Találatok a következő kifejezésre: 13 hetes 4 (30 db)

13 hetes 4 napos terhes voltam, amikor megtörtént az első genetikai szűrés. A babám nyaki redője 1.8 ülőmagassága 78mm. Nem túl nagy a baba? Félek, hogy ha ilyen ütemben nő, nagyon nagy lesz.

Legjobb válasz: nem nagy a babad, de ha megis, men kell megilyedni, mert 9 honap nagyon hosszu ido es nagyon sokat valtoznak a babak kozte. Pl nekem a 22. heten 25 hetesnek felelt meg a babam es most 37 hetesen mar csak 3 nappal nagyobb a koranal. Ez teljesen normalis a feljodes alatt hogy ingadozik a meret. Nem vagyunk egyformak es a babain sem :D 37 hetes kismami

nem nagy a babad, de ha megis, men kell megilyedni, mert 9 honap nagyon hosszu ido es nagyon sokat valtoznak a babak kozte. Pl nekem a 22. heten 25 hetesnek felelt meg a babam es most 37 hetesen mar csak 3 nappal nagyobb a koranal. Ez teljesen normalis a feljodes alatt hogy ingadozik a meret. Nem vagyunk egyformak es a babain sem :D 37 hetes kismami
Egyáltalán nem nagy. A legfontosabb az, hogy a tarkóredõ mérés eredménye jó lett. Nekem 12 hetesen és 1 naposan 55 mm volt. Simán el tudom képzelni, hogy 1 hét és 3 nap alatt tudott volna 23 mm-ert nõni, hisz ilyenkor belelendülnek. :)
Nekem 13 hetesen 3 naposan a CRL 74mm volt, én is azt hittem hogy nagy lesz. De már 36 hetesek vagyunk és teljesen átlagos méretei vannak, a combcsontja picit hosszabb így valószínûleg hosszú baba lesz. De idõközbe volt hogy kisebb volt az "átlagtól" volt hogy nagyobb. A te esetedben még korai lenne azt mondani hogy nagy lesz mert tényleg teljesen egyeletlen ütemben nõnek. Lehet hogy 2-3 hét múlva kisebb lesz mint kéne aztán meg nagyobb. Szóval még ne aggódj ilyesmiken.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam.

13 hetes 4 napos terhes voltam mikor 2.6 nyaki redőt mértek a babámnak. Szerintetek z menyire elfogadható? Az orvos kombinált tesztet rendelt el.

Legjobb válasz: Biometria alapján hány hetesnek írtak? A 2,6-es érték egyes laborokban határértéken belül van. Van, ahol 3 mm-ig, van ahol 2,5-ig van a normál tartomány. Valószínûleg a kombinált tesztet elõvigyázatosságból kérte a doki. Ha annak megnyugtató eredménye lesz, akkor nincs szükség amniocentezis-re ill. egyéb vizsgálatra. Próbálj megnyugodni! Reméljük, minden a legnagyobb rendben lesz! :o)

Biometria alapján hány hetesnek írtak? A 2, 6-es érték egyes laborokban határértéken belül van. Van, ahol 3 mm-ig, van ahol 2, 5-ig van a normál tartomány. Valószínûleg a kombinált tesztet elõvigyázatosságból kérte a doki. Ha annak megnyugtató eredménye lesz, akkor nincs szükség amniocentezis-re ill. egyéb vizsgálatra. Próbálj megnyugodni! Reméljük, minden a legnagyobb rendben lesz! :o)

13 hetesen + 4 naposan mérték a tarkóredőt, ami 2, 5 mm lett. Jó ez az érték? Nem túl magas egy picit?

Legjobb válasz: Szerintem is normális. Végeztek nálad Down-kór szûrést? Mert ha azoknál az eredmények jók, akkor fölösleges izgulni! Minden jót!

Szerintem is normális. Végeztek nálad Down-kór szûrést? Mert ha azoknál az eredmények jók, akkor fölösleges izgulni! Minden jót!
Nem akarlak megijeszteni, de a nyàron volt egy terhessègem ahol 2, 7mm volt a tarkòredô ès az amniocentèzis utàn kiderült , hogy a baba Down szindròmàs. Szerintem csinàltass vèr vagy magzatviz vizsgàlatot a biztonsàg kedvèèrt.
3mm-ig normális, tehát jó az érték.
Teljesen normalis, foleg ha azt nezzuk, hogy mar a 14.hetben voltal, amikor mertek.
Az elottem szolotol kerdezem: es neked pontosan mikor mertek tarkoredot? Csak mert a kerdezonek eleg keson, azaz a 13. het utan. Ebben a korban a magzat hihetetlen gyorsan novekszik, 1 nap is sokat szamit.
Az elôzô vagyok ès nekem 12 hetesen mèrtèk a 2, 7mm tarkòredöt. Utàna egy hèt múlva elmentem 4D ultrahangra ùjbòl megmèretni ès ott 2, 6 mm volt. Azt mondta a doki , hogy a tarkòredô vastagsàga idôvel csökkenhet, ezèrt fontos a 12.hèten mèrni ès kiegèszíteni màs vizsgàlatokkal.


13+1 hetes terhességre 13 hetes terhességet írnak.
12+3/4= 12 hetes 13+1= 13 hetes
nálam a leletre a baba méretei alapján számított hetet írják
Nekem mindig összevissza írták.
Ha 13+1 napos vagy, akkor betöltött 13 hetes vagy, de már beleléptél a 14. hétbe, hisz elmúltál egy nappal 13 hetes. Érted mit akarok mondani? :) Nekem éppen a múltkor magyarázta el a védõnõ, hogyan kell értelmezni a papíron leírtakat. Orvosa válogatja, hogy a betöltött hetet írja-e rá, vagy azt amibe beleléptél. Általában az elsõ variáció a jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: Nekem is eddig össze-visza írták a leleteimet.Már fogalmam sincs, hogy hol tartok.Se táblázat alapján, se orvosi vélmény alapján.Utolsó elõtti vizsgálaton, azt írták a leletemre 8-9 hetes.Azóta a kilenchéthez viszonyítva számolnak.Az utolsó uh alapján 12 hetet mondott a doki, de ránéztek az elõzõ leletemre, aztán eszerint javítottak 13 hétre.Amit mért egyik adat 12. héthez húz, másik adat 13. héthez.

13 hetes es 4 napos vagyok. A tegnap voltam UH-n ahol megmertek a babam hosszat: 73 mm. A gep 14 hetes es 1 naposnak adta ki a meretek alapjan. Ez jo meret ebben a korban?

Legjobb válasz: Szia! Az, hogy "idõsebbnek" mérték, az nem baj. Én elvileg 12 hét+5 naposan voltam uh-on és a mért kora 13 hét+1 nap lett és 64 mm-es volt akkor. Ilyen pici babóknál ez még elõfordul, h nagyobbacska, vagy esetleg kisabb a számított koránál! A következõ uh-ra a számított szerint 19 hét+5 naposan mentünk és a mért kora napra pontosan ugyan ennyi lett! Teljesen normálisak a te babód értékei is! Gratulálok!:) Üdv.: 22 hetes kismama

Szia! Az, hogy "idõsebbnek" mérték, az nem baj. Én elvileg 12 hét+5 naposan voltam uh-on és a mért kora 13 hét+1 nap lett és 64 mm-es volt akkor. Ilyen pici babóknál ez még elõfordul, h nagyobbacska, vagy esetleg kisabb a számított koránál! A következõ uh-ra a számított szerint 19 hét+5 naposan mentünk és a mért kora napra pontosan ugyan ennyi lett! Teljesen normálisak a te babód értékei is! Gratulálok!:) Üdv.: 22 hetes kismama
Az én babám egy hét késésben van.13.héten 12 hetes volt, a 20.on 19.Akkor nincs baj, ha megõrzi a késést.Általában ciklikusan nõnek a babák, és nem lineárisan.Lehet legközelebb pont akkora lesz.Ha valami nincs rendben szólni fog a doki úgyis.
Ha elmúlt 4 hónapos. Nem 16 hetes, hanem 4 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Csak idõpontot kérdeztem nem kioktatást :) nem bírtad ki, hogy ne szólj be? :)
Ha ennyire tudod, akkor miért itt kérdezõsködsz???
A kérdező hozzászólása: Úgy vélem, hogy az anyatejjel való táplálás minél tovább tart, annál jobb. Ez tény. De az otthon termelt növények, gyümölcsök semmivel sem rosszabbak, mint régen. Tapasztalatból írtam, hogy sok anyatejes baba ugyanúgy allergiás, mint más. A védõnõm is megmondta, hogy 10 éve mást mondott, mint most...mást kellett. Szerintem 20 év múlva térjünk vissza erre a kérdésre itt.. :)
Csak aztán majd ne csodálkozz, ha felnõ a gyereked és huszonévesen már emésztõ szervrendszeri problémákkal küzd, mint ahogyan nagyon sok fiatal. És ki tudja, hogy nem-e azért, mert mindent kaptunk ideje korán, amit nem kellett volna...
Nem az emésztõrendszerünk változott meg, hanem az élelmiszerek összetétele a sok vegyi anyagtól. De ez persze a Te döntésed. Gondolom kizárólag textilpelust használsz, mint 40-50 éve, jó ötletnek tartod a babapúdert és még véletlenül sem veszel orrszívót, mert azt is megoldották régebben az nélkül is. Az meg hogy a 6 hónapig szoptatott babák allergiásabbak lennének, egyenesen hülyeség.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Közben rákérdeztem szüleim, és nagyszüleim emlékére is. Emlékeik szerint 12 hét. Ment a bocitej is. Ismerõsöknél, akik betartották a szigorú 6 hónapot, azok gyermekei sokan allergiában szenvednek. Én sem hiszem, hogy 30-50 év alatt megváltozott volna az emésztõrendszerünk. Kell a pénz a gyógyszer és bébitáp iparnak.
Én 13 hetesen kezdtem el kóstoltatni, 1 hónapig hiába való próbálkozásaim voltak, nem kellett neki semmi. Majd 2 hét szünet után szépen evett mindent.
A négy hónapos kortól a tápszeres babákra vonatkozik és a betöltött negyedik hónaptól. Ugyanez anyatejes babáknak 6 hónap.
ha szopik akkor én megvárnám a fél évet, sok baba gyomra nem érett még ilyennkor egyéb táplálékra és ez késöbb okozhat étel intoleranciát avgy allergiát, még akkor is ha az elvileg korának megfelelõ ételt adsz neki.
4. hónapot betölti, akkortól. De ne üveges bébiétellel kezdj. Elõször kóstoltass, és mire már püréket eszik majd, már kaphat üvegest IS!
Így van, ahogy az elsõ írja. 4 hónapos kortól. Tehát amikor már betöltötte a 4 hónapot. Mert nem az van ráírva, hogy 4. hónaptól és sehol se 4. hónaptól van a hozzátáplálás, hanem 4 hónapos kortól. Vagyis amikor már 4 hónapos a gyerek. Tehát betöltötte.
Egyébként nem az emésztõrendszerük változott és nem is feltétlen az élelmiszerek összetétele hanem a tudomány is. Ha egy babánál akinél hamarabb kezdték el a hozzátáplálást és problémája lett jobban ki tudták vizsgálni mint régen, hamarabb megtalálták a probléma forrását. Bár az is tény hogy egészségesebb volt amiket õk terlmetek növényeket, tenyésztettek húsokat. Szerintem egyszerûen pont az elmúlt 40-50év tapasztalatai miatt mások az étkezési szokások, nem csak a babákra nézve. Amúgy meg hogy a kérdésre válaszoljak ha úgy gondolod kipróbálod adsz neki almát ha nagyon elutasítja nem kell erõltetni várni lehet vele akár 3-4napot és újra probálni. Ha meg megeszi és nincs semmi baja tõle akkor lehet apránként növelni az adagot is.
Számold ki, hány hete volt az utolsó menzesz elsõ napja. Annyi.
Az utolsó mensidhez képest nézd meg hány hetes vagy! A szülés dátumát is ahhoz fogják igazítani, fõleg még az elsõ idõkben. Nekem a kérdésed kicsit bonyolult. 5 hetesen elsõ uh rá 4 hétre voltál 12 hetes? (9 hetesnek kellett volna lenned nem 5+4=9)? Ha 12 hetes uh-n 13 nap nézték a babádat azzal nincsen semmi gond, simán eltudják még ilyenkor mérni.
Én értem a kérdésedet..Szóval az elsõ doki 1 héttel kevesebbnek mér, mint a másik..szóval az elsõ doki szerint 16hetes vagy a másik doki szerint 17 lennél már!Érdekes :) A mensi szerint 16, vagy 17 hetes lennél most?
Én értem a kérdésedet és a dillemádat is. :) Esetleg a mensid sem szabályos? Lehet, hogy nem akkor esik teherbe az ember lánya, amikor mensi szerint kéne, ezért korrigálhatják a szülés idõpontját az UH eredmények fényében. Nekem heteken keresztül nézték 5-6 hetesnek a babám, mert szar volt a gép. Mensihez képest tudtam, hogy két héttel késõbb estem teherbe, mint kellett volna. Nem is veszik figyelembe az utolsó mensim. Doki azt mondta, hogy a 12. heti UH a mérvadó, mivel addig nõ minden baba egyformán, utána a genetikai adottságok miatt különbözõen fejlõdnek. Nekem most 2-3 héttel nagyobb a babám, mint a kora, de a 12. UH-ra alapoznak és nem változtatják az abból számolt szülési idõt. Nálam ez így van jól. Te tudod esetleg, hogy mikor estél teherbe? Ovuteszt? Görbe? Kevés együttlét?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok.Igen kevesebbnek mér az egyik doki.Már voltam 20 hetes uh-n is.Kíváncsiságból mind2nél voltam.Már meg sem lepõdtem, hogy ugyanaz a felállás.Bár amelyik 13 hetesnek vélt, eléggé összecsapott vizsgálatot végzett 20 hetes uh-n is.Nem tartott 5 percnél tovább.8 nap múlva elmentem a másik dokihoz(aki eddig kevesebbnek mért)õ is 20 hetesnek mért, de idõközben eltelt a 8 nap, ....sõõõõt, ez nem elég kisebbnek is mérte a fejátmérõt és a combcsontot is.A fejátmérõje 4mmm-rel kevesebb, a combcsontja 3mm-rel kevesebb. Na ilyenkor kinek lehet hinni???
Én annak hinnék, akinek jobb gépe van és nagyobb odafigyelést valamint szakértelmet tanusít!
Annyit hozzászolnék ehhez a témához, hogy igen ugy állapitják meg az orvosok a terhesség idejét hogy az utolso menzi elso napja, DE szerintetek az pontos?.... szerintem nagyon nem! én is terhes vagyok, a menzi szerint 3héttel idosebb terhes lennék, De akkor nekunk még nem szabadott probálkozni, ugyhogy ez a megállapitás nagyon nem jott be! az elso probálkozás, és az elso ultrahang ami a pontos! a menzibe nem hiszek!

Hogy lehet, hogy 11 hetes 4 napos vagyok és az ultrahang szerint pedig 13 hetes 2 napos? Most akkor melyik számít?

Ma voltam a genetikai ultrahangon és ott ezt hozta ki a gép, a CRL 66 mm, NT 1,9, BPD 2,0.Az orvos azt mondta ezek jó eredmények, de majd csak a vérvétel eredményével együttesen lehet értékelni...és a kor is kockázati tényez?...ebbe a bizonytalanságba meg lehet ?rülni:-(

Legjobb válasz: Az UH számít,általában ilyenkor (12.hét) tudják a legpontosabban belõni a terhességi kort.

Az UH számít, általában ilyenkor (12.hét) tudják a legpontosabban belõni a terhességi kort.
Az orvos az utolsó menszesz alapján számol, az uh, meg az eredmények alapján
Igen, jó méret :) nekem 2, 5 volt
Én úgy tudom, ha nagyon kevés az sem jó, viszont mindenhol mást mondanak. Nálunk pl. 2, 5 fölött nem jó az érték. Nekem 12+1 naposan volt 1, 9 az érték.
nekem 0, 9mm volt, minnel kisebb annal jobb!
A kérdező hozzászólása: köszi gyors voltál
Nekem 12 hetesen 1, 6 volt
en ugy hallotam 2, 5mm es 3mm tol van valami baj.De az orvos nem mondta biztos megkerdezted nem?
én rákérdeztem, az egyik gyerkõcnél 2, 3 a másiknál 2, 0 mm . Az orvos azt mondta 3 mm -ig jó! onnantól "GYANÚS".
elsõ vagyok nekem azt mondták 3-ig jó, és ha túl alacsony az sem jó + mi már láttuk 4d-n is, úgyhogy reméljük, hogy biztosan minden rendben van :)

13 hetes vagyok es nagyon ritkan megkivanom a MCdonalds-os kajat, a baj hogy ilyenkor lemegy 4-5 dl kola is. amugy kolat soha nem iszom, ez baj?

eddig 2x fordult elö de heti 1x nem baj ha "bekolazom"?

Legjobb válasz: szia. én terhességem elején rengeteget kajáltam a mekibe, sültkruplit azt dögivel, nagyon krumplis vagyok. de úgy megkívántam megint a mekis kaját, h vhonnan szereznem is kell... :-D sztem is ha jólesik igyad nyugodtan, én is voltam/vagyok így. Boldog babavárást! 20 hetes kismama

szia. én terhességem elején rengeteget kajáltam a mekibe, sültkruplit azt dögivel, nagyon krumplis vagyok. de úgy megkívántam megint a mekis kaját, h vhonnan szereznem is kell... :-D sztem is ha jólesik igyad nyugodtan, én is voltam/vagyok így. Boldog babavárást! 20 hetes kismama
ahogy az elöttem író mondja nembaj :) én 31hetes vagyok és mostmár nem is tudom meginni nagyon a nem szénsavas üdítõke, pedig eddig egésszégmániás voltam
Ennyi biztosan nem fog ártani, a terhesség nem azt jelenti, hogy mindenrõl le kell mondani a kismamának, ami jól esik. Néha a kóla is belefér, persze csak módjával :) )
Nem lesz semmi baj!Képzeld én meg Mekiben dolgozom vagy is most már csak dolgoztam és én is azt a kaját ettem.Jó baba várást 18 hetes km
Túlzásba nem jó vinni, de nekem pl mondta a védõnõm, hogy néha lehet "bûnözni"! :) Szóval csak nyugodtan!
Szia! Dehogy baj :) ! Ha az esik jól idd.Persze ne a víz helyett mindig de ihatod nyugodtan :) !!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a sok gyors valaszt.es mindekinek kellemes husvetot:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!