Találatok a következő kifejezésre: 13 hetes hány (17 db)

Hány hetes terhes vagyok, ha a 12. hetei uh-n azt mondták, hogy 13 hetes, a 18 hetes genetikai uh-n pedig hogy 19 hetes?

ha ez igy halad nem tudom mikor fogok szülni

Legjobb válasz: Azt jelenti,h korábban volt peteérésed,és nem a hónap felénél,hanem elõtte ágyazódott be.Megesik.Mi majdnem egy héttel le vagyunk maradva:)Amúgy szülni,akkor fogsz,amikor majd a kicsi úgy gondolja,h itt az ideje.Amúgy tervezheted egy héttel elõbre,de majd kiderül.A hetek pontos számolása,fõleg a vizsgálatok miatt kell,és az uh-n azért mondják eg héttel idõsebbnek a picit,mert az eredmények,egy annyi idõs babának felelnek meg,ha a sokéves átlagot nézzük.

Azt jelenti, h korábban volt peteérésed, és nem a hónap felénél, hanem elõtte ágyazódott be.Megesik.Mi majdnem egy héttel le vagyunk maradva:) Amúgy szülni, akkor fogsz, amikor majd a kicsi úgy gondolja, h itt az ideje.Amúgy tervezheted egy héttel elõbre, de majd kiderül.A hetek pontos számolása, fõleg a vizsgálatok miatt kell, és az uh-n azért mondják eg héttel idõsebbnek a picit, mert az eredmények, egy annyi idõs babának felelnek meg, ha a sokéves átlagot nézzük.
Szia. Nem értem akkor ki állapította meg nálad a 12 heti terhességet ha a doki azt mondta hogy 13.Szerintem egyértelmûen a dokinak kell hinni.Ez a dolga õ jobban tisztában van vele.És ha mindekettõnél 1-el többet mondtak akkor szerintem egyértelmû hogy az.tehát most 19 hetes terhes vagy. Kellemes babavárást
Ezek csak becsült idõk, ha nem tudod a fogantatás pontos idõpontját. Az ultrahangon követik majd a fejlõdését, nekem is visszadatálták közben egy héttel, mert kevesebbet nõtt a pici, aztán újra elõre, mert meglódult... A szülés idõpontja is becsült, két hét ide vagy oda nem számít. Ne aggódj, minden rendben van, számold te is az orvosod szerint aztán kiderül késõbb... Gratulálok!
Én úgy tudom, hogy az elsõ vizsgálaton a doki az utolsó menszeszed alapján kiszámolja, majd az uh dönt, hiszen valóban elõfordul, hogy nem pont középidõben van a peteérés. Az elsõ uh kérõ papíromra nekem úgy írta rá, hogy 7-8 hét és majd ott eldöntik. És a terhesnaptért sem teljesen egyformán használják. Úgy értem, hogy legutóbb ugyanazon a napon volzam a dokinál és a védõnõnél. A doki 17 hetet írt a könyvbe, a védõnõ 16-ot. Itthon megnéztem a naptárt és aznap még valóban 16 voltam, másnap fejezõdött be a 17. hét és ugye a betöltött hét számít. Csak egy picike vonal választotta el a kettõt.

Hogyan zajlott le a vetélésetek 13 hetesen? Megmaradtak a terhességi tünetek? Szívhangfigyelő készülék hány hetes kortól hallható? A görcsök minek a tünetei? Hogyan állapíthatom meg, ha baj van?

Kérem szépen olyanok írjanak, Akik elvetéltek! Hogyan történt ez? Kérlek szépen segítsetek!

Legjobb válasz: Én 6 hetesen vetéltem el, és az volt az elsõ jel, hogy hirtelen minden terhestünetem elmúlt. Pár óra múlva görcsöltem és véreztem. Kiskönyved még nincs? És papírod az orvostó, amit a védõnõnek kell adni? Ha van, ideje terheskönyvet csináltatni, és egyúttal meghallgathatja a szívhangot is.

Igen, én tényleg sokat görcsöltem. Lehet, hogy az elején picit többet idegeskedtem a kelleténél, de az orvosom inkább a méhem érzékenységével hozta összefüggésbe. Azt is mondta, hogy a terhesség elején nagy az alhasi vérbõség ez is okozhat görcsöket, emelett nekem hátrahajló méhem van és ahogy növekedett, emelkedett ki a hátrahajló helyzetbõl ez sem volt egy kellemes dolog ilyenkor eléggé feszülnek a méhszalagok is. Késõbb mikor már egyre többet és erõsebben mozgott a baba akkor is elég sûrûn görcsölgettem, a MagneB6 akkor már semmit nem ért. De ezt leszámítva szerencsére problémamentes terhességem volt és gyönyörû egészséges kisfiam született. :) Még mindig azt tanácsolom, hogy ha aggódsz menj el dokihoz. Majd írd meg, hogy mit mondott az orvos. Ja, és gondolkodj pozitívan, az is sokat segít!
Én 6 hetesen vetéltem el, és az volt az elsõ jel, hogy hirtelen minden terhestünetem elmúlt. Pár óra múlva görcsöltem és véreztem. Kiskönyved még nincs? És papírod az orvostó, amit a védõnõnek kell adni? Ha van, ideje terheskönyvet csináltatni, és egyúttal meghallgathatja a szívhangot is.
A kérdező hozzászólása: A szívhangfigyelõ hány hetes kortól hallható biztosra? A görcsök nem biztos, hogy rosszat jelentenek? Akkor mitõl lehetnek? A rengeteg görcsöd milyen jellegû és mitõl volt? Stresszel mit okozhatok a Babának? Elõzõ Missed AB-mnál sem véreztem, igaz akkor szedtem mindenféle vitamint (Femibion, Elevit, stb.). Kiskönyvem nincs, papírom több orvostól is, de egyik sem a védõnõnek szól, hanem az van rájuk írva, hogy védõnõhöz irányítjuk. Megérdeklõdtem, a védõnõ terheseknek 1 héten 1X szerdánként van. Azért nem vagyok még kapcsolatban a védõnõvel, mert több együttérzést és nem a nyakamra mászást vártam volna Tõle. Otthoni szívhangfigyelõvel hallottad 12 hetesen? Nem használtam UH-os zselét.
Próbáltad többfelé keresni a szívhangot a hasadon? ilyenkor még eléggé lent vannak a babák! Mármint valahol a szeméremcsont és a has között.
Ha Neked is hátrahajló a méhed akkor az bizony oka lehet a görcseidnek. Császárral szültem, de nem nõgyógyászati okokból, hanem a szemész fõrorvos akihez évek óta járok nem engedélyezte a sima szülést. Azóta nem próbáltad a szívhangfigyelõ készüléket?Ahol vásároltad nem mondták hogy kell hozzá zselé?
A kérdező hozzászólása: Nekem is hátrahajló méhem van. Sikerült rendesen szülnöd? Vagy csak császárral? Emelkedett ki a hátrahajló helyzetbõl??? Gratulálok a gyönyörû kisfiadhoz! Elmegyek dokihoz, csak nálunk sajnos csak délelõttönként van, ha ügyeletre megyek tuti, hogy bent fognak...
A kérdező hozzászólása: Tényleg ilyen sokat görcsöltél? Ezek hogyan zajlottak le? MagneB6-ot én is szedek néha, de nem rendszeresen. Idegrendszeri zavarokat? Születés után? Nálad összefügghettek a görcsök idegeskedéssel? Nagyon szépen köszönöm válaszaidat!!!
A kérdező hozzászólása: Sajnos ezen a készüléken nagyon kevés a magyar szöveg. AngelSounds Fetal Doppler Jumper. Neked? Babaolaj?
14:20-as válaszoló vagyok. A görcseim okát nem tudták megmondani, annyit mondott a dokim, hogy nagyon érzékeny a méhem. Az elsõ 15 hétben görcsöltem sokat, aztán jobb hetek következtek és utána a 22.héttõl is folyamatosan görcsölgettem, a MagneB6 picit segített. A sok idegeskedés miatt a szervezetedben stresszhormonok képzõdnek, amik a babához is eljutnak és ez késõbb idegrendszeri zavarokat okozhat nála. Ezen kívül okozhat haskeményedést és görcsöket is. Az idegeskedés által megemelkedik a vérnyomásod emiatt a baba szívfrekvenciája is magasabb lehet. Saját magamon is tapasztaltam, hogy terhesség vége felé, mikor már NST-re kellett járnom, ha én idegesebb voltam akkor a babánál is magasabb értékeket jelzett a gép, õ is nyugtalanabb volt sokat ficánkolt. Ha nyugodt voltam, õ is az volt.
Én 6hetesen vetéltem el! Egyik napról a másikra elmúlt az összes tünetem! Elkezdtem vérezni, utána görcsölni!
Kell hozzá zselé, rá van írva. Vagy olaj.
Az hogy lehet, hogy 13 hetesen nem vagy még kapcsolatban a védõnõvel? Bár nem ez volt a kérdés... Nekem több vetélésem volt, de sokszor volt, hogy nem éreztem semmit. Én már hallottam 12 hetesen a szívhangot. Használtál hozzá UH-os zselét? Én csak azzal hallottam az elején. Gyógyszertárban lehet rendelni.
A terhességi tünetek nem múlnak el ostorcsapásra. Ha történt is valami baj, akkor sem múlnak el másnapra, kell egy pár hét, amíg a hormonok kiürülnek. Bár azt kérted, az írjon, aki elvetélt, de nem hinném, hogy ez a jó most neked. Pihenj, nyugodj meg. Én nekem is vlt egy nagy veszekedésem a családdal terhesen, és semmi baj anem lett a bébimnek. Ennél azért többet bírnak. Akkor van gáz, ha vérzel, görcsölsz.
Hiába van ráírva a szívhangfigyelõre, hogy 12 hetes kortól hallható, egyik barátnõm még 15 hetesen sem hallott vele semmit. Nekem volt missed ab-m 11 hetesen. Én megéreztem hogy valami nem stimmel odabent, rossz elõérzetem volt és kértem egy soron kívüli ultrahangot amin megállapították hogy megállt a pici szíve. A tüneteim még megvoltak, erre azt mondta a dokim, hogy azért nem múlt el a hányinger, mert a hormonszintem csak lassan esett vissza. A görcsökrõl annyit hogy az nem biztos hogy rosszat jelent, ugyanis a második terhességemnél rengeteget görcsöltem és mégis idõre és egészségesen született meg a kisfiam. Ha nagyon stresszelsz, akkor inkább menj el és vizsgáltasd meg magadat, mert a sok idegeskedés nem tesz jót Neked sem és a Babának sem.
A kérdező hozzászólása: Igen, mindenhol megnéztem a szívhangot. Sajnos a védõnõvel még nem vagyok kapcsolatban.
Nálunk a védõnõk is hallgatták a szívhangot. Vidd oda és kérd meg, hogy segítsen.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy nem tetszik a Kicsinek a szívhangfigyelõ és elbújik elõle. Nem mondtak semmit, igaz nem is kérdeztem. De lehet, hogy Õk csak azzal foglalkoznak, hogy minnél többet eladjanak. Köszönöm szépen.

Hány hetes korától alussza végig a Babátok az éjszakát? 13 hetes a lányom és van, hogy 12 órát is alszik, nem sok?

Legjobb válasz: Nem sok sõt ... biztosan sokan irigyelnek. Ez igy megy majd ha minden jól megy a fogzásig aztán majd nem lesz ilyen jó alvó utánna pedig úgy egy - másfél évesen jön vissza az egész éjszakát átalvós idõszak.

Nem sok sõt ... biztosan sokan irigyelnek. Ez igy megy majd ha minden jól megy a fogzásig aztán majd nem lesz ilyen jó alvó utánna pedig úgy egy - másfél évesen jön vissza az egész éjszakát átalvós idõszak.
Másfél hónapos korától. Nem sok, inkább örülj neki :) )))
Örülj neki! A kislányom 12 hetes korában már este 9-tõl reggel 8-ig aludt. Még most is jó alvó pedig már 19 hónapos!
Az én babám 2 hónapos és már háromszor végig aludta az éjszakát :) Tesóm babája az elsõ pillanattól kezdve végig aludta a mai napig(most 2 éves). Ne izgulj, nincs baj, inkább örülj ;)
A kérdező hozzászólása: köszi Mindenkinek!
6 hetes korától 11-12 órát alszik éjjel evés, ébredés nélkül.


Hány hetes kortol kell szedni a maltofert? A védönőm nekem azt mondta kezdjem el szedni de miért mondta ő ezt, nem értem? 13 hetes KM

Mit csináljak?

Legjobb válasz: Szia.Nekem az orvosom mondta, hogy 20hetes kortol szokták ajánlani mindenkinek. Ha jól tudom vérképzõ.Lehet, hogy olyan lett a véreredményed, hogy neked már ajánlatos most elkezdened. Boldog babavárást.

Szia.Nekem az orvosom mondta, hogy 20hetes kortol szokták ajánlani mindenkinek. Ha jól tudom vérképzõ.Lehet, hogy olyan lett a véreredményed, hogy neked már ajánlatos most elkezdened. Boldog babavárást.

12-13 hetes lány babátoknak hány cm a fejkörfogata?

Legjobb válasz: Szia!12 hetesen 37 cm volt.

Szia!12 hetesen 37 cm volt.
41 cm
a lányom 35 cm-vel született elsõ voltam
Szia. Az én kislányom 34cm-es fejkörfogattal született, 13hetesen volt neki 38cm... Minden jót
A spotonoknál a fürdetési tilalom a rátétel elõtt-után két napra vonatkozik. Utána már egy fürdetés nem fog kárt okozni.

13 hetes- három hónapos- gyermeked milyen hosszú? Hány gramm? Mennyivel született? Hányszor eszik egy nap és mennyit?

Az én lányom 2100-al született koraszülöttként, 46 cm-el. Három hetesen 2200-al hoztuk haza. Ma, 13 hetesen 4,5 kg, 56,5 cm. Egy nap ötször-hatszor eszik, 120-130 g tápszert.

Legjobb válasz: Lányom idõre született. 3 hónaposan plusz 2200 gramm volt rajta, és 9 centit nõtt. Babád nagyon szépen hízott, fejlõdött. Ügyesen behozta a "lemaradást". Egy nap lányom is 5x-6x evett, de mivel szopizott, így nem tudom mennyit, nem mértem.

Lányom idõre született. 3 hónaposan plusz 2200 gramm volt rajta, és 9 centit nõtt. Babád nagyon szépen hízott, fejlõdött. Ügyesen behozta a "lemaradást". Egy nap lányom is 5x-6x evett, de mivel szopizott, így nem tudom mennyit, nem mértem.
mérem
Ja, enyém is 5-6szor szopizik, nem kérem, h.mennyit.
Kislànyom 38+2 hetesen született, 3700g 53cm-el. Most 11hetes 5700g 57.5cm. Szerintem is szépen behozta a lemaradàsàt a pici. Jó egészséget!
lányom szintén korababa volt. 1980g-al született és 42cm-el. 3 hónaposan 5150g és 53cm volt. tápszeradagja akkoriban 70-80ml volt. 3 óránként evett.szintén 3 hetesen (22nap) hoztuk haza 2310g-al.
Kisfiam 40+3 született 3480 grammal és 50 centivel. 3440-el hoztuk haza. Most 14 hetesen 7040 gramm és 62 centiméter. Míg 2-3 hetes kora óta napi 1 liter volt az adagja. :) Már nem mérem csak néha, de napi 7-8-szor 100-150 ml-t szopizik. De szerintem 1 liter alatt van, mint ha összecserélte volna a dolgokat. :) A Te babád is nagyon szépen fejlõdik, megduplázta a súlyát 3 hónapos korára.
Lányom 38+6 hetesen született 3350 gr, 54 cm. 3 hósan 5600 gr és 62 cm volt. Anyatejes volt még ekkor. A fiam 39+3 hetesen sz. 3230 gr és 55 cm. Most múlt 3 hónapos, rengeteget eszik (5x 150ml, este sokszor 180). 6300gr és 65 cm. Tápszeres már, 1 hónapig kapott anyatejet. A Te kisbabád nagyon szépen összeszedte magát :)
40+4 napra született 3150 gr-al 52 cm-vel, 3370 el mentünk haza a kórházból. Most 63 cm és 6100 gr
Kisfiam 49cm vel és 3260grammal született.15-én volt 3 hónapos és 62cm 7480gramm.És csak anyatejes.Pontosan nemtudom mennyit eszik de mikor cumisüvegbe adok neki(pl mikor vendégségbe megyünk)akkor 160ml.it vígan megeszik.álltalába napi6-7x eszik.
A kérdező hozzászólása: Igen, szépen utolérte a kortársait. Ma már majdnem egy éves, 75 cm és 9 kg. Áll, tesz pár lépést, néhány szót mond. :)

13 hetes korig hány vizelet vizsgálatot szoktak csinálni?

Legjobb válasz: Szia! Nekem nem volt egy sem, azt hiszem a 16. hét elõtt kell az elsõt csinálni.

Szia! Nekem nem volt egy sem, azt hiszem a 16. hét elõtt kell az elsõt csinálni.
a terhestanácsadáson ahányszor mész, annyiszor csinálnak
Nekem sem csináltak vizeletvizsgálatot a 13.-hét elõtt!
A terhestanácsadáson nem szoktak vizeletvizsgálatot végezni!
Kedves Utolsó válaszoló!: Nagyon nagy tévedésben vagy mert nállunk is minden alkalommal csinálnak vizelet vizsgálatot!..elvileg minden tanácsadóba kellene...
Én kétszer szültem és a tanácsadóban soha nem csináltak vizeletvizsgálatot!Lehet azóta igen, de ezt nem tudtam.(2000-ben ill.2003-ban szültem)Most készülök a harmadikra, úgyhogy mos tmár ezt is tudom!:D
Szia! Én 11. hétben vagyok és most voltam az elsõ terhestanácsadáson. A doki mondta, hogy minden tanácsadásra vigyek vizeletet, amit le kell adnom a laborba és ott helyben kb. 10. perc alatt ki is értékeltek és már vittem is a leletet a védõnõnek amit beírt a kiskönyve, de lehet, hogy ez azokon a helyeken van így, ahol labor is mûködik, nálunk együtt van minden. Úgyhogy szerintem egyszer mindenképp.

Ha 5 hete és 3 napja volt meg utoljára a mensim (május 13-án) akkor hány hetes terhesnek számítok 5 vagy 6 hetesnek?

Legjobb válasz: ha az 5 hét és három nap volt a mensid elsõ napja, akkor 5 hetes, három napos vagy. A betöltött hetet számoljuk, tehát most 5 hetes vagy,

ha az 5 hét és három nap volt a mensid elsõ napja, akkor 5 hetes, három napos vagy. A betöltött hetet számoljuk, tehát most 5 hetes vagy,

Március 13-án volt az uccsó mensim, márc.28-án voltunk együtt. Április 10-én pozi lett a teszt is. Holnapra kaptam a dokimhoz időpontot, szerintetek lehet már látni a terhességet? Hány hetes lehetek?

Legjobb válasz: Már 7 hetes és egy napos vagy. (Hivatalosan) Látni biztos lehet, hogy lesz-e már szívhang, az nem 100%, de valószínû. Gratulálok!

Már 7 hetes és egy napos vagy. (Hivatalosan) Látni biztos lehet, hogy lesz-e már szívhang, az nem 100%, de valószínû. Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Ja lányok, amúgy 6hetes vagyok az uh szerint :) ))
A kérdező hozzászólása: Szia, köszönöm! :) Mindegy mi lesz, de a szívünk legmélyén kislányt szeretnénk mindketten! :) Boldog babavárást kívánok mindenkinek! :)
Gratula!! Mit szeretnétek fiút vagy lányt esetleg mindkettõt?
holnap töltöd a hetedik hetet!!! gartulálok!!!!!!
6 hét, 6 napos vagy, holnap lépsz a hetedik hétbe. A terhesség ilyenkor az orvosnak már jól tapintható. Az, hogy ultrahangon fogtok-e hallani szívhangot, az csak gép minõségétõl függ. Én 6+2-n voltam a saját dokimnál, akinek egy õskori UH-ja van, azon csak egy pacát láttunk, másnapra elküldött egy profi gépre, ahol megállapították, hogy a terhesség 6+3 napos, a baba 6+3 mm és jól hallható volt a szívhang, ami óriási élmény volt. Ne izgulj, minden rendben lesz!
Miért kéne görcsölnie? Az se baj, ha semmi tüneted nincs. Ne izgulj. Gratu!
Nincs ilyen szabály, hogy görcsölnie kell... elsõ
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! 4 pozi tesztem van, és nagyon nagyon duzzadtak a melleim, nem is tudok hason aludni. Más tünet nincs. A hasam sem görcsöl, pedig állítólag kellene görcsölnie, ezért picit félek. :( De holnap kiderül. :) ) Boldog babavárást nektek! :)
kb. hat hetesnek számítaszt, természetesen látni fogja a petezsákot, de a szívhanghoz nagy szerencse kell. szóval ne ijedj meg, ha két hét múlva megint látni akar majd, mert a terhesség csak élõ szívhang kimutatása után biztos. szóval ha hümmög vagy úgy érzed nem lelkes, akkor az annak tudható be, hogy pont a kimutathatóság határán mentél, de ha szép pozitívv teszted volt és nincs panaszod, akkor biztos, hogy beindul a ketyegõ is. gratula. ja és egy csomó vérvétel lesz, de védõnõhöz csak akkor küld, ha lesz szívhang.
Én az utolsó menzi elsõ napjától számoltam a heteket, de lehet, hogy nem pont "szabályos" helyen volt a peteérésed, hanem késõbb, így picit kisebbnek látszik. Továbbá nekem a dokim azt mondta, hogy egy milliméter "tévedés" a mérésnél már jókora különbségeket hozhat... :o) Viszont egy hét nem számít ide vagy oda, a LÉNYED a lényeg! Jó pocakosodást, sok boldogságot! elsõ


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!