Találatok a következő kifejezésre: 13 hetesen uh-n, (24 db)

Kismamák! Van itt olyan, akinek csináltatott kombinált tesztet és az ottani 12 hetes uh-n megmondta az orvos a nemét a babának? 22-én megyek, akkor leszek majdnem 13 hetes. Kíváncsi vagyok meg tudja e tippelni, vagy látszik e már valami?

Legjobb válasz: nekem 16E volt a kombinált,de ha tudom,hogy mi van a papíron,mikor kiküldik,nem is csináltatom meg. fõleg hogy semmi nem utalt down-szindrómára. a többire (állítólag van még 2 hasonló fizetõs teszt,állítólag 22E és 30E a másik kettõ) már el sem megyek az biztos. ezt írták: " ez a negatív eredmény nem zárja ki a down-szindróma és a 13-as,18-as triszómia lehetõségét,mindössze annak kis valószínûségére utal. hát ennyi pénzért már igazán kiszûrhetnék rendesen... mege nynit szerintem a nyaki redõ értékébõl is tudott volna következtetni a doki 4E-ért, mert ennyi nála egy UH. szóval én csalódtam. de nem baj, megcsináltattuk, már ennyivel is kevesebbet kell izgulni.

A kérdező hozzászólása: hát inkább nem kockáztatok ennyi pénzt mindenesetre:) pedig férjemnek most lesz szülinapja, jó lett volna meglepni azzal, hogy megtudja a baba nemét
A tesztet felrakó vagyok. Én úgy olvastam, hogy a 10 hét környékén indul be a fiú babáknál a tesztoszteron termelés, ami a kismama vizeletében is kimutatható. De nem próbáltam még a tesztet, úgyhogy nem tudok biztosat mondani. De gondolom nem forgalmaznák 99% hatékonysággal, ha mondjuk csak tippre menne.
nekem 16E volt a kombinált, de ha tudom, hogy mi van a papíron, mikor kiküldik, nem is csináltatom meg. fõleg hogy semmi nem utalt down-szindrómára. a többire (állítólag van még 2 hasonló fizetõs teszt, állítólag 22E és 30E a másik kettõ) már el sem megyek az biztos. ezt írták: " ez a negatív eredmény nem zárja ki a down-szindróma és a 13-as, 18-as triszómia lehetõségét, mindössze annak kis valószínûségére utal. hát ennyi pénzért már igazán kiszûrhetnék rendesen... mege nynit szerintem a nyaki redõ értékébõl is tudott volna következtetni a doki 4E-ért, mert ennyi nála egy UH. szóval én csalódtam. de nem baj, megcsináltattuk, már ennyivel is kevesebbet kell izgulni.
a tervezettbaba.hu-n lehet rendelni. nekem nem érne meg ennyi pénzt. de akinek van rá... meg azt nem értem mi van a vizeletünkben, ami megmutatja fiú-e vagy lány. talán a baba miatt ürülnek férfi vagy nõi nemi hormonok? nem vágom!
szia! én a péterfyben fogok szülni és ott is voltam 12.héten kombinált teszten.12.000ft volt és kaptam 4D-s felvételt dvd-n.akkor azt mondták h valószínû h kislány..aztán 15.héten meg már kisfiú lett..tehát semmi sem biztos.
A kérdező hozzászólása: Mi is Szombathelyre mentünk, majd ebben a hónapban megyünk a második felére.
Szia! Én voltam a 13. héten kombinált teszten (30 ezer Ft) Szombathelyen. A doki nagyon kedves, alapos volt, a Down-t kizárta meg egyéb mást is, de nemet még nem tudott mondani. Mikor 3hete az AFP-m magas lett és el kellett mennem a 17. héten genetikai uh-ra, akkor a doki már majdnem biztosra mondta hogy kisfiú lesz :) de még megvárom a 21 hetes uh-om és ott már tényleg tutit tudnak mondani :) én is már nagyon kíváncsi voltam, meg vagyok :) Jó babavárást! 19hkm
Igen, nekünk annyira mutogatta magát a baba, és totàl "kukinak" tünt, amit láttunk. De hozzátette a doki, hogy azért ez még nem tuti, és el lehet képzelni, hogy milyen pici az a valami, ha az egész magzat 6cm. Egyébként most vagyok 14hetes, még nem tudunk újabb fejleményt.
nekem a doki a sima 12. hetin nézegette, de nem fordult úgy a bab. a kombinált teszten meg elég bunkó volt a nõ, mikor megkérdeztem lehet-e tudni milyen nemû, csak annyit mondott hogy még túl pici. remélem te nagyobb szerencsével jársz! én meg még várakozhatok 4 hetet a következõ UH-ra :S 15hkm
A kérdező hozzászólása: megnéztem ezt a fiú vagy lány tesztet, de ez szerintetek nem átvágás?a neten magyar oldalon szinte nem is írnak róla..
A kérdező hozzászólása: Hát amennyit fizetünk a kombinált tesztért, remélem velünk nem lesz bunkó az orvos, múltkor legalábbis nagyon kedves volt.Kitartás, bár tény, hogy nehéz várni:-)Én is számolom a heteket:-)
Mikor mész? Én is megyek ebben a hónapban, genetikai Uh-ra 18án.annyira izgulok hogy a magas AFP után itt rendben legyen minden!

Szerintetek 12 hetes UH-n, melyik a mérvadóbb adat? A Femur (FL) vagy a BDP méretei? Ugyanis egyik szerint 12 hetes a másik szerint 13 hetes vagyok.

Legjobb válasz: ne haragudj, de nem mindegy?:) ehhez nem mérnek semmit, megállapítják, minden ok, és kész:)

ne haragudj, de nem mindegy?:) ehhez nem mérnek semmit, megállapítják, minden ok, és kész:)
A kérdező hozzászólása: Nektek milyen méreteket mértek?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm msty. :) Nekem CRL-t nem is mért. :( Boldog babavárást Neked is. :)
egyébként a kombi teszt pl. a legtöbb, ilyenkor látható problémát felderíti, nem kell 5 UH, csak egy normális, úgymond, ha van olyan ok, ami miatt gond lehet (gyógyszerek) + a szokásos vizsgálatok
Nezd, az en dokim szerint ezeknek az adatoknak a 12. heten semmi jelentosege sincs, ezert le se merte oket, csak a crl-t es az nt-t. Valoszinuleg igy van, kulonben nem adta volna ki a leletet az alairasaval es pecsettel. Bar en sem voltam elajulva, hogy ezeket le sem merte, de vsz tenyleg nincs meg jelentosege. Viszont megnezte a kicsi szerveit (sziv, maj stb) es mindent rendben talalt. Es nekem is problemas a terhessegem... A doki biztos ertekelte a latottakat, ha azt mondta minden remdben, akkor hidd el! Boldog babavarast!
A kérdező hozzászólása: R E N D B E N További szép napot neked! SZIA
Ha gyógyszereket szedtél akkor is totál tök mindegy az az egy hét.
A kérdező hozzászólása: Normál esetben nekem is teljessen mindegy lenne, de én ezelõtt tizenx héttel gyógyszereket szedtem, mellé az állandó gyógyszereim és ezért NEM MINDEGY számomra... 5 UH-n voltam ezek miatt a gyógyszerek miatt 12-13 hetesen és egyik orvosi vélemény sem esik egybe a másikéval.
Tök mindegy!MINDIG az utolsó menzi elsõ napjától számítanak!!!Nekem már a legeleje óta 2 héttel nagyobbnak mérik a babát a szülés idõpontja mégis ugyanaz maradt!Rá is kérdeztem a dokimtól de azt mondta, hogy az nem változtat semmin.38hkm
7-es vagyok, kombin voltam, szinte mindent.

Most voltam 12 hetes uh-n, szerintetek jók az értékeim? CRL:81mm, BPD:23mm, NT:1, 5mm aztán azt írták a kiskönyvembe hogy 13 hetes. Kicsit nagyobb mint 12 hetes. Remélem AFP-nél nem lesz ebből gond, hogy 1 héttel többet írtak, szerintetek?

Legjobb válasz: Szia! Természetesen nem lesz gond, mert ennek alapján küldenek majd az AFP-s vérvételre. A tarkóredõje is tökéletes értéket mutat, szerintem nincs miért aggódnod! :) Jó egészséget!

Szia! Természetesen nem lesz gond, mert ennek alapján küldenek majd az AFP-s vérvételre. A tarkóredõje is tökéletes értéket mutat, szerintem nincs miért aggódnod! :) Jó egészséget!
Nem lesz gond. Az AFP-t a 16. héten nézik, hivatalosan 16-18. hét az optimális idõpont rá.
A kérdező hozzászólása: Kérdezõ:Csak mert elvileg most vagyok 12 hetes 3 napos és 3 hét múlva kell mennem AFP-re, szóval még nem töltöm be a 16 hetet. csak a kiskönyvembe 13 hetet írtak. lehet az értékek miatt? (bizti csak tul aggodalaskodó vagyok:)
a ciklus kimaradásod 12 hét de a babád 13 hetesnek felel meg nekem pont fordítva van mi kisebbek vagyunk 1 héttel most kaptam meg a 12 hetes vérvizsgálat eredményét és van egy kis emelkedett kockázat benne én is arra gondolok hogy az is befolyásolhatta hogy a méretünk nem egyezik a korunkkal de hát nekem nem is egyezhet mert elhúzódó ciklusaim voltak

7 hetes UH-n miért üres a 13 mm-es petezsák?

Legjobb válasz: Nekem sem látták csak az üres petezsákot 7 hetesen, nagyon rossz gépe van a dokimnak. Ezért elmentem egy olyan helyre ahol tuti gép van, ott már látták. Az is lehet, hogy nem középidõben fogant a baba. Hány naposak szoktak lenni a ciklusaid?

Nekem sem látták csak az üres petezsákot 7 hetesen, nagyon rossz gépe van a dokimnak. Ezért elmentem egy olyan helyre ahol tuti gép van, ott már látták. Az is lehet, hogy nem középidõben fogant a baba. Hány naposak szoktak lenni a ciklusaid?
Szerintem, nem vagy 7 hetes még, ezért nem látta. Mert a petezsák 7 hetesen már kb 25 mm, és abban 10 mm a baba. Nem lehet, hogy késõbb fogant, mint középidõ?
Nekem a 16 mm-es petezsákban még nem látszódott a baba, most vagyok félidõs. Szóval van remény. Bár tény, hogy ez a ritkább.
7 hetesen ures a petezsak? az nem a legjobb jel, mert 7 htesen mer babuci kene legyen benne, sot ilyenkor kene elinduljon a szivverese....em mondott semmit az orvos?
Azért készülj fel a legrosszabra. Sajnos nekem is a 7. hétben már 2x is üres volt a petezsák és missed ab lett belõle. De lehet, hogy nálad csak késõbb fogant a baba, vagy a dokinak elavult a gépe. Drukkolok, hogy így legyen, és ott legyen a pici. Majd írd meg, hogy mi lett.
Szia! Szerintem a 13 mm-es petezsákban már kéne lennie babának. Nekem legalábbis ezt mondta a dokim. Az én esetemben sajnos missed ab lett a dolog vége. 9. hétig vártunk, akkor a petezsák 17 mm-es volt, és még mindig üres.
Voltál azóta dokinál?
Látta már a doki a babát? Mizujs Veled/Veletek?:)

Ma voltam a 12 hetes kötelezö uh-n! A nyaki redö 0, 90mm az jo érték? És ott mondták hogy 13 hetes vagyok nem 12. Akkor vehetem ugy hogy 13 hetes kismama vagyok?

Legjobb válasz: Szia! Ha jól emlékszem nekem 1,8 volt és az jó. Szerintem tökéletes az eredményed. Amúgy mindig az UH a döntõ, úgyhogy 13 hetes vagy gratulálok. 25 hetes pocis

Szia! Ha jól emlékszem nekem 1, 8 volt és az jó. Szerintem tökéletes az eredményed. Amúgy mindig az UH a döntõ, úgyhogy 13 hetes vagy gratulálok. 25 hetes pocis
Szia! Én is így jártam a 12. heti UH-n. Van ilyen, de semmi gond. Az eredményed jó. Boldog babavárást 29 heteske
Szia! Nekem is 12hetes ultahangon 0, 9mm volt a tarkóredó, és a doki azt mondta hogy jó az eredmény! Boldog babavárást! Üdv 16hetes kismami
Szia! 3 mm alatt jó az eredmény. Akinek ez felettit mérnek, ott lehet gond. A tiéd teljesen rendben van. Nekem 2 mm mértek, arra azt mondta az orvos, hogy tökéletes. Szép babavárást!

Hány hetes terhes vagyok, ha a 12. hetei uh-n azt mondták, hogy 13 hetes, a 18 hetes genetikai uh-n pedig hogy 19 hetes?

ha ez igy halad nem tudom mikor fogok szülni

Legjobb válasz: Azt jelenti,h korábban volt peteérésed,és nem a hónap felénél,hanem elõtte ágyazódott be.Megesik.Mi majdnem egy héttel le vagyunk maradva:)Amúgy szülni,akkor fogsz,amikor majd a kicsi úgy gondolja,h itt az ideje.Amúgy tervezheted egy héttel elõbre,de majd kiderül.A hetek pontos számolása,fõleg a vizsgálatok miatt kell,és az uh-n azért mondják eg héttel idõsebbnek a picit,mert az eredmények,egy annyi idõs babának felelnek meg,ha a sokéves átlagot nézzük.

Azt jelenti, h korábban volt peteérésed, és nem a hónap felénél, hanem elõtte ágyazódott be.Megesik.Mi majdnem egy héttel le vagyunk maradva:) Amúgy szülni, akkor fogsz, amikor majd a kicsi úgy gondolja, h itt az ideje.Amúgy tervezheted egy héttel elõbre, de majd kiderül.A hetek pontos számolása, fõleg a vizsgálatok miatt kell, és az uh-n azért mondják eg héttel idõsebbnek a picit, mert az eredmények, egy annyi idõs babának felelnek meg, ha a sokéves átlagot nézzük.
Szia. Nem értem akkor ki állapította meg nálad a 12 heti terhességet ha a doki azt mondta hogy 13.Szerintem egyértelmûen a dokinak kell hinni.Ez a dolga õ jobban tisztában van vele.És ha mindekettõnél 1-el többet mondtak akkor szerintem egyértelmû hogy az.tehát most 19 hetes terhes vagy. Kellemes babavárást
Ezek csak becsült idõk, ha nem tudod a fogantatás pontos idõpontját. Az ultrahangon követik majd a fejlõdését, nekem is visszadatálták közben egy héttel, mert kevesebbet nõtt a pici, aztán újra elõre, mert meglódult... A szülés idõpontja is becsült, két hét ide vagy oda nem számít. Ne aggódj, minden rendben van, számold te is az orvosod szerint aztán kiderül késõbb... Gratulálok!
Én úgy tudom, hogy az elsõ vizsgálaton a doki az utolsó menszeszed alapján kiszámolja, majd az uh dönt, hiszen valóban elõfordul, hogy nem pont középidõben van a peteérés. Az elsõ uh kérõ papíromra nekem úgy írta rá, hogy 7-8 hét és majd ott eldöntik. És a terhesnaptért sem teljesen egyformán használják. Úgy értem, hogy legutóbb ugyanazon a napon volzam a dokinál és a védõnõnél. A doki 17 hetet írt a könyvbe, a védõnõ 16-ot. Itthon megnéztem a naptárt és aznap még valóban 16 voltam, másnap fejezõdött be a 17. hét és ugye a betöltött hét számít. Csak egy picike vonal választotta el a kettõt.

13 hetes es 4 napos vagyok. A tegnap voltam UH-n ahol megmertek a babam hosszat: 73 mm. A gep 14 hetes es 1 naposnak adta ki a meretek alapjan. Ez jo meret ebben a korban?

Legjobb válasz: Szia! Az, hogy "idõsebbnek" mérték, az nem baj. Én elvileg 12 hét+5 naposan voltam uh-on és a mért kora 13 hét+1 nap lett és 64 mm-es volt akkor. Ilyen pici babóknál ez még elõfordul, h nagyobbacska, vagy esetleg kisabb a számított koránál! A következõ uh-ra a számított szerint 19 hét+5 naposan mentünk és a mért kora napra pontosan ugyan ennyi lett! Teljesen normálisak a te babód értékei is! Gratulálok!:) Üdv.: 22 hetes kismama

Szia! Az, hogy "idõsebbnek" mérték, az nem baj. Én elvileg 12 hét+5 naposan voltam uh-on és a mért kora 13 hét+1 nap lett és 64 mm-es volt akkor. Ilyen pici babóknál ez még elõfordul, h nagyobbacska, vagy esetleg kisabb a számított koránál! A következõ uh-ra a számított szerint 19 hét+5 naposan mentünk és a mért kora napra pontosan ugyan ennyi lett! Teljesen normálisak a te babód értékei is! Gratulálok!:) Üdv.: 22 hetes kismama
Az én babám egy hét késésben van.13.héten 12 hetes volt, a 20.on 19.Akkor nincs baj, ha megõrzi a késést.Általában ciklikusan nõnek a babák, és nem lineárisan.Lehet legközelebb pont akkora lesz.Ha valami nincs rendben szólni fog a doki úgyis.

13 hetes 4D UH-n látottak? !

Sziasztok! Abban kérném a segítséget, hogy tegnap voltam 4D-n UH és minden rendben volt! CRL: 7,5 cm NT:1,7 épp gerinc, négy végtag, átlagos magzatvíz, fiús kinézet stb.: viszont az is odavolt írva, hogy "nagyon telt hólyag és gyomor" Ez egy kicsit megijesztett! Akkor is nyelt a magzatvízből mikor vizsgáltuk! Ilyen volt másnak is és nem volt belőle probléma! Az orvosom, csak annyit mondott, hogy minden jó és majd a 18 heti UH-n megnézik még egyszer, hogy mi van a hólyaggal! Az UH-s mondta, hogy akkor kelhetett fel és még nem ürített! De én most azért kicsit beparáztam! Eddig minden rendben volt, de egy egyszerű kis mondta, hogy megváltoztatja az ember érzelmeit! Köszönöm!

Legjobb válasz: Még ne aggódj feleslegesen, az uh az egy pillanatnyi állapot. Az én fiamnak hetekig nagyobbnak mérték a gyomrát holott semmi baja se volt(nincs) jól megijedtem, ennyi történt. És 18 hetes uh-n meg a hólyagtelõdést nem látták így 20 hetesen visszahívtak akkor már teljesen oké volt. 22 hetesen elmentünk egy közel 1 órás 4 dre és ott látszott ivott pisilt mindent csinált:) akkor nyugodtam meg.

Még ne aggódj feleslegesen, az uh az egy pillanatnyi állapot. Az én fiamnak hetekig nagyobbnak mérték a gyomrát holott semmi baja se volt(nincs) jól megijedtem, ennyi történt. És 18 hetes uh-n meg a hólyagtelõdést nem látták így 20 hetesen visszahívtak akkor már teljesen oké volt. 22 hetesen elmentünk egy közel 1 órás 4 dre és ott látszott ivott pisilt mindent csinált:) akkor nyugodtam meg.
Nekem a 18. heti ultrahangon mondta a doki, hogy a hólyagtelítettség nem látható, vagy valami ilyesmi, nem emlékszem pontosan, már 2 éve volt. Azt mondta, menjek vissza 1 hét múlva. 1 hét múlva mindent rendben találtak, semmi gond nem volt. Ne aggódj, nekem is azt mondták, hogy pont az ultrahang elõtt üríthetett a baba, 1 hét múlva mindent rendben találtak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nálam pont az ellenkezõje van, hogy nagyon telt és nem akart üríteni!
Bocsi 3 as vagyok azt megkérdezhetem mibõl látták hogy fiús kinézet úgy értem konkrétan látszott a fütyi? :) Azért érdeklõdöm mert mi is megyünk nemsoká a követezõ babánkkal 13 hetesen és remélem kiderül a neme. De néhány helyrõl hallom hogy 13 hetesen még egyforma a fiú és a lány és nem látni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Hát kicsit megpróbálok megnyugodni, de még messze van a 18 heti UH! Igen azt mondta, a nõ, hogy lóg ott neki valami és nem a köldök!
Nekünk a 12.heti 4D simán látszódott, h.kislány:) ) Amúgy kérdezõ ne aggódj!! Az uh csak egy akkori állapot!!

Ma voltam a 12hetes uh-n! Ott azt mondta az orvos hogy már 13 hetes vagyok! Mostantol akkor számolhatom ugy hogy 13 hetes vagyok?

Legjobb válasz: IGEN! Én is pontosan így jártam, és a védõnõk is azt mondták, hogy a 12. heti UH a döntõ abban, hogy meghatározzák a magzat korát.

IGEN! Én is pontosan így jártam, és a védõnõk is azt mondták, hogy a 12. heti UH a döntõ abban, hogy meghatározzák a magzat korát.
most valójában honnan kkell számolni a heteket?Kellene majd mennem 11-13 heten uh-ra és nem tudom, hogy honnantól számitsam!

Miert fontos hogy elso vagy hatso falon van a lepeny megtapadva? Nem Mo-n elek es itt meg sem neztek amikor 13 hetesen voltam uh-n.

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy melyik orszagban vagy, en Angliaban eltem es mindket terhesseg alatt a 20 hetes uh-n neztek lepeny helyet is, korabban nem. Akkor a papirra is rakerult. Az, hogy elol, hatul, vagy fent tapad kb lenyegtelen, az a lenyeg, hogy ne logjon ra a mehszajra. Szerintem azert csak 20 hetesen nezik, mert elotte meg sokat vandorolhat olyan formaban, hogy pl a mehszajat erinto lepeny is feljebb kerulhet a meh novekedesevel es akkor mar nem okoz problemat.

Nem tudom, hogy melyik orszagban vagy, en Angliaban eltem es mindket terhesseg alatt a 20 hetes uh-n neztek lepeny helyet is, korabban nem. Akkor a papirra is rakerult. Az, hogy elol, hatul, vagy fent tapad kb lenyegtelen, az a lenyeg, hogy ne logjon ra a mehszajra. Szerintem azert csak 20 hetesen nezik, mert elotte meg sokat vandorolhat olyan formaban, hogy pl a mehszajat erinto lepeny is feljebb kerulhet a meh novekedesevel es akkor mar nem okoz problemat.
èn neémtországban élek és itt mondta a doki kb a 12-ik héten hogy a méhlepény jó helyen tapadt meg. azt hogy hol azt nem, de hogy jó helyen tapadt meg. azért fontos, mert ha a méhlepény a méhszájon tapad meg akkor bármikor leválhat, így állandó fekvésre vagy ítélve. Ha a méhlepény alul tapad meg közel a méhszájhoz, ahogy növekszik rálóghat a méhszájra és vérzéseket okoz, vagy levállhat ha nagyon rá nö. a méhszáj nem vándorol, de a növekedéssel alóghat vagy másik irányba nöhet. ha nem mondott a doki semmit akkor biztos jó helyen tapadt meg.
A kérdező hozzászólása: Angliaban elek. Akkor megnyugodtam, 3 het mulva megyek a 20 hetesre. Kerdeztem a dokit a 12. heten es mondta hogy nem nezik ilyenkor.En meg tiszta ideg voltam mert itt meg mindenki irja hogy ezt meg azt mondtak neki. Koszonom a valaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!