Találatok a következő kifejezésre: 13 hetes vagyok. A babámon (62 db)

13 hetes vagyok első babámmal. Szerintetek mikor fogom érezni a baba mozgását, és milyen érzés?

Legjobb válasz: szia én az elsõ babámat kb 18 hetesen éreztem elõször a másodikat 15 hetesen biztos meg fogod érezni ne aggódj

szia én az elsõ babámat kb 18 hetesen éreztem elõször a másodikat 15 hetesen biztos meg fogod érezni ne aggódj
Szia, én 15 hetes vagyok és most kezdem érezni még nagyon gyengén, olyan mintha egy kis buborék lenne, Kivülröl érezni kézzel csak 18-ik hét után
Én 16 hetes vagyok én is elsõ babával. Nekem volt már olyan érzésem h mintha õt éreztem volna. 15hetesen volt ez de nem tudom pontosan, hogy õ volt vagy sem. Nekem olyan érzés volt mintha valaki belülrõl megrúgott volna.
ez függ a hasfal vastagságától is, és a méhlepény helyezkedésétõl. nekem pl mellsõ fali így én "csak" a 18. héten éreztem biztosan. rá 2 hétre már kézzel is éreztem. a 18. héten már rúgásokat éreztem, lehet elõtte is volt valami, de azt nem éreztem.
Szia! Én is az elsõ babát várom, én kb a 18. héten éreztem valamit, de biztosat a 20. héten. Azóta egyfolytában érzem, naponta többször :) Lassan te is fogod :) Jó babavárást! 22 hkm
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek!

Tüdőröntgent lehet csináltatni terhesen? Van vmi sugarat visszaverő lap, amivel védhetik a babát? 13 hetes vagyok

Legjobb válasz: Tüdõszûrést nem fognak neked csinálni, ha terhes vagy. Ha a munkahelyed kötelez tüdõszûrésre, akkor elõtte köteles vagy megmondani a szûrésen, hogy terhes vagy (terhesség gyanúját is közölni kell, és nem végzik el. Nem kötelezhetnek rá ebben az állapotban. Ha valamilyen betegség miatt csinálnának rajtad tüdõröntgent, akkor az orvos nyilván mérlegelte a kockázatokat. (Amúgy egy tüdõröntgen olyan csekély sugárdózissal jár, ami nem árt a babának, fõleg nem 13 hetesen, amikor már minden szerve kialakult, és nem léphet fel genetikai fejlõdési rendellenesség.) Ilyenkor a méhet ólomköpennyel fedik le, hogy a babát ne érje a sugárzás.

Tüdõszûrést nem fognak neked csinálni, ha terhes vagy. Ha a munkahelyed kötelez tüdõszûrésre, akkor elõtte köteles vagy megmondani a szûrésen, hogy terhes vagy (terhesség gyanúját is közölni kell, és nem végzik el. Nem kötelezhetnek rá ebben az állapotban. Ha valamilyen betegség miatt csinálnának rajtad tüdõröntgent, akkor az orvos nyilván mérlegelte a kockázatokat. (Amúgy egy tüdõröntgen olyan csekély sugárdózissal jár, ami nem árt a babának, fõleg nem 13 hetesen, amikor már minden szerve kialakult, és nem léphet fel genetikai fejlõdési rendellenesség.) Ilyenkor a méhet ólomköpennyel fedik le, hogy a babát ne érje a sugárzás.
Szia! Nekem pont 13 hetesen csináltak. Kórházba kerültem asztmás roham miatt, és ezért kellett. Addig hozzá se láttak a kezelésemhez, amíg ez nem volt meg. Én is eléggé aggódtam (és még most is egy kicsit), de elvileg nincs baj. Ahogy a második válaszoló írta, az orvos mérlegelt, és tüdõtõl lefelé bebugyoláltak. Most 38 hetes vagyok, és úgy tûnik semmi baja a babának. Azért ha nem létfontosságú, akkor inkább nem csinálják.
Én úgy tudom NEM!Még ha ólomköpenyt tesznek rád, akkor sem.
nem!
Terhesen nem végeznek röntgent, meg is kérdezik elõtte, hogy állapotos vagy-e. CSak ultrahang végezhetõ terhesen.
Nem a CRL érték annyi? Vagy lehet h nem 13 hetes vagy.
Nekem 12 hetesen a Crl 54 mm volt, ami az ülõmagasságot jelenti, vagyis a feje búbjától a fenekéig. A 10 cm a teljes hossza, de ilyenkor még azt nem szokták mérni.
Azt sem ilyenkor, sem a késõbbiekben nem fogják feltüntetni, a feje búbjától a lábujjáig sohasem mérik a magzatot. Eleinte még az ülõmagasságot nézik, ami a feje búbjától a fenekéig terjedõ hosszúság, majd a késõbbiekben már azt sem, csak külön-külön a fejkörfogatot, haskörfogatot, combcsontot, stb. Ülõmagasságnak teljesen jó ennyi idõsen az 56 mm, ne aggódj emiatt!
Az elsõ vagyok, igaza van az elõttem válaszolóknak, nyugi, smmi gond sincs:) Jó terhességet kívánok :) És sok örömet a babához.
A kérdező hozzászólása: de a CRL érték annyi! De az nem a baba hosszát jelenti?
A kérdező hozzászólása: Akkor hol tüntetik fel az uh-s papiron hogy mekkora a baba?

13 Hetes vagyok hétfőn véreztem az orvos meg nyugtatott h csak egy ér pattant el. Én mégis aggódom egy kicsit még mindig. Lehet még baja a babómnak?

Kaptam gyógyszereket sokat pihenek mindenki segít itthon h nekem ne kelljen semmit csinálnom. Azóta nincs vérzés csak egy kis barnás folyás mikor wc-re megyek amire azt mondták természetes mert ki kell jönnie ami bent maradt. Mégis aggódok h a babómnak nem lesz e baja? Hétf?n láttam mozgot és semmi baja nem volt. Ha valaki volt hasonló helyzettben sokat segíteni ha megírná. De bárki írhat sokat segítene. Lehet túl reagálom de ez az els? babám akit nagyon várunk.

Legjobb válasz: Szia ameddig nem görcsölsz és nem vérzel semmi baj nem lehet pihenj sokat és nyugodj meg gratula a babához 21 hetes kismama

Szia ameddig nem görcsölsz és nem vérzel semmi baj nem lehet pihenj sokat és nyugodj meg gratula a babához 21 hetes kismama
Nyugodj meg! En is vereztem/barnaztam par hete es en is kaptam bogyot, de mi valoszinu a szexel sertettunk meg ott valamit, mert latszott az uh-n.ugyhogy le lettunk tiltva.miota szedem a bogyot semmi gond!(11 hetes vagyok) Szerintem 1 kis bizalmat fordit az orvosodnak, Ha most nem bizol benne mi lesz a szulesnel! boldog baba varast!
A masodik valaszado vagyok! Igaza van az elso valaszadonak, ha baj lenne hetfo ota, mar gorcsolnel es elviselhetetlen fajdalmaid lennenek! Tudom, mert en tavaly 10-11 hetesen elvesztettuk az elso babonkat!Sot, lazam is volt, amit semmivel nem tudtak levinni. Szerintem nem leszsemmi gond! PIhenj sokat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat sokat segítettek és megnyugtatók. Megyek is pihenni! Bodog babavárást nektek is!
Szia Én elõször 29 hetesen véreztem. Párommal szeretkeztünk, és véres cucc folyt ki belõlem. Irány a kórház, megvizsgáltak, minden rendben volt, méhszáj zárva, baba mozog, lepény kicsit lejjebb tapad, mint kéne. Befektettek, 24 órás infúzió, utána egy hét tünetmentesség a kórházban. De semmi tabit nem kaptam. A doki távozáskor annyit mondott, hogy óvatosan a házasélettel (de õk nem tudták, mert nem kérdezte senki, hogy milyen körülmnyek között véreztem. ) Aztán 33 hetsen arra keltem reggel minden szex nélkül, hogy pár csepp vér van a bugyimon, rohantam a kórházba. Megvizsgáltak, méhszáj zárva, csak megrövidülve kicsit, uh rendben, a lepény nagyon lent tapad, és a baba is lent van, ez okozz a vérzést, elpattan egy hajszálér. De a lepény is rendben nem takarja méhszájat, nem vált le, mûködik. Kaptam Seduxent, 3Xfelet, meg Rutascorbint 3X2t és felemelték a magnéziumomat 3X2-re. Itt a doki már tiltott a házasélettõl. Aztán 36 hetesen egy kis szeretgetést (nem szexet)követõ reggel megint volt egy kis vérzésem, de akkor már nem is mentem dokihoz. Mivel az elõzõ két alkalommal sem volt semmi következménye. Az uhon viszont azt mondta a doki, hogy a méhlepényem tökéletesen fennt van a helyén. Na most akkor ki a hülye? Õ most nem vizsgált meg, így nem tudom, hogy a méhszájam is hogy áll, és hog ymost akkor hol van a méhlepény, és beágyazódott -e a baba feje...De megyek nemsoká másik dokihoz és utánajárok. Szóval a lényeg, hogy nekem is volt 3X vérzésem, minden következmény nélkül. Ha nem vérzel folyamatosan, erõsen, és nem görcsölsz, akkor elég lesz a pihenés, meg a tabi, amit kaptál. Pihenj sokat, nem lesz baj, és lehet sosem ismétlõdik meg:-) 38 hetesen még egyben vagyunk:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm én is Seduxen-t kaptam reggel délután fél este 1 egész, Rutascorbint is és még Dicynone-t ja + magnézium jól vagyunk már mára köszönöm a segítõ szavakat és boldog babavárást! :-)

13 hetes vagyok. Eddig kerültük a szexet a párommal mert nagyon rosszul voltam az elmúlt hetekben! Most újból együtt voltunk, de utána nagyon bekeményedett a méhem! Ez nem árthat a babának?

Legjobb válasz: Szia! Elméletileg a 12.hét után "újból" lehet szexelni. Persze ha a doki nem tiltott el tõle. Én úgy olvastam, hogy az orgazmus által kiváltott görcsös állapot nem árt a babának, mivel nem okoz olyan erõs méhösszehúzódást ami kiváltaná a szülést vagy a vetélést. Persze nagyon óvatosnak kell lenni. Viszont ha az együttlét után jó fél órával se múlik el a görcsölés érzete, érdemes orvoshoz fordulni. Jó babavárást! 14 hetes kismama

Szia! Elméletileg a 12.hét után "újból" lehet szexelni. Persze ha a doki nem tiltott el tõle. Én úgy olvastam, hogy az orgazmus által kiváltott görcsös állapot nem árt a babának, mivel nem okoz olyan erõs méhösszehúzódást ami kiváltaná a szülést vagy a vetélést. Persze nagyon óvatosnak kell lenni. Viszont ha az együttlét után jó fél órával se múlik el a görcsölés érzete, érdemes orvoshoz fordulni. Jó babavárást! 14 hetes kismama

Lehet bármi baja a babámnak, ha 2-3 hete átestem egy enyhébb gyomorhuruton? (13 hetes vagyok)

Legjobb válasz: Szerintem nem. Nekem arc- és homloküreggyulladásom volt 6 hetesen. Nagyon aggódtam, de az orvosom megnyugtatott, hogy ha lett volna baja elvetéltem volna. Amelyik baba egészséges az nagyon sokat kibír.

Szerintem nem. Nekem arc- és homloküreggyulladásom volt 6 hetesen. Nagyon aggódtam, de az orvosom megnyugtatott, hogy ha lett volna baja elvetéltem volna. Amelyik baba egészséges az nagyon sokat kibír.
Ha két három hete történt, akkor a babád már legalább 10 hetes volt. Akkorra már az a hatalmas, gyors sejtosztódás kezd lelassulni, hiszen 12 hetesen már szinte mindene megvan. Biztos voltál ultrahangon, ahol minden rendben volt, a 16 hetes AFP szûrés minden bizonnyal egészen meg fog nyugtatni.
Nyugodj meg, biztosan minden rendben van!

Mitől keményedik be a hasam néha? Mit tehetnék ellene? Ne lesz baja a babának? 13 hetes vagyok.

Legjobb válasz: en vasärnap leszek 12 hetes,es nekem ha sokat ällok vagy egy kicsit megeröltetem magam,akkor szokott tök kemeny lemmi a hasam.ilyenkor lefekszem,vagy leülök egy pär percre,es jobb lesz.me ,mint ahogy az elöttemlevö is irta,a magnezium is jo.

en vasärnap leszek 12 hetes, es nekem ha sokat ällok vagy egy kicsit megeröltetem magam, akkor szokott tök kemeny lemmi a hasam.ilyenkor lefekszem, vagy leülök egy pär percre, es jobb lesz.me , mint ahogy az elöttemlevö is irta, a magnezium is jo.
Nekem is nagyon keményedik, bár nekem csak a 20. héttõl kezdõdött. Magnéziumot kell rá szedni, az valamit segít, meg sokat kell feküdni. Akkor van gáz, ha már görcsöl is, akkor azonnal dokihoz kell menni. Vigyázz magadra! Minden jót!
Nekem is sokat keményedik, szinte minden estére. Továbbá ha sokat állok, megyek. 14 hetes vagyok, de már egy pár hete tapasztalom. Azt mondják, ilyenkor pihenni kell.

13 hetes vagyok, kisfiamat bekentem viszketés ellen, azzal a fehér Zinc rázóval, ártottam ezzel a babának, vagy várandósan is szabadna ezt használni?

Legjobb válasz: Semmi bajod nem lesz. Fõleg, ha valamit nem felelõtlenül teszel, hanem a kisfiad érdekében... Gondolj bele. Sok sikert, egy 34 hetes kismama!

Semmi bajod nem lesz. Fõleg, ha valamit nem felelõtlenül teszel, hanem a kisfiad érdekében... Gondolj bele. Sok sikert, egy 34 hetes kismama!

Árthat a babának, hogy kemény felületen (betonon) ültem? Nem volt hideg, és volt alattam egy vékony párna is, de nem volt kényelmes.13 hetes vagyok

Legjobb válasz: nem árt neki, hogy kemény felületen ültél, nyilván, ha nem volt kényelmes, akkor ne ülj ott, de a babád védve van, ezt meg sem érezte, csak neked volt kényelmetlen

nem árt neki, hogy kemény felületen ültél, nyilván, ha nem volt kényelmes, akkor ne ülj ott, de a babád védve van, ezt meg sem érezte, csak neked volt kényelmetlen
de most komolyan....milyen értelemben árthatna? Neked kényelmetlen attól neki miért lenne az? Tényleg nem értem...:( szoros a kapcsolat de azért nem ennyire...jöhet a lepontozás...:/
Jesszusom, most komolyan az a kérdés, hogy ha kényelmetlenül ülsz, akkor attól baja lesz-e a babádnak?! Igen, betonsegge lesz tõle a gyereknek, mostantól nagyon vigyázz, csak pihe-puha vörös bársonyszékre tedd le a kis popókád! Az a biztos.
22:17-nek :DDDDDD
Kicsit enyhébb??huh nálatok milyen idõ van kedves utolsó??mert ha itt kicsit enyhébb lenne, akkor is megsülnék szerintem...Ahhoz hogy felfázzon legalább pár napig jócskán 20 fok alatt kéne lennie a hõmérsékletnek, de még akkor se hinném, hogy felfázik, mert volt alatta párna.... Bocsi az off-ért kérdezõ. Semmi baja nem lesz a picidnek:)
Ilyen melegbe nem hiszem. De többet ne csinálj ilyent.
Egy kicsit enyhébb idõ lenne simán felfázhatna.
Én sem azt mondtam, hogy ártott volna. De gondolom a kérdezõ nem is a kényelmetlenség miatt írt.

13 hetes vagyok. Elég sokat sírok a babámnak lehet belöle baja?

A párom elég sokszor felidegesit munkaügyben,családi vállalkozásunk van.

Legjobb válasz: Szia!Idegeskedni nem lenne szabad,az nincs jó hatással a babára.Én is sokat idegeskedek,pedig nem lenne szabad.A múltkor a párom megbántott és olyan síró görcs és roham jött rám,azt hittem meg szülök.A doki is mondta,hogy ne idegeskedjek,mert beindulhat a szülés.Úgyhogy biztos nem jó ilyen korai terhességnél sem ha idegeskedsz.Próbálj megnyugodni,bár ilyenkor nehéz.

Szia!Idegeskedni nem lenne szabad, az nincs jó hatással a babára.Én is sokat idegeskedek, pedig nem lenne szabad.A múltkor a párom megbántott és olyan síró görcs és roham jött rám, azt hittem meg szülök.A doki is mondta, hogy ne idegeskedjek, mert beindulhat a szülés.Úgyhogy biztos nem jó ilyen korai terhességnél sem ha idegeskedsz.Próbálj megnyugodni, bár ilyenkor nehéz.
Teljesen megértelek.Sajna nekünk is sok nézeteltérésünk van a párommal.Én is sokszor sírok, de ez nagyon nem tesz jót.Próbálj meg leülni a pároddal és megbeszélni vele hogy neked ez most baromira nem tesz jót, ha nem halgat rád jöhet az egyik fülemen be a másik fülemen ki stratégia.Most a gyerek a legfontosabb nem a párod vagy a vállalkozás.Remélem minden rendben lesz.Szép nyugodt babavárást kívánok. 22+5hkm
Nekem a párom most döntött úgy, hogy nem akar minket, végigidegeskedtem a terhességem és sírógörcsim vannak. Most vagyok 29 hetes és a hétvégén derült ki, hogy isten tudja mi óta csal is. Felvitt egy nõt a közösen felújított lakásunkba, miközben én albérletben vészelem át várandós napjaim. Gondolod milyen jól avagyok most is. Próbálom én tartani magam, de nem egyszerû. A babával eddig minden rendben, de én is nagyon aggódom, hogy megciseli ez és esetleg nagyon hisztis vagy síros baba lesz. Remélem nem így lesz. :-(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!