Találatok a következő kifejezésre: 13 hetes vagyok. Szeretnek (10 db)

13 hetes vagyok! Szeretnék minél előbb 4D-s uh-ra menni. Mikor a legajánlatosabb, hogy már a nemét is lássuk? Nem bírok sokáig várni! Mi volt az első mikor elmentetek és a tapasztalat pozitív?

Legjobb válasz: Szia! Én megkérdeztem a fogadott orvosomat, aki a 18.héttõl ajánlotta a 4d-s uh-t. El is mentünk, kiderült hogy fiunk lesz, az élmény pedig feledhetetlen volt. Boldog Babavárást! 31 hetes km.

Szia! Én megkérdeztem a fogadott orvosomat, aki a 18.héttõl ajánlotta a 4d-s uh-t. El is mentünk, kiderült hogy fiunk lesz, az élmény pedig feledhetetlen volt. Boldog Babavárást! 31 hetes km.
Nekünk 24 hetesen ajánlotta a doki, mivel akkorra már szép babaformája van, és a nemét is biztosabban tudják megmondani. Igaz nekem ez nem jött be, mert a 33. hétig akarta magát a Babucim. 39 h
Szia! Mi 19 hetesen mentünk el, és akkor ki is derült, hogy kisfiunk lesz.:-)
Mi voltunk a 15., 19. és a 27. héten 4D-n. Az elsõ kettõn azért, ha valami baj lenne a babával, mielõbb kiderüljön. A harmadik volt az igazi babamozi :) Akkor már jó dundika volt. Viszont a 15.héten még olyan kis ufószerû valami volt, persze szuper volt látni, nagy élmény volt, de még akkor nem olyan babás. A nemét egyiket sem tudták megmondani, mert mindig takarta magát. Mi a szülõszobán tudtuk meg, hogy lány. Drukkolok, hogy nektek megmondja majd a doki! Szerintem azért várj még a 16.hétig legalább! Vagy ha megtehetitek, akkor menjetek el most is, de a 30.hét körül is!
Nekem 16.hetesen megmondták, hogy fiú!
Az elso babaval 29 hetesen mentunk, akkor mar nagyon szep volt es mindenet nagyon alaposan megvizsgaltak. Ott a nemet mar nem tudtak megmondani, mert takarta magat (mondjuk elotte sima uh-n mar jonehanyszor mondtak, hogy fiu, szoval nem volt baj, hogy nem mutatta). Most a masodik babaval vagy elmegyunk a 15-16. heten, vagy nem megyunk egyaltalan, mert elotte es utana olyan orszagban leszunk, ahol pofatlan osszeget kernek el egy 20 perces 4d-s vizsgalatert, szoval elvi kerdest csinalok belole es nem megyek. Felhivtam mar a rendelot, hogy van-e ertelme 15-16. heten menni es azt mondtak, hogy persze, szuresekre is nagyon jo, es ha mutatja, akkor mar ugyanugy meg lehet mondani a nemet, mint hetekkel kesobb. (Es szerintem nem azert csalnak, hogy menjek, mert ismerosom az uh-s es felaras kedvezmenyt szeretne adni.)

13 hetes terhes vagyok. Szeretnék járni kismama tornára. Hova mehetek Szegeden?

Még az is érdekelne, hogy ha az orvosom rábólint, mikortól érdemes elkezdeni. Még nemigen n?tt a pocim, nem fognak "kinézni" a pocakosok? Vagy ez nem mérvadó?

Legjobb válasz: Szia. Én 22 hetes szegedi kismama vagyok. Terhestornát Dávid Éva tart az ujklinikán,keddenként 17.00-18.00 500 Ft-ért. Kell vigyél magaddal igazolást az orvostól,szóban nem elég ha rábólint. Én ugy tudom, hivatalosan a 12héttõl lehet menni ha minden ok. Sztem biztos nem néznek ki ha elmész.Én is szeretnék,de eddig még nem kerítettem rá alkalmat. :( Jó tornázást! :)

Szia. Én 22 hetes szegedi kismama vagyok. Terhestornát Dávid Éva tart az ujklinikán, keddenként 17.00-18.00 500 Ft-ért. Kell vigyél magaddal igazolást az orvostól, szóban nem elég ha rábólint. Én ugy tudom, hivatalosan a 12héttõl lehet menni ha minden ok. Sztem biztos nem néznek ki ha elmész.Én is szeretnék, de eddig még nem kerítettem rá alkalmat. :( Jó tornázást! :)
Ja és ami még esetleg érdekelhet: Szülési tanfolyam: Hétfõnként 16.00 a Dózsa Gy. u. 21/B ben Szegeden. 8 alkalmas és ezt viszont kb. a 20 hét után szokták kezdeni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, lassan utánajárok!


13 hetes terhes vagyok, a párom elhagyott amint megtudta a babát. Próbáltam sokszor beszélni vele, elmondtam neki, hogy szeretem, sajnos eddig nem érdekelte. Mit csináljak? Szeretem és nagyon hiányzik, van rá esély, hogy visszajön hozzám? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Ne haragudj hogy ezt írom,de szerintem aki ilyen az nem érdemli meg hogy még te könyörögj neki.Az élet legszebb dolga fog veled történni,õ pedig nem érdemli meg sírjál utána.Majd akkor fog jelentkezni mikor végigfut a kis agyán hogy mit tett és hogy mit veszített.Sajnálom hogy ezt kellett írnom.Fel a fejjel,és összpontosíts a babára,õ nem hagy cserben és nagy szüksége van rád. Sok sikert:)

Szia! Ne haragudj hogy ezt írom, de szerintem aki ilyen az nem érdemli meg hogy még te könyörögj neki.Az élet legszebb dolga fog veled történni, õ pedig nem érdemli meg sírjál utána.Majd akkor fog jelentkezni mikor végigfut a kis agyán hogy mit tett és hogy mit veszített.Sajnálom hogy ezt kellett írnom.Fel a fejjel, és összpontosíts a babára, õ nem hagy cserben és nagy szüksége van rád. Sok sikert:)
Szia! Az elõttem szólóknak igazuk van! A babával törõdj inkább, én is egyedül voltam terhesen, meg még mindig egyedül vagyok a 2 hónapos kis kópéval, de hidd el, egy felelõtlen apánál ez is jobb. És meg van az az elõnye, hogy nem vitatkozik veled nevelési kérdésekben. Szorítok neked!!!
Mekem úgy tûnik, hogy a kapcsolatod megítélése nem áll reális alapokon. Nem kényszerítheted rá az akaratodat egy másik emberre. Gondolom a baba véletlen volt. Hiszen ha az a férfi akit párodnak mondasz akarta volna a gyereket, valószínûleg nem hagyott volna el. Nagy felelõtlenség amit tettél. De ez már mindegy. Férfit találsz különbet, nem ilyet, aki nem vállalja a következményeket. Mostantól felnõttként kell viselkedned mert felelõs vagy egy gyermekért. Hagyd azt a pasit a francba. Koncentrálj arra, hogy hogyan fogsz egyedül boldogulni a kicsivel. Mibõl fogtok élni, kitõl kaphatsz segítséget? Ha azzal foglakozol, hogy elhagytak azzal a gyerekedet is boldogtalanná teszed. Mellesleg... pasit visszaszerezni könyörgéssel... lehetetlenség. Légy ragyogó, mint a kismamák, vidám és bizakodó. Az a vonzó. Hozd rendbe a lelked és koncentrálj a babára! :) ))
ezt az én párom is igy fogadta.elhagyott, és azt mondta neveljem fel egyedül nélküle, néha egy hónapba 1x megnézi hogy hogy néz ki a gyerek, de nevére nem veszi.és most tartok a 36ik hétnél és együtt vagyunk és azt mondta, hogy mellettem marad, és nem hagy el késöbb majd elvesz, de a nevére változatlan nem veszi, azt mondta házasság után fog a nevére kerülni.szerintem ne aggodj.adj neki idõt. nehéz egy férfinak felfognia hogy apa lesz, azt hogy terhes vagy s már elvetetni sem lehet, azt hogy "elkell" vennie(ne értsd félre igy gondolja), azt hogy felelõsséggel tartozik nemcsak a saját életére kell vigyáznia de már másik életért is felelnie kell.ha ezt felfogta akkor vissza megy ha van benne egy kis jo érzés és tényleg szeret téged.hagyd most békén. ne irj neki, ne hivd, hagyd hogy hiányozz neki(nagyon nehéz), de ha érzi hogy hiányzol neki akkor könnyebben visszakapod, mintha visszasirnád magad.légy erõs.türelem meghozza a gyümölcsét.
Hát ugye inkább védekezni kellett volna. Az hogy a fiú nem igazán akar apa lenni, szerintem a korából is fakad. Meg eleve vannak felelõtlen pasik. Mondjuk azt, hogy nem vetetted el a babát, teljesen megértem. Aki az elsõ babáját elveteti, sokszor nem kap második esélyt. HA jó szüleid vannak, õk segíthetnek a babád felnevelésében. Te tudod milyenek a körülményeid, pl. van e végzettséged amivel a GYES után el tudsz helyezkedni? A babára jár majd neked családi pótlék. És igen a fiúnak vállalni kell a tetteiért a felelõsséget, vagyis jár neked a gyerektartás tõle. Bár ha úgy van ahogy gondolom, és a srác is az iskolapadot koptatja még, nem számíthatsz nagy pénzre. Ha a fiú végképp nem vállalja a babát és neked sincs semmi segítséged, akkor talán az örökbeadás lehet az utolsó megoldás neked. Sajnálom hogy fiatalon kerültél ebbe a helyzetbe.
13 hetesen mondtad el neki?
mindenesetre nagy felelõtlenség amit tettél, de itt most nem a letoláson van a hangsúly... akkor kell gondolkodni mikor 2 ember összebújik, hogy abból esetleg egy baba születik, ha nem védekeznek.. de vannak sajnos olyan férfiak is akik együtt tervezik a gyermeket, és amikor még meg sem születik lelép.. ne rágódj rajta, mert ez a babádnak is ártalmas és esetleg a sok stressztõl még elvetélhetsz... mit tegyél? mit ne tegyél inkább amit irtam.... legyél türelmes, majd az idõ megoldja, az erõszak úgy sem segit és ha vissza is menne, csak kötelességbõl, az meg kinek jó?

13 hetes terhes vagyok. Szeretnek uszodaba jarni mert imadok uszni. Kell-e hasznalni tampont es ha igen milyent?

Legjobb válasz: Te ismered a szervezeted, te tudod mennyire vagy érzékeny. De azt kalkuláld bele, hogy terhesen gyengébb az immunkrendszer. Én strandon pl soha nem fürdök, 5mp a vízben és egy hónap kezelés...viszont a természetes vizekben semmi bajom. A canesten krémmel bekent tampont szokták javasolni, hogy nehezebben kapj el fertõzést. De ha nem vagy érzékeny, akkor nem kell használnod.Majd meglátod és kialakul.

Te ismered a szervezeted, te tudod mennyire vagy érzékeny. De azt kalkuláld bele, hogy terhesen gyengébb az immunkrendszer. Én strandon pl soha nem fürdök, 5mp a vízben és egy hónap kezelés...viszont a természetes vizekben semmi bajom. A canesten krémmel bekent tampont szokták javasolni, hogy nehezebben kapj el fertõzést. De ha nem vagy érzékeny, akkor nem kell használnod.Majd meglátod és kialakul.
Édesanyám azt mondta, h ne járjak uszodába, én szerettem volna, de lebeszélt róla.Azt mondta, hogy most épp elég "baja" van a szervezetemnek, nemhogy valami gombát is összeszedjek, és ugye nem mindegy, hogy babásan mit használok stb. Végülis mégiscsak 3 gyermek anyja, és a szülésbõl diplomázott ápolónõ.
Én semmiképpen nem tenném ki a babám egészségét annak, hogy olyan helyre menjek ahol gombát, vagy fertõzést lehet összeszedni! Ha eddig ellenállt a szervezeted, az még nem biztos, hogy a terhesség alatt is ellenáll. Én ezt elítélem, de persze a döntés a te kezedben van.
Szia! Vannak az úgynevezett úszó tamponok amik vazelinnel vannak átitatva és kifejezetten megelõzésre van a fertõzések ellen pl.: gyógyszertárakban biztos lehet kapni Remélem segíthettem ! Ada

13 hetes kismama vagyok és a később esedékes cukorterheléses vizsgálatról szeretnék érdeklődni. A nyíregyházi Jósa András Kórházban fogják megcsinálni, tényleg igaz az, hogy porcukros vizet kell majd inni? (Nem bírom az édeset. )

Legjobb válasz: Én nem nyíregyházára járok,de nekem 2dl vízben feloldottak cukoroldatot,és azt kellett az elsõ kortytól számítva fél órán belül meginni.Nem kertelek végig öklendeztem az egészet,viszont bevihetsz citromot és akkor nagyon édes limonádét kapsz,én a másodikat így ittam,mert az elsõnél én hülye citromlevet vittem be,azt meg nem fogadták el,mert tartósítószert tartalmaz.Kitartás hozzá

Én nem nyíregyházára járok, de nekem 2dl vízben feloldottak cukoroldatot, és azt kellett az elsõ kortytól számítva fél órán belül meginni.Nem kertelek végig öklendeztem az egészet, viszont bevihetsz citromot és akkor nagyon édes limonádét kapsz, én a másodikat így ittam, mert az elsõnél én hülye citromlevet vittem be, azt meg nem fogadták el, mert tartósítószert tartalmaz.Kitartás hozzá
Én is rosszul vagyok a sûrû, édes folyadékoktól. Hát ez pont ilyen. Én már többször is voltam ilyen terhelésen. Nálam a legcélravezetõbb az volt, hogy befogtam az orrom, így még kevésbé éreztem az ízét, és amilyen gyorsan csak lehetett, lehúztam. Nem kellemes, de azért ki lehet bírni.
Szerintem nem olyan szörnyû, mindenki engem is csak ilyesztgetett, hogy nem lehet meginni. Én egyhúzásra megittam, és még citromot sem vittem bele. Utánna megittam egy csomó vizet, de én azt mondom nem kell rágodolni hogy mit iszol, és nem jön ki. amúgy én sem birom az édeset.

13 hetes pocis vagyok. Nagyon szeretem a dianás cukorkát, ugye azt lehet enni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy abban szesz van, tehát nem ajánlatos.

Én úgy tudom, hogy abban szesz van, tehát nem ajánlatos.
Van benne alkohol, de nagyon kevés. Persze ha megeszel 20 darabot, az már gond, de ha bekapsz egy szemet amikor megkívánod, azzal nincs gond. Ha belegondolunk, hogy terhesen is meg szabad inni egy is pohárka vörösbort, akkor ez ahhoz képest semmi. Amúgy emlékszem, én gyerekkoromban is ettem dianás cukrot és senki nem mondta, hogy nem szabad, nem rúgtam be tõle :) Pedig oviban egyszer megettünk ketten kb 10-15 darabot.
1 tasakkal ne egyél meg egyszerre. 1-2 db néha nem árt meg.
Igen, van benne alkohol, de szerintem ha havonta bekapsz egy-két szemet, sem a babának, sem neked nem lesz semmi bajod! Boldog babavárást!
Kérdezd meg az adott menhelyen, hogy ott mit várnak el, engedélyt vagy felügyeletet.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!! :) )

Friss infót szeretnék megtudni arról, hogy a 13. ker. Rendelőintézetben rendelő Nyitray Gábor vagy Sziklai József milyen orvosok? Kb.6 hetes ternes vagyok, de nem tudom kit válasszak, a lakóhelyemhez pedig ez a Rendelő van a legközelebb. tundicsek

Legjobb válasz: Ha ez az a Nyitray doktor, aki korábban a Bajcsy-ban dolgozott, akkor a barátnõm nála szült 8 évvel ezelõtt (elõtte is az orvosa volt), és nagyon elégedett vele. Most is felkérte volna, megint terhes, de a rendelõ kiesne neki, és talált egy másik orvost a hozzá közel esõ rendelõben, akivel elégedett. De sokáig vacilált, hogy visszamenjen-e a korábbi orvosához.

Ha ez az a Nyitray doktor, aki korábban a Bajcsy-ban dolgozott, akkor a barátnõm nála szült 8 évvel ezelõtt (elõtte is az orvosa volt), és nagyon elégedett vele. Most is felkérte volna, megint terhes, de a rendelõ kiesne neki, és talált egy másik orvost a hozzá közel esõ rendelõben, akivel elégedett. De sokáig vacilált, hogy visszamenjen-e a korábbi orvosához.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem tudom, korábban hol dolgozott Nyitray, és sajnos azt sem, hogy most melyik kórházban vezeti le a szüléseket. Ezt tudja valaki?
A Sziklaihoz jártam terhesgondozásra tavaly.Idõsebb doki de normális.Mindíg mindent elmagyarázott a kérdéseimre kimerítõen válaszolt.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Sziklai doktor melyik kórházban vezeti a szüléseket?
Sajnos azt nem tudom mert szülésre nem kértem fel.Ügyeletesnél szültem az ÁEK-ben.
A kérdező hozzászólása: Külön fel kell kérnem az elején a nõgyógyászt a szülésre is?
Felszokták kérni.Én nem fogadtam dokit úgy voltam vele, hogy azt a pénzt inkább a gyerekeimre költöm.Ezért jártam az sztk-ba gondozásra.Ugyan úgy minden vizsgálat szûrés megvolt mint magánba csak nem került ezrekbe.
A kérdező hozzászólása: Kérdezték, hogy a 13. kerületben laksz-e? Fontos ez? Én a 4.kerben lakom, amúgy a 10.kerben van a lakcímem, de a 13.ker Rendelõintézet van hozzánk közel. :)
13.ker-ben van a lakcímem de vidéken lakom.Szabad orvos választás van, bárhol fogadnak:-)Nekem a kórház miatt volt lényeges, hogyha megindul a szülés mentõvel is bevigyenek ahova szeretném:-)
27 % -os ne oszd már itt a hülye ötleteidet.
cumiztasd. ENNYI :DHa sír, akkor állj ellent, meg kell tanulnia, hogy ki a fõnök :D Ha éhes lesz, akkor megeszi a cumis kaját.
Akkor ne cumiztasd. etesd :D (de az elv ugyan az) XD
hát..ö..cumisüvegbõl már nem kellene egy több mint 1 éves gyereket etetni..(szerintem) szépen lassan kell az elválasztást elkezdeni de egyébként még kicsi õ, a szoptatás és a terhesség nem zárja ki egymást, persze értem én baromira kellemetlen az érzékeny cicinek ha épp esznek belõle :)
Elég kevés az infó. Hányszor szopizik még napközben? Éjjel is? Esetleg azon is alszik el? Én a helyedben elõször az éjszakaiakat hagynám el (ha még vannak), utána fokozatosan a többit. De tényleg tudni kéne pontosabbat, hogy normális választ lehessen rá adni.
A kérdező hozzászólása: Igazából már csak alig szopik, naponta 1* és éjjel 2* (ha) fel kel. Egyébként szilárd ételt adok neki és már 80 % ban elfogadja.
Mi elõször a napközbani szoptatásokat hagytuk ki, simán kibírta de többet ivott (nyilván). Pancsi után tejcsit kapott egy itatópohárból, ezt is könnyen vette. Na a hajnali szopi a legnyûgösebb nálunk is. Próbálom itatni vízzel, a tej ilyenkor már nem kell neki. Van amikor ez elég de elõfordul hogy csak a cicin nyugszik meg. Kitartás! :)
Utolsó vagyok. Azt nem írtam hogy szinte mindent eszik amit csak lehet.
A kérdező hozzászólása: Én is egyébként úgy látom rajta hogy csak azért keresi éjjel mert megnyugtatja! Egyébként meg már próbáltam a cumit, de mivel kicsinek sem fogadta el, mostmár -valószínû - nem is fogja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!