Találatok a következő kifejezésre: 13 hetesen jelent (7 db)

Nem mondott semmit az orvos? Szerintem nem jót jelent.
Utolsó(elõtti)vagyok:az a "most" a dokinál mit takar?Én 15 hónappal ezelõtt szültem a 3. babámat, a barátnõm 2 hónappal ezelõtt a 2.-at....ám Nála is KÖTELEZÕEN nézték az orrcsontot.Én és Õ is az Istenhegyi Klinikára jártunk a Hajdu Krisztina genetikus-nõgyógyászhoz.A helyedben én dokit váltanék, és megnézetném egy-korrekt, emberséges-hozzáértõ dokival a babámat.Jó egészséget kívánok Nektek
Utolsó... Nekem azt mondta , hogy most vita van róla és a protokollal jött... A mostani beszólása és viselkedése után erõs a gyanúm, hogy dokit váltok. Ha eszembe jut bõgni támad kedvem fõleg azért amilyen stílusban elõadta... meg hogy neki milyen fokozatú ultrahang paiprja van .... Mondjuk megijesztett mert talált egy amnion szalagot meg a baba egyik kezét nehezen találta meg....
Az a doki visszaadhatja a doktoriját.Tudvalevõ, hogy a terhesség ezen idõszakában vizsgált orrcsont hiánya vagy csökevényes fejlõdése utalHAT a Down kórra....
Szia! Én most voltam 12 hetes ultrahangon.Doki kioktatott, hogy orrcsontot nem is kell nézni... CSAK A TARKÓ REDÕT ...
A kérdező hozzászólása: Abban bízok, hogy elnéztek valamit hétfõn megyek és remélem azt mondják minden rendben
Az én kisebbik fiamnak is olyan volt, azt mondta a doki csinos, fitos orra lesz...ráadásul az integrált tesztem is pozitív lett Down kórra(1:120)Megcsináltattam az amniot, kiderült, hogy minden rendben.Ma már 5 éves, nagyon szép arcú, csinos orrú kis pasi.2 fiú+8.5 hónapos csajszi anyukája
A kérdező hozzászólása: Hát az lesz köszönöm a válaszokat aranyosak vagytok
A 12. Heti genetikai a legfontosabb, pont az orrcsont miatt! Nekem a papírra ez volt írva:orrcsont jól látható! Aki azt írta, hogy 2, 5ig jó az téved, mert 3mm! Nekem 2.4 volt! Kombinált teszt megatív! Szerintem míg vN idõs, holnap menj és csináltass egy kombinált tesztet azonnal! 10.000ft volt az SZTKban! 13. Hétig talán még megcsinálják! 26hkm
A kérdező hozzászólása: Nem küldött a védõnõ sehova nem mondott semmit azt hiszem váltok is szerinte 12 hetes vagyok ma azt írták a papíromra 13 hét +1 nap nagyon remélem semmi baj nincs
szájpad hasadékra is utalhat a lapított orr.
Hát kombinált tesztet a 12. héten néznek, úgyhogy az már felejtõs. Nem mondta a védõnõ, vagy a doki, hogy ezeket mikor kell csináltatni? Én elmennék egy kontroll uh-ra, minél elõbb, 12. héten néznek genetikát.
A tarkóredõ jó, azt hiszem 2, 5 mm a felsõ határ, de a csökevényes orrcsont fura. Nem feltétlenül baj, de ilyenkor tovább szoktak küldeni egyéb vizsgálatokra.
A kérdező hozzászólása: Nem volt még kombinált 22 éves vagy és elvileg nagyon jó orvosnál voltam nem küldött sehova és nem is mondta hogy baj lenne
Elvileg az orrcsont nem léte, csökevényessége down kórra utalhat. Nem volt kombinált teszted? Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Nem mondott semmit :( remélem ha ez bajt jelent azért tovább küldött volna
A 12. válaszoló is én voltam, szóval tudom mi az, amikor valaminek a gyanúja felmerül....

Kicsi a babám CRL-je. Ez nagy bajt jelent? 13 hetes terhes vagyok, minden méret ennek megfelelő, kivéve a CRL, az csak 5, 22 cm, ami csak 11 hét 4 napos terhességnek felel meg. Baja lehet a babának?

Az UH vizsgálatot alig lehetett elvégezni, mert a baba össze volt kuporodva, és nem mocorgott. Amikor az orvos megböködte, akkor picit megmoccant, de csak annyit, hogy éppen hogy megtudta mérni a kötelez?ket. BDP, OFD, NT FL és a szívm?ködés az jó lett, a 13. hétnek megfelel?.

Legjobb válasz: Szia, a doki mit mondott? Szerintem csak nem tudta normálisan lemérni, és ha a többi méret egyébként jó, akkor biztos több a hossza is. Szerintem ne aggódj emiatt, biztos jól van a babód! Boldog Babavárást, és Mikulást! 14 heteske

Szia, a doki mit mondott? Szerintem csak nem tudta normálisan lemérni, és ha a többi méret egyébként jó, akkor biztos több a hossza is. Szerintem ne aggódj emiatt, biztos jól van a babód! Boldog Babavárást, és Mikulást! 14 heteske
Szerintem is az lehetett, hogy nagyon össze volt kuporodva, és nem tudta mégsem jól lemérni az orvos! Nekem nem is mértek ennyi mindent ennyi idõsen, ha a többi megfelelõ volt, akkor a CRL is! Nem olyan könnyû ám pontosan mérni õket, elõfordulhat tévedés! Pláne, ha nagyon kuporodnak...
Én még mindig azt mondom, hogy nem lesz semmi baj, csak nem hagyta magát rendesen lemérni. Két hét nagy idõ ám a kis pocilakóknál, nagyot tudnak nõni! Megírnád majd, hogy mit mondott a doki a vizsgálat után? Ne aggódj, azzal csak ártasz neki! Inkább simogasd a pocit, és mondd neki, hogy nõjj nagyra!:)
A kérdező hozzászólása: A doki is kevesellte az ülõmagasságát. Azt mondta, hogy lehet, hogy csak nem tudta normálisan megmérni az összekuporodás miatt, de azért nem örül neki, hogy ilyen eredmény lett, ezért 2 hét múlva újra kell mennem.
én meg szoktam ilyet kérdezni az orvosomtól...doktornõ, most ez rossz? jó? baj?
Szerintem is a dokit kérdezd meg. Addig pedig írd be a keresõbe, hogy "túl sok magzatvíz", biztos sok infót találsz róla.
Teljesen egészséges terhességnél is elõfordul. Mikor szültem, a szobatársamat emiatt fektették be kiírt idõ elõtt kb. 1 hónappal. Minden nap többször hallgattak nála szívhangot, naponta ment NST-re, meg UH-ra. Ilyenkor jobban fennáll a veszélye annak, hogy a nyakára tekeredhet a köldökzsinór, vagy ha megreped a burok a túl sok víz elõre moshatja a köldökzsinórt, ami szintén veszélyes. Kiírt idõ elõtt 1 héttel volt a programozott császárja. Amúgy vicces volt, hogy micsoda "táncokat" tudott lejteni a csajszi a pocakban. Bõven volt helye fickándozni. :-)


13 hetes vagyok, és ma hirtelen leesett a hőm 37-ről 36-ra. Ez bajt jelent? Azért mértem, mert meg vagyok fázva, eddig akármikor mértem, mindig 37 volt.

Legjobb válasz: Méregesd még, egyszer nekem is mutatott 36-ot, de aztán visszaugrott 37-re. Lehet, hogy félrecsúszott.. Ha marad a 36, mindenképp mozgósítsd az orvosodat. Jobb félni, mint megijedni.

Méregesd még, egyszer nekem is mutatott 36-ot, de aztán visszaugrott 37-re. Lehet, hogy félrecsúszott.. Ha marad a 36, mindenképp mozgósítsd az orvosodat. Jobb félni, mint megijedni.
bajt jelentett a leesett hõmérséklet? velem is ez a helyzet sajnos. 11 hetes
Rendben vagy azóta, 2-es válaszoló?
rendben vagyunk, tegnap voltunk 12 hetes uh-on. :)
Örülök! :)
A kérdező hozzászólása: Bocsi, nem láttam a késõbbi kérdést, de ha vki még idetéved, nálam se volt baj, a doki a problémámat se értette, hogy ezen mit izgulok :) És megtudtam, hogy nem alapvetõen a terhesség emeli a testhõt, hanem csak a progeszteron addig, amíg a méhlepény át nem veszi a szerepet, tehát a 10-14. heti hõleesés természetes dolog.

13 hetes terhes vagyok, és placenta fedi a méh szájat is, néha vérezgetek is. Mit jelent ez?

Legjobb válasz: Ez azt jelenti, hogy fekvés és semmi szex! Ha azt akarod, hogy megmaradjon a baba! Nekem félidõig feküdnöm kellett, de hál'Istennek nem lett semmi bajunk. Pihenj sokat! Ne emelj semmit! (Én már attól is véreztem, hogy felhúztam a redõnyt!)

Ez azt jelenti, hogy fekvés és semmi szex! Ha azt akarod, hogy megmaradjon a baba! Nekem félidõig feküdnöm kellett, de hál'Istennek nem lett semmi bajunk. Pihenj sokat! Ne emelj semmit! (Én már attól is véreztem, hogy felhúztam a redõnyt!)
A kérdező hozzászólása: Értem! Semmi emelés és semmi sex, azt betudom tartni, de sajnos be kell jönnöm dolgozni. Bár mondjuk ülõ munkát végzek és nyugi van körülöttem... Egyébként az a fura az egészben, hogy mindig hétvégére kezdek el vérezni, kb. 3-4 csepp utána barnás kb. hétközepéig aztán semmi... és újra mikor jön a hétvége. Ráadásul hétvégén még fekszem is szóval nem értem, hogy miért akkor jön mikor éppen teljes a nyugi otthon. Mennyi idõnként jársz ultrahangra? illetv jártál amikor ezzel problémaval küzdöttél?
Nekem is fedte a méhszájat a placenta a 12 hetes uh-n, aztán a 18 hetesen már hátul jó helyen tapadt, a placenta hátra fog kerülni, ahogy a baba növekszik, addig viszont vigyázni kell vele, mert ezen a helyen a placenta sérülékenyebb. A vérezgetés okát a dokidtól meg kellene kérdezni, Minden jót! 23 hetes
1. vagyok 4 éves a kislányom, úgyhogy semmi gond nem volt vele késõbb. Az elsõ esetnél befektettek a kórházba, a másodiknál mondtam, hogy fel sem kelek otthon, csak maradhassak. Nem kellett sûrûbben járni ultrahangra, meg emiatt az orvos sem vizsgált meg. Én mondjuk nem mehettem dolgozni, mert sokat kellett volna emelgetnem, meg állni egész nap, nem mertem vállalni. Azért, ha minden héten vérzel, vigyázz magadra! Mindenképpen menj orvoshoz!
Ilyenkor nem ártana otthon maradni. A vérezgetés valószínû hogy a hajszálér elpattanásától van. EZ nem jó! Rengetegnél többet kellene pihenni. Én pisilni és zuhanyozni mehettem ki. Két hetente kellett mennem uh-ra. Már a 2. alkalommal elkezdett felfelé kúszni a lepény! Tényleg vigyázz magadra, és a babócádra!

13 hetesen nem jelent gondot, ha néha alhasi görcseim vannak?

Nem mindig és nem azt mondom hogy vészesek, de néha meg ilyedek mert olvastam hogy akár kilöködés is lehet.Bár egyáltalán nem vérzek. Vagy csak tágul a méhem?

Legjobb válasz: Valószínûleg tágul a méhed, de a biztos, ha a dokidtól is rákérdezel. Nem kell megijedni, sokaknak van hasonló mensiszerû fájdalmuk. Nyugodj meg! :)

Valószínûleg tágul a méhed, de a biztos, ha a dokidtól is rákérdezel. Nem kell megijedni, sokaknak van hasonló mensiszerû fájdalmuk. Nyugodj meg! :)
Én Is azt tudom mondani, hogy valószínûleg a méhed az.Nekem külön mondta ennyi idõsen a doki, hogy ne ijjedjek meg ha növekedik az alhasi görcs , nyilalás stb...ez a szalagok és a méh növekedésétõl-nyúlásától van.Ha nagyon zavaró azért kérdezd meg a dokidat.Ilyen ne legyen, de ha a baba elmegy akkor állítólag az embernek olyan fájdalmai vannak, hogy a falat kaparja és ha nem távozik-ürül ki a szervezetbõl akkor meg kell szülni úy tudom.De ne álljon ez az eshetõség fenn és ne is gondolkozz rajta.Gratula a picihez, egy 18hetes kismama

13 hetes terhes vagyok és az arcomon két foltocska jelent meg, mintha csak ott, a bőr kiszáradt volna. Összefügghet ez a terhességgel?

Legjobb válasz: Igen!A tested nedvességtartalma megváltozott, de nem tudsz mást csinálni kenyd be krémmel!Ezek majd elmúlnak! Sok sikert a babához!

Igen!A tested nedvességtartalma megváltozott, de nem tudsz mást csinálni kenyd be krémmel!Ezek majd elmúlnak! Sok sikert a babához!
Igen! Terhesség alatt kijöhetnek az ember bõrén úgynevezett májfoltok(barnás folt) , amik késõbb elmúlnak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!