Találatok a következő kifejezésre: 13 hetes vagyok, 3 (33 db)

13 hetes vagyok, 3 kg-ot hiztam, pedig sose voltam hizekony. Sok ugye? 158cm, 55kg

Legjobb válasz: A már 3kg igen, mert ebben még sehol nincs a baba.

A már 3kg igen, mert ebben még sehol nincs a baba.
Elsõre soknak tûnik, de majd attól függ, késõbb hogy hízol. Én az elsõ trimeszterben 5kg híztam, mert a rosszullétek miatt nagyon össze vissza ettem, örültem ha bármi bent maradt. Még kb két hetem van hátra, és összesen 13kg-t híztam, ez pedig összességében nem sok. Szóval nehogy neki állj diétázni, persze kettõ helyett sem kell enni!
A kérdező hozzászólása: Munkam miatt sajnos rossz idoben vacsorazok, este 7 korul jutok etelhez, es akkor nagyon ehes szoktam lenni, de mostmar visszafogom magam, mert ez igy nagyon nem lesz jo. Teljesen kivagyok emiatt.
Nem sok egyáltalán, egy nap alatt is változik az ember súlya plusz/mínusz 1-2 kilót. Ez még nem hízás.
Én a 6 és 9. hét között híztam 3 kg-ot... nem tudtam mit csinálni, csak akkor nem volt hányingerem, ha ettem - csupa hízlaló szénhidrátot, lisztbõl készült dolgokat. Ezeket kívántam. Aztán amikor kezdtem jobban lenni, egyre jobban oda tudtam figyelni, és a 9. hét után megállt a hízás. Ezen a héten még nem mértem magam, de nagyjából odafigyelek, úgyhogy ha jön is fel plusz kg, akkor az inkább víz és egyebek, nem hinném, hogy zsír. Ettõl függetlenül én sem vagyok boldog attól a plusz 3 kilótól, de én az elsõ két terhességem is így kezdtem. Az elején nagyon gyorsan és sokat híztam, aztán a végén meg megállt és szinte semmit.
Szia! Èn 14. Hétre +5 kg-ot hiztam, nem vagyok elkeseredve, mert attól függ hogy a késöbbiekben hogy hízok. 14+2 hkm
Hát, reméljük, nem hízol már ilyen ütemben tovább. Szerintem nagyon sok, mert ez még nem a baba...:/ Egyébként 158cm-hez 52kg is csak normális volt, nem vékony. Szóval a BMI-d oké volt a terhesség elején, én nem aggódnék:)
Szerintem is vigyázz, csak ezt tudom tanácsolni, mert én nem vigyáztam eléggé. 15 hetesen voltam 4 kg plusznál (én is 158cm vagyok, 56-tal kezdtem a terhességem). Aztán havonta még feljött kb. 4 kg, utolsó másfél hónapban a legtöbb, úgyhogy 79 kilósan mentem szülni, szóval 23 kg felszaladt (mire a fiam 7 hónapos lett, lement mind).
15+3 napos vagyok. Eddig 1, 5kg-t híztam. Most vagyok 52kg, es 163cm

Az utolsó mensim szerint 13 hetes vagyok! Az ultrah amikor voltunk baba mérete 3, 7cm volt! Akkor melyik hétnek felel meg a baba mérete?

Az interneten is néztem de mindenhol mást ir!

Legjobb válasz: Nem mondta a doki? Saját "méreteimbõl" kiindulva, még nem vagy 13. hetes, mert picike a baba. Tájékozódásképpen a 12. heti uh-on a baba 60mm körül van, a 16 hetesen pedig 100mm.

Nem mondta a doki? Saját "méreteimbõl" kiindulva, még nem vagy 13. hetes, mert picike a baba. Tájékozódásképpen a 12. heti uh-on a baba 60mm körül van, a 16 hetesen pedig 100mm.
Szia ha ez segit én is 13 hetes vagyok és 11 hetesen voltam ultrahangon akkor volt a baba 5.5 cm remélem segitettem szia
Szia!Amikor én 13 hetes voltam, a baba ülõmagassága:6, 34cm+ a baba lába.A gép ki is hozta h 13 hetes a baba.Nem tudom segitettem-e.Remélem.16 hetes kismami
A méretek nagyon változóak lehetnek. Az utolsó mensid elsõ napja a 0. hét, a rá következõ az 1.hét, stb. Így is 13 hetesnek számítasz? A papírodra nem írták rá, hány hetes terhes vagy?
Nem tudom, én 10 hetes 1 naposan voltam UH-on és nekem 3, 84 cm volt :)
Amikor 13hetes2napos voltam akkor volt babóka 68mm.üdv 26hetes kismama
http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 itt megtudod nézni a méreteket 13hetesen ált. 68mm 10.hét 2nap a 37mm. de ezek általános adatok. boldog babavárást

Én 13 hetes vagyok, és az a problémám, hogy 3 napja minden este, illetve már reggel is be van dagadva a lábfejem (nam is kicsit) a bokám alig látszik. Mit csináljak? Szóljak a dokimnak?

Legjobb válasz: Mindenképpen szólj a dokinak vagy védõnõnek. Én 18 hetes vagyok és 2 napja kezdtem el dagadni, arra gondoltam csak a meleg, a végén tényleg nem volt semi baj de a védõnõ mondta jó hogy elmentem, mert akár terhességi toxikózis is lehet. És az nagyon veszélyes. Ugyan ilyenkor egyszerre 3 tünetnek kell lennie, de meg kell nézetni. Ha dagadás, magas vérnyomás és fehérje van a vizeletben akkor az gyanús. Nézesd meg!!! Ha van otthon vérnyomás mérõd mérd meg, én is mérem mindig. De 99% hogy téged is a korán jött jó idõ visel meg.

Mindenképpen szólj a dokinak vagy védõnõnek. Én 18 hetes vagyok és 2 napja kezdtem el dagadni, arra gondoltam csak a meleg, a végén tényleg nem volt semi baj de a védõnõ mondta jó hogy elmentem, mert akár terhességi toxikózis is lehet. És az nagyon veszélyes. Ugyan ilyenkor egyszerre 3 tünetnek kell lennie, de meg kell nézetni. Ha dagadás, magas vérnyomás és fehérje van a vizeletben akkor az gyanús. Nézesd meg!!! Ha van otthon vérnyomás mérõd mérd meg, én is mérem mindig. De 99% hogy téged is a korán jött jó idõ visel meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! Kicsit megilyedtem mert azt olvastam, hogy ilyen korán még nincs dagadás.
Szia! Sajnos nem számít, hogy hány hetes vagy. Én is úgy tudtam, hogy csak az utolsó trimeszterben van ilyen, aztán 21 hetesen nekem is elkezdett. Elõször csak a bokám, most már az egész lábfejem, és fáj is, ha ráállok. Mindenképp lássa a doki, mert lehet mástól is, nem csak szimplán a melegtõl. Ülõ munkát végzel? Ha igen, akkor valószínûleg attól.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a választ! Igen, ülõ munkát végzek, de éjszakáról reggelre isúgy kelet, hogy már be van dagadva. Vassan a lábujjaim is úgy néznek ki mintha elefánttapi lenne. :(

13 hetes múltam, 3. gyerek, őt éreztem, vagy bolond vagyok? Kis kaparászást éreztem. Kinek mikor mozdult meg?

Legjobb válasz: Nem bolondultál meg! Én három gyerekes vagyok szintén,és 12 hetes volt a pocakomban a harmadik babóm amikor kaparászott,sõt mintha bukfencezett volna.

Nem bolondultál meg! Én három gyerekes vagyok szintén, és 12 hetes volt a pocakomban a harmadik babóm amikor kaparászott, sõt mintha bukfencezett volna.
Én a másodikat éreztem a 11. héten, halványan, a 13. héten már erõteljesen :) Most, a 3. babánál nem vagyok biztos, hogy Õt érzem.:( Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!! Üdv: 2 gyermekes, 16 h.km.
13+3 vagyok ma és kb egy órája végigbokszolt a bébim :) ) kint álltam az udvaron és telefonáltam, nem is figyeltem.. aztán egyszercsak dumálás közben valami furát éreztem... épp mondom a telben, hogy jajj :D lehet mozog a bébi :) ) biztos vagyok benne, hogy õ volt.:) ) 3. baba és hátsó falon tapad.
Én elsõ babám 16 hetesen éreztem, fekveskor, 18 hetesen ha a hasamon volt a kezem oda kucorodott, mindenki hülyének nézett. ne hallgass a buta beszédre, elvezzd ki minden percet. :)
A kérdező hozzászólása: Ha nem fekszem, én se éreztem volna, csak ledõltem a kisebbel.Ha ezt mosogatás közben csinálja, észre se veszem, meg pont hanyatt fekve voltam.
Hát ezek szerint én vagyok a kivétel. 5. babámat várom, de én egyiket sem éreztem a 17. hét elõtt, pedig nem vagyok túl nagydarab. Most még a lepény is hátul tapad, mégis csak ilyen késõn vettem a jelzéseket. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy bolond vagy, inkább irigyellek kicsit.
Pont most akartam ilyen kérdést írni! :-) Én 14 hetes vagyok, de már a 12. héttõl érzem a kaparászást, igaz azon a héten csak egyszer, aztán utána egyre többször. Második baba, szóval tudom, hogy milyen, ha mozog a baba, de ilyen korán megérezni? Ezek szerint lehetséges! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor oké, itt elmélkedtem, de arra jutottam, hogy nem mondom senkinek, mert bolondnak néznek.2 napja is éreztem ezt, de úgy gondoltam, áááá, nem lehet babamozgás.
Én már 11 hetesen éreztem. Nagyjából mindenki hülyének nézett, pedig õ volt az. :)
Én elsõ terhes vagyok és 13. héttõl éreztem. Védõnõm hülyének nézett mert én elméletbe csak 20. héttõl érezhetem. Az agyamra mennek azok akik a sablon szerint mondják emg hogy nem a baba rugott. Elvégre rughatott fõleg ha a kismama vékony .Tübszörri terhesség után hamarabb érezheted. Szóval szerintem a kicsi volt az:D

Lehet bármi baja a babámnak, ha 2-3 hete átestem egy enyhébb gyomorhuruton? (13 hetes vagyok)

Legjobb válasz: Szerintem nem. Nekem arc- és homloküreggyulladásom volt 6 hetesen. Nagyon aggódtam, de az orvosom megnyugtatott, hogy ha lett volna baja elvetéltem volna. Amelyik baba egészséges az nagyon sokat kibír.

Szerintem nem. Nekem arc- és homloküreggyulladásom volt 6 hetesen. Nagyon aggódtam, de az orvosom megnyugtatott, hogy ha lett volna baja elvetéltem volna. Amelyik baba egészséges az nagyon sokat kibír.
Ha két három hete történt, akkor a babád már legalább 10 hetes volt. Akkorra már az a hatalmas, gyors sejtosztódás kezd lelassulni, hiszen 12 hetesen már szinte mindene megvan. Biztos voltál ultrahangon, ahol minden rendben volt, a 16 hetes AFP szûrés minden bizonnyal egészen meg fog nyugtatni.
Nyugodj meg, biztosan minden rendben van!

13 hetes es 3 napos terhes vagyok. Miert nehez aludnom akar az oldalamon akar a hatamon? Ejszakat nem alszok, majd reggel, mikor mas mar felvan en akkor alszok. Es a pocak mikor lesz mar egy kicsit lathato?

Legjobb válasz: én is csak reggel tudok aludni,amikor már a párom elment dolgozni.próbálj meg egy puha párnát a pocid alá rakni,és valamennyire húzd fel a térded.nekem nem mindig,de általában beválik és egy pohár meleg tej.a poci mérete,meg mindenkinél változik.15hetes vagyok,de a hasam már hatalmas,pedig még nem is híztam.nekem azt mondta a védõnõ,hogy alkati kérdés és hogy mennyire erõs a hasadban a kötõszövet.jó babavárást.

én is csak reggel tudok aludni, amikor már a párom elment dolgozni.próbálj meg egy puha párnát a pocid alá rakni, és valamennyire húzd fel a térded.nekem nem mindig, de általában beválik és egy pohár meleg tej.a poci mérete, meg mindenkinél változik.15hetes vagyok, de a hasam már hatalmas, pedig még nem is híztam.nekem azt mondta a védõnõ, hogy alkati kérdés és hogy mennyire erõs a hasadban a kötõszövet.jó babavárást.
Én is párnát javaslok de a két combod közé.Nekem bevált.Nem tudtam mi bajom forgolódtam összevissza éjszaka aztán megpróbáltam és egy pillanat alatt visszaaludtam.Pocakom nekem nemrég kezdett el látványosan nõni.18 heteske

13 hetes vagyok. Hüvelyi szúrkákat, derék fájás, és alhas fájás, persze kibírhatóak és nem mindennap, de 2-3 naponta és kellemetlenek. Normális ez ilyen korán? Mit lehet ellene tenni?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Normális. Egész terhesség alatt elõfordulhat. (És szerintem nem is rossz, ha csak ennyi tüneted van! :o)

Normális. Egész terhesség alatt elõfordulhat. (És szerintem nem is rossz, ha csak ennyi tüneted van! :o)
Volt már egy vetélésem ezért a mostanival is folyton aggódok. Most 14 hetes pocakban. Nekem is folyton fáj vagy szurkál valahol. Az elsõknél még nagyon féltem, de mára már megszokta, hogy ez a terhességgel jár. Pár hete közepesebb menstruációs görcseim is voltak az is teljesen normális. Azért vannak ezek az érzések, mert dolgozik a baba és a méh is. Magnéziumot lehet szedni, akár igény szerint vagy rendszeresen is , én 3x1 szedek Magnerotból. De jó a magneB6 is de nekem a fent említett vált be jobban igaz elég drága.
A kérdező hozzászólása: hát a tüneteim (hányás, stb) 10 hetesen elmúltak a fáradtság maradt és ezek jöttek a helyükre. Néha meg ijedek, mert a hüvelyemben a szúrkák elég sokáig is elszoktak tartani..
2 vagyok: még annyi, hogy amikor érzed, hogy fájdogál valahol próbálj lepihenni mert az is nagyon sokat tud segíteni.
A kérdező hozzászólása: rendben kipróbálom majd valamelyiket. És köszönöm a válaszotokat :)
Én 10+4 napos vagyok. Nálam is vannak ilyen mensiszerû görcsök, derékfájás, most már 2 napja érzem, aztán elmúlik egy-két napra.... hányingerem még van, de az sem minden nap!
2 vagyok: Nekünk van szívhang figyelõnk, amit elvileg 12 héttõl, de inkább 14 héttõl lehet használni. Nem olcsó egy ilyen masina, mert kb. 9000Ft (mi kölcsön kaptuk). Nekem ha kételyem vannak, hogy valami nincs rendben akkor gyorsan megnézem van e szívhangja. Egy idõ után az ember nagyon gyorsan megtalálja. A babának nem árt, de nem is nagyon szereti, de napi 1-2 perc míg meg hallgatod biztosan nem árt. Az én kis magzatkám van, hogy elbújik olyankor nem lehet hallani, de akkor még este is ránézek és mindig ott van. Kutya baja. Nem jó ha az ember aggódik, rengeteg rosszat lehet hallani a neten is és minden egyéb helyen, de hinni kell, hogy minden a legnagyobb rendben van a picivel. Ha tünetek vannak az jó mert akkor egészen biztos, hogy valami történik, és ez a valami 99%, hogy a picike növekedése! Magnézium, magnézium, magnézium! A babának nem árt, tényleg iszonyatosan hatásos.

Ha pl.12+3 hetes vagyok, akkor 12, vagy 13 hetesnek kell mondanom magam? Mert ugye már a 13-ikban vagyok.

Legjobb válasz: A 12+3 betöltött 12 hét, tehát már a 13-ban van a kérdezõ. Én mindig annyit mondtam, ahány hét volt, nem foglalkoztam a napokkal, 12+3 naposan 12 hetes terhes voltam és kész:)

A 12+3 betöltött 12 hét, tehát már a 13-ban van a kérdezõ. Én mindig annyit mondtam, ahány hét volt, nem foglalkoztam a napokkal, 12+3 naposan 12 hetes terhes voltam és kész:)
Nem értek egyet az elsõ hozzászólóval, ha 12+3 hetes vagy, akkor betöltött 12 hetes vagy, és valóban a 13-dik hetet töltöd. Én mindig a betöltött hetet mondtam, vagy ha már a 6. nap volt, (pl. 12+6) akkor felkerekítettem.
Hivatalosan 12 hetes terhes vagy, ha betöltöd a 13-at, akkor mondhatod magad 13 hetesnek. Azt viszont mondhatod, hogy a 13. hétben vagy.
Nem a 13. hétben vagy, hanem a 12. hétben!
Mondd azt, hogy a 13. hétben vagy, én is így szoktam :-)

12-hetes babás vagyok, jövö héten kell mennem 3-dik uh-ra, de akkor már 13 hetes leszek. Milyen vizsgálatok következnek? Látni rendesen a babát?

Legjobb válasz: Szia!En is 13 hetes vagyok!Tegnap voltam uh-on.Nagyon aranyos volt mar!Igaz ugy nez ki mint egy "kis ufo" de nagyon aranyos!!!!!Latni lehettet a koponyat,2 agyféltekét,a szemeket,gerincet,kezeit,lábait.Nagyon édes!!!!Nekem össze vissza mocorgott alig tudott rola a doki képet csinálni! Ma volt nállam a védõnõ és legközelebb 16 hetesen kell mennem vérvételre,vizeletre(beutaloval amit ö adott) majd 18 hetesen a következö uh-ra.Januárban lesz a következö tanácsadásom addig mennem kellett beutaloval (kaptam a tanácsadáson)a belgyogyászatra ott csinaltak egy ékg-t(es bepecsételt a kiskönyvbe!) es fogászatra(ahol szinten kellett pecsételni a kiskönyvbe). Remelem tudtam segiteni!!!Minden jot!

Szia!En is 13 hetes vagyok!Tegnap voltam uh-on.Nagyon aranyos volt mar!Igaz ugy nez ki mint egy "kis ufo" de nagyon aranyos!!!!!Latni lehettet a koponyat, 2 agyféltekét, a szemeket, gerincet, kezeit, lábait.Nagyon édes!!!!Nekem össze vissza mocorgott alig tudott rola a doki képet csinálni! Ma volt nállam a védõnõ és legközelebb 16 hetesen kell mennem vérvételre, vizeletre(beutaloval amit ö adott) majd 18 hetesen a következö uh-ra.Januárban lesz a következö tanácsadásom addig mennem kellett beutaloval (kaptam a tanácsadáson)a belgyogyászatra ott csinaltak egy ékg-t(es bepecsételt a kiskönyvbe!) es fogászatra(ahol szinten kellett pecsételni a kiskönyvbe). Remelem tudtam segiteni!!!Minden jot!

18 hetes terhes vagyok utolsó vérzésem első napja 03.13. uh szerint 3 nappal később többi lent?

de a véd?n? szerint az én utolsó vérzésem els? napja 03.21!múlt hét kedden voltam vérvételen afp-n amikor 17 hetes voltam uh szerint és doki szerint is de véd?n? szerint 16 és pontosan lett levéve az afp de magas lett a vel?cs? záródási rendellenesség kockázata!okozhatta az hogy rossz id?ben lett levéve a vér?pénteken megyek uh-ra remélem nem lesz semmi gond!írjatok már ilyen tapasztalatokat nektek mi hogy volt mert én mindjárt meg ?rülök!!!!!!ti féltetek?

Legjobb válasz: Szia! Ez a 3-ik terhességem, 11 hetes babás vagyok. A másodiknál végig az volt, hogy a lányom méretei mindig kisebbek voltak, mint amit az uh kiszámolt az utolsó menstruációból. Ez a csúszás abból adódott, hogy nem 28 naposak a ciklusaim, ez miatt az apf-m sem volt jó, mert nem jó idõben vették le. Csináltattunk integrált tesztet, semmi probléma nem volt. Most is rákészültünk erre, az apf egy õsrégi, megbízhatatlan módszer, megyünk integrált tesztre. Neked már sajnos nem lehet levenni, menj el a uh-ra az a biztos. Minden rendben lesz:)

Szia! Ez a 3-ik terhességem, 11 hetes babás vagyok. A másodiknál végig az volt, hogy a lányom méretei mindig kisebbek voltak, mint amit az uh kiszámolt az utolsó menstruációból. Ez a csúszás abból adódott, hogy nem 28 naposak a ciklusaim, ez miatt az apf-m sem volt jó, mert nem jó idõben vették le. Csináltattunk integrált tesztet, semmi probléma nem volt. Most is rákészültünk erre, az apf egy õsrégi, megbízhatatlan módszer, megyünk integrált tesztre. Neked már sajnos nem lehet levenni, menj el a uh-ra az a biztos. Minden rendben lesz:)
Te tudod az utolsó mensid dátumát? 03.13-án volt? mert ha igen, akkor mindegy, hogy mit monda a védõnõ, a hivatalos terhességi kort ebbõl kell megállapítani. Emellett pedig az is fontos mit mond a doki az uh alapján! De nem az a fontos, hogy a védõnõ mit mond amikor hasra csapott! Miért mondta, hogy 03.21-én volt az utolsó mensid? Mire alapozta? Bocs nekem kicsit zavaros s történet. Az afp-t sokszor veszik le rossz idõben, de akkor is adhat fals eredményt, ha jó idõben veszik le. Elavult módszer, csak arra jó, hogy a kismamák megijedjenek. Ha a 12 hetes uh és vérvétel eredménye jó lett, akkor az a lényeg, nem pedig az afp.
A kérdező hozzászólása: a legelsõ uh-n az volt írva a papíromra hogy akkor volt az utolsó vérzésem a számított adatokból a mikor mentem 12 hetesen akkor 13 hetesnek becsülték a babát kb akkora amikor volt az igazi utolsó vérzésem de ezt a védõnõ nem veszi figyelembe a saját papírjain nem írta át!mikor meg megy a dokimhoz ki van akadva a védõnõre hogy mit csinál meg nem tud számolni meg ilyenek most meg én iszom meg az egésznek a levét hogy végig idegeskedhetem az egész terhességem! ja mert az afp-s papírra is az lett írva hogy 03.21 és nem 03.13
A kérdező hozzászólása: kb 6 vagy 7 hetes koromtól szedem a gravidát és a magne b6-ot az jó?remélem igazotok lesz és nem lesz semmi baj
A kérdező hozzászólása: ja és nekem is a kombinált tesztemre az volt írva hogy alacsony kockázat ott minden rendben volt

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!