Találatok a következő kifejezésre: 13 hónapos egyik (92 db)

13 hónaposan két alvás egy nap? Nem sok?

Legjobb válasz: Miért, a te babád 13 hónaposan 2-szer alszik? Nem baj, egészségére! Örülj neki, legalább több nyugid van. :) Az én kisfiam is 13 hónapos kora körül tért át az egyszeri alvásra. Ha ennyi alvásra van szüksége, akkor aludjon, nincs ezzel gond.

Miért, a te babád 13 hónaposan 2-szer alszik? Nem baj, egészségére! Örülj neki, legalább több nyugid van. :) Az én kisfiam is 13 hónapos kora körül tért át az egyszeri alvásra. Ha ennyi alvásra van szüksége, akkor aludjon, nincs ezzel gond.
Az enyém még 15 hósan is kétszer aludt. Miért volna ez sok?
Ha emiatt nem borul a napotok (mert pl. este késõn tud csak a 2. alvás után elaludni), akkor csak nyugodtan. Nekem a bölcsiben mondták, hogy kb. 16 hós korra kell áttérni a napi 1 alvásra (mondjuk az én fiam 9 hós kora óta csak 1x alszik...).
a fiam tíz hónaposan tért át az egy alvásra, de õ mellette 12 órát aludt éjjel(nappal 2-3 órát).ha ennyi az igénye, akkor nincs gond.
Én szándékosan szoktattam az egyszeri alvásra, de csak mert a két alvás miatt fent kukorékolt fél éjszaka. Õ is érezte, hogy jobb így, hamar át is állt. Azonban, ahogy elõttem is írták, ha tud este aludni, akkor nappal is annyit alszik, amennyire szüksége van.
Az én 13 hónaposom is kétszer alszik. :)
ha tehetem még ma is többször alszom egy nap:D 20/f bárcsak minden nap megtehetném:)

7 honapos koratol egyfolytaban vezetesel labujj akkar menni most 13 honaposan felve egy kicsit meg all de ammikor ellindul elore dul es labujj hegyen szerintetek ebbol mikor lesz jaras?

Legjobb válasz: A 2-essel értek egyet. Persze van aki 2 hónaposan ülteti, mert cuki, meg vezetgeti 7-8 hónaposan, mert az övé ügyesebb, mint a többi. Lányomat 1 métert nem vezettem, nem is engedte, nem volt kompban, nem ültettem sportkocsiba 4-56 hónaposan, csak mikor önállóan ülni, mégis mászott 6hónaposan és egyedül járt alig több, mint 10 hónaposan. Egy újszülöttben is megvan a reflex, hogy állni-járni akar, de ezt nem szabad összetéveszteni a járás képességével. Amit önállóan tud azt és annyit csináljon amit bír, erõltetni nem szabad, csak a gyereknek ártasz. Egyébként szerintem talán néhány hét múlva talán fog egyedül járni.

A 2-essel értek egyet. Persze van aki 2 hónaposan ülteti, mert cuki, meg vezetgeti 7-8 hónaposan, mert az övé ügyesebb, mint a többi. Lányomat 1 métert nem vezettem, nem is engedte, nem volt kompban, nem ültettem sportkocsiba 4-56 hónaposan, csak mikor önállóan ülni, mégis mászott 6hónaposan és egyedül járt alig több, mint 10 hónaposan. Egy újszülöttben is megvan a reflex, hogy állni-járni akar, de ezt nem szabad összetéveszteni a járás képességével. Amit önállóan tud azt és annyit csináljon amit bír, erõltetni nem szabad, csak a gyereknek ártasz. Egyébként szerintem talán néhány hét múlva talán fog egyedül járni.
Látod ez az eredménye, ha vezetgetve járatod a gyereket. Szegényt jól tönkretettétek. Legalább innentõl ne fogd a kezét, ne vezetgesd, hogy rendbe jöjjön a vázizomzata, egyensúlyérzéke.
ne aggódj, nálunk ugyanez volt és csak 15 hósan kezdett stabilan járni
az én lányom is ment segítséggel 8-9 hós korában, szülinapja után 1 héttel stabilan eljárt.

Egy 13 hónapos gyerekkel érdemes játszóházba menni?

Olyanba, mint ami a Köki terminálban is van. Ha még nem, akkor mennyi idős kortól érdemes elvinni? Megéri az árát?

Legjobb válasz: a kökiben nincs babasarok, a többihez szerintem még kicsi (az enyém is 13 hónapos, én bekéredzkedtem, hogy érdemes-e bemennünk, az inkább nagyobbaknak való. a mammutban és a lurdyban van babasarok, mi már voltunk ott. a lurdyban perc alapú is van, de a mammutban egy kicsit szinvonalasabbak a játékok (más kerület...), de drágább. azért keress rá, mert mi tavasszal voltunk utoljára.

a kökiben nincs babasarok, a többihez szerintem még kicsi (az enyém is 13 hónapos, én bekéredzkedtem, hogy érdemes-e bemennünk, az inkább nagyobbaknak való. a mammutban és a lurdyban van babasarok, mi már voltunk ott. a lurdyban perc alapú is van, de a mammutban egy kicsit szinvonalasabbak a játékok (más kerület...), de drágább. azért keress rá, mert mi tavasszal voltunk utoljára.


Mi mikor hagyta a babájának, hogy próbálkozzon ez egyedül evéssel? Úgy látom a lányomat már érdekelné a dolog, 13 hónapos, engem imád etetni

Csak kicsit nehezen vágok bele, mert gondolom elég nagy mocskot képesek csinálni eleinte...persze tudom, hogy túl kell esni rajta. Érdemes lehet már?

Legjobb válasz: Az én kislányom 13-14 hónapos kora óta eszik egyedül. Muszáj volt hagyni, mert egyáltalán nem engedte, hogy etessem. Mi úgy csináltuk, hogy levesbõl csak sûrûjét kapott, azt kanalazta ki, a levét megitattam vele utána. A fõzit, rizst, ilyesmiket próbálta egyedül. Joghurtot is sikerült neki elég hamar bekanalaznia. Vettem neki festõköpenyt, az védte a ruháját a kezén is, és könnyû volt lemosni, kiönteni a zsebeibõl a kajadarabokat és levest.

Az én kislányom 13-14 hónapos kora óta eszik egyedül. Muszáj volt hagyni, mert egyáltalán nem engedte, hogy etessem. Mi úgy csináltuk, hogy levesbõl csak sûrûjét kapott, azt kanalazta ki, a levét megitattam vele utána. A fõzit, rizst, ilyesmiket próbálta egyedül. Joghurtot is sikerült neki elég hamar bekanalaznia. Vettem neki festõköpenyt, az védte a ruháját a kezén is, és könnyû volt lemosni, kiönteni a zsebeibõl a kajadarabokat és levest.
A kisfiam 10 hónaposan egyedül evett meg egy krémtúrót. :) Igaz, nyár volt és a kertben történt az eset egy szál pelusban, mert a krémtúró fele a felsõtestén és az arcán végezte. Nagyon élvezte! Onnantól Õ is kapott evõeszközt és próbálkozott. Kb 1 éves volt, amikortól már nem engedte, hogy etessem. Azóta egyedül eszik.

Mivel lehet még lekötni egy 13 hónapost?

Szoktunk együtt olvasni, nagy darabos fa kirakóssal játszani, labdázni, kisautózni, sétálni, tévét nézni, énekelgetni, mondókázni, egyberakós poharakat egybe rakni, tornyot építeni, együtt eszünk, együtt megyünk a lakásban mindenhová. Kezdek kifogyni az ötletekb?l, hogy mivel lehetne még lefoglalni a 13 hónaposunkat, ugyanis sokat vagyunk itthon kettesben, mert a férjem csak este jön haza, és úgy veszem észre, hogy engem már egy kicsit un. Mit játszhatnánk még? A rajzolást is próbáltam, de az nem érdekelte. Egyébként az olvasás köti le a legjobban, de néha már rongyosra beszélem a számat...

Legjobb válasz: Nagyon nem tudok segíteni, de én is ezzel küzdök. 13 hónapos a fiam, és szerintem õ is unja már, hogy mindig csak engem lát. Azokon kívül, amit írtál, nekünk van egy játszósátor a szobájában, abban szeret bújkálni, és kedvence a hûtõmágnesek rendezgetése. Leveszi, szaladgál vele, visszateszi. És van egy cicánk, õt szokta még üldözni. :)

Nagyon nem tudok segíteni, de én is ezzel küzdök. 13 hónapos a fiam, és szerintem õ is unja már, hogy mindig csak engem lát. Azokon kívül, amit írtál, nekünk van egy játszósátor a szobájában, abban szeret bújkálni, és kedvence a hûtõmágnesek rendezgetése. Leveszi, szaladgál vele, visszateszi. És van egy cicánk, õt szokta még üldözni. :)
A kérdező hozzászólása: Igen, a hûtõmágnesesdi az nálunk is megy. :) Játszósátrunk nincs ugyan, de az elvileg mágnessel, gyakorlatilag nem igazán záródó egyik szekrényt õ kinevezte játszósátornak, oda szokta bevenni magát néha. :)
fõzés nem érdekli még? Fiam akkor kezdte élvezni... persze játékból. :) mûanyag edények kipakolása, különbözõ biztonságos konyhai eszközökkel való ismerkedés. Volt akkor már nagy építõkockája is, én építettem, õ lerombolta, azt is szerette. :)
Az én lányom tavaly nyáron volt 13 hónapos és a homokozóból és a medencébõl ki se lehetett rángatni. De hát most sajnos nem alkalmas az idõ a homokozásra vagy a pancsolásra. Viszont van egy nagyon jó könyv, mi is kaptuk: Deákné B. Katalin: Anya, taníts engem! 1 hónapos kortól vannak benne feladatok, játékok, programok egészen 6 éves korig. Nekünk nagyon bevált itt a hosszú téli napokon mikor nem tudtunk kimozdulni. 13 hónapos babához ilyen példák vannak: -Játsszon neki bábfigurákkal, sípoló állatokkal: Téma pl alvás, tisztálkodás. -Tegyen le egy kisebb törölközõt a földre, tekerjen bele egy játékot! Figyelje hogyan lát hozzá a kereséshez! Tanítsa a törölközõ feltekerését! -Vigye el állatkereskedésbe, ahol halat, madarat láthat! -Tegyen tálcára kisebb tárgyakat, biztassa, hogy vigye! Na, ilyesmi példák vannak benne. Mi csinálgatjuk mindig a korának megfelelõ feladatokat, most 20 hónapos :-) Remélem tudtam kicsit segíteni! Minden jót!

Hogy szoktatható le egy 13 hónapos baba a sikítozásról, játékok eldobálásáról?

Régebben azt tanácsolták nekem, hogy majd leszokik róla, hagyjam rá, de ez sajnos rosszabb lett, ha vmi nem tetszik neki, akkor torka szakadtából elkezd sikítozni. :-((

Legjobb válasz: Szerintem hagyni kell, abba fogja hagyni magától. Az én fiam is sikítozott egy darabig és eszembe sem jutott, hogy le kéne szoktatni róla, majd abba hagyja. Mindig kitalálnak valami újat 1-2 napig vagy hétig aztán elmúlik. A játékok dobálásával nem tudtam még én sem mit kezdeni, de már egyre kevesebet dobál. Néha-néha még oda is hozza hozzám vagy vissza rakja ahonnan venne. De sajnos még többnyire eldob mindent, ami már nem érdekli. Most lesz 13 hónapos

Szerintem hagyni kell, abba fogja hagyni magától. Az én fiam is sikítozott egy darabig és eszembe sem jutott, hogy le kéne szoktatni róla, majd abba hagyja. Mindig kitalálnak valami újat 1-2 napig vagy hétig aztán elmúlik. A játékok dobálásával nem tudtam még én sem mit kezdeni, de már egyre kevesebet dobál. Néha-néha még oda is hozza hozzám vagy vissza rakja ahonnan venne. De sajnos még többnyire eldob mindent, ami már nem érdekli. Most lesz 13 hónapos
a most olvasom bocsi a kisbetûs részt. (másfelé is figyelek ) A hisytirol ugy lehet leszoktatni, ha utanozod, de ne gunyolo arckifejezessel.

Szerintetek aggódnom kellene amiatt, hogy 13 hónapos kislányom még nem mond egy szót se?

Csak ilyesmiket gagyog: tetete, dada, nanana stb. Egyébként láthatóan nagyon sok mindent megért, sok állatot megmutat a képeskönyvben, sok tárgyat ismer. Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Szia!Konkrét szavakat az én babám sem mond(szintén 13 hónapos)ha kutyát lát akkor mondja,vau-vau,apára aba,meg össze-vissza gagyog idõnként...én nem aggódom,nem hiszem,hogy kellene...

Szia!Konkrét szavakat az én babám sem mond(szintén 13 hónapos)ha kutyát lát akkor mondja, vau-vau, apára aba, meg össze-vissza gagyog idõnként...én nem aggódom, nem hiszem, hogy kellene...
Beszélni a babák csak 2 éves koruk körül szoktak, de van aki még késõbb is. Addig csak néhány szót mondanak. Legtöbbször az sem értelmes szó, csak a szülõk értik annak.A babád teljesen "normálisan" beszél.
Semmi gond nincs a babáddal. Én fiam 15 hós, csak néha mond szavakat, amikor épp olyanja van, de inkább a saját kis nyelvén magyaráz, olyankor viszont le se lehet lõni. :) Amiket írtál, hogy "tetete", "dada", "nanana", ezekbõl lassan kialakulnak a rendes szavak. Egyre többször fog téged ismételni. Lehet, hogy néha képzelõdöm, de olykor-olykor, mintha utánam mondaná a szavakat, szinte tisztán értem mit mond. :D Egyébként sokkal okosabbak, értelmesebbek, mint azt hinnénk, az én fiam tegnap bukott le. Mondtam neki, hogy mostmár vége! Rájöttem, hogy mindent értesz, amit mondok! :D:D:D

13 hónapos babátok hányszor szopizik még egy nap?

Legjobb válasz: Nappal már csak egyszer-délben elalvás elott,aztán este lefekvés elott és éjjel még tobbszor is sajnos,erre már nagyon rászokott,13 hónapos.A te babád?

Nappal már csak egyszer-délben elalvás elott, aztán este lefekvés elott és éjjel még tobbszor is sajnos, erre már nagyon rászokott, 13 hónapos.A te babád?
Reggel és este szopizik. (Éjjel már nem kap cicit, kb. 8 hónapos kora óta nem igényli. Ha mégis nagyon kínlódik éjjel, babateával itatom.) De pont ma reggel az egyik cicimbõl már nem jött egy csepp tejcsi sem, vagy csak nem volt türelme megvárni a tejleadó reflexet... úgyhogy lehet, hogy itt a vége, fuss el véle...
A kérdező hozzászólása: nekem is pont mint neked elsõ.miden jót
reggel, délbe elalváshoz, este ugy alszik el, és éjjel 1szer kel fel.(össz.4x)

13 hónapos lányom még nem jár önállóan. Aggódjak? Ez baj? Hány hónapos koráig kell, hogy elinduljon egyedül?

kapaszkodva, oldalazva lépeget. 9 hónaposan állt fel el?ször a járókába kapaszkodva.

Legjobb válasz: Senkivel ne foglalkozz, csak a babáddal! Aki ilyenen kiakad, hogy mi az, hogy még nem jár, az nem normális. Semmit nem lehet siettetni, mindennek eljön az ideje. Én ezt akkor tanultam meg, amikor a lányom 10 hónapos koráig nem mászott. Már fejlõdésneurológián is voltunk vele, azt mondták semmi baja, sõt még jó laza is az izomzata, egyszerûen ilyen. Én akkor ezt elhittem, és láss csodát nem stesszeltem emiatt és rá egy hétre már mászott is. Aztán járni is (ahogy már írtam) 15 hónaposan kezdett el. Minden baba elõbb-utóbb megtanul egyedül is járni, ne aggódj!

Senkivel ne foglalkozz, csak a babáddal! Aki ilyenen kiakad, hogy mi az, hogy még nem jár, az nem normális. Semmit nem lehet siettetni, mindennek eljön az ideje. Én ezt akkor tanultam meg, amikor a lányom 10 hónapos koráig nem mászott. Már fejlõdésneurológián is voltunk vele, azt mondták semmi baja, sõt még jó laza is az izomzata, egyszerûen ilyen. Én akkor ezt elhittem, és láss csodát nem stesszeltem emiatt és rá egy hétre már mászott is. Aztán járni is (ahogy már írtam) 15 hónaposan kezdett el. Minden baba elõbb-utóbb megtanul egyedül is járni, ne aggódj!
Elõzõ vagyok. Én örülök annak, hogy a lányom ilyen késõn tanult meg egyedül járni, mert sokkal jobb már az egyensúlyérzéke és sokkal kevesebbet esik, illetve már tud is esni elõre, hátra egyaránt. Ez sem utolsó szempont. A bátrabb babák szerintem sokkal többet esnek, mert próbálkozik, de lehet, hogy még nem kellõen fejlett az egyensúlyérzéke és hát ennek borulás a vége legtöbbször. :)
A kérdező hozzászólása: igazából a férjem nagymamája stresszel azzal, hoyg mikor fog már járni a dédunokája! a lányomnak van egy unokanõvére, õ már 11 hónaposan futott! a dédi szerint, és állandóan ahhoz dédunokához hasonlítja az én lányomat. tök idegesít!
másfél éves korig normális ha elindul. ha már lépeget, akkor nemsokára menni is fog.
Ne aggódj, bõven van még ideje, ahogy az elõttem szóló írta, másfél éves koráig elindulhat nyugodtan. Nekem tapasztalatom, hogy sokszor félelembõl nem indulnak el egyedül, az én lányom is hónapokat lépegetett a bútorok mentén, a kezünket fogva, az egyensúlya láthatóan megvolt már, mert alig fogtuk a kezét és szaladt, de a tudat, hogy fogjuk, kellett neki. 15 hónaposan indult el egyedül, még most is sokszor kéri a kézfogósdit. Ha eddig nem tettétek, próbáljátok ne rászoktatni a kézen fogva járásra, mert akkor mindig kéri. És játszhattok vele úgy, hogy egymással szemben leültök és hívjátok egyikõtöktõl a másikig. Aztán növelitek a távolságot. Ez szokott tetszeni a babáknak. Nyugi!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok! csak olyan rossz érzés, hogy a korabeli babák már mind járnak. az enyém 8 hónapos kora óta gyönyörûen mászik. azt mondta az orvos, hogy a mászó babák késõbb indulnak el, és jó az, ha minél többet mászik. mégis úgy "szégyellem" magam, amikor az öregasszonyok elcsodálkoznak azon, hogy már 1 éves és még nem jár!
Barátnõmnek a babája, mikor tanult (volna) járni, esett egy hatalmast, még a kis arca is bekékült. Ezután nem volt hajlandó elengedni az anyja kezét. Egyszerûen nem tudta kihúzni a markából, vagy ha sikerült, akkor rögtön leült a földre. E miatt elég sokára tanult meg járni. Biztos volt 14-15 hónapos.
Az fiam is 13 hónapos múlt, és 10 hónapos korától jár kapaszkodva. Amit a 12:17-es válaszoló írt, azzal szinte teljesen azonosat mondott nekünk egy ortopéd fõorvos, 3 gyerekes apuka. Minél többet mászik, annál jobb, és hosszú távon egyáltalán nem jó a gerincének, ha már pl. 10 hónaposan maga jár. Egyébként az átlag magyar gyerek 14.5 hónaposan kezd el járni, de másfél éves korig "kell" elindulni. Addig a te kislányod is el fog. Azt pedig, hogy ki mikor kezdett el járni, kétéves korukban már senkit nem érdekel majd (sõt, még elõbb sem). Légy türelmes vele, biztosan nagyon ügyes!
2.vagyok. Az elsõ kommented mintha én írtam volna.:) A minap a játszótéren tõlem is megdöbbenve kérdezte egy anyuka, h mééééég neeeem jááááár?! A rendesebb anyukák rá is szóltak... Én már nem aggódom emiatt, tényleg nem. Eljön még az Õ idejük is, és stabilabbak lesznek, mint a többiek. :)

13 hónapos babám egy hete egész nap morog, más baba is csinál ilyet? Ezt majd megunja?

Legjobb válasz: Az én 13 hós kisfiam is ezt csinálta, de mellé még feszegette is magát. Neki tetszett, hogy ilyet is tud. 1-2 hét után megunta, egy ideje már nem csinálja.

Az én 13 hós kisfiam is ezt csinálta, de mellé még feszegette is magát. Neki tetszett, hogy ilyet is tud. 1-2 hét után megunta, egy ideje már nem csinálja.
Fiam kb. 8 hónaposan morgott. Néha már ciki volt :) Leszokott róla, de idõnként pár percre még elõszedi. 12 hónapos
Az én babám már 5-6 hetesen elkezdte, még szopizás közben is morog, meg alvás közben/gondolom így altatja magát:) / nekem most még kifejezetten tetszik, olyan cuki, hogy késõbb is így lesz-e és meddig fog neki ez jól állni, az más kérdés:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!