Találatok a következő kifejezésre: 13 hónapos kislányom és még (6 db)

13 hónapos a kislányom és még szopiztatok.9 hetes terhes vagyok, nem tudom, hogy a szoptatás milyen hatással van a pocimban lévő kistesóra! Hallottam érveket erre is-arra is. Lehet terhesen szotatni? Mennyi ideig? Mire kell vigyázni?

Legjobb válasz: Szia. szerintem nyugodtan szoptassd amíg õ kéri. Barátnõmnék a két gyerek között 13 hónap van, és a nagyobbikat 2 éves korági szoptatta. Tehát már javában meg volt a kistesó amíg bátyus még mindig szopizott. Mind a két gyerek teljesen egészséges, jó húsban vannak, talán a kisebb még ducibb is :) A szervezeted úgy is figyel arra, hogy elsõ a pocaklakó! õ mindent elvesz magának amire szüksége van. Csak második innentõl a már meglevõ tesó, a tej termelés ezért változhat a hormonális változások miatt. lehet más összetétele, íze, stb. Ezért van az, hogy sok gyerek amikor jön a kistesó magától abbahagyja a szopizást. Szerintem nem törvényszerû. figyelj arra, hogy Te helyesen táplálkozz és elég vitaminhoz és ásványokoz juss! mert õk ketten elesznek, ha nem pótolsz helyesen. Én csak 11 hónapig tudtam szoptatni a fiamat, de talán az a természetes, ha addig szoptatod amíg szüksége van rá! Én szerintem a két év teljesen bele fér az egészséges keretek közé! Csak azért mert valaki ezt mond vagy azt mond (látod, hogy van érv mind a két oldalon), Te nyugodtan csináld azt ami neked / nektek jól esik! Boldog babavárást!

Szia. szerintem nyugodtan szoptassd amíg õ kéri. Barátnõmnék a két gyerek között 13 hónap van, és a nagyobbikat 2 éves korági szoptatta. Tehát már javában meg volt a kistesó amíg bátyus még mindig szopizott. Mind a két gyerek teljesen egészséges, jó húsban vannak, talán a kisebb még ducibb is :) A szervezeted úgy is figyel arra, hogy elsõ a pocaklakó! õ mindent elvesz magának amire szüksége van. Csak második innentõl a már meglevõ tesó, a tej termelés ezért változhat a hormonális változások miatt. lehet más összetétele, íze, stb. Ezért van az, hogy sok gyerek amikor jön a kistesó magától abbahagyja a szopizást. Szerintem nem törvényszerû. figyelj arra, hogy Te helyesen táplálkozz és elég vitaminhoz és ásványokoz juss! mert õk ketten elesznek, ha nem pótolsz helyesen. Én csak 11 hónapig tudtam szoptatni a fiamat, de talán az a természetes, ha addig szoptatod amíg szüksége van rá! Én szerintem a két év teljesen bele fér az egészséges keretek közé! Csak azért mert valaki ezt mond vagy azt mond (látod, hogy van érv mind a két oldalon), Te nyugodtan csináld azt ami neked / nektek jól esik! Boldog babavárást!
En csak a csaladi peldat tudom mondani, sogornom mikor a masodikkal teherbe esett, szoptatta az egy eveset, neki az orovos a szoptatas abbahagyasat tanacsolta. De nem is kellett levalasztani a babat, mert magatol elapadt a teje napok alatt, ekkor lehetett kb. 6 hetes terhes. A 13 honapos baba eleg nagy mar szerintem.

13 hónapos kislányom még nem lépeget önállóan és csak kapaszkodva tud felállni, magától nem, ez baj?

Kislányom mindent elég későn kezdett, de azt viszont egyszerre. 8,5 napos volt, amikor ugyanazon a héten mászni kezdett, felállt kapaszkodva és bútorok mellett lépegetni kezdett. Egy hónappal ezelőtt elkezdett a térdén járni, így közlekedik, ha van valami a kezében. De csak kapaszkodva áll fel, még sosem állt fel magától, és nem is próbálkozik kapaszkodás nélkül tenni egyetlen lépést sem. Mindenki mondja, hogy 14 hónapos korig elindulnak, vele egykorú gyerek ismerősök már járnak. Elkezdtem kicsit aggódni, a térden járás miatt nem indult még el? Nem kéne már felállnia magától is?

Legjobb válasz: 18 hónapos koráig "kell"önállóan járnia. Mellesleg a kisfiam 17 hónaposan indult el. Minden gyerek a saját ütemében fejloõdik. Ne hasonlítgasd más gyerekhez, mert ez a kesõbbiekben komoly frusztrációt okozhat neked is , és a gyerekednek is.

18 hónapos koráig "kell"önállóan járnia. Mellesleg a kisfiam 17 hónaposan indult el. Minden gyerek a saját ütemében fejloõdik. Ne hasonlítgasd más gyerekhez, mert ez a kesõbbiekben komoly frusztrációt okozhat neked is , és a gyerekednek is.
A kérdező hozzászólása: 8, 5 hónapos, lemaradt a szó eleje :D
szerintem nincs vele gond, sok gyerek késöbb kezd el dolgokat. van amelyik meg már 10 hónaposan jár. egyéni fejlödésük van. Esetleg kérdezz rá a gyerekorvosnál, de valószinüleg azt fogják mondani hogy ö késön érõ tipus.
Az én lányom 9hónaposan kapaszkodva felállt, most másfél éves de több mint egy hónapja csak kb 2métert tesz meg egyedül( azelõtt semennyit), úgy csapódik be mikor megérkezik, tehát még van mit tökéletesíteni :) . Viszont a beszédbe nagyon ügyes rengeteg szót mond. kinek ez megy jobban kinek az :) .
nincs még lemaradva semmirõl :) az én 13 hónaposom is kapaszkodva áll fel és kapaszkodva lépeget, önállóan még nem, de van idõ.Úgy tudom, hogy 18 hónaposan "kell" önállóan menniük.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek, megnyugtattatok :) Azért ijedtem meg kicsit, mert mikor meséltem anyuka ismerõseimnek a térden járást, mind csodálkozott, hogy ilyenrõl még nem hallottak. Az orvos nem mondott semmit, mikor voltunk nála státuszon. Köszönöm szépen mindenkinek ment a zöld kéz :)

13 hónapos a kislányom és még nem jár? Vannak itt olyanok akiknél ugyan ez a gond?

Pedig már 8 hónaposan felállt az ágy szélénél bútoroknál kapaszkodva lépeget,de ha segíteni próbálok úgy,hogy megfogom a két kezét egyb?l térdre ereszkedik.Valami ötletek vagy csak várjak türelmesen?

Legjobb válasz: Eröltetni ne eröltessétek neki semmiképp. Amúgy még nincs késõn, én úgy tudom azért másfél évesen már illik egyedül menni. A járássegítõ nagyon jó ötlet, én biztosan kipróbálnám.

egyáltalán nincs elkésve, szerintem. Az én lányom 13, 5 hónapos, néha tesz néhány lépést egyedül az utóbbi pár napban már a szobán is keresztül megy, de még nagyon óvatos és fõleg kézen fogva érzi magát biztonságban. Ezek elõtt volt 2 hét, mikor csak állt és mintha oda lenne ragasztva nem akart tenni egy lépést sem. Kaptunk egy járássegítõt, de esze ágában sincs használni...szerintem várjál türelmesen.
Szia! Fiam 15 hónaposan indult el.Még alig lett egy éves, már csodálkozva kérdezgették, hogy méééég neeem jááár?Agybajt kaptam tõlük.Én is késõn indultam el, a férjem is.
Fiam 7 hónaposan állt fel és 14 és fél hónaposan kezdett el járni. Másfél éves koráig teljesen OK. Ha megérik rá és izgatni fogja, elindul. Járássegítõnek ott vannak a bútorok, a babkocsi (fiam azt tologatta nagyon sokat odakint). Én is nagyon vártam, hogy elinduljon, kíváncsi voltam nagyon:) ))
Nekem az elsõ és a harmadik gyerekem is csak 14 hósan indult el egyedül.Szerintem még ne aggódj ezen. Minden gyereknek más ütemben zajlik a fejlõdése.
Eröltetni ne eröltessétek neki semmiképp. Amúgy még nincs késõn, én úgy tudom azért másfél évesen már illik egyedül menni. A járássegítõ nagyon jó ötlet, én biztosan kipróbálnám.
Kisfiam egy éves múlt, kapaszkodva jár a bútorok mellett. Még csak kb. 2x "felejtett el" kapaszkodni, de csak állás közben pár másodpercre. Egyelõre eszemben sincs aggódni. A tesóm másfél éves volt, amikor járni kezdett. Anyukám mesélte, hogy 10 hósan vitték fotózásra, akkor még õ tartotta, mert nem tudott ülni. És semmi baja nem volt, nincs. A barátnõm kisfia pedig mindent nagyon korán csinált, 5 hósan már ült egyedül, én alig akartam elhinni. Korán fel is állt. Aztán mégis inkább a mászást kedvelte, 15 hós elmúlt, amikor végül járni kezdett. Szóval még semmi okod aggódni. :-)
A kislányom dec. 25-én volt 18 hónapos és december 22-én kezdett el járni. Minden nagy mozgást késõn csinált. Október közepén kaptunk kölcsön egy járássegítõt, azzal már lépegetett. Aztán pár napra rá tett 7 lépést a férjemtõl hozzám és vége, december 22-ig semmi. Szüleimnél is van egy ilyen viziló a tesóm gyerekei után. Lányom imádja, de mivel több funkciós játék, inkább eteti, mint sétál vele. Mostanra már nagyon ügyesen jár. Napról-napra látványosan fejlõdik. Ha valaki nem ismer minket nem mondja meg, hogy valaha le voltunk maradva. Én is untam már, "a még nem jár!?" megjegyzéseket, ezért inkább néha azt mondtam, persze, hogy jár. Babakocsiban ülve senki nem tudja megitélni füllentek-e, viszont megkíméltem magam az okosoktól. 13 hónapos korig jártunk heti rendszerességgel gyógytornára. Tudtam, hogy minden rendben van. Nehéz várni. Nagyon nehéz! De légy türelmes! Megéri! Szurkolok nektek!
Hmmmm.. Az én fiam 18 hónapos és nem jár. Szerintem õ itt az oldalon rekordokat döntöget, mert ülni is 10, 5 hónaposan ült elõször. Ebbõl már megint szakember lesz, és remélem, hogy megint csak annyit állapítanak meg, hogy lusta, de nagyon :) A trükkök nála nem jönnek be, mert egybõl négykézlábra vágja magát. 12 hónaposan állt föl és csak bútorok mellett lépeget még. Szóval aggodalomra inkább nekem van okom :)
Az én fiam is 13 hónapos, de tõlem még senki nem kérdezte, miért nem jár! Fürgén mászik, bútorok mellet lépeget (én nem vezetgetem és másnak sem engedem), 1-2 percig is megáll egyedül, majd elindul, ha elég érettnek érzi magát rá. A férjem is és én is 16 hónaposan indultunk el, semmiféle hátrányunk nem származott belõle.
Kislányom egy héttel az egyéves szülinapja után állt fel, most 14 hónapos, kapaszkodva lépeget bútorok mellett, még nem jár. SEMMI BAJA. Én is másfél évesen kezdtem el járni. Gyógytornászhoz ugyan járunk, de csak a lelkem megnyugtatása végett, 4 hónapos kora óta hordom Dévényeshez, mégsem gyorsított be semmit. Szerintem ez örökletes.
Nálunkis ugyan ez a helyzet.Nekem ikreim vannak és 14- hónaposak egyik sem megy még.Kapaszkodva már 8-hónapos koruktól mennek.Sõt nem esznek még darabosat sem és még tápszert kapnak reggel- este amiért sokan megszólnak.Hát nemtudom talán én rontottam el valamit.
Szia! Nekem is 13 hónapos a kisfiam, õ sem jár. Feláll és megy a bútorok mellett, és ha vezetgetjük, akkor is megy. De ne izgulj, nem kötelezõ még ilyenkor járni! 18 hós korig kell elindulni egyedül a gyógytornászunk szerint. Még gyûjti a bátorságot hozzá. Ne aggódj!
Szia! Dettó , ugyanez a helyzet nálunk is.Elég sokan mondják, még nem megy egyedül, már az idegbajt kapom töllük. Kisfiam 15-én lessz 13 hónapos, 7 hónaposan felállt, 8 hónaposan elkezdett bútorokba kapaszkodva lépegetni., és még nem megy egyedül. Viszont baromi gyorsan mászik, már több, mint 5 hónapja, ezt részesiti elõnyben.Ha fogom a kezét, akkor lépeget, most kezdte el tegnap, hogy nyújtja nekem a kezeit, hogy vezessem. Nõvérkéje játékbabakocsiját szereti tologatni, ez után tud menni. Pár napja csinálja azt is, hogy próbál kapaszkodás nélkül állni, egyensúlyozni. Majd, ha megérik rá, elfog indulni, ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igen azt elfelejtettem leírni, hogy Karácsonyra kockafaló vízilovat kapott ami járás segítõ össze is lehet csukni és ráülni késõbb de az a baj, hogy tologatja õ de felállni nem hajlandó hozzá! Csak már kicsit bosszant, hogy mindenki rácsodálkozik, hogy még nem jár!
Valami érdekes járássegítõt vehetnél neki ami zenél villog, én 10 hónapos korában vettem a lányomnak és mostanra szalad.12 hónapos. Ezek érdeklik õket és még fejleszti is. Érdemes olyat venni amit késõbb motornak össze lehet csukni mert akkor nem 2-3 hónapot használod. http://www.vatera.hu/fisher_price_kismotor_es_jarassegito_eg.. Nekünk ilyen van


13 hónapos kislányom még nem megy egyedül, baj ez és hogy tudnám rávenni az önálló járásra?

A véd?n? azt mondta nincs elmaradva,nem törvényszer? még egyedül mennie,de kezd aggasztani.Ha egyik kezét fogom akkor szalad és alig kapaszkodik,de mikor elengedem azonnal leül,mert megijjed,pedig az egyensúly is jó már és volt hogy pár lépést megtett.

Legjobb válasz: Nem kell erõltetni, minden baba máshogy fejlõdik. Majd ha már biztos lesz magában, el fog indulni! Semmirõl nincs lekésve És igen, valamilyen szinten öröklõdhet, hogy te mikor kezdtél járni, és õ mikor fog, de ez nem törvényzserû

Nem kell erõltetni, minden baba máshogy fejlõdik. Majd ha már biztos lesz magában, el fog indulni! Semmirõl nincs lekésve És igen, valamilyen szinten öröklõdhet, hogy te mikor kezdtél járni, és õ mikor fog, de ez nem törvényzserû
Semmiképpen ne erõltesd neki a járást, minden baba más ütemben fejlõdik és indul el!Ahova járunk játszóra ott sok ilyen korú baba van , és sokan még csak másznak és felállnak!Szerintem nem vagytok lemaradva semmirõl!Légy türelmes, az én fiam is sokáig csak úgy mert menni ha fogtam az egyik kezét!De innen már hamar el fog indulni!
Biztos, hogy még nem olyan bátor.De ezt ne sajnáld, legalább nem lesz vakmerõ késöb sem!
A kérdező hozzászólása: Én 18 hónaposan kezdtem egyedül járni, esetleg örökölhette?
Az elsõ fiam 13 hósan kezdett járni, a másik 7 hósan... DE! Utólag derült ki, hogy a nagyfiamnak az egyensúly érzéke azért volt nehézkes, mert nem látott rendesen. 4 évesen derült ki, hogy 4, 5 dioptria kell neki. Azóta 15 éves, de mindig azóta sem túl bátor...
Ne erõltesd, ez a lányeg, még ráér!
Az én fiam 15 hósan kezdett járni, :) nem volt semmi baja :) , és beszélni is késõn kezdett. Azt hiszem kicsit kényelmes :) Ne aggódj!
ne erõltesd semmiképpen, ne is akard, hogy elengedje a kezedet! nehogy a visszájára forduljon a dolog. ha neki kell a te kezed, akkor hadd szorítsa, amíg csak jónak látja. az egyetlen, amit csinálhatsz, hogy minél több olyan terepet hagysz neki, ahol kapaszkodva tud felállni, lépkedni, mászkálni, pakolászni. õ maga fogja egyszersak megtalálni az egyensúlyt, és biztos, hogy nem akkor, mikor a kezedet fogja. hagyd elesni, tottyanni, és rájön majd:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszokat!

Kislányom 13 hónapos és 4 foga van. Ti turmixolnátok még neki az ennivalót?

Ha villával töröm csak4-5 falatot eszik? Most mit csináljak. Még most jött ki az a 4 fog is.

Legjobb válasz: most ez komoly, hogy azon pánikoltok, h egy 1éves gyerek még pépeset eszik? Szerintem az a normális vagy nem? (2gyerekes)

most ez komoly, hogy azon pánikoltok, h egy 1éves gyerek még pépeset eszik? Szerintem az a normális vagy nem? (2gyerekes)
7 hónapos kora óta nem turmixolok kisfiamnak - egy foga sem volt még akkor, mégis fog nélkül gyönyörûen elcsócsálta a kenyeret is. :) Ha csak villával összetöröd neki, akkor keverj hozzá egy kis vizet a kajájához - tudom, hogy furán hangzik, meg kicsit furán is néz ki, de a bébiételekben is víz van. Attól könnyebben lenyelhetõ lesz neki.
Nem mondom, hogy nem normális, de azért egy egy éves gyerek már többnyire azt eszi, amit a szülei, pláne, ha van már több foga is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! A gyümölcsöket villával töröm azt szépen megeszi. De ha fõtt kajáról van szó akkor nem akar enni. De lassan ráfogom vezetni, kis falatokkal. Amúgy már azt eszi amit mi. Vannak kedvencei is.:)
Bár az én fiam is 7 hónapos kora óta csak darabosat eszik (akkor még fog nélkül), de leírom neked, hogy én hogyan csináltam. Elõször a gyümölcsturmixba babapiskótát tördeltem bele, mert az úgyis elolvad a szájában rágás nélkül, de mégis érezze, hogy darabos. Aztán piskóta helyet jött a babakeksz. A fõtt kajáknál is ugyanígy, levest turmixoltam, de pl a répát vagy a krumplit csak összenyomkodtam villával és egyre több mindent nyomkodtam csak össze és egyre kevesebb lett a turmix.
Az én kisfiam 11 hónapos, két és fél foggal.:) Én is mostanában kezdtem ezen gondolkodni, hogy nem gond-e, hogy még turmixolom az ételét. Én barackbefõttel, banánnal próbálkoztam eddig, azt jól fogadta, meg nagyon érdeklõdik a mi ennivalónk után, és ha abból adok darabokat, az nem gond neki. A tiédnél ez nem válik be?
még annyi próbáld pl a paradicsomos gombócot hogy össze töröd a gombócot neki, és a paradicsommal adod.szerintem ez jó kezdet lenne.
úh hát pontosan nem tudom, olyan 6 hónapos kora körül adtam kiflit a kezébe kíváncsiság képpen, nem volt gond, elszopogatta.nekem a védõnõ, szintén 6 hónapos kortól engedélyezte a joghurtot, tésztákat, paradicsomos szószokkal, sajtot ilyeneket.talán akkor kezdtem el próbálgatni adni neki.elõször nagyon pici falatokat, ahogy írtam is.amikor láttam hogy boldogul vele, ügyesen forgatta a szájába, pedig foga nem volt még, akkor mindig egy picit nagyobbat.8-9 hónapos kora óta egyáltalán nem turmixolok, csak amit leírtam a gyümölcsöt.szerintem nem feltétlen baj ha még turmixolod, még azt tudod megpróbálni, hogy ha csak pár falatot eszik, akkor hagyod és kb fél óra múlva ismét adsz neki.ilyen nálunk is volt.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! Te meddig adtál gyermekeidnek pépeset? Hogy szokattad a daraboshoz, és mikor?
A kérdező hozzászólása: Én csak azért pánikolok, mert a múltkor a védõnõ meglátta hogy turmixolok, és azt mondta ha 4 foga van, ne tegyem, mert nem tanul meg rágni, és ez késõbb problémákhoz vezet. És nem akarom hogy a gyerekemnek baja legyen, ezért kértem a tanácsotokat. Köszönöm.
szia.az én lányom 1 éves és a gyümölcsöt a banán kivételével turmixolom, mert attól mindig meg akar fulladni.hogy a banán miért kivétel, azt nem tudom.azon kívül nem turmixolok semmit.egy hónapja volt olyanja hogy a húst nem akarta megenni, semmilyen formába, akkor azt gyümölccsel turmixoltam neki össze, hogy még az ízét se érezze.ja, ha villával törtem össze, azt sose ette meg.akkor inkább már ette darabosan.próbáld meg azt hogy nagyon pici falatkákat adsz a szájába.2-3 falat után pedig valami folyadékot.
A kérdező hozzászólása: Erre gondoltam én is, hogy a husit legalább le kellene turmixolni.
Ugyan az én kislányom még csak 9 hónapos, 3 foga van. Én most kezdtem el úgy csinálni, hogy az ennivaló egy részét turmixolom, egy kisebb részét villával töröm. Úgy tervezem, hogy mindig egy kicsivel többet török villával és hátha megszokja.
A kérdező hozzászólása: kedves elsõ válaszoló. Már rájöttem hogy én is ott rontottam el hogy 7 hósan nem villával törtem, akkor is megtudta volna enni. Szerintem te csináltad jól! Kedves 2. Ugyanígy szenvedek ahogy te és nem tudom mit csináljak. Erõltessem a darabost, vagy turmixoljak még. Turmixosan olyan jókat evett, most meg pár falat. Tanácstalan vagyok! De azért köszönöm hogy válaszoltatok!
1 éves a lányom 9 foga van de csak turmixolva eszi meg a kaját.Ha villával törtem össze akkor kiköpködte, próbáltam már kenyérhajat is adni amit csak szétszedett a kezével és eldobálta, egyedül a háztartási kekszet szopogatja és amikor megpuhul a nyálátol kiköpi.Én se tudom mit tegyek.
Halihó! Hogy boldogultatok a darabossal végül? Van változás? Én írtam a vége felé a 11 hónapos kisfiamról. Õ gond nélkül rág már a 6 fogacskájával. Kár volt aggódnom, szinte egyik napról a másikra rákapott, és örömmel fogadta a kiflit, pogácsát, falatkákat az ételünkbõl.

13 hónapos anyatejes kislányomnak tápláló még az anyatej, vagy már csak a megnyugtatást szolgálja, és vegyem el tőle?

Legjobb válasz: Ahogy mindketten igényét érzitek. A mára már megbukott szép új világ megalkotói (Akik a "várandós" szót a "terhes"re cserélték) találták csak ki, hogy a tápszer jobb, mint az anyatej. Hiszel nekik?

Ahogy mindketten igényét érzitek. A mára már megbukott szép új világ megalkotói (Akik a "várandós" szót a "terhes"re cserélték) találták csak ki, hogy a tápszer jobb, mint az anyatej. Hiszel nekik?
Az anyatej minden életkorban tápláló. (Amúgy a WHO ajánlásában a kétéves korig tartó szoptatást propagálja.) És persze a szopómozgás minden életkorban a megnyugtatást szolgálja, lásd a dohányosokat vagy a kényszeres evõket (ezekre azt mondja a szakirodalom, hogy orálisan fixáltak). Addig szoptass, ameddig mindkettõtöknek jó, nem kell túl sokat agyalni ezen. Az én fiam egy éves. Születése óta fejem neki, és ameddig lesz tejem, fejni is fogom, reményeim szerint kb kétéves koráig. A tehéntejet nem bírja, az anyatej meg minden tápszernél jobb.
Az anyatej éppúgy tápláló, mint a tehéntej. Azt viszont csak te tudod eldönteni, hogy a kislányod valóban szopik-e, vagy csak cumizik. Ha még szopik, akkor adj neki, mert igényli. De ha csak alszik rajta, akkor válaszd el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!