Találatok a következő kifejezésre: 13 hetes Első (27 db)

Számold ki, hány hete volt az utolsó menzesz elsõ napja. Annyi.
Az utolsó mensidhez képest nézd meg hány hetes vagy! A szülés dátumát is ahhoz fogják igazítani, fõleg még az elsõ idõkben. Nekem a kérdésed kicsit bonyolult. 5 hetesen elsõ uh rá 4 hétre voltál 12 hetes? (9 hetesnek kellett volna lenned nem 5+4=9)? Ha 12 hetes uh-n 13 nap nézték a babádat azzal nincsen semmi gond, simán eltudják még ilyenkor mérni.
Én értem a kérdésedet..Szóval az elsõ doki 1 héttel kevesebbnek mér, mint a másik..szóval az elsõ doki szerint 16hetes vagy a másik doki szerint 17 lennél már!Érdekes :) A mensi szerint 16, vagy 17 hetes lennél most?
Én értem a kérdésedet és a dillemádat is. :) Esetleg a mensid sem szabályos? Lehet, hogy nem akkor esik teherbe az ember lánya, amikor mensi szerint kéne, ezért korrigálhatják a szülés idõpontját az UH eredmények fényében. Nekem heteken keresztül nézték 5-6 hetesnek a babám, mert szar volt a gép. Mensihez képest tudtam, hogy két héttel késõbb estem teherbe, mint kellett volna. Nem is veszik figyelembe az utolsó mensim. Doki azt mondta, hogy a 12. heti UH a mérvadó, mivel addig nõ minden baba egyformán, utána a genetikai adottságok miatt különbözõen fejlõdnek. Nekem most 2-3 héttel nagyobb a babám, mint a kora, de a 12. UH-ra alapoznak és nem változtatják az abból számolt szülési idõt. Nálam ez így van jól. Te tudod esetleg, hogy mikor estél teherbe? Ovuteszt? Görbe? Kevés együttlét?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok.Igen kevesebbnek mér az egyik doki.Már voltam 20 hetes uh-n is.Kíváncsiságból mind2nél voltam.Már meg sem lepõdtem, hogy ugyanaz a felállás.Bár amelyik 13 hetesnek vélt, eléggé összecsapott vizsgálatot végzett 20 hetes uh-n is.Nem tartott 5 percnél tovább.8 nap múlva elmentem a másik dokihoz(aki eddig kevesebbnek mért)õ is 20 hetesnek mért, de idõközben eltelt a 8 nap, ....sõõõõt, ez nem elég kisebbnek is mérte a fejátmérõt és a combcsontot is.A fejátmérõje 4mmm-rel kevesebb, a combcsontja 3mm-rel kevesebb. Na ilyenkor kinek lehet hinni???
Én annak hinnék, akinek jobb gépe van és nagyobb odafigyelést valamint szakértelmet tanusít!
Annyit hozzászolnék ehhez a témához, hogy igen ugy állapitják meg az orvosok a terhesség idejét hogy az utolso menzi elso napja, DE szerintetek az pontos?.... szerintem nagyon nem! én is terhes vagyok, a menzi szerint 3héttel idosebb terhes lennék, De akkor nekunk még nem szabadott probálkozni, ugyhogy ez a megállapitás nagyon nem jott be! az elso probálkozás, és az elso ultrahang ami a pontos! a menzibe nem hiszek!

13 hetes vagyok első babámmal. Szerintetek mikor fogom érezni a baba mozgását, és milyen érzés?

Legjobb válasz: szia én az elsõ babámat kb 18 hetesen éreztem elõször a másodikat 15 hetesen biztos meg fogod érezni ne aggódj

szia én az elsõ babámat kb 18 hetesen éreztem elõször a másodikat 15 hetesen biztos meg fogod érezni ne aggódj
Szia, én 15 hetes vagyok és most kezdem érezni még nagyon gyengén, olyan mintha egy kis buborék lenne, Kivülröl érezni kézzel csak 18-ik hét után
Én 16 hetes vagyok én is elsõ babával. Nekem volt már olyan érzésem h mintha õt éreztem volna. 15hetesen volt ez de nem tudom pontosan, hogy õ volt vagy sem. Nekem olyan érzés volt mintha valaki belülrõl megrúgott volna.
ez függ a hasfal vastagságától is, és a méhlepény helyezkedésétõl. nekem pl mellsõ fali így én "csak" a 18. héten éreztem biztosan. rá 2 hétre már kézzel is éreztem. a 18. héten már rúgásokat éreztem, lehet elõtte is volt valami, de azt nem éreztem.
Szia! Én is az elsõ babát várom, én kb a 18. héten éreztem valamit, de biztosat a 20. héten. Azóta egyfolytában érzem, naponta többször :) Lassan te is fogod :) Jó babavárást! 22 hkm
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek!

Ha 13 hetesen mék el az első vizsgálatra, akkor ugye nem kések le semmiről? 13. hétnél ugyanazokat nézi, amiket 8 hetesen? Akkor minek korábban menni?

Legjobb válasz: Kedves Kérdezõ! Nem értem a hozzáállásodat. :-( Persze, azt teszel, amit akarsz, de ilyen alapon, hogy te teljesen biztos vagy abban, hogy minden rendben van, egy vizsgálatra se menj el, mert minek! :-((

Kedves Kérdezõ! Nem értem a hozzáállásodat. :-( Persze, azt teszel, amit akarsz, de ilyen alapon, hogy te teljesen biztos vagy abban, hogy minden rendben van, egy vizsgálatra se menj el, mert minek! :-((
12 hetesen nezik a nyaki redo nagysagat. Ezt se 11, se 13 hetesen nem erdemes, mert akkor mar nem mutat jo eredmenyt.
Te biztos vagy abban, h rendben van, de miért hiszed, h ez így van? Akkor elmondok neked egy szép sztorit. Egy ismerõsömnek (sztori szempontjából fontos, h nagyon elfoglalt, rettenetesen okosnak érzi magát) már született egy gyereke és tervezte a következõt. Egy évre az elsõ után meg is fogant. De õ persze túl elfoglalt volt, h elmenjen az orvoshoz, nem érezte, h baja lenne. Na, meg minek is menne, az elsõ gyerek is egészséges. Aztán a 25. héten kíváncsi lett a bentlakóra, elment 4d-re. Itt jött a sokk. Kiderült, h a baba nem jól fejlõdik. A tesztek végigfutásával és genetikai családfa állítással kiderült, h a gyerek progériás. Ekkor a nõ kijelentette, h neki "ez" nem kell. De az orvosok megmondták, h nem vehetik már el. Kihordta, megszülte és ott akarta úgy hagyni, h nem is gondoskodik a temetésrõl (mert a baba szerencséjére 50 percnél nem élt tovább).
Csak a tarkóredõ mérésrõl késel le, ez is elég fontos a genetikai betegségek szûrése szempontjából. Amúgy tényleg mindenki azt csinál amit akar, de ha kérdezel, és leírja mindenki amit gondol, akkor nem kell megsértõdni. Én nem vártam volna a 13. hétig, de ez én vagyok. 32+6 hkm
Ne aggódj! Sok anyuka van, aki ilyen tájba jut el, akinek szoptatás miatt nem volt ciklusa, és nem is vette észre elõbb, hogy jön a baba. Minden jót Nektek!
Hát 13. hét elég késõ elsõ vizsgálathoz. Ha esetleg nem jó helyen ágyazódott be (méhen kívüli) nem mindegy, hogy mikor veszik észre, mert ha rossz helyen van, és nem veszik idõben észre, akkor nagy gondok lehetnek. Ismerõsömnek pl. a petevezetékben volt a baba, és egyik petefészkét ki is kellett venni miatta.
Egyedül a szülés várható idõpontja lesz nehezebben belõhetõ, mert az a méretek alapján történik, de ez nem olyan nagy baj.
Hát végülis a szomszédom sem érezte meg, hogy Down kóros a gyerek, de ha te megérzed....
Tudod, vannak olyan "elvetemültek", akik egy down-os babát is bevállalnak, így nekik a redõmérés nem olyan fontos...
Istenem! Más, normálisan gondolkodó embereknek meg nem jön a baba! De bezzeg, annak aki leszarja, annak igen!
A kérdező hozzászólása: Befejeztétek?
Egyetértek az elõttem íróval! Most akkor egyáltalán minek kérdezted meg???? Remélem minden rendben lesz a babával, és nem a te felelõtlenséged miatt lesz baja! " Ezt is tudom ám" Jesszusom, nem tudom hány éves lehetsz, de eszed nem sok van, az tuti!!!
Úristen! Ne haragudj, de nagyon buta vagy!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat! Nem sértõdtem meg! Ha valaki babát vár, minden benne van a pakliban! Ezt is tudom ám! 13. héten elmenni elsõ vizsgálatokra nem a világ! Tartom magam ehhez! Különben is, ha bármi gond lenne, már jelentkezne a tünet! Nem várna eddig! Mindenkinek jó babázást kívánok!
Igazad van, azt csinàlsz amit jonak làtsz, de azokkal a hozzàszolokkal értek egyet, akik azt irjàk, hogy ne vàrj addig.Te megkérdezted màsok véleményét, akkor fogadd el azt is, ha nem értenek egyet Veled.Biztos vagyok abban, hogy itt mindenki azért vàlaszol a màsiknak, mert a joszàndèk vezérli és segiteni probàl... Sajnos én is tudnék rémtorténeteket mesélni, sokat hallottam, ugyanis a kozelmultban én is elvesztettem a babàm a 11. héten.A 6.heti uh-n még minden rendben volt, a 11.héten megàllapitottàk, hogy 3 hete nem fejlodik a kisbabàm, a vizsgàlatok kideritettèk, hogy kromoszoma-rendellenessèg (az orvos szerint 6 terhességbol 1 igy vègzodik) a bébi életképtelen.Mire mutétre kerult volna a sor, megindult a vetélés, hàt...hagy ne részletezzem milyen vérzéssel, testi-lelki fàjdalommal jàrt ez... Természetesen nem ijesztgetni szeretnélek, kivànom, hogy minden rendben legyen Nàlatok, az, hogy sajnos ilyen dolgok torténnek màsokkal, nem azt jelenti, hogy Nàlad bàrmi probléma lesz. De a 6. hèten àllapitjàk meg a szivhangot, ami nagyon fontos, a 12. hèten nyaki redo vizsgàlat, az idoben elvègzett vérvétel is fontos, vagy az rh osszefèrhetetlenség vizsgàlata! Ha meg tudod oldani, szakits idot a vizsgàlatokra a babàd és a sajàt érdekedben! Minden jot Nektek!
De miért vársz! Ne haragudj, de ennyit nem ér a babád? Vagy spórolsz a dokin? A gyerek többe lesz!
A kérdező hozzászólása: Sokkal elõbb jelentkeztek volna a tünetek, ha lenne valami baj! De nincs! Érzem! Tudom! Ha valami gond volna, úgysem várt volna 13 hetet a várandósság! Én véleményem! Mindenki a saját gyermekeivel úgy alakítja az életét, ahogy jónak látja! Köszönöm a hozzászólásokat!
Hát ebbõl már pár hét eltérés is lehet, ami azért nem szerencsés, mert pl. beindíthatják feleslegesen a szülést, vagy "csak" befektetnek megfigyelésre a végén. De ha szerencséd van, akkor nem lesz nagy az eltérés. Én 8 hetesen voltam, és már akkor 2 heten ment a "vita" egészen szülésig.
A kérdező hozzászólása: Pár nap eltérés nem gond!
11:10 vagyok 16:04-es:sajnos ez annyira igaz...:( Kèrdezo:Honnan veszed azt, hogy ha bàrmi baj van (kivànom, hogy ne legyen!) annak feltètlenul vannak tunetei?? Hidd el, nagyon-nagyon sok fèle betegsègnek nincs semmi féle tunete! Ne gondold, hogy minden problèma gorcsel, fàjdalommal, vérzéssel, vagy bàrmi féle tunettel jàr!Nekem sem voltak semmiféle tuneteim!Es nagyon sok kismamànak sem akikkel megismerkedtem a korhàzban... Mègegyszer mondom, a 6. hèten fontos a szivhang megàllapitàsa!A vetèlèsek a 12. hètig szoktak bekovetkezni, fontos, hogy addig megàllapitsàk mi lehetett a baba baja, hogy esetleg kèsobbi terhessègnèl ne legyen problèma!Vagy hallottàl màr az ures petezsàkrol? Vagy az rh osszeférhetetlenségrol és az anti-d injekciorol? Egyèb betegségekrol nem is beszèlve. En tudom sajnos mirol beszèlek és csak jot akarok! De én meghallgatom a kérésed és én màr befejeztem!:) Mégegyszer kivànom, legyen minden rendben!

Lehetséges lenne, hogy érzem a baba mozgását 13+6 hetesen, első terhességnél?

Legjobb válasz: Igen lehetséges!Elsõnél én is akkor éreztem!Most 3.-at várom 18 hetesen alig érzem néha:-(

Igen lehetséges!Elsõnél én is akkor éreztem!Most 3.-at várom 18 hetesen alig érzem néha:-(
Én is erre lennék kiváncsi, 14+5 vagyok, és valami furát érzek néha odabentrõl, igaz nem ilyen pillangó szerût mint amit sokaknál olvastam, de mégis az jutott eszembe, hogy a baba lehet.
Én is éreztem ilyenkor, de még nem voltam biztos benne hogy a babát érzem. Így utólag tuti õt éreztem :) 30hkm
én tegnap este amikor lefeküdtem éreztem valami fura pár másodpercig tartó remegés szerûséget, lehet hogy a baba volt de gyorsan elhessegettem ezt a lehetõséget mert ezen az oldalon a tapasztaltabb anyukák mindig azt írják hogy ennyire korán még lehetetlen érezni a babát, de ha nem a baba volt akkor nem tudom mi lehetett, talán bélmûködés :) 13+3
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat!Én sem gondoltam, hogy ez ilyen korán megtörténhet, mivel mindenhol az olvasható, hogy 16. hét körül lehet érezni. Viszont anyukámmal beszéltem pont errõl tegnapelõtt, és õ mondta, hogy 13 és fél hetesen már elõfordulhat, figyeljem. Erre tegnap délután éreztem azt a bizonyos mozgást, szerintem az lehetett, mert ma reggel amikor felébredtem, újra azt éreztem. De mindenesetre ezentúl jobban fogom figyelni:)

13 hetes 4 napos terhes voltam, amikor megtörtént az első genetikai szűrés. A babám nyaki redője 1.8 ülőmagassága 78mm. Nem túl nagy a baba? Félek, hogy ha ilyen ütemben nő, nagyon nagy lesz.

Legjobb válasz: nem nagy a babad, de ha megis, men kell megilyedni, mert 9 honap nagyon hosszu ido es nagyon sokat valtoznak a babak kozte. Pl nekem a 22. heten 25 hetesnek felelt meg a babam es most 37 hetesen mar csak 3 nappal nagyobb a koranal. Ez teljesen normalis a feljodes alatt hogy ingadozik a meret. Nem vagyunk egyformak es a babain sem :D 37 hetes kismami

nem nagy a babad, de ha megis, men kell megilyedni, mert 9 honap nagyon hosszu ido es nagyon sokat valtoznak a babak kozte. Pl nekem a 22. heten 25 hetesnek felelt meg a babam es most 37 hetesen mar csak 3 nappal nagyobb a koranal. Ez teljesen normalis a feljodes alatt hogy ingadozik a meret. Nem vagyunk egyformak es a babain sem :D 37 hetes kismami
Egyáltalán nem nagy. A legfontosabb az, hogy a tarkóredõ mérés eredménye jó lett. Nekem 12 hetesen és 1 naposan 55 mm volt. Simán el tudom képzelni, hogy 1 hét és 3 nap alatt tudott volna 23 mm-ert nõni, hisz ilyenkor belelendülnek. :)
Nekem 13 hetesen 3 naposan a CRL 74mm volt, én is azt hittem hogy nagy lesz. De már 36 hetesek vagyunk és teljesen átlagos méretei vannak, a combcsontja picit hosszabb így valószínûleg hosszú baba lesz. De idõközbe volt hogy kisebb volt az "átlagtól" volt hogy nagyobb. A te esetedben még korai lenne azt mondani hogy nagy lesz mert tényleg teljesen egyeletlen ütemben nõnek. Lehet hogy 2-3 hét múlva kisebb lesz mint kéne aztán meg nagyobb. Szóval még ne aggódj ilyesmiken.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam.

Miert fontos hogy elso vagy hatso falon van a lepeny megtapadva? Nem Mo-n elek es itt meg sem neztek amikor 13 hetesen voltam uh-n.

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy melyik orszagban vagy, en Angliaban eltem es mindket terhesseg alatt a 20 hetes uh-n neztek lepeny helyet is, korabban nem. Akkor a papirra is rakerult. Az, hogy elol, hatul, vagy fent tapad kb lenyegtelen, az a lenyeg, hogy ne logjon ra a mehszajra. Szerintem azert csak 20 hetesen nezik, mert elotte meg sokat vandorolhat olyan formaban, hogy pl a mehszajat erinto lepeny is feljebb kerulhet a meh novekedesevel es akkor mar nem okoz problemat.

Nem tudom, hogy melyik orszagban vagy, en Angliaban eltem es mindket terhesseg alatt a 20 hetes uh-n neztek lepeny helyet is, korabban nem. Akkor a papirra is rakerult. Az, hogy elol, hatul, vagy fent tapad kb lenyegtelen, az a lenyeg, hogy ne logjon ra a mehszajra. Szerintem azert csak 20 hetesen nezik, mert elotte meg sokat vandorolhat olyan formaban, hogy pl a mehszajat erinto lepeny is feljebb kerulhet a meh novekedesevel es akkor mar nem okoz problemat.
èn neémtországban élek és itt mondta a doki kb a 12-ik héten hogy a méhlepény jó helyen tapadt meg. azt hogy hol azt nem, de hogy jó helyen tapadt meg. azért fontos, mert ha a méhlepény a méhszájon tapad meg akkor bármikor leválhat, így állandó fekvésre vagy ítélve. Ha a méhlepény alul tapad meg közel a méhszájhoz, ahogy növekszik rálóghat a méhszájra és vérzéseket okoz, vagy levállhat ha nagyon rá nö. a méhszáj nem vándorol, de a növekedéssel alóghat vagy másik irányba nöhet. ha nem mondott a doki semmit akkor biztos jó helyen tapadt meg.
A kérdező hozzászólása: Angliaban elek. Akkor megnyugodtam, 3 het mulva megyek a 20 hetesre. Kerdeztem a dokit a 12. heten es mondta hogy nem nezik ilyenkor.En meg tiszta ideg voltam mert itt meg mindenki irja hogy ezt meg azt mondtak neki. Koszonom a valaszokat!

13 hetes vagyok! Szeretnék minél előbb 4D-s uh-ra menni. Mikor a legajánlatosabb, hogy már a nemét is lássuk? Nem bírok sokáig várni! Mi volt az első mikor elmentetek és a tapasztalat pozitív?

Legjobb válasz: Szia! Én megkérdeztem a fogadott orvosomat, aki a 18.héttõl ajánlotta a 4d-s uh-t. El is mentünk, kiderült hogy fiunk lesz, az élmény pedig feledhetetlen volt. Boldog Babavárást! 31 hetes km.

Szia! Én megkérdeztem a fogadott orvosomat, aki a 18.héttõl ajánlotta a 4d-s uh-t. El is mentünk, kiderült hogy fiunk lesz, az élmény pedig feledhetetlen volt. Boldog Babavárást! 31 hetes km.
Nekünk 24 hetesen ajánlotta a doki, mivel akkorra már szép babaformája van, és a nemét is biztosabban tudják megmondani. Igaz nekem ez nem jött be, mert a 33. hétig akarta magát a Babucim. 39 h
Szia! Mi 19 hetesen mentünk el, és akkor ki is derült, hogy kisfiunk lesz.:-)
Mi voltunk a 15., 19. és a 27. héten 4D-n. Az elsõ kettõn azért, ha valami baj lenne a babával, mielõbb kiderüljön. A harmadik volt az igazi babamozi :) Akkor már jó dundika volt. Viszont a 15.héten még olyan kis ufószerû valami volt, persze szuper volt látni, nagy élmény volt, de még akkor nem olyan babás. A nemét egyiket sem tudták megmondani, mert mindig takarta magát. Mi a szülõszobán tudtuk meg, hogy lány. Drukkolok, hogy nektek megmondja majd a doki! Szerintem azért várj még a 16.hétig legalább! Vagy ha megtehetitek, akkor menjetek el most is, de a 30.hét körül is!
Nekem 16.hetesen megmondták, hogy fiú!
Az elso babaval 29 hetesen mentunk, akkor mar nagyon szep volt es mindenet nagyon alaposan megvizsgaltak. Ott a nemet mar nem tudtak megmondani, mert takarta magat (mondjuk elotte sima uh-n mar jonehanyszor mondtak, hogy fiu, szoval nem volt baj, hogy nem mutatta). Most a masodik babaval vagy elmegyunk a 15-16. heten, vagy nem megyunk egyaltalan, mert elotte es utana olyan orszagban leszunk, ahol pofatlan osszeget kernek el egy 20 perces 4d-s vizsgalatert, szoval elvi kerdest csinalok belole es nem megyek. Felhivtam mar a rendelot, hogy van-e ertelme 15-16. heten menni es azt mondtak, hogy persze, szuresekre is nagyon jo, es ha mutatja, akkor mar ugyanugy meg lehet mondani a nemet, mint hetekkel kesobb. (Es szerintem nem azert csalnak, hogy menjek, mert ismerosom az uh-s es felaras kedvezmenyt szeretne adni.)

13 hetes vagyok, első terhesség. Érezhetek már mocorgást?

Egy ideje ilyen kicsit gyomorkorgáshoz hasonló, de kevésbé intenzív dolgot szoktam érezni bal oldalt köldök magasságban. Lehet, hogy ez már a pici, vagy csak beképzelem?? ALig várom, hogy végre érezhessem!:)

Legjobb válasz: Szerintem még nem a baba, hiszen elméletileg még nem olyan a nagy a méhed hogy köldököd fölöttig érjen, meg nagyon picike még a babád. Elméletileg leghamarabb 16. héten érezheted, de az átlag a 18-20 hetes korban észleli. De lehet nincs igazam, hiszen mindig vannak kivételek... :)

Szerintem még nem a baba, hiszen elméletileg még nem olyan a nagy a méhed hogy köldököd fölöttig érjen, meg nagyon picike még a babád. Elméletileg leghamarabb 16. héten érezheted, de az átlag a 18-20 hetes korban észleli. De lehet nincs igazam, hiszen mindig vannak kivételek... :)
Szia, Bármi lehet, nekem dec 31én 14hetesen jelentkezett be a pici egy góóóllal:) És elsõ babás vagyok. Ha biztosra érzed, az a pici, akkor bárki bármit mondhat, szerencsés vagy, hogy érzed... (azért várj egy hetet, és ha erõsödne amit érzel, akkor a picike az:) ) Boldog Babavárást:)
Én 13 hetesen éreztem a mozgását, az elõzõ fiamnál pedig 17 hetesen. De ne gyomorkorgásra figyelj, hanem olyan, mindtha kis buborék pukkanna ki odabenn. :) 37 hetes
Én is éreztem anno 13 hetes korom körül, olyan volt, mintha vlm belülrõl birizgálná a hasam. Hát lehet, hogy csak a méhem nõtt, de azóta sem éreztem olyat...:-D 8 hetes fiú mamája
A kérdező hozzászólása: hát, nem tudtam másképp nagyon leírni, de olyan mintha nagyon pici buborékok áramlanának egy helyen a pocakomban...
Ki tudja, igaz én már a második babámmal vagyok terhes, és már a 12.hét után megmozdult a picuri.Legyél szemfüles és ha minél többször elõfordul és minél intenzívebben , akkor lehet, hogy nagyon ügyes vagy és az átlagosnál hamarabb észrevetted.Különben a gyomormûködést nem lehet összetéveszteni ezzel a dologgal, legalábbis szerintem.
Szia! Hát szerintem nem, az még nem a baba.
Van, aki azt mondja, hogy ekkor már érzi. Meglehet. Viszont szerintem te még nem a babód érzed. vagyis legalábbis nem köldök magasságában. A méh fundusa még nem érte el a köldök magasságát. Az úgy a 20. hét környékén van. Szóval ha érzed is ilyen korán, akkor a köldököd alatt érezheted. Én úgy 2-3 hetes vagyok benne biztos, hogy a babóm érzem. :) Hamarosan te is biztos lehetsz benne. Kis türelem! Minden jót! 20 hetes kismami
Azért mert a köldök magasságában érzi nem jelenti azt, hogy az ott van... Oda is felsugározhat, ha a pici felfelé kalimpál... Nekem is volt, hogy azt hittem gyomorszájon rúgott pedig oda nem érhet el, mégis ott éreztem intenzíven, és ülés közben egy alulról felfelé gyomorszájonrúgást nem lehet nagyon keverni mással...

December 11-én megyek 3-adik uh-ra. Akkor leszek 13 hetes babás. Mennyire lessz látható a baba? Esetleg a neme? (elsö picurom) Ezután milyen vizsgálatokra számithatok?

Legjobb válasz: már kirajzolódik az alakja,de attól is függ,hogy mennyire jó a gép,amivel az uh-t csinálják. Mi láttuk a kis arcocskáját,kezeit is. A nemét viszont nem,azt kb. 16 hetesen tudtuk meg.

már kirajzolódik az alakja, de attól is függ, hogy mennyire jó a gép, amivel az uh-t csinálják. Mi láttuk a kis arcocskáját, kezeit is. A nemét viszont nem, azt kb. 16 hetesen tudtuk meg.
Szia! Nekem a 13. heti uh-on már megmondták, hogy kisfiú. Szerintem ha tapasztalt az orvos, és a baba is mutogatja magát, akkor meg lehet mondani.:-) Boldog babavárást: 37 hetes kismama
Szia, nekem a 13. heti ultrahang maga volt a csoda :) Látni azt hogy mennyit fejlõdött, hogy mocorog, integet.. nekünk készült róla felvétel is, ha gondolod katt rá: http://www.indavideo.hu/video/Az_elso_felvetel_13_hetesen
Elõzõtõl kérdezném:) ! Hol csinálnak a 13.heten ilyen videófelvételt? Gratulálok, gyönyörû
Teljesen látható lesz, már mindene megvan, csak kicsi!A neme viszont nem lesz látható, azt legkorábban a 18.heti genetikai UH-n láthatják esetleg!Lesznek többféle vizsgálatok, vérvételek, rendszeres UH, majd a vége felé NST ami a méhtevékenységet mutatja.De nem kell még ennyire elõre gondolkodnod.Élvezd ki minden percét!Könnyû terhességet kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.Aranyos vagy!
A "videofelvételes kismama" vagyok. Nekem ezt a felvételt a gyõri kórházban csinálták, igaz egy kis átalakitáson ment keresztül, hiszen VHS felvétel eredetileg, és a zene is utólag készült hozzá. A 19. heti felvételünkön érdekes módon szinte semmit sem látni, ott a 4D-s felvétel adta át ezt a csodálatos élményt. Kitartást és jó pocakodást kivánok minden kedves kismamának!

13 hetes vagyok. Első babánkat várjuk. Mikor érezhetem őt?

Legjobb válasz: Változó, pl függ a testalkattól, de 16-21.hétig valamikor. Én a 17. héttõl érzem finoman, aztán a 20. hét óta erõteljesebben. Már a férjem is érzi. Minden jót, üdv 22 hetes kismami

Változó, pl függ a testalkattól, de 16-21.hétig valamikor. Én a 17. héttõl érzem finoman, aztán a 20. hét óta erõteljesebben. Már a férjem is érzi. Minden jót, üdv 22 hetes kismami
Szia! Általában 18-22. hét között szokták elõször érezni. Persze ez függ attól is, milyen a testalkatod. Ha vékony vagy, akkor már érezheted hamarabb is.
Szia. Ez mindenkénél változó. Én a 21-ik héten éreztem, de nekem a méhlepényem elõl tapadt meg. Amúgy vékony testalkatom van, tehát nem attól éreztem késõn. Van, aki sokkal elõbb érzi. Igaz én nem éreztem buborékokat, én határozottan rugásokat éreztem. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat. akkor ezek szerint várnunk kell még. minden jót nektek is!
Én a 15. héten éreztem elõször, de csak a 17. hét végétõl volt rendszeres.
Nekem két napja mozdult meg, 13 hét 5 naposan.
én a 18. héten éreztem elõször. nem vagyok nádszál alkat. állítólag a soványak elõbb érzik.
mozog õ már elõbb is, csak nem érezzük!
2 terhességem volt, mindkettõnél éreztem már a 12 héttõl.Változó, babától is függ mennyire aktív, hol van stb...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!