Találatok a következő kifejezésre: 13 hetes vagyok. Kislányom (4 db)

13 hónapos a kislányom és még szopiztatok.9 hetes terhes vagyok, nem tudom, hogy a szoptatás milyen hatással van a pocimban lévő kistesóra! Hallottam érveket erre is-arra is. Lehet terhesen szotatni? Mennyi ideig? Mire kell vigyázni?

Legjobb válasz: Szia. szerintem nyugodtan szoptassd amíg õ kéri. Barátnõmnék a két gyerek között 13 hónap van, és a nagyobbikat 2 éves korági szoptatta. Tehát már javában meg volt a kistesó amíg bátyus még mindig szopizott. Mind a két gyerek teljesen egészséges, jó húsban vannak, talán a kisebb még ducibb is :) A szervezeted úgy is figyel arra, hogy elsõ a pocaklakó! õ mindent elvesz magának amire szüksége van. Csak második innentõl a már meglevõ tesó, a tej termelés ezért változhat a hormonális változások miatt. lehet más összetétele, íze, stb. Ezért van az, hogy sok gyerek amikor jön a kistesó magától abbahagyja a szopizást. Szerintem nem törvényszerû. figyelj arra, hogy Te helyesen táplálkozz és elég vitaminhoz és ásványokoz juss! mert õk ketten elesznek, ha nem pótolsz helyesen. Én csak 11 hónapig tudtam szoptatni a fiamat, de talán az a természetes, ha addig szoptatod amíg szüksége van rá! Én szerintem a két év teljesen bele fér az egészséges keretek közé! Csak azért mert valaki ezt mond vagy azt mond (látod, hogy van érv mind a két oldalon), Te nyugodtan csináld azt ami neked / nektek jól esik! Boldog babavárást!

Szia. szerintem nyugodtan szoptassd amíg õ kéri. Barátnõmnék a két gyerek között 13 hónap van, és a nagyobbikat 2 éves korági szoptatta. Tehát már javában meg volt a kistesó amíg bátyus még mindig szopizott. Mind a két gyerek teljesen egészséges, jó húsban vannak, talán a kisebb még ducibb is :) A szervezeted úgy is figyel arra, hogy elsõ a pocaklakó! õ mindent elvesz magának amire szüksége van. Csak második innentõl a már meglevõ tesó, a tej termelés ezért változhat a hormonális változások miatt. lehet más összetétele, íze, stb. Ezért van az, hogy sok gyerek amikor jön a kistesó magától abbahagyja a szopizást. Szerintem nem törvényszerû. figyelj arra, hogy Te helyesen táplálkozz és elég vitaminhoz és ásványokoz juss! mert õk ketten elesznek, ha nem pótolsz helyesen. Én csak 11 hónapig tudtam szoptatni a fiamat, de talán az a természetes, ha addig szoptatod amíg szüksége van rá! Én szerintem a két év teljesen bele fér az egészséges keretek közé! Csak azért mert valaki ezt mond vagy azt mond (látod, hogy van érv mind a két oldalon), Te nyugodtan csináld azt ami neked / nektek jól esik! Boldog babavárást!
En csak a csaladi peldat tudom mondani, sogornom mikor a masodikkal teherbe esett, szoptatta az egy eveset, neki az orovos a szoptatas abbahagyasat tanacsolta. De nem is kellett levalasztani a babat, mert magatol elapadt a teje napok alatt, ekkor lehetett kb. 6 hetes terhes. A 13 honapos baba eleg nagy mar szerintem.

Honnan tudhatom meg, hogy voltam-e már bárányhimlős? Kislányom elkapta én pedig 13 hetes kismama vagyok! Kérlek írjatok!

Legjobb válasz: kérdezd meg anyukádtól, õ biztos tudja. vagy elmész háziorvoshoz és megkérdezed, hogy lehet e olyan vizsgálatot csinálni, amibõl ki lehet mutatni a bárányhimlõ vírusának az antitestjét. és ha teheted passzold le a lányod a nagyszülõkhöz, vagy valamelyik rokonhoz, nehogy elkapd, mert ha voltál is bárányhimlõs az sem nyújt garanciát. gondolj bele ha rubeolát kapta volna el, és tõle te is a gyereked súlyos fejlõdési rendellenességgel születne meg.

kérdezd meg anyukádtól, õ biztos tudja. vagy elmész háziorvoshoz és megkérdezed, hogy lehet e olyan vizsgálatot csinálni, amibõl ki lehet mutatni a bárányhimlõ vírusának az antitestjét. és ha teheted passzold le a lányod a nagyszülõkhöz, vagy valamelyik rokonhoz, nehogy elkapd, mert ha voltál is bárányhimlõs az sem nyújt garanciát. gondolj bele ha rubeolát kapta volna el, és tõle te is a gyereked súlyos fejlõdési rendellenességgel születne meg.

13 hetes terhes vagyok. Kislányom 17 hónapos. Gyakran emelgetem, ölbeveszem, mert igényli (11kg). Gond ha így teszek, vagy mellőzzem a felemelést?

Eddig semmi gond nem volt, de nem is szeretném.

Legjobb válasz: 10 hónapos, és 10 kg volt a fiam, amikor teherbe estem a másodikkal. Elkerülhetetlen volt emelgetni, babakocsival is kénytelen voltam buszra rakni stb. Nekünk nem okozott gondot hál' Istennek. Kis izgõ mozgó energiagombóc volt akkor a fiam, nagyon sokszor belekönyökölt, belerúgott (fõleg peluscsere közben) a hasamba, vagy egyszerûen bele esett a hasamba. Elképzelhetetlennek tartottam, hogy a kicsi csonttörés nélül születik. Hát semmi baja nem lett, ráadásul túlhordtam, és 4100 g-mal, simán megszületett. Boldog babavárást, babázást! :o)

10 hónapos, és 10 kg volt a fiam, amikor teherbe estem a másodikkal. Elkerülhetetlen volt emelgetni, babakocsival is kénytelen voltam buszra rakni stb. Nekünk nem okozott gondot hál' Istennek. Kis izgõ mozgó energiagombóc volt akkor a fiam, nagyon sokszor belekönyökölt, belerúgott (fõleg peluscsere közben) a hasamba, vagy egyszerûen bele esett a hasamba. Elképzelhetetlennek tartottam, hogy a kicsi csonttörés nélül születik. Hát semmi baja nem lett, ráadásul túlhordtam, és 4100 g-mal, simán megszületett. Boldog babavárást, babázást! :o)
Szia, nekem 18 hónapos a kisfiam (13 kg.)és most vagyok 20 hetes terhes. Az hiszem egyszerûen kikerülhetetlen, hogy ne emelgessük, szeretgessük, úgy ahogy eddig tettük a babánkat. Én a pelusozásnál szoktam csak figyelni, hogy ne rúgja meg véletlenül sem a hasamat, de egyébként én is sûrûn emelgetem õt. Ha lassan és nem hirtelen mozdulsz, abból szerintem nem lesz semmi baj. Ha pedig úgy érzed, hogy fáj, vagy nehéz már, akkor biztosan mást fogsz kitalálni helyette. Sok sikert a mostani terhességhez is.
Ez ezzel jár, ha még kicsi a másik gyerek is. Figyelj arra, hogy hogy fogod meg. Ne emled derékból, inkább gugolj le hozzá, vagy másszon fel az ágyre, és onnan vedd fel, vagy ülj le és másszon az öledbe. Óvatosan, odafigyelve nem lesz baj:)
Szia! 18 hetes vagyok és van egy közel két éves fiacskám (plusz kettõ nagy, de õket már nem emelgetem...)Szóval, sokszor van sz ölemben, még lépcsõt is mászunk... Ha nincs semmi problémád, nyugodtan emeld, hidd el, majd meglátod, mikortól nem megy már a dolog. De azért a 30. hét után jó vigyázni, nehogy korábban jöjjön emiatt a baba. Addig is kellemes babavárást!

Meddig emelgethetem 13 kilós kislányomat? Sajnos van, hogy nem lehet elkerülni az emelést. Most vagyok 5 hetes terhes.

Legjobb válasz: Mondjuk nem biztos, hogy minden pillanatban áll mellettem valaki aki emelgeti helyettem a gyereket. :O

Mondjuk nem biztos, hogy minden pillanatban áll mellettem valaki aki emelgeti helyettem a gyereket. :O
azt te érzed. Én csak 11kilósat emelgettem, de azt a terhesség utolsó napjáig. No persze, csak mikor muszáj volt, párszor, pl rácsba be, onnan ki kocsiba be-ki.... De nekem gondtalan terhességem volt. Ha az orvos tiltja, akkor nem szabad emelgetni, vagy ha úgy érzed, vmi nem oké
A kérdező hozzászólása: Ma sajnos bevéreztem, úgyhogy tuti nem emelek semmit ami nehezebb egy üveg ásványvíznél! Nagyon megijedtem! Szerdán lesz a dokim, akkor megnéz uh-val. Amúgy elmúlt a vérzés, úgyhogy reméljük nem a babával van gond!
Vegig, ha nincs gond. En akkor estem teherbe a masodik babaval, amikor az elso 5 honapos volt. SZerinetd mennyit kellett emelgetnem egy 5 honapos csecsemot? Egesz nap. RAadasul nem volt a konnyu sulyu, mar 4 honapos korara duplazta a szuletesi sulyat, ami konkretan 4 kilo volt, utana is jo tempoban hizott. Nemcsak Ot emeltem, hanem az emeletrol napi 2-3 alkalommal vittem le Ot es a babakocsit, majd fel Ot, babakocsit, vasarolt cuccokat. Nekem nem volt gondom, sok mas valasztasom sem, el kellett latnom Ot es magunkat is. Viszont igyekeztem izombol emelni, leggugoltam, karomba vettem es felalltam. Legalabb a combos is erosodott. Illetve amint lehetett megtanitottam neki, hogy masszon fel az agyra, alljon fel es ugy vettem olbe.
Emelheted, de az elsõ trimeszterben azért vigyázni kellene. Nagyon megoszlik a szakemberek véleménye arról, hogy az emelés okozhat-e vetélést vagy sem. Én az elsõ trimeszterben nem, vagy csak "veszély helyzetben" kaptam ölbe lányomat. Aztán a második trimesztertõl emelem, lépcsõt mászok vele stb. Most 35 hetes vagyok, lányom 23 hónapos és 13 kg, sokat van ölben, viszont, ha veszélyeztetett lennék - mondjuk nyílna a méhszáj, vagy görcsölne a hasam - eszembe se jutna emelgetni. Ezt neked kell eldönteni, meg attól is függ, mennyire problémamentes a terhességed. Szép babavárást és vigyázzatok egymásra!
31 hete emelgetem a 11 kilós fiamat. Elõttem már leírták a praktikákat:)
Örülök ennek a kérdésnek és a válaszoknak, mert 20 hetesen már kezdtem aggódni, hogy talán már óvatosabban kéne a 12 kilós tesókával. Csak ott bukik meg az elméletem, hogy most is egész héten egyedül voltam vele, levegõzni kell, vásárolni kell, elintéznivalók is vannak, kiságyból ki-be, lépcsõn felhozni, stb. Ja és õ egy évesen ekkora, úgyhogy arról nem is álmodom, hogy majd szépen sétál mellettem kilométereket :) . Van, hogy a nap végén már semmi se esik jól, de egyelõre a derekam akar csak szétszakadni :( Nekem a magnéziumot javasolták, segít megelõzni az izomgörcsöket ugye.
én még 2 vajúdás között is felemeltem a 2 évesemet, aki akkor volt 14 kg körül. Éreznéd, érezni fogod szerintem, ha nem jó. Nekem is volt olyan, mikor nem esett jól felemelni, aznap pihentünk, sokat ültünk a szõnyegen, nem mentünk sétálni. másnap pedig ugyanúgy emeltem, mint korábban és nem is lett semmi baj, így is túlhordtam 1 héttel a húgit.
A válasz írója 90%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 21:59 És miért kéne minden pillanatban emelgetni egy ekkora gyereket?
Amikor csak lehet ne emelgesd. Nekem 24.héten kinyílt a méhszáj, én is emelgettem és emelgetem azóta is a 11 kilós lányomat. Ezek ellenére még egyben vagyok , 37hetes kismama vagyok már. Másfél éves a lányom , õ is még rácsos ágyban alszik oda ki -be kell rakni, etetõszékbe rakni, kivenni. és még ha nyûgös akkor is fel kell venni, de feleslegesen nem cipelem, van h nyújtozkodik, mert nem akar gyalogolni, de kicsi sírás belefér.Szóval ha nem fáj a hasad , akkor nincs gond.
Ha zárt a méhszáj, a terhességed problémamentes és az orvosod is azt mondja, hogy oké, akkor emelgesd, ha muszáj. De ha nem így van, akkor kérd meg az apukát, vagy valakit, hogy emelgesse amikor kell. Nem kell, hogy úgy érezze, hogy õ már nem is fontos, lehet foglalkozni egy gyerekkel úgy is, hogy nem cipelgeted.
Én 11, 5 kilót emelek már 28hete. :) Semmi bajom nincs. Helyesen kell emelni. Ha nem muszáj én sosem emelgettem viszont az nem jó ha mindig csak azt hallja, hogy nem jöhet az ölembe ha akar mert anyának nagy a pocakja. Ne érezze, hogy Õ már nem is fontos.
Én 15 kilóst emelgetek immár 30 hete. Egyelõre zárt a méhszáj (koppkoppkopp), és imádkozom, hogy maradjon is így. 4 hetente járok kontrollra, és mindig abban bízom, hogy az orvosnak mosolyra húzódik a szája amikor megvizsgál, mert akkor tudom, hogy minden ok, és még mindig emelhetem a Tücskömet, óvatosan.
Jajj, akkor tényleg vigyázz, ne legyen baj! Sokszor nekem is muszáj a 13 kilós bébit cipelni (1 éves, és eszében sincs sétálni...) Babakocsija 11 kiló. Ha még boltba is megyünk, akkor általában 3-at fordulok a 2. emeletre, mert lift meg kocsitároló az ugye nincs :S.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!