Találatok a következő kifejezésre: 13 éves vagyok. Az anyukám azt (17 db)

13 éves vagyok és még nem jött meg. Elléggé vékony vagyok és azt hallootam h a vékony lányoknál késöbb jön meg . Ez igaz? Tartsak magamnál betétet? Anyumnak szoljak róla?

Legjobb válasz: Ez igaz végülis, h avékony lányoknak késõbb jön meg. Én is mindig is vékony voltam, vagyok is, nem tudok hízni, pedig sokat eszem. Azért most 43 kg vagyok (a 165 cm-hez), de néha volt, hogy lement kb. 40 kg-ra, akkor volt, hogy kimaradtak hónapok, nem jött meg, meg alapból késõbb jött meg nekem,mint az osztálytársaimnak. Aztán mikor megjött, fél évig semmi utána. 13 évesen még nem késõ, majd ha 15-16 évesen se jön meg, akkor már egy kicsit késõn érõ vagy

Ez igaz végülis, h avékony lányoknak késõbb jön meg. Én is mindig is vékony voltam, vagyok is, nem tudok hízni, pedig sokat eszem. Azért most 43 kg vagyok (a 165 cm-hez), de néha volt, hogy lement kb. 40 kg-ra, akkor volt, hogy kimaradtak hónapok, nem jött meg, meg alapból késõbb jött meg nekem, mint az osztálytársaimnak. Aztán mikor megjött, fél évig semmi utána. 13 évesen még nem késõ, majd ha 15-16 évesen se jön meg, akkor már egy kicsit késõn érõ vagy
Teljesen rendben van, hogy még nem jött meg. Ha 16 éves korod körül sem jön meg, érdemes felkeresni 1 gyermeknõgyógyászt. Szerintem nem kell aggódnod, persze nyugodtan beszélhetsz errõl anyukáddal is. 21/l
Még semmirõl nem maradtál le.
Hát a mentsruációhoz is kell valamennyi zsír, de 13 évesen nem kell aggódnod. Megjön az magától, még semmirõl sem maradtál le.
Abban van igazság, hogy számít a testalkat a menstruációnál, de lehet, hogy Neked még amúgy sem jönne meg, ha nem elég érett a hormonrendszered. A melled már nõ? Puncid és a hónaljad szõrösödik? Van fehérfolyásod? Ha igen, mióta?
Badarság, ne hidd el. Nálunk az osztályban legelõször annak a lánynak jött meg, akin seemi nem érés nem látszott, de egyszer csak megjött. A saját méretéhez mérve is sovány volt, a legsoványabb és legkisebb az osztályban. 2.-nak jött meg nekem: én is nagyon vékony voltam, bár én már értem rendesen. Utoljára jött meg egy duci kislánynak nálunk, vagyis fordítva is lehet. Ezért nem kell ilyeneket elhinni, a többit már elmondták az elõttem lévõk.
én is 13 vagyok, vékony, nekem sem jött még meg, nyugi. De legalább jó érzés, hogy más is így van vele, és így én is megnyugodtam. :)
örülj neki.minnél késõbb annál jobb.nekem 12 évesen jött meg soszor okozott már gondot
Egy hónappal késõbb töltöttem be a 13-at, attól kezdve csak bajom volt vele. Meristin szedése, állandó felfúvódás, görcsök, nyári büdösség (olyan munkahelyen, ahol titokban tudtunk csak a sportolók öltözõjében zuhanyozni). Még nem volt tampon, csak vatta és betét, amely kidörzsölt. Amikor feltalálták a vas + C pezsgõtablettát, fellélegezhettem. Aztán az utolsó egy évben megint dõlt belõlem vagy két napig. Örültem, amikor 56 évesen végleg abbamaradt. Ne sûrgesd, lesz még vele elég bajod.
Nem mindig az alkat a meghatarozoja. Sajat tapasztalatbol mondom, mert en is nagyon sovany es magas vagyok, megis nekem hamarabb megjott mint a padtarsamnak, aki formasabb, koverebb, es fejlettebb is volt. Tehat nem mindig arra megy. :)
Én is 13 éve svagyok, nekem se jött meg. De nézzük a jó oldalát! Nyár van, és akármikr úszkálhatunk a strandon! :DD

Ez baj? Még nagyon nincs mellbimbóm 13 éves vagyok és ha benyomom akkor ilyen csomót érzek de csak az eggyik oldalon! Ez daganatot jelentt? Ha igen hogy mondjam el anyunak?

ha igen hogy mondjam el anyunak????nagyon félek!!!!!! :'((((((

Legjobb válasz: Nincs semmi baj, valoszinuleg azert ilyen, mert elkezdett noni a melled. :) De aranyos vagy! :) Emlekszem anno en is mikor megereztem, egesz ejjel sirtam, h meg fogok halni, mert rakos vagyok. Aztan reggel megmutattam Anyumnak es o mondta, h ez azert van, ne aggodjak! Ez nem tabutema, nyugodtan menj oda es mutasd meg neki es kerd a segitseget! :)

Nincs semmi baj, valoszinuleg azert ilyen, mert elkezdett noni a melled. :) De aranyos vagy! :) Emlekszem anno en is mikor megereztem, egesz ejjel sirtam, h meg fogok halni, mert rakos vagyok. Aztan reggel megmutattam Anyumnak es o mondta, h ez azert van, ne aggodjak! Ez nem tabutema, nyugodtan menj oda es mutasd meg neki es kerd a segitseget! :)
SZó se lehet daganatról!!! Teljesen rendben van ez, ne izgulj!
Nincs egyáltalán mellbimbód? Orvos már látta valamikor? Egyébként ne gondolj mindjárt a legrosszabbra!
Nyugiii dehogy daganaat. ilyen nekem is volt, sztem beütötted, ennyi. hogy hogy nincs mellbimbód?o.O
1. Mindenkinek van mellbimbója, még neked is. 2. Attól hogy kicsi a melled, még nem gond. Idõvel nõni fog 3. mia francnak írjátok az "eggyik" szót két G betûvel??? ez valami ragályos betegség?? Mert ez sokkal nagyobb gond mint hogy kicsi a melled vagy sem..
A kérdező hozzászólása: hó köszönöm akkor megnyugodtam!!! :)
mellbimbód van, melled nincs
Nyugi szerintem nincs baj!! Nekem is amikor nõtt a mellem akkor ilyen volt! De anyukád segiteni tud! Ne félj !!
A mellbimbó, meg a mell nem ugyanaz....csak közel vannak...

13 éves vagyok és az osztályba mindenki szőrteleníti a lábát meg a hónalját de én nem merem anyut megkérdezni?

Hát a hónalj nem vészes szinte semmi a lábamon is csak sz?ke de akkor is zavar. Hogyan kérdezzem meg? Ezt még nem kérdeztem de mindenre azt mondja ráér még. (L/13)

Legjobb válasz: Ülj le anyukáddal, és mond le neki, hogy ez Téged zavar, és változtatni szeretnél rajta..ha jófej akkor megérti ! Vedd komolyan, és akkor Õ is így fog tenni.

Ülj le anyukáddal, és mond le neki, hogy ez Téged zavar, és változtatni szeretnél rajta..ha jófej akkor megérti ! Vedd komolyan, és akkor Õ is így fog tenni.
A kérdező hozzászólása: köszii
Bár szerintem úgyis észreveszi. Szerintem nekem is észrevette már :P
Én a tudtuk nélkül kezdtem el 12 évesen szörteleníteni :D. Nem szóltak meg végül is. :D De az sem érdekelt volna...Most mit mondhat? "Kislányom azonnal növeszd vissza a lábadon a szõrt!" vagy mi? :D:D 16L
Én is 13 vagyok. :D Szõrtelenítek. Nem kérdeztem meg anyumat, mert minek. Borotváal szõrtelenítek, nem hangos és nem fáj. :D Szerintem nyugodtan szõrteleníts. Ha meglátja, hát meglátatja. :) (Bár én ezzel nem így vagyok, de sebaj :$)
AZ én anyukám szörtelenítés ellenes mivel nem 30 éves kicsit idõsebb, az õ gyerekkorában senki se szõrtelenített... Én megmondtam neki, hogy egyszerûen ciki hogy csak én nem szörtelenítem a lában ( a hónaljam azért borotváltam, mert apukám egy nagy zacskó egyszerhasználatos borotvát tartott a fürdõszbában pedíg volt saját borotvája, abból néhány havonta le tudtam nyúlni egyet :) ) Azt egy anya se szeretné, hogy a lányát kiközösítség egy ilyen hülyeség miaat, hidd el....mert 13-16 év között ezek az apróságok nagyon fontosak, mi tinilányok nagyon nevetségesek tudunk lenni, én 15 éves vagyok, és a nyáriszünetben azt élevezem a legjobban, hogy senki sem cseszeget azzal, hogy miért nem egyformák a körmeim...hát nem röhej?
Mond meg, hogy nyolcadikban "társadalmi elvárás" a szõrtelenítés, és hogy legkésõbb évnyitóra muszáj, mert egyedül lennél szõrös és szégyellnéd, de inkább te kipróbálnád elõre.Hogy addigra nehogy be legyen gyulladva. A hónaljhoz nem kell külön engedély.
Igen az elõzõ jól mondta de ha mégsem mernéd vele ezt megbeszélni akkor ne mond el neki.De ha kis szõke szõr és annyira nem is látszik akkor nem kell!Csak azért mert a barátnõis is ezt teszik neked nem kell.15/L
õ úgyis aztmondja majd h ne kezdd el leszedni, hiszen akkor aztán életed végéig folyton foglalkoznod kell a dologgal=) de fejtsd ki neki mennyire zavar, tüntetõleg vegyél fel dögmelegben 40fokban hosszú nadrágot, még otthon is, és mindig említsd meg. sztem hatásos lenne.
Sosem értettem minek egy 13 évesnek engedélyt kérni, fogod a gyantát és megcsinálod. Vagy a borotvát... majd hozzászokik anyud hogy nem vagy már 5 éves aki csak azt csinálja amit az anyukája mond neki.
A kérdező hozzászólása: köszi hát sztem én is elkezdem megkérdezés nélkül és arra gondoltam majd egyszer visszanövesztem és megkérdezem mert sztem 1év múlva már megengedi jobban
Én se mertem beszélni vele. Borotvával kezdtem nem olyan rég. Volt itthon egy csomagot borotva ilyen rózsaszínû és leborotváltam a lábamat. Már szerintem észrevette. Most pedig azon parázok hogy mondjam meg eki, hogy én epilátorral akarom csinálni. De már van egy ötletem xD csak még megkell nõnie a lábamon a szõrnek. Szóval hajrá :)
Szerintem sem kell ehhez anyukád "engedélyét" és véleményét kérned .. felesleges .. Én kb. 12-13 évesen kezdtem el .. Egy ideig csak a hónaljon, kisebb idõvel bikinivonalon, majd késõbb lábon + karon :DD .. Annyit mondott h minek még azt, nem korai? :DD .. Közöltem vele h engem igenis zavar és kész! Ellentmondást nem tûrök, s nem is hat meg a véleménye.. Reagálása mindössze annyi volt ezután hogy csináljam ha "jólesik", s azzal a lendülettel ott is hagyott :D .. Viszont azt javaslom hogy a lábadon s a karodon semmiképp se borotvával csináld, mert valóban nagyon megerõsödik tõle a szõr és ez zavaró tud lenni :DD .. Szánj pénzt Veet-re hogyha megteheted (akár érzékeny, akár normál bõrre :) , s ezzel kezeld a "szõrproblémákat" .. Meglátod h sokkal könnyebb mint a borotvával veszõdni .. Csak felkened, vársz egy picit, s lemosod jó alaposan :) (boccs a kisregényért :DD) 15/L
Minek kérdezed meg? Az õ szõre vagy a tiéd? Megtiltja hogy szõrteleníts vagy mi? Én így álltam hozzá 11-12 éves lehettem, amikor vettem egy csomag nõi borotvát, meg nõi borotvahabot, és utána már szõrmentes volt a lábam, hónaljam meg bikinivonalam. L17
Én csak annyit mondtam anyukámnak, hogy én is szeretnék szõrteleníteni, de õ azt mondta, hogy még nem is látszik a szõr, meg még nem kell...meg ilyenek, de mondtam neki, hogy de sztem látszik és hogy engem zavar és ezért szeretnék szõrteleníteni!Mondd meg neki te is nyugodtan, de sztem ne borotvával próbáld!Sok osztálytársam már régóta borotválja, de én nem borotvával szõrtelenítek!(legalábbis a lábamon) L/13
Csak beszélni kell vele.. sikerülni fog, bátorság!!:-) (14/L)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :D
12 évesen énis ilyen dillemában voltam:D nem ertem errõl beszélni, mertmég nem dumáltam anyuval ilyen csajos dolgokrol..:$:D fogtam. bementem a dmbe. vettem egy rózsaszín gilette borotvát és gélt.:) és megcisnáltam a lábam, hónaljam, nemi szervem...:) eleinte nem akrtam h lássa.:DD aztán megkérdezte h mivel szedtem le, mondtam borotvával... és vett nekem egy nem 1× használatosat, meg borotvagélt.:D kb ennyi..
A kérdező hozzászólása: Rendben:) ) És köszönöm :DD Nem fake. ez halálosan komoly kérdés volt.
Gyere beszéljük meg:) Amúgy nem ajánlom idõvel visszaüt, várj még.
Nagyszerû a megfogalmazásod, kicsi leány. Csak azt hiszed, hogy szerelmes vagy. Lehet, még egyszer áldod majd szüleidet a szobafogság miatt - ha éppen a leányanyaságtól kímél meg. Egyébként a fiú már nagykorú, férfi, te pedig még kisleány vagy. Neked is van veszítenivalód - szüzességed (!), de neki is - szabadsága, ha anyudéknak nem tetszik a mókátok. :) Csak óvatosan!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Bár olyan rossz hogy nem tudok vele megbeszélni semmit mert mondok valami olyat hogy ez a fiú tetszik és már is felkapja a vizet és ordítozik..És ezt a témát még a barátnõimmel se tudom megbeszélni mert nincs is olyan akiben megbíznék..
Ajha... azért ez igy nagyon kemény hogy nincs olyan barátnõd akiben megbíznál és ráadásul anyud is ilyen... huh szegénykém sajnállak..de ami a fiút illeti Várj vele tényleg borzasztóan fiatal vagy még a sexhez szerintem...meg azért a korkülömbség is elégé nagy... nem azt mondom hogy igy ekkora korkülömbségnél egy kapcsolat mûködésképtelen de nem vagytok egy szinten semmiféle értelemben... ugye érted.? Tényleg én azt mondom hogy várj és akkor kiderül hogy csak egy kis fellángolás volt e vagy mégsem... Szorítok neked :DD Ja és keress olyan barátnõket akikkel nemcsak röhögni tudsz de meg is bízol bennük, õk gyakorlatilag testvérszámba mennek :)
A kérdés egyértelmûen fake. (Vagyis remélem)

13 éves lány vagyok. Az anyukám azt mondja, hogy még korai nekem pasi. Tényleg így van?

Legjobb válasz: Ez mind igaztúl fiatal vagy még a komolyab kapcsolatra ez alatt gondolom tudod mit értek.Tény a te korod beli fiúk többsége le van maradva de nálad idõsebb fiúk meg általábban csak a szexre gondolnak.

Nekem is 13 évesen volt elõször barátom. Õ is 13 volt. igaz nem tartott sokáig(1 hónap volt össz-vissz) de tapasztalatszerzésnek jó volt. Csak okosan kell csinálni:) A barátom mindent szeretett volna kipróbálni de én nem hagytam, csak smároltunk. És nagyon jól tettem mert ha többet hagytam volna egész életemre rossz élményeket szereztem volna. ajánlom te is így tedd, és hallgass anyukádra mert õ csak tapasztaltabb mint te:) További szép napot!
Ez mind igaztúl fiatal vagy még a komolyab kapcsolatra ez alatt gondolom tudod mit értek.Tény a te korod beli fiúk többsége le van maradva de nálad idõsebb fiúk meg általábban csak a szexre gondolnak.
Emberek!!! az hogy szeretne a kérdezõ 13 évesen egy pasit az nem azt jelenti, hogy rögtön szexelni akar!!!NYUGODTAN lehet pasid, nekem ennyi idõs koromba már 3 pasim is volt (no nem egyszerre;)) köztük egy féléves kapcsolattal, úgyhogy szerintem nyugodtan pasizz az ésszerûség határain belül (itt gondolok a nagyobb korkülönbségre). Aztán nem utolsó sorban olyan fiút válassz, aki a szüleidnek is szimpatikus, így õk is sokkal könnyebben "elviselik" hogy a kislányuk lassan már nagy lány ;) sok szerencsét
Pontosan mi korai az anyukád szerint? :) A kislányom 8 éves és bizony elkedtem foglalkozni a gondolattal, hogy 3-4 év és amilyen helyeske, bizos megjelennek az életében a fiúk. Szeritem a szerelemnek, ismerkedésnek minden korban helye van. A szexuális életre valóban nagyon fiatal vagy még de valószínûleg nem testileg, hanem lelkileg. Ezen nem lehet változtatni. :) Viszont ha meg akarsz érni rá, akkor kell az ismerkedés, barátkozás a fiúkkal. Hogy megismerd a viselkedésüket, a reakciójukat. és, hogy megtanuld, hogy csak az történjen meg amit te is akarsz. Egyelõre ne kezd sokkal idõsebb fiúkkal (szerintem). A kortársaid között is biztosan találsz csinos, érdekes srácokat. És az elõs csókot se pazarold akárkire (ha még megvan):) :) :) Ja.. és a mamád jót akar neked!!!
Egy korodbeli srác, akivel jókat sétáltok, beszélgettek, esetleg csókolóztok, ismerkedtek az érzéseitekkel, szóval valami ilyesmi szerintem oké. De enél több még valóban korai, ha nem akarod elszúrni a késõbbi szerelmi életedet, akkor várj még.
Egy 22 éves lány véleménye számodra: IGEN!!!mindenképp korai!! az én szüleim lesza..ták h mit csinálok ennyi idõsen, sajnos. egyrészt becsüld meg anyukádat, másrészt egy fiu csak elterelné a gondolataidat és a figyelmedet azokról a dolgokról, amiknek valóban itt az ideje. neked most alakul ki a személyiséged, az érdeklõdésed, még a barátokkal, hobbikkal és a tanulással kéne elsõsorban foglalkoznod, ezek adnak hátteret mindenhez, ami késõbb történni fog veled. A pasik meg jöhetnek 1-2 év múlva. sz'tem.
Tény, hogy anyukádat becsüld meg és hallgass rá. Én is most 28 éves fejjel látom be, hogy mindig igaza volt, pedig akkor hogy lázadtam ellene. Azzal viszont én is egyetértek, hogy sétállni, tévézni, mozizni, fagyizni, dumálni, bicajozni lehet akár egy fiúval is, lassan csókolózni is, de ennél többre még ne vállalkozz. Ez nehéz kor, mert már kezdõdik az érdeklõdés, és zavarognak a gondolatok. Szexre 16 éves korod alatt ne is gondolj, tönkreteheti majdani egész életed. Boldog kamaszokort kívánok:-)
Igen
hát mért ne... csak legyen korodbeli ne 10 évvel idõsebb mert az csak átverne
Szerintem pasizhat egy 13 éves csak a tanulást se hanyagolja el. De itt a nyári szünet ez a legalkalmasabb idõ bepasizni. Ja és a SEX ebben a korban NUKU. A csoknál nem kellene tovább meni.
13 évesen igenis korai pasizni! Egy 13 éves lánynak teljesen máson kellene gondolkodnia nem a pasikon!
2 év korkülönbségig nem ha nem szexeltek
igen az elõttem szólónak igaza van ennyi idõs koromban már vagy 7 pasim volt habár csak egy volt olyan hogy legalább egymáshoz szóltunk!Igenis jó ha ismerkedsz kicsit a kapcsolatokkal tehát séta, kézfogás, ölelés esetleg csók!ENNÉL PERSZE NEM TÖBB!de ennyi még inkább használ ;)
Barátod lehet, de még tényleg ráérsz mindennel ami egy párkapcsolat alatt értendõ!Az hogy beszélgettek, sétáltok teljesen belefér de a szex például szerintem már nem még annyi minden van amivel 13 évesen foglalkozhatsz ráérsz még!
En is 13 eves lany vagyok es tapasztalatbol mondom...smarolni meg setalgatni, beszelgetni lehet, mi is azt csinaltuk es nagyon szerettem...de otthagyott egy masik lanyert...mert ilyen korba egy kapcsolat nem tart tobbet 1-2 honapnal...ugyh. komolyabb dologba ne fogjatok bele mert nagy baj lehet...Sok sikert:*

Mit kérjek karácsonyra? 13 éves vagyok 7. o. -s kértem tabletot de anyu aztmondta hogy mégegyet nem kapok mert az előző is elromlott. De az baleset volt.

Legjobb válasz: nem tudsz rá vigyázni.én se vennék.majd 2-3 év múlva,ha több eszed lesz.én kaptam volna ennyi idõsen,mert tudtam volna rá vigyázni.soha nem rontottam el semmit.15/l

nem tudsz rá vigyázni.én se vennék.majd 2-3 év múlva, ha több eszed lesz.én kaptam volna ennyi idõsen, mert tudtam volna rá vigyázni.soha nem rontottam el semmit.15/l
Én is ennyi idõs vagyok. Megérte, , hogy tönkrement a tableted, nekem is van, de úgy óvom, mint a szemem fényét. Mondjuk én nem játékra (az nincs is rajta) használom, hanem tanulásra, jegyzetelésre, kapcsolattartásra. Amúgy én karácsonyra két könyvet, táskát, színházbérletet, sportcipõt és ruhákat fogok kérni! De ha jobban szeretsz kézmûveskedni akkor kérhetsz gyöngyöket, papírt, ragasztót stb. Vagy számítógépes játékokat, filmeket. Vagy akár kérhetem azt is, hogy írassanak be valamilyen tanfolyamra (pl. Úszás, zene) Ja és mégegy: én egyik kárácsonyra koncertjegyet kaptam és nagyon örültem neki :) remélem tudtam segíteni.
hát szerintem rajtad már semmi sem segíthet ..
A kérdező hozzászólása: Nem tehetek róla hogy elromlott...nem én rontottam el...az öcsém vassal ráütött...... "véletlen" köszönöm az eddigi válaszokat
akkor... és a szüleid elhiszik????? gyûjts pénzt és mondd hogy az a saját pénzed
A kérdező hozzászólása: Aztán mibõl gyûjtsek pénz??
kerj penzt karacsonyra...mond, h te szertnel ajandekot vasarolni magadnak, es akkor nem vesznek vmi hulyeseget :p

13 évesen 157 cm vagyok, az osztálytársaim mind magasabbak nálam és ez borzasztóan zavar. Fogok még nőni? Anyukám 166 -167cm között van apukám pedig olyan 184.

Legjobb válasz: 15 éves vagyok és én is 155-157 körül vagyok :D Nálam mindenki magasabb, még az is aki kisebb koromban sokkal alacsonyabb volt tõlem.

15 éves vagyok és én is 155-157 körül vagyok :D Nálam mindenki magasabb, még az is aki kisebb koromban sokkal alacsonyabb volt tõlem.
4-es vagyok, 16 éves, 156cm. Semmit nem nõttem. Te nõttél már? :D
21 éves korodig nõhetsz. Kiszámíthatatlan a növés. Lehet hirtelen nõsz többet egy nyár alatt akár, de nem hiszem, hogy égi meszelõ leszel. Én 156cm vagyok anyukám 158 apám 180 körül Nem hiszem, hogy nõni fogok:) max egy keveset. Nyugodj meg, nem vagy egyedül:)
kb 13 éves koromig én voltam a 3. legkisebb lány az osztályban. Aztán egyik nyáron hirtelen nõttem több cm-t is.. Anyuék megjegyezték, hogy mekkorát nõttem...de én nem vettem észre magamon azt a "nagy" változást... Aztán bementem a suliba és volt pár fiú is akivel egy szintmagasságba kerültem...így már én voltam a 6. legkisebb... Most sem vagyok valami nagy, csak 162 cm, de még mindig jobb az elõtte lévõnél:) Amúgy a mi giminkbe jár egy tényleg pinduri lány(mármint csak termetre) és végzõs...de olyan jól áll neki ez a kis piciség, hogy senki sem azt nézi, így szeretik/szeretjük õt:D Lányoknál nem nagy gond, ha kicsi vagy..sok fiú szereti a kisebb lányokat..nem mindenki égimeszelõ:D 16/L
A testmagasságra nézve a meghatározó tényezõk a gének és az életvitel- ez utóbbi magába foglalja a táplálkozást, a pihenést és a mozgást. A génjeid szempontjából jól állsz, mivel a lányok általában elérik az anyjuk magasságát ( te esetedben ez 167 cm ), sõt még ezt meg is haladhatják néhány centivel. Az életvitel szempontjából arra figyelj oda, hogy ne fogyókúrázz és ne koplalj, valamint a sportolás legyen rendszeres és a pihenés is legyen megfelelõ ( ez minimum 8-9 óra/ éjjel a te korodban )
Én örülnék ha ekkora lehetnék, én 136cm vagyok. 14/F
Én is 13 vagyok, 157 cm és hàrom éve nem nõttem. Akkor biztos már nem is fogok, pedig nálam anyukám-apukám magasak, én viszont nem. Ez egyéntõl is függ.

13 eves lany vagyok elvesztettem az arany nyaklancom hogy mondjam el anyumnak?

Egy oltozoben hagytam es masnap nem volt ott,kerestem de nem kaptam...mar sok aranyat elvesztettem es anyum mindig kiborult...de ez volt a legszebb...nagymamamtol kaptam aki sok ideig gyujtott ra(es meg anyum feloli is)hogy mondjam el?hiaba vagyok oszinte ugyis kiborul!!!!jah es mar vagy 2 hete tortent a dolog!!!s nem vagyunk valami jo anyagi helyzetben...

Legjobb válasz: Hú, átérzem, ez nagyon rossz... De tényleg nem tehetsz mást, mint hogy elmondod, ezt az egy kiborulást még elviseled. Aztán szerintem beszéld meg anyukáddal, hogy ami ékszered van, azt tegye el neked, majd hordod akkor, ha tudsz rá vigyázni, mert most még ez nem megy neked.

Hú, átérzem, ez nagyon rossz... De tényleg nem tehetsz mást, mint hogy elmondod, ezt az egy kiborulást még elviseled. Aztán szerintem beszéld meg anyukáddal, hogy ami ékszered van, azt tegye el neked, majd hordod akkor, ha tudsz rá vigyázni, mert most még ez nem megy neked.
Nekem is drága arany nyakláncom volt... Sajna másodszorra szakadt le a nyakamból (szerencsére itthon), és úgy döntöttem már olyan állapotban van hogy kár megcsináltatni. Nagyon sajnálom, iszonyatosan szerettem és vagy 10 évig a nyakamban volt, sosem vettem le. Ha tudtam hogy edzésre vagy gyógyfürdõbe megyek, akkor reggel inkább itthon hagytam, nehogy eltûnjön. Nem tudsz mást tenni, csak elé állni, és egy levegõ vétellel elmondani, aztán legközelebb jobban vigyázni!
Csak õszintén! mondd el neki, hogy sajnálod. Próbáljátok meg vhogy megkeresni, hátha meglesz. testnevelés-öltözõben hagytad el? nem lehet, h ellopták?? Legközelebb vigyázz jobban! És ne vedd le magadról! ha tudod, h le kell majd venni, akkor ne aranyláncot tegyél fel, hanem vmi olcsóbbat.
nekem 70ezer forintos arany láncom van és soha nem vettem le eddig mióta a nyakamra került. javaslom te se vedd le (ha kapsz másikat) vagy pedig ha tudod elõre hogy le kell venni, aznap ne azt vedd fel.
ha van esze, akkor nem kapsz több ékszert.
Mondd meg neki, hogy nagyon sajnálod, hogy elhagytad. Utána kérdezd meg tõle, hogy ugye azért még szeretsz? Hátha megesik rajtad a szive. Ha sok pénzem volna segítenék rajtad.
Nem tanul a hibájából õ sem, ha sokszori elvesztés után továbbra is aranyakat ad rád.
Egy aranyosat olvastam Bodnár István Sóstó a Nyírség Oázisa c. könyvében Az a cikket Pécsi Ildikó írta, és azt mesélte el benne, hogy szuperdrága, a szüleitõl érettségire kapott gyûrûje pár nap multával beleesett a tóba, és még ma is ott van. És nem bántották érte a szülõk. (egy nyíregyházi kiadó adta ki a könyvet)
Mi volt az ára? Drága volt?
Az csak egy lánc. Amúgyis fölösleges. Ha elvesztetted nincs.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat...hat csak azert add aranyat mert o azt szertei(en nem is szeretem)s csak azert tetem fel hogy o oruljon...es hat edzesem volt es le kellett hogy vegyem... na asziszem megmondom..koszi mindenkinek
Nézd a jó oldalát, jó lecke lesz neki :>

Apukám 168, anyukám pedig 160 cm magas, tesóm 13 éves és még 150 cm sincs. én 16 éves vagyok, 181 cm. Mi az oka hogy ennyivel magasabb vagyok tőlük?

Legjobb válasz: Valószínûleg a felmenõitek között volt ilyen magas személy és az õ génjei öröklõdtek. Vagy valamilyen pajzsmirigy probléma okozhat "extrém" magasságokat.

Valószínûleg a felmenõitek között volt ilyen magas személy és az õ génjei öröklõdtek. Vagy valamilyen pajzsmirigy probléma okozhat "extrém" magasságokat.
Lehet hogy a nagyszülõk vagy valamelyik más rokonod magas volt és tõle örökölted.Az én anyám 165 centi apám is 3 centivel alacsonyabb nálam én meg 174 centi lány vagyok. Azt mondják a nagyszüleim voltak nagynövésûek és tõlük örököltem a magasságot.Az unokatesóim is eléggé magasak.Mndaketten fiúk 17 és 19 évesek majdnem két méter magasak.
Valószínûleg öröklés, 6 generációra visszamenõleg örökölhetünk. Azonban lehet nõvekedési hormon túltermelése is, azt hiszem az agyalapi mirigy állítja elõ, ott is lehet bibi. De ennek baromi kevés esélye van, sokkal valószínûbb egy magas felmenõ a családban.

Kezdjük azzal hogy én egy 13 éves lány vagyok. Az édes anyukám nem engedi hogy "pasizzak". Szerintetek? Ti hogy vagytok ezzel?

Érettebb vagyok lelkileg, és testileg is mint bármely 13 éves lány a baráti környezetemben. Bár anya még is úgy kezel, mintha 9-10 éves ennék. Lealázó! Szerintem egy szülőnek nem az a dolga, hogy megóvja a gyerekét az élettől, hanem az, hogy megtanítson neki módszereket, fejlessze az érzelmi intelligenciáját, segítse kibontakoztatni a képességeit, és hogy utána mit használ fel belőle, az az ő dolga. Nekem ez a véleményem a dologról.. Unom már a módszereit. Úgy bánik velem, mint egy csecsemővel. Nem enged meg semmit. De ne is baj.. Nem érdekel amúgy a dolog olyan szempontból, mint pl. egy életfeltétel. Tudok szerelmes lenni, tapasztaltam már milyen egy szerelmi csalódás. Nem értem mit parázik. Mért nem engedi meg nekem hogy legyen barátom? Filmekben is látom hogy az anyukának bemutatja a barátját a 13éves lánya..

Legjobb válasz: Nagyon régen voltam már 13éves,és foggalmam sincs mit takar most az hogy 13évesen valakinek pasija van.Nekem is volt 13évesen,és a barátnõimnek is.A pasizás akkor abból állt hogy szerelmes leveleket küldözgettünk egymásnak,fogtuk egymás kezét,max csókig eljutottunk és ennyi.Beelégetünk ennyivel mert ilyen fiatalon nincs többre igény,báris akkor még nem volt.19évesen feküdtem le fiúval elöször de addig jópár pasim volt,akivel randizgattunk.Nekem is van lányom és nem tudom mit hoz a jövõ,õ hány évesen jön elõ ezzel a témával.Látva a mai fiatalokat elõre félek kicsit de remélem jól nevelem majd és nem kapkodja el a dolgokat.

Nagyon régen voltam már 13éves, és foggalmam sincs mit takar most az hogy 13évesen valakinek pasija van.Nekem is volt 13évesen, és a barátnõimnek is.A pasizás akkor abból állt hogy szerelmes leveleket küldözgettünk egymásnak, fogtuk egymás kezét, max csókig eljutottunk és ennyi.Beelégetünk ennyivel mert ilyen fiatalon nincs többre igény, báris akkor még nem volt.19évesen feküdtem le fiúval elöször de addig jópár pasim volt, akivel randizgattunk.Nekem is van lányom és nem tudom mit hoz a jövõ, õ hány évesen jön elõ ezzel a témával.Látva a mai fiatalokat elõre félek kicsit de remélem jól nevelem majd és nem kapkodja el a dolgokat.
Minden kis kamasz lány, azt hiszi, hogy érettebb az átlagnál. De akkor ki az átlag?! :-)
Rossz csatornát nézel, kislány. Mégis milyen módszereket mutatna neked anyukád? Hogy elégíts ki egy pasit? 13 éves vagy, kislány. Miben vagy érettebb, mint a többi? Mondjuk testileg? A nagy többség menstruál, ez nem érdem, a szellemi érettséged viszont messze alul marad.
A filmeket ne keverd össze a valósággal, az, amit a TV-ben látsz, az esetek 99, 99%-ban fikció!! 13 évesen nem kell még "pasizni", szerintem. Persze, én is szerelmes voltam akkor, de eszembe sem jutott az, hogy kezdeményezzek valamit is. (pedig nekem is azt mondják, hogy fejlettebb voltam/vagyok a korosztályomnál, fizikálisan is, meg szellemileg is). Ennyi idõsen még TANULNOD kell, hogy felvegyenek egy jó gimibe, stb. (nem írom le neked a szokásos sablon szöveget a továbbtanulásról, mert az már nekem is a könyökömön jön ki, pedig igaz!!!) "Nem értem miért parázik." Azért fél(t), mert te még egy kislány vagy. És a fiúk tényleg k*csögök, ha nem mérlegelsz-márpedig ha szerelmes az ember, akkor bármennyire lehet számító, meg tudatos, stb- bármit megtesz veled, amit akar. Aztán meg jól otthagy, terhesen, nemibetegen, ne adj Isten, AIDS-esen, 13 évesen. És volt-nincs életed. Örülj annak, hogy félt, és hogy vigyáz rád. 15L
13 evesen en is azt hittem, hogy felnott vagyok... de sajnos nem. Egy fejlodesben levo kiskoru vagy, neked tanulni es jatszani kell a babaiddal meg. Anyukad feladata az, hogy meghuzza a hatarokat korulotted.
Már ne haragudj, de 13 évesen mit vársz?Még gyerek vagy anyukád pedig a legjobbat akarja neked.De persze, mindig a szülõ a rossz, aztán meg ha véletlenül igaza lesz valamivel kapcsolatban, akkor hozzá mész nyafogni.A film pedig csak film, annyi valóságtartalma van mint egy reklámnak. Engem anyu 17 évesen engedett el elõször bulizni, 18 évesen csókolóztam elõször.És?Semmi bajom nem lett belõle.Próbáld ezt meg anyukád szemszögébõl nézni.Adott egy 13 éves gyerek, aki már fiúk után akar rohangálni, pedig még ott a fenekén a tojáshéj.Nem lenne az az isten, hogy bárkit a gyerekem közelébe engedjek ebben a korban, maximum 3-4 év múlva.Bõven lesz még idõd pasizni, nem halsz bele ha vársz pár évet, inkább a tanulással foglalkozz.26/N
4-es vagyok. Ha már annyira odavagy a filmekért, akkor nézd meg a Beszélj! címû filmet. Kristen Stewart 14 évesen játszott benne. Ajánlom figyelmedbe.
Kizárt, hogy te 13 legyél. Több ezer 13-14 éves lány fogalmazását olvastam már. Engem nem tudsz becsapni.
13 éves lány az egy általános iskolás, 7. évfolyamos lány. Mikor ennyi idõs voltam teljesen normális volt az hogy valaki érdeklõdik a másik nem iránt. Anyukád nem áll ott mindíg melletted hogy elriassza a pasikat, ismerkedj nyugodtan, barátkozz fiúkkal, aztán majd kialakul.:) A testileg való fejletséget pedig inkáb tartogsd késõbbre.
8 eves korod ota folyekonyan beszelsz angolul?
A kérdező hozzászólása: 23. kommentelõ: szíven ütött amit írtál :) ) meg fogadom a tanácsodat! köszönöm szépen. te vagy a kommentelõk közül az elsõ olyan, akinek értelmes válaszát véltem felfedezni.
A kérdező hozzászólása: 3. oldalon az elsõ kommentelõnek: jól tanulok, angolul folyékonyan beszélek már 5 éve, szeretek takarítani, jártas vagyok a takarításban, és a fõzésben meg pláne. szerintem illedelmesebb is, mint sok korabeli társam. az írásom, és a megfogalmazásaim se olyan trágár szavakkal vannak tele amik most "menõk" egyesek szerint.:)
Hét szerintem a szülõ ne az élettõl óvja a gyereket (valamilyen mértékben azért kell) hanem felkészítenie rá.
Kedves Kérdezõ! Szerintem azért egynél több értelmes választ kaptál! Olvasd vissza, hátha többet is felfedezel majd!
A kérdező hozzászólása: igen. 8éves korom óta. szerintem én tudom egyedül mérlegelni csak a válaszaitokat. és ezt találtam a legjobbnak. ;)
Az írásod alapján tényleg intelligensebbnek tûnsz a korodnál, meg úgy általában. Nem értek egyet anyukáddal, de azt javaslom törõdj bele, mert õ is olyan, mint a válaszadók többsége, mindent csak fekete-fehéren lát. Bárki bármit mond, szerintem ha egy 13 éves tényleg vágyik a szexre(pl. önkielégít) fejlett testileg és felvilágosítták, nem lehet belõle komolyabb baja. Nekem se lett. Nem züllõttem el, jó állásom van, és a késõbbi8mostani)szexuális életemre se volt rossz hatással, sõt..
Annyi az egész, hogy kamaszodsz... Egyre gyakrabban lesznek konfliktusaid a szüleiddel, mert más elveket folytatsz, de hidd el, hogy a szülõknek, ha óvnak igazuk van! És különben sem jó ötlet 13 évesen az utcán ..... Remélem érted.
én is 13/L vagyok. szinte a összes barátnõmnek van pasija, mind csókolózott már, 2 nem is szûz. DE EZ ROHADTUL NEM NORMÁLIS DOLOG. szerintem. oké h szeretnél már pasit de ráérsz még 3-4 évet várni. "tapasztaltam már milyen egy szerelmi csalódás" na ne mondd! durva h miért lett a 13-14 éves csajok nagy többsége ilyen ri*anc. a filmekkel meg ne foglalkozz semmi valóságalapja nincs.
Ha 15 felett vagy azért 17 felett lennél azt mondanám állj ki magadért és a szerelmedért, de így...13 évesen... Hagy mondjam el, hogy nekem vannak olyan ismerõseim, akik már 13 éves koruktól kezdve aktív szexuális életet élnek... most 20 évesek és tudod, hogy hogy néznek ki? mint a 45 évesek. Ez komoly, nem kamu. 20 éves korukra annyira kiélték már magukat, hogy kinézetre meg amúgy lelkileg is simán elmennének az anyámnak...holott egy idõsek velem. Tudom, hogy szép a szerelem meg jaj de nem tudok nélküle élni, de 13 évesen tényleg ne ez legyen már a fõ gondod :/ Az meg hogy értelmesebb vagy mint a többi...én ezt már akkor megcáfoltam, mikor a kérdésed kifejtõs részét elolvastam. Sajnálattal közlöm, hogy semmivel nem vagy érettebb a többi korodbéli lánynál, sõt a naivitásod egészen szembetûnõ. Ha annyira okos lennél tudhatnád, hogy 13 évesen neked még nagyon nem ezzel kellene foglalkoznod. Nem azt mondom, hogy minden kapcsolatot szakíts meg azzal a fiúval, aki tetszik, de azért gondolj arra, hogy hiába nagy a szerelem, sem testileg sem lelkileg nem való még ez neked. Olyan két-három év múlva már esetleg...de most még ne!
"Filmekben is látom hogy az anyukának bemutatja a barátját a 13éves lánya.." Ehhez csak annyit, hogy ezeket a "13 éves lányokat" legtöbbször egy huszonéves szinésznö alakítja. és még annyit, hogy ne a filmek (amerikai film pedig isten ments!) legyenek a mérce a való életedhez. Különben nincs azzal önmagában semmi gond, ha 13 évesen már érdeklödés van a másik nem felé. A 90-es években jártam általánosba, ott is hetedik osztályban már voltak párok. De nem olyan "párkapcsolatok" voltak, amire a legtöbb válaszoló itt gondol, amitöl félt. Sokáig még a csókolózással is vártak. Annak ellenére kézenfogva jártak, és elmondhtták, hogy egy pár voltak. Vicces volt, így visszagondolva rá. Szóval olyan, hogy kamaszszerelem bizony van. Lehet ezt divatos szóval "pasizásnak" is nevezni. Csak sokan ha ezt meghallják, már egyböl a terhességtöl féltenek. Ráadásul ha megadod, hogy 13 éves vagy, akkor aztán már kizárt, hogy komolyan vegyenek. :-)
Nem babázni kell, hanem fontos dolgokat tanulni és 13-évesen a lista' élén nem a "pasizás" kell, hogy álljon. Buta kislánynak tûnsz. Gondolom nem olvastad Arany János Csalfa sugár címû versét.Pasik helyett igényes versek olvasását tudnám ajánlani.
Engem az érdekelne, hogy tanulsz kedveském? Hány idegen nyelven beszélsz? Tudsz -e, tanulgatsz-e fõzni, sütni? Szoktál -e takarítani? Mit sportolsz? Ha ezekben a dolgokban teljesen kitûnõ vagy én engednélek "pasizni" is. Ám ha esetleg vannak hiányosságaid, akkor elõbb a pótolnivaló....
5-ös vagyok, nem értem a lepontozásokat. Fiú vagyok, 7. osztályban már rég a lányok seggét tapiztuk szünetben, 8 osztályban pedig volt több is a búcsúbulin. Nagyon álszentek vagytok, babázni 13 évesen, meg aids egy korabeli sráctól... ez komoly? védekezés? meg amúgy is, mennyi az esélye magyarországon annak hogy egy iskolásnak aidse legyen? Semmi? (Fõleg homokosok, swingerklubbosok, krvák, drogosok terjesztik, ezek közül elég keveset ûz egy átlagos iskolás)
meg megerõszakolják, áhhhhh komoly? Szerintem meg nézze meg a Változó Szerelem címû filmet. Több köze van egy 13 éves szerelmi életéhez sztem.
10-es vagyok. Ha nekem írtad ezt 12-es, akkor nézd meg te is, mert nem a megerõszakolás miatt írtam, hogy nézze meg. 34 éves vagyok, de brutál durvának találtam azt a filmet. Majd én is megnézem amit te ajánlottál.:-)
Ha érettebb lennél a korodnál, belátnád, hogy tényleg nem kéne még pasiznod.
13 évesen milyen szerelmi csalódás ért? A titkos szerelmed másnak küldött levelet, vagy dobott puszit? Neked még nem ezen kell, hogy járjon az eszed, hanem hogy tanulj. Tanuld meg azt is, hogy a filmben lévõ dolgok nem igazak. És édesanyád okkal bánik úgy veled, mint egy csecsemõvel, mivel még nagyon fiatal vagy és pont a felfogásod miatt kezel úgy, ahogy. És ez nem lealázó részérõl.
Annak idején én is kicsit koraérett voltam, de azért nem sokkal és nem annyira, hogy "pasizzak". A fiúk, férfiak persze már távolról érdekeltek, szerelmes is voltam (plátói), késõbb megvolt ugyanettõl az elsõ csalódás is. Szóval azt hiszem, értem, átérzem, mit írsz és rossz szájízzel olvasgatom a lenézõ megjegyzéseket, miszerint miféle szerelmi csalódásod lehet ilyenkor... Nekem az egyik legnagyobb, a mai napig fáj, ahogy az a srác beszélt velem, pedig már közelebb vagyok a harminchoz, mint a húszhoz. Meg ez a babázás-téma, mindig olvasom hasonló kérdéseknél. Mondjuk sose voltam babázós, de szerintem 10 év felett már nemigen köti le az ember gyerekét. Illetve biztos van, akit igen, nincs is ezzel gond, de nem tegyük már meg kötelezõ programnak. A lényeg, kérdezõ, hogy megértem anyukádat, hogy nem szeretné, ha valakivel együtt járnál, pasiznál. Pár év és biztosan meg fogja engedni. Hiába tudod, milyen az, amikor szerelmes vagy, esetleg fájt is már a szíved, de ez még azért kevés.
"Érettebb vagyok lelkileg, és testileg is mint bármely 13 éves lány a baráti környezetemben" Minden kamasz ezt hiszi. "Bár anya még is úgy kezel, mintha 9-10 éves ennék. Lealázó!" Nem lehet, hogy te adsz rá okot? Nekem gyanús, hogy igen. /szóval szinte biztos/ Ne akarj ennyi idõsen fiúzni. Inkább tanuljál. Hidd el pár év múlva ha mennél középsuliba megfogod bánni, hogy ezeket az idõket nem tanulással töltötted. 19l
Légy addig gyerek, amíg lehet.Használd ki ezt a gondtalan korszakot, amíg tényleg csak a tanulás az egyetlen kötelességed, s míg a szülõk mindenben mögötted állnak. Még véletlenül se hidd azt, hogy marha jó muri felnõttnek lenni. Még egy egész élet van rá, hogy fiúd legyen, minek ezt már 13 évesen elkezdeni?! S remélem nem barátnõk vagy osztálytársak "nyomása" miatt fontos ez neked.
sok helyen ezt olvasom , nem értem miért kell általánosítani hogy egy 13 éves lány inkább még játszón, babázzon meg stb..-.-"
19-es, nem általánosítás ez, csak a legtöbb válaszoló már jócskán túl van a 13-on és tapasztalatból írják ezt. Már tudják, hogy ha újra 13 évesek lennének mit tennének, csak ezt írják le.
Szerintem sem kell még 13 évesen pasizni (Ezt úgy mondom, hogy csak egy évvel vagyok nálad idõsebb) Szerintem próbálkozz olyan 2-3 év múlva, akkor gondolom, már Anyukádnak sem lesz semmi kifogása :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!