ) De kit is erdekel?egy nagy hazugsag az egesz csalad, rosszabb, mint a Gyozike-show...ppfujjjj
Nem tudom, mi az az update 1-es kaja, de akármi is legyen, bármit is eszik az ember, tud szoptatni. Persze ha akar és egészségileg is tud.
Szerintem nem lesz gyenge a tej, ha valaki rendesen eszik, tehát annyi hogy nem koplal, csak odafigyel mit eszik, attól nem lesz baja a tejnek.Az hogy a szoptató anya étrendjének zsirban kell tocsognia, pont olyan hulye hiedelem mint az hogy a terhes nõnek kettõ helyett kell ennie.
Szerintem ez akkor is kamu, hogy 12 hetesen elválasztotta magát a gyerek, mert megjött neki. Akkor még nem is kell hozzátáplálni. Mit eszik a gyerek? Akkor szokták magukat elválasztani, ha már mással jóllaknak, nem? Az én 1. babám 7 hónapos volt, amikor megjött, nem választotta el magát, szerintem észre sem vette. A 2. most 7 hónapos, és még mindig sehol semmi. Egyébként ha megfelelõ a kalóriabevitel, akkor nem lehet a szoptatással baj.
Nem, volt már olyan mással is hogy elutasitotta a baba a cicit amikor megjött az elsõ menzesz.Nem muszaly ahoz hogy már hozzátáplált legyen a baba.Nekem egy kicsit az fura hogy pont mind a 2 gyerek 13 hetesen.
Hát akkor az szopási sztrájk, nem kellett volna még feladnia. Úgy látszik nem olvasott túl sokat a témáról. Nem anyucit kellett volna hívnia sírva, hanem egy szoptatási tanácsadót. Egy 12 hetes gyereknek még kell az anyatej!
Igen.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, igen rosszúl írtam, ezek nem alacsony tápértékû dolgok. „Update 1 ételek és italok a nap bármely szakában ehetõk, intelligens emberhez méltó, normális mennyiségben. Ezek tulajdon képpen a fogyasztó, büntetlen falatok. Cukorbetegek számára ezeket a Cukorbetegek Országos szövetsége is ajánlja. Alig növelik meg a vércukorszintet, nem gerjesztenek mesterséges éhséget, viszont laktatnak. A Update 1 élelmiszerek csekély mennyiségû felszívódó szénhidráttartalmuknál, állaguknál fogva kivállóan segítik a fogyást, de mindenképp bármikor nassolhatóak súlyos következmény nélkül. (Ilyenek pl. sovány húsok, a kefír, a zöldségek, energiamentes levek, stb.) Ezeken belül pedig az Ultra Update 1 kategória a szenzációs újdonság. Szóval akkor ha ezeket eszem többségben, akkor is megfelelõ lesz a tejem?
mûmellel is lehet szoptatni, de ne szólj senkinek.
Eleve mûmelle van, azzal hogyan szoptat? Kamu az egész!
Az update 1 es kajáktól ugyanúgy tud szoptatni az ember. Nem arról van szó, hogy nem eszel!! Nem kell sütit zabálni ahhoz, hogy tejed legyen. A húsokban, tejtermékekben, zöldségekben és gyümölcsökben ha kicsit is végig gondolod minden fontos tápanyag megvan amire neked és a babádnak szüksége van.
Hogyne.Iszom minden bölcs és igaz szavát.
"Olvasataim szerint én úgy tudtam, hogy az édesanyáknál a szoptatás ideje alatt általában nem jelentkezik a havi vérzés. Hát én ebben is azok táborát szaporítottam, akiknél ez nem a megszokott módon történik. Éppen ezért a 12. héten – annak ellenére, hogy rengeteg tejem volt - a menstruációs ciklus kezdetével, a hormonális változásoknak köszönhetõen teljesen megváltozott az anyatejem íze. Szó szerint keserû, és büdös lett. Teljesen kétségbe estem, hogy Lara, aki annyira szeretett szopizni, kiköpte a cicit, és fintorával tudatta velem, hogy nem ízlik neki a csemege. Sírva hívtam telefonon az édesanyámat, hogy megosszam vele a bánatom, aki azzal nyugtatott, hogy én is tápszeren nõttem fel, ha nem kell Larának a cici, akkor ne erõltessem. Én azért nem adtam fel ilyen könnyen! " Nyilván ha ebben hazudik, akkor egyszerûbb lett volna neki abban hazudnia hogy "peeersze, még szoptatok"
Ó, hogyne.Milyen praktikus.
szerintem inkább a sok folyadék a lényeg.
Én sem tudom mi az update 1, de multkor nyilatkozta a reggeliben hogy nem mennyiségre kell enni, hanem minõségre, õ is ugy tette.Attól még tudhat valaki szoptatni hogy egészségesebben táplálkozik.
A kérdező hozzászólása: Az update 1-es ételek az ún. fogyasztó ételek. Alacsony zsír- és szénhidrát tartalmúak. Ilyenek fõként a húsok, zöldségek, tejtermékek . Ezek alacsony tápértékû dolgok. Így a tej minõsége is gyenge lesz?
A kérdező hozzászólása: Csak mert itt sokan írják, hogy nem lehet updatezni szoptatás alatt. pedig ez nem diéta, hanem életmódprogram. Ezek szerint mégis alkalmazható?
Szerintem megpróbálhatod.Egyél annyit hogy ne maradj éhes, még jót is tesz, több vitamin lesz az étrendedben, ezáltal a tejben is.Mondjuk én a sovány vörös húsokat nem hagynám ki a vas tartalmuk miatt.
"Alacsony zsír- és szénhidrát tartalmúak. Ilyenek fõként a húsok, zöldségek, tejtermékek . Ezek alacsony tápértékû dolgok" Alacsony tápértékû a hús, a zöldség és a tejtermék?????? Akkor mi a jó? A krumplistészta?
valószínû épp ezért csak 13 hétig tudott szoptatni és nem fél évig.
Ja, és mégvalami, Rékának mindkét gyereke leválasztotta magát 13 hét után, amikor megjött a menzesze.
Az én kisfiam se szereti a tejcsi ízét azokban a napokban, amikor megjön, de aztán elmúlik a menstruáció és minden visszaáll a rendes kerékvágásba. (Nekem is 9 héttel szülés után már megvolt a menzeszem.) Szoptatni egyébként tudtommal "mûmellel" is lehet, mert az implantátumot általában úgy ültetik be, hogy a tejcsatornák ne sérüljenek.

Volt már olyan, akinél csak a 13. héten kezdődtek a rosszullétek? Eddig is émelyegtem, de ma ki is hánytam azt a kevés reggelit, amit megettem és fáj is rendesen a fejem úgy két hete.

Legjobb válasz: Szia! Nekem a 11. héten kezdõdtek el a rosszullétek, amikor mág végleg azt hittem, megszom az egészet. :) Egészen a 16. betöltött hétig minden nap hánytam (volt, hogy 4-szer is egy nap), és bár "csak" 5 hétig tartott a rosszullét, azt mondtam, nem élem túl :) Tudom, mások a terhesség végéig is képesek rosszul lenni, de nekem még õ lesz az elsõ babám, és még nem "szoktam hozzá" a gyûrõdéshez :) 21hkm

Szia! Nekem a 11. héten kezdõdtek el a rosszullétek, amikor mág végleg azt hittem, megszom az egészet. :) Egészen a 16. betöltött hétig minden nap hánytam (volt, hogy 4-szer is egy nap), és bár "csak" 5 hétig tartott a rosszullét, azt mondtam, nem élem túl :) Tudom, mások a terhesség végéig is képesek rosszul lenni, de nekem még õ lesz az elsõ babám, és még nem "szoktam hozzá" a gyûrõdéshez :) 21hkm
Szia. Nálam tegnap óta van az, hogy bármit eszek semmi nem esik jól, és jönne vissza a kaja.Egyedül csak a keksz, meg a csoki nem kívánkozik ki.Ma is megreggeliztem, és jönni akart vissza, nem esett jól.És azóta is bármit eszek(a kekszen kívül) semmi nem esik jól.De lehet, hogy azért, mert már napok óta úgy megennék valamit, de nem tudok rájönni, hogy mit, és biztos nem tetszik a kisfiamnak, hogy nem kapja meg azt amit akar..de mit csináljak, ha egyszer nem tudom, hogy mit szeretne?! :) Egyébként eddig a terhességem alatt egyszer sem hánytam, nem szeretném pont most elkezdeni.A fejem pedig a terhességem eleje óta szinten minden héten fáj pár napot :( 19 hkm
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat lanyok :-) Azota en is jobban vagyok, lehet, hogy pont az aznapi reggelit nem birta a babym es azert hanytam... Amugy ezidaig meg en sem ettem egy jot, semmit nem kivanok s semmi nem esik jol, de azert eszek ezt-azt:-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!