Találatok a következő kifejezésre: 13 hetes vagyok. Nehéz (11 db)

Mitől keményedik be a hasam néha? Mit tehetnék ellene? Ne lesz baja a babának? 13 hetes vagyok.

Legjobb válasz: en vasärnap leszek 12 hetes,es nekem ha sokat ällok vagy egy kicsit megeröltetem magam,akkor szokott tök kemeny lemmi a hasam.ilyenkor lefekszem,vagy leülök egy pär percre,es jobb lesz.me ,mint ahogy az elöttemlevö is irta,a magnezium is jo.

en vasärnap leszek 12 hetes, es nekem ha sokat ällok vagy egy kicsit megeröltetem magam, akkor szokott tök kemeny lemmi a hasam.ilyenkor lefekszem, vagy leülök egy pär percre, es jobb lesz.me , mint ahogy az elöttemlevö is irta, a magnezium is jo.
Nekem is nagyon keményedik, bár nekem csak a 20. héttõl kezdõdött. Magnéziumot kell rá szedni, az valamit segít, meg sokat kell feküdni. Akkor van gáz, ha már görcsöl is, akkor azonnal dokihoz kell menni. Vigyázz magadra! Minden jót!
Nekem is sokat keményedik, szinte minden estére. Továbbá ha sokat állok, megyek. 14 hetes vagyok, de már egy pár hete tapasztalom. Azt mondják, ilyenkor pihenni kell.
Zene, pihenés, séta, citromfû tea.Ez a terhesség velejárója, sajna.
Probálj sokat pihizni , meg olyannal foglalkozni ami érdekel ami lekötö a figyelmedet bár mi roszrol.Mert még lesznek ilyen napjaid én most vagyok 38-39 hétbe és nekem is vannak ilyen ki töréseim már 2 hete.És ez megérthetõek , mert hormon változások okozák.Jo baba várást és ki tartást!!!

13 hetes terhes vagyok és felemeltem egy nehéz követ, lehet vmi baja a babámnak? Mire figyeljek, milyen jel lehet?

Legjobb válasz: én is 13 hetes vagyok ..második terhességem ne reagáld túl..más a terhesség végéig dolgozik, akár nehéz fizikai munkát is. semmilyen jel nem lehet ha attól félsz elvetélsz.. persze kímélni kell magunkat nem szabad túlterhelni,de azért mert felemeltél egy nehéz követ nem lesz bajod. én 6 hetes terhesen mikor a kislányomat vártam, iskolában melóztam még, és a 3dik emeltrõl cipeltem le egyedül az alaksorba egy baromi nehéz régi vaspadot,, na az nehéz volt, aggódtam persze, de utána pihentem és túléltem.. kislányom 2 éves már, és 14 kiló, és néha cipelnem kell, de muszáj.. szóval ne aggodalmaskodj ennyire, ahogy tehedet kíméld magad, de ennyitõl kétlem hogy bajod lenne..

én is 13 hetes vagyok ..második terhességem ne reagáld túl..más a terhesség végéig dolgozik, akár nehéz fizikai munkát is. semmilyen jel nem lehet ha attól félsz elvetélsz.. persze kímélni kell magunkat nem szabad túlterhelni, de azért mert felemeltél egy nehéz követ nem lesz bajod. én 6 hetes terhesen mikor a kislányomat vártam, iskolában melóztam még, és a 3dik emeltrõl cipeltem le egyedül az alaksorba egy baromi nehéz régi vaspadot, , na az nehéz volt, aggódtam persze, de utána pihentem és túléltem.. kislányom 2 éves már, és 14 kiló, és néha cipelnem kell, de muszáj.. szóval ne aggodalmaskodj ennyire, ahogy tehedet kíméld magad, de ennyitõl kétlem hogy bajod lenne..
Kutya bajotok nem lesz, akutan okozott volna bármit is. Nyugalom! :) 38 hetes km
Szerintem nem. Amúgy milyen nehéz volt a kõ? Én a 13 kilós kisfiamat emelgetem napi szinten, és jól vagyok. 23 hetes kismama
Nem lesz semmi. Nekem is már a második terhességem, én is naponta többször emelek és semmi bajunk. 35 hetes kismami
szintén! három éves kisfiam napi szinten lóg a nyakamban.. eddig semmi gond, remélem ezután sem lesz. no para anyuka :) boldog babavárást! 24 hkm


13 hetes terhes vagyok próbálok odafigyelni, hogy ne sokat hízzak a terhesség alatt eddig fogytam 2 kg-ot a rosszullétek miatt. Ti mennyit híztatok 13 hetes terhességi korotokig?

Legjobb válasz: Nem emlékszem igazán, de összesen 17 kg-t híztam az elsõvel és 12-t a másodikkal. Mindkétszer lement egy év alatt úgy, hogy semmit sem tettem a szoptatáson kívül. Ha nem vagy alapból túlsúlyos, ne izgulj!

Nem emlékszem igazán, de összesen 17 kg-t híztam az elsõvel és 12-t a másodikkal. Mindkétszer lement egy év alatt úgy, hogy semmit sem tettem a szoptatáson kívül. Ha nem vagy alapból túlsúlyos, ne izgulj!

13 hetes terhes vagyok. Nehéz fizikai munkát végzek, és sajnos éjszakázom is 12 órában. Nem számít penyeségnek, ha már a 4. hónapban táppénzen vagyok?

Egyre nehezebben bírom, de még nem szeretnék táppéntre menni ( az orvosom már kilátásba helyezte ). Sajnos a melóhelyemen sem a csökkentett óraszám, sem az éjszakázás kizárása nem megoldható, ráadásul eléggé stresszes a hely. Szeretnék javaslatokat, mert kissé tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: én nem dolgozhatok a minkahelyemen mert veszéljes anyagok vannak ezért ahogy megtudjuk hogy terhesek vagyunk rögtön tp-re kell mennünk ennél a cégnél de éna helyedbe ne mtétováznék és már most elmenék azért nehéz fizikai munka terhessen inkább kiméld magad és használd ki most mig lehet ha már megszületik a pici megént jönek az éjszakázások és hidd el a pénz sem lesz kevesebb vagy nem sokkal lesz kevesebb mint a rendes fizú menj el tp-re és pihenj élvezd a pocak növesztést .17 hetes kismama aki jól érzi magát otthon távol minden stresztõl:)

én nem dolgozhatok a minkahelyemen mert veszéljes anyagok vannak ezért ahogy megtudjuk hogy terhesek vagyunk rögtön tp-re kell mennünk ennél a cégnél de éna helyedbe ne mtétováznék és már most elmenék azért nehéz fizikai munka terhessen inkább kiméld magad és használd ki most mig lehet ha már megszületik a pici megént jönek az éjszakázások és hidd el a pénz sem lesz kevesebb vagy nem sokkal lesz kevesebb mint a rendes fizú menj el tp-re és pihenj élvezd a pocak növesztést .17 hetes kismama aki jól érzi magát otthon távol minden stresztõl:)
Szia! Én rendõr vagyok és ugyanígy voltam mint te. 24 órás szolgálatba is beosztottak, készenléti 24 órás szolgálat, éjszakai akciók. Na ekkor lett elegem és eljöttem táppénzre. Akkor 4 hónapos várandós voltam. Nem tetszett senkinek. Szerintem menj táppénzre, a stressz nem tesz jót Nektek! Erika
terhes nõt a munka tv.könyve szerint se lehet éjszaka dolgoztatni.... amugy én is 5 hetes terhesen már táppénzen voltam, a melohelyem miatt, nekem is lett volna éjszakázás, 12 órás melóban, stressz, stb....bár nekem azért ebbõl a szempontból jobb, mert100%-os tp.jár szóval menj csak táppénzre...
A fenébe azzal a melóval!!! Döntsd el, mi vagy ki a fontosabb. A Babád egészséges fejlõdése érdekében mész el, és nem lustaságból. Senki sem fogja megköszönni, hogy egy-két hónappal tovább robotolsz, viszont Neked sokkal jobb lenne otthon. Ne legyen lelkiismeret furdalásod. Nem ér annyit az egész! Én is viszonylag hamar elmentem táppénzre, mert úgy éreztem, hogy megerõltetõ a munkám. Sokkal jobban érzem így magam, és nem érdekel, hogy ki mit mond. Szerintem minél hamarabb menj táppénzre, fõleg így, hogy mûszakolni is kell.
szia! Egy percig se gondolkodj rajta! A legrosszabb párosítás a nehéz fizikai munka-éjszakázás-stressz! A legfontosabb innen a bébi. Ezek közül egyik sem tesz jót se neked se neki. Ha meg már a dokid is megpedzette a dolgot akkor igazán nincs min vacillálni! Üdv: 32. hetes kismama
Szia!Én amint megtudtam, hogy biztosan babát várok, rögtön otthon maradtam.Egyáltalán nem bánom, mert azóta remekül vagyok(akkor 6hetes voltam)!!!! 11hetes kismama
A gyakorlatban valószínûleg nem sokat számít, de terhes nõt éjszakai munkára tilos alkalmazni, még az õ beleegyezése esetén is...
Szia! Én csak a 22.héttõl voltam itthon, amit már nagyon bánok.Hólyaggyulladással is melóztam, a terhességbõl 6hetet élvezhettem itthon, mert a babám beteg volt.Valószínûleg a melónak nincs köze hozzá, de ezt már soha nem tudom meg. Jó pihenést és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat! Valóban, belegondolva, tényleg csak a bab számít! Még egyszer köszi!
Megértem hogy nem akarsz, de így nem érdemes kockáztatni.Én a helyedben nem maradnék, az tuti-Én 5. héttõl itthon vagyok, vesz. terhesség miatt.És? Ha nem maradok, már nem lennék terhes, mert olyan a munkahelyem.Hidd el ne törõdj senkivel csak magatokkal.A baba a legfontosabb!
Szeritnem maradj nyugodtan otthon, a te és a baba egészsége a legfontosabb!! Beszélj a nõgyógyásszal, mondd el neki, hogy nehéz munkát végzel, éjszakázol, 12 órázol, írjon ki tápra!!
Szia! Egyáltalán nem penyeség. Én is éjszakáztam 12 órában mikor kiderült, hogy babát várok már nem is mentem dolgozni. (6 hetes kortól) Szerintem megéri otthon maradni aki hasonló munkát végez mert ha valami baj lenne akkor meg magadat okolnád, hogy miért dolgoztál ilyen sokáig. A te döntésed, hogy otthon maradsz-e ill. , hogy birod-e de én a helyedben már nem mennék. Egy 31 hetes kismami
Én 6 hetesen elmentem táppénzre. 12 óráztam, sokat talpaltam, fagyoskodtam, és ráadásként egy majd 2 kilós pisztoly húzta az oldalam, amitõl a derékszíjj nyomta a hasam. Persze stressz is volt bõven. Egy percig sem gondolkoztam rajta! A baba egészsége MINDENNÉL fontosabb!!!

13 hetes terhes vagyok, de mar 6 kilot hiztam eddig, el vagyok keseredve. Azt mondta a vedono, hogy ne egyek szenhidratot, (kenyeret, tesztat, cukros dolgokat) hanem inkabb csak feherjet, zoldseget, s keves gyumolcsot. Nem artok ezzel a babanak?

Legjobb válasz: Szia. Nem ártasz a babának. Sõt!!! A védõnõnek igaza van, abba az esetbe ha te nem vagy vékony alkatú. Én a 28. hétbe vagyok, és 4 kg-nál tartok, de én 80kg-val kezdtem a terhességet. És én is hanyagolom a szénhidrátot.Néha azért azt is kell csak mértékkel. Én napi 175g szénhidrátot eszek, és persze minden étkezésnél számolom a szénhidrátot, de ehez hozzá tartozik egy kicsit magas cukor terhelés. sok sikert

Szia. Nem ártasz a babának. Sõt!!! A védõnõnek igaza van, abba az esetbe ha te nem vagy vékony alkatú. Én a 28. hétbe vagyok, és 4 kg-nál tartok, de én 80kg-val kezdtem a terhességet. És én is hanyagolom a szénhidrátot.Néha azért azt is kell csak mértékkel. Én napi 175g szénhidrátot eszek, és persze minden étkezésnél számolom a szénhidrátot, de ehez hozzá tartozik egy kicsit magas cukor terhelés. sok sikert
Szia igaza van a bédõnõnek, nem csak magadnak a babádnak is ártassz azzal ha sokat szedsz fel, és ez elég sok. Én 17hetesen 0.5kgnál járok, pedig én aztán ránézek egy sütire és 3kg simán felmegy a látványtól is, szóval iszonyat hízékony vagyok..de odafigyelek arra amit eszek.Nem nasizok szintem soha, este pedig ha nagyon éhes vagyok 8ig csak egy szendvicset engedélyezek magamnak ha utánna is az vagyok vagy csak gyümölcs vagy esetleg egy joghurt.Ha nem tudsz meglenni kenyér nélkül akkor is válaszd a teljes kiörlésût még az emésztéseden is egít és nem hízol tõle, a tészta tényleg csak hízlal és nem laktat csak pillanatnyilag, fél óra múlva már éhes vagy újra.Próbálj meg minnél kevesebb tartósítószeres dolgot magadhoz venni és a direkt cukor bvitelt is kerüld, saját magadnak segítessz ezzel hidd el.És sétálj sokat.Gratula a babódhoz.
Biztos hogy nem artasz vele, mert a hirtelen hizasnak komoly következmenyei lehetnek. Az en esetemben ez az elsö harom honapban 6 kilo volt, hat honaposan összesen 17 kilot hiztam, egeszen adddig amig a cukorterheleses vizsgalaton ki nem mutattak, hogy magasak az ertekeim vagyis terhessegi cukorbetegsegem van. Hozzatennem, hogy elötte sosem volt ilyen gondom, es a csaladomban sincs cukorbeteg. Azota eltelt egy honap, most 7 honapos terhes vagyok es fogytam 3 kilot. Allapotosan nem kellemes dietazni, en nem ehetek semmi liszteset, cukrot, burgonyat, rizst es tesztat sem, viszont a baba egeszsege mindent meger.
Én 18 hetes vagyok, és + 6 kg-nál tartok. Az elsõ harmadban ebbõl 5 kg-t híztam, úgyhogy ne aggódj (57 kg-ról indultam)! Az én védõnõm azt mondta, hogy fõzelékeket, fehérjét, zöldséget, gyümölcsöt egyek, szénhidrátot csak keveset, azt is ha lehet inkább reggel. Ennek ellenére mindent eszek, amit megkívánok, de mértékkel, kb. 5-6-szor eszem egy nap, kis adagokat. Mellette sokat sétálok. Lehet, hogy neked is megáll picit a hízás a 2.harmadban, ahogy nekem. További kellemes babavárást!
Hülyeség, akkor nekem már jetim lenne itthon....
Kutyám volt (fekete, középszörû) már terhesség alatt is, rengeteget simogattam. A barátnõm lakásban tartott cicáját is simiztem, nem egyszer. A kisfiam viszont gyönyörû, kék szemû, szõke hajú kis lurkó, nem mondanám, hogy szõrös, bár kis pihék azért vannak rajta! :) Annyi ilyen babona van, hogy csak na, én csak mosolygok egyet és továbbmegyek. Ne aggódj! :) Azt is mondják, hogyha pl. megütöd magad, akkor a babán látaszni fog... na, akkor az én fiam igen furcsa szerzet lenne, mert a nagy hasammal annó állandóan mindennek nekimentem, leettem, stb. :)
Nekem a kutya nyalta meg az kezem. Akkor a babám ugatni fog?
Persze, meg kakas közelébe se menj, mert ha az csúnyán néz rád, kancsal lesz a kicsi .... :) )))
na most az én férjem mellkasa szõrös, és sokat simogatom, ezek szerint tiszta gorilla lesz a bébi
Hiiiiii.....Ezen egy jót nevettem!!!!! :) :) :) :)
Kijárós macskával ne most ismerkedj, ha még nem estél át toxoplazma fertõzésen, ezt vérbõl meg tudják állapítani. Gyakori kézmosás és a zöldségeket, gyümölcsöket alaposan meg kell mosni, fõleg, amik földdel érintkeznek, valamint a nyers, fõleg csirke hús is terjesztheti a toxoplazmát. Annyi hülyeséget fogsz még hallani....tegnap itt valaki azt kérdezte, hogy meg fog-e látszani tényleg a gyereken, ha õ nyomkodja a pattanásait, mert azt mondták neki....Én 2x voltam kozmetikusnál a terhességem alatt....Ja, és durmol mellettem a szoba cicánk. 39+4 hkm
Tipikus falusi sületlenség. Sok ilyen van, had ne soroljam. Moss kezet, hogy ne szedj össze semmit (ez mikrobiológia, nem babona), de ezenkívül nem kell félned a kutyáktól. A macskák ürülékét kerüld a toxoplasma miatt, más nem fontos :)
Klasszikus babona. Mondjuk, az igaz, hogy állattól lehet kismamára is veszélyes fertõzést összeszedni, érdemes lenne ezeknek utánaolvasnod, de nem hiszem, hogy a simogatástól...
Ez faluhelyen babonaság!Ne is figyelj rájuk!Én is falusi vagyok és hát hallottam már pár hülyeséget! :) :) Tudod!Egyik füleden be, másikon ki! :) :) :)
...falu...no comment!
A kérdező hozzászólása: Na végre értelmes emberek , itt annyi a hülye , hogy csak na komolyan már idegesítõek! Köszönöm mindenkinek a válaszát
Ez mekkora hülyeség, te jó ég!!!! A toxoplasma fertõzés miatt nem javasolt érintkezni az állatokkal, macskákkal kimondottan, mert elkaphatod (ha még nem estél át rajta)és a terhesség elsõ harmadában ez nagyon veszélyes.Késõbb antibiotikummal kezelhetõ.Amúgy ezt nyers hústól is el lehet kapni.
HÚÚÚÚ de jót nevettem ezen: "Ha pl. kacsát fogok akkor meg tollas lesz vagy mi?" :D :D Komolyan hirtelen elképzeltem egy tollas kisbabát :) :)

13 hetes es 3 napos terhes vagyok. Miert nehez aludnom akar az oldalamon akar a hatamon? Ejszakat nem alszok, majd reggel, mikor mas mar felvan en akkor alszok. Es a pocak mikor lesz mar egy kicsit lathato?

Legjobb válasz: én is csak reggel tudok aludni,amikor már a párom elment dolgozni.próbálj meg egy puha párnát a pocid alá rakni,és valamennyire húzd fel a térded.nekem nem mindig,de általában beválik és egy pohár meleg tej.a poci mérete,meg mindenkinél változik.15hetes vagyok,de a hasam már hatalmas,pedig még nem is híztam.nekem azt mondta a védõnõ,hogy alkati kérdés és hogy mennyire erõs a hasadban a kötõszövet.jó babavárást.

én is csak reggel tudok aludni, amikor már a párom elment dolgozni.próbálj meg egy puha párnát a pocid alá rakni, és valamennyire húzd fel a térded.nekem nem mindig, de általában beválik és egy pohár meleg tej.a poci mérete, meg mindenkinél változik.15hetes vagyok, de a hasam már hatalmas, pedig még nem is híztam.nekem azt mondta a védõnõ, hogy alkati kérdés és hogy mennyire erõs a hasadban a kötõszövet.jó babavárást.
Én is párnát javaslok de a két combod közé.Nekem bevált.Nem tudtam mi bajom forgolódtam összevissza éjszaka aztán megpróbáltam és egy pillanat alatt visszaaludtam.Pocakom nekem nemrég kezdett el látványosan nõni.18 heteske

Lehet vagy ne? 13 hetes a kis Pocaklakóm. A haj lenövést festeni nem merem, de melíroztatni esetleg lehet szerintetek?

...akkor legalább nem érintkezik a fejb?r a vegyszerrel...

Legjobb válasz: Lehet .

Lehet .
Melírozni és festetni is lehet, az a fontos, hogy közben szellõzzön a helyiség. Arra viszont figyelj, hogy a terhesség alatt megváltozó hormonok miatt néha nem olyan lesz a szín, amire számítottál...
Nyugodtan befestetheted, úgy ahogy elõttem írták. Legyen jó szellõzés közben. Viszont az tény , hogy érhet meglepetés, mert az utolsó hónapokban, sõt még szülés után is egy darabig, szó szerint ledobta a hajam a színt. Két-három mosás után teljesen elvesztette a színét. Esetleg tartós bemosóval is próbálkozhatsz, ill. vannak már gyógynövény alapú hajfestékek.
Ammónia mentes hajfestéket használok, mióta terhes vagyok. Kicsit gyengébbnek tûnik, mint a hagyományos, de nem olyan gáz.
Bátran befestheted. Én mindkét babámmal végig festettem, daueroltattam, s nem volt semmi baj. HA nem fodrász vagy, nem egész nap szipákolod az ammóniát, nem lesz baj. Szépülj nyugodtan!
Nyugodtan festethetsz is! Bár, nekem minidg sötétebb lett a hajam a vártnál... :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:-)

13-hetes kismami vagyok! Milyen pozban ajánlatos aludni, hogy ne nyomjuk a babát, és hogy kényelmes legyen?

Legjobb válasz: Utolsó válaszolónak!! Igen egy pici nöt már,jóval a köldök alatt:-))

A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak!! Igen egy pici nöt már, jóval a köldök alatt:-))
13hetesen szerintem feküdj úgy ahogy neked kényelmes:) Késõbb meg úgyis a baba mondja majd meg hogy hogy feküdj:) )) boldog babavárást! 28hetes kismama
Oldalt fekve a legjobb, de tényleg, most még bárhogyan fekhetsz, ahogy neked jólesik. Késõbb, úgy is dörömböl a gyerek, ha ráfekszel, vagy nem tetszik neki a póz, ahogyan alszol. Tulajdonképpen, elõbb-utóbb lassan minden kényelmetlen lesz. Használd ki az idõt! :)
most még nyugodtan bárhogyan :) késõbbiekben pedig azt tanácsolták az okosok, h a bal oldalon célszerû, mert úgy a Te és a kicsi keringése is jobb. Én a kispárnámat a mellkasomhoz szorítva, takarót a poci alá tömködve alszom. boldog babavárást. 21hetes kismami
Aludj úgy, ahogy kényelmes, amíg lehet! Én lassan 17 hetes leszek és még mindig hason alszom, a cicim szokott inkább nyomódni. Ilyenkor még olyan pici a baba, hogy õ bõven elfér és nem nyomódik. Szép álmokat :) ))
szia én nem tudok tanácsot adni, viszont szeretném megkérdezni töled, hogy mekkora a pocid 13 hetesen? nött már? vagy még ilyenkor nem látszik? bocsi hogy nem tanácsot adok, hanem kérek. de elöre is köszi a válaszod.
köszi szépen a válaszod boldog babavárást :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!