Találatok a következő kifejezésre: 13 hónapos kislányom és (20 db)

Mit és hogyan játszak 13 hónapos kislányommal. Sikerült eléggéönállónak nevelnem, de ha mégis be tudok menni hozzá, mit játszunk, mivel tudom lekötni?

Legjobb válasz: Egy 13 hónapos kislánnyal nagyon sok mindent lehet játszani. Pl: könyv olvasás, nézegetés. Kockából építés. lassan majd jöhet a gyurma is, feltéve ha nem eszi meg. na meg a rajzolás. Mi elég hamar elkezdtünk rajzolni. Na meg a hancúrozások. :) maci illetve babaöltöztetés. :) szóval bármit lehet játszani egy ilyen kis csöppséggel. .) Tapasztalat. :)

Egy 13 hónapos kislánnyal nagyon sok mindent lehet játszani. Pl: könyv olvasás, nézegetés. Kockából építés. lassan majd jöhet a gyurma is, feltéve ha nem eszi meg. na meg a rajzolás. Mi elég hamar elkezdtünk rajzolni. Na meg a hancúrozások. :) maci illetve babaöltöztetés. :) szóval bármit lehet játszani egy ilyen kis csöppséggel. .) Tapasztalat. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, aranyos vagy!

13 hónapos kislányom még nem lépeget önállóan és csak kapaszkodva tud felállni, magától nem, ez baj?

Kislányom mindent elég későn kezdett, de azt viszont egyszerre. 8,5 napos volt, amikor ugyanazon a héten mászni kezdett, felállt kapaszkodva és bútorok mellett lépegetni kezdett. Egy hónappal ezelőtt elkezdett a térdén járni, így közlekedik, ha van valami a kezében. De csak kapaszkodva áll fel, még sosem állt fel magától, és nem is próbálkozik kapaszkodás nélkül tenni egyetlen lépést sem. Mindenki mondja, hogy 14 hónapos korig elindulnak, vele egykorú gyerek ismerősök már járnak. Elkezdtem kicsit aggódni, a térden járás miatt nem indult még el? Nem kéne már felállnia magától is?

Legjobb válasz: 18 hónapos koráig "kell"önállóan járnia. Mellesleg a kisfiam 17 hónaposan indult el. Minden gyerek a saját ütemében fejloõdik. Ne hasonlítgasd más gyerekhez, mert ez a kesõbbiekben komoly frusztrációt okozhat neked is , és a gyerekednek is.

18 hónapos koráig "kell"önállóan járnia. Mellesleg a kisfiam 17 hónaposan indult el. Minden gyerek a saját ütemében fejloõdik. Ne hasonlítgasd más gyerekhez, mert ez a kesõbbiekben komoly frusztrációt okozhat neked is , és a gyerekednek is.
A kérdező hozzászólása: 8, 5 hónapos, lemaradt a szó eleje :D
szerintem nincs vele gond, sok gyerek késöbb kezd el dolgokat. van amelyik meg már 10 hónaposan jár. egyéni fejlödésük van. Esetleg kérdezz rá a gyerekorvosnál, de valószinüleg azt fogják mondani hogy ö késön érõ tipus.
Az én lányom 9hónaposan kapaszkodva felállt, most másfél éves de több mint egy hónapja csak kb 2métert tesz meg egyedül( azelõtt semennyit), úgy csapódik be mikor megérkezik, tehát még van mit tökéletesíteni :) . Viszont a beszédbe nagyon ügyes rengeteg szót mond. kinek ez megy jobban kinek az :) .
nincs még lemaradva semmirõl :) az én 13 hónaposom is kapaszkodva áll fel és kapaszkodva lépeget, önállóan még nem, de van idõ.Úgy tudom, hogy 18 hónaposan "kell" önállóan menniük.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek, megnyugtattatok :) Azért ijedtem meg kicsit, mert mikor meséltem anyuka ismerõseimnek a térden járást, mind csodálkozott, hogy ilyenrõl még nem hallottak. Az orvos nem mondott semmit, mikor voltunk nála státuszon. Köszönöm szépen mindenkinek ment a zöld kéz :)
Front lehet, vagy csak fel van pörögve a karácsony miatt.
Egyet értek elsõvel, az én fiam tegnap teljesen meg volt kergülve, ébredt is éjjel. A felettünk lakó 1 éves unokája is ordított este kb. másfél órát, mire elaludt.
Szerintem is csak fel van pörögve, az enyém is (1éves) ugyan ez. Mikor elviszed aludni együtt húzzátok ki az égõt a karácsonyfáról mond neki hogy a fa is megy aludni. Vagy lehet hogy beteg lesz, van valami járvány most


13 hónapos kislányom még nem megy egyedül, baj ez és hogy tudnám rávenni az önálló járásra?

A véd?n? azt mondta nincs elmaradva,nem törvényszer? még egyedül mennie,de kezd aggasztani.Ha egyik kezét fogom akkor szalad és alig kapaszkodik,de mikor elengedem azonnal leül,mert megijjed,pedig az egyensúly is jó már és volt hogy pár lépést megtett.

Legjobb válasz: Nem kell erõltetni, minden baba máshogy fejlõdik. Majd ha már biztos lesz magában, el fog indulni! Semmirõl nincs lekésve És igen, valamilyen szinten öröklõdhet, hogy te mikor kezdtél járni, és õ mikor fog, de ez nem törvényzserû

Nem kell erõltetni, minden baba máshogy fejlõdik. Majd ha már biztos lesz magában, el fog indulni! Semmirõl nincs lekésve És igen, valamilyen szinten öröklõdhet, hogy te mikor kezdtél járni, és õ mikor fog, de ez nem törvényzserû
Semmiképpen ne erõltesd neki a járást, minden baba más ütemben fejlõdik és indul el!Ahova járunk játszóra ott sok ilyen korú baba van , és sokan még csak másznak és felállnak!Szerintem nem vagytok lemaradva semmirõl!Légy türelmes, az én fiam is sokáig csak úgy mert menni ha fogtam az egyik kezét!De innen már hamar el fog indulni!
Biztos, hogy még nem olyan bátor.De ezt ne sajnáld, legalább nem lesz vakmerõ késöb sem!
A kérdező hozzászólása: Én 18 hónaposan kezdtem egyedül járni, esetleg örökölhette?
Az elsõ fiam 13 hósan kezdett járni, a másik 7 hósan... DE! Utólag derült ki, hogy a nagyfiamnak az egyensúly érzéke azért volt nehézkes, mert nem látott rendesen. 4 évesen derült ki, hogy 4, 5 dioptria kell neki. Azóta 15 éves, de mindig azóta sem túl bátor...
Ne erõltesd, ez a lányeg, még ráér!
Az én fiam 15 hósan kezdett járni, :) nem volt semmi baja :) , és beszélni is késõn kezdett. Azt hiszem kicsit kényelmes :) Ne aggódj!
ne erõltesd semmiképpen, ne is akard, hogy elengedje a kezedet! nehogy a visszájára forduljon a dolog. ha neki kell a te kezed, akkor hadd szorítsa, amíg csak jónak látja. az egyetlen, amit csinálhatsz, hogy minél több olyan terepet hagysz neki, ahol kapaszkodva tud felállni, lépkedni, mászkálni, pakolászni. õ maga fogja egyszersak megtalálni az egyensúlyt, és biztos, hogy nem akkor, mikor a kezedet fogja. hagyd elesni, tottyanni, és rájön majd:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszokat!

Járna nekem TGYÁS és GYED? Jelenleg GYED-en vagyok itthon 13 hónapos kislányommal.

Szeretnénk bevállalni a kistesót, de nem tudom, hogy ilyen esetben is jár nekem a TGYÁS és a GYED. Illetve, hogy kb. milyen összeg... Tudna valaki segíteni? Most a maximum GYED összeget kapom.(el?tte 9 éves folyamatos munkaviszonyom volt...)

Legjobb válasz: Ha a munkahelyed idõközben nem szûnt meg akkor minden eellátás jár neked. Az ellátás összegét a szülés elötti munkabéredbõl számolják ki.Ha a meglévõ manód betölti a 2 életévét akkor neked gyes jár addig amíg meg nem születik a kicsi. Akkor újra elmehetsz TGYÁS ra majd GYED re.(az összeg kb ugyanannyi lesz)

Ha a munkahelyed idõközben nem szûnt meg akkor minden eellátás jár neked. Az ellátás összegét a szülés elötti munkabéredbõl számolják ki.Ha a meglévõ manód betölti a 2 életévét akkor neked gyes jár addig amíg meg nem születik a kicsi. Akkor újra elmehetsz TGYÁS ra majd GYED re.(az összeg kb ugyanannyi lesz)
Annyiból jelenthet hátrányt, hogy ha valaki a két gyerek között nem dolgozik , akkor a juttatások számításához nincs bérezett munkanapja. Ilyen esetben a minimálbér kétszeresének 30-ad része a tgyás illetve gyed alapja is. Ha valakinek a papír szerinti munkabére ennél kevesebb akkor a tényleges bérbõl számolnak. Neked a max gyed miatt biztos, hogy több ennél, csak kérdés, hogy mennyivel. A minimálbér kétszerese jelenleg 143.000, - Ft, a max. gyedhez 145.000, - Ft körüli jövedelem kell. A gyed összegben ez nem jelent nagy buktát, de a tgyásnál nincs max. összeg ott az eltérés jelentõs is lehet.
ez tök jó köszi elõzõ!!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a gyors választ. Nem, a munkahelyem még szerencsére nem szûnt meg. Tehát az sem okoz anyagilag hátrányt, ha esetleg már a GYES ideje alatt születik meg a tesó? És mi van akkor, ha esetleg megszûnne a munkahelyem (autóipar, amit igencsak sújt a válság...)
Ha a GYES alatt születik a baba akkor anyagilg csak annyi a hátránya, hogy amíg nem születik meg addig csak Gyes t kapsz.Utána lemondasz a gyes rõl és igényled a másodikra a tgyás t. Ha a szülés pillanatában még megvan a munkahelyed akkpr jár a tgyás és a gyed , ha addig megszûnik akkor jönnek a kiskapuk (passzív tgyás és gyed is létezik). De ebben nem tudok segíteni mert hála nálam nem kellett utána járni.
A kérdező hozzászólása: Háát, a jövedelmem szerencsére ennél jóval több volt. Tehát akkor a TGYÁS-nál buknék nagyot. A táppénz beleszámít ilyenkor? Mert én rögtön veszélyeztetett terhes lennék és tudnék táppénzre is menni GYES helyett... illetve kiiratnám a szabijaimat, utána betegszabi majd táppénz...

13 hónapos a kislányom és még szopiztatok.9 hetes terhes vagyok, nem tudom, hogy a szoptatás milyen hatással van a pocimban lévő kistesóra! Hallottam érveket erre is-arra is. Lehet terhesen szotatni? Mennyi ideig? Mire kell vigyázni?

Legjobb válasz: Szia. szerintem nyugodtan szoptassd amíg õ kéri. Barátnõmnék a két gyerek között 13 hónap van, és a nagyobbikat 2 éves korági szoptatta. Tehát már javában meg volt a kistesó amíg bátyus még mindig szopizott. Mind a két gyerek teljesen egészséges, jó húsban vannak, talán a kisebb még ducibb is :) A szervezeted úgy is figyel arra, hogy elsõ a pocaklakó! õ mindent elvesz magának amire szüksége van. Csak második innentõl a már meglevõ tesó, a tej termelés ezért változhat a hormonális változások miatt. lehet más összetétele, íze, stb. Ezért van az, hogy sok gyerek amikor jön a kistesó magától abbahagyja a szopizást. Szerintem nem törvényszerû. figyelj arra, hogy Te helyesen táplálkozz és elég vitaminhoz és ásványokoz juss! mert õk ketten elesznek, ha nem pótolsz helyesen. Én csak 11 hónapig tudtam szoptatni a fiamat, de talán az a természetes, ha addig szoptatod amíg szüksége van rá! Én szerintem a két év teljesen bele fér az egészséges keretek közé! Csak azért mert valaki ezt mond vagy azt mond (látod, hogy van érv mind a két oldalon), Te nyugodtan csináld azt ami neked / nektek jól esik! Boldog babavárást!

Szia. szerintem nyugodtan szoptassd amíg õ kéri. Barátnõmnék a két gyerek között 13 hónap van, és a nagyobbikat 2 éves korági szoptatta. Tehát már javában meg volt a kistesó amíg bátyus még mindig szopizott. Mind a két gyerek teljesen egészséges, jó húsban vannak, talán a kisebb még ducibb is :) A szervezeted úgy is figyel arra, hogy elsõ a pocaklakó! õ mindent elvesz magának amire szüksége van. Csak második innentõl a már meglevõ tesó, a tej termelés ezért változhat a hormonális változások miatt. lehet más összetétele, íze, stb. Ezért van az, hogy sok gyerek amikor jön a kistesó magától abbahagyja a szopizást. Szerintem nem törvényszerû. figyelj arra, hogy Te helyesen táplálkozz és elég vitaminhoz és ásványokoz juss! mert õk ketten elesznek, ha nem pótolsz helyesen. Én csak 11 hónapig tudtam szoptatni a fiamat, de talán az a természetes, ha addig szoptatod amíg szüksége van rá! Én szerintem a két év teljesen bele fér az egészséges keretek közé! Csak azért mert valaki ezt mond vagy azt mond (látod, hogy van érv mind a két oldalon), Te nyugodtan csináld azt ami neked / nektek jól esik! Boldog babavárást!
En csak a csaladi peldat tudom mondani, sogornom mikor a masodikkal teherbe esett, szoptatta az egy eveset, neki az orovos a szoptatas abbahagyasat tanacsolta. De nem is kellett levalasztani a babat, mert magatol elapadt a teje napok alatt, ekkor lehetett kb. 6 hetes terhes. A 13 honapos baba eleg nagy mar szerintem.

13 hónaposan 9 kg és 80 cm. (kislány) Vékonyka vagy rendben van?

Legjobb válasz: Rendben van. Az enyém 15 hónapos, 8700g és 77cm.

Rendben van. Az enyém 15 hónapos, 8700g és 77cm.
Szerintem is rendben van, bár kétségtelenül vékonyka lehet. Mivel a fiam 8, 7 kg és 70 centi és még õ sem húsos. De ez nem is baj!
Szia! A sógornõm kislánya 8kg és 78cm, vékony, de egészséges.
lemaradt, hogy 19 hónapos. elõzõ
Szerintem is rendben van csak talán egy picit vékonyka.Az én babám 78 cm 10 kg és 10 hónapos.És nem kövér csak egy picit húsikás:) ))
Vékonyka, de minden baba más. Õ ilyen alkat ennyi. Ettõl még tökéletes.
az én kislányom 7, 9 kg és 75 cm - 13 hónaposan... Teljesen arányos kislány és egészséges is
Nekem a fiam szintén 13 hónapos, és õ is 9800g:) ) Teljesen rendben van, még vékonynak sem tûnik:)
Csak a szemét fajták!
Hol laksz?
"Ha õ nem hajlandó rá, akkor fenyegesd meg, hogy akkor vége. " ilyet ne tegyél. még a gyereket is elveszi tõled jogilag és egy életre elásod magadat a szemében és végleg esélytelen lesz bármiféle békülés. vagy "csak" kirak az utcára. szóval agresszióra jól eséllyel agresszív válasz lesz.
"Minden ferfi "elfelejti" szeretni a feleseget, ha kislanya szuletik? " azért ez durva és sértõ. nem lehet hogy inkább a férjed, nem tervezett gyereket és nagyon nem örül[t] az érkezésének. "Nem erdemlek meg semmit, most mar penzt is alig ad a kezembe - mondvan, hogy elkoltom. " hát lehet hogy korábbi példából indul ki, hogy amikor még nem volt baba, akkor esetleg nagyon költekeztél olyanra amire semmi szükség nem volt...? bár ha így van, ha nem, akkor se vezet a megoldás felé, ugyan úgy mint az elsõ hozzászólóé. inkább próbáld belátásra bírni, hogy gyereket neveli igenis nehéz. valahogy rá kéne venni, hogy pelenkázza, gondozza stb... sajnos erre megint kaphatsz majd, hogy még ezt se akarod megcsinálni... próbáld meg felemlegetni neki a régi közös jó emlékeket: "Valamikor szerettuk egymast." ha ez igaz, akkor csak volt amiért beléd szeretett, belé szerettél. próbáld fel idéztetni ezeket a dolgokat. amúgy biztos haragszik rád valamiért. én is szoktam így viselkedni bizonyos emberekkel, hogy levegõnek nézem. én idõvel megbékélek, mert nehéz ez a magaviselet számomra, tehát nem bírok "mérges" haragos lenni sokáig. õszintén szólva ilyenkor épp az a célom, hogy megharagudjon az illetõ, hogy semmibe veszem, furcsa de sajnos ez "jó" benne(hogy érezze a haragom). amiért még abba szoktam hagyni(a "duzzogást") az az hogy nem lesz ideges tõle a megcélzott személy. tehát lehet hogy neked is meg kéne próbálni nem reagálni a semmibe vételérõl. "Külföldön élünk és nem tudok hova segítségért fordulni. " ha Magyarországon élnél, akkor tudnál? ha igen, akkor próbáld meg külföldrõl elérni ezt a segítséget. szóval talán ennyi jutott eszembe. f25vagyok, szóval lehet hogy csak baromságokat írtam, de a megoldásokban kell gondolkozni, az biztos. Azon lovagolni hogy ilyen szemét, olyan szemét, mert az sehova nem vezet.
Szia! Próbáltál már vele errõl beszélni? Ha õ nem hajlandó rá, akkor fenyegesd meg, hogy akkor vége. Valahogy mindenképpen meg kell beszélnetek, hátha az használ. Szerintem meg a gyermeknevelés több szellemi és fizikai munkát igényel, mint bármi más. Kivéve egy's mást. Nagyon el lehet benne fáradni. Igaz nincs még gyermekem, de bátyámnak van két babája, és látom, milyen nehéz nekik, meg azért én is részt veszek a nevelésükben. A páromnak is van két kislánya. Szóval a párodnak is inkább segítenie kellene tényleg a gyermeknevelésbe. Ez nem csak köszönésbõl áll. Azt nem merem írni, hogy ha nem segít semmi sem, akkor hagyd ott, mert egy kicsi gyermekkel külföldön nehéz lehet. Vagy esetleg, ha hazaköltöznél a szüleidhez? Valami megoldást találnod kell! Sok sikert!
12.07-es vagyok! A fenyegetést nem halál komolyan értettem, csak hogy a párja érezze a probléma súlyosságát, hogy ez nagyon is fontos dolog, amit MEG KELL beszélniük, hogy eredményre jussanak. Ha másképpen nem lehet vele leülni komolyan beszélgetni, akor talán így. Szóval ez csak amolyan "blöff" lenne. Elnézést, hogy ezt így nem írtam oda!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, amiket tanacsoltatok, mind kiprobaltam. A babat terveztuk, imadja a lanyunkat. Foglalkozik is vele nagyon sokat. Ikerterhes voltam es az egyik kislanyt elvesztettuk. A masik 2 es fel honapig volt korhazban, mert hat es fel honapos terhes voltam amikor megszuletett. A gyerekkel nagyon jol banik, egy szavam sem lehet. "Csak" engem kezel ugy, mint egy darab sz*rt. A barataink mind el vannak kepedve ezen, o allitja, hogy csak en "dramazok". Borzasztoan el vagyok keseredve. Azert koszonom a tanacsokat.
"fenyegetést nem halál komolyan értettem" szerintem ha már semmibe veszi a hölgyet és "gondoskodik róluk anyagilag, " ilyet fenyegetni, figyelmeztetni ostobaság. ugyanis azt éri el, hogy teljesen megvonja tõle, sõt , még mérgesebb lesz. legalábbis én tuti kiakadnék, ha már ilyen "rossz" állapotban vagyok.
Szörnyû lehetett megélni, hogy két egészséges, pici ember érkezését várjátok, és akkor történik egy ilyen tragédia...az egyik babát elveszítitek, a másikkal biztosan sokat kellett törõdni, foglalkozni, hogy életben maradjon, ne legyen maradandó károsodása. Talán az apuka is arra készült, hogy a felessége egészséges gyerekeket fog neki szülni, ehelyett ez történt...és õ most téged hibáztat (tehát hogy alapvetõen a te feladatod "csupán" annyi lett volna, hogy egészséges utódokat szülsz - de erre "sem" vagy képes)?! Lehet, hogy nem tudatosan, de õ így éli meg a veszteséget. Ha ez így van, akkor te nem sokat tehetsz, maximum egy pszichológus, de gondolom ha meg sem hallgat, elég távol állhatsz attól, hogy elrángasd orvoshoz. Szerintem várj türelmesen (tudom, könnyû mondani, de mást nemigen tehetsz) amíg a kislányod elég erõs lesz egy hosszabb úthoz, és menj haza a szüleidhez. Ilyen lelki terrort nem lehet sokáig elviselni (apukám éppen ezt csinálta anyuval, néha velünk is - levegõnek nézett...nincs ebbõl kiút csak ha megalázkodsz, mindent ezerszer megköszönsz, csókolgatod a talpa nyomát is a földön. Legalábbis nálunk csak ez enyhített a nyomáson). Nagyon remélem, hogy hamarosan kikerülsz ebbõl a helyzetbõl, mert biztosan borzalmasan nehéz lehet neked! Sok sikert és boldogságot a kislányodhoz!! Ja, és ha mégis úgyérzed, hibás amit írtam (hiszen nem ismerlek titeket), és látsz más kiutat a helyzetbõl, lépd meg bátran!

Van 3 gyermekem, a nagyfiam 13 éves, kislányaim 3 éves és 7 hónapos, jön az az influenza időszak, eddig nem oltattam mert nem járt oviba a nagy, de most nem tudom mit tegyek?

Legjobb válasz: Mi tavaly az ovist nem oltattuk, de a nagyokat igen. Õk akkor 12 és 8 évesek voltak. Idén szerintem mindenkinek kérjük, a férjem már meg is kapta, mi megyünk jövõ héten. A legkisebb 4 éves.

Mi tavaly az ovist nem oltattuk, de a nagyokat igen. Õk akkor 12 és 8 évesek voltak. Idén szerintem mindenkinek kérjük, a férjem már meg is kapta, mi megyünk jövõ héten. A legkisebb 4 éves.
Én be nem oltatnám, ugyanis, ha nem az influenzát hozza haza, akkor a fülgyulladást, rotát, meg a nátha ezerféle variánsát. Ha szoptatod a picit, az anyatejjel kap immunanyagot is, felesleges lenne megterhelni a szervezetét egy legyengitett virussal. Az oltóanyag szezonális, az influenzavirus meg folyamatosan mutálódik. Döntsd el, mit szeretnél, de azt tudd, hogy az oltás nem fogja 100% megvédeni a picit (nem szerzett immunitása lesz). Nálunk sosem lett beoltva a gyerek (2 van, 4 éves és egy 6 hónapos), pedig a bátyus hoz mindenfélét az oviból és nem volt belõle komoly gond. Szokják csak a virusokat, úgy lesznek késõbb egészségesebb és talán allergiamentesebb felnõttek.
Nálunk pont fordítva volt, a jobbot tartotta úgy, már 1 hónapja megy és nem tartja úgy..
Az én fiam is csinálta. Én elrohantam vele az ortopédiára, ott tanácsolták a supináló sarkú cipõt, konkrétan a Salust ajánlották. 18 hónapos volt, mikor kontrollra vittem, addigra helyre jött. Nyáron múlt két éves. 22 hónapos volt, mikor új védõnõt kapott, akinek a család látogatáskor szinte elsõ dolga volt a gyerkõc mozgáskoordinációját dicsérni. Szerintem a Salus cipõ sokat segített ebben.
Az én fiam nem hogy csámpás, de ugy jár mint egy balerina, lábujjhegyen már nem tudom mitévõ legyek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!