Találatok a következő kifejezésre: 13 évesen meg kellet (27 db)

Egy 13 éves lányak hogy kell kinéznie meg milyen ruhákat vehet fel?

Legjobb válasz: Hogy érted a kérdésed? Egyébként mint egy normális 13 éves. --> Nem kihívóan. Nem kivágott ruhákban. Eredeti hajszín. /nem festett!/ Smink nélkül. Úgy gondolom, hogy ezek nélkül is lehet lánynak lenni és lehet gyereknek lenni nélkülk is bár ezt sok 12-13 éves nem tudja. Hidd el ha befested a hajad pl. késõbb megbánnád.

Hogy érted a kérdésed? Egyébként mint egy normális 13 éves. --> Nem kihívóan. Nem kivágott ruhákban. Eredeti hajszín. /nem festett!/ Smink nélkül. Úgy gondolom, hogy ezek nélkül is lehet lánynak lenni és lehet gyereknek lenni nélkülk is bár ezt sok 12-13 éves nem tudja. Hidd el ha befested a hajad pl. késõbb megbánnád.
Nem kihívó ruhák, mély dekoltázs meg ilyenek. Magassarkú ünnepnapokra, smink egy nagyon minimális bár szerintem idõsebbekre is bõven elég a szemceruza-szempillaspirál-szájfény hármas :) Ne akarj nagyon nõciskedni, a legtöbb esetben az rosszul sül el és vicces képet mutat. Végzõs vagyok gimiben, jót szórakoztunk év elején az elsõsökön, mert iszonyat ribizlisen néztek ki. Az a vicces, hogy most már azok is másképp néznek az ilyen lányokra akik maguk is hasonlóan öltözködtek, viselkedtek és belátják, hogy ez halálosan ciki. A mérték a lényeg, a rövidnadrágból ne csak kiskamaszoknak, de szerintem senkinek ne legyen ki a s*gge ugyanígy gondolom a szoknyákkal kapcsolatban is. Szóval egy angolosan jailbait ne mászkáljon már úgy/ne akarjon úgy kinézni mint egy felnõtt nõ. Mert a végén nagyot koppanhat a saját butasága miatt.
mivel egy 13 éves még nem serdül és nem fejlett nõ átlagosan természteesen semmi extra hiper szuper plusz
Szerintem most vagy abban az idõszakban amikor elkezdheted kialakítani a saját stílusodat, persze bizonyos korlátok között... Nincs olyan hogy 'kell' :)
A kérdező hozzászólása: szerinted tényleg fölvehetek olyan rövid szoknyát mint az utolsó ????? nekem tetszik :DDD

Hány éves kortol lehet gyurni (13 éves vok) És szeretnék gyurni! Mennyit kell várni még?

Nem 2-5 kilos sulyzokra értem hanem nagyobb....pl 15-20.....

Legjobb válasz: én nem kezdenék el..13 évesen még növésben vagy, inkább kezdd el szoktatni magad a terheléshez, menj el futni, ússzál, ilyesmi..

én nem kezdenék el..13 évesen még növésben vagy, inkább kezdd el szoktatni magad a terheléshez, menj el futni, ússzál, ilyesmi..
Simán mehetsz.Itt ne hallgass senkire.Ne hagyd magad befolyásolni.Legyél tökös.Csak nagyon kezdõ edzéstervvel készülj.Legjobb az ha az edzõteremben megkérdezel egy edzõt hogy mit tud ajánlani.Adj neki pár ezret és szuper programod lesz.NE FÉLJ.16évesen 2x akkora leszel mint ezek a kötekedõ barmok.Hajrá
mehetsz gyurni, ha szeretnél gyurni, de akkor inkább kezdd rögtön 150-200 kilóval ha ennyi eszed van
utolsó: A szervezeted hálás lesz érte majd a késõbbiekbe....fõleg az izületeid
Figyelj szerintem tök hülyeség amit irnak...Ha rám hallgatsz akkor nyugottan gyúrsz.Figy 14 éves vagyok 1 éve kezdtem én is.20kg t nyomtam 13 évesen most pedig kimegy a 70-80 kg megy ki.Én naponta 2-3 órát gyúrok de nem vettem volna észre h visszamaradok a növésben...Szerintem jobb ha most elkezded.Am még egy tanács..Szerintem Arnold Schwarzenegger se 40 évesen kezdte.Úgyhogy csináld, -csináld...
A kérdező hozzászólása: Mármint 2 kézzel 20 kg-t pl:)
A kérdező hozzászólása: amugy meg nem csak 1 kézre értettem hanem két kézre is:) ..u
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:)
Ha már megközelítõleg elérted a maximális magasságodat. A fiúk általában kb. olyan magasra nõnek mint az apjuk, tehát ha már vagy olyan magas mint apukád, akkor nyugodtan gyúrhatsz akár nagy súlyokkal is.
Én csak egy kis energiát akartam adni a kölyökbe hogy elérje azt amit akar.Az a 15-20kg azt egykézre értette.Ilyen idõsen 30-40kg menne fekve jobb esetben.
Elõttem szóló te valami látnok vagy? :D Én pl. nem kötekedtem, de a kérdés hülye. 15-20 kiló, de mirõl beszélünk? Milyen gyakorlatról? Fekvenyomni más most is tud ennyivel... Azt, meg, hogy ki hogy néz ki, inkább hagyjuk ;)
"Mielõtt valaki írna, hogy sok! Ez nem sok mert az osztálytársam is 25-30 kilóval szokott! Amúgy szerintem most vagy fél, 1 év" Szokott? Mit szokott te zseni? Mi fél egy év? Van 1000 féle súlyzós gyarkolat... Koncentrált bicepszezni ekkora súllyal, pl 50-es karokkal lehet. Fekvenyomni meg egy 13 éves lány is tud már az elsõ nap ennyivel.
Legalább a 16évet várd meg. Nemmuszáj ránk halgatnod, de majd 10-15 év mulva te fogod meginni a levét:)
Mielõtt valaki írna, hogy sok! Ez nem sok mert az osztálytársam is 25-30 kilóval szokott! Amúgy szerintem most vagy fél, 1 év
miért kell gyurnod?

Olvastam valahol hogy 12 éves lány kozmetikushoz jár szőrteleníteni. Lányok, komolyan, 12-13 évesen már szőrtelenítetek? Ilyenkor még nincs is nagyon mit és talán még az intim részeteket remélhetőleg nem látja fiú. Akkor miért kell, divatból?

Legjobb válasz: Hát 12 évesen már én is szõrösödtem és engem nagyon zavart,undorítónak találtam.Még ma sem tudom elviselni magamon a szõrt.Nem a pasim miatt szõrtelenítek,hanem magamért.Mi kivetni való van ebben? 20/L

Hát 12 évesen már én is szõrösödtem és engem nagyon zavart, undorítónak találtam.Még ma sem tudom elviselni magamon a szõrt.Nem a pasim miatt szõrtelenítek, hanem magamért.Mi kivetni való van ebben? 20/L
én is kb annyi lehettem amikor elõször borotválkoztam. De csak a hónaljaimat meg a vádlijaimat :) szerintem ebben nincs semmi kivetnivaló :) ebbõl még nem következik, hogy annyi idõsen már szexeltem. Még most is szûz vagyok 16/l
Egyrészt ez ápoltság kérdése. Én is szõrtelenítek akkor is, ha épp nincsen barátom, és tél van pl. Mert nem érzem jól magam úgy. Tehát nem pasinak szõrtelenítek, hanem magamnak, mert hozzátartozik az alapápoltsághoz. Másrészt ez genetika... Van aki 12 évesen már szõrös, ami kellemetlen és zavaró lehet egy gyereknek. 19/L
dehogy nincs mit ilyenkor általában már mindenhol eléggé szõrõsek a lányok.nincs ebbe semmi ha legyantáztatják
a mai 12-13-14 éves lányok már átlagba túl annak a 2. szexuális élményükön... . . szerinted, ez alap.
divatból punciborotválás? Miért, szerinted majd bemegy a suliba szerdán és elújságolja mindenkinek, hogy neki már nem szõrös a puncija? Ti ezt hogy képzelitek el??
Te biztos fiú/férfi vagy, kérdezõ. :D A lányok mikor megjön az elsõ menzeszük, már teljesen szõrös a puncijuk. Sõt, már korábban is. Persze utána is még fejlõdik a szõr, pl. a combok felé, de addigra már az egész felülete szõrös. Nekem pl. 12, 5 évesen jött meg, de már fél évvel korábban is tiszta szõr volt. Egyik osztálytársamnak véletlenül megláttam az uszoda öltözõjében, neki már 10 évesen teljesen szõrös volt, igaz, õ 11 évesen már menstruált. Nekem ekkor még csak pár szál volt, jól meg is lepõdtem rajta. A szõr pedig igencsak büdös tud lenni, ha megszívja magát vérrel. Tusfürdõvel, szappannal sem lehet eltávolítani a szagot, csak napokkal késõbb kopik le. Hiába mossuk, dörzsöljük naponta, akkor is idõbe telik, mire megszûnik a szag. Tehát szerintem ezért szõrtelenítenek. Azonkívül, ha betétet használnak, márpedig a többség igen, akkor is a véres szõrzettel megáldott punci erõteljesebb szagot áraszt, mint egy csupasz. Hiszen elkezd a szõrszálakon bomlani, rohadni a vér. Azt hiszem, ez senkinek sem hiányzik.

13 éves lány vagyok és még nem jött meg. Ez még normális? Mikor kell megjönnie a menstuációnak?

Legjobb válasz: Ha 16 éves korodig nem jön meg csak akkor kezd aggódni fõleg,sztem legalábbis.Akkor azonban menj fel a nõgyógyászatra h. megtudja mejd állapitani az orvos miért nem jött emg.Addig is nyugodj meg mindenkinek máskor jön meg az elsõ mensije.

Ha 16 éves korodig nem jön meg csak akkor kezd aggódni fõleg, sztem legalábbis.Akkor azonban menj fel a nõgyógyászatra h. megtudja mejd állapitani az orvos miért nem jött emg.Addig is nyugodj meg mindenkinek máskor jön meg az elsõ mensije.
Biztosan.14 voltam, mikor megjött, aztán 1 évig nem volt.És 15 évesen kezdtem rendesen menstruálni.Most 21 vagyok.Ha alacsony a BMI testtömegindexed, akkor még inkább érthetõ ha nem jött meg.Mivel bizonyított, hogy a testesebb lányok elõbb menstruálnak.Én fogpiszkáló voltam.A zsír-ösztrogéntermeléssel összefügg.
Én is vékonyabbnak számítotok/számítottam, s én is aggódtam anno, s akkor is olyan 15-16 éveskort olvastam mindenhol, hogy addig meg kéne jönnie. Nekem pár hónappal a 15 szülinapom elõtt jött meg. Érthetõ, hogy aggódsz picit, fõleg ha osztálytársaidnak már van, én is így volta, de aztán behoztam. Akkor úgy éreztem, hogy el vagyok maradna... de most õk hiába voltak elõbb érettek én büszke vagyok rá, hogy csak nekem van hosszú tartós kapcsolatom. Minden jót! Csak várakozz, lehet holnap meg is jön.
Én is így voltam, nekem jött meg az egész osztályból utoljára. De így utólag már nem bánom. Én voltam a legvékonyabb, biztos ennek tudható be. Addig örülj, amíg nem jön, én azt mondom, mert utána nem lesznek nyugodtak a napjaid. Ja perszer, 16 éves korig örülj csak, mert ha addig nem jön, akkor tényleg fordulj orvoshoz, mert õ beindítja neked, de ez ritkán fordul elõ, hogy orvos kéne elindítsa valakinek. Úgyis megjön, ebbõl sajnos senki nem marad ki, pedig milyen jó lenne, ha ez az egész nem lenne...
Szerintem ne aggódj. Nekem se jött még meg pedig én 14 vagyok. Nyugi.
nekem pont 13 évesen jött meg :)
majd megjon

13 éves vagyok (mindjárt 14). Ismertek olyan smink-tanácsadót, aki személyreszabottan mondja meg, hogy nekem mennyi kell, és mi áll jól, meg persze hogy kell elkészíteni?

És köszönöm, nem kérek a tipikus " ne sminkelj 13 évesen " dumából, tudom mit csinálok. Én is minél kés?bbre akartam húzni, de sajnos kezdenek megmutatkozni a jelei, hogy itt az ideje. (pattanások, meg ilyesmik.

Legjobb válasz: A sminkek tele vannak olyan anyagokkal, amik még több pattanást fognak okozni. Ha ez miatt akarod, csak rontasz. Rendszeres bõrtisztás kell és külön erre készített szerek. A helyzetet az nem oldja meg, hogy elfeded. Ha annyira zavar, legjobb, ha kozmetikus jársz, és õ kezeli neked, amíg ki nem nõsz ebbõl. 18/L

A sminkek tele vannak olyan anyagokkal, amik még több pattanást fognak okozni. Ha ez miatt akarod, csak rontasz. Rendszeres bõrtisztás kell és külön erre készített szerek. A helyzetet az nem oldja meg, hogy elfeded. Ha annyira zavar, legjobb, ha kozmetikus jársz, és õ kezeli neked, amíg ki nem nõsz ebbõl. 18/L
Ha ragyás a fejed, sminkel csak többet rontasz rajta. Szépen begyulladnak még több pattanásod lesz és jól megszívód. De tudod mit sminkeld csak magad mert 13 évesen biztos jobban tudod mint én. :P
Ha jönnek a pattanások, akkor még inkább el kell kerülnöd a sminket, ugyanis eltömíti a pórusokat és csak még több pattanásod lesz. Ne sminkelj, maximum antibakteriális korrektor a pattanásokra, szájfény a szájra és szemceruza a szemre.
Szerintem se túl jó a pattanásokra a smink, de ha neked nagyon kell, akkor csak azt ajánlom, hogy mellette ápold is a bõrödet. Szóval este mindig mosd le a sminket jó alaposan, aztán kend be a pattanásos részeket aloe vera géllel, az ápolja a bõrt és gyógyítja a pattanásokat. Esetleg még azt is megcsinálhatod, hogy készítesz zöld teát, megvárod még kihûl, belerakod jégtartóba, és reggelente, arcmosás után, körkörös mozdulatokkal letisztítod az arcodat a jéggel, utána pedig lemosod. Elég hideg, de legalább fel is frissülsz tõle :D Meg amit még tehetsz, az az hogy citromlével is áttisztítod az arcodat. Kicsit csíp, de kitisztítja és összehúzza a pórusokat. Remélem segítettem valamit :D
Tanfolyamokra sztem nincs korhatár. De ha már ilyen ökörségekre rá tusz szánni több tízezret, akkor inkább keress egy jó kozmetológust vagy bõrgyógyászt, és kezeltesd a bõrödet, ne vakold. Tudod, ha reped a házfal, meg is lehet csinálni, vagy csak ráglettelsz... Akkor alapozóra nem lesz szükséged pl. (tényleg nem egészséges). Egy UV-védõs könnyû krémet felkenni nem kell tanfolyam, szempillaspirált felkenni megint megy egyedül is, esetleg kis szemveruza, szájfény bõven elég lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Nem tudtam, hogy az alapozó ilyen káros, csak annyit hogy nem egészséges. Akkor az kizárva. :/ Hát, próbálom kezelni, majd kipróbálok még új termékeket, meg megyünk tengerpartra nyaralni, állítólag a sós víz jót tesz neki. És köszi a házi praktikákat, kipróbálom! :)

13 éves vagyok 170 cm és szeretnék modell lenni. érdemes lenne megpróbálnom, vagy még nõnöm kell? ha nem akkor hogyan kezdjem el?

Legjobb válasz: A modellkedéshez jó külsõ megjelenés, az ügynökségek számára megfelelõ arcberendezés kell. A magasság az másodlagos tényezõ.

A modellkedéshez jó külsõ megjelenés, az ügynökségek számára megfelelõ arcberendezés kell. A magasság az másodlagos tényezõ.
13 évesen a szüleid beleegyezése nélkül amúgy is reménytelen
Ennyi idõsen semmi értelme modellkedni. Egyrészt mert még csak gyerekmodell lehetsz, másrészt ez több pénzbe kerül mint amennyit keresel vele, elveszi rengeteg idõdet és neked még tanulnod kéne, ez egy munka, ami cseppet sem szórakoztató mint ahogy azt sok tinilány gondolja. Mellesleg a magasság a legkevesebb, van hozzá karakteres arcod, egyedi, különleges vonásaid amire felfigyel mindenki? Ezzel születni kell. Van sportos, vékony alkatod? Ez meg olyan amiért rengeteget kell tenni, sport, torna, edzések, napi szinten.
A kérdező hozzászólása: Palvin Barbit is 13 évesen fedezték fel
Inkább végezd el az iskolát ha a testedbõl akarsz megélni még lehetsz késõbb prosti lol...

Már nem lehet személyi ig. Nélkül csomagot átvenni postán? 13 éves vagyok, még nincs személyim, ha nem csönget a postás és a postára kell mennem érte diákigazolvány is jó? Vagy így személyi nélkül nem vehetem át?

Ha nem akkor valószínűleg egész nap figyelni fogom a postaládát,legutóbb se csöngetett.. akkor épp elcsíptem ,mert ugatott a kutya..

Legjobb válasz: Személyi és LAKCÍMKÁRTYA is kell. Mivel neked egyik sincs, nem tudod átvenni.

Személyi és LAKCÍMKÁRTYA is kell. Mivel neked egyik sincs, nem tudod átvenni.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. :) gondoltam amúgy.. :/ hát akkor lesem a drága postást.. "a postás mindig kétszer csenget.." remélem nálunk legalább egyszer fog..
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem amúgy, mert tavaly még át tudtam venni.. csak ugyebár változott..
Az, hogy oda adták neked el hiszem. De meg jegyzem hogy szabálytalan volt!!!! Ászf elõ irja hogy kik vehetik át és hogyan kell igazolni. Gonold el ha nemigazolod magadat akkor mindenki mindneki dolgát vinné?Baromság!!Szabálytalán Cimhelyen nem igazoltat hiszen már ismeri a járásban lakókat a kézbesitõ!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!! utolsónak írom, én csodálkoztam is, hogy odaadták, gondoltam megpróbálom, és sikerült, többet nem próbálkozom amíg nem lesz meg a személyim .. Lehet azért adták oda, mert sokkal idõsebbnek látszom a koromnál.. "elvileg" .. sokan mondták már.. pl. fodrász megkérdezte hova járok középsuliba az új tanárom azt hitte megbuktam párszor, mert 16-nak nézett XD
"amíg nem lesz meg a személyim .. " Csináltasd meg gyorsan :) Nem is értem eddig hogyhogy nem csináltattad meg, hisz bármikor kellhet. :)
Hát igen, célszerû megcsináltatni. Nekem az 5 éves gyerekre is kérték már, így neki is megcsináltattuk.
A kérdező hozzászólása: # 7/8 köszi (: én már rég megcsináltattam volna, de rokonaim azt mondták, minek, majd ha 14 leszel.. oszt. társaim közül is csak annak volt aki megbukott és már 15 éves..gondoltam, akkor biztos.. köszi, hogy mondtad, meg is csináltatom minél elõbb :)
Csináltathatsz személyit, de attól még nem fogod átvenni a küldeményt, mert ahhoz betöltött 14 év kell. Hiába van a 6 évesnek igazolványa, attól még nem átvevõ!!

Fitymaszűkület.13 éves vagyok és fitymaszűkületem van. Minden doki mást mond valamelyik teljes körülmetélést tanácsol valaki meg csak melegvizet és kenőcsöket. Ez súlyos? Ha igen és körülmetélés kell akkor azzal lehet élni? A műtét kockázatos?

Fürdéskor lejön a makkomrol könnyen a fityma de az alá már nem. Ez mennyire súlyos?

Legjobb válasz: Ahogy a logika is diktálja, elõbb próbálkozz a melegvízzel és a kenõccsel, majd ha ez nem hoz eredményt, akkor kell a mûtéten gondolkodni.

Ahogy a logika is diktálja, elõbb próbálkozz a melegvízzel és a kenõccsel, majd ha ez nem hoz eredményt, akkor kell a mûtéten gondolkodni.
Nézd ha a makk mögé tudod húzni akkor nem kell körülmetélni a fitymádat, haszálj meleg vízet, kenõcsõt, csak súlyos esetben kell metélni.Azért javasolja sok orvos a metélést mert azt a tb támogatja, így könnyebb nekik, viszont, nagyobb mûtét, több idõ a gyógyulás, a látvány sem tetszik mindenkinek és ott a makk száradásának kockázata is. Ez még nem súlyos, ha mûteni is kellene, határozottan meg kell mondani az orvosnak hogy fitymádat meg szeretnéd tartani, és fityma plasztikát választani, ekkor egy vágással lazítanak a fitymán, nem vágják azt le.De a meleg vízben óvatosan hátrahúzkodás és a kenõcs használathoz is több hét, folyamatos kenegetés, húzkodás kell hogy lássad és érezd az eredményt, azt lássad hogy mindig kicsit hátérbb tudod húzni és már nem érzel feszülõ érzést. Ahhoz a dokihoz menjél vissza aki a kenõcsõt javasolta és nem akart azonnal vagdosni.
Van élet utána, nekem is körül van, de alaposan gondoljátok át a dolgot. A mûtét csak akkor kockázatos ha a doki elkúrja, és úgy fog kinézni.. Viszont utána is teljes életet élhetsz vele csak idõ míg megszokod, és fájdalmas is, ha nem muszáj, ne menj bele!
1 es azért nem kellene rábeszélni arra , ami nem feltétlen szûkséges.Még az orvosok sem foglaltak ebben egységes álláspontot.Õ az az eset, amin otthon is lehet még változtatni.Nem éppen a nagy problémások közé tartozik. Ne veszítse el azt, amit nem feltétlen szükséges, csak azért egyeseknek ez a bogaruk .
55%-ossal vigyázz õ már kijelentette és nõ, hogy erre beszél rá embereket. Igen is a fitymaszükületet fitymaplasztikával és kenõccsel is enyhe esetben megtudják szüntetni, és a visszaszükülés csak elvétve fordul elõ.Nekem is van a rokonságomba akinek kenõccsel oldották meg a szükületét.Ne hallgass rá, mert mindenkit erre buzdít.
Nehogy korulmeteld!!! Irok miert
Ha nem is lesz büszke rá, azért mindenképp jobban jár vele, mint egy szûkületes szerszámmal, amit maximum nézegetni tudna.
Van élet körülmetélés után is, az összes bibsi körül van metélve, és egész jól eléldegélnek.
A fitymaszûkületet sem a "melegvíz", sem a tornáztatás, sem a csodakenõcsök nem fogják megoldani. Sõt, a bevagdosás sem, mert lehet, hogy egy ideig jó lesz, de aztán újra be fog szûkülni. Az orvosi álláspont egységes: a fitymaszûkület megoldása a körülmetélés, ahol a fityma eltávolításra kerül. Nem súlyos, az emberiség kb 30 %-a ilyen nemiszervvel rendelkezik. A mûtét kismûtét, teljes érzéstelenítésben, ambulánsan végzik, kockázata minimális. Majd ha lesz barátnõd büszke lesz arra, hogy Neked ilyen! :-)
Engem péntek reggel mûtöttek, hétfõn dolgoztam.. Kicsit jövõ-menõs, olykor fél fenékkel kis idõre bárszéken.. Senkinek se tünt fel, persze óvatosan mozogtam..
És nem altattak, kaptam kb 3 pici szúrást, aztán annyi. Ami persze nem kellemes, de fontos, hogy lelkileg készül az ember a fájdalomra, semmi probléma, simán kibírható. Persze tart az ember minden késes, inekciós orvostól, de simán belefér a fájdalomtûrésbe. A varrat felszívódo volt, idõvel kipotyogott, elõtte picit szúr ami kiáll, de semmi gond. Én így éltem meg...
A kérdező hozzászólása: Osztálytársaknak mint mindjak ha 4 napig hiányzok? :/
Vagy megmondod az igazat, vagy lódítasz valamit. Pl. külföldön élõ nagybátyád/vagy tetszõleges rokon/ meglátogatása családilag vagy hasonló.
Én azt gondolom megmondhatod az igazat, még vigyázni is fognak rád, nem szégyen ez, persze ökrök mindig akadnak...
Lebetegedtél azt csá. Nem nagy szenzáció, hogy valaki négy napot hiányzik.
Na mi van, elmentél dokihoz, döntöttél? Amúgy simán bármilyen beavatozásod is lett, (remélem nem metéltek körül, )kapsz orvosi igazolást és szépen kitalálod hogy begyulladadt torkod, fáj a hasad és kész is.
Bõrbetegség miatt körülmetélni, ez biztos, nem csak így akarta a doki a kettõt egyszerre megszüntetni?-Mert sajnos erre is van példa.Sajnálak ha metélnek. A gyógyulási idõ 4-6 hét metélésnél, amíg a varratok is kiesnek, addig nem lehet tornázni.Bármiféle betegéset kitalálhatsz amúgy, senkinek semmi köze hozzá. De mesélj mi volt?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Megvan a mûtét! Le is zajlott minden redben. A doki azt mondta hogy minden ok királyság kenegessem meg ilyesmi DE -A gél amit rárakok mindig véresen jön le. -Az nemiszervem hogy ugymondjam egy nagy bumpszli. -A rész ahol eddig ugye a zûkület miatt nem tudtam mosni most tiszta redva de azt mondták hogy nem érheti víz egy ideig. mit tegyek?
Szia! Akkor tartsd be az orvos utasítását, de azért valami nedves törlõkendõt, ami nem illatosított azt használhatsz? Kérdezz rá, ha igen akkor azzal tudod törölgetni.Sajna egy ideig még ilyen lesz, kell idõ a teljes gyógyuláshoz, és azért bumszli a péniszed , mert még be van gyulladva. Amúgy altattak? Nem fáj? És vigyázz ne legyen lehetõleg merevedésed, tehát sexuális dolgokra ne goldolj:-), (kamasz vagy így néha akaratlanul is elõfordul hogy egy jó csaj jut eszedbe, ami meg merevedést idézhet elõ.)nert azt írták hogy az kicsit fájhat. Gyógyulgassá csak! Ügyes voltál!
A kérdező hozzászólása: Valamilyen lichtenberg. Gondolom hogy nem rontják el :) de mikor sportolhatok, mikor mehetek suliba? Most mûtenek a héten vasárnap. Mit mondjak az osztálytársaimnak ha nem megyek 1 hétig suliba persze csak ha nem megyek? Torokmandula mûtét vagy mi?
Semmilyen mûtét elõtt nem szabad azon gondolkodni, hogy mi van ha elrontják. Nem fogják, fõleg hogy ez egy rutin dolog. Persze mindig van kockázat, de azért mégsem egy szívmûtétrõl van szó.
Mi az a bõrbetegség? Mikor mûttenének?
64%-os megnéztem a belinkelt videokat, te nem vagy teljesen egészséges ha ilyenket nézel, semmi érzéstelenítés, és üvöltöttek a gyerekek, több video is van fennt, ha szereinted az normális, hogy egy szülõ az egészséges gyerekét, akinek nincs szükület érzéstelenítõ nélkül kiteszi ilyen mûtétnek normális, akkor veled baj van, kíváncsi lennék mit szólnál hozzá te, ha érzéstelenítés nélkül neked esnének egy ollóval, szerintem mindjárt más vélemnyen lennél.Durva. De a kérdezõ mivel kiskorú nem tudja megnézni, úgyan is az életkort igazolni kell, tehát valami új email címet kellene létrehoznia neki, hogy megnézhesse. 13 éves kissrácnak ha meg mint írtad le tudod húzni a fitymád a makkról akkor nyugi nem kell körülmetélni.
Nyugi a kenõcs és a fitymaplasztika is segíthet ilyen enyhe szükületnél mit amin neked van.17 éves volt az ismerõsõm amikor el kezdte tornáztatni a fitymáját mert kicsit feszült és tejesen helyre jött neki.CSak súlyos szükületnél kell metélni.A metélés gyógyulási ideje is sok és fájdalmas is.Szépen kenegesd kitartóan és tornáztasd fitymád.
Nem csak súlyos, hanem relatív fitymaszûkületnél is javasolt a körülmetélés. A relatív fitymaszûkület azt jelenti, hogy a fitya alapálapotban könnyen hátrahúzható, de merev állapotban megszorul, nehezebben jön le a makkról. Sõt, nagyon sokan levégeztetik akörülmetélés mindenféle orvosi indok nélkül is, akár csecsemõkorban, akár kisgyerekeknél, de felnõtt korban is, mert számos elõnye van, nem csak a férfiak, hanem a partnerük számára is!
Ijesztõ, hogy egyesek évekig képesek itt lenni és figyelnia kérdéseket és közben egyértelmûen hamis információkkal ellátni azokat, akik bajban vannak és segítségre várnak, fõleg ilyen - szó szerint - húsba vágó témában :( Itt van pl egy nõ, aki boldog-boldogtalannak ajánlgatja azt, hogy vágassa le az egész fitymáját. Tudva, hogy minden mûtét vágással kezdõdik és heggel végzõdik, kicsit hátborzongató, hogy õ ezt simán bevállalja.... de hát nem róla van szó, hanem idegenekrõl, akik elé õ soha nem fog odaállni és vállalni a felelõsséget, ha valami balul üt ki. És közben összevissza hazudik, a neten azért ezt nem lehet csak úgy, hiszen itt utána lehet menni a dolgoknak: "A fitymaszûkületet sem a "melegvíz", sem a tornáztatás, sem a csodakenõcsök nem fogják megoldani." Itt van egy csomó kérdés, ahol rengetegen leírták, hogy sok esetben, enyhe szûkületeknél igenis mûködik ez. Az orvosok nem véletlenül ajánlják az anyukáknak, enyhe esetekben. "Sõt, a bevagdosás sem, mert lehet, hogy egy ideig jó lesz, de aztán újra be fog szûkülni." Ez se igaz. Aki cukorbeteg, annak durván tönkremehet a fitymája. Minden más esetben, ha jól csinálják a bemetszést, részleges metélést, akkor az utána teljesen jól mûködik. "Az orvosi álláspont egységes: a fitymaszûkület megoldása a körülmetélés, ahol a fityma eltávolításra kerül." Hazugság: ha így lenne, nem olvasnánk egy csomó jól sikerült mûtétet, ahol bemetszéssel, plasztikával, részleges metéléssel élethossziglan tartó jó eredményt értek el. "Nem súlyos, az emberiség kb 30 %-a ilyen nemiszervvel rendelkezik." Nem igaz. A férfiak a világon több, mint 85%-ban nem körülmetéltek. Azokon a helyeken, ahol egészségügyi okokból csinálják, egyre csökken az érdeklõdés iránta (pl USA) a sok baleset miatt, ami sokszor csak felnõtt korban jön elõ. Dr Spock se ajánlja, ez azért jelenthet valamit... "A mûtét kismûtét, teljes érzéstelenítésben, ambulánsan végzik, kockázata minimális." Nem igaz. A kockázat már az altatás miatt is nagy, nem érdemes vállalni, ha nem muszáj. Nekem is nagyon ronda lett és nem lehet utólag korrigálni. Tudom, hogy mirõl beszélek. Igenis kockázatos. "Majd ha lesz barátnõd büszke lesz arra, hogy Neked ilyen! :-)" Nekem eddig senki nem volt büszke rá, sõt....
Szevasz! Sokan, sokfélét, ijesztõt írnak, persze minden férfi nemû fél és tart a mûtéttõl a dolog természetétõl és a legkényesebb testrésztõl lévén szó.. A szükület olyan fokú volt, hogy már csak tühegynyi volt a nyílás az elején. Engem is utolért jócskán meglett férfiként de sok hónap után vettem egy nagy levegõt (többször) és urológushoz mentem. Mûtétet javasolt (nem kellett meggyõzni, hogy más megoldás nincs), elfogadtam. Maga a mûtét: csupán helyi érzéstelenítés volt, az két tûszúrás, nem bagatellizálom a dolgot, de simán kibírható, persze erre lelkileg készül az ember, semmi vész. Ennyi volt a fájdalom. Érzed persze, hogy "matatnak", de összesen annyi. A körülmetélés részleges volt, ami annyit jelent, nyugalomban teljesen fedi, izgalmi állapotban persze már nem, de akkor már nem is fontos. Reggel bementem, este kontroll (nem vérez-e rendellenesen) aztán haza, volt még egy átkötés, összesen ennyi. Utasítás szerint én kötöttem át, fertõtlenítõvel kenegettem. Makkom sok hónap után láttam, túlélte a "sötétséget", gyulladás nem volt, olyan lett, mint "ujkorában".. Persze érzékeny volt mûtét után, fájdalom nem volt. Pénteken csinálták, hétfõn már dolgoztam, kollégáim nem is tudtak róla. Ha mûteni kell, ha lehet, ragaszkodj a részlegeshez.
Elõzömhöz: a varrat felszívódo volt, nem kellett kiszedni, ami picit fáj, más , apró mütétek kapcsán tudom.
Ki beszél itt altatási kockázatról? Valamit nagyon nem értesz. A körülmetélésnél nem altatnak, mert felesleges. A statisztikák kapcsán szintén nagyot tévedsz sõt amerikában ismét kimondták, hogy a körülmetélés elõnyei meghaladják a kockázatot, azaz érdemes megcsináltatni!
Kedves kérdezõ, legtöbb esetben megkérdezik, hogy altatásban akarja-e az ember azt, hogy lecsonkolják a fitymáját. A legtöbben erre igent mondanak. 13 évesen még valószínûbb, hogy altatni fognak. Bár én nem az altatást tartom durvának, hanem magát a csonkítást, amit én is elszenvedtem, így tudom, hogy mirõl beszélek. Az USA-ban egyre kevésbé hajlandóak fizetni a biztosítók a körülmetélést, csecsemõkori körülmetélések egyre kevesebbszer fordulnak elõ, egyre kisebb az igény rá. Ha valaki szakemberekre kíváncsi, érdemes megnézni az AAP (amerikai orvosok egyesülete) állásfoglalását, ahol egyértelmûen kimondták, hogy nem éri meg a kockázatot, nem ajánlják, valamint valódi nõknek, igazi anyukáknak nyilván sokat mond DR SPOCK neve, aki nagyon értett ahhoz, amit csinált, sokáig támogatta a körülmetélést, azonban késõbb, amikor már sok hozzám hasonló elfuserált esetet látott, rájött, hogy nem éri meg a kockázat. Nem tudom, hogy kinek a véleménye fontosabb, Dr Spock gyermekorvos véleménye, vagy az ismeretlen körülmetélésfétisben szenvedõ, hajnalban fiatal srácokat csonkolásról gyõzködõ betegek véleménye.... én nem az utóbbira szavazok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Sajnos közben kiderült hogy van egy bõrbetegségem is ezért muszály körülmetélni. Arra tudtok példát mondani hogy elrontották? Ha igen akkor mi van? :/ A mûtét után mikor tudok újra sportolni/iskolba menni?
Remélem már gyógyulgatsz és már a duzzanat is kezd eltûnni.Suliba simán azt hazudhatod mert senkinek semmi koze hozzá, hogy vakbél mûtéted volt, mert az is alhasi mûtét, ha esetleg még furcsán járnál és akkor simán mondhatod hogy az fáj még.
sehogy
Anyu-apu.
legyíl közmunkás vagy add el a tyikokat
13 évesen csak a rokonoktól... gépvásárláshoz itt kérj segítséget: http://prohardver.hu/tema/milyen_asztali_gepet_vegyek_olvasd..
Ja, és ott olvasd el az 1. hozzászólást!! http://prohardver.hu/tema/milyen_asztali_gepet_vegyek_olvasd..
tanulj meg írni utána meg minden megy mint a karikacsapás
írj privit. én is 13éves vok és nem anyucitõl szedek pénzt ja és én is gépet akarok venni mert a régi már szar

13 éves vagyok és Játék fejlesztő akarok lenni Californiában csak még azt nem tudom hogy oda mekkora eséllyel vennének fel meg hát hogy az mennyit keres mit kell csinálni meg ienek amúgy a Blizzard ra gondoltam meg hogy ahhoz medigg kéne tanulnom?

Legjobb válasz: Még várj úgy 3-4 évet és megjön az eszed addig hadd ezt. Az nem olyan könnyõ amilyennek hiszed, meg nem lesz csak belõled úgy játékfejlesztõ...

Még várj úgy 3-4 évet és megjön az eszed addig hadd ezt. Az nem olyan könnyõ amilyennek hiszed, meg nem lesz csak belõled úgy játékfejlesztõ...
Maximálisan egyet értek az elõzõvel.
Ehhez az is szükséges, hogy megüresedjen ott egy állás. Nem úgy mûködik, hogy odamész és mondod, hogy vegyenek fel. Meg persze az ottani álláshirdetésekre rengetegen jelentkeznek, tehát nagyon jónak kell lenned a témában, ha be akarsz jutni.
:DD ez jó vicc
Biztos hogy figyelembe veszik kérdezõ, és így semmi esélyed.
elõször: te sose fogsz oda bekerülni, mert ha 7. -esen ( ha csak meg nem buktál...) ilyen helyes írással rendelkezel, akkor ajánlom a szakmunkást. Mert még hiba javító is van az oldalon, de még így írsz... Másik oda emberek milliói akarnak jelentkezni, jobbnál jobbak, sokat kéne tudni ahhoz hogy oda pont te bekerülj. És még lehet hogy nincs tf sincs.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!