Találatok a következő kifejezésre: 12. héten vizsgálatok vannak (10 db)

Mi van olyankor, ha az anyuka nem tud elmenni a 12. heti vizsgálatra?

A kérdés elméleti, nem vagyok terhes :) Csak érdekel, hogy mi van ilyenkor, mert az bárkivel el?fordulhat, hogy lebetegszik, elutazik nyaralni stb. Ilyenkor mi történik?

Legjobb válasz: 12.héten kell menni, vagyis 7 nap van rá! Munkából el kell hogy engedjenek a vizsgálatokra! Ha meg pont akkor utazik nyaralni egy Anyuka, akkor annak nem is olyan fontos a baba, hogy tudja minden rendben van-e vele úgy gondolom! Azért valahogy mindenki megoldja, hogy eljusson rá!

12.héten kell menni, vagyis 7 nap van rá! Munkából el kell hogy engedjenek a vizsgálatokra! Ha meg pont akkor utazik nyaralni egy Anyuka, akkor annak nem is olyan fontos a baba, hogy tudja minden rendben van-e vele úgy gondolom! Azért valahogy mindenki megoldja, hogy eljusson rá!
Semmi nem történik. Ez mindenkinek a saját érdeke. Senki nem fog neki könyörögni, vagy nem fogják érte megbüntetni.
Ha nem tudok majd elmenni, akkor egyeztetek az orvosommal egy késõbbi idõpontot, legkésõbb a 13. héten. Elõfordulhat munka, vagy olyan program miatt, ami rajtam kívül áll. Szerintem, nem harapnak az orvosok. Feljegyzik úgyis a dátumot, tehát nyomon követhetõ a vizsgálatok menete, megléte.
Azért ezt így nem mondanám, hogy aki akkor éppen nincs itthon, annak nem olyan fontos a babája. Én kétszer is jártam már úgy, hogy a férjemnek 3 illetve 4 hetes külföldi útja volt, és eldönthettem, hogy vagy itthon maradok 1 illetve 2 kicsi gyerekkel, vagy megyünk vele. Ez mind a kétszer "ütötte" a 12 hetes ultrahangot, de a dokim azt mondta, nyugodtan elmehetek, megnézett elõtte is, és utána is (13-14 hetesen). Ettõl még nagyon fontosak voltak nekem azok a babák, de nem akartam egy hónapig egyedül lenni a gyerekekkel... És nem maradtam le semmirõl, minden rendben volt.

Mennyi idő alatt van kész egy normál, koraterhességi laborlelet, amit vinni kell a nőgyógyásznak a 12. heti vizsgálatra?

normál = nem kért a doki semmi extra,különleges vizsgálatot,ami plusz id?t venne igénybe

Legjobb válasz: Nálunk reggel 9-ig van labor, az aznapi eredményeket délután 2 órától lehet átvenni. Gondolom ez máshol is hasonlóan mûködik.

Nálunk reggel 9-ig van labor, az aznapi eredményeket délután 2 órától lehet átvenni. Gondolom ez máshol is hasonlóan mûködik.
Székesfehérváron, ha reggel 8 órára megyek, akkor délután 2 órakor a kezemben van a teljes laboreredmény.
Nálunk úgy mûködik, hogy 10-ig van vérvétel, utána elszállítják egy másik laborba a levett vért (nálunk nem végeznek vizsgálatot). A leletek már másnapra, legkésõbb 3 nap múlva vannak készen (néhány vizsgálat tovább tart). De ha csak sima vérkép, vizeletvizsgálat, esetleg vércsop. meghatározás, akkor legfeljebb 1 nap az átfutás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, akkor megnyugodtam. Valószínûleg akkor jövõ hét szerdáig meglesz.
Nálunk másnapra szokott elkészülni. Egyedül az afp amire sokat kell majd várni.

Kecskeméten Altorjay doktor úr, mennyit kér az első vizsgálatkor? (Nem 12. heti, hanem 7. heti. ) Milyen vizsgálatokra küld tovább? Hüvelyi UH van az első vizsgálaton?

És 12.héten milyen vizsgálatok vannak? Az kb mennyibe fog kerülni?

Legjobb válasz: A doktor urat nem tudom. De a 12 hetes vizsgálatra Kecskeméten a kórházba szoktak küldeni, így ingyen van. Elõször ultrahang van (hüvelyi), megnézik az orrcsontot, tarkóredõt, ülõmagasságot, utána vérvételre kell menni.

A doktor urat nem tudom. De a 12 hetes vizsgálatra Kecskeméten a kórházba szoktak küldeni, így ingyen van. Elõször ultrahang van (hüvelyi), megnézik az orrcsontot, tarkóredõt, ülõmagasságot, utána vérvételre kell menni.


A 12. heti vizsgálat előtt milyen vizsgálatok vannak?

9+6hetesen megyek a dokihoz. Ekkorra hívott vissza. Legutóbb 6hetesen voltam. Most vérvétel+uh lesz. Ezt nem a 12.héten szokták? Mármint a vérvételt? Lehet, hogy nem is fog visszahívni a 12.-13.hétre? Hanem már csak a következ? 16hetesre /ha jól tudom/?

Legjobb válasz: Ha jól emlékszem, nincs vérvétel a 12. héten, csak uh. A 12. heti genetikai uh van ekkor, ami kötelezõ, szóval tuti visszahívnak. Esetleg csináltathatsz integrált vagy kombinált tesztet, az fizetõs, akkor lesz vérvétel is. 36hkm

Ha jól emlékszem, nincs vérvétel a 12. héten, csak uh. A 12. heti genetikai uh van ekkor, ami kötelezõ, szóval tuti visszahívnak. Esetleg csináltathatsz integrált vagy kombinált tesztet, az fizetõs, akkor lesz vérvétel is. 36hkm
A kérdező hozzászólása: Húú, nagyon remélem. Mert különben egy rémálom lesz nekem az az idõszak. Legyen igazad!:)
Nekem 12 hetsen volt az 1. vérvétel. Akkor nézik pl. a Down kórt, de attól nem fogsz elvetélni.... Meg UH is van, ott is a Down kórt nézik, meg ülümagasságot, lepény helyzetét.
El tudja, de betöltött 12. héten szokták nézni. Nekem pl. 12 hetesen és 2 naposan. 23 hetes kismama
Nekem 11 + 1 naposan volt (méretek alapján), és nem rendelt vissza a doki. Azt modta ez még belefér. Ha a tiéd nem így látja, úgy is vissza fog hívni 1 héten belülre.
Nálunk Miskolcon a megyeiben csak betöltött 12 hét után csinálják meg!

12. héten milyen vizsgálatok vannak?

Nekem csak ultrahang volt, de többeknél olvastam, hogy genetikai tanácsadásra kellett menniük ill. vérvételre is.

Legjobb válasz: Tarkóredõ vastagságot mérnek a 12. héten. Genetikára a 20. hét körül szoktak küldeni, ha indokolt. Ne izgulj, ha azt mondták minden ok, akkor úgy is van. Kellemes babavárást kívánok.

Tarkóredõ vastagságot mérnek a 12. héten. Genetikára a 20. hét körül szoktak küldeni, ha indokolt. Ne izgulj, ha azt mondták minden ok, akkor úgy is van. Kellemes babavárást kívánok.
A tarkóredõ mérése is genetikai ultrahang. Ha nem kaptál a babáról adatokat hogy mekkora, akkor menj vissza a védõnõhöz és õ megmondja, hova kell menni. Ilyenkor a fej kerületét, az ülõmagasságát stb. nézik. Lesz késöbb is genetikai uh. Egy 13 hetes kismama
Szia! Engem picit meglep hogy vérvételen még nem voltál.Nekem a 8 héten volt UH utána kellett mennem a védõnõhöz aki kitöltötte a terhes kiskönyvet, meg rögtön megírta a beutalókat, vizeletvizsgálatra meg vérvizsgálatra, akkor állapítják meg a vércsoportot. Gratulálok a babaház:)
Szia! Genetikai tanácsadásra, különbözõ vizsgálatokra, vérvételre csak azoknak a kismamáknak kell menni, akiknél a családban valamilyen öröklõdõ betegség már elõfordult. A továbbiakban azoknak a kismamáknak tanácsolják, akik túllépték a 35. évüket.
Nekem is furcsa, hogy nem küldött vérvételre, hiszen abból állapitják meg többek közt a vércsoportodat, és az Rh-dat, hogy pozitiv vagy negativ, illetve a férjedé is számit. Úgy tudom a negativ faktornál lehetnek nehézségek. De nem kell megijedni biztos elfog majd küldeni. Jó egészséget neked és a babának is!

12. heti genetikai vizsgálaton, ha van vérvétel, szabad enni előtte?

Igazából olvastam olyat is, akinél volt vérvétel, és olyat is, h csak uh. Mire készüljek? Holnap megyek!

Legjobb válasz: Csak akkor nem szabad ha cukrot is néznek.Ha nem,akkor szabad.Általában 12 hetesnél nem néznek,én ettem mindegyiknél (kivéve cukorterhelésnél ugye)

Csak akkor nem szabad ha cukrot is néznek.Ha nem, akkor szabad.Általában 12 hetesnél nem néznek, én ettem mindegyiknél (kivéve cukorterhelésnél ugye)
Nekem egybe csinálták (UH+vérvétel). Késõ délután volt az UH és utána a vérvétel. Mivel semmi mást nem néztek, ezért ehettem elõtte.
Ha van is vérvétel, az a kombinált teszthez kell, itt pedig nyugodtan ehetsz! Nem mindenhol ingyenes ez a vérteszt, de ahol igen, ott rögtön az UH után leveszik, nyugodtan egyél elõtte!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
ehetsz, genetikai vizsgálatot végeznek a vérbõl, nem nézik a cukrot
Nekem is most lesz a 12 hetes uh. A védõnõm külön megkért, hogy aznap menjek teljes vérképre, hepatitis szûrésre, vércsoport vizsgálatra, nem szabad elõtte ennem. Nekem senki nem szólt a kombinált tesztrõl, így gondolom nem lesz.

15 hetes terhes vagyok, a 12 heti uh vizsgálaton 3.2mm lett a nyaki redő vastagsága. Voltam genetikai vzsgálaton, de még várom az eredményt. Szretném megtudni hogy sürün eőfordul ilyen érték vagy van okom az aggodalomra? Köszönöm!

Legjobb válasz: Szia, sajnos sürün elõfordul, és általában nincs gond. Nekem a kombi tesztem lett rossz 12 hetesen, elküldtek magzatvízvételre, de szerencsére ott minden rendben volt. Ne izgulj, minden ok lesz. 35 hetes km.

Szia, sajnos sürün elõfordul, és általában nincs gond. Nekem a kombi tesztem lett rossz 12 hetesen, elküldtek magzatvízvételre, de szerencsére ott minden rendben volt. Ne izgulj, minden ok lesz. 35 hetes km.
3-ig teljesen normális, a tiéd csak minimálisan van fölötte.Nem lesz gond!
Az én babucimnak 1, 7 mm volt a 12.heti uth-on a nyaki redõ vastagsága. Rá is írták a leletre, hogy nincs deformáció. Úgy tudom, ha a redõ vastagabb 3-4 mm-nél, fokozott a Down-kór kockázata, de ettõl függetlenül lehet egészséges a magzat!!! Még nem ess pánikba! Megkérdezhetem, h mennyi idõs vagy? Mert úgy tudom ez is befolyásolja a kockázatát. Ha 30 alatt vagy, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: 26 éves vagyok. A családomban soha nem volt ilyen probléma, de a párom családjában sem. Remélem nem nem lesz gond!!!

Van valaki akinek a 12. heti ultrahangon határérték feletti (3 mm) nyaki redőt mértek és el kellett menni Debrecenbe genetikai vizsgálatra?

Egyik helyen ma reggel ennyit írtak a papíromra: NT>3 mm. szonográfus végezte a vizsgálatot.Az orvosom írt egy beutalót a debreceni klinikára, genetikai vizsgálatra. Megnézettem egy másik orvossal is ultrahangon a babát, ott 2,2 mm-t mért, de attól függetlenül azt mondta, holnap lásson Debrecen genetika. rá is írta ezt a papírra. Lehet odamenni időpont nélkül?

Legjobb válasz: Nem kell idõpontot kérned, csak a beutaló legyen nálad és a terhes kiskönyved. Délután kettõig vannak az ultrahangnál, reggel és délelõtt elég sokan vannak. Kívánom a legjobbakat!

Nem kell idõpontot kérned, csak a beutaló legyen nálad és a terhes kiskönyved. Délután kettõig vannak az ultrahangnál, reggel és délelõtt elég sokan vannak. Kívánom a legjobbakat!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a kedvességed!

Múlt héten voltan a 12-hetes ultrahang vizsgálaton. Utána adott a doki egy szűrővizsgálatos szórólapot, ha úgy gondoljuk megcsináltathatjuk. Szerintetetek van értelme?

21 éves vagyok,teljesen normálisak az eredményeim.Elolvastuk a férjemmel ezt a tájékoztatót és nagyon elbizonytalanodtunk,hogy egyálatán van e értelme.Gondolok itt arra,hogy ha pozitív akkor is csak 1:10-es az arány(ez a legjobb)hogy tényleg Down-kóros a pici,de a negatív az se garancia semmire.És ezért akár 30.000 forintot is elkérhetnek!Nem is a pénzr?l van szó,de akkor van egyáltalán értelme?Ti csinálattatok ilyet?

Legjobb válasz: Igen megcsináltattam.Több dologra is jó.Kiszûri a downt a nyitott hátgerincet, edwards-kórt...a nyugalmam érdekében jó volt.Lehet, hogy csak 94 százalékban biztos, de ha egy ilyen vizsgálaton az jön ki hogy 1: 50000-hez, akkor az nekem azt jelenti, hogy a baba biztosan egyészséges.Tehát van garancia.Persze akad matetamatikai esély, de az elenyészõ. Nekem is jók voltak a leleteim és sajnos ponta fiatalok szülnek több downost mostanság, mert nem mennek szûrésre, mert azt hiszik, nincs mitõl tartaniuk.

Igen megcsináltattam.Több dologra is jó.Kiszûri a downt a nyitott hátgerincet, edwards-kórt...a nyugalmam érdekében jó volt.Lehet, hogy csak 94 százalékban biztos, de ha egy ilyen vizsgálaton az jön ki hogy 1: 50000-hez, akkor az nekem azt jelenti, hogy a baba biztosan egyészséges.Tehát van garancia.Persze akad matetamatikai esély, de az elenyészõ. Nekem is jók voltak a leleteim és sajnos ponta fiatalok szülnek több downost mostanság, mert nem mennek szûrésre, mert azt hiszik, nincs mitõl tartaniuk.
Szia! Szerintem minden olyasmi szûrõvizsgálatnak van értelme, amivel csak egy kis esély is van arra, hogy kiszûrjék a rendellenességeket. És tudomásom szerint épp azért születik pl. a down kóros gyermekek 75% 35év alatti anyáktól, mert nekik nem kötelezõ ez a szûrés. Én sem vagyok még 30 se, de mi megcsináltattuk, és én nem sajnáltam azt a 30ezret, pedig én is tudtam volna másra költeni. De mivel ez adja a legbiztosabb eredményt, így mi is a "legdrágább" integrált tesztet választottuk. Bár nekem majd csak 2 hét múlva lesz esedékes a 2.vérvétel, és remélem nem lesz semmi baj, de hidd el, megéri!
Szia! Én az orvosom javaslatára csináltattam meg , a kombinált tesztet, mert engem is nagyon elbizonytalanítottak én 26 éves vagyok 9000 Ft ba került a vizsgálat! Sok ismerõsöm viszont nem csináltatta meg! sztem nem lehet jó tanácsot adni! 20 hetes pocakos
Második vagyok.Azóta van egy egészséges kislányom. Én azért is csináltattam meg, mert az unokahúgomnak sajnos késõn fedezték fel, hogy a második babájuk nyitott hátgerincû, és már a harmadik trimeszterben elvették a babát.Nagyon nehezen dolgozták fel ezt a tragédiát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!