Találatok a következő kifejezésre: 13 hetes vagyok, de (62 db)

12 hetes uh után fellélegezhet az ember? Most 13 hetes vagyok, de már most aggódom, hogy minden rendben van-e? Ez természetes? Jól vagyok, panaszom nincs!

Legjobb válasz: Szia!A veteles kockazata a 12.hettel jelentosen csokken,de terhesseg alatt sajnos barmikor bekovetkezhet.Optimistanak kell lenni,nem idegeskedni ezen,egeszsegesen elni,no cigi no alkohol,drogok stb.,vitaminokat szedni,betartani az orvos tanacsait es minnel kevesebb remito dologrol olvasni a neten!28 hetes kismama,sok sikert es boldogsagot a babahoz!!!!

Szia!A veteles kockazata a 12.hettel jelentosen csokken, de terhesseg alatt sajnos barmikor bekovetkezhet.Optimistanak kell lenni, nem idegeskedni ezen, egeszsegesen elni, no cigi no alkohol, drogok stb., vitaminokat szedni, betartani az orvos tanacsait es minnel kevesebb remito dologrol olvasni a neten!28 hetes kismama, sok sikert es boldogsagot a babahoz!!!!
Én már 20 hetes vagyok, de nincs olyan nap hogy eszembe ne jutna, "mi lehet vele", "ma még alig éreztem mocorogni", stb. Szerintem ez a félelem végig bennünk lesz.
Szia.Én is mindig aggódok érte, pedig már 25 hetes vagyok.Az a baj hogy nem látunk be hozzá, pedig úgy meglesném néha hogy mit csinál odabent.
Én is 13. hétben vagyok. A folyamatos aggódások elkerülésére én baba szívhang figyelõt vettem. Így minden nap meg tudom hallgatni, hogy ver a szive, hogy mozog, csuklik stb. Nekem egy barátnõm mutatta meg, milyen hangot is kell pontosan keresni (, de a védõnõ is segíthet benne, ha érdekel). 9500ft a Brendonban -drága, viszont késöbb sem fogok feleslegesen idegeskedni.
A helyzet az hogy amig nem volt annyi informacoi, nem idegeskedtunk ennyit, amikor elso gyerekemet vartam(tiz eve), meg nem interneteztem, csak a Kismamat es az Anyak lapjat olvasgattam, azt sem tudtam pontosan hogy mi az az AFP. vizsgalat, nem idegeskedtem a fejlodese miatt, sot nem is emlekszem hogy a mocorgasat ugy figyeltem mint most.Egyszer lattam a teveben egy kez nelkul szuletett kislanyt, az most is felelemmel tolt el.28 HETES.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, Neked boldog babavárást!

Mikortól "szokás" kismamaruhát viselni? 13 hetes vagyok, de már eléggé kényelmetlenek a nadrágjaim. Már vettem pocakos nadrágot, de nem korai hordani még?

Legjobb válasz: Szia egyáltalán nem korai azt vedd fel ami kényelmes én is igy tettem 20 hetes kismama

Szia egyáltalán nem korai azt vedd fel ami kényelmes én is igy tettem 20 hetes kismama
Nincs olyan, hogy "szokás". Amikortól kényelmetlennek érzed a régi nacijaidat, a lényeg, hogy ne nyomja a pocid! Én kb. 10-12 hetesen vettem meg az elsõ kismamanacit. Most meg már otthon annak is letolom a derekát egészen a csípõmig, mert szorít és a Babóm is reklamál! 36 hetes kismami. :)
Dehogy!Akkor viseld a pocis nadrágod!Pláne ha már kényelmetlen a régi.Én is igy voltam, egy percig sem gondolkodtam azon, hogy mikor vegyem fel.Ha már szorit a régi nyugodtan vedd fel és érezd jól magad!Boldog babavárást!27hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Boldog babavárást mindenkinek!
Szia! Én is 13 hetes vagyok és már kismamanacit hordok, mert az kényelmes. A legjobbakat!
Szia Hat En is nagyon koran kezdtem el hordani a kismamanadragot, mert a normal gatyok nem jottek fel ram, annyira fel volt puffadva a pocakom.Es tenyleg ugy van ahogy irjak is itt tobben, itt nicns szokas, akkor hordod amikor neked jo, senki nem fog miatta kinevetni, sot csodalni fognak, h 13 hetesen milyen szep kis pocid van. Nagyon boldog babavarast kivanok
Azért írok, hogy legyen minn röhögni. Én úgy jártam, hogy a hatodik héttõl nem birtam elviselni a nadrágok öv részét a gombokat stb. Még az addig kényelmes melegítõmtõl is megõrültem. Tiszta ciki volt. Elmentem a kismama üzletbe, hátha hülyének néznek és elmondtam mi a helyzet és adjanak valami nadrágot ami nem gombos, nem gumis és azt sem érzem, hogy van. Meglepõdtem, mer nem nevettek ki. Azt mondták sok friss terhes jön hasonló panaszokkal. Aztán ez a feszítõ érzés késõbb elmúlt és tudtam hordani a többi nadrágomat is. Csak azért írtam, hogy nem szokás kérdése ez, hanem egyén függõ. Én így jártam.
az utolsónak: ez eléggé általános, hogy a kezdettõl 12. hétig úgy puffadsz, h olyan a hasad mint egy 4-5 hósnak és a 12. hétnél kb. lemegy a puffadás és újra/még nincs pocak és igazi majd kb. 20-21-tõl lesz. A puffadás miatt az elsõnél már a 7. héten kismama nadrágot és bandázst hortam. 8+4 km

Szeintetek normális az, hogy 13 hetes vagyok, de úgy érzem, nemhogy múlna, csillapodna a rosszullét, hanem inkább egyre csak erősödik?

Két terhességem már volt, azoknál szinte napra pontosan ugyanakkor, a 6. héten kezdődött ez az áldatlan állapot, és a 12. héten egyik pilanatról a másikra elmúlt. Most már 13 hetes vagyok, de egyre inkább erősödik az émelygés, hányinger, már szinte egész nap tart, eddig csak délután-este voltam rosszul, már az ételt sem kívánom, alig bírok kikelni az ágyból. A leleteim jók, az ultrahang szerint a baba is jól van. Járt már valaki így? Mikor fog már végre elmúlni? Nagyon örülök ennek a babának, de úgy érzem, mintha átok ülne rajtam.

Legjobb válasz: Én a 19. hétig voltam rosszul. minden terhesség más, szóval kitartás!

Én a 19. hétig voltam rosszul. minden terhesség más, szóval kitartás!
nekem is 6 hetesen kezdõdött, s 12 hetes elmúltam, mikor még rosszabb lett a helyzet. csak fokozódott a hányás! minden kijött belõlem egész nap. én is kíváncsi vagyok, vajon meddig tart még, mert az adott reményt, hogy 12 hetesen elmúlik :) 12+3hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, bíztató kilátások. :)
Nekem 7-8 hetesen kezdõdött es olyan 15-16 hétig tartott a hányás , hányinger és a második trimeszter végéig nem éreztem azt az érzést, hogy nnna most ettem egy jót mert semmi sem esett jól.Most 38 hetes vagyok és kb 1 hónapja tudnék zabálni de nem tudok mert már össze van nyomorgatva a gyomrom és alig eszem tele vagyok.Úgyhogy sikerült 3 kilót híznom egész terhesség alatt :S
Sajnos igen! Nekem ez a 6. terhességem, és mindegyiknél máskor ért véget. Most 13-14 hetesen lett vége, de ma 17 hetesen még hánytam egyet... Teljesen kiszámíthatatlan! Remélhetõleg nemsokára megszabadulsz a rosszullétektõl!
14 hetes vagyok, és tegnapelõtt elkezdtem hányni! Eddig néha kevés émelygésem volt, erre tessék. Sorstárs. :-)
Szió én is ugyan így vagyok 6 hétõl kezdödött a rosszulét, hányás , szagérzékenység. 12 hétnél a szagérzékenység jobb lett most már nem hányok ki mindent ha megérzem a illatát. Most 13+4 hetes vagyok egyik nap jó egyik nap rosszabb , de hála istenek már nem hányok csak napi egyszer, rosszulét , émelygés néha rámtör.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat, ez már nyugtat, hogy vannak sorstársaim. :) Remélem, ti is mihamarabb jobban lesztek!

Még csak 13 hetes vagyok, de nem bírom az emelkedőket. Mit tehetnék?

Ezalatt értem a lépcs?zést és a kirándulást is.Pedig eddig nem volt ilyen gondom,sokat jártunk túrázni.Egyenes úton bármeddig elsétálok,csak felfelé ne kelljen menni,mert egyb?l elkezdek fulladni.Most elkezdtem egy kismamatornát,hátha segít,bár ez f?ként csak a lábakat edzi.Van valaki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Ne fárazd ki magad.Bele kell törõdni, hogy ennyit bír jelenleg a szervezeted. Tényleg oda kell figyelni a pulzusodra,mert a szervezetednek két embert kell ellátnia. Nekem is magas volt a terhesség elején a pulzusszámom ,én is teljesen kifáradtam még a legkisebb sétától is. Jobb esetben kell egy kis idõ mire a szervezet átáll,és lehet hogy a pár hét múlva,már sokkal jobb lesz. Azért nem árt, ha megemlíted a dokidnak, és amikor mész a belgyógyászhoz neki is szólj errõl a dologról!

Ne fárazd ki magad.Bele kell törõdni, hogy ennyit bír jelenleg a szervezeted. Tényleg oda kell figyelni a pulzusodra, mert a szervezetednek két embert kell ellátnia. Nekem is magas volt a terhesség elején a pulzusszámom , én is teljesen kifáradtam még a legkisebb sétától is. Jobb esetben kell egy kis idõ mire a szervezet átáll, és lehet hogy a pár hét múlva, már sokkal jobb lesz. Azért nem árt, ha megemlíted a dokidnak, és amikor mész a belgyógyászhoz neki is szólj errõl a dologról!
Nem tudom milyen a szívmûködésed, terhesség alatt megnõ a szív munkája, de azért oda kell figyelni, számold meg a pulzusod nyugalomban mennyi egy perc alatt.Ha 100 fölé megy, említsd meg a háziorvosodnak, mert késõbb csak még több lesz.Biztos nincs baj ne aggódj, nekem alap 100-as.terhelésre 120-130, de nekem olyan is a keringésem, és nem akarok gyszert szedni.Sztem korai a terhességed ehhez, inkább orvosnak említsd meg, max megnyugtat. Ezenkívûl más oka is lehet, de én nem vagyok orvos, csak segíteni akarok:-) 19 hetes kismama
Én is így voltam kb a 8. héttõl, most vagyok 20 hetes és kb 1 hónapja jobb lett, már nem fáradok el annyira hamar, de így sem bírok olyan sokat, mint a terhesség elõtt. Ha elfáradsz, inkább pihenj!
Én kb. a 12. hétig nem bírtam. A 4.-5. hónapban tele voltam energiával. Most, hogy ennek vége, megint belassultam, mert keményedik a hasam, ha mozgok. szerintem ez változó.

13 hetes vagyok, és egy hete hagytam abba az utrogestant. Ma elmentem wc-re, és egy kicsi világosbarna váladék jött belőlem. Nem görcsöl a hasam, csak feszül, de arra azt mondták, hogy az normális. Mi lehet ez?

Az a baj, hogy a dokim most utazott el, és a telefonja is ki van kapcsolva. Mit csináljak, ha még egyszer el?fordul ?

Legjobb válasz: Nekem is kellett használni a 11 hétig, mivel elõtte is barnáztam és így múlt el.De amikor abbahagytam újra elõjött a barnázás.Nagyon megijedtem, de a dokim azt mondta, hogy nálam elõfordulhat mivel a méhszájnál van egy pici seb, és eddig is onnan jött.Ezért kaptam az utrogestant.Most pedig be kell tömni a lyukat:))Pihennem kellett.Az neked is jó:) De ha mégegyszer elõfordul inkább nézessd meg magad egy dokival nehogy baj legyen. 14 hetes pocis:))

Nekem is kellett használni a 11 hétig, mivel elõtte is barnáztam és így múlt el.De amikor abbahagytam újra elõjött a barnázás.Nagyon megijedtem, de a dokim azt mondta, hogy nálam elõfordulhat mivel a méhszájnál van egy pici seb, és eddig is onnan jött.Ezért kaptam az utrogestant.Most pedig be kell tömni a lyukat:) )Pihennem kellett.Az neked is jó:) De ha mégegyszer elõfordul inkább nézessd meg magad egy dokival nehogy baj legyen. 14 hetes pocis:) )

13 hetes vagyok. Eddig kerültük a szexet a párommal mert nagyon rosszul voltam az elmúlt hetekben! Most újból együtt voltunk, de utána nagyon bekeményedett a méhem! Ez nem árthat a babának?

Legjobb válasz: Szia! Elméletileg a 12.hét után "újból" lehet szexelni. Persze ha a doki nem tiltott el tõle. Én úgy olvastam, hogy az orgazmus által kiváltott görcsös állapot nem árt a babának, mivel nem okoz olyan erõs méhösszehúzódást ami kiváltaná a szülést vagy a vetélést. Persze nagyon óvatosnak kell lenni. Viszont ha az együttlét után jó fél órával se múlik el a görcsölés érzete, érdemes orvoshoz fordulni. Jó babavárást! 14 hetes kismama

Szia! Elméletileg a 12.hét után "újból" lehet szexelni. Persze ha a doki nem tiltott el tõle. Én úgy olvastam, hogy az orgazmus által kiváltott görcsös állapot nem árt a babának, mivel nem okoz olyan erõs méhösszehúzódást ami kiváltaná a szülést vagy a vetélést. Persze nagyon óvatosnak kell lenni. Viszont ha az együttlét után jó fél órával se múlik el a görcsölés érzete, érdemes orvoshoz fordulni. Jó babavárást! 14 hetes kismama

Dec 22-én volt az utolsó menstruációm, elvileg most 13 hetes vagyok. Az afp vizsgálatra ápr.18-ra kaptam időpontot. Nem túl korai ez az idő pont? Általában azt mondják hogy a betöltött 16. héten kell menni de én akkor épp hogy 16 hetes leszek.

Legjobb válasz: Szia! Nekem dec.10 volt az utolsó mensim, és én ápr.03.-ára kaptam idõpontot. Éppen annyi idõs leszek mint te. Én bízom a dokimban, te is tedd azt.

Szia! Nekem dec.10 volt az utolsó mensim, és én ápr.03.-ára kaptam idõpontot. Éppen annyi idõs leszek mint te. Én bízom a dokimban, te is tedd azt.
Szia!Kiszámoltam, hogy április 18-án 16 hetes és 6 napos leszel, úgyhogy szerintem nem korai, pont jó.
bízz a dokidban!!!! :)
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek! :)

13 hetes vagyok immár na de a kérdés naponta kell szedni a terhes vitamint vagy kétnaponta is elég?

Illetve persze mellette a helyes és vegyes táplálkozás ki hogy szedi illetve mit? és még egy kérdésem lenen: MAMAVIT terhes vitamint ki ismeri mennyire jo

Legjobb válasz: mi van ráírva a dobozra?gondolom naponta...

mi van ráírva a dobozra?gondolom naponta...
Elég két naponta szedni, késõbb pedig amikor eszedbe jut. Én a 30 héttõl nem is szedem, helyette sok gyümölcs, zöldség, változatos táplálkozás. Boldog babavárást! 35 hkm
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Én a 13.hétig naponta szedtem. Most már csak 2naponta szedem. 15hkm
Én még mindig naponta szedem. Mamavitet nem ismerem. 24 hetes
Szia! Mamavitet én sem ismerem, én Gravidát szedek. Úgy gondoltam, hogy kb a 13. hétig naponta szedem, utána két naponta, nem akarok sem óriás babát sem jól meghízni a sok vitamintól.
én a két lányomnál kb. a 6.héttõl naponta Elevit-et szedtem, sõt szoptatás alatt is, mindketten bõven 4kg feletti súllyal és egészségesnek születtek.Most 10 hetes terhes vagyok, de két napja szedem csak a Gravidát, elõtte sima Béres Activát szedtem minden nap 4 héten keresztül.

Árthat a babának, hogy kemény felületen (betonon) ültem? Nem volt hideg, és volt alattam egy vékony párna is, de nem volt kényelmes.13 hetes vagyok

Legjobb válasz: nem árt neki, hogy kemény felületen ültél, nyilván, ha nem volt kényelmes, akkor ne ülj ott, de a babád védve van, ezt meg sem érezte, csak neked volt kényelmetlen

nem árt neki, hogy kemény felületen ültél, nyilván, ha nem volt kényelmes, akkor ne ülj ott, de a babád védve van, ezt meg sem érezte, csak neked volt kényelmetlen
de most komolyan....milyen értelemben árthatna? Neked kényelmetlen attól neki miért lenne az? Tényleg nem értem...:( szoros a kapcsolat de azért nem ennyire...jöhet a lepontozás...:/
Jesszusom, most komolyan az a kérdés, hogy ha kényelmetlenül ülsz, akkor attól baja lesz-e a babádnak?! Igen, betonsegge lesz tõle a gyereknek, mostantól nagyon vigyázz, csak pihe-puha vörös bársonyszékre tedd le a kis popókád! Az a biztos.
22:17-nek :DDDDDD
Kicsit enyhébb??huh nálatok milyen idõ van kedves utolsó??mert ha itt kicsit enyhébb lenne, akkor is megsülnék szerintem...Ahhoz hogy felfázzon legalább pár napig jócskán 20 fok alatt kéne lennie a hõmérsékletnek, de még akkor se hinném, hogy felfázik, mert volt alatta párna.... Bocsi az off-ért kérdezõ. Semmi baja nem lesz a picidnek:)
Ilyen melegbe nem hiszem. De többet ne csinálj ilyent.
Egy kicsit enyhébb idõ lenne simán felfázhatna.
Én sem azt mondtam, hogy ártott volna. De gondolom a kérdezõ nem is a kényelmetlenség miatt írt.

13 hetes vagyok, amit megeszek egyből jön is ki belőlem, semmi nem marad bent, tiszta ideg vagyok, tudom az is rátesz egy lapáttal, de egyszerűen már nem tudok mit csinálni, enni se merek, elmúlik ez valamikor ha igen mikor és addig mit csináljak?

Legjobb válasz: Ha nem mersz enni, akkor legalabb igyal. Az is kijon? Ha igen, akkor fordulj orvoshoz, nehogy kiszaradj. Pici kortyokat, pici falatokat egyel, talan ugy jobb lesz.

Ha nem mersz enni, akkor legalabb igyal. Az is kijon? Ha igen, akkor fordulj orvoshoz, nehogy kiszaradj. Pici kortyokat, pici falatokat egyel, talan ugy jobb lesz.
szia, én az ötödik héttõl a 16.-ig napi szinten hánytam, .. már en is ki voltam akadva 1 hét után hogy semmi nem marad bennem, le is fogytam 5 kilót. Nekemaz vált be, .igaz Borzalmasan hangzik - hogy a hányások után egybõl ettem, így nem volt üres a gyomrom, a hányinger is elmúlt, jó pár órára legalább. Egyébként a gyömbér kóla is jó volt hányinger ellen. :) kitartás, 21 hkm
Ne idegeskedj!Nálam ugyanez volt.A 10.héttõl a 16.hétig napi 2x hánytam, én is izgultam hogy nem fog fejlõdni a babám de nem volt semmi gond.Enni azért kell, próbálj meg kekszet, pirítós kenyeret, ilyeneket enni.És igyál sokat.
A baba elveszi a szervezetbõl azt, ami neki kell. Én az elsõ 16 hetet végighánytam, 4 kilót fogytam, de behoztam késõbb, 16 kiló plusszal fejezetm be a terhességet (nem ettem csokit :D). amit szerintem tehetsz, sok leves (leve, ha más nem megy), megtalálni azt, amit meg tudsz enni, nekem pl az õszibarack volt, napi 1-2 kilót megettem. Terhesvitamin sem árt, gyümölcslevek, teák, lehetõség szerint gyümölcsforrázatból, próbálj meg evés elõtt gyömbért enni/inni, az elveszi a hányingert.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!