Találatok a következő kifejezésre: 13 hetesen kilót (11 db)

13 hetesen egy kilót híztam, ami tudom jó, átlagos. Ettől függetlenül nagyon el lehet hízni a 9. hónap végére?

A kérdésem leginkább kíváncsiságon alapszik,nagyon tetszik ahogy növöget a pocim, bár még a terhességem elején vagyok.13 hetesen egy kilót híztam, ami tudom jó, átlagos.A kérdésem az lenne ha így az elején nem indult meg a hízogatás, lehet hogy fogok tudni vigyázni, hogy ne szedjek fel annyit, ami már túl sok? (pl 20 kg)

Legjobb válasz: Mindenki ezzel van elfoglalva, engem nem zavar, ha 5 kgot szedek fel, de az sem, ha 25-öt. Ehetsz keveset, nem cukrosat, de attól még jöhet rád kiló. Sakan alig esznek mégis híznak. Én úgyanúgy étkezem, nassolok is, és 20 hetesen 1 kg van rajtam. Sok barátnõm negyven pár kilóval esett teherbe és 30-at szedett fel, aminek a fele víz volt... Ez ellen meg nem nagyon lehet tenni. TEhát inkább légy egészséges, egyél sok gyümit, vitamint tejterméket, és ne a kilókkal törõdj.)

Mindenki ezzel van elfoglalva, engem nem zavar, ha 5 kgot szedek fel, de az sem, ha 25-öt. Ehetsz keveset, nem cukrosat, de attól még jöhet rád kiló. Sakan alig esznek mégis híznak. Én úgyanúgy étkezem, nassolok is, és 20 hetesen 1 kg van rajtam. Sok barátnõm negyven pár kilóval esett teherbe és 30-at szedett fel, aminek a fele víz volt... Ez ellen meg nem nagyon lehet tenni. TEhát inkább légy egészséges, egyél sok gyümit, vitamint tejterméket, és ne a kilókkal törõdj.)
Szia én alapjáraton duci vagyok, és nagyon féltem, hogy rengeteget fogok hízni, hiszen hajlamos vagyok rá! Ha hiszed ha nem most 35 hetesen 9 kg-t hízatam összesen! Rengeteg gyümölcsöt eszem, viszont nem vagyok kívánós és nem is kívánom az édességet sem! Kevesebbet eszem mint terhességem elõtt! Gratula a babóhoz
Szia. Azt mondják aki sovány volt a terhesség elött, az többet hízik.Èn pl.diétáztam, keveset ettem, most pedig mindent.Híztam is 24 kg.-t.De majd lemegy a szülés után.Ne ezzel foglalkozzál. 40.hetes kismama.
Én 158/56-tal indultam, most 36 hetes vagyok és 83 kiló. Igen a fele víz. Majd lemegy. Nem örülök, hogy egy vizilóra hasonlítok, de ismerem magam és nem leszek sokáig duci. Boldog vagyok, hogy hamarosan találkozom a kislányommal a férjem imád, én is Õt. Mi kell még?:)
178/72 kettõvel kezdtem, most a 22. héten vagyok 82.Egyszerûen bmit teszek jönnek a kilók, vagyis ebbõl 5 az utolsó 2 hónapban jelent meg.Mozgok, túrázom, csak ilyen a szervezetem, édesanyám is ennyit hízott, annakidején nagyanyám is, és mind lement.Annyira alkati kérdés, és szerintem nem kell ezzel törõdni, addig, amíg nem okoz nagy gondot a túlsúly.Az elsõ három hónap nekem is 1-1 kilós hónap volt.Meg szoptatásnál fontos szerepe lesz a lerakódott zsirpárnáknak.A szervezeted tejcit csinál belõle.
Állítólag tényleg genetikus, hogy mennyit szedsz fel a terhesség alatt. AZ anyukám a tesómmal és velem is 6-6 kg-t szedett fel összesen, a nagymamám is kb ennyit min da 4 gyerkõcével. Rám 18 kg ment fel... Mindenfélét ettem (egészséges dolgokat is) állandóan éhes voltam, a szoptatás alatt is. Most egy éves a kisfiam, és még mindig szenvedek a fogyással. Szóval rám nem igaz, hogy a kilók szülés után csak úgy olvadnak lefele... Ennek elenére NEM SZABAD FOGYÓZNI TERHESSÉG KÖZBEN!!!
Én személy szerint nem értek egyet azzal, hoghy majd lemegy. Ha terhesség nélkül is megszenvedtem 2 kilo felesleggel (márpedig megszenvedtem, ill 10 kilo volt sztem de 1 hónap alatt ment le 2 kilo), akkor nem tudom elhinni, hogy majd szûlés után így megy úgy.... Ha nem figyelünk oda akkor elszalad a ló. Persze igaz, hogy alkati kérdés is.. de azért szerintem akarati is, és önuralom is. Van hogy én sem bírok magammal, most is bekaptam egy szaloncukrot és este 11 lehet. Nem errõl van szó. CSak ne kettõ helyett együnk mint ahogy nagyanyáink tévesen bátorítanak. Én 18 hetes vagyok és még mindig csak 1, 5 kilo jött fel. Pedig 160/63 a kis adatkám, nem vagyok vékony alkat de duci juci se. És én nem is szeretnék az lenni. szülni meg még jó lenne vagy 3 babót. Tehát most kell vigyázni!
Mindenki azt mondja, hogy az utolsó idõszakaban jönnek majd látványosan a kilók.Én 174/58-al kezdtem és a 16. hetet töltöttem.1.5 kg-ot szedtem fel, de ezt 5 hete tartom.Rendesen eszek amikor éhes vagyok, de nem tömöm magam feleslegesen.Nem is szeretnék nagyon elhízni.A tesóm 18 kg-ot szedett fel, remélem én nem fogok ennyit, bár ugyanaz az alkat vagyunk.A terhességi csíkok miatt is mondom ezt, mert neki nagyon csúnya lett a bõre.Nekem is erre van esélyem, de bízom benne ha kevesebbet hízok akkor nem kell annyit tágulnia a bõrömnek.Majd kiderül.Mindenesetre nem diétázok, eszek rendesen, de bizakodva nézek a kilók elé!Aztán majd meglátjuk, a baba a lényeg!:) Szép napokat nektek!!:)

13 hetes leszek pénteken. Kb 1, 5 kilot híztam. Ez jó? Vagy kevés?

Legjobb válasz: Én 17 hetes leszek szerdán és én is 1.5 kiló hízásnál tartok.A védõnõm szerint nincs ezzel semmi gond.Az anyukám is ilyen tipusú volt,velem pl. összesen 7-8 kilót hízott.Szerintem emiatt ne aggódj,boldog babavárást!

Én 17 hetes leszek szerdán és én is 1.5 kiló hízásnál tartok.A védõnõm szerint nincs ezzel semmi gond.Az anyukám is ilyen tipusú volt, velem pl. összesen 7-8 kilót hízott.Szerintem emiatt ne aggódj, boldog babavárást!
Szia. Szerintem nem gond, de ne foglalkozz a súlyoddal, a lényeg hogy egyél azt amit kívánsz és érezd jól magad! Sok boldogságot!
Szerintem jó. Addig örülj amíg nem hízol sokat, de a baba szépen fejlõdik. Én most a 27. hétnél tartok és eddig 8 kilót híztam (a védõnõ azt mondta az jó), de az mind a pocakomra, a fenekemre, és a combomra ment. Az hogy terhes vagy nem azt jelenti hogy folyamatosan híznod kell. Szépen lassa fel fognak menni azok a kilók, de még ráérnek. Na meg persze attól is függ milyen alkat vagy. Boldog baba várást!
13 hetesen még nincs nagyon mitõl híznod. Késõbb a baba súlya, a magzatvíz, méhlepény, köldökzsinór, megnövekedett méh fogja kitenni a súlygyarapodást.

13 hetes vagyok, eddig 2, 5 kiló jött fel rám. Soknak tartom. Ti mennyit híztatok a 20. hétig? Ebből az első trimeszter végéig?

Legjobb válasz: Elsõ terhességnél 6 kiló ment a 20.hétig, utána baj történt. Másodiknál 4 kiló ment a 20.hétig, a 30.héttõl fogytam, szülésig összvissz 7 kilót híztam. Most a 14. hétig semmit nem híztam.

Elsõ terhességnél 6 kiló ment a 20.hétig, utána baj történt. Másodiknál 4 kiló ment a 20.hétig, a 30.héttõl fogytam, szülésig összvissz 7 kilót híztam. Most a 14. hétig semmit nem híztam.
Szia! Nekem ugyanannyi ugrott fel a 13. hétig, mint neked. Most vagyok 21 hetes és összesen +3kg-nál járok. Valószínû annak is köszönhetõ, hogy már nem féltem a babát a tornától és elkezdtem mozogni, de amúgy is mérséklõdött a hízás. Ahogy itt olvastam korábban, mindenkinél más. Az én védõnõm azt mondta a 13. heti súlyomra, hogy teljesen normális. Ne aggódj, most a baba a fontos, nem a kilók! :)
Én a 12. hétre tartok +2 kilónál. A barátnõm +5 kilót hízott a 13. hétre az alkatunk pedig teljesen eltérõ. Én magas, sportos típus vagyok, õ pedig pici és törékeny..
Szia!Én is 13 hetes vagyok, de én nem hogy nem hízok, hanem fogytam eddig 4 kg-ot a sok hányástól, meg émelygéstõl.De remélem nem sok fog feljönni a végéig.
szerintem ez nagyon sok mindentõl függ!!Elsõ gyermekemnél 5 hónapig össz 3 kgt híztam mert, hányós voltam...a végén 15 kg+ al fejeztem be(igaz a 35. héten)viszont ekkor sokat mozogtam.Most 12 hetes vagyok és 3-4 kg már van rajtam, viszont 176 cm vagyok és aktívan sportoltam elõtte, amit teljesen abba kellett hagynom, mivel két vetélés elõzte meg és most hetekig feküdtem...én kb 20-22 kg val számolok most...úgyhogy nagyon alkati és életmódbeli függõ-szerintem:)
Szia!20.hétig összesen 5 kg-ot híztam, elötte 14 hetesen mértek addig 3 kg ment fel.
Szia! Én fogytam az elején két kilót és most 15 hetesen annyi vagyok mint az utolsó mensinél. Pedig nem diétázok és nem is mozgok annyit. De nem ringatom magam ebben a jó helyzteben, mert tuti a végére feljön majd 15 kiló! Nem sok a 2.5 kg hízásod, nyugi!
Szia!Én a 20.hétre 5kilót szedtem fel!havonta szinte 3kilók jönnek rám, pedig tornázok, oda figyelek, h mit kajolok és mégis!Most vagyok 26hetes és már 10kiló rajatm van, de nem érdekel mostmár, mert jól érzem igy magam és mindenki azt mondja, h nem is látszik!majd leadod, a kicsid a lényeg és, h élvezd ezt a csodát ami benned zajlik
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek, most már nem látom olyan vészesnek a helyzetet! :-) 175 cm vagyok és nekem is volt fél éve egy vetélésem, így kímélõ üzemmódban vagyok itthon. Féltem, hogy emiatt kicsit megugrott a súlyom. De akkor normális ez így, nem voltak rosszulléteim az elején, nem hánytam. Még egyszer köszönöm. A 20. hetet azért kérdeztem, mert azt mondják, ami addig feljön, azt a legnehezebb leadni majd. Egy kicsit így is túlsúllyal kezdtem, 74 kg-mal. További szép és boldog babavárást/babázást mindenkinek! :-)


172/55-kg-val kezdtem a terhesseget. Most 13 hetes vagyok es mar hiztam 2 kilot. Sok? Kell-e nagyon vigyazzak?

Legjobb válasz: Szia! Nekem azt mondta a védõnõm, hogy félidõig kb. 4 kg a "normális". Állítólag a második felében könnyebben mennek fel a kilók. De ez mindenkinél más lehet. Szerintem nem sok a 2 kg, nyugi!

Szia! Nekem azt mondta a védõnõm, hogy félidõig kb. 4 kg a "normális". Állítólag a második felében könnyebben mennek fel a kilók. De ez mindenkinél más lehet. Szerintem nem sok a 2 kg, nyugi!
Az adatok alapján elég vékony testalkatú vagy. Nem hinném, hogy proléma lenne ekkora gyarapodás 12 hét alatt. Áltagosan havi 1kg-ot javasolnak, akiknek túlsúlyuk van azoknak kevesebb az ajánlott, akik pedig soványak a több hízás sem jelent problémát. Az átlag várandós 9-12kg hízik a várandósság alatt.
Szia!Én is vékony vagyok.10 hetesen elértem a 2 kiló gyarapodást.Most 17 hetes vagyok és még mindig itt tartok!Nem sok szerintem, valószínû te is tartani fogod ezt még hetekig!:) Sokan így vannak!:)
Szerintem meg inkább kevés. No meg ha 55 kilóval kezdted, akkor igazán rengeteget kellene híznod ahhoz, hogy a szülés után is pufi maradj. Inkább arra gondolj, hogy egy gyönyörû baba fejlõdik benned. Azt a pár plusz kilót meg majd ledobod a szoptatás után.

13 hetes vagyok és eddig 5 kilót híztam. Az a baj, hogy előtte candida diétáztam, ahogy kiderült hogy babát várok abbahagytam. Rakódnak rám a kilók. Mit tegyek? Mit egyek?

Legjobb válasz: Zsirosat,cukrosat semmiképp. Kenyeret teljes kiõrlésût egyél az nem hizlal annyira és könnyebben megemészted. Sok gyümölcs,zöldség.Tésztákból is válaszd a durumtésztát vagy a tojásnélküli teljes kiõrlésût. Sok apró változtatással meglátod nem fogsz elhizni és mégsem vonsz meg semmit magadtól meg a babától! Azért néha megengedhetsz olyat is ami nem annyira egészséges viszont finom és kivánod,mondjuk csoki v. süti.Ettól még nem leszel 200 kilós.

Zsirosat, cukrosat semmiképp. Kenyeret teljes kiõrlésût egyél az nem hizlal annyira és könnyebben megemészted. Sok gyümölcs, zöldség.Tésztákból is válaszd a durumtésztát vagy a tojásnélküli teljes kiõrlésût. Sok apró változtatással meglátod nem fogsz elhizni és mégsem vonsz meg semmit magadtól meg a babától! Azért néha megengedhetsz olyat is ami nem annyira egészséges viszont finom és kivánod, mondjuk csoki v. süti.Ettól még nem leszel 200 kilós.
Én is csináltam már candida diétát, szerintem folytathatod terhesség alatt is, talán annyival kiegészítve, hogy én ettem joghurtot meg tejet. -tudom, ezt sem lehetne- de nehogy a gomba jöjjön vissza a diéta abbahagyása miatt. A candida diétában rengeteg vitamin, zöldség, gyümi és hús van, szerintem bajt nem csinálsz vele. Jó lenne, ha találnál egy nõgyógyászt, aki ért a candidadiétához is rendesen, vagy egy természetgyógyászt, aki ért a terhességhez.

13 hetes terhes vagyok, de mar 6 kilot hiztam eddig, el vagyok keseredve. Azt mondta a vedono, hogy ne egyek szenhidratot, (kenyeret, tesztat, cukros dolgokat) hanem inkabb csak feherjet, zoldseget, s keves gyumolcsot. Nem artok ezzel a babanak?

Legjobb válasz: Szia. Nem ártasz a babának. Sõt!!! A védõnõnek igaza van, abba az esetbe ha te nem vagy vékony alkatú. Én a 28. hétbe vagyok, és 4 kg-nál tartok, de én 80kg-val kezdtem a terhességet. És én is hanyagolom a szénhidrátot.Néha azért azt is kell csak mértékkel. Én napi 175g szénhidrátot eszek, és persze minden étkezésnél számolom a szénhidrátot, de ehez hozzá tartozik egy kicsit magas cukor terhelés. sok sikert

Szia. Nem ártasz a babának. Sõt!!! A védõnõnek igaza van, abba az esetbe ha te nem vagy vékony alkatú. Én a 28. hétbe vagyok, és 4 kg-nál tartok, de én 80kg-val kezdtem a terhességet. És én is hanyagolom a szénhidrátot.Néha azért azt is kell csak mértékkel. Én napi 175g szénhidrátot eszek, és persze minden étkezésnél számolom a szénhidrátot, de ehez hozzá tartozik egy kicsit magas cukor terhelés. sok sikert
Szia igaza van a bédõnõnek, nem csak magadnak a babádnak is ártassz azzal ha sokat szedsz fel, és ez elég sok. Én 17hetesen 0.5kgnál járok, pedig én aztán ránézek egy sütire és 3kg simán felmegy a látványtól is, szóval iszonyat hízékony vagyok..de odafigyelek arra amit eszek.Nem nasizok szintem soha, este pedig ha nagyon éhes vagyok 8ig csak egy szendvicset engedélyezek magamnak ha utánna is az vagyok vagy csak gyümölcs vagy esetleg egy joghurt.Ha nem tudsz meglenni kenyér nélkül akkor is válaszd a teljes kiörlésût még az emésztéseden is egít és nem hízol tõle, a tészta tényleg csak hízlal és nem laktat csak pillanatnyilag, fél óra múlva már éhes vagy újra.Próbálj meg minnél kevesebb tartósítószeres dolgot magadhoz venni és a direkt cukor bvitelt is kerüld, saját magadnak segítessz ezzel hidd el.És sétálj sokat.Gratula a babódhoz.
Biztos hogy nem artasz vele, mert a hirtelen hizasnak komoly következmenyei lehetnek. Az en esetemben ez az elsö harom honapban 6 kilo volt, hat honaposan összesen 17 kilot hiztam, egeszen adddig amig a cukorterheleses vizsgalaton ki nem mutattak, hogy magasak az ertekeim vagyis terhessegi cukorbetegsegem van. Hozzatennem, hogy elötte sosem volt ilyen gondom, es a csaladomban sincs cukorbeteg. Azota eltelt egy honap, most 7 honapos terhes vagyok es fogytam 3 kilot. Allapotosan nem kellemes dietazni, en nem ehetek semmi liszteset, cukrot, burgonyat, rizst es tesztat sem, viszont a baba egeszsege mindent meger.
Én 18 hetes vagyok, és + 6 kg-nál tartok. Az elsõ harmadban ebbõl 5 kg-t híztam, úgyhogy ne aggódj (57 kg-ról indultam)! Az én védõnõm azt mondta, hogy fõzelékeket, fehérjét, zöldséget, gyümölcsöt egyek, szénhidrátot csak keveset, azt is ha lehet inkább reggel. Ennek ellenére mindent eszek, amit megkívánok, de mértékkel, kb. 5-6-szor eszem egy nap, kis adagokat. Mellette sokat sétálok. Lehet, hogy neked is megáll picit a hízás a 2.harmadban, ahogy nekem. További kellemes babavárást!

23 hetes korig 13 kilót hízni nagyon soknak számít?

Nem eszek nagyon sokat, nem vizesedem,nem vagyok alapból sem nagy darab, de elsõ terhességnél 9 hónap alatt jött fel 13,5 kg míg most a másodiknál 23 hetesen 13 kg...

Legjobb válasz: Igen, szerintem sok. Átlag az egész terhesség alatt kell 11-13 kg-ot hízni!

Igen, szerintem sok. Átlag az egész terhesség alatt kell 11-13 kg-ot hízni!
Én a 32. hétig híztam 4, 5 kilót - ebbõl 2, 2 a pici. Amit leírtál az alapján szerintem nagyon sok szénhidrátot eszel: pogácsa, brassóiban krumpli, este kenyér, nápolyi. Sehol nem említed a gyümölcsöket, zöldségeket, fehérjét is alig. Mindenképpen rendszeresen kellene étkezded, naponta 5 alkalommal és keveset. Ne hagyd ki a reggelit, mert éhezteted a szervezeted. Végigolvastam amit írtál, tk. estétõl egészen másnap 11 óráig nem ettél semmit! A szénhidrátról nem foglak lebeszélni, de a pogácsa az konkrétan az! Enned kellene gyümölcsöt, zöldséget: almát, sárgarépát, tököt sütni - narancsra, citromra, banánra nem biztatlak. Keresni olyan ételket, amiket szeretsz és amiben sok a tápanyag és kevés a kalória pl: székelykáposzta.
Az az egyik buktató, hogy fõleg este eszel.Nem szabad elfelejteni enni és akkor sem pogácsát és nápolyit.Nagyon jó dolgokat írtak, hogy miket egyél, ez így felesleges szénhidrátbomba az egész nap még akkor is, ha nem eszel meg belõlük egy raklapnyit.
A kérdező hozzászólása: Értem! köszönöm a tanácsokat! Gyümölcsöt is szoktam, de nem mindennapos. általában mandarint és banánt eszem. Brassói mellé nem ettem krumplit, bár este bepótoltam :/ Ma vacsira sertéspörkölt lesz fõtt tésztával. Egyébként az elmúlt idõszakban ettem szendvicset, abba viszont paprikát, salátát és paradicsomot tettem többet! 1 kis szelet felvágottal, egy kis sajttal.
A banánban és mandarinban rengeteg a cukor.Gyümölcs alatt, körtét, almát, bogyós gyümölcsöket értenek.Vacsira pörkölt nem diétás az biztos.A szendvicsben nem a feltét a sok, ne azt spórold le, hanem cseréld le a kenyeret teljes kiõrlésûre.Ha naponta többször (5-ször, 6-szor) étkezel, akkor nem leszel olyan éhes este és nem akarsz majd akkor mindennel jóllakni, amit éppen találsz.
A kérdező hozzászólása: Nem ettem este sokat...fél tányér után úgy éreztem hogy majd kidurranok. Szendvicset általában kiflivel vagy zsemlével eszem.
Ugye tudod, hogy a kifli és a zsemle ugyanaz, mint a kenyér csak más az alakjuk? A felvágott nem hizlal és a sajt is mehet, ha nem fehér kenyérrel, zsemlével, kiflivel eszed.A többi étel, amit felsoroltál eléggé hizlalnak, maximum ebédre tudnám elképzelni õket, de semmiképpen sem vacsira.Mint írták már, több tejterméket, gyümölcsöt (nem banánt) és zöldséget kellene enned, a rostok segítenek az anyagcserében.Ha nem vizesedsz, akkor az eddig felszedett 13 kiló színtiszta zsír, felesleg.A babád súlya jelenleg maximum 500g, õ nem indokolja, hogy ennyit hízz.Kérd dietetikus tanácsát vagy olyan ismerõsödét, aki egészségesen táplálkozik, mert, ha így eszel továbbra is, akkor ez könnyen 30 kiló pluszt jelenthet a végére.A vizesedés pedig még a 30.hét után bõven jelentkezhet, az ellen nehéz bármit is tenni.Az étkezés és a mozgás (problémamentes terhesség esetén, kímélõ mozgás) az egyetlen, amit tehetsz, hogy védd a saját és a gyereked egészségét.
A kérdező hozzászólása: Nincs olyan ismerõsöm..nõvéremnek kellett csak diétáznia, de õ vizesedés végett. a folyadékmennyisége lett lecsökkentve. a védõnõ pedig nem mond semmit sem :/
Vizesedés miatt csökkenteni a folyadékot??? Ez hatalmas butaság.Fûszer és só szegény étrendet szoktak javasolni, de a vizet nem szabad megvonni egy kismamától!Kérdezd meg a nõgyógyászodat, hogy tud-e neked dietetikus javasolni, mert aggasztó mértékben hízol és nincs segítséged.Feltétlenül járj utána a dolognak!
Nos, ezek nem éppen low carb és zsírszegény kaják, viszont ha tényleg ilyen kis mennyiségeket eszel ezekbõl...nos én tuti nem híznék ennyitõl. Próbáld kicsit megváltoztatni az étekéseidet, ne legyen az, hogy csak bekapsz pár falatot, és nem eszek sokáig. Keveset egyél, de napjában többször. Lassan felszívódó szénhidrátokat vegyél magadhoz, tehát kerüld a fehér lisztet, cukrot, stb... Inkább teljes kirörlésû kenyeret egyél, lassan szívódik fel, nem dobja meg az inzulint, cukrot. Krumplit inkább csak ebédre, a reggelid tényleg csak lassú szénhidrátból álljon. Vacsira is ehetsz lassút, vagy akár ki is válthatod egy jó salival, esetleg hozzá egy vékony szelet TK kenyér. Egyél több rostot, az segíti az emésztést. Ha nem áll meg a hízás, érdemes lenne egy diatetikust felkeresni, mert ez így nem egészséges.
A kérdező hozzászólása: a mai napom úgy nézett ki hogy reggelire megette 11 óra felé 2 kis pogácsát. ..igazából délután altattam lányomat, jöttek vendégek, így most ettem meg 2 nápolyiszeletet. eddig ennyi. Tegnap ettem egy kis paradicsomos krumplit, kb. 2 merõkanálnyit, este egy kis darab kolbászt egy fél szelet kenyérrel. napközben pedig brassóit ettem, de egy jó fél tányérral. alapból nem eszek sokat, néha meg a nagylány miatt csak este jut eszembe hogy enni kellene egy normálisat, mert van hogy addig csak csipegetek..inni pedig általában savas vizet szoktam.
Igen, sok. Ez még nem a baba súlya, sõt. Ezt csak te szedted fel.
hát nem kevés. próbálj meg odafigyelni az étkezésre mégjobban mert egyik baj lehet ebböl a babával de erre nem olyan nagy az esély amire nagyobb az az hogy nagyon sok felesleg marad rajtad szülés után.
A kérdező hozzászólása: elsõ lánynál hálistennek hamar lement minden.. Most a terhesség elején zabáltam a csokit, de már jó ideje abbahagytam, mégis 1 hónap alatt 5 kiló jött fel :/
Én eddig 16 kg-ot híztam...21 hetes vagyok...
Nem csak a csoki hizlal.Kenyér, krumpli, zsíros, olajos dolgok stb. Tudatosabban kellene megválogatnod, hogy mit eszel, mert ennek akár duplája is feljöhet szülésig.Egy hónap alatt 5 kiló az rengeteg.Most karácsony lesz, a dõzsölés idõszaka, ha eddig ennyit híztál, akkor most mi lesz?Cukorterhelésen voltál már?
A kérdező hozzászólása: Nem voltam még. majd januárban férek már csak be! Az az érdekes számomra, hogy elsõ terhességnél sokkal többet ettem mégsem híztam ilyen sokat...
Le tudod esetleg írni, hogy egy nap mit és mennyit eszel konkrétan?
Szia..szerintem sok. Én 31 hetesen tartok +14kg-nál és szerintem ez is nagyon sok, pedig én vizesedem is...dehát mit lehet csinálni? :(
A kérdező hozzászólása: Igen, napi fél liter folyadékot vihetett be a szervezetébe, DE ebbe beleszámították a kórházban a levest is.. Nekem is volt egy idõszakom kb. 2 hete hogy vizesedem, de mindenhol azt olvastam hogy minél többet kell inni.

27 hetesen 13 plusz kilónál tartok. Pedig már egy hónapja nem eszem finomlisztet és kristálycukrot, se vöröshúst, csak halat és csirkét, és édességet is ritkán, mégis hízok folyamatosan, 2 hét alatt másfél kiló. Micsináljak még? Mit?

Hízékony vagyok nagyon, és alacsony. olyan rosszul érzem magam miatta. bevan osztva minden napom hány órakkor eszek és mit, és mennyit. :(

Legjobb válasz: Ne emésztd magad, kedves kérdezö.. valaki egyszerüen csak többet hízik, valaki kevesebbet, én 34 hetesen már majdnem 25kilónál tartok, és én sem eszem össze vissza mindent, cukor eredményeim tökéletesek voltak,és a többi vizsgálat is rendben, viszon eléggé vizesedek, lehet hogy rajtad is sok a víz.. de az orvosom még ezt is normálisnak tartja. Már elég nehezen mozgok és se vagyok valami magas, szoval kis husgolyónak nézek ki, hatalmas elefánt bokákkal, de a szülés után majd többet fogunk tudni foglalkozni a testünkkel, a terhesség alatt ok nélkül nem ajánlatos diétázni, a babának kell minden tápanyag!

Ne emésztd magad, kedves kérdezö.. valaki egyszerüen csak többet hízik, valaki kevesebbet, én 34 hetesen már majdnem 25kilónál tartok, és én sem eszem össze vissza mindent, cukor eredményeim tökéletesek voltak, és a többi vizsgálat is rendben, viszon eléggé vizesedek, lehet hogy rajtad is sok a víz.. de az orvosom még ezt is normálisnak tartja. Már elég nehezen mozgok és se vagyok valami magas, szoval kis husgolyónak nézek ki, hatalmas elefánt bokákkal, de a szülés után majd többet fogunk tudni foglalkozni a testünkkel, a terhesség alatt ok nélkül nem ajánlatos diétázni, a babának kell minden tápanyag!
Cukrod rendben? Anyukám, amikor terhességi diabéteszes volt, akkor hízott 20 kilót a 36. hétig (amikor megszülettem). Esetleg lehet, hogy neked is cukros diétát kell tartanod (ahol 160 g szénhidrátot ehetsz egy nap), ártani nem árt, és megállítaná a hízást. A szénhidrát nagyon alattomos, gyakorlatilag majdnem mindenben van (nyilván a színhúsokban nem), ha megeszel 1-2 barackot, gyakorlatilag ott vagy, mintha egy szelet fehér kenyeret ettél volna... Meg hiába teljes kiõrlésû a kenyér, nem sokkal van benne kevesebb szénhidrát (de pl. tönkölybúzával készült ételeket jobb enni, jóval kevesebb benne a szénhidrát, és liszt formájában alig drágább a sima lisztnél...).
sószegény "diéta" is jó.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!! :) a héten jön meg a terheléses vércukor eredményem. olyan nehéznek érzem magam, 30 hetesnek mondom magam, mert kb úgy is nézek ki :( de én boldog vagyok, de nem tudom mi lesz a vége, és nem akarok kórházba kerülni se.
Teljesen egyetértek az utolsó válaszolóval. Én 27 hetesen tartok plusz 11 kg-nál. A védõnõ javasolta, hogy figyeljek jobban oda a szénhidrátbevitelre. A terheléses cukorvizsgálat eredménye tökéletes lett. Senki meg nem mondja, hogy annyi a súlyom amennyi. Próbálok figyelni a kajákra, de nem vagyok hajlandó koplalni, mert szeretném ha a babóca minden tápanyagot megkapna, persze természetes úton! Pedig még azt sem lehet mondani, hogy henyélek és azért rakodik. A mai napig dolgozok, egész nap ingázok, járkálok, talpon vagyok és tanítok. Ne idegeskedj, mert azzal többet ártasz a babának! Légy kiegyensúlyozott és akkor jobban fogod magad érezni!
Azért a diéta nem egyenlõ a fogyókúrával! Egy baba sem kap kevesebb tápanyagot attól, hogy a szénhidrátbevitel mérséklõdik, különben a cukrosoknak sem szabadna szigorú 150-160 gramm/napos diétát tartani :) Én átéltem, hogy pár gramm szénhidrát is számít, inzulinrezisztenciás vagyok, amikor elõször 160 g/napos diétát írtak elõ, fogyni kezdtem, pedig inkább híznom kéne. Amint átállítottak 200 g/napra, megint normális lett a súlyom, és nem híztam. A kettõ közti 40 gramm egy zsömlével egyenértékû, tehát nem tûnik soknak, mégis számít!
Dietazas helyett nezesd meg a pajzsmirigyed. Ha alulmukodesed van, hiaba dietazol ugysem fogysz.

30 hetes vagyok és már 13 kilót híztam. Ez nagyon sok, cseszegethet érte a doki&védőnő?

Legjobb válasz: Szia!Én 31 hetes vagyok,12 kg-nál tartok,van aki többet is hizik.Szerintem figyelj oda,hogy este ne igen egyél.

Szia!Én 31 hetes vagyok, 12 kg-nál tartok, van aki többet is hizik.Szerintem figyelj oda, hogy este ne igen egyél.
Én lassan már a gyomorfekély szélén vagyok ettõl az egész terhesség miatti hízástól. Magas vagyok (178) és terhesség elõtt vékony voltam. Tény, hogy csak úgy maradtam vékony, hogy kb évente egyszer csináltam egy rövidebb diétát, alapvetõen elég sokat mozogtam, naponta kb egyszer ettem és dohányoztam. Ha nem figyeltem volna oda folyamatosan a súlyomra, akkor sohasem lettem volna vékony, de semmi gond, megszoktam, mert gyermekkorom óta ezzel éltem együtt. Majd elhatároztuk, hogy babát szeretnék, teherbe estem. Leraktam a cigit. A napi egyszeri étkezést felváltotta 3-4, hiszen terhesen nem engedhetem meg azt, hogy csak délután négykor táplálkozzak elõször és utoljára, meg egyébként sem bírtam volna, az elsõ 15 hétben farkaséhség gyötört. Szedek vitamint, lehet, hogy amiatt, de nem baj, ennyi jár. Mindenesetre ezzel annyit értem el, hogy 12 hetes koromig híztam kb 5 kilót (nem a baba miatt, inkább a sok változás és a cigi lerakása miatt). Elõször minden bajom volt emiatt és állandóan e körül a kérdés körül pörögtem, de leálltam róla. Hosszú hetekig nem híztam semmit, de most az elmúlt hét hétben ismét feljött öt kiló, nem tudom hogy, ne kérdezze senki, mert már jóval kevesebb kalóriát viszek be, vacsorára heti hét napból 5-6szor csak gyümölcsöt eszem, nem nasizom, nasi helyet savanyúkáposztát, vöröskáposztát, natúr joghurtot nyomatok. Egész nap pörgök, mert nem ülõmunkám van, többet mozgok, mint a legtöbb irodai alkalmazott terhességen kívül. Ennek ellenére 26. héten már tíz kilónál járok. Látszik, igen, látszik, jó nagy a hasam, sokat nõtt a mellem, a fenekem is gömbölyödik, a lábam is vastagabb, ugyanakkor meg a legtöbb régi nadrágom még jó rám, csak nem tudom összegombolni a pocakom miatt. A blézereim is jók rám, mert a karomra és vállamra szerintem semmit sem híztam. Látszik persze, hogy most éppen nincs lányos karcsú alakom, de ugyanakkor jól érzem magam a bõrömben, jól öltözködöm és egyáltalán nincs kisebbségi érzésem, amikor elindulok itthonról. Talán annak is köszönhetõ ez, hogy én külföldön vagyok, itt a védõnõ nem méri a súlyomat, eleinte, amikor panaszkodtam, hogy sokat híztam, akkor csak kinevetett. A védõnõ engem. Azt mondta, hogy majd lemegy. A könyvekben nem említik, hogy mennyit szabad hízni, a fórumokon ez nem központi téma. A védõnõ kifejezett kérésemre kiszámolta, hogy a terhesség elõtti súlyomhoz és magasságomhoz képest én 18 kilót hízhatok, az még az egészséges mértéken belül van. Merthogy itt az is számít, hogy milyen magas vagy, nem csak az, hogy hízhatsz 10-12 kilót, és ennyi, mindegy, hogy 150 centi vagy, vagy 180! Szóval eddig elfogadtam, hogy ez van, baba után majd lemegy, nem pánikolok. Ennek ellenére az elmúlt két órából egyet bõgéssel töltöttem, a párom meg még azóta is morog, merthogy beszéltem (egy egyébként szeretett és kedves) rokonommal, aki mellesleg az egészségügyben dolgozik. Nem látott hónapok óta, nem tudja, hogy hova híztam, hogy hogy nézek ki, hogy mekkora a hasam. Viszont öt percen keresztül sorolta nekem azon betegségek neveit, amibe simán belehalunk mindketten a babával együtt (nem feltételes módban beszélt, nem finoman mondta, hanem szinte rikácsolva és biztos kijelentéssel), miután elmondtam neki, hogy mennyit híztam. Gondolom, hogy ezt nyomatják otthon a védõnõk és az orvosok is, mert õ is a táborukba tartozik, ráadásul nem is olyan régen szült. Próbáltam tartani magam, amíg befejeztük a beszélgetést és elmondani, hogy én nem eszem sokat, nem tömök be kétszer annyi kalóriát, mint kellene és nem is nasizom, mégis ez van, pedig mozgok is, mit csináljak? Lõjem fejbe magam? Kezdjek el fogyózni, vagy menjek el futni? Inkább hajtsam ki magamból a gyermeket 26 hetesen, csak amiatt, mert hízom? Hát nem. Még fogok is. Lehet, hogy még tizet. Lehet, hogy kevesebbet, lehet, hogy még többet. Ez van. Persze ennek ellenére egy órán keresztül úgy sírtam, annyira felzaklatott és annyira undorítónak éreztem magam, és szégyenletesnek az egész terhességemet, hogy a páromnak már azt is komoly erõfeszítéssel sikerült csak elérnie, hogy normálisan kapjak levegõt, még mielõtt rángógörcsöm lesz. Ennyit errõl. Következõ hónapban megyek szülés elõtti (és a baba miatt hosszabb távon az egyetlen) családlátogatásra. De már most úgy vagyok vele, hogy ha nem szeretném annyira látni a szüleimet és nem hiányoznának annyira, akkor inkább nem is mennék. Mert van egy olyan érzésem, hogy nem ez a rokon lesz az egyetlen, aki így fog nekem esni. Szóval nem tudok a kérdésedre egyértelmû választ adni. Azt mondom egy részrõl, hogy nem sok, hiszen én is kb 13 kilónál fogok tartani harminc hetesen. Másrészrõl azt mondom, hogy igen, nagy eséllyel cseszegetni fognak érte, mert a számukra ideális kategórián így már kívül esel. Sok sikert és több erõt, nyugalmat, mint ami nekem van.
A kérdező hozzászólása: Én 170 cm magas vagyok és kb. 56 kilóval kezdtem, ma vagyok 69 kiló.
Utolsó vagyok, ja és még annyit sztem nincs olyan hogy mennyit kell hízni, meg mennyi a protokoll, mindenkinek másak a génjei és az alkata.Én 175 cm vagyok és 59 kgval kezdtem a terhességet, és nem sokallom a 72 kg-t szülés elõtt 4 héttel.
35 hetes vagyok és 13 kg-nál tartok, de igazából nem látszik semmi, sztem ne aggódj majd leadjuk.Még sztem feljön 2-3 kg, de nem tudok ellene mit tenni mert igazából nagyon keveset eszem, néha a férjem rám is szól hogy kicsit többet kellene enni.
Szerintem alkati és egyéni kérdés hogy egy kismama mennyit hízik a terhesség alatt. Van aki kevesebbet van aki többet, ha nincs más probléma nem hiszem hogy ez gond lenne. Hihetetlen amikor egy kismamát fogyókúrára akarnak fogni csak azért mert a "protokoll" szerint többet szedett fel. És akkor mi van?????? Az egészség a lényeg nem????? Egy barátnõm mind a három kisfiával 30(!) kilót kapott magára, ami a szülés után szépen le is ment! Semmi baja nem volt a terhesség alatt, és gyönyörû egészséges gyerekei vannak! Én elküldeném melegebb éghajlatra a védõnénit meg a dokit is ha csak a kilóim miatt cseszegetnének! Úgy gondolom, ha minden rendben van, nincs panaszod, nem vizesedsz, és jól érzed magad, egészségesek vagytok, akkor nem számít mennyit szedsz fel! Nem hiszem, hogy terhesen diétázni kellene....
ez attol is fugg, hogy milyen magas vagy es mennyi a volt a kezdosulyod. en 90 kiloval kezdtem, 175 cm vagyok, szoval eleg nagy volt a kezdosulyom. en is 30 hetes vagyok:-) es eddig 2 kg hiztam, ha rajtam 13 plussz lenne meg, az sok lenne:-) ha jol erzed magad a borodben, ezen nincs mit parazni. boldog babavarast;D
Elõzõ vagyok. Ha cseszegetnek érte, fogyni már nem fogsz, ne foglalkoz vele, engem is piszkált a dokim, aztán meg nézett egyett a 6 hetes kontrollon, hogy mennyit fogytam:-)
Szia! Én 16 kg-t híztam a terhességem során, amibõl 10 lement mire hazajöttünk a kórházból.Most 8 hónapos a kislányom és 8 kilóval a terhesség elõtti súlyom alatt vagyok valószínûleg azért, mert máig szoptatok.Ez összesen 24 kg fogyás. A 13 kg-val szerintem semmi gond, és még ha rájön 1-2, nem vészes. Úgy tudom, 12-15 kg a normális hízás egy terhesség alatt. Üdv
Szia! Én is pont 30 hetes vagyok, és 12 kiló plusznál tartok. A védõnõm azt mondta, hogy az átlagos hízás ilyenkorra 6-8 kg, de mivel én magas vagyok (180 cm) és vékony alkat, teljesen jónak találta. Anyukám anno 20 kg-ot szedett fel és szülés után rögtön leadott mindent. :-) Reméljük velünk is így lesz!
Nekem is mondta a védõnõ tegnap, hogy 4hét alatt sok az a 3kg, de vizesedek szóval mégse baj :) .49rõl indultam, most tartok 69nél, de nem igazán látszik.Csak egy kicsit megnõtt a popsim+a combom, de le fog menni, ezen felesleges görcsölni.37hetes vagyok. Boldog babavárást és szülést!!! :)

26 hetes terhes vagyok és most 90C a melltartó méretem, szerintetek mekkora szoptatos melltartot vegyek? Eddig 13 kilót hiztam.

Legjobb válasz: Szerintem 95/D vegyél kb. Ha lesz tejcsid, akkor plusz egy számmal még nagyobb lesz, fõleg oldalt látszik majd, zért kell a D, vagy E kosár. Nekem 95/D volt kismamásan, majd szülés után 105/F lett.

Szerintem 95/D vegyél kb. Ha lesz tejcsid, akkor plusz egy számmal még nagyobb lesz, fõleg oldalt látszik majd, zért kell a D, vagy E kosár. Nekem 95/D volt kismamásan, majd szülés után 105/F lett.
Még semmilyet, nekem amúgy sincs pedig második babám jön mindjárt. Én 75/B mellekkel kezdtem, most 80/F...
Én most kezdjek aggódni? 33 hetes vagyok és nekem még nem nött a mell méretem, úgyanakkorát hordok mint elõtte ugyanazokat a melltartókat. Igaz én eddig csak fogytam. Lehet, hogy nekem nem is fog nagyobb lenni? az nem baj, csak legyen tejem.
én 70-essel kezdtem, és most 80-as.a kosarat sajna nem tudom azt soha nem nézem.én még elõre nem venném meg a szoptatósat mert ki tudja h mekkora lesz miután megszülök.ráér az utána is.én amúgy eddig 12 kilót híztam.most vagyok 24 hetes és 4 napos.
A 35. hét körül írd ki ezt a kérdést, az aktuális mérettel, akkor tudunk segíteni. :) Addig egyébként is ráérsz megvenni.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!