Találatok a következő kifejezésre: 13 hetes vagyok és az (52 db)

Én 13 hetes vagyok, és az a problémám, hogy 3 napja minden este, illetve már reggel is be van dagadva a lábfejem (nam is kicsit) a bokám alig látszik. Mit csináljak? Szóljak a dokimnak?

Legjobb válasz: Mindenképpen szólj a dokinak vagy védõnõnek. Én 18 hetes vagyok és 2 napja kezdtem el dagadni, arra gondoltam csak a meleg, a végén tényleg nem volt semi baj de a védõnõ mondta jó hogy elmentem, mert akár terhességi toxikózis is lehet. És az nagyon veszélyes. Ugyan ilyenkor egyszerre 3 tünetnek kell lennie, de meg kell nézetni. Ha dagadás, magas vérnyomás és fehérje van a vizeletben akkor az gyanús. Nézesd meg!!! Ha van otthon vérnyomás mérõd mérd meg, én is mérem mindig. De 99% hogy téged is a korán jött jó idõ visel meg.

Mindenképpen szólj a dokinak vagy védõnõnek. Én 18 hetes vagyok és 2 napja kezdtem el dagadni, arra gondoltam csak a meleg, a végén tényleg nem volt semi baj de a védõnõ mondta jó hogy elmentem, mert akár terhességi toxikózis is lehet. És az nagyon veszélyes. Ugyan ilyenkor egyszerre 3 tünetnek kell lennie, de meg kell nézetni. Ha dagadás, magas vérnyomás és fehérje van a vizeletben akkor az gyanús. Nézesd meg!!! Ha van otthon vérnyomás mérõd mérd meg, én is mérem mindig. De 99% hogy téged is a korán jött jó idõ visel meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! Kicsit megilyedtem mert azt olvastam, hogy ilyen korán még nincs dagadás.
Szia! Sajnos nem számít, hogy hány hetes vagy. Én is úgy tudtam, hogy csak az utolsó trimeszterben van ilyen, aztán 21 hetesen nekem is elkezdett. Elõször csak a bokám, most már az egész lábfejem, és fáj is, ha ráállok. Mindenképp lássa a doki, mert lehet mástól is, nem csak szimplán a melegtõl. Ülõ munkát végzel? Ha igen, akkor valószínûleg attól.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a választ! Igen, ülõ munkát végzek, de éjszakáról reggelre isúgy kelet, hogy már be van dagadva. Vassan a lábujjaim is úgy néznek ki mintha elefánttapi lenne. :(

13 hetes vagyok, és egy hete hagytam abba az utrogestant. Ma elmentem wc-re, és egy kicsi világosbarna váladék jött belőlem. Nem görcsöl a hasam, csak feszül, de arra azt mondták, hogy az normális. Mi lehet ez?

Az a baj, hogy a dokim most utazott el, és a telefonja is ki van kapcsolva. Mit csináljak, ha még egyszer el?fordul ?

Legjobb válasz: Nekem is kellett használni a 11 hétig, mivel elõtte is barnáztam és így múlt el.De amikor abbahagytam újra elõjött a barnázás.Nagyon megijedtem, de a dokim azt mondta, hogy nálam elõfordulhat mivel a méhszájnál van egy pici seb, és eddig is onnan jött.Ezért kaptam az utrogestant.Most pedig be kell tömni a lyukat:))Pihennem kellett.Az neked is jó:) De ha mégegyszer elõfordul inkább nézessd meg magad egy dokival nehogy baj legyen. 14 hetes pocis:))

Nekem is kellett használni a 11 hétig, mivel elõtte is barnáztam és így múlt el.De amikor abbahagytam újra elõjött a barnázás.Nagyon megijedtem, de a dokim azt mondta, hogy nálam elõfordulhat mivel a méhszájnál van egy pici seb, és eddig is onnan jött.Ezért kaptam az utrogestant.Most pedig be kell tömni a lyukat:) )Pihennem kellett.Az neked is jó:) De ha mégegyszer elõfordul inkább nézessd meg magad egy dokival nehogy baj legyen. 14 hetes pocis:) )

13 hetes vagyok és annyi "elment" babáról hallani. Ha eddig nem történt semmi probléma akkor már kevesebb az esélye a 12. hét után hogy baj legyen?

Legjobb válasz: Igen, ezt mondják választóvonalnak, innen kezdve igen kicsi esély van a vetélésre. De éppúgy hallani nagy babák elhalásáról is, akár a 8. hónapban is. Ilyen sajnos van, de nem szabad erre gondolni, ezeket nem tudhatjuk elõre, és nem számolhatunk vele. Gondolkodj csak pozitívan, mert az agy nagy úr, azt teszi, amit mondasz neki. Nem szabad félni, minden rendben lesz, vigyázz magatokra.-) 22 hetes kismama:-)

Igen, ezt mondják választóvonalnak, innen kezdve igen kicsi esély van a vetélésre. De éppúgy hallani nagy babák elhalásáról is, akár a 8. hónapban is. Ilyen sajnos van, de nem szabad erre gondolni, ezeket nem tudhatjuk elõre, és nem számolhatunk vele. Gondolkodj csak pozitívan, mert az agy nagy úr, azt teszi, amit mondasz neki. Nem szabad félni, minden rendben lesz, vigyázz magatokra.-) 22 hetes kismama:-)
Szia Igaza van ez elõttem szólónak, tényleg ne arra koncentrálj, bár ezt nagyon egyszerû javasolnunk! Én nekem is elment az elsõ babám, most 7 hetes vagyok, és én is rettegek, de próbálok pozitívan hozzáállni, és "ebbõl az oldalból, és belõletek erõt meríteni" Te is tedd ezt, beszélj hozzá sokat, simogasd, és akkor tudja, hogy meg kell születnie! Egyébként pont most olvastam kb 25-bõl 1 baba megy el az utolsó trimeszterben. Nyugi, és jó babavárást, bárcsak már itt tartanék! :)
Minden kismama (vagy legalabb 99 %-a gondol arra hogy o is elveszitheti a babajat es szerintem nem nyugszik meg amig a kezeben nem tartja( aztan meg elkezd mas miatt aggodni). en mindig azt mondogatom magamnak ha ilyen jut az eszembe hogy az en picimmel biztos nem tortenik meg. Valoban a kritikusabb idoszak az elso 3 honap. Meg van egy keves es majd mindennap erzed a mozgasat es akkor te is nyugodtabb leszel. Egy 31 hetes kismama

13 hetes vagyok és eddig 5 kilót híztam. Az a baj, hogy előtte candida diétáztam, ahogy kiderült hogy babát várok abbahagytam. Rakódnak rám a kilók. Mit tegyek? Mit egyek?

Legjobb válasz: Zsirosat,cukrosat semmiképp. Kenyeret teljes kiõrlésût egyél az nem hizlal annyira és könnyebben megemészted. Sok gyümölcs,zöldség.Tésztákból is válaszd a durumtésztát vagy a tojásnélküli teljes kiõrlésût. Sok apró változtatással meglátod nem fogsz elhizni és mégsem vonsz meg semmit magadtól meg a babától! Azért néha megengedhetsz olyat is ami nem annyira egészséges viszont finom és kivánod,mondjuk csoki v. süti.Ettól még nem leszel 200 kilós.

Zsirosat, cukrosat semmiképp. Kenyeret teljes kiõrlésût egyél az nem hizlal annyira és könnyebben megemészted. Sok gyümölcs, zöldség.Tésztákból is válaszd a durumtésztát vagy a tojásnélküli teljes kiõrlésût. Sok apró változtatással meglátod nem fogsz elhizni és mégsem vonsz meg semmit magadtól meg a babától! Azért néha megengedhetsz olyat is ami nem annyira egészséges viszont finom és kivánod, mondjuk csoki v. süti.Ettól még nem leszel 200 kilós.
Én is csináltam már candida diétát, szerintem folytathatod terhesség alatt is, talán annyival kiegészítve, hogy én ettem joghurtot meg tejet. -tudom, ezt sem lehetne- de nehogy a gomba jöjjön vissza a diéta abbahagyása miatt. A candida diétában rengeteg vitamin, zöldség, gyümi és hús van, szerintem bajt nem csinálsz vele. Jó lenne, ha találnál egy nõgyógyászt, aki ért a candidadiétához is rendesen, vagy egy természetgyógyászt, aki ért a terhességhez.

Mire utalhat ha a combcsont rövidebb a táblázatokban szerepló értékeknél, illetve a "megengedett" eltérésnél is rövidebb? 13 hetes vagyok, és csak 7.9 lett a combcsont hossza, 11 helyett. Az orvos többször mérte, tehát szerintem pontos adat lehet.

Legjobb válasz: Szerintem nem jelent semmit, pláne ha az orvos nem mondta, hogy gond. Nálunk az elején a BPD mindig nagyobb volt a korához képest, most meg nagyobb. Ez azon is múlik, hogy éppen melyik orvos méri és hova teszi a kurzort:) Nyugodj meg minden rendben van. Nekem még annyit mondott az orvosom, hogy +-/1-2 hét benne van a mérésben és ha a babánál lemaradás van a fejlõdésében az a 25-28. hét környékén derül ki.

Szerintem nem jelent semmit, pláne ha az orvos nem mondta, hogy gond. Nálunk az elején a BPD mindig nagyobb volt a korához képest, most meg nagyobb. Ez azon is múlik, hogy éppen melyik orvos méri és hova teszi a kurzort:) Nyugodj meg minden rendben van. Nekem még annyit mondott az orvosom, hogy +-/1-2 hét benne van a mérésben és ha a babánál lemaradás van a fejlõdésében az a 25-28. hét környékén derül ki.
Nekem mindig kevesebbet mértek combcsontot a babáimnál (3 van), ehhez képest normál súllyal születtek, csak rövidek voltak. (46 cm átlag)
Down kór. A tarkóredõ milyen lett? Orrcsont rendben?
Nem lehet, hogy el van számolva a terhesség kora?
Minden ok?Megszületett a babuci?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Nekünk is így volt, és azt mondta a doki, hogy rövidebb lesz a lába az átlagnál. A születési hossza csak 47 cm volt. És nincs semmi gond vele, már 4 éves és egészséges.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen Nektek is! Én is próbálok megnyuygodni, beleástam magam az orrcsont kérdésbe, a Down szindrómával kapcsolatban, és azt találtam, hogy az abban szenvedõ magzatnak még nicns orrcsontja, csak késpbb fejlõdik ki. Most ebbe kapaszkodok. 'Abnormal'?...... na szép lehetett. Hála istennek, hogy egészséges.
én itt nézegettem a magzati méreteket annak idején: http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html és nálunk a 32. héttõl kezdõdött a para, mert a babám feje nagyon nagy volt, a táblázat alapján 81+-4, a kisfiamé ekkor már 91 volt, a 36. héten pedig már 100, ekkor már több mint 5 hét volt a különbség az átlaghoz képest, sõt még a 4D uh-n is azt írta ki a gép a koponyához, hogy "abnormal" gondolhatod, nagyon meg voltam ijedve, de semmi baja nem lett Hála Istennek! makkegészségesen született, gyönyörû, szabályos buksival!
Mérési hiba is lehet, meg köztünk is vannak rövid- és hosszúlábúak is.
A kérdező hozzászólása: A tarkóredõ 2 mm, az orrcsont 1, 6 mm, erre az orvos azt modnta, hogy rendben van. Az orrcsontra nem találtam irányadó méretet az interneten, a tarkóredõ úgy tudom 3 mm-ig jó. Én szegedi vagyok, nem ismerõs a doktornõ neve, de itt is vannak jó szonográfusok, megkeresem majd õket. Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Hát azért a 13. héten még elég egységes a babák növekedése. Az eltérések sokkal késõbb szoktak jelentkezni, tipikusan a 30-32. hét körül. Nálunk is akkor kezdõdött, hogy a combcsontja sokkal rövidebb volt, a bpd viszont kicsit nagyobb. De még nagyjából benne volt a normálisban. Én a helyedben kérnék másodvéleményt is, mivel ez a 12-13. heti uh nagyon fontos genetikai szempontból. Mi Hajdú Krisztina doktornõnél voltunk a magánrendelésén, úgy tudom õ a legelismertebb uh-sok egyike, és mi is másodvélemény miatt, és nálunk semmi gond nem volt. Amit õ mond az általában igaz is.
A kérdező hozzászólása: Minden más adat megfelel a 13. hétnek, csak ez az egy lett kevesebb.
A kérdező hozzászólása: Szia! Keddre várjuk, remélem minden rendben megy majd, és egészséges lesz! :-)

Lehet valami baj? 13 hetes vagyok, és most jött ki életemben elõször herpesz az ajkamon.

Legjobb válasz: A terhesség alatt ez normális jelenség, az immunrendszer ilyenkor takarékon mûködik, nehogy a tested idegenként ismerje fel a magzatot és kilökje (mint a transzplantált szerveknél), így ilyenkor gyakori, hogy egy elõzetes fertõzés, ami akkor nem okozott (nagyon) tünetet, most fellángol. Nyugi, az ajakherpesztõl nem lesz baja a babának, nyugodtan kenheted erre való krémekkel (pl. acyclovir tartalmú krémmel, mert azt terhesség alatt is lehet)!

A terhesség alatt ez normális jelenség, az immunrendszer ilyenkor takarékon mûködik, nehogy a tested idegenként ismerje fel a magzatot és kilökje (mint a transzplantált szerveknél), így ilyenkor gyakori, hogy egy elõzetes fertõzés, ami akkor nem okozott (nagyon) tünetet, most fellángol. Nyugi, az ajakherpesztõl nem lesz baja a babának, nyugodtan kenheted erre való krémekkel (pl. acyclovir tartalmú krémmel, mert azt terhesség alatt is lehet)!
Fordulj orvoshoz.Nem akarlak megijeszteni, de ha elõször jön ki a herpesz terhesség alatt, az nem túl jó.Ha többedik alkalommal (tuti nem volt még?) akkor nincs gond.
Én is úgy tudom, hogy ha elõször jön ki terhesség alatt az nem tesz jót a babának, ha már volt elõtte, akkor nem számít. Mindenképpen beszélj az orvosoddal.

Nyugtassatok meg légyszíves! Ugye nem a méhszájam nyílik? 12-13 hetes vagyok, és sokszor nyilallgat a hüvelyemben a fájdalom és néha az alhasamba is. De nem görcsölök.

Olyan enyhe nyomás érzek hüvelyen belül.Dokihoz csak két hét múlva megyek!

Legjobb válasz: Ezek teljesen normális tünetek a Te korodban. Nálam is voltak. Semmi baj nem lett. 37hkm

Ezek teljesen normális tünetek a Te korodban. Nálam is voltak. Semmi baj nem lett. 37hkm
semmi baj ne aggodj
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm hogy válaszoltatok!!!
Nezess egy vizeletet sokszor nyilalas a huvelyben holyaghurut lehet terhesseg alatt.
elozo : ebben a terhessegi szakaszban a vetelesnel a mehszaj csak 1 -2 cm nyilik meg mindig hirtelen sok friss verrel ugyhogy nyugodj meg.
A kérdező hozzászólása: jaaj kedves utolsó!!! nagyon szépen köszi a megnyugtató válaszodat!!:)

13 hetes vagyok és első babás! Sokszor nem tudom eldönteni, hogy mi ami még normális és mi az ami már nem?

8-10 hetesen elmúltak a rosszullétek!Ezzel minden oké is volt!Akkor kezd?dött,hogy két oldalt a petefészkemnél húzó fájdalmat éreztem,f?leg mozgásra!Elmentem dokihoz,és mindent rendben talált!Ez volt a 11 héten!Majd két hétig minden tökéletes volt!És most minden kezd?dött újra!Émelygés,hasfájás!Bár most nem olyan húzó fájdalom!Inkább néha olyan szúrás!De nem görcs!Rohanjak dokihoz?Vagy ez még normális????El?re is köszönöm!!!!!!

Legjobb válasz: nõ a méhed, húzódnak a szalagok szerintem ez normális.

nõ a méhed, húzódnak a szalagok szerintem ez normális.
Nem lehet, hogy a méhed növekszik, töri magának az utat? Nekem is volt ilyen, a védõnõ szerint ez az a jelenség!
Nekem is voltak ilyen napjaim, hogy az egyik nap émelyegtem, hánytam , másnap meg jól éreztem magam, de volt, hogy csak feküdni volt erõm.Ez természetes dolog szerintem. Majd a második trimeszterben elmúlnak ezek is. Ha meg a hasad húzódik, akkor beszélj a védõnõddel és szerintem fogja ajánlani a magne b6 vitamint, ami erre jó.
ezek a tünetek sajnos a terhesség bármelyik szakaszában vissza jöhetnek.ha sokat görcsöl majd a hasad a harmadik trimeszterben, szólj az orvosnak mert azt okozhatja olyankor már a méhszáj nyílása.és a görcsökre magnéziumot fog adni, de szólj neki, a hányinger ellen meg gyógyszerbe a b 6 vitamin, otthoni módszerbe pedig hideg kóla apró kortyokba, nekem legalábbis ez bevállt.de hogy nyugodt maradj, nyugodtam tájékoztasd az orvosod vagy védõnõd ha valami panaszod van.õk azért vannak hogy felvilágosítsanak 35 hetes km
Nem kell menni ezzel a dokihoz, normális tünetek.Tart 1-2 napig elmúlik, majd elõjön , vagy jön más.Az a lényeg ne görcsölj be, és ne vérezz.Nekem egyszer azt mondták minden tünet ami más, normális ezért másállapot a terhesség.Én 22 hetes vagyok, de most is jönnek az új tünetek elõ:-)
Ne is mondd... :) Nekem is totál változó. Egyik nap semmi, másik nap mensis szerû érzés, harmadik nap szúrás, mint peteéréskor, negyedik nap nyilallás, ötödik nap húzódás. Ezek váltakoznak, de a baba jól van. Nõ a méh, kell a hely a trónörökösnek! Ha nincs vérzés, minden OK! Nyugalom! Élvezd, mert baromi gyorsan megy az idõ!! :) 20 hetes
A rosszullétek jönnek-mennek, sajna.A húzódó fájdalmat pedig a méheted tartó szalagok okozzák, nyúlnak, igazodnak.Ne aggódj!Én minden egyes hapcizásnál úhy éreztem kiszakad mindenem, de nincs baj!
Szia, szerintem ez normális. Én most a 18. hétben vagyok, nekem is húzódik néha, az orvosom megnyugtatott, hogy nõ a méh. Én szedek 3*1 Magne B6 tablettát, orvosi javaslatra. Én is elsõ babát várom, szóval tudom, min mész át :)
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok!Köszi!:) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!Egy kicsit megnyugodtam!:) ))))
nem kell mindennel dokihoz rohangálni.én mikor mentem tanácsadásra akkor megemlítettem h mi a problémám és ennyi.fölöslegesen nem futkároztam dokihoz.

Az nem baj, ha 13 hetes vagyok, és még nem híztam egy dekát sem?

S?t fogytam is 1-2 kilot.

Legjobb válasz: én például a terhesség elött 85 kg voltam, nyáron fogytam 10kgot,és nem híztam vissza a terhesség végére azt amt lefogytam.81 kg mmal mentem be szülni,most 68 kg vok,szoval szerintem normális

én például a terhesség elött 85 kg voltam, nyáron fogytam 10kgot, és nem híztam vissza a terhesség végére azt amt lefogytam.81 kg mmal mentem be szülni, most 68 kg vok, szoval szerintem normális
Szerintem nem baj, én most vagyok 17 hetes, kb 2 hete híztam 1 kg-t a kezdeti súlyomhoz képest. Gratula a babához!
Majd fogsz hidd el. :) A terhesség utolsó harmadában szoktak a kismamik a legtöbbet felszedni.Úgyhogy élvezd amíg csinos és karcsú vagy.26 hetes kismami
Egyáltalán nem baj!Én is 13 hetes vagyok és én sem híztam még!Majd fogunk ne aggódj! Gratulálok a babához
Nem baj!Én 18hetes vagyok és eddig fél kilót szedtem fel.Gratula a babához!
Én 20 hetes vagyok, most tartok 4 kiló plusznál. Én átlag 4 hetente szedek fel egy kilót.:) Jó nagy is babám!:) Ne aggódj a babád elveszi, ami neki kell. Ne törõdj a súlyoddal, csak Magatokkal!:) Boldog babavárást!
Szerintem attól függ, mennyi volt a kezdõsúlyod. Ha valaki sovány, akkor azért jóbb ha felszed pár kilót. Én az elõttem szólótól szeretném megkérdezni, hogy hogyan csinálta azt a 68 kilót, mert én is hasonlóan indultam, nyáron voltam iszonyú sok, 88, majd fogytam mert kondiztam és diétáztam kb 5-6 kilót a terhességig, amiután 3 hónapig iszonyat rosszul voltam, így még 4 lement, azóta a 18. hét után vagyok, de még nem híztam. Szerintem szerencsére...Próbálok továbbra is odafigyelni mit eszem, de sajnos olyan finnyás lettem, hogy nemigen tudom megválogatni, hogy ekkor ezt, ekkor meg azt.:( Gyomorsav is kínoz, ennek ellenére megõrülök a gyümölcsökért, hiába rossz utána! Szóval örülnék, ha válaszolna az elõttem szóló, hogy a 81rõl hogyan érte el a 68at? Diétával, vagy csak úgy lement a szoptatás alatt? Üdv mindenkinek: Anna

13 hetes vagyok es faj nagyon amikor pisilek. Az orvos felirt kupot, de nem hasznal. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Menj el urológushoz, ez inkább hugyuti gond lesz, arra õ tud írni valamit!! De a kupot is használd végig, amennyit felírtak. És a kamillás öblögetés sem fog ártani:-)

Menj el urológushoz, ez inkább hugyuti gond lesz, arra õ tud írni valamit!! De a kupot is használd végig, amennyit felírtak. És a kamillás öblögetés sem fog ártani:-)
Amikor pisilsz hol fáj?Lehet, hogy a húgycsõ és akkor arra kell gyógyszer.Jelezd az orvosnak, hogy tudjon mást felírni, addig is igyál sok kamillateát, meg ásványvizet, nem szénsavasat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!