Találatok a következő kifejezésre: 13 hetes már kell (8 db)

12-hetes babás vagyok, jövö héten kell mennem 3-dik uh-ra, de akkor már 13 hetes leszek. Milyen vizsgálatok következnek? Látni rendesen a babát?

Legjobb válasz: Szia!En is 13 hetes vagyok!Tegnap voltam uh-on.Nagyon aranyos volt mar!Igaz ugy nez ki mint egy "kis ufo" de nagyon aranyos!!!!!Latni lehettet a koponyat,2 agyféltekét,a szemeket,gerincet,kezeit,lábait.Nagyon édes!!!!Nekem össze vissza mocorgott alig tudott rola a doki képet csinálni! Ma volt nállam a védõnõ és legközelebb 16 hetesen kell mennem vérvételre,vizeletre(beutaloval amit ö adott) majd 18 hetesen a következö uh-ra.Januárban lesz a következö tanácsadásom addig mennem kellett beutaloval (kaptam a tanácsadáson)a belgyogyászatra ott csinaltak egy ékg-t(es bepecsételt a kiskönyvbe!) es fogászatra(ahol szinten kellett pecsételni a kiskönyvbe). Remelem tudtam segiteni!!!Minden jot!

Szia!En is 13 hetes vagyok!Tegnap voltam uh-on.Nagyon aranyos volt mar!Igaz ugy nez ki mint egy "kis ufo" de nagyon aranyos!!!!!Latni lehettet a koponyat, 2 agyféltekét, a szemeket, gerincet, kezeit, lábait.Nagyon édes!!!!Nekem össze vissza mocorgott alig tudott rola a doki képet csinálni! Ma volt nállam a védõnõ és legközelebb 16 hetesen kell mennem vérvételre, vizeletre(beutaloval amit ö adott) majd 18 hetesen a következö uh-ra.Januárban lesz a következö tanácsadásom addig mennem kellett beutaloval (kaptam a tanácsadáson)a belgyogyászatra ott csinaltak egy ékg-t(es bepecsételt a kiskönyvbe!) es fogászatra(ahol szinten kellett pecsételni a kiskönyvbe). Remelem tudtam segiteni!!!Minden jot!

Ha pl.12+3 hetes vagyok, akkor 12, vagy 13 hetesnek kell mondanom magam? Mert ugye már a 13-ikban vagyok.

Legjobb válasz: A 12+3 betöltött 12 hét, tehát már a 13-ban van a kérdezõ. Én mindig annyit mondtam, ahány hét volt, nem foglalkoztam a napokkal, 12+3 naposan 12 hetes terhes voltam és kész:)

A 12+3 betöltött 12 hét, tehát már a 13-ban van a kérdezõ. Én mindig annyit mondtam, ahány hét volt, nem foglalkoztam a napokkal, 12+3 naposan 12 hetes terhes voltam és kész:)
Nem értek egyet az elsõ hozzászólóval, ha 12+3 hetes vagy, akkor betöltött 12 hetes vagy, és valóban a 13-dik hetet töltöd. Én mindig a betöltött hetet mondtam, vagy ha már a 6. nap volt, (pl. 12+6) akkor felkerekítettem.
Hivatalosan 12 hetes terhes vagy, ha betöltöd a 13-at, akkor mondhatod magad 13 hetesnek. Azt viszont mondhatod, hogy a 13. hétben vagy.
Nem a 13. hétben vagy, hanem a 12. hétben!
Mondd azt, hogy a 13. hétben vagy, én is így szoktam :-)

Most vagyok 8 hetes. Legközelebb 5 hét múlva kell visszamennem a dokihoz majdnem 13 hetesen. Azt mondta az már körülményesebb vizsgálat lesz. Mi vár rám akkor? Többet is kell majd fizetni érte? (Magándoki)

Legjobb válasz: Javítsatok ki, de úgy tudom a magándokik egy átlagárban mozognak. pl. alkalmanként 10ezer. Azokban az alkalmakban lehet 10 perces vizsgálat meg 20 perces is.(vagy még több)

Javítsatok ki, de úgy tudom a magándokik egy átlagárban mozognak. pl. alkalmanként 10ezer. Azokban az alkalmakban lehet 10 perces vizsgálat meg 20 perces is.(vagy még több)
Ma már a kombinált teszt szakszerûbb és pontosabb, mint az integrált teszt. 2 évvel ezelõtt még az integrált teszt volt a megbízhatóbb, akkor azt csináltattam, most a szonográfus már a kombinált tesztet javasolta (Mátyásföld klinika, Bp).
Nálunk így megy, bár sok helyen, sokféle módon zajlanak a vizsgálatok: Magándokihoz járok, havonta, alkalmanként 8000, nem csinál uh-t. A kötelezõ uh-k a klinikán vannak, ahova idõpontot kell kérni, és ingyenesek: betöltött 12 héten : Down-szûrés, 18-20. hét genetikai uh (ide kell a 16. heti AFP eredmény), 30-32 hét uh, 36-38. hét uh. Vérvételre szintén ide kell járni, a kötelezõ: betöltött 16. héten AFP, fertõzõ betegségek, vércsoport, nagy labor, 25-26. hét cukorterhelés, ha ezeken minden ok, nálunk nincs több, 36. héten kenetvizsgálat Streptococcus B-re. Választható, azaz fizetõs vizsgálatok: -kombinált teszt 12-14. héten 9000, ide kell a 12. heti uh-n mért tarkóredõ értéke, Domw-kór, nyitott gerinc, genetikai rendellenességek -quartett teszt: 15-18. hét genetikai rendellenességek 15 000 A fenti két vizsgálat együttesen az integrált teszt: 25 000. Szerintem nem kellene olyan vizsgálatért pénzt kérnie, amit támogat a TB... 36 hetes kismama
Még azon az oldalon nyitva vagyok:) 11-14. héten integrált teszt: down -szindróma és nyitott gerinc-agyhiány szûrése (külön kpban:
A kérdező hozzászólása: Mit tartalmaz egy integrált teszt? Érdemes azt is megcsináltatni?
Utánanéztem! Maga a down-szûrés (tarkóredõ+ orrcsont) kötelezõ vizsgálat. Az integrált teszt választható, és azért tuti kell fizetni!
A Down nem kötelezõ, így nem támogatja a TB. Lehet utána olvasni..
Minden szûrést-ami kötelezõ- támogat a tb, én úgy tudom......
Nekem mindegyik vizsgálat 10 e volt. uh-val együtt. Tök mindegy, hogy hányadik heti, 12, vagy a többi.. Mind 10 volt. Minden alkalommal volt uh. + kézi vizsgálat. Havi egy alkalomra jött ki, A 12. heti genetikai uh-ért sem kért többet.
A kérdező hozzászólása: az igen! köszönöm! nem is mondta h többe fog kerülni mint egy egyszerû vizsgálat.Na akkor így kell felkészülnöm.
Valószínû, hogy genetikai uh-ra gondolt. Megnézik, hogy a baba rendesen fejlõdik-e. Magándokinál ez olyan 20000-25000 Ft. Ezzel a vizsgálati papírral kell menned a down szûrésre, amit nem támogat a TB. Attól függõen, hogy milyen szûrést szeretnél az ára 9000-29000 Ft között van. 14 hkm
Szerintem tarkóredõt fog nézni, (down-szûrés) az az extra. De nem hinném h ezért többet kérne....
A kérdező hozzászólása: 10 ezret kért eddig egy vizsgálatért, csak nem tudom még milyen extra vizsgálat lesz azon a 13.héten, hátha azért plusszba kéne fizetni.Nagyon keveset tudok errõl mi a szokás mert elsõ baba lesz :)
A kérdező hozzászólása: értek mindent nagyjából, köszönöm a válaszokat :)

Mikor a 12hetes uh-n voltam a doki azt mondta hogy már 13 hetes vagyok! Amugy meg a mensitöl számolva még csak 12 hetes! Most ha kell mennem az AFP vérvételre melyik hetet nézzem? Melyikhez viszonyitsak?

Legjobb válasz: Az AFP-re a védõnõ küld, legalábbis engem õ küldött és majd õ megmondja, melyik idõpontot nézd..de valószínû az UH alapján fogja mondani.

Az AFP-re a védõnõ küld, legalábbis engem õ küldött és majd õ megmondja, melyik idõpontot nézd..de valószínû az UH alapján fogja mondani.
Nekem is nagyobb volt a méretei alapján egy héttel. Mégis AFP-re a mensi szerinti 16.héten küldtek! Sõt az uh szerinti értékkel nálam nem is foglalkoztak soha, folyamatosan a mensi szerintit nézik! (38.hét)
Ne! Kérd meg a dokit, az uh alapján írja át! Nem mindenki a 15. napon esik teherbe, fõleg ha szabálytalan a ciklus. Az elõzõnek: nem mensi elõtt, hanem mensi után 2 héttel, és az elõtt 1 héttel.
az AFP-t a 16. és a 18. hét között kell nézni menj a 17.heten és akkor tuti
szia! nekem a 19.héten mondta, hogy 18 hetes és rákérdeztem, azt mondta, ez tájékoztató jellegû, a mérvadó a mensi. Nálad amúgy is fura, mensi elõtt nemigen lehettél babás.... szerintem számold csak a kiskönyv alapján.
az elsõ vagyok..nem a mensi elõtt lett babás...hanem a mensihez egy héttel közelebb, az viszont lehetséges..Mert a terhességi kor úgy van meghatározva hogy pl. valaki 6 hetes terhes az azt jelenti hogy 6.héttel azelõtt kezdõdött a mensije de az embrió valójában még csak 4 hete fészkelte be magát:) Szóval ha pl. mensi után egy héttel már kiszabadult egy petesejt, akkor egy héttel idõsebb az a baba, szóval éppen elképzelhetõ hogy az UH-n 13 hetesnek tûnt..
Az esetedben nem kizárt, hogy módosítani fogják a dátumot, illetve a terhességi kort, mert kb a 14. hétig elvileg lehet uh alapján. Ugyanis addig a magzat az örökölt és egyéb adottságoktól függetlenül fejlõdik a természet rendje szerint. Én külföldön élek, itt eleve az a normális, hogy az eredetileg mensi szerint meghatározott terhességi kort felülírják a 12. heti uh mérés alapján, sõt, a 12. heti uh-nak az az elsõdleges funkciója, hogy meghatározzák a kort. De Magyarországon úgy tudom, hogy nem mindegyik orvos követi ezt a módszert. A késõbb végzett uh-knak valóban nincs jelentõsége ebbõl a szempontból, mert akkor a baba már azért is lehet nagyobb, kisebb, mert olyan dolgokat örökölt, vagy mert egyik héten többet nõtt, következõ héten kevesebbet.
Az utolsó menstruáció napjától számolják, nem 2 héttel utána, hahóóó!!! Ha 10 hete volt mensid (tehát 10 hetes terhes vagy) és azt mondják 11 hetes a baba (ami csak egy méretadat), akkor nem mensi elõtt estél teherbe? ez matematika nem biológia.
Bocs!! Igazatok van, butaságot írtam!!!

13 hetes km vagyok. Eddig egyetlen rosszullétem, hányingerem nem volt, de most kb 3-4 napja minden reggel hánynom kell. Természetes dolog ez már ilyen idős terhességnél?

Utána egész nap újra semmi bajom, tele vagyok energiával, pörgök, de ezek a reggeli rosszullétek nagyon megijesztenek.Ráadásul eddig minusz 3 kgnál járok, és a védőnő kezd rámszállni,hogy nem eszek rendesen, már híznom kellene.

Legjobb válasz: szerintem normális:) a kilókkal meg úgyse tudsz mit kezdeni.

szerintem normális:) a kilókkal meg úgyse tudsz mit kezdeni.
Természetes hát, ne aggódj. Én a 16. hétig hánytam, és fogytam 9! kilót! Majd a 20. héttõl kezdtem el hízni, a végére +16 kiló jött fel.Ne aggódj, majd fogsz hízni!! :)
szijó nekem a 13.hétnél elmultak a tüneteim a rosszulléteim szinte teljesen. Most 16 hetes vagyok már éreztem mozogni is és már pocakom is van még is hányingerem van minden reggel :D Sztem ez ilyen hullámokban fog jönni. Egyébként én még egy dekát sem híztam. De biztos fogok:) Boldog babavárást

13 hetes babának már kell tudnia csörgőzni?

abám semmiért nem nyúl, semmit nem tart a kezében. A takarót viszont rángatja, szájához is emeli.

Legjobb válasz: Szia. Az én lányom a 12.he´ttöl megfogja a csörgöt,és magához húzza.Àllt.ilyenkor kezdik el.Rebeka 14hetes.

Szia. Az én lányom a 12.he´ttöl megfogja a csörgöt, és magához húzza.Àllt.ilyenkor kezdik el.Rebeka 14hetes.
Vannak babák akiket más köt le, más játék tetszik nekik. Biztos vagyok benne, hogy a babád is elõbb-utóbb megkedveli a csörgõt és játszani fog vele. Próbáld többször a kezébe adni, mutasd meg, milyen jó móka ez! Ne legyél elkeseredve, minden picurka másképp fejlõdik, van aki elõbb, van aki utóbb kezd el dolgokat:-)
A kérdező hozzászólása: Minden mást elõbb csinált, mosoly, gagyogás, fejtartás stb. Ez valahogy nem megy. A játékok sem nagyon kötik le, csak, ha zenél. Mi érdekeljük:)
A mi babánk kedden volt 14 hetes, de még õ sem játszik csörgõvel. Most leginkább a pelenkát gyömöszöli, a kezét eszi, nézeget, elnézegeti magát a játszószõnyeg tükrében, de fogni még nem tud nagyobb tárgyat, csak rongyot.
Ha fog, akkor nincs gond :) Esetleg lógass fölé madzagon valamit, az én lányom ezeket szereti nagyon!
A kérdező hozzászólása: fog:)

172/55-kg-val kezdtem a terhesseget. Most 13 hetes vagyok es mar hiztam 2 kilot. Sok? Kell-e nagyon vigyazzak?

Legjobb válasz: Szia! Nekem azt mondta a védõnõm, hogy félidõig kb. 4 kg a "normális". Állítólag a második felében könnyebben mennek fel a kilók. De ez mindenkinél más lehet. Szerintem nem sok a 2 kg, nyugi!

Szia! Nekem azt mondta a védõnõm, hogy félidõig kb. 4 kg a "normális". Állítólag a második felében könnyebben mennek fel a kilók. De ez mindenkinél más lehet. Szerintem nem sok a 2 kg, nyugi!
Az adatok alapján elég vékony testalkatú vagy. Nem hinném, hogy proléma lenne ekkora gyarapodás 12 hét alatt. Áltagosan havi 1kg-ot javasolnak, akiknek túlsúlyuk van azoknak kevesebb az ajánlott, akik pedig soványak a több hízás sem jelent problémát. Az átlag várandós 9-12kg hízik a várandósság alatt.
Szia!Én is vékony vagyok.10 hetesen elértem a 2 kiló gyarapodást.Most 17 hetes vagyok és még mindig itt tartok!Nem sok szerintem, valószínû te is tartani fogod ezt még hetekig!:) Sokan így vannak!:)
Szerintem meg inkább kevés. No meg ha 55 kilóval kezdted, akkor igazán rengeteget kellene híznod ahhoz, hogy a szülés után is pufi maradj. Inkább arra gondolj, hogy egy gyönyörû baba fejlõdik benned. Azt a pár plusz kilót meg majd ledobod a szoptatás után.

Január 2. -án kellet volna megjönni-e. Csináltam 4 db tesztet és pozitiv lett. Ma 13. -án megyek orvoshoz. Halhatom már a szivhangját? Hány hetes lehetek?

Legjobb válasz: Mikor volt az utolsó vérzésed? Onnantól számítódik a terhesség. Ha azóta eltelt már legalább 6hát akkor valószínû lesz, de ha nem akkor se ess kétségbe, mert lehet hogy késõbb fogant.

Mikor volt az utolsó vérzésed? Onnantól számítódik a terhesség. Ha azóta eltelt már legalább 6hát akkor valószínû lesz, de ha nem akkor se ess kétségbe, mert lehet hogy késõbb fogant.
A kérdező hozzászólása: Mèg nincs szivhang jövöhèten control
de ha nem lenne, se legyel csalodott. Nekunk nem volt szivhang, vagy a dokinak nem volt jo gepe nem tudom, de gond nelkul megszuletett a lanyom, pedig en mar remeket lattam
Drukkolok nagyon! :) Majd mesélj! :) Én 24-én megyek, akkor lesz 6hetes és remélem lesz szívhang. :)
Szia! Nagyon szoritok h legyen szivhang a babucinak. Légyszi ird meg h mi volt a dokinál. :)
A kérdező hozzászólása: mindenképp
Írj, hogy mi volt a dokinál! :)
A kérdező hozzászólása: Remélem lesz szivhang.szoritsatok
6 hetes lehetsz, és már lesz szívhang:)
Az utolsó menses elsõ napja a terhességed elsõ napja egyben. Itt kiszámíthatod hány hetes vagy: [link]
Biztos csak kisebb a baba, ne aggódj!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!