Találatok a következő kifejezésre: 13 hetesen korházba (6 db)

13 hetesen mehetek korházba látogatoba?

aggodok.anyosomnak fél éve vágták le egyik lábát sulyos cukorbeteg.és ma elvitte a ment? mert a másik lábán is elkezd?d?tt-sebes- nem gyogyul.nem eszik,le van fogyva,mindent kihány,holyagos a szája..és a cukra olyan magas hogy nem méri a gép.? a mindenem,imádom és szeretnék mellette lenni,de attol is félek hogy ártok a babának.jobb itthon maradni?csak mert olyanokat momdd hogy itt a vég és hogy jobb lenne ha meghalna.már annyira rosszul érzem magam hogy azon gondlokozom nehogy baja legyen.be mehetek hozzá?

Legjobb válasz: Szia!Szerintem bemehetsz,de azért kérdezd meg vagy a védõnõt,vagy a nõgyógyászod. Sajnálom ami történt.Csak ne idegeskedj,mert az nem használ a pocaklakónak. 20 hetes kismami

Szia!Szerintem bemehetsz, de azért kérdezd meg vagy a védõnõt, vagy a nõgyógyászod. Sajnálom ami történt.Csak ne idegeskedj, mert az nem használ a pocaklakónak. 20 hetes kismami
Szia!Nagyon nehéz tanácsot adni, de véleményem szerint nyúgottan bemehetsz hozzá a kórházba.Probáld feldolgózni ezt az egészet tudom, hogy nagyon nehéz.Én is így jártam az édesanyámmal: õ agyérgörcsõt kapot terhes voltam nem ismert meg bennünket.Szörnyû érzés volt.Elõszõr tisztázd le magaddal és a babáddal.
Nem lesz baj, nyugodtan bemehetsz szerintem is, de arra figyelj, hogy akármihez nyúlsz, lehet mindenféle baci rajta - sajnos a kórházakban rengeteg fertõzést össze lehet szedni. Én úgy voltam benn nagyapámnál, hogy mikor hazajöttem mindig alaposan kezet mostam, vagy lezuhanyoztam és ruhát cseréltem. Amire jobban vigyázz, hogy ne idegeskedj sokat, mert az valóban nem tesz jót a babának.

13 hetes terhesen kórházba kerültem vírusos hányás hasmenéssel, aki járt így okozott valami bajt a babánál?

Az orvos azt mondta, hogy ez egyeltalán nincs hatással a babára, és nem is kaptam gyógyszert, csak infúziót és benne b6 vitamint és káliumot. De azért egy kicsit idegesít a dolog!!

Legjobb válasz: Elõször is nyugodj meg, mert amivel igazán árthatsz a babának, az az idegeskedés! Mivel ez egy vírusos fertõzés, ezért NINCS ellene gyógyszer (a súlyosabbak ellen adnak antivirális szereket, de ez másmilyen vírus), ezért az egyetlen, amit ilyenkor tehet az ember, hogy folyadékot, és vitaminokat/ásványi anyagokat pótol. Erre volt jó a "felturbózott" infúzió. A baba miatt nem kell aggódnod, ugyanis ezek a vírusok általában nem jutnak át a placentán, de ha mégis, akkor vele jutnak az antitestjeid is, egyszóval biztonságban van. Gyógyulást, és kellemes babavárást kívánok! :)

Elõször is nyugodj meg, mert amivel igazán árthatsz a babának, az az idegeskedés! Mivel ez egy vírusos fertõzés, ezért NINCS ellene gyógyszer (a súlyosabbak ellen adnak antivirális szereket, de ez másmilyen vírus), ezért az egyetlen, amit ilyenkor tehet az ember, hogy folyadékot, és vitaminokat/ásványi anyagokat pótol. Erre volt jó a "felturbózott" infúzió. A baba miatt nem kell aggódnod, ugyanis ezek a vírusok általában nem jutnak át a placentán, de ha mégis, akkor vele jutnak az antitestjeid is, egyszóval biztonságban van. Gyógyulást, és kellemes babavárást kívánok! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, Te aztán tájékozott vagy. Voltál már hasonló helyzetben, vagy egészségügyben dolgozol?
Orvostanhallgató vagyok :) Meg két koraszülött fiúcska nõvére, úgyhogy tudom, hogy mennyire meg tud rémülni egy kismama, ha valami nincs rendben, ezért akartalak megnyugtatni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, sikerült megnyugtatnod!:-)
Mit szeretnél megszerezni?
A kérdező hozzászólása: régen Gödöllõhöz tartoztam de most már csak a helyi kismamákat kezelik ott. Gödöllõn állapították meg de elküldtek a kistarcsai kórházba de ott sincs terhesgondozás csak uh vizsgálat. Tehát nem kapok pecsétet a kis-könyvembe.
A kérdező hozzászólása: amit küldtél az kistarcsa honlapja de nõgyógyász nincs és nekünk terhesgondozás kell.
A kérdező hozzászólása: labor beutalót honnan szerezzek?
Hova tartozol, melyik szakrendelõhöz? Ott kell lennie nõgyógyászatnak. Ki állapította meg a terhességedet?
Tarcsán ajánlani tudom Dr. Várkonyi Pétert. Õ a kórházban is rendel és van magánrendelése is.
én is a Flórba tartozom nekem a beutalókat a dokim intézi Veresen. Meg a védõnöm az idõpontokat.


13 hetes kismama vagyok és a később esedékes cukorterheléses vizsgálatról szeretnék érdeklődni. A nyíregyházi Jósa András Kórházban fogják megcsinálni, tényleg igaz az, hogy porcukros vizet kell majd inni? (Nem bírom az édeset. )

Legjobb válasz: Én nem nyíregyházára járok,de nekem 2dl vízben feloldottak cukoroldatot,és azt kellett az elsõ kortytól számítva fél órán belül meginni.Nem kertelek végig öklendeztem az egészet,viszont bevihetsz citromot és akkor nagyon édes limonádét kapsz,én a másodikat így ittam,mert az elsõnél én hülye citromlevet vittem be,azt meg nem fogadták el,mert tartósítószert tartalmaz.Kitartás hozzá

Én nem nyíregyházára járok, de nekem 2dl vízben feloldottak cukoroldatot, és azt kellett az elsõ kortytól számítva fél órán belül meginni.Nem kertelek végig öklendeztem az egészet, viszont bevihetsz citromot és akkor nagyon édes limonádét kapsz, én a másodikat így ittam, mert az elsõnél én hülye citromlevet vittem be, azt meg nem fogadták el, mert tartósítószert tartalmaz.Kitartás hozzá
Én is rosszul vagyok a sûrû, édes folyadékoktól. Hát ez pont ilyen. Én már többször is voltam ilyen terhelésen. Nálam a legcélravezetõbb az volt, hogy befogtam az orrom, így még kevésbé éreztem az ízét, és amilyen gyorsan csak lehetett, lehúztam. Nem kellemes, de azért ki lehet bírni.
Szerintem nem olyan szörnyû, mindenki engem is csak ilyesztgetett, hogy nem lehet meginni. Én egyhúzásra megittam, és még citromot sem vittem bele. Utánna megittam egy csomó vizet, de én azt mondom nem kell rágodolni hogy mit iszol, és nem jön ki. amúgy én sem birom az édeset.

Ha fogadott orvosod van, és nem abba a korházba fogsz szülni ahová tartozol, hanem abba ahol a doki szüléstvezet, kell fizetni valamit? Az ellátásért? 13-hetes manós.

Legjobb válasz: Én is ebben a helyzetben vagyok és megkérdeztem az orvost. Mivel a szülés sürgõsségi beavatkozásnak számít, semmit nem kell fizetned, ugyanúgy megkapod az ellátást, mint ott kapnád, ahová tartozol.

Én is ebben a helyzetben vagyok és megkérdeztem az orvost. Mivel a szülés sürgõsségi beavatkozásnak számít, semmit nem kell fizetned, ugyanúgy megkapod az ellátást, mint ott kapnád, ahová tartozol.
Nálam ugyanez volt a helyzet és nem kellett fizetnem.

Valami baj lehet? Tegnap voltam UH-n, 10 hetes vagyok. Ugye elmérhetett valamit a doki? 23mm-t mért a babára. Hát az nagyon kicsi! 7 hetesen volt 13 mm, azt másik készülékkel csinálták a kórházban. Neki valami régebbi van. Ugye csak nem jól mérte?

Jó sokáig nézte, nem szólt semmit, aztán annyit mondott csak, hogy nagyon rugdalózik. Meg mondta, hogy minden rendben van. Egyáltalán semmi negatívot nem mondott, minden jó volt, meg is vizsgált. Borzasztóan ideges vagyok.

Legjobb válasz: Nekem 8 hetesen volt, 14,8 mm, 11+4 hetesen pedig 50 mm! Nekem is kicsinek tûnik!

Nekem 8 hetesen volt, 14, 8 mm, 11+4 hetesen pedig 50 mm! Nekem is kicsinek tûnik!
Nekem 10 hetesen 44 mm volt.A 23 tényleg nagyon kicsi. Szerintem biztos elmért valamit, szólt volna ha valami baj lenne.
Nekem 7hetesen 9mm volt, most 12hetes és pár napos vagyok, a héten voltam UH-n, 62, 3 mm. Ne aggódj, bármi kételyed van kérdezz az orvostól, vagy mondd meg neki hogy mérjétek meg mégegyszer :)
Nekem 8hetesen volt 17mm, aztán 12hetesen 63mm. 10hetesen olyan 34mm körül kellene lennie. De lehet csak késõbb fogant és az idõt elszámolta a doki vagy tényleg rosszul mért! :) A 7hetes UH az jó méret volt! Szerintem újra le kellene menned, ha nagyon idegesít!
Ne aggódj, nekem 11 hetesen volt 36 mm, de elõtte 2 nappal még csak 30 mm. 12+4 hetesen 57 mm volt. (kórházban voltam, amiatt a sok eredmény):) 14 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én is láttam a táblázatot, pont azért félek. Tudom, h mekkorának kéne lenni. Azért kérdezem, hogy elnézhette- e a méretet régebbi UH készülékkel vajon? Vagy, ha nem , akkor mért mondta, hogy minden a legnagyobb rendben?
ezek az átlag méretek ebben a korban/crl/ 10.0 34 10.1 36 10.2 37 10.3 38 10.4 39 10.5 39 10.6 40 11.0 44 11.1 45 11.2 47
Szerintem a 23 helyett 43-at akart írni vagy mondani.
Ajánlom pl a következõ oldalt, itt megnézheted milyen korhoz milyen méret tartozik: http://www.babaszoba.hu/articles/hetrol_hetre


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!