Találatok a következő kifejezésre: 13 éve a fogamzásgátlót, (8 db)

Abbahagytam a fogamzásgátlót 13 év után. Folyamatosan fogyok. Normális ez?

Legjobb válasz: Kis hormonmegborulás lehetséges,de ha nem áll le a fogyás,akkor fordulj orvoshoz!

Kis hormonmegborulás lehetséges, de ha nem áll le a fogyás, akkor fordulj orvoshoz!
én volnék a kérdezõ:elfelejtettem odaírni, hogy a mensim rendszeres, 27-napos.(3-hónapja nem szedem már)
Ez teljesen normális, annak a függvényében, hogy mennyi hormont tartalmazott a gyógyszered. Valószínûleg olyat szedtél, amely a szervezetedre már rossz hatással volt (híztál tõle). Ha egy kis idõ után nem áll le a fogyásod, illetve már a kóros kategóriába lépsz át, keresd fel a háziorvosodat, õ tudni fogja, hová küldjön vizsgálatra!

Tisztelt Doktor Úr! 2011.08.05-én hagytam abba a fogamzásgátlót 13 év után. Azóta próbálkozunk a babával, de sajnos sikertelenül. Márciusban voltam vérvizsgálaton. Az első eredménye: TSH:1.88.Luteinizáló hormon:4.89 Follikulus stimuláló hormon:6.98 Prolak

Tisztelt Doktor Úr! 2011.08.05-én hagytam abba a fogamzásgátlót 13 év után. Azóta próbálkozunk a babával, de sajnos sikertelenül. Márciusban voltam vérvizsgálaton. Az első eredménye: TSH:1.88.Luteinizáló hormon:4.89 Follikulus stimuláló hormon:6.98 Prolaktin:259.20 Totál tesztoszteron:1.08 Inzulin:5.0 A második vérvétel eredménye:Progeszteron:28.52 Ezek az értékek normálisak. A ciklusom 24 napos +/-1 nap. Vettem egy ovulációs mikroszkópot, azzal tisztán látom elvileg mikor van peteérésem, de nem félidőben hanem 3 napra rá. Közben rákszűrésen is voltam annak az eredménye P2 Reaktív elváltozás. Rosszindulatú elváltozásra utaló jel a kenetben nem észlelhető. Érett metaplázia. A háttérben vér. A nőgyógyászom szerint nem kell aggódni fél év múlva menjek újból rákszűrésre. De én aggódom. Van okom rá? Esetleg ha elkezdem a premens tablettát szedni az segíthet valamit baba ügyben? Köszönöm a válaszát mint baba ügyben mind a rákszűrés eredményével kapcsolatban.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A rákszűrés eredménye miatt nem kell aggódnia, a Premens tablettát pedig nyugodtan szedheti ilyen esetben. Felhívom a figyelmét azonban, hogy amennyiben teherbe esne, a tabletta szedését fel kell függeszteni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A rákszűrés eredménye miatt nem kell aggódnia, a Premens tablettát pedig nyugodtan szedheti ilyen esetben. Felhívom a figyelmét azonban, hogy amennyiben teherbe esne, a tabletta szedését fel kell függeszteni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 2011.08.05-én hagytam abba a fogamzásgátlót 13 év után. Azóta próbálkozunk a babával, de sajnos sikertelenül. Márciusban voltam vérvizsgálaton. Az első eredménye: TSH:1.88.Luteinizáló hormon:4.89 Follikulus stimuláló hormon:6.98 Prolak

Tisztelt Doktor Úr! 2011.08.05-én hagytam abba a fogamzásgátlót 13 év után. Azóta próbálkozunk a babával, de sajnos sikertelenül. Márciusban voltam vérvizsgálaton. Az első eredménye: TSH:1.88.Luteinizáló hormon:4.89 Follikulus stimuláló hormon:6.98 Prolaktin:259.20 Totál tesztoszteron:1.08 Inzulin:5.0 A második vérvétel eredménye:Progeszteron:28.52 Ezek az értékek normálisak. A ciklusom 24 napos +/-1 nap. Vettem egy ovulációs mikroszkópot, azzal tisztán látom elvileg mikor van peteérésem, de nem félidőben hanem 3 napra rá. Közben rákszűrésen is voltam annak az eredménye P2 Reaktív elváltozás. Rosszindulatú elváltozásra utaló jel a kenetben nem észlelhető. Érett metaplázia. A háttérben vér. A nőgyógyászom szerint nem kell aggódni fél év múlva menjek újból rákszűrésre. De én aggódom. Van okom rá? Esetleg ha elkezdem a premens tablettát szedni az segíthet valamit baba ügyben? Köszönöm a válaszát mint baba ügyben mind a rákszűrés eredményével kapcsolatban.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A rákszűrés eredménye miatt nem kell aggódnia, a Premens tablettát pedig nyugodtan szedheti ilyen esetben. Felhívom a figyelmét azonban, hogy amennyiben teherbe esne, a tabletta szedését fel kell függeszteni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A rákszűrés eredménye miatt nem kell aggódnia, a Premens tablettát pedig nyugodtan szedheti ilyen esetben. Felhívom a figyelmét azonban, hogy amennyiben teherbe esne, a tabletta szedését fel kell függeszteni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Abba hagytam a fogamzásgátló szedését.10-13 környékén kellene megjönni a mensimnek. Várható késés? 5 évig szedtem a bogyót. Nagyon gyurunk a bébire!

Legjobb válasz: Végig szedted a gyógyszert? Mármint az utolsó havít? Akkor idõben megjön. A késõbbiekben elõfordulhat keses

Végig szedted a gyógyszert? Mármint az utolsó havít? Akkor idõben megjön. A késõbbiekben elõfordulhat keses
A kérdező hozzászólása: Igen, teljesen végig. Egyenlõre még negatívak a tesztek..
Nem biztos, hogy késni fog vagy nem áll be a ciklusod. Igaz itt sokat olvastam olyant, hogy felborult meg nem jött meg. Én decemberben hagytam abba és + -2 nap de idõben meg jött minden hónapban.Szerintem annak nem jön meg akinek van valami problémája. A tesztel meg még várj ne csinálj egy kazallal rá érsz nem várt utáni REGGELEN ez fontos, hogy reggel csináld mert az a legbiztosabb eredmény.
A kérdező hozzászólása: bocsi ha hülyeséget kérdezek, de mindig tudom mikor "érek":)
Megérzed?:)
honnan tudod h az peteérés? Én inkább orvossal nézetném meg, valóban az-e? Mert akkor ugye minek szeded a bogyót...
A kérdező hozzászólása: Onnan tudom h akkor a folyásom is megváltozik, és ugye 14.nap körül van peteérés. Orvossal, ugyan minek? Azért mert 1 nap fájdogál 1-2 percig:)
Hát pedig ha gyanakszol rá hogy van, akkor elkellene menni mert gondolom azért szeded hogy ne essél teherbe.. lehetséges hogy gyógyszert kellene váltanod, mert nem elég a bevitt hormon hogy megakadályozza a peteérést. Egyébként a folyás+a szurkálás nem jelez feltétlenül peteérést. Csak az ovulációs teszt vagy a hõmérzõs tudja biztosra megmondani.
nem azt érzed mivel azt nem érezheted mivel nincs peteérésed.
nincs peteérés. ha lenne, akkor tehetbeestél volna.
Nem írtad milyen tablettát szedsz. Többet tudnánk mondani ha tudnánk, szerintem.

13 éve szedtem a fogamzásgátlót, 3 hónapja abbahagytam gyermekvállalás céljából. Azóta folyamatosan fogyok. Árthat a babának, ha terhes vagyok?

5-napja pedig alhasi fájdalmaim vannak,er?s hányingerem és feszül a mellem.a mensim a jöv? héten fog megjönni,ma azért bejelentkeztem dokihoz,de már nagyon izgulok és félek.voltatok már így???terhes lehetek vagy 3-hónap után jön ki a gyógyszer vmilyen mellékhatása???köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy nem árthat. Az orvsom azt mondta, hogy ezeknél a gyógyszereknél (már ha te is újjabbat szettél) már nem igazán kell várni, de 3 hónapot javasolt nekem. Mondjuk én biztosra mentem és 8 hónapot vártam:) A többi kérdésre nem tudok reagálni, én is csak most várom a jeleket. De drukkolok.

Úgy tudom, hogy nem árthat. Az orvsom azt mondta, hogy ezeknél a gyógyszereknél (már ha te is újjabbat szettél) már nem igazán kell várni, de 3 hónapot javasolt nekem. Mondjuk én biztosra mentem és 8 hónapot vártam:) A többi kérdésre nem tudok reagálni, én is csak most várom a jeleket. De drukkolok.

Tisztelt Főorvos Úr! Fogamzásgátlót szedek 4 éve, 3 éve 0, 5 mg xanax-ot. A két gyógyszer bevétele közt fél óra telt el legtöbbször. Szeptember 13-án voltunk együtt a párommal, megszakításos védekezéssel. Rá egy hétre ahogy kellett megjött a mensesem. Több

Tisztelt Főorvos Úr! Fogamzásgátlót szedek 4 éve,3 éve 0,5 mg xanax-ot. A két gyógyszer bevétele közt fél óra telt el legtöbbször. Szeptember 13-án voltunk együtt a párommal, megszakításos védekezéssel. Rá egy hétre ahogy kellett megjött a mensesem. Több is volt mint szokott, rendes vér. Elmúlt 5 nap után. Előtte is görcsölt a hasam alja, de azóta is, meg feszül a mellem. Kérdésem az lenne, lehetek-e terhes. Október 8-án csináltam egy tesztet ami negatív lett. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Bianka

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben Ön az előírás szerint szedi a fogamzásgátló tablettát akkor nagy valószínűséggel nem eshet teherbe. A kérdésére azonban csak szakorvosi vizsgálattal lehet pontos választ adni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben Ön az előírás szerint szedi a fogamzásgátló tablettát akkor nagy valószínűséggel nem eshet teherbe. A kérdésére azonban csak szakorvosi vizsgálattal lehet pontos választ adni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos Úr! Fogamzásgátlót szedek 4 éve, 3 éve 0, 5 mg xanax-ot. A két gyógyszer bevétele közt fél óra telt el legtöbbször. Szeptember 13-án voltunk együtt a párommal, megszakításos védekezéssel. Rá egy hétre ahogy kellett megjött a mensesem. Több

Tisztelt Főorvos Úr! Fogamzásgátlót szedek 4 éve,3 éve 0,5 mg xanax-ot. A két gyógyszer bevétele közt fél óra telt el legtöbbször. Szeptember 13-án voltunk együtt a párommal, megszakításos védekezéssel. Rá egy hétre ahogy kellett megjött a mensesem. Több is volt mint szokott, rendes vér. Elmúlt 5 nap után. Előtte is görcsölt a hasam alja, de azóta is, meg feszül a mellem. Kérdésem az lenne, lehetek-e terhes. Október 8-án csináltam egy tesztet ami negatív lett. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Bianka

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben Ön az előírás szerint szedi a fogamzásgátló tablettát akkor nagy valószínűséggel nem eshet teherbe. A kérdésére azonban csak szakorvosi vizsgálattal lehet pontos választ adni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben Ön az előírás szerint szedi a fogamzásgátló tablettát akkor nagy valószínűséggel nem eshet teherbe. A kérdésére azonban csak szakorvosi vizsgálattal lehet pontos választ adni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
