Találatok a következő kifejezésre: 13 hetes milyen vizsgálatokat (5 db)

12-hetes babás vagyok, jövö héten kell mennem 3-dik uh-ra, de akkor már 13 hetes leszek. Milyen vizsgálatok következnek? Látni rendesen a babát?

Legjobb válasz: Szia!En is 13 hetes vagyok!Tegnap voltam uh-on.Nagyon aranyos volt mar!Igaz ugy nez ki mint egy "kis ufo" de nagyon aranyos!!!!!Latni lehettet a koponyat,2 agyféltekét,a szemeket,gerincet,kezeit,lábait.Nagyon édes!!!!Nekem össze vissza mocorgott alig tudott rola a doki képet csinálni! Ma volt nállam a védõnõ és legközelebb 16 hetesen kell mennem vérvételre,vizeletre(beutaloval amit ö adott) majd 18 hetesen a következö uh-ra.Januárban lesz a következö tanácsadásom addig mennem kellett beutaloval (kaptam a tanácsadáson)a belgyogyászatra ott csinaltak egy ékg-t(es bepecsételt a kiskönyvbe!) es fogászatra(ahol szinten kellett pecsételni a kiskönyvbe). Remelem tudtam segiteni!!!Minden jot!

Szia!En is 13 hetes vagyok!Tegnap voltam uh-on.Nagyon aranyos volt mar!Igaz ugy nez ki mint egy "kis ufo" de nagyon aranyos!!!!!Latni lehettet a koponyat, 2 agyféltekét, a szemeket, gerincet, kezeit, lábait.Nagyon édes!!!!Nekem össze vissza mocorgott alig tudott rola a doki képet csinálni! Ma volt nállam a védõnõ és legközelebb 16 hetesen kell mennem vérvételre, vizeletre(beutaloval amit ö adott) majd 18 hetesen a következö uh-ra.Januárban lesz a következö tanácsadásom addig mennem kellett beutaloval (kaptam a tanácsadáson)a belgyogyászatra ott csinaltak egy ékg-t(es bepecsételt a kiskönyvbe!) es fogászatra(ahol szinten kellett pecsételni a kiskönyvbe). Remelem tudtam segiteni!!!Minden jot!

December 11-én megyek 3-adik uh-ra. Akkor leszek 13 hetes babás. Mennyire lessz látható a baba? Esetleg a neme? (elsö picurom) Ezután milyen vizsgálatokra számithatok?

Legjobb válasz: már kirajzolódik az alakja,de attól is függ,hogy mennyire jó a gép,amivel az uh-t csinálják. Mi láttuk a kis arcocskáját,kezeit is. A nemét viszont nem,azt kb. 16 hetesen tudtuk meg.

már kirajzolódik az alakja, de attól is függ, hogy mennyire jó a gép, amivel az uh-t csinálják. Mi láttuk a kis arcocskáját, kezeit is. A nemét viszont nem, azt kb. 16 hetesen tudtuk meg.
Szia! Nekem a 13. heti uh-on már megmondták, hogy kisfiú. Szerintem ha tapasztalt az orvos, és a baba is mutogatja magát, akkor meg lehet mondani.:-) Boldog babavárást: 37 hetes kismama
Szia, nekem a 13. heti ultrahang maga volt a csoda :) Látni azt hogy mennyit fejlõdött, hogy mocorog, integet.. nekünk készült róla felvétel is, ha gondolod katt rá: http://www.indavideo.hu/video/Az_elso_felvetel_13_hetesen
Elõzõtõl kérdezném:) ! Hol csinálnak a 13.heten ilyen videófelvételt? Gratulálok, gyönyörû
Teljesen látható lesz, már mindene megvan, csak kicsi!A neme viszont nem lesz látható, azt legkorábban a 18.heti genetikai UH-n láthatják esetleg!Lesznek többféle vizsgálatok, vérvételek, rendszeres UH, majd a vége felé NST ami a méhtevékenységet mutatja.De nem kell még ennyire elõre gondolkodnod.Élvezd ki minden percét!Könnyû terhességet kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.Aranyos vagy!
A "videofelvételes kismama" vagyok. Nekem ezt a felvételt a gyõri kórházban csinálták, igaz egy kis átalakitáson ment keresztül, hiszen VHS felvétel eredetileg, és a zene is utólag készült hozzá. A 19. heti felvételünkön érdekes módon szinte semmit sem látni, ott a 4D-s felvétel adta át ezt a csodálatos élményt. Kitartást és jó pocakodást kivánok minden kedves kismamának!
Nekem csak ultrahang volt a 12 héten.
Kedves 7-es válaszoló! !-es vagyok...kár, hogy nem tudtam errõl. Nálam az van, hogy a Róbert Károlyban fogok szülni, ahol a kombinált tesztet 30.000-ért csinálják...(nézd meg a neten, fenn van az árlista). Sajnos állami kórházba nem tudtam menni, lévén, hogy nincs ismerõsöm, orvosom ott...stb. ezért a G1 Intézetben csináltattam meg a kombinált tesztet 19.000 forintért. Az Istenhegyin, ahol a legtöbben csináltatják még drágább...
Kedves kérdezõ! Sajnos azt nem tudom, hogy az általad írt kórház is végez-e kombináltat.Utána kell járnod.Elsõsorban kérdezd errõl az orvosodat.
Kedves 4.válaszoló! Én is Budapesten lakom! Az Uzsokiban csináltattam már másodszor a kombinált tesztet 9 ezerért, aminek te írtad az árát az az integrált teszt, és ezután van a Quartett teszt, ami már 29 ezer Ft.Az utóbbi 2 nem csak a 2 kórt(down és edwards)szûri ki, hanem még más dolgokra is kiterjed.
Azt nem tudom, de erdemes megnezetni kombinalt teszttel. A 12. Heti uh-n nézik az orrcsontot és a nyakredõt. Ha ezek rendben vannak meg vesznek vert, amibol egy biztosabb valaszt kapsz a down es az edwards elofordulasanak lehetosegere. En ugy voltam vele, h a nyakredo jo volt es az orrcsont is latszott 11+4 hetesen, ezert nem aggodtam annyira, de azert megcsinaltattam a vervetelt, szerencsere az is jo lett.
A kérdező hozzászólása: A Dan-kort azt a debreceni kenézy korház is vizsgálja? Eddig még azt mondták h minden rendben 9 hetesen volt 17 mm-es. Félünk a dan kortól bár egyikõnk családjában se volt ilyen betegség, tudom h ez nem attól függ.
Igen, bár a 9000 olcsonak szamit, en Bp-en 19000-ert csinaltattam es ez majdnem a legalacsonyabb ár volt amit talaltam.
Ilyenkor választható a kombinált, integrált vagy a quartett tesztek között, ami a 12.heti uh.eredményeinek felhasználásával és vérvétellel csinálnak.Ezek fizetõsek, a kombinált teszt a legolcsóbb, 9 ezer Ft, de nagyon nagy biztonsággal kiszûri a downkórt és az edwards kórt.Nálunk a kórházban vették le a vért hozzá.
igen, uh.A többit a védõnõ megmondja.A kövi uh 20 hetesen lesz, akkor álltalában már meg tudják mondani a baba nemét is, ha mutatja magát.:) 26hkm
Hááát...nem semmi árak vannak... :o az agyam eldobom!290 ezer egy szülés???Engem teljesen ingyen úgy elláttak, hogy egy szavam sem lehet!Persze most sem lesz fogadott orvosom, de nagyon bízok az Uzsokiban dolgozó orvosokban, és mindössze egy ideiglenes lakcím kellett ahoz, hogy ellássanak a kórházban és az sztkban is.El vagyok ájulva rendesen ezektõl az áraktól...


13 hetes korban milyen vizsgálatokat csinál a Nőgyógyász?

Jöv?héten töltöm a 13hetet és a N?gyógyász mondta,hogy muszáj menni,mert ebben a 13dik hétben lehet megcsinálni azt a vizsgálatot.Milyen vizsgálatra számítsak?

Legjobb válasz: Volt 12.heti UH ? Ha igen , akkor szerintem a méhszájadat vizsgálja meg !

Volt 12.heti UH ? Ha igen , akkor szerintem a méhszájadat vizsgálja meg !
Szerintem a 12.hetes vizsgálatra gondolt, ami egy ultrahag vizsgálat (általában). Tarkóredõ mérést szoktak nézni a babánál, ezzel lehet kiszûrni a korai fejlõdési rendellenességek egyikét, ill, megnézik a babát, hogy meg van-e mindene , jól fejlõdik-e. Nálam ezeket nézték.
Én pont ma töltöm a 15. hetet ezért biztosan emlékszem, hogy nekem csak hüvelyi uh-t csinált.És csak leelenõrizte hogy rendben vagyunk-e?! Megnézte a vérvétel és az uh eredményét és ennyi! Nem kell aggódni! De ha nem volt még eddig rákszûrésed akkor lehet, hogy most csinálja.
12 héten van uh, 16 héten labor, majd 18 hetesen uh. Lehet, kenetet akar venni, azt is szoktak 3X a terhesség alatt. Ne félj, biztos nem lesz semmi váratlan dolog:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat kicsit legalább megnyugodtam, hogy semmi komoly nem lesz.

Milyen értékek jók a 13. hetes vizsgálaton?

Legjobb válasz: Van egy átlag, ami tényleg csak megközelítõ érték. Ezen az oldalon megtalálod. http://mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Gratulálok a babához!

Van egy átlag, ami tényleg csak megközelítõ érték. Ezen az oldalon megtalálod. http://mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Gratulálok a babához!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!