Találatok a következő kifejezésre: 12. heti már (200 db)

Létezik olyan, hogy valaki a terhesség 12. hetében már érzi a baba mozgását?

Els? terhességr?l van szó. :)

Legjobb válasz: Az elsõ babámat a 16. héten kezdtem érezni, még nem rugdosást, természetesen, csupán a mozgásának rezdüléseit, apró remegéseket, majd egyre többször pontszerû rúgásokat és 25 hetesen már fájdalmat okozott. Most a második babámat várom, és a remegést már a 13. hét végén éreztem, emlékszem milyen volt, amikor a most 14 hónapos fiam a pocakomban hasonló érzést okozott. Szóval lehet, ha tudod mit kell érezni.

Az elsõ babámat a 16. héten kezdtem érezni, még nem rugdosást, természetesen, csupán a mozgásának rezdüléseit, apró remegéseket, majd egyre többször pontszerû rúgásokat és 25 hetesen már fájdalmat okozott. Most a második babámat várom, és a remegést már a 13. hét végén éreztem, emlékszem milyen volt, amikor a most 14 hónapos fiam a pocakomban hasonló érzést okozott. Szóval lehet, ha tudod mit kell érezni.
én is azt hittem, hogy azt érzem, de tapasztalt anyukák megnyugtattak hogy biztos nem, mert olyan kis végtagjai vannak és olyan vastagon van becsomagolva, hogy tuti nem:D én 1 hete érzem, most 22 hetesek vagyunk és még ezek is csak ilyen gyenge böködések:)
Nem.Valószínûleg bélmozgás.Majd a 20.hét körül, után.
Igen létezik. Én már a 12-ik héten éreztem. Bár nem tudom van-e jelentõsége, hogy második terhesség volt (az elsõ baba elment 12 hetesen :( ) Szóval szerintem van ilyen. De ehhez persze nagyon kell figyelni és a picinek is rettenetesen kell tepernie és erõsebbnek lennie az átlagnál. És mielõtt valaki beszólna, hogy ááá csak bélmozgás volt. 13 hetesen már kívülrõl is lehetett érezni a kis mozgásokat, és egyértelmûen mindenki azt mondta hogy a baba az és nem más.
Uccsó vagyok. Annyit még hozzáfûznék az elsõ 2 hozzászóláshoz, hogy pl nekem 20 hetesen a kisfiam már iszonyatos fájdalmakat okozott a rugdosásával. 23 hetesen meg elrugdosta a vesémet :S megmozdulni nem tudtam annyira fájt. Én akkor könnyebbültem meg amikor már nem volt annyi helye mozogni a 30ik héttõl kb. Bár amikor mégis forgolódott... na az fájt. Néha tényleg azt hittem, hogy a hasamon keresztül akar kibújni.
Én most érzem a 12 hetes magzatomat! :) (2.baba)

Ma töltöttem a 12. hetet. Már egy hete fáj a méhem, esténként húzódik és érzem hogy van ott valaki. A derekam és a hátam is fájdogál napok óta. Normális hogy ilyen hamar? MIért?

Azt hogy érzem hogy van bent valaki,olyan érzés mintha befeszülne,vagy hasonló.

Legjobb válasz: A fájdogálás, feszülés attól van, hogy nõ, tágul a méhed, nyúlnak a szalagok.A méhednek most fel kell készülnie a terhesség kihordására, és nagy változásokon megy majd keresztül.Ez teljesen normális, sõt!szerintem minden kismama érzi.Nekem olyan alhasi szurkálódások voltak, hasonlók, mintha meg akarna jönni.Jó, hogy már elmúlt, mert ijesztõ volt.Azt, hogy van bennt valaki, szerintem csak pszichésen érzed.És hát tudod is!

A fájdogálás, feszülés attól van, hogy nõ, tágul a méhed, nyúlnak a szalagok.A méhednek most fel kell készülnie a terhesség kihordására, és nagy változásokon megy majd keresztül.Ez teljesen normális, sõt!szerintem minden kismama érzi.Nekem olyan alhasi szurkálódások voltak, hasonlók, mintha meg akarna jönni.Jó, hogy már elmúlt, mert ijesztõ volt.Azt, hogy van bennt valaki, szerintem csak pszichésen érzed.És hát tudod is!
en 10 hetes vagyok, es mar most erzem neha hogy van odabent valaki pedig meg nagyon pici, megis lyan erzesem van. szerintem is tok fura. a tobbi tunettel kapcsolatban nemtudok mit mondani, de nekem is szokott fajni a mehem, a doki szerint normalis, mert no, es nyulnak a szalagok.
Én 13. hetes vagyok, de nem tudok nomrálisan aludni már kb. két hete a derekam miatt és olyan mintha egy tégla lenne a méhem helyén.. a doki azt mondta , hogy ez normális.

Normális hogy a 12 hétben már kevésbé van hányinger, és hasonló kismamás tünetek?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Szia! Én is missed ab után várom a babámat. Nekem a 11. héten elmúlt a hányingerem, és egyéb kellemetlen tüneteim. Már 37 hetes vagyok! Kitartás, minden jót szerdára! :-)

Szia! Én is missed ab után várom a babámat. Nekem a 11. héten elmúlt a hányingerem, és egyéb kellemetlen tüneteim. Már 37 hetes vagyok! Kitartás, minden jót szerdára! :-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi szépen. Igen próbálok megnyugdoni. Megegyeztünk a férjemmel, hogy nagyon kafa kiskölyök és nem lesz semmi baja. De akkor néha eszembe jut a nyári "élmény". De talán ez így normális. Sziasztok és nektek is szép babvárást
Örülj neki, hogy nem sokáig tartott ez az idõszak.Én sajnos amíg meg nem mozdult 4hónapig mindig hánytam mindentõl, fõleg az étel szagtól.Kritikus volt.Üdv36hetes kismama.
Szia! A legfontosabb hogy megnyugodj! A babádnak egész biztos nincs semmi baja! Teljesen normális, hogy csökkennek a várandóság kellemetlen tünetei a 12. héten. Én ekkor már újra tudtam kávét fõzni a férjemnek reggel:) Egy kis türelem és újra mindennaposak lesznek a várandósággal együttjáró dolgok, mint például a babád mocorgása! Szép várandóságot kívánok Neked! Üdv: egy 37 hetes kismama
Szia! Ez teljesen normális, de aggódj. Ezek a panaszok igazából a HCG termelõdésével vannak összefüggésben, aminek szintje csak a 12. hétig emelkedik.
Minden terhességnél máshogy jönnek a tünetek nekem 1 hétig tartott a hányás, azóta semmi bajon, a babám meg makk egézséges az rúg kapál :) 20hetes kismama
Szia! Nem kell mindig mindent elhinni, amit mások írnak. Mármint elhinni el lehet, de nem abból kell kiindulni. Van akinek egész terhessége alatt vannak tünetei, van akinek csak a 12. hétig, van akinek egyáltalán nincs. Nekem például szinte semmi bajom nem volt (eddig), néha egy-egy nagyon enyhe hányinger. Pedig három babám van, és azt mondják, minél többen vannak, annál erõsebbek a tünetek. Hármasikres kismama
Szia! Ne aggódj, biztosan nincsen semmi baja a kis pocilakónak. Én összesen 2 hétig(10-12. hétig) hánytam, émelyegtem, mondjuk azt egyfolytában:) Boldog babavárást!

Ha már betöltöm a 11. hetet, akkor már a 12. hétben vagyok? Azért érdekel, hogy mikor mehetek a 12. heti ultrahangra? Ilyenkor már igen?

Legjobb válasz: nem,a betöltött 12.hét a 12.hét.Ha 11.hetet töltöd akkor 11 hetes és x napos vagy 1 hétig,aztán jön a 12.hét és igy tovább.....remélem érthetõ volt:)

nem, a betöltött 12.hét a 12.hét.Ha 11.hetet töltöd akkor 11 hetes és x napos vagy 1 hétig, aztán jön a 12.hét és igy tovább.....remélem érthetõ volt:)
Betöltött 12.hét kell, vagyis a 13.héten vagy akkor már...Tehát a 12hét plusz pár naposan mész UH-ra.
Hát tudod ez egy nagyon jó kérdés:) Mert az én védõnõm pont aznapra hívott vissza amikor töltöm a 12. hetet de azt mondta elõtte menjek el a 12 hetes UH-ra, vérvételre, cukor vizsgálatra, fogászatra, ja és legyek szíves eldönteni, hogy hol és kinél fogok szülni. És mindenki azon csodálkozott, hogy miért vagyok ezen kiakadva...de miért ne lennék amikor ha most mennék még csak 10+5hetes vagyok és az nem a 12 hetes UH lenne, nem?

A 12. heti ultrahang vizsgálatot pontosan mikor végzik? A 12. héten vagy akkor, amikor már betöltöttem a 12. hetet, tehát tulajdonképp a 13. héten?

Legjobb válasz: betöltött 12 hetesen, tehát már a 13. héten. Nézik a baba méreteit (crl-t - ülõmagasságot) és a tarkóredõt (down-kór szûrés)

betöltött 12 hetesen, tehát már a 13. héten. Nézik a baba méreteit (crl-t - ülõmagasságot) és a tarkóredõt (down-kór szûrés)
Betöltött 12 hetesen. Én 12+3 hetes voltam.
Szia. Nekem 11+4 hetesen végezték, a vért is akkor vették le.
nekem 12 hét 2 naposan csinálták, és 12 hét 5 naposra hozta ki a baba méretei alapján.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek! A többségetek a betöltött 12 hetet mondja, viszont úgy néz ki, hogy azt a hetet én vidéken kell töltsem, munkaügyben. Ezért gondolkodtam azon, hogy elmehetnék -e picit korábban, már a 12. hét közepén. Nem tudom ugyanis, hogy késõbb már nem lenne-e késõ... (mármint a 13. hét után) És persze a védõnõ és az orvosom is homlokegyenest mást mond a kérdésben...
én kereken 13 hetesen mentem. szerintem inkabb egy picit menj kesobb par nappal, mint korabban.
Nálunk pont azon a a napon kell menni, mikor betöltöd a 12.hetet

A 12. hetes Uh-ot a 12. héten kell elvégezni vagy ha már betöltötted? Vért is vesznek?

Legjobb válasz: Szia A betöltött 11 hét és a még be nem töltött 14 hét között csinálják meg a Nucha szûrést. A legjobb a 12. héten. Az elsõ gyermekemnél 12 hét 6 naposan csinálták, most a másodiknál 13 hét+3 naposan (így kaptam csak idõpontot). Jók lettek az eredmények. Ilyenkor nincs vérvétel, az majd a 16. betöltött héten lesz, az AFP.

Szia A betöltött 11 hét és a még be nem töltött 14 hét között csinálják meg a Nucha szûrést. A legjobb a 12. héten. Az elsõ gyermekemnél 12 hét 6 naposan csinálták, most a másodiknál 13 hét+3 naposan (így kaptam csak idõpontot). Jók lettek az eredmények. Ilyenkor nincs vérvétel, az majd a 16. betöltött héten lesz, az AFP.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
Szia! Nekem volt vérvétel is. 12+1 hetesen mentem vérvételre, és 12+2 hetesen UH-ra. De ha kell vérvételre menni a védõnõ szól természetesen :) 16+3 hkm Boldog babavárást!
Én 11+6hetesen voltam uh-n és ahogy végeztem mentem is a vérvételre.
Annak van vérvétel, aki a kombinált tesztet kérni (sajnos a legtöbb helyen ez nem támogatott).

Az utrogestan tablettát a 12. hétig vagy a 12. hét végéig kell szedni? Nem tudom már mit mondott a doki!

Legjobb válasz: Nekem pl. a 14. hét végéig kellett szedni, de én véreztem rendesen. Az orvosok amúgy betöltött hetekben szoktak gondolkodni. Ha azt mondta 12 hét, akkor az azt jelenti, hogy amikor betöltöd a 12 hetet. Nem tudom hány szemet szedsz naponta, de azt tudod ugye, hogy fokozatosan kell abbahagyni?

Nekem pl. a 14. hét végéig kellett szedni, de én véreztem rendesen. Az orvosok amúgy betöltött hetekben szoktak gondolkodni. Ha azt mondta 12 hét, akkor az azt jelenti, hogy amikor betöltöd a 12 hetet. Nem tudom hány szemet szedsz naponta, de azt tudod ugye, hogy fokozatosan kell abbahagyni?
A kérdező hozzászólása: Igen , azt tudom, de mi a betöltött 12? Az a nap, amikor elérem a 12-t, vagy a 12+6?
A betöltött 12 hét az 12+0. De inkább kérdezz rá, ha bizonytalan vagy. Attól nem lesz baj, ha pár nappal tovább szeded, inkább mint kevesebb ideig. Nekem pl. annyit írt fel, amennyit be kellett szednem. Elhasználtam az utolsó szemig.
Nekem Dupphastont kellett szednem (szintén progeszteron pótló) 3*1-et 12+0-ig, majd 12+1-tõl 2*1-et, rá 3-4 napra pedig 1*1-et. Majd 2-3 nap után végleg elhagyhattam.
nekem már a 12. hét legelsõ napján azt mondta a doki h abbahagyhatom.
A kérdező hozzászólása: Köszi
Szia, én is utrogestan hüvelykúpot használom és addig kell szedni amíg be nem töltöd a 12. hetet. A menzesz elsõ napjára rászámolsz 12 hetet. 9+2 hetes km

12 hetes, 2D uhn (vagyis pontosan 12+4 nél) lehet majd látni már a nemét? Látták valakinek a 12. heti uhn?

Sziasztok!annyira szeretném tudni, hogy mi lesz, fiú vagy lány...és nagyon reménykedem, hátha már ilyen korán meg tudja mondani a dokim, tudom, hogy kicsi rá az esély és nem lesz 100%os, de olyan profi a dokim, szupi a gépe, így nagyon reménykedem.:)))

Legjobb válasz: Én 12 hetesen rákérdeztem de azt mondta még ul korai majd a következõn talán. 16.-ik héten mentünk leközelebb és sima 2d-n rögtön mondta hogy tuti fiú. Most voltunk 20 hetesen is és még mindig az,mostmár én is nagyon jól láttam. 12 hetesen esetleg 4d-vel már lehet sikerül ha ugy fekszik.

Én 12 hetesen rákérdeztem de azt mondta még ul korai majd a következõn talán. 16.-ik héten mentünk leközelebb és sima 2d-n rögtön mondta hogy tuti fiú. Most voltunk 20 hetesen is és még mindig az, mostmár én is nagyon jól láttam. 12 hetesen esetleg 4d-vel már lehet sikerül ha ugy fekszik.
12. héten a nemi szervek éppen csak kezdenek különbözni, szerintem esélytelen hogy bármit mondjon a dokid. 16. héttõl van reális esélyed arra hogy megtudj valamit. Persze nem tudom, mennyire lehet profi a gépe :)
Hát elvileg ha mond valamit, akkor lehet beletrafál, de azért még kicsit korai. Nekem is mondta a szonográfus 12 hét 3 naposan 4D és 2D alapján hogy kislány, és eléggé biztosra mondta, de nem élem bele magam. Boldog babavárást!
Nekem 12hetesen mondta elõször a dokim, h kisfiam lesz! Azóta is ezt látják! A 4D-s uh-ra nekem azt mondta, h a 24-27.hét közt a legérdemesebb elmenni! Akkor látható a legjobban a baba! Boldog babavárást!
Szia! Az én dokimnak is profi a gépe, de nekem még a 12. héten nem látta, viszont a 16. héten 99%-ra mondta, hogy kislány. Most 25 hetes vagyok, azóta is mindig kislányt mond... Egyébként azt mondják, hogy a kisfiút hamarabb meg lehet mondani, biztosabbra lehet venni. Hogy a dokimat idézzem: "Amit látunk, az ott van. De amit nem látunk, az nem biztos, hogy nincs ott." :-)
Szia én az istenhegyi úton voltam és ott a genetikus azt monta 12 hetesen, h fölösleges nézni, mert még nem látni.18 hetesen mondta tuti fiú.Azóta se látni semmit:-( 32+5 kismama

12 hete szültem és már háromszor volt olyan hogy vérezgettem pár napig. Nem rendszeres ciklusban. Mondjuk két hetente. Már nagyon kevés a tejem. Ez még a tisztulás vagy már a mensi? Másnál volt ilyen?

Legjobb válasz: Vérezgettél? Pontosan hogy kell ezt érteni? Szülés után 12 héttel már nincs tisztulás, ez a 6.hetet bezáróan véget ér. Elképzelhetõ,hogy nem jött helyre a hormonháztartásod, bár ez általában úgy nyílvánul meg,hogy 2-3 havonta jön meg. Ha kb.2 hetente van,azt nem tudom,mit jelent,én bizony orvoshoz mennék! Ha fogamzásgátló inekciót kaptál,az megmagyarázná ezt a jelenséget,(én a 6.héten adattam be,az meg jól felborította a hormonháztartásomat,kb. havi 5 nap volt jó, a többi vérzéssel telt,a tabi hozta helyre.)

Vérezgettél? Pontosan hogy kell ezt érteni? Szülés után 12 héttel már nincs tisztulás, ez a 6.hetet bezáróan véget ér. Elképzelhetõ, hogy nem jött helyre a hormonháztartásod, bár ez általában úgy nyílvánul meg, hogy 2-3 havonta jön meg. Ha kb.2 hetente van, azt nem tudom, mit jelent, én bizony orvoshoz mennék! Ha fogamzásgátló inekciót kaptál, az megmagyarázná ezt a jelenséget, (én a 6.héten adattam be, az meg jól felborította a hormonháztartásomat, kb. havi 5 nap volt jó, a többi vérzéssel telt, a tabi hozta helyre.)
nekem azt mondta a dokim, amíg van tejem (akár egy kevés is) rendszertelen lesz a mensim. 6 hós a babám, nekem 3-4 alkalommal volt 1-2 nap pecsételésem és ennyi. nemrég voltam kontrollon és mindenok. ne aggódj!

Van valaki aki már a betöltött 12. hét előtt volt a 12. heti genetikai ultrahangon? Eddig mindenhol csak olyanokat olvasok akik 12-13 héten voltak.

Kedden kell mennem, akkor leszek 11+4 napos. Nem korai még? Fog látszani rendesen minden, aminek látszania kell?

Legjobb válasz: 11-tõl-13.hétig végzik a vizsgálatot. Én 11+6 naposan voltam, minden rendben volt.

11+5 hetesen voltam :)
Hivatalosan a betöltött 11+0 és 13+6 között csinálják. De ez mensi szerint. Ha a baba az uh-n láthatóan késõbb fogant akkor rendelnek vissza. Ezért ajánlják a 12. hetet, mert ott +/- 1 hét belefér. Nekem az elsõ fiamnál 11+3 naposan csinálták, minden oké volt, második fiamnál 11+5 naposan, most a lányommal 13+0-nál.
11-tõl-13.hétig végzik a vizsgálatot. Én 11+6 naposan voltam, minden rendben volt.
UI: ha fiatalabb a baba visszarendelnek egy hétre rá nekem is ez volt 11 hetsen menetem és az nem volt jo
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, bár nem igazán nyugtatott meg. Egy hete voltam az orvosomnál, akkor voltam 10+5 napos, a CRL 46 mm volt és õ mondta, hogy akkor jövõ héten kedden, azaz holnap megcsinálja a genetikai ultrahangot, a vérvétel pedig (kombinált teszt) csütörtökön lesz...Most akkor végképp nem értem...
szio én 13 hét 2 naposan voltam trakoredö mérésen minden oké volt elöbbre nem kaptam idöpontot
Nálunk (Békés megye) nem lehet hamarabb menni. Elõttem épp egy lány kesergett, mert hazaküldték, hogy jöjjön egy hét múlva. Szerintem azért, hogy pontos adatokat adjon a vizsgálat, érdemes a betöltött 12. héten menni.
Igen 11-13 hetesen csinálják! Elsõ terhességemnél 11+3 voltam most 12+3 voltam :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor csak nem lesz korai a holnap. Ezek után "csak" az eredmények miatt izgulhatok...
Én is elõtte voltam, minden ok volt. Ettõl ne aggódj!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!