Találatok a következő kifejezésre: 13 hónapos kislányom (82 db)

Mit és hogyan játszak 13 hónapos kislányommal. Sikerült eléggéönállónak nevelnem, de ha mégis be tudok menni hozzá, mit játszunk, mivel tudom lekötni?

Legjobb válasz: Egy 13 hónapos kislánnyal nagyon sok mindent lehet játszani. Pl: könyv olvasás, nézegetés. Kockából építés. lassan majd jöhet a gyurma is, feltéve ha nem eszi meg. na meg a rajzolás. Mi elég hamar elkezdtünk rajzolni. Na meg a hancúrozások. :) maci illetve babaöltöztetés. :) szóval bármit lehet játszani egy ilyen kis csöppséggel. .) Tapasztalat. :)

Egy 13 hónapos kislánnyal nagyon sok mindent lehet játszani. Pl: könyv olvasás, nézegetés. Kockából építés. lassan majd jöhet a gyurma is, feltéve ha nem eszi meg. na meg a rajzolás. Mi elég hamar elkezdtünk rajzolni. Na meg a hancúrozások. :) maci illetve babaöltöztetés. :) szóval bármit lehet játszani egy ilyen kis csöppséggel. .) Tapasztalat. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, aranyos vagy!

13 hónapos kislányom napi max.1 órát alszik, szerintetek ez normális?

Reggel fél 7-kor kel,délelött 10 és 11 között alszik,délután semmit,félek,hogy mi lesz vele,ha késöbb közösségbe kerül,mit tegyek,vagy ez nem is akkora baj?Egyébként nagyon kiegyensúlyozott,nyugodt,semmi probléma vele.B.U.É.K...

Legjobb válasz: Szia! Nyugi, teljesen normális:-) És ahogy írtad is:"Egyébként nagyon kiegyensúlyozott,nyugodt,semmi probléma vele" Akkor lenne gond, ha nyûgös lenne a kialvatlanságtól. P: az én kislányom - szintén 13 hós - születésétõl kezdve rossz alvó. Éppen a korának megfelelõ legminimálisabb idõtartamot aludta, jelenleg õ is napközben, ebéd után alszik szintén 1 órát. És én ennek hogy örülök!!!!:-) Volt idõ, amikor 1x vagy max. 2-szer aludt 20 percet. Hiába, annyi, de annyi érdekes dolog van....nehogy lemaradjanak valamirõl... Esetleg apránként próbáld húzni az idõt, hogy ebéd után aludjon, akkor olyan lenne, mintha megfelezõdne a nap, jobban eltelik a délután.

Szia! Nyugi, teljesen normális:-) És ahogy írtad is:"Egyébként nagyon kiegyensúlyozott, nyugodt, semmi probléma vele" Akkor lenne gond, ha nyûgös lenne a kialvatlanságtól. P: az én kislányom - szintén 13 hós - születésétõl kezdve rossz alvó. Éppen a korának megfelelõ legminimálisabb idõtartamot aludta, jelenleg õ is napközben, ebéd után alszik szintén 1 órát. És én ennek hogy örülök!!!!:-) Volt idõ, amikor 1x vagy max. 2-szer aludt 20 percet. Hiába, annyi, de annyi érdekes dolog van....nehogy lemaradjanak valamirõl... Esetleg apránként próbáld húzni az idõt, hogy ebéd után aludjon, akkor olyan lenne, mintha megfelezõdne a nap, jobban eltelik a délután.
Az enyém akkor sem nyûgös, ha egész nap nem alszik. Már párszor megcsinálta. Hihetetlen. Egy hete meg azt csinálja, hogy csak akkor alszik el du, ha kiviszem sétálni, akkor elalszik, beteszem az ágyába és két órát is horpaszt néha, van hogy õ is csak egyet, de volt hogy 3at. Úgyhogy ha nem tudom letenni máshogy, viszem sétálni. Éjjel meg ugyanúgy alszik mint máskor. Ez van. Ha semmi baja nem gond szerintem hogy ennyit alszik.

Nagy baj ha 13 hónapos kislányom nem áll fel, de ha fogom a kezét akkor lépeget? Járrássegítő az segíthet neki?

Legjobb válasz: Igen, nem kell kétségbe esni, de ajánlom keress fel egy orvost, mert 13 hónaposan ha nem is szalad de már állnia tudnia kellene.

Igen, nem kell kétségbe esni, de ajánlom keress fel egy orvost, mert 13 hónaposan ha nem is szalad de már állnia tudnia kellene.
Szerintem egyáltalán nem gond ha nem tud még járni! Minden kisgyermek a maga tempójába fejlõdik és nem szabad ezt siettetni. Van olyan baba ami már 8-9 hónapos korában "szalad" és van olyan aki egészen 2 éves koráig ül majd egyik napról a másikra feláll és jár. Valakinél kimaradnak lépések. A járást meg nem ajánlom erõltetni mert ha a gyermek még nem jár akkor nem elég erõs a gerincoszlopa ergo ha erõltetjük a járást akkor azzal rosszat is tehetünk, mert nem erõsödik meg kellõ képen a kisgyermek csontozata. De ha aggódsz nyugotan vidd el házi orvoshoz meg fog nyugtatni õ is :)
Nem baj, de azért nézesd meg az orvossal is.Ha azt mondja , hogy minden rendeben akkor se járástsegítõ, se békipomp, se KÉZZEL VEZETGETÉS-olyan szinten lassítja ez is, hogy hihetetlen milyen különbségek vannak, akiket hagynak szabadon a saját tempójukban fejlõdni vagy akit nem.Ha nem fejlett a gerince-megfogod a kezét és csak húzod és húzod, minek?Nem tud magától rájönni, hogy mászásból, hogy kell felállni, mert mindig felállították.Én ennek a "vezetgetésnek" nagyon ellene vagyok.MINEK?Jó könnyen jártatom a lányom 7 hónapos volt amikor felált és 9 hónapossan stabilan ment-szaladt, de néha nem baj ha elesnek, nem kell félteni annyira.Pont tegnap a játszótéren egy vele egykorú kislányt vezetgetett az anyja (15 hónapossak vagyunk), kb. 10 percig, utána bébitaxi és mentek.Könyörgöm így hogy fejlõdik...
nem kell se járássegítõ sem egyéb pont mint írták ez nem verseny majd feláll ha úgy érzi elég erõs hozzá :-) és elindul mikor úgy érzi eljött az ideje :-) van "lustább" baba vagyis õk inkább a biztonságra mennek :-)


Szerintetek aggódnom kellene amiatt, hogy 13 hónapos kislányom még nem mond egy szót se?

Csak ilyesmiket gagyog: tetete, dada, nanana stb. Egyébként láthatóan nagyon sok mindent megért, sok állatot megmutat a képeskönyvben, sok tárgyat ismer. Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Szia!Konkrét szavakat az én babám sem mond(szintén 13 hónapos)ha kutyát lát akkor mondja,vau-vau,apára aba,meg össze-vissza gagyog idõnként...én nem aggódom,nem hiszem,hogy kellene...

Szia!Konkrét szavakat az én babám sem mond(szintén 13 hónapos)ha kutyát lát akkor mondja, vau-vau, apára aba, meg össze-vissza gagyog idõnként...én nem aggódom, nem hiszem, hogy kellene...
Beszélni a babák csak 2 éves koruk körül szoktak, de van aki még késõbb is. Addig csak néhány szót mondanak. Legtöbbször az sem értelmes szó, csak a szülõk értik annak.A babád teljesen "normálisan" beszél.
Semmi gond nincs a babáddal. Én fiam 15 hós, csak néha mond szavakat, amikor épp olyanja van, de inkább a saját kis nyelvén magyaráz, olyankor viszont le se lehet lõni. :) Amiket írtál, hogy "tetete", "dada", "nanana", ezekbõl lassan kialakulnak a rendes szavak. Egyre többször fog téged ismételni. Lehet, hogy néha képzelõdöm, de olykor-olykor, mintha utánam mondaná a szavakat, szinte tisztán értem mit mond. :D Egyébként sokkal okosabbak, értelmesebbek, mint azt hinnénk, az én fiam tegnap bukott le. Mondtam neki, hogy mostmár vége! Rájöttem, hogy mindent értesz, amit mondok! :D:D:D

13 hónapos kislányom még nem lépeget önállóan és csak kapaszkodva tud felállni, magától nem, ez baj?

Kislányom mindent elég későn kezdett, de azt viszont egyszerre. 8,5 napos volt, amikor ugyanazon a héten mászni kezdett, felállt kapaszkodva és bútorok mellett lépegetni kezdett. Egy hónappal ezelőtt elkezdett a térdén járni, így közlekedik, ha van valami a kezében. De csak kapaszkodva áll fel, még sosem állt fel magától, és nem is próbálkozik kapaszkodás nélkül tenni egyetlen lépést sem. Mindenki mondja, hogy 14 hónapos korig elindulnak, vele egykorú gyerek ismerősök már járnak. Elkezdtem kicsit aggódni, a térden járás miatt nem indult még el? Nem kéne már felállnia magától is?

Legjobb válasz: 18 hónapos koráig "kell"önállóan járnia. Mellesleg a kisfiam 17 hónaposan indult el. Minden gyerek a saját ütemében fejloõdik. Ne hasonlítgasd más gyerekhez, mert ez a kesõbbiekben komoly frusztrációt okozhat neked is , és a gyerekednek is.

18 hónapos koráig "kell"önállóan járnia. Mellesleg a kisfiam 17 hónaposan indult el. Minden gyerek a saját ütemében fejloõdik. Ne hasonlítgasd más gyerekhez, mert ez a kesõbbiekben komoly frusztrációt okozhat neked is , és a gyerekednek is.
A kérdező hozzászólása: 8, 5 hónapos, lemaradt a szó eleje :D
szerintem nincs vele gond, sok gyerek késöbb kezd el dolgokat. van amelyik meg már 10 hónaposan jár. egyéni fejlödésük van. Esetleg kérdezz rá a gyerekorvosnál, de valószinüleg azt fogják mondani hogy ö késön érõ tipus.
Az én lányom 9hónaposan kapaszkodva felállt, most másfél éves de több mint egy hónapja csak kb 2métert tesz meg egyedül( azelõtt semennyit), úgy csapódik be mikor megérkezik, tehát még van mit tökéletesíteni :) . Viszont a beszédbe nagyon ügyes rengeteg szót mond. kinek ez megy jobban kinek az :) .
nincs még lemaradva semmirõl :) az én 13 hónaposom is kapaszkodva áll fel és kapaszkodva lépeget, önállóan még nem, de van idõ.Úgy tudom, hogy 18 hónaposan "kell" önállóan menniük.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek, megnyugtattatok :) Azért ijedtem meg kicsit, mert mikor meséltem anyuka ismerõseimnek a térden járást, mind csodálkozott, hogy ilyenrõl még nem hallottak. Az orvos nem mondott semmit, mikor voltunk nála státuszon. Köszönöm szépen mindenkinek ment a zöld kéz :)

Legyetek szívesek írni nekem MINTAÉTRENDET 13 hónapos kislányom számára (reggeli. Tízórai. Ebéd. Uzsi. Vacsi)?

és vacsira ami elég tartalmas.. KÖSZI SZÉPEN A VÁLASZOKAT !!!

Legjobb válasz: 13 hósan kisfiam azt ette amit mi.

13 hósan kisfiam azt ette amit mi.
Elsö vagyok:nem irnám le az én étrendemet, de a csülökpöri szaftját megette krumplival...mi ebben olyan amit nem ehet?a hús???
A kérdező hozzászólása: kedves elsõ köszi a választ.
Nálunk Reggeli: gyümölcsjoghurt keksszel Tízórai: gyümölcs Ebéd: amit mi eszünk, igyekszem sok zöldséget, fõzeléket készíteni. Puffasztó kajákat még nem kap (egyszer próbáltam, nem bírja), akkor összeütök neki valami fõzeléket. Uzsi: margarinos vagy sajtkrémes kenyér, néha krémtúró. Vacsi: az ebéd maradéka, ha az nincs, kefír vagy virsli. Ezen felül naponta kétszer szoptatom még.
Elsö vagyok: mi ugy váltottuk ki hogy evett rendes vacsit és utána kapta a tápszert, és igy annyit ivott hogy jollakjon végleg.és pár hét alatt egyre kevesebbet ivott, mikor már csak 20ml-t ivott meg, onnantol elhagytam, mert az a 20ml, már nem annyi h amiatt lenne éhes éjjel. Nem tudtam h ez a konkrét kérdés.
A kérdező hozzászólása: 12 :47 es köszönöm szépen elsõ babám és még lefekvés elõtt fürcsi után õ még tápszert kap ( védõnõ javasolta ) de én már ezt unom és azért érdekelt mi válthatná ki neki a tápit. kb 250 ml megeszik csak úgy lakik jól és alszik el. azért kérdeztem az étrendet hogy A VACSI TARTALMAS LEGYEN.
Az én fiam 15 hónapos, de kb. egy éves korától ilyesmi a napirend: reggeli: gyümölcspép gabonával vagy joghurt vagy kenyérdarabok sajttal, sonkával Tízórai:gyümölcs vagy joghurt, attól függõen, hogy reggel mit evett Ebéd:fõzelék hússal, hallal vagy rakott zöldség, tésztafélék, a lényeg, hogy zöldség mindig van benne Uzsonna: kifli, vagy bármi, amit a kezébe tud fogni, és önállóan megeszi Vacsora: fõzelék vagy "tápszerbe" gríz vagy tejpép Nálunk is fontos a tartalmas vacsi, mert jó étvágya van, és jobban is alszik.Ja, vacsorára nagy kedvenc még a kifli, banán, kockasajt turmix.Tudom fura, de õ imádja.Egyébként egy sima krumplifõzelék is lehet tartalmas, ha adsz hozzá lágy sajtot. Írj még, hogy mire vagy kíváncsi, egyelõre ennyi jutott eszembe.
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Javítás a tízóraira nem sokféle gyümölcsöt volt hajlandó megenni!
Reggelire virslit adtam, kenyeret felkatonázva kenhetõ sajttal, egy kis felvágottal, körözöttet, kemény tojást, néha kakaós csigát! Tízóraira egy kis gyümölcsöt, almát, banánt, nem fogadott el! Ebédre többnyire fõzeléket valamilyen feltéttel pl fasírozottal természetesen nem agyon fûszerezve, vagy valami muttyosabb dolgot, mert gondjaink voltak a rágással! Uzsonnára a kedvence volt az üveges tejpép, ezért sokáig ilyet evett, vacsorára pedig szintén szendvicseztünk! Mivel már fél éve volt ennél konkrétabbat nem tudok sajna...
A kérdező hozzászólása: jah igen..azért csülökpörköltöt nem adsz neki gondolom...
A kérdező hozzászólása: hát ez jó tartalmas válasz volt....
elsõ ismét:) remélem igy érthetõbb voltam...

Hol fürödhet a 13 hónapos kislányom? (nyaralás)

Egész pontosan arra lennék kíváncsi, mikortól vittétek be a feln?tt medencébe a gyereket? Mi a frász az a családi medence?

Legjobb válasz: Igen, a családi medencébe bemehetnek a picik és a nagyok is. Szerintem viheted medencékbe, ahová be lehet vinni. (Nem tiltják).Persze amit írtál, a gyógy és a forró vizen kívül. Az a meleg, emi melegebb a normélis fürdõvizénél. (legalábbis nálam) Utána persze alapos fürdés, és nem lesz gond szerintem. 13 hósnál sokkal kisebbek úszkálnak mindenhol. Úszópelust vigyél, jó nyaralást!

Igen, a családi medencébe bemehetnek a picik és a nagyok is. Szerintem viheted medencékbe, ahová be lehet vinni. (Nem tiltják).Persze amit írtál, a gyógy és a forró vizen kívül. Az a meleg, emi melegebb a normélis fürdõvizénél. (legalábbis nálam) Utána persze alapos fürdés, és nem lesz gond szerintem. 13 hósnál sokkal kisebbek úszkálnak mindenhol. Úszópelust vigyél, jó nyaralást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítségedet.
Front lehet, vagy csak fel van pörögve a karácsony miatt.
Egyet értek elsõvel, az én fiam tegnap teljesen meg volt kergülve, ébredt is éjjel. A felettünk lakó 1 éves unokája is ordított este kb. másfél órát, mire elaludt.
Szerintem is csak fel van pörögve, az enyém is (1éves) ugyan ez. Mikor elviszed aludni együtt húzzátok ki az égõt a karácsonyfáról mond neki hogy a fa is megy aludni. Vagy lehet hogy beteg lesz, van valami járvány most

A 13 hónapos kislányom még mindig mindent a szájába vesz, harapdál, nyalogat mindent. Normális ez? Nem kellett volna már "leszoknia" róla?

Legjobb válasz: Szerintem teljesen normális, az énl ányom már 15 hónapos, de nekem eszembe sem jutott, hogy aggódnom kellene emiatt.

Szerintem teljesen normális, az énl ányom már 15 hónapos, de nekem eszembe sem jutott, hogy aggódnom kellene emiatt.
Az enyém 19 hónapos, kb.1-2 hónapja nem vesz dolgokat a szájába, csak ritkán, de akkor kérésre ideadja. É sem aggódtam emiatt.
A kérdező hozzászólása: Azért merült ez fel bennem, mert egyik oldalon, ahol írják a kisgyermek fejõdését hónapról-hónapra, azt olvastam, hogy 11 hós kor után egyre kevesebb dolgot vesz a szájába. A kis rokon gyerek 12 hósan nem nagyon rágicsál össze már mindent.
Az én kicsim 11 hónapos, másfél hét múlva lesz a születésnapja. Õ mindent meg akar kóstolni, elég nehéz így homokozóba menni, de egyre inkább hallgat rám, ha azt kérem, hgoy ne vegye a szájába. Én is aggódom miatta egy kicsit, de azért baj nincsen :)
Az én lányom 16 hós, és még mindig rágcsál, ha jön a foga. Igaz, már nem vesz mindent a szájába ismerkedésképp, csak az arra jól bevált dolgokat rágogatja. Nem érdemes a nagy könyvben megírt egyenbabákhoz mérnénk a gyerekeket, sem ismerõs gyerekekhez, ezzel csak stresszeljük magunkat. Rosszabb esetben a gyereket is. Nem hallottam még kóros rágcsálásról a neurológiai rendeléseken :)
22hónapos a kisfiam, még mindent megkostol, de ha rászolok már hallgat rám.ez lehet nekik egyébként rossz megszokás is.
Az én kisfiam 15hónapos és még mindig mindent a szájába vesz, na jó talán már nem mindig, de még az a jellemzõ. Megkostólja a homokot, virágföldet, sõt volt, hogy a kukából vette ki a zsemlét és rágcsálta.Persze azonnal kikaptam a kezébõl, de szerintem minden gyerek csinál ilyeneket, majd kinõvi, ez hozzátartozik az élet dolgainak megismeréséhez:) Mi nem félünk a bogaraktól, hangyáktól, pókoktól sem, nagyon oda kell figyelnem:)

Szerintetek adhatok 13 hónapos kislányomnak lencsfőzeléket?

Ma azt csinálok,és mi úgy szeretjük ,hogy fokhagymás rántás van rajta.És a végén egy két kanál tejfölt is teszek rá.

Legjobb válasz: Elmeletileg adhatsz. En a mult heten adtam a 12 honapos fiamnak, es ugy ment at rajta, ahogy megette, szoval sokat nem emesztett meg belole. Jo alaposan turmixold ossze, akkor talan megemeszti. A hasa nem fajt tole.

Elmeletileg adhatsz. En a mult heten adtam a 12 honapos fiamnak, es ugy ment at rajta, ahogy megette, szoval sokat nem emesztett meg belole. Jo alaposan turmixold ossze, akkor talan megemeszti. A hasa nem fajt tole.
Igen adhatsz neki nyugodtan, Õ már eheti azt amit ti esztek.
Leves szûrõn passzírozd át, így nem megy át a héjja. Nehezen emészthetõ.
A kérdező hozzászólása: turmixoljam????Már vagy 2-3 hónapja csak darabosat eszik.12 foga van.
Szerintem adhatod ahogy szoktad, kapott már lencsét valamilyen formában, vagy babot?
A kérdező hozzászólása: még nem, kapott babot sem , csak borsót.Attól nem volt semmi baja, legfeljebb egy két pukival több volt :D
szerintem egyáltalán ne turmixolj semmit hanem had rágjon azért van neki foga, azért van ennyi rossz fogu ember mert senki nem használja már rágásra jóformán a fogát, nyugodtan add neki úgy az ételt amilyen eredeti állapotában és ha egy kicsit higabb is a széklete tõle nem kell megilyedni mert összességében a hig széklet ha nincs más tünet az nem betegség tisztul egy kicsit
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!!! Most megyünk és eszünk lencsefõzeléket!
:-)) jó étvágyat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!