Találatok a következő kifejezésre: 12. hétben de ez idáig nem (2 db)

12. hétben vagyok, de ez idáig nem sokat tudtam enni, mert semmit nem kívánok. Napi 2 zsömle, vagy valami főétel egész nap, plusz szedem a magzatvédőt. Árthatok ezzel a baba fejlődésének?

Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Ha te nem is eszel "eleget" a baba elveszi tõled, amire neki szüksége van . Próbálj meg azért enni, fõzeléket, gyümit, joghurtot, zöldséget. Ne félj, szervezeted jelzi,ha gond van:-)

Ha te nem is eszel "eleget" a baba elveszi tõled, amire neki szüksége van . Próbálj meg azért enni, fõzeléket, gyümit, joghurtot, zöldséget. Ne félj, szervezeted jelzi, ha gond van:-)
Szia !Én is ezzel szenvedek bár a terhességet csak tegnap tudtam meg biztosan, de hetek óta uez a problémám.Alig esezm, nem undorodom, de abszolut nem kívánom a kaját sem a rágcsit sem , semmit az ég világon...erõltetem magamba, hogy legalább a felét a napi kaja adagomnak magamhoz vegyem, de próbálom betartani, hogy egy nap legalább ha mini adag is de egy kis fõtt kaját egyek.Szerintem az elõtem szólónak igaza van a baba elveszi ami kell neki, csak arra kell vigyáznunk, hogy közben mi le ne pukkanjunk egészségileg, mert kell hogy erõnk legyen és egészségesek legyünk:) Gratulálok a babádhoz!
A terhesség elején természetes az étvágytalanság a rengeteg hormon miatt, késõbb ez annyira helyreáll majd, hogy rettegni fogsz, nehogy elhízz... :-)
Szia! Én is így voltam ezzel!Mást nem tudtam enni csak pattogatott kukoricát és fagyit!De ez pár hét alatt megváltozott, ez a hormonoktól van!Grat. a babához.Nem lesz semmi baja a babádnak!(35 hetes kismama)

Ha a (menstr. Szt-i) 12. és 16. héten (meg a 20. - on is) ezeknek az időknek megfelelő voltak a Baba méretei, de most a 33. hét végén erős 34 hetesnek felel meg, akkor az azt jelenti, hogy nagy lesz és nem azt, hogy idősebb, ugye?

Ha változik esetleg a szülés várható dátuma, az azért lesz mert"megérik" a 39. hétre és nem azért mert mégis egy héttel id?sebb a Baba?

Legjobb válasz: Sztem így van ahogy írod, a 18. hét után már teljesen eltérõ mérékben fejlõdnek a babák. Akkor már számít a genetika is, hogy mekkorák a szülõk, stb. Meg igazából az ultrahangos mérés sem pontos. Nekem a 38. héten 3200g-ra saccolták a babám méretét, azt mondták, még kb 30dkg-ot hízhat, azután 4000 grammal született meg. Tehát jól elmérték.

Sztem így van ahogy írod, a 18. hét után már teljesen eltérõ mérékben fejlõdnek a babák. Akkor már számít a genetika is, hogy mekkorák a szülõk, stb. Meg igazából az ultrahangos mérés sem pontos. Nekem a 38. héten 3200g-ra saccolták a babám méretét, azt mondták, még kb 30dkg-ot hízhat, azután 4000 grammal született meg. Tehát jól elmérték.
Nem idõsebb, ilyenkor már szinte mindenkinek mást mutat az ultrahang. Csak kb. a 13. hétig lehet megállapítani pontosan a baba korát, mert addig egységesen fejlõdnek. Utána már kezd közbeszólni a genetika. Nekem 20. hétig stimmelt a baba kora a mérésekkel (1-3 nap eltérésekkel). Legutóbb pedig majdnem két héttel nagyobbnak mérték. A 12 hetes uh a mérvadó :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!