Találatok a következő kifejezésre: 13 hetes Mostanában (9 db)

Sok minden történt mostanában és nem tudok aludni, folyton fent vagyok. Mit csináljak, hogy nyugodt legyen az éjszakám? 13 hetes vagyok.

Hetek óta eléggé rossz a viszony a párommal, távmunkában dolgozik rám marad minden, illetve van egy 3.5 évesem is. Viszont nem tudok rendesen aludni. Sokszor felriadok éjszaka, alig tudok visszaaludni. Mit csináljak, hogy át tudjam aludni az éjszakát? Tudom, hogy a sok idegeskedés miatt van, amit kerülni kellene, de sajnos ez most nem kivitelezhetõ.

Legjobb válasz: Én is sokat idegeskedek. 32 hetes vagyok és ìgy a vége felé egyre feszültebb vagyok. Anyagiak aggasztanak fõleg. Van úgy, hogy hajnalban 2-3 órát is ébren vagyok. Pihennem kellene sokat, ágynyugalom stb., de a párom egyre nehezebben viseli a dolgokat. Én ilyenkor mindig elkezdek olvasni, mert az eltereli a gondolataimat. Az olvasás közben pedig általában sikerül elaludnom. Nem mondom, hogy ez segìt majd neked, de nálam használt. A lényeg, hogy megértsd, az éjszaka nem alkalmas arra, hogy magadban filozofálgass. Arra ott van a nappal, ami éppen elég stresszt tartogathat. :-)

Én is sokat idegeskedek. 32 hetes vagyok és ìgy a vége felé egyre feszültebb vagyok. Anyagiak aggasztanak fõleg. Van úgy, hogy hajnalban 2-3 órát is ébren vagyok. Pihennem kellene sokat, ágynyugalom stb., de a párom egyre nehezebben viseli a dolgokat. Én ilyenkor mindig elkezdek olvasni, mert az eltereli a gondolataimat. Az olvasás közben pedig általában sikerül elaludnom. Nem mondom, hogy ez segìt majd neked, de nálam használt. A lényeg, hogy megértsd, az éjszaka nem alkalmas arra, hogy magadban filozofálgass. Arra ott van a nappal, ami éppen elég stresszt tartogathat. :-)
Egy kis relaxáció segíthet, youtube-on találsz ilyen autogén tréninges alap relaxációt, nagyon jó, magam sem gondoltam, hogy segít, de kb 5 perc alatt elalszok rajta. Vagy ajánlom a kismamajógát, szintén youtube, a végén lévõ relaxációt még sose hallottam végig, mert addigra alszok mint a bunda.
Nekem az segít ha késõ este beveszem a magnézium.
*magnéziumot
Szia! Ha az idegeskedés okát nem tudod megszüntetni, akkor fogyassz minõségi méhpempõt, mézet azok is nyugtatnak és egy csomó vitamint is beviszel a szervezetedbe.
én ha nagyon ideges vagyok, akkor elalvás elõtt, lehunyt szemmel, visszaemlékezem valamilyen múlbéli napomra- leginkább gyerekkori- amikor még minden rendben volt, és elképzelem, hogy még akkor vagyok. Újraélem azt a napot. Ez mindig bejött eddig.

13 hetes vagyok és mostanában nagyon rosszkedvű. Néha elkezdek sírni, amin nevetni lehet nem tudok. Pedig nagyon boldog vagyok hogy a pocaklakó egészséges. Miért van ez?

Ti ilyenkor mit csináltok? Nem akarok b?gni és szomorkodni a semmin. A hormonok a hibásak mi?

Legjobb válasz: Nyugodtan sírjál, most ez olyan idõszak. Ennyi idõsen én is mindig bõgtem, utánna meg azért mert 15 hetesen azt mondták kezdõdõ méhnyakrákom van. Innentõl kezdve, éjszakánként felébredtem, és jól kibõgtem magam. Most 11 hónapos a kisfiam, 6 hónapos volt amikor, már azt mondták, hogy mégsincs méhnyakrákom. Örülj, hogy egészségesek vagytok, és boldog babavárást neked!

Nyugodtan sírjál, most ez olyan idõszak. Ennyi idõsen én is mindig bõgtem, utánna meg azért mert 15 hetesen azt mondták kezdõdõ méhnyakrákom van. Innentõl kezdve, éjszakánként felébredtem, és jól kibõgtem magam. Most 11 hónapos a kisfiam, 6 hónapos volt amikor, már azt mondták, hogy mégsincs méhnyakrákom. Örülj, hogy egészségesek vagytok, és boldog babavárást neked!
Igen, a hormonok.Rajtam kb. a 4-ik hónapra ment át...én is nagyon rosszul éreztem magam tõle, meg persze a férjem is.Most a vége felé(33hét)néha megint elkap a sirhatnék, sokszor azt sem tudom min.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem vagyok egyedül. Sõt néha még a hányinger is elkap, és sok ételtõl undorodom. Nem baj, mindent a babáért. :) Csak tök befordulok.

13 hetes kismama vagyok. Sosem voltam valami jó alvó, de mostanában éjjel, hajnalban többször felébredek. Legtöbbször hajnali 2-4 óra között. Mit tegyek ellene?

Nem is nagyon tudok utána visszaaludni. Mennyire van (lesz) hatással a babára az én rossz alvásom?

Legjobb válasz: Ah már ilyen korán? nekem a második trimeszter végén jött a rossz alvás. utáltam, éjelente semmi nincs a tv-ben nem tudtam aludni, ültem a gépelött és játszottam hogy elálmosodjak. na aztá n megszültem, és már a korházban másnap (elsö nap nem kértem a gyerekemet) jött a sokk hogy többet nem alszok éjszakánként, pedig akkor már tudtam volna. szóval nem baj ha hozzá szoksz hogy nem tudsz aludni.

Ah már ilyen korán? nekem a második trimeszter végén jött a rossz alvás. utáltam, éjelente semmi nincs a tv-ben nem tudtam aludni, ültem a gépelött és játszottam hogy elálmosodjak. na aztá n megszültem, és már a korházban másnap (elsö nap nem kértem a gyerekemet) jött a sokk hogy többet nem alszok éjszakánként, pedig akkor már tudtam volna. szóval nem baj ha hozzá szoksz hogy nem tudsz aludni.
Engem is ilyen idõsen "gyötört" ez.És még van amikor most is.Hát igazából nem tudsz neki mit csinálni.Esetleg valamivel lefoglalod magad...tv, net, olvasás, stb. De sztem ez nem árt a babának és h miért van azt sem tudom én csak simán bele törõdtem :-) 21 hetes kismama


Próbálj meg nyugodni nem tesz jót neki a stressz ...
Én az egész terhességemet végigidegeskedtem és sírtam. A fiam idõre született, most 3 hónapos és mindenki irigykedik rám, hogy milyen kiegyensúlyozott, boldog babám van.

13 hetes terhes vagyok. Mostanában egyfolytában viszked a bőröm. Ennyire kiszáradt vagy ez elöfordul terhesség alatt?

Legjobb válasz: Igen, van ilyen, hogy valaki a terhesség alatt ezt tapasztalja. Használj testápolót (kamillás), vagy kérj tanácsot orvostól!

Igen, van ilyen, hogy valaki a terhesség alatt ezt tapasztalja. Használj testápolót (kamillás), vagy kérj tanácsot orvostól!
Szerintem kiszáradt. Mindenképp kezdd el kenni valamilyen zsíros krémmel, vagy stria ellenes krémmel, nehogy a késõbbiekben gondod legyen az esetleges terhességi csíkok megjelenése miatt.
Én is 13 hetes vagyok, nekem már hetek óta viszket a bõröm!Sztem borzalmas.Azt mondja a dokim, hogy ez normális.Lehet végig kisér szülésig, lehet elmulik hamarabb!
Szia mindenképpen kenegesd zsírosabb krémmel, olajjal(DM.babylove olaj kismamáknak)mert ha viszket...vakarod-kireped és lám ott is van egy stria!Jobb megelõzni, mint eltüntetni!
Általában a bõr szárazsága okozza, de ezenkívül még utalhat más problémákra, pl. májfunkciózavarra is. Ez a véreredménybõl kiderül. (persze ez nem ijesztgetés, de nálunk ez volt a probléma oka)
Sajnos a száraz bõr lehet cukorbetegség jelei is.
A kérdező hozzászólása: De sajna én a párommal vagyok ilyen! Te mennyi idös vagy?
Lányok! ha gondoljátok, kezdjetek el szedni Magne B6ot, mert csökkenti az idegességet és a szorongást is, ami magnéziumhiányra is utalhat...
Szia! Én is hasonló cipõben járok. :) Pillanatok alatt feldühödök és olyat teszek amit egyébként nem tennék. Majd ha megtettem utána meg esz a penész, hogy ezt miért tettem meg. Szóval érted :) Házisárkánnyá válok, a következõ pillanatban meg sebzett, érzékeny vadként viselkedek. Másodperceken belül feldühödök szinte füstöl a fejem majd bõgök. Sajnos megoldást igazán nem tudok adni neked, csak hogy próbálj meg uralkodni magadon. Tudom ez nem igazán megy, de hát ezeket a hormonok csinálják. Sokszor elgondolkodom melyik lenne jobb. A WC csészét ölelni vagy ezt az iszonyatos hangulatingadozást elviselni, melyet nem tudunk kontrolálni bármennyire szeretnénk.
Hát az a baj, hogy én is :( ma léptem a 14. hétbe, úgyhogy egy idõsek vagyunk :) Borzalmas ugye?
A kérdező hozzászólása: Igen, nagyon borzalmas!Teljesen hülyét csinálok magamból!:-(((
azt simán el lehet kezdeni szedni?
Idõvel elmúlik, ha visszagondolok, már nem sok van hátra a szörnyû állapotból. Én most 24 vagyok, de jó pár hete elfújták az idegbajomat.Pedig én is azt éreztem sokszor, hogy szétrobbanok.Nyugalom!Tudom, könnyû mondani.A MagneB6 nem rossz ötlet, én is szedtem egy ideig, de már nem kell.Lehet, hogy attól jött vissza az eszem?!
3X1 szem senkinek nem árthat meg...nyugodtan lehet szedni:) én 3x2 szemet szedek minden nap.

Mostanában nagyon rosszul alszik a 13 hetes kisbabám. Miért lehet? Hogy tudok segíteni neki?

Napközben igen keveset alszik, maximum délel?tt és délután 1-1 órát. Az éjszakával nagyon nincsen baj, ám a hajnali (olyan 4óra körüli) evés után már csak 1 órát alszik vissza és utána jó reggelt van... nehezen bírom rávenni magamat is h 5-6 körül felkeljek... :( Van valami jó tanácsotok?

Legjobb válasz: Nálunk is ugyanez a helyzet,én próbálom minél késõbb fürdetni,és jól megetetni,így egy kicsit kihúzza,ma is csak fél hatkor kelt elõször,ami nálunk nagy szó!

Nálunk is ugyanez a helyzet, én próbálom minél késõbb fürdetni, és jól megetetni, így egy kicsit kihúzza, ma is csak fél hatkor kelt elõször, ami nálunk nagy szó!
Figyelj arra, hogy mikor eteted csak félhomály legyen, ne szólj hozzá, ne mosolyogj rá. Ha tisztába teszem az én babóm is felébred. én az etetést két részre osztom: az elsõ rész amikor megeszi felét a kajának, utána böfi és tisztába tevés, a második felvonásban megeszi a többit és alvás...remélem segítettem.

13 hetes vagyok. Mostanában gyengének érzem magam, ájulás kerülget. Normális ez?

Sokkal rosszabbul érzem magam, mint az els? 12 hétben. 13 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia!Mondhatni "normális".Azért beszélj az orvosoddal,vagy a védõnõvel!Nálam is elõfordult,sõt a 12-15 héten olyan voltam,mint akit agyoncsaptak.Sápadt,nem bírtam állni,mert össze akartam esni,ülni sem sokáig,blabla....Szerencsére elmúlott.Az egyik ismerõsöm viszont rendszeresen elájult egyik pillanatról a másikra.Pihenj minnél többett.Arra biztos szükségetek van.:)

Szia!Mondhatni "normális".Azért beszélj az orvosoddal, vagy a védõnõvel!Nálam is elõfordult, sõt a 12-15 héten olyan voltam, mint akit agyoncsaptak.Sápadt, nem bírtam állni, mert össze akartam esni, ülni sem sokáig, blabla....Szerencsére elmúlott.Az egyik ismerõsöm viszont rendszeresen elájult egyik pillanatról a másikra.Pihenj minnél többett.Arra biztos szükségetek van.:)
Sajnos a baba teljesen felboríthatja a nõ szervezetét. Okozhatja ezt az érzésedet a vérnyomásod. Nekem az elsõ babámmal lement, vele voltam szédülõs. A második terhességemmel meg magas vérnyomással küzdöttem. De okozhat szédüléses rohamokat a vércukor is. Szerintem ilyenkor leeshet a vércukrod. Próbáld meg, ha eszel egy-két kockacukrot vagy egy kiskocka csokit, az segít e ilyenkor?
Normális lehet, persze, de azért említsd meg a dokinak. Lehet vérnyomás, vércukor, vagy egyszerûen a terhességi szédülés, gyengeség érzet. Vigyázz magadra nagyon ülj le idõben, el ne ess. Pihenj, amennyit csak lehet, igyál eleget!!

13 hetes terhes vagyok és a nemi szervem mostanában eléggé nyilal! Ez mennyire normális? Lehet, hogy tágulok?

Legjobb válasz: A nemi szerv nyilalásából inkább valami fertözésre,vagy gyulladásra lehet következtetni.13hetesen esetleg a hasad fájhat,melled ,derekad.Kérdezd meg az orvosodat. 26hetes kismama.

A nemi szerv nyilalásából inkább valami fertözésre, vagy gyulladásra lehet következtetni.13hetesen esetleg a hasad fájhat, melled , derekad.Kérdezd meg az orvosodat. 26hetes kismama.
Nekem az egész hüvelyem nyilalt a tágulás miatt, de 18 hét körülre teljesen megszünt. Hirtelen elkezd nõni a méh és ránehezedik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!