Találatok a következő kifejezésre: 12. heti meg is (37 db)

Fogamzásgátlót szedek de a 3ik hét elején nem szedtem be egy szemet viszont 12 óra után amint észrevettem beszedtem, ezután végig szedtem a tablettákat mert még volt egy hét. Meg is jött a menstruációm és szeretkeztem a párommal. Teherbe eshetek?

Legjobb válasz: Szerintem nem, én már többször jártam így, mióta szedem a bogyót (már 13 éve lassan), úgyhogy no para, de ha bizonytalan vagy, inkább csinálj egy tesztet.

Szerintem nem, én már többször jártam így, mióta szedem a bogyót (már 13 éve lassan), úgyhogy no para, de ha bizonytalan vagy, inkább csinálj egy tesztet.

Lassan 12hetes leszek! Még 1hét. Mit gondoltok utánna már nyugodtabban lehet nemi életet élni? Vagy még akkor sem ajánlott? Bajt okozhatunk vele a 12 hét után isM

Legjobb válasz: én hivatalosan nem voltam veszélyeztetett, dolgozok, minden ok., mégsem engedi az orvos, óvatosságból. De ha konkrétan nem tilt, akkor szerintem nyugodtan lehet, igaz, csak óvatosan akkor is

én hivatalosan nem voltam veszélyeztetett, dolgozok, minden ok., mégsem engedi az orvos, óvatosságból. De ha konkrétan nem tilt, akkor szerintem nyugodtan lehet, igaz, csak óvatosan akkor is
Ha nem vagy feszélyesztetett terhes, meg ha nem okoz fájdalmat akor szerintem nyugotan.Persze csak ovatosan.
Az orvos kell, hogy megmondja, ha õ tiltott el. Nekem szabad volt mindhárom terhességem alatt, nem szüneteltettük a házaséletet csak akkor, amikor kinyílt a méhszájam. Nem kötelezõ a szexmentesség az elsõ 12 hétben, csak ha az orvos azt javasolja valamiért.
Ha nincs görcsölés, barna, vagy vérzés akkor nyugodtan lehet akár 6 hetesen is!
Szia! Ha nem az extrém szexért vagytok oda akkor mindent lehet. Ahogy nõ majd a hasad sokkal jobb pózokat is kitaláltok. Most fog megváltozni a libidód is teljesen (14-15 hét) lehet hogy párod hazaér és letéped az ajtóban róla a ruhát. Mi sem mertük az elején. féltette párom nagyon aztán elmagyaráztam neki hogy Õ egy olyan kis elzárt helyen van amibõl nem bírja kilökdösni sehogysem. Akkor kezdett megnyugodni.
Minden eset más. Kérdezd meg az orvosodat! Nekem pl végig tilos volt, veszélyeztetett terhes voltam. Betartottam, mivel nem akartam kockáztatni, hogy baj legyen.
A kérdező hozzászólása: Nem tiltotta az orvosom, csak azt mondta ilyenkor nem árt az ovatosság, mert veszélyes is lehet!De egyépként nem vok veszélyeztetett, sem pedig eltiltott!!Csak idáig nem nagyon mertünk!

Abortuszt csak a 12. hétig csinálják meg, vagy később is pl 18. héten?

Legjobb válasz: A terhesség befejezésérõl annak 12. hetéig dönthet az anya, amennyiben nagykorú. Késõbb (a 13-18. hét között) is végeznek terhességmegszakítást elsõsorban az "anya súlyos válsághelyzete" esetén, vagy ha a terhesség megszakítása a terhesnek nem felróható okból nem történt meg a 12. hét elõtt. A magzat súlyos betegsége esetén általában a 20., de maximum a 24. hétig végeznek ilyen mûtétet. Élettel összeegyeztethetetlen fejlõdési rendellenesség esetén a terhesség megszakítása a 24. hétig lehetséges. A 24. héttõl szigorú orvosi javallattal a terhesség befejezése lehetséges, spontán szülés, indokolt esetben császármetszés útján, de ekkor már nem abortuszról, hanem szülésrõl beszélünk, és az élve született újszülöttet a szakma szabályai szerint fogják ellátni. Forrás: Google

A terhesség befejezésérõl annak 12. hetéig dönthet az anya, amennyiben nagykorú. Késõbb (a 13-18. hét között) is végeznek terhességmegszakítást elsõsorban az "anya súlyos válsághelyzete" esetén, vagy ha a terhesség megszakítása a terhesnek nem felróható okból nem történt meg a 12. hét elõtt. A magzat súlyos betegsége esetén általában a 20., de maximum a 24. hétig végeznek ilyen mûtétet. Élettel összeegyeztethetetlen fejlõdési rendellenesség esetén a terhesség megszakítása a 24. hétig lehetséges. A 24. héttõl szigorú orvosi javallattal a terhesség befejezése lehetséges, spontán szülés, indokolt esetben császármetszés útján, de ekkor már nem abortuszról, hanem szülésrõl beszélünk, és az élve született újszülöttet a szakma szabályai szerint fogják ellátni. Forrás: Google
Hú, ezt olvasni is rossz...
Ha már elmúltál 18 éves, akkor csak akkor veszik el a 18. hétig, ha egészségügyik oka van, a baba pl. súlyos beteg.
12. hétig van abortusz. 18 év alatt is. utána ha fiatalkorú akkor 12-18 hét között megszülheti a magzatot a szülõk kérésére (a terhes lány szülei). ha a babának élettel összeegyeztethetetlen rendellenessége van vagy súlyos betegsége akkor 21. hétig szülheti meg a babák aki ugye életképtelen így meghal. de abortusz "csak" 12. hétig van!
18 év alatt a 18. hétig.

9 hetes kismama vagyok, és nincs 1 éven belüli Cytologia vizsgálatom, védőnő azt mondta ráér a 12. héten is kérnem időpontot vagy akár 16. héten. Nem kellene megcsináltatni még 12. hétig?

Lenne még egy kérdésem. 6éves korom óta van cicám végig lakásban tartott,többnyire szoros kapcsolat volt,tehát ágyamban aludt a cica. Véd?n? szerint nem érdemes megcsináltatni a toxoplasma vizsgálatot mert szte úgy is átestem már rajta,de nem tudom... toxoplasma-ra az antibiotikum amit fert?zés esetén kell szedni csak penicillines van? (csak mert én allergiás vagyok rá)

Legjobb válasz: nekem nagyon sok cicám volt, legutóbbi 3 éve. lakásban tartott cicák voltak és most kiderült, mégsem estem át soha a toxon. szerintem hülyeséget mondott a védõnõd, mindenképpen érdemes megnézni, legfeljebb valóban védett vagy. de ha meg nem...? nekem a dokim azt mondta, hogy toxoplasmát terhesség alatt azért elég kevesen kapják el. és nem hiszem, hogy a gyógyszerallergiásoknak ne lenne másfajta gyógyszer rá. (amúgy nem tudom mit kell szedni rá) a cytológiát leveszik, bármikor mész is orvoshoz. pontosan 10 másodperc az egész. :) szerintem érdemes ezen is túl lenni. :)

nekem nagyon sok cicám volt, legutóbbi 3 éve. lakásban tartott cicák voltak és most kiderült, mégsem estem át soha a toxon. szerintem hülyeséget mondott a védõnõd, mindenképpen érdemes megnézni, legfeljebb valóban védett vagy. de ha meg nem...? nekem a dokim azt mondta, hogy toxoplasmát terhesség alatt azért elég kevesen kapják el. és nem hiszem, hogy a gyógyszerallergiásoknak ne lenne másfajta gyógyszer rá. (amúgy nem tudom mit kell szedni rá) a cytológiát leveszik, bármikor mész is orvoshoz. pontosan 10 másodperc az egész. :) szerintem érdemes ezen is túl lenni. :)
Nekem levették a cytológiát az elsõ alkalommal kérés nélkül, amikor megállapították, hogy baba van. Nem kérdezték, hogy volt-e mostanában, semmit, egyszerûen levették... Toxoplasmánál pedig én nem hagyatkoznék arra, hogy "valószínû", mert elég nagy a tétje! Az antibiotikumoknak pedig sok fajtája van, én is érzékeny vagyok valamelyikre, de tudnak olyat adni, amire nem...
Citológiát bármikor megcsináltathatod, nem tart semeddig. Nekem is egész kiskorom óta mindig volt macskám, most is van, a védõnõ nem mondta, hogy csináltassak vizsgálatot. Viszont én szóltam a háziorvosnak, hogy a beutalóra írja már rá a toxoplazma vizsgálatot is. És kiderült, hogy még nem estem át rajta, és majd még ismételni kell a vizsgálatot, hogy késõbb sem kapom el a terhesség alatt. Cirmost ezért nem fogom kirakni, viszont az almot lehetõleg ne te cseréld, bízd másra. Ne hagyd annyiban, csináltasd meg a vizsgálatot.
Én azt olvastam, hogy az elején nem jó piszkálni a méhszájat (onnan veszik a kenetet), mert vetélést okozhat, persze ritkán. Ezért mondtam a dokinak, hogy késõbb szeretném, és lehet a második trimeszterben csináltatni. (Nem mondta, hogy hülyeséget olvastam!)

Panasz és tünetmentesen is el lehet vetélni? Volt aki csak a 12. heti UH-n tudta meg, hogy nem él a baba, de panasza nem volt?

8hetesen voltam UH-n,akkor minden rendben volt.

Legjobb válasz: Na ezt a h.lyeséget sem hallottam még. :) Pont a 12. heti UH-ig szokták a hüvelyit csinálni, mivel a hasfalon keresztül nem mindegyik UH készülék mutat meg mindent rendesen. Nekem 4, 6, 11 hetesen is hüvelyi volt. Ne izgulj, nem lesz semmi baj!

Na ezt a h.lyeséget sem hallottam még. :) Pont a 12. heti UH-ig szokták a hüvelyit csinálni, mivel a hasfalon keresztül nem mindegyik UH készülék mutat meg mindent rendesen. Nekem 4, 6, 11 hetesen is hüvelyi volt. Ne izgulj, nem lesz semmi baj!
Kösz a lepontozást, csak mert a kérdésre válaszoltam. Továbbra is fenntartom, mivel TAPASZTALATOKRA alapoztam a válaszomat, hogy igen, el lehet vetélni tünetmentesen! Ha azt írtam volna, hogy ne aggódj minden happy és ááá így nem lehet, akkor biztos 100%-ot kapok. Istenem...pfff
Az nem igaz, hogy hüvelyit csak 12héttõl szabad csinálni, nekem 6héttõl végig az volt 15hétig és semmi baja nem lett a babámnak. Sajnálom a barátnõdet válaszadó, de nem hinném h a hüvelyi uh miatt ment el neki. Itt Kecskeméten csak azt csinálnak mindenkinek 15hétig kb. Kérdezõ ilyenekre ne gondolj, ha rendben van minden minek jut ilyen az eszedbe, ezek nagyon ritka dolgok, indulj ki abból, hogy miért pont veled történnének meg. Ugyan! Gondoolj bele nemcsak a 12hétig fordulhat elõ ilyesmi akkor a 9 hónapot csak nem aggódhatod végig! Hidd el az a rendje a dolgoknak, hogy minden normálisan lezajlik és a végén megszületik a babád. Ez az átlagos és miért ne tartoznál az átlagba!
Off: Georgina! Ha a hüvelyi UH miatt baja lehetne a babának, akkor most nem szunyókálna a kiságyában a lányom. 4, 5, 6, 8, 10, 12 és 13 hetesen is csináltak, mert lombikos a babám, és ott sokszor nézik. Ha ártalmas lenne, aligha néznék ilyen sûrûen. Kedves kérdezõ! Ne izgulj, ne is gondolj semmi rosszra, mi baja lenne? Sokszor hallunk rossz történeteket, de azért az esetek nagy többségében minden rendben van a babával! Él és virul biztosan. :-)
nem lesz semmi baj, ne gondolj ilyenekre. Megvannak a tünetek, ez a lényeg, ez jó jel. (nekem pl. 2. babánál a 10. hét környékén elmúltak teljesen a negatívabb tünetek. Így is minden rendben volt)
Igen, gyakorlatilag panaszmentesen is el lehet vetélni. Nekem nem volt teljesen panaszmentes: ájulás szerû fáradtság és még több hányás.14 hetes volt. Barátnõmnek a 12. heti UH-n derült ki. Gyakorlatilag tünet nélkül, olykor-olykor mondta, hogy fáj a hasa. A tünetek, pl hányás mindkettõnknél fennállt. Nekem a mûtét után kb 2 nappal múlt el. A HCG hormon, amely részben felelõs a hányingerért/hányásért nem percek vagy órák alatt ürül ki a szervezetbõl.
igen sajnos van ilyen az egyik bnöm a 8 hetes uh miatt vetélt el mert az hüvelyi uh volt amit csak a 12 héttöl lett volna szabad elvégezni és a 13 héten tudta meg hogy 5 hete halott benne a baba (bocsi nem ijeszgetni akartalak) nyugi ha edig minden rendben volt akkor már nem hiszem hogy lehet baj
A kérdező hozzászólása: Végül is tüneteim amik voltak, vannak. (Mellfeszülés, gyomorégés, haspuffadás néha) Jövõhéten megyek 12. heti UH-ra.
A kérdező hozzászólása: Nem én pontoztalak le. Én zöldet nyomtam.

Ha progeszteron tartalmú gyógyszer segítsdégével estetek teherbe, azt meddig kellett még szedni terhesség alatt is, A 12. hétig?

Legjobb válasz: Szerintem a 12. hétig, mert a 9. héttõl veszi át a méhlepény a feladatot, az a kritikus idõszak a baba szempontjából.:))))

Szerintem a 12. hétig, mert a 9. héttõl veszi át a méhlepény a feladatot, az a kritikus idõszak a baba szempontjából.:) )))
A ciklus 15. napján volt inszeminációm. Onnantól kezdve szedtem Utrogestant. Elvileg a 12. hétig kellett volna, de a 7. héten elkezdtem vérezni és a 14. hétig vérezgettem, így csak akkor hagyatta velem abba az orvosom.
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Ha a (menstr. Szt-i) 12. és 16. héten (meg a 20. - on is) ezeknek az időknek megfelelő voltak a Baba méretei, de most a 33. hét végén erős 34 hetesnek felel meg, akkor az azt jelenti, hogy nagy lesz és nem azt, hogy idősebb, ugye?

Ha változik esetleg a szülés várható dátuma, az azért lesz mert"megérik" a 39. hétre és nem azért mert mégis egy héttel id?sebb a Baba?

Legjobb válasz: Sztem így van ahogy írod, a 18. hét után már teljesen eltérõ mérékben fejlõdnek a babák. Akkor már számít a genetika is, hogy mekkorák a szülõk, stb. Meg igazából az ultrahangos mérés sem pontos. Nekem a 38. héten 3200g-ra saccolták a babám méretét, azt mondták, még kb 30dkg-ot hízhat, azután 4000 grammal született meg. Tehát jól elmérték.

Sztem így van ahogy írod, a 18. hét után már teljesen eltérõ mérékben fejlõdnek a babák. Akkor már számít a genetika is, hogy mekkorák a szülõk, stb. Meg igazából az ultrahangos mérés sem pontos. Nekem a 38. héten 3200g-ra saccolták a babám méretét, azt mondták, még kb 30dkg-ot hízhat, azután 4000 grammal született meg. Tehát jól elmérték.
Nem idõsebb, ilyenkor már szinte mindenkinek mást mutat az ultrahang. Csak kb. a 13. hétig lehet megállapítani pontosan a baba korát, mert addig egységesen fejlõdnek. Utána már kezd közbeszólni a genetika. Nekem 20. hétig stimmelt a baba kora a mérésekkel (1-3 nap eltérésekkel). Legutóbb pedig majdnem két héttel nagyobbnak mérték. A 12 hetes uh a mérvadó :-)

12 hetes leszek pár nap múlva, de a dokim még nem vizsgált meg "alulról", csak hasi UH volt. Ez normális? Igaz novemberben voltam rákszűrésen, és mondta hogy majd a 12 heti UH után lesz rákszűrés, de akkor is. Nem kellett volna megvizsgálnia?

Legjobb válasz: Nekem is csak 12 hetesen volt az elsõ hasi UH. Elõtte nem volt hüvelyi, csak a doki nyomkodta meg a hasamat.Szerintem ne izgulj! Boldog babavárást. 20 hetes kismami

Nekem is csak 12 hetesen volt az elsõ hasi UH. Elõtte nem volt hüvelyi, csak a doki nyomkodta meg a hasamat.Szerintem ne izgulj! Boldog babavárást. 20 hetes kismami
En havonta jarok magandokihoz, 24 hetes vagyok eddig meg nem vizsgalt meg alulrol..
Mit jelent az alulról való vizsgálat? Azt sem tudod, hogy a CG-d mennyi? Pedig ezt a papírodra vagy a kiskönyvedben folyamatosan vezetnie kellene, hisz honnan tudod akkor, hogy hány cm a méhnyakad és a méhszáj? Ezek fontos dolgok. Rákszûrésen én sem voltam, mert tavaly novemberben csináltak nekem. Amúgy engem eddig mindig alkalommal megvizsgált alulról is, szóval megnézte, hogy a méhszáj mekkora, méhnyak nem nyílt-e ki. 15 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nekem nem voltak ilyenek. Hüvelyi vizsgálatra gondoltam. Eddig egy darab hasi UH volt, meg terhesgondozáson voltam, de ennyi. A kiskönyvet még csak múlt héten kaptam meg.
ha ez vigasztal, én a 35. hetet töltöttem be, és a terhességem alatt egyetlen egyszer sem vizsgált az orvosom hüvelyi úton. Amíg nincsen panaszod, görcsöd, semmid, addig nem túrkál, mert sok kismamát zavar a dolog. Nekem ezt mondta. A szervezet jelezni fog mindent, és ha odafigyelek és megbeszélek mindent az orvossal, õ pontosan fogja tudni, hogy mi mekkora és mennyire nyitott. Persze biztosan vannak más gondolkodású orvosok, de õszintén szólva engem kicsit sem zavar, hogy nem "túrkál" bennem havonta. minden probléma nélkül túlvagyok a 35 héten így is!

12 hete szültem, első gyerek, hüvelyi úton, rövid, de intenzív szülés volt (2 óra).6 hétig véreztem utána. Kb 3 hete enyhén görcsölget, mintha meg akarna jönni, főleg szopi közben/után. Van olyan nap, amikor jön is 1-2 csepp vér. Ez normális?

A 6 hetes kontrollon a doki azt mondta, minden ok. Kérlek írjátok meg a véleményeteket!

Legjobb válasz: Szia! Húzódik vissza a méhed ez azért van! A szoptatás meg valami hormont termel, ami segíti a méhösszehúzódást, azért érzed ezt! Nekem is volt, néha még úgy is éreztem, mintha belülrõl rángatna valami:-)

Szia! Húzódik vissza a méhed ez azért van! A szoptatás meg valami hormont termel, ami segíti a méhösszehúzódást, azért érzed ezt! Nekem is volt, néha még úgy is éreztem, mintha belülrõl rángatna valami:-)
Szia! Szombathelyen hüvelyi a 12.heti uh.
Szia! Kecskeméten 12.heti uh hüvelyi.
Az én uh-om is hüvelyi volt a hozzánk közeli egyik városban. Aztán azon a héten egy másik városban csinálták a Down szûrést, az meg hasi volt. A kettõ közt csak pár nap telt el.
Szeged, hüvelyi uh.De nállunk ameddig hüvelyi uh volt nem jöhetett be senki.Kitartás a párodnak, nem sokára mehettek együtt.
Ózdon is hüvelyi a 12. heti uh. Én se szerettem volna, hogy ezen bent legyen a párom. Óvatosan beszéld le róla. Neked ez milyen kellemetlen stb. Lesz még rá alkalma és biztos megfogja érteni. Boldog baba várást
Nekem ez a 3.terhességem, de sem itt vidéken, sem Budapesten nem nézték hüvelyen keresztül a babát.Ha elég jól látszik mindene nem feltétlenül nézik hüvelyin. Az általános UH az ott vizsgálók döntik el, kell-e hüvelyi, bemehet-e az apuka...Sok helyen nem engedik be. Menjetek el egy 4D-re az nagyobb élmény lesz a párodnak, még 12 hetesen nem sokat látni. Nézd: http://www.libero.hu/Pages/Pregnant/CalendarDefault.aspx?id=..
Nekem a legelsõ volt hüvelyi, 7 hetesen, aztán csak hasi!
Kecskeméten hüvelyi uh van ilyenkor, az én férjem bejött, nem zavarta a szituáció sõt óriási élmény volt neki elõször találkozni a babócánkkal.Megszámoltuk a kis ujjait stb.
12. hétig hüvelyi vizsgálat van nagyon sok helyen, bár van kivétel.
Nekem elõször hasival próbálkozott az UH -os , de aztán átváltott hüvelyire.
Én még csak 9 hetes vagyok, de azt mondták, hogy még a 12. heti vizsgálat is hüvelyi lesz. Én Pestre járok egy magánrendelésre. Nálunk az a helyzet, hogy a hüvelyi vizsgálatot pedig a párom nem akarja látni, nem tudom rábeszélni, hogy jöjjön be. Pedig olyan jó lenne, ha velem lenne.
Gyõrben hasi ultrahang van a 12.héten.
Nálunk hasi uh.-ot csináltak a Magzati Diagn. Kp.-ban.
Szia! Nyíregyházán nem hüvelyit csinálnak, nekem 9hetesen, és 12hetesen is hasi uh volt! Üdv:16heteske

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!