Találatok a következő kifejezésre: 12. heti lehet a 14 (6 db)

12. heti Uh-ot lehet a 14. héten megcsináltatni?

Sziasztok!Azt mondták h a 12.heti "genetikai" Uh-ot (nyaki red? mérés) a 13.héten kell megcsináltatni,mert h betöltött 12.hétnek kell lennie!!Szerintetek baj ha a 14.héten megyek el rá?

Legjobb válasz: Szerintem pontosan a 12. héten kellene, h. menj, mert ha valami baj van -ne legyen!!!- számít az idõ.

Szerintem pontosan a 12. héten kellene, h. menj, mert ha valami baj van -ne legyen!!!- számít az idõ.
Azt hiszem ezt most picit elszúrtad. Azért kell a betöltött 12. héten menni mert ha korábban mész vagy késõbb akkor már más eredményt lát a doki.Valószínû, hogy megcsinálják, de ne parázz be, ha elküld egy down kór tesztre a rossz eredmény miatt.Amúgy nem is baj sztem, hogy kivizsgáltatja magát vki, én is voltam.Istenhegyi magánkórházba 28000 ft volt és megtudod, milyen arányban lehet a babád beteg, kapsz cd-t a babóról meg minden. 17 hetes kismami
a szakirodalom szerint a 11. és a 13. hét között kell megcsináltatni! betöltött 11. hét után lehet menni!
A 10.tõl betöltött 13.hétig lehet.
A kérdező hozzászólása: Értem..Így egy kicsit más a helyzet.. :)
Szia! Nálunk Szerbiában a korházban végzik ingyen(aki akar az bejuthat oda is), magánrendelõben pedig 300 euroert végzik el.A rossz véreredmény alapján döntik e, hogy kell e magzatvíz, vagy sem, vagy ha esetleg volt beteg a családban akkor megcsinálják minden szó nélkül.
A kérdező hozzászólása: 300 euro az rengeteg pénz... De hogy nálunk miért nem tud ingyenes lenni ez a vizsgálat is...?
A http://www.gendiagnosztika.hu-n talaltam egy par arat!Nezdd meg hatha segit!Amugy itt Ausztriaban sem olcso 150 euroba kerül ez a vizsgalat!
A kérdező hozzászólása: köszi, mindjárt megnézem:)
Szia! Én ma bezséltem velük, és betöltött 13 hét után megyek az elsõ vérvételre. Nézd meg a http://www.downszures.hu oldalt, ott úgy is van hogy 14 hét alatt vagy felett.
Ha jól emlékszem, nekem 14-15.000 ft körül volt az integrált, de van olcsóbb vizsgálat is, bár ez a legjobb. Tudtommal a SOTE I. klinikán is csinálnak integráltat, és a Szent Istvánban, s ott ingyenes.
A genetikai cvs vizsgálat kockázata 1%. Nem tudom, hogy te mennyi idõs vagy , én a korom miatt voltam (35 évtõl ajánlott). Elõtte van egy beszélgetés, amikor a doki az eredmények tükrében elmondja, hogy egyáltalán szükség van-e szerinte a szúrásra. Amennyiben igen (és ti is úgy döntötök), akkor a vizsgálatot a 20. hét elõtt el kell végezni. Ezt a TB állja mindenkinek.
Igen en kesöbbre kaptam az idöpontot vervetellel es uktrahanggal vizsgalnak majd.Itt Ausztriaban ezek szerint maskepp van!Azonkivül az egesz megyeben csak 3 orvos csinalja es eleg nehez idöpontot kapni!:(
A kérdező hozzászólása: Még mielõtt felhívnám õket, tudna nekem valaki segíteni, hogy melyik vizsgálat mennyibe kerül?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! De miért csak addíg lehet megcsináltatni? Utánna már nem olyan értékek lesznek, vagy miért? Késõbb már nem mutatja meg magát a kór??
Nagyon lényeges vizsgálat, ha nem szeretnél beteg babát. Nem csak Down-kórra szûrnek, hanem többféle súlyos genetikai betegségre. Az ultrahang ehhez sajnos nem elég.
Más eredményt ad a vizsgálat, amibõl téves következtetéseket lehet levonni.Sajnos a betegség késõbb is megmutatkozik...
Szia!En 10+4 napos vagyok es en a 17.hetemre kaptam meg az idöpontomat!
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnéztem a link alapján, de nem kaptam még a kérdéseimre kielégítõ választ.
A kérdező hozzászólása: Most nem értem...Hogy kaphattál a 17.hétre idõpontot, ha csak a 13.hétig lehet megcsináltatni a vizsgálatot?
Az integrált tesztet a 12. és 16 .héten levett vérbõl nézik. Biztosan van olyan vizsgálat, amit a 16. hét környékén néznek meg. Sõt, konkrétan a magzatvízvizsgálatot még késõbb is elvégzik. Úgyhogy csak rajtad áll! Hívd fel pld. õket telefonon, és minden kérdésedre választ fogsz kapni. Istenhegyi Géndiagnosztikai, Nõgyógyászati és Családtervezési Centrum 1125 Budapest, Istenhegyi út 29-31. Tel.: (+36 1) 224-5442, (+36 1) 224-5443
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a címet, és a telefonszámot! Még csak annyit, hogy a magzatvíz vizsgálatot nem csak indokolt esetben nézik? Mert szerintem én annó azt olvastam, hogy az elég veszélyes, és még vetéléshez is vezethet..
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mindenkinek a válaszát!

Mikor mentettek 4D -re? és mi látszott? érdemes 12-14 hét között menni lehet látni fiú vagy lány a babám? Nektek mi látszott?

tudtok mondani jó 4D helyet??????

Legjobb válasz: Én voltam a 12. héten és a 26. héten. Az elsõ azért volt nagyszerû élmény, mert akkor láttam elõször a babát 4d uh-on. Mozgolódott, de gesztusok, érdekes mozdulatok nem voltak megfigyelhetõek. A 26. héten óriási élmény volt. Mosolygott, tátogott, ásított, mozgatta a kis ujjait. Én azt javasolnám, ha csak egyszer mész, akkor kicsit várj még, míg a babád nagyobb lesz. A 12. heti nekem azért "csúszott be", mert a kórház, amelyikben voltam, ekkor kísérletezett egy új géppel, amin ez a lehetõség is megvolt. Így láthattam egy pár percre.

Én voltam a 12. héten és a 26. héten. Az elsõ azért volt nagyszerû élmény, mert akkor láttam elõször a babát 4d uh-on. Mozgolódott, de gesztusok, érdekes mozdulatok nem voltak megfigyelhetõek. A 26. héten óriási élmény volt. Mosolygott, tátogott, ásított, mozgatta a kis ujjait. Én azt javasolnám, ha csak egyszer mész, akkor kicsit várj még, míg a babád nagyobb lesz. A 12. heti nekem azért "csúszott be", mert a kórház, amelyikben voltam, ekkor kísérletezett egy új géppel, amin ez a lehetõség is megvolt. Így láthattam egy pár percre.
Én a 31. héten voltam és hatalmas élmény volt. Amióta látom a manómat kint is azóta tudom értékelni, hogy mennyire hasonlít. Vágta a pofákat, matatott az arcánál, ennivaló volt, és akkorát terpesztett, hogy szélesvásznú felvétel van a kukacáról.
én voltam a 18., 28. héten, de a 28. heti volt a nagyon király! 18. héten megmondták a nemét. 4D genesist ajánlom. http://www.4dgenesis.hu kedvesek, segítõkészek, és engem mindkét alkalommal 40 percig vizsgált a szonográfus. következo babával is biztos, hogy ide fogok jonni, annyira elégedett voltam, figyelmesek nagyon. 38 hetes
én múlthét pénteken voltam 12+5hetesen, de hihetetlen nagy élmény volt!!itt mindenki mondta h fölösleges, de EGYÁLTALÁN NEM!!!(legalább is nekünk, mert...) ... folyamatosan ficánkolt, nyújtogatta azt a csepp kis lábát, mozgatta a kezét, láttuk a kis fülét, szemét.Az nagyon élvezetes volt, h a picur folyamatosan ugrált, de még a nyakát is kinyújtotta és mi rengeteget nevettünk rajta!!!van olyan pillanat a videón, h minden ujját meglehet számolni!! Mondták a rendelõben, h 99%osan megmondják a nemét, persze még az emberek nem hiszik el...pedig aki ismerõsöm ott volt, mindenkinek bejött a "jóslat"! Az én kicsimrõl csak annyit tudtak mondani, h 60-70% h kislány, mert mikor nézték volna, teljesen törökülésbe ült, néha-néha ugrott egyett, de annyi idõ alatt nemtudták megnézni rendesen. Én legközelebb 18.héten megyek, de már hihetetlenül váááárjuk!! http://www.4dultrahang.hu kárpát út, kleopátra ház
Egyetértek az utolsóval, mert ilyenkor is nagy élmény szerintem! Nyilván az ember pénztárcájától függ, hogy hányszor és mikor megy. Ha csak egy alkalomra van pénz, nyilván érdemesebb kb. a 28.hét környékén menni. Ha tud kétszer, netán többször menni, akkor 14hetesen még érdemesebb, mint 12hetesen. Nekem 11+6nál csináltak 4D-s ultrahangot és szuper élmény volt már ilyen korán is, ugyanis ritkaság ilyen korán, ilyen picin látni a babát 4D-s ultrahangon..... Én is láttam a babát pördülni, fordulni, rúgni, a kezét odatette az arcához. Lehetett látni az orrát, szemét, a kis szép lábait, combjait, térdét, stb.... 28hetesen újra menni fogok és abszolút nem bántuk meg hogy 12hetesen is megcsinálták.
Voltam egyszer 25. héten, és egyszer a 31. héten. Az elõbbi nem volt olyan élvezetes, meg a hely sem volt vmi jó. Utóbbi UH-on a 4dgenesis-nél voltunk, örök élmény marad! 1 órát vizsgáltak(!!!), 12 ezer forintért. Csak ajánlani tudom! http://www.4dgenesis.hu
Én tegnap voltam. 14 hetes vagyok. Sajnos a 4D-s részén szinte semmit sem láttunk, mert még picike és ráadásként még a vizsgálat alatt végig fejen állt :-) Viszont mivel nem láttuk 4D-ben, így leginkább 2D-s képen néztük, az viszont megérte, mert élmény volt... láttam mind az öt ujjacskáját, a gerincét, a lábacskáit, a nóziját... szóval nekem ezért megérte, hogy 40 percig bámulhattam. :-) Ha megteheted anyagilag, én javaslom, de ha annyira nem, akkor szerintem érdemes várni, mert azért 2D-t nézegetni drága mulatság kifizetni a 4D-s árát:-( Kíváncsi vagyok hogy döntesz! Boldog baba várást!!!!
A 24.hét után érdemesebb menni. A 18 hetesen ha úgy fekszik úi.megtudod a nemét. Azért mondom, mert akkor már kerekebbek, jobban hasonlítanak arra a formájukra, ahogy születnek és több dolgot csinálnak.pl.mosoly, játszik, cumizik stb.... érdemes kivárni.Amúgy sem olcsó 10-12E Ft.-. Én az elsõ terheségemmel a Praxis rendelõbe voltam, most pedig a SOTE-n.


38. hétben mi lehet egy szúró vagy feszítő hasfájdalom a nagy pocakom felső részén-kb.12-14 cm-re a köldökömtől? Összefügg a terhességgel vagy inkább gyomor-bél dolog?

Id?nként csökken vagy elmúlik, testhelyzett?l független

Legjobb válasz: Egy pici térdecske, könyököcske:) fogy a hely anyuka:)

Egy pici térdecske, könyököcske:) fogy a hely anyuka:)
Nekem is nagyon fájt kb. ott ahol írod. Nem tudom leírni a fájdalmat, de olyan szúró, égõ, feszítõ érzés. A férjem szerint biztos a gyomrom, de kételkedtem, mert ha a kezemmel hozzá értem, baromira fájt. Azért elszopogattam 2 Rennie-t és elmúlt... :D Hihetetlen még mindig, hogy ott llenne gyomrom, de óránként veszem be a renniet, és csak kicsit fájdogál, sõ még aludni is tudtam az éjjel :) )) Remélem tudtam segíteni! 33h. km :)

Ha a terhesvitamint abba akarom hagyni a 12-14. hét után folyamatosan kell csökkentenni vagy rögtön abba lehet hagyni?

Legjobb válasz: Én egyszerûen abbahagytam és kész.Vettem béres calciumot magnéziumot és c-vitamint, én most ezeket szedem.Nai 500 mg mind a 3-ból.A vérképem tökéletes.

Én egyszerûen abbahagytam és kész.Vettem béres calciumot magnéziumot és c-vitamint, én most ezeket szedem.Nai 500 mg mind a 3-ból.A vérképem tökéletes.
Én a 18 héttõl hagytam abba az Elevitet, azóta folsavat és magne B6ot szedek, es kálcium pezsgõtabit iszom mindennap. 22 hetes kismami
szia én a 20.héttõl négynaponta szedem az elevitet, emelett kálciumot, c-vitamint mindennap, meg nekem magnéziumot is kell( sokat keményedek )és nekem is tökéltes a vérképem 30hetes kismama, boldog babavárást
Én a 12 héttõl heti 2 elevitet szedek és naponta magneb6-ot. A terhesvitamint nem kell abbahagyni, még szoptatás alatt is ajánlott, de beszélj róla a dokiddal. 32 hetes kismama

14 hetes kismami vagyok! Nem kivánom a szexet mitől lehet ez? a 12. -ik hétig nagyon hányingerem volt, de addig aránylag elfogadható volt a szexuális vágyam most meg semmi:(nagyon nagyon szeretem a kedvesem, nem értem miért van az hogy nem kivánom!?

Legjobb válasz: Szerintem ez csak átmeneti állapot, hormonok is okozhatják, nyugodj meg! Nálam is volt egy ilyen pár hetes idõszak, de azóta minden rendben, sõt jobban kivánom, mint valaha.. :-) Beszélj a pároddal, meg fogja érteni. Terhesség alatt rengeteg testi és lelki változáson megyünk keresztül.

Szerintem ez csak átmeneti állapot, hormonok is okozhatják, nyugodj meg! Nálam is volt egy ilyen pár hetes idõszak, de azóta minden rendben, sõt jobban kivánom, mint valaha.. :-) Beszélj a pároddal, meg fogja érteni. Terhesség alatt rengeteg testi és lelki változáson megyünk keresztül.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszod!igen beszéltem vele és a világ legboldogabb embere vagyok hogy épp pont Õ a kedvesem , mert megérti a dolgot csak engem bánt nagyon!Nagyon nagyon szeretem a párom és a picibabánkat nem lehet hogy a féltéstõl van?
Én is nagyon szeretem a páromat és sajnos én sem kívántam a szexet, õ meg nem erõltette/erõlteti. Most már a vége fele járok és még mindig nincs szexuális életünk, fõleg nem olyan amilyenekrõl itt egyesek írnak. De nem vagyunk egyformák viszont abban szerencsések, hogy ilyen társakra leltünk akik megértenek. Amúgy féltd a babót te is és hidd el Õ is. Mindemellett ez nem biztos megnyugtató számodra, mert ha nem jön meg az "étvágyad" késõbb is bánt majd a dolog, legalábbis engem bántott, pedig beszélünk róla, de szerencsére ez nem befolyásolja a kapcsolatunkat. Csak már azt várom, hogy minden visszaálljon a régi kerékvágásba :-)
Nekem is volt az elejen ilyen idoszak, es most sem mondhatnam, h annyira kivannam, vannak napok amikor szeretnem, de legtobbszor En sem erzem. Ez biztos csak a hormonok miatt van, ne izgulj ez el fog mulni, es minden a regi vagy meg jobb lesz mint elotte. Boldog babavarast kivanok 14 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Olvastam itt olyanokat h akinek kisfia lesz azok az anyukák nem kivánják annyira a szexet?Ti milyen nemû kisbabát vártok?/a mi babócánk ugy néz ki h kisfiú lesz/
Második válaszoló vagyok. Nekünk kislányunk lesz.
Szia!Nekünk kisfiunk lesz és egyáltalán nem kívánom a sexuális életet.Szerencsére a párom sem erõlteti és megbeszéltük majd utánna bepótoljuk.Azt hiszem kétszer ha voltunk eddig együtt a terhesség alatt, de nem igazán volt jó, agyban sajna nem tudtam kikapcsolni és egyfolytában azon filóztam nem lesz e baja, nem fogok e vérezn utánna stb..Elég sok ilyet lehet olvasni itt.Mi is már a félidõt elhagytuk és iagzából nagyon megértõ a párom, ami megnyugtató, de nem tudom mikor fog visszaállni minden a régi kerékállásba.NEm kell erõltetni nektek sem, majd jön amikor jön, minden esetre beszéljetek róla , fõleg ha téged nagyon bánt ez, mert akkor megkönyebbülsz te is és a párod is.22hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!